KASSLERGRYTA MED CURRY
Här får ni ett middagstips. Detta blev gårdagens middag, och jag ska även äta det sen på jobbet. Det blev ungefär fem portioner. Tobbe och jag åt varsin igår, och så blev det tre matlådor. En blev visserligen väldigt stor. Kunde blivit två mindre, men Tobbe äter mycket, så den får bli till honom. I receptet står det att det är till fyra portioner, men då får man vara hungrig.
- 500 gram kassler
- 1 liten purjolök
- 1 röd paprika
- 1 vitlöksklyfta
- 100 gram champinjoner
- 1,5 dl vitt vin eller vatten
- 5 dl creme fraiche
- 3 tsk paprikapulver, eller efter smak
- 2 msk curry, eller efter smak
- 1 hönsbuljongtärning
- 2 msk chilisås av ketcup, eller efter smak.
(vi använde mer paprikapulver och curry än måttet som står.)
1. Strimla och hacka alla ingredienser.
2. Fräs purjo och paprika i curry och smör.
3. Lägg i svamp, vitlök och kasslern.
4. Strö på paprikapulver, salt och lägg i buljongtärningen och chilisåsen.
5. Späd med vin/vatten och lägg i creme fraichen.
6. Låt puttra på svag värme 5-10 minuter. Smaka av med mer salt, och de andra kryddorna.
Vi hade inte tillräckligt med creme fraiche hemma, inte heller någon grädde, så vi tog lite redning och mjölk. Jag hade nog ändå hällt i med mjölk/grädde/creme fraiche för att få mer sås.
Vi ät med ris till.
Smaklig måltid!
- 500 gram kassler
- 1 liten purjolök
- 1 röd paprika
- 1 vitlöksklyfta
- 100 gram champinjoner
- 1,5 dl vitt vin eller vatten
- 5 dl creme fraiche
- 3 tsk paprikapulver, eller efter smak
- 2 msk curry, eller efter smak
- 1 hönsbuljongtärning
- 2 msk chilisås av ketcup, eller efter smak.
(vi använde mer paprikapulver och curry än måttet som står.)
1. Strimla och hacka alla ingredienser.
2. Fräs purjo och paprika i curry och smör.
3. Lägg i svamp, vitlök och kasslern.
4. Strö på paprikapulver, salt och lägg i buljongtärningen och chilisåsen.
5. Späd med vin/vatten och lägg i creme fraichen.
6. Låt puttra på svag värme 5-10 minuter. Smaka av med mer salt, och de andra kryddorna.
Vi hade inte tillräckligt med creme fraiche hemma, inte heller någon grädde, så vi tog lite redning och mjölk. Jag hade nog ändå hällt i med mjölk/grädde/creme fraiche för att få mer sås.
Vi ät med ris till.
Smaklig måltid!
Kommentarer
Trackback