DAGENS LUNCH - TOMATSOPPA

Ingredienser
2 burkar hela tomater (à 400 g)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 1/2 tsk oregano
3 msk konc grönsaks- eller kycklingfond
1 l vatten
1 dl snabbkokt ris
1 kruka basilika
1 paket fetaost (200g)
olivolja
salt och svartpeppar
socker
Gör så här
1. Skala och finhacka lök och vitlök.
2. Fräs lök och vitlök i 2 msk olja i en stor kastrull 2–3 minuter. Tillsätt tomatpuré och oregano. Fräs ytterligare ca 2 minuter.  Tillsätt tomater, fond och vatten. Dela tomaterna lite grovt med en slev. Låt koka ca 10 minuter under lock.
3. Tillsätt riset i soppan och låt det koka enligt anvisning på förpackningen. Krydda med 1/2 tsk salt, 1 krm peppar och 1/2 tsk socker. Toppa med strimlad basilika och smulad fetaost. Servera gärna med bröd.
    • Tomatsoppa med ris, feta och basilika

      Tillagningstid: max 20 min
    Svårighetsgrad: medel
    Portioner: 4

    Ingredienser
2 burkar hela tomater (à 400 g)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 1/2 tsk oregano
3 msk konc grönsaks- eller kycklingfond
1 l vatten
1 dl snabbkokt ris
1 kruka basilika
1 paket fetaost (200g)
olivolja
salt och svartpeppar
socker


Gör så här
1. Skala och finhacka lök och vitlök.
2. Fräs lök och vitlök i 2 msk olja i en stor kastrull 2–3 minuter. Tillsätt tomatpuré och oregano. Fräs ytterligare ca 2 minuter.  Tillsätt tomater, fond och vatten. Dela tomaterna lite grovt med en slev. Låt koka ca 10 minuter under lock.
3. Tillsätt riset i soppan och låt det koka enligt anvisning på förpackningen. Krydda med 1/2 tsk salt, 1 krm peppar och 1/2 tsk socker. Toppa med strimlad basilika och smulad fetaost. Servera gärna med bröd.


När Tobias och jag gjorde den använde vi pasta istället för ris, hällde i lite redning då vi tyckte den var för lös, och använde mer fond samt kryddade mer då vi tyckte den var lite smaklös. 
Det tog nog lite längre tid än 20 minuter också. Kanske för pastan skulle koka klart. Men skulle inte påstå att den var "medelsvår", utan mer "lätt". 

Betyg
♥♥♥ / ♥♥♥♥♥ 
3 av 5 möjliga

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0