PANNACOTTA MED VIT CHOKLAD
I onsdags när Tobias fyllde år gjorde jag pannacotta i stället för tårta. Och denna gången gjorde jag en variant jag inte gjort innan. Busenkel och otroligt smaskig!

Ingen bra bild, tog den i all hast. Trislotter och annan skit i bakgrunden. Well well.
Recept på pannacottan men vit choklad
4-6 protioner
- 5 dl grädde
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 gram vit choklad
- 3 gelatinblad
Lägg gelatinbladen i blöt enligt anvisning på paketet.
Koka upp grädden med vaniljsockret.
Dela och lägg i chokladen och låt smälta.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och blanda ner i grädd- och chokladblandningen.
Rör om tills gelatinet är upplöst.
Häll i serveningsskålar/glas. Låt stå i kylen minst 2-3 timmar innan servering.
Till garnering använde jag mig av frysta hallon som jag körde en snabbis i mikron och på toppen lite krossade digetivekex.
MUMS!
Jag gjorde en halv sats och det blev lagom till mig och Tobbe. Ganska mycket, men lagom. ;)

Ingen bra bild, tog den i all hast. Trislotter och annan skit i bakgrunden. Well well.
Recept på pannacottan men vit choklad
4-6 protioner
- 5 dl grädde
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 gram vit choklad
- 3 gelatinblad
Lägg gelatinbladen i blöt enligt anvisning på paketet.
Koka upp grädden med vaniljsockret.
Dela och lägg i chokladen och låt smälta.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och blanda ner i grädd- och chokladblandningen.
Rör om tills gelatinet är upplöst.
Häll i serveningsskålar/glas. Låt stå i kylen minst 2-3 timmar innan servering.
Till garnering använde jag mig av frysta hallon som jag körde en snabbis i mikron och på toppen lite krossade digetivekex.
MUMS!
Jag gjorde en halv sats och det blev lagom till mig och Tobbe. Ganska mycket, men lagom. ;)
Kommentarer
Trackback