BANANKAKA
Jovars, banankakan smakade gott. Nu ska den få svalna ordentligt och sedan ska jag frysa in den. I frysen kommer den säkert ligga orörd i flera månader tills det att det kanske kommer några oväntade kaffegäster hit. Brukar bli så med hembakade saker i vårt hushåll. Inte ens jag brukar käka upp det, konstigt nog.
2 st | stora övermogna bananer |
50 gram | smör |
2 st | ägg |
2 dl | socker |
3 dl | vetemjöl |
0,5 dl | mjölk |
2 tsk | bakpulver |
2 tsk | vaniljsocker |
1 tsk | kanel |
Gör såhär:
- Smält smöret & låt svalna. Vispa ägg & socker poröst. Blanda mjöl, bakpluver, vaniljsocker & kanel, rör ner i smeten.
- Tillsätt matfett & mosade bananer, häll i mjölken. Smörj en rund form & bröa den med havregryn. Häll i smeten & grädda 40 - 50 min 175 grader.
Kommentarer
Trackback