DAGENS TIPS - BULJONGTÄRNINGAR

Något som de allra flesta använder sig av i matlagning är buljong av något slag. Och kanske då oftast buljongtärningar. 

Innan lagade jag nästan alltid mat utan buljong. Sen när Tobbe och jag började laga mer mat ihop och han alltid använde det så gjorde jag med. Om det var så att jag inte gjort så mycket såser innan, eller att min mat inte var lika god, ELLER att jag var grym på att göra såser utan buljong vet jag inte. Oavsett, nu använder jag oftast buljong i såser och grytor. 

Dock tar det emot då de är fullproppade med E-nummer och konstiga tillsattser, och då främst mononatriumglutamat. Vilket är ett ämne som jag använda mig så lite som möjligt av. Även om det inte är vetenskapligt bevisat att de mängderna vi får i oss gör skada, så finns det människor som blivit av med diverse rämpor genom att utesluta detta ämne. Vill ni veta mer om det, vad det är och vilka bieffekter det sägs kunna få så är det bara att googla, ni får hur många träffar som helst. 

Hur som! Buljong behövs i vårt hushåll, och jag har köpt de ekologiska emellanåt då de inte innehåller mononatriumglutamat. Även om det i detta fallet inte handlar om stora summor, så är det ekologiska dyrare. Därför blev jag så glad när jag hittade en nyhet i hyllan. 



Bong's nya buljongtärningar, fria frånsmakförstärkare, färgämnen och härdat fett. Det enda kryptiska på innehållsförteckningen är "jästexrtakt", vilket också går att läsa en hel del massa om. Och som kanske inte heller är helt bra. Meeen, betydligt bättre än de vanliga från Knorr. Och de kostar lika mycket, vilket gjorde det hela till ett lätt val när jag skulle köpa buljontärningar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0