ERNSTS LAXLÅDA

Nu har jag lagat mat, Ernsts laxlåda. Det var busenkelt att göra! Låter som en lyxig och lite avancerad rätt, men verkligen hur lätt som helst att göra. Ett tips är att koka potatisen dagen innan så den hinner kallna till man ska göra laxlådan. Här får ni receptet!

Till 8 portioner

Ingredienser:

2.5
kg potatis, kokt kall
1 msk smör
500 g laxfilé
500 g lax, gravad
2 knippor dill
10 st ägg
2 dl grädde
8 dl mjölk
Salt, efter smak
Peppar, efter smak

Gör så här:

1. Sätt på ungen på 200 grader.
2. Ta fram en ugnssäker form.
3. Skiva den kokta potatisen.
4. Smöra formen.
5. Bottna formen med hälften av potatisen.
6. Lägg gravade laxskivor över potatisen.
7. Skär laxfilén i bitar och lägg i formen.
8. Krydda med salt och peppar.
9. Grovhacka dillen och strö över laxen.
10. Lägg på sista lagret av potatisen.
11. Knäck äggen i en skål och vispa ihop tillsammans med grädde och mjölk.
12. Slå äggstanningen i formen.
13. Tryck till med en sked på toppen av ingredienserna i formen. Det gör att äggstanningen kommer ner även till det understa lagret av potatisen.
14. Grädda i cirka 30 minuter tills äggstanningen är fast och översta lagret av potatisen har blivit gyllenbrun.


Voilà!

Jag gjorde dock endast halva receptet, och det ser ut som att det kommer räcka gott och väl till oss (4 personer). Fick ha inne den i ugnen i säkert 50 minuter då äggstanningen inte ville stelna riktigt till en början. Har inte smakat än, men jag hoppas att det blir gott, annars varnar jag er.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0