BANANKAKA

Jovars, banankakan smakade gott. Nu ska den få svalna ordentligt och sedan ska jag frysa in den. I frysen kommer den säkert ligga orörd i flera månader tills det att det kanske kommer några oväntade kaffegäster hit. Brukar bli så med hembakade saker i vårt hushåll. Inte ens jag brukar käka upp det, konstigt nog.



2 st stora övermogna bananer
50 gram smör
2 st ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
0,5 dl mjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel

Gör såhär:

  1. Smält smöret & låt svalna. Vispa ägg & socker poröst. Blanda mjöl, bakpluver, vaniljsocker & kanel, rör ner i smeten.
  2. Tillsätt matfett & mosade bananer, häll i mjölken. Smörj en rund form & bröa den med havregryn. Häll i smeten & grädda 40 - 50 min 175 grader.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0