Info

Ta dig tid att svara, hade gjort mig jätte glad. :)


Namn?
Ålder?
Bor?
Hur hittade du hit?
Stammis eller ej?
Vad gillar du med denna bloggen?
Hur ofta besöker du bloggen?
Kommer du besöka den igen?
Övrigt - säg vad DU vill ha sagt!


-SANDRA

Blåtira

Söndagsångest! Ja, lite så är det. Finns det något bra med söndagar egentligen? Förutom att det är dubbelt betalt när man jobbar? Det betyder bara att helgen är slut och en ny vecka börjar. Okej, jag ser inget negativt på veckan som kommer, men ändå. På söndagar känns det inte som man kan hitta på något, det är verkligen bara en degar dag, skönt det med i och för sig.

Helgen har inte varit allt för händelserik. Jobb, Tobbe, film, inte så mycket mer. Tänkte först åkt till Kullaberg, men struntade i det. Ingen planering från någon för ingen visste om de skulle åka, och om de skulle det så visste de inte hur. Och eftersom det var inspark tänkte jag att det skulle vara många 1:or där, inte för att jag har något emot dem så, men de behöver minst en gång på sig att lära sig hur det fungerar. ;) haha. Hade även en annan teori om att det kunde bli mycket bråk en gång som denna, och jag hade rätt. Har nämligen fått rapporter från min lillebror som var där, och som kom hem med en blåtira och ett ömt näsben. Detta orsakat av ett knä från en kille. Ska inte säga något eftersom jag inte var där och såg det. Men imorgon ska min bror nog kolla upp så att hans näsben inte är brutet eller så, fast det är det nog inte. Men svullen runt ögat och näsan, och blå-lila-röd är han i alla fall. Jaja, någon gång ska det väl hända alla killar (nästan)? Hoppas att han lärde sig något! :D

-SANDRA

Bilder. Väggmålningar

Här kommer lite bilder från igårnär vi höll på att måla, och idag när de är klara. Eller ja, alla utom vära programsymboler. (klicka på bilderna för att få dem större.)


Torsdag.Fredag

Igår (torsdag) gjorde vi inte så mycket i skolan. Eller ja, det beror på hur man ser det. Vi åstakom ju faktiskt en del. Det enda vi gjorde var att mål på väggarna, låter kanske inte som så mycket, men det tog hela dagen, och resultatet blev bra. Kanske lite dagisvarning, men vadå, man ska vara barn så länge man kan. ;)
Vi gjorde lite olika väggmålningar, så som Baloo med en fotboll, Snurre Sprätt, en sköldpadda och Nicke Nyfiken, som jag gjorde mestadelen på. Chrille och Kentan, tror jag det var, som skrev "Yeah Buddy!!" på en vägg, det var tydligen någon bodybuilder eller något som sa så när han tränade. Just det ja, även våra programmärken gjorde vi med, fast de blev inte helt klara.

Idag har vi inte gjort alls mycket i skolan. Började 8.20 som vanligt. Idag var Sharon och jag iklädda en sliten t-shirt från pappas garderob, ett par leggins, raggsockar (jag hade blåa som bara lyste) och foppatofflor, fult? JA! Men vi var tvugna, för Mahri, vår mentor hade fått för sig att vi skulle ta det fulaste vi hittade. Antagligen för att våga lite på vår innre skönhet eller något. Men det var bara Sharon och jag som riktigt hade gått in för det här, visserligen hade vi redan listat ut detta.
Vi fick reda på vad vi skulle göra med pengarna som vi samlade ihop i början av veckan. Det var en budget som vi skulle använda oss för att kunna göra ett triatholn (tre aktiviteter). Vi samarbetar ju med HR klassen, och de skulle fixa lite mat och sådant till detta. Så under dagen har vi i vår klass bestämt vilka grenar det skulle bli, och sedan åkte Chrille, Sharon, Ewers, Jesper och jag och handlade det vi behövde för att kunna utföra detta på tisdag. Mohaha, ska bli så kul. :D men jag kan inte berätta vad det är än, för det är en hemlis.

-SANDRA

Sandra

Här ären bild inte världens finaste men man ser håret. Det ser inte så ljust ut här, men det är ljusare i verkligheten, tycker ialla fall jag.



-SANDRA

Utelåst!

I skrivandets stund sitter jag på min altan. Det ärnämligen så att idag glömde jag mina nycklar hemma, och vad tror ni händer då? Jo, jag slutar tidigt och ingen är hemma, toppen! Men nu ska jag traska ner till mamma och hämta nycklar, pust!

-SANDRA


Blondin-Sandra

Ja, nu var det så, att idag så hade jag klipp och sling tid. Och det började inte så bra. Klockan 16.00 ringer min frisör och undrar vart jag är. Ja, då har jag tagit fel på tiden en hel timma! Men det var ingen fara, pappa körde ner mig och jag satte mig i frisörstolen. Då började hon genast arbetet med att sätta på en plastpåse på mitt huvud och ta ut slingor, eftersom jag nu äntligen bestämt mig för att göra sådana ljusa. Fick sitta där och se fånig ut ett tag innan färgen skulle tvättas ur. Efter det var det klippningen. Inga större förändringar kanske på den fronten. Hon blåste mitt hår och fixade. När jag var klar, ja, då var jag Blondin-Sandra. Håret blev väldigt ljust, eller ja, lagom kanske. Men jag är nöjd, ovan bara. Inte ens mamma kände igen mig först. :D Men alltid kul med förändringar. Får väl se hur länge jag vill ha det såhär. Kommer väl gå några veckor och sedan färgar jag över dem, men men. (bild kanske kommer imorgon, om jag vågar publicera det)

-SANDRA

Jonas Widén

I brist på andra inlägg så gör jag lite reklam om Jonas. Studierektorn på skolan, min engelskalärare som jag hade i ettan, och som jag nu ska ha i religion. :) En av de bättre lärarna måste jag säga, och en av de roligaste (inget fjäsk! ;)) Lyssna och njut! haha

Jonas Widén - Lifted



 
-SANDRA

Sandra turns out to be a "luffare"

Det första man möts av när man kommer ner till bussen är en buss, nästan full, och med bara ettor! Vart har alla tvåor och treor tagit vägen? Eller ja, några fanns där, men ettorna tog verkligen överhand. Och de har ju inte riktigt lärt sig detta med att åka buss än. Det ska vara tyst och stilla, inte en massa flams på morgonen, det orkar vi inte med. Okej, nu överdrev jag kanske lite, det var inte så farligt. Men nyfikna är de små! När jag gick av bussen i Lockryd hörde jag många meningar som "Varför hoppar hon av här? / Vart ska hon egentligen?" osv. Jag skulle helt enkelt ta ett bekvämare sätt till skolan, nämligen med bil, med min käre Tobias. :) Vi två var inte ensamma, utan Tobbes klasskompis Joseph satt i framsätet, och Jimmi stackarn fick sitta och knö med Sharon och mig där bak. Eller ja, det var väl ganska mysigt! ;)

När soldagen började 8.20 så delades vi in i våra "mentorsgrupper", alltså i de grupper vi varit när vi visade runt ettorna. Vi fick reda på att vi skulle jobba med ett "projektarbete". Vi fick endast reda på den första delen i det, och det varatt på något sätt få ihop 100:- per grupp. Vi var tvugna att lämna alla pengar / bankkort, mobiler och liknande i skolan, och på annat vis skrapa ihop pengarna. Min grupp var först ut ur klassrummet, och vi tog oss ner till stan. Vi hade ingen aning om hur vi skulle få ihop pengarna. Att leta pantburkar i papperskorgar var inget som lockade. Så vi började med att fråga en man på torget om han behövde hjälp att plocka upp sina saker till sitt marknadsstånd, men han hade tydligen hjälp redan. Sedan gick vi och strosade runt lite, då Vicki och jag bestämde oss för att ta tag i burkletandet ialla fall. Killarna var dock inte alls sugna på detta, så vår grupp splittrades. Vicki och jag bestämde oss för att gå mot Knalleland och försöka hitta burkar. Allt vi g´fann var en glasflaska på 60 öre och en burk utan pant. När vi gick in på ICA City kom vi på den genialiska idén att "tigga" lite burkar av de som kom in och pantade. Vi körde med "Ursäkta!? Vi undrar om du skulle vilja ge oss några burkar. Vi håller nämligen på med ett projektarbete i skolan, då vi fått i uppdrag att samla ihop lite pengar". Folk måste ju trott att vi var helt pantade (haha). Men de var oförväntat generösa, de flesta. Så på kanske 40, 50 minuter hade vi fått ihop 102:-, och vi bestämde oss för att nöja oss där. Väldigt glada över att vi klarat oss, utan killarna, gick vi tillbaka till skolan med stora leenden på läpparna och redovisade pengarna. :D Det visade sig sedan att killarna lyckas få ihop 53:- genom att stå utanför Netto och tigga pengar av gamlingar.

Intressant dag!

-SANDRA


Sexuella trakasserier

Alltså allvarligt! Var tär vår värld påväg? Jag sitter och tittar runt lite på Aftonbladet, då jag fastnar vid ett videoklipp. Rubriken lyder "Randy,6, anklagas för sexuella trakasserier". Jag tittar på det lilla inslaget, och det visar sig då att den lille pojken, Randy, "tagit/slagit" på en tjej i hans klass rumpa, eftersom han sett andra pojkar göra detta. Det slutade med att rektorn polisanmälde honom för sexuella trakasserier. Han har därför en prick i sitt register redan. Till sitt försvar säger skolan att det var ett missförstånd som ledde till polisanmälan.

I klippet sa de även att 250 elever från grundskolan i Virgina stängdes av pga sexuella trakasserier. Även en 4-åring blev dömd för detta, då hans lärare tyckt att pojken pressat sitt huvud mot hennes bröst när de kramades.

Alltså hjälp!? Vad är det för fel på världen? 4 år? 6 år? Grundskolan? Man är ju bara ett litet barn. Och de flesta borde ju vara medveten om att barn i denna ålder inte ens vet vad sexuella trakasserier innebär? Hur kan man straffa ett barn för något de inte ens vet någonting om?
Vårt samhälle blir mer och mer sexfixerat. Allt ska vara sexigt. TV-reklamer, tidningar, filmer, överallt ser vi, och våra barn hur män kladdar på lättklädda tjejer. Vad är det vårt samhälle ger för budskap till alla barn? En liten klapp på rumpan, eller en liten för hård kram mot brösten av ett barn är knappast något nämnvärt. Om man skulle blivit anmäld för sexuella trakasserier för en liten klapp eller nyp i rumpan borde väl alla killar, och tjejer, ha en prick i sina registrer vid denna tiden? De är ju bara barn! Det är skamligt! Sådana här saker kan göra mig så upprör!

-SANDRA

Fredag 22/8

Skola idag igen. Eller ja, man kan knappt kalla det för skola. Vi skulle vara där klockan 8.45, och då delades vår klass in i fyra grupper. Vi fick fyra elever var ur Samhäll / idrott / trådgårdsdesingns 1:orna. För dessa fyra skulle vi visa skolan, förklara lite saker som kan vara bra att veta. Vi var även tvugna att ta med dem ner till stan och visa vart lite ställen fanns, tex Studio Aktiv, eftersom vi har en hel del av vår idrott där. Tillbaka i skolan var det lunch, sedan ett stort hål innan vi skulle träffa en ny lärare, och de nya eleverna skullefå lyssna på Peter Kan, vår datortekniker. Sedan fika, och hemgång.

På måndag får vi tillbaka våra datorer, HURRA! :

-SANDRA

Första skoldagen.

Today was the day! Tillbaka i skolbänken igen efter tio, nästan elva veckors "ledighet". Det var faktiskt skönt! Eller ja, idag var ingen ansträngande dag. Endast lite prat, och planering om vad vi ska göra med samhäll / idrott / hälsa / trädgårdsdesigns 1:orna imorgon. Det tog visserligen nästan två timmar, men det var trevligt ändå. :) Nu längtar jag faktiskt med att komma igång på riktigt. Lite drygt att bara göra annat, "onödigt" hela tiden. Kommer säkert inte igång innan på onsdag, eftersom alla 1:or ska på "lära-känna-hajk", och då är de flesta lärarna med. Men men...

Efter "skoldagen" gick Sharon och jag ett ärende. Vi missade därför 16.15 bussen och var därför tvugna att ta 17.15, MEN då kom jag på idén att gå på bio. Sagt och gjort, Sex and the City givk vi och såg på 18.00 bion. Den var bra (sammanfattning kommer imorgon). Självklart hann jag med lite shopping innan bion, och jag blev 500:- fattigare när vi kommit ut från Gina Tricot. Hittade en klänning, en topp, ett linne och en bh. Plus att jag köpte ett par skor i morse för 250:-, men det var ett nödvändigt köp!

På tal om pengar. Fick min lönelapp idag. Denna månadden får jag 6500:- i lön, inte fy skam tycker jag. Med tynke på att jag bara jobbade två veckor. Visserligen 90 timmar, mer än heltid, men det var det värt. Såg också att i år har jag samanlagt tjänat ihop 32000:-. Jag har sparat undan 5000:- av dem, jag har kanske 1000:- på kontot, och lönen kommer snart. Men vart har jag gjort av resten av pengarna? Fatta vad jag har spenderat pengar! Eller ja, ca. 4000:- har jag betalt i skatt med. Men det är i alla fall cirkus 16000:- som gått åt till kläder och skit. Eller ja, en kamera visserligen. Nästan skrämmande! Ska börja spara mer, eller försöka. ;)

Nu är det dags för sängen. Hyffsat tidig morgon imorgon. Uppstigning 06.30. God natt!

-SANDRA

Klant . Under ombyggnad

När jag satte mig här och skulle pilla lite så slutade det med att jag förstörde min designa totalt! Jag blir så sur på mig själv. Men men, har rättat till det mesta. Ska snart göra om den, men orkar inte mer idag, så den får se lite halvfärdig ut. Men men, shit happens!

-SANDRA

Onsdag 20/8

Idag har Tobbe och jag sovit läääänge, skönt, och kanske välbehövligt! Vi har kokat lite kräftor också, min morbror hade nämligen dumpat av en spann med några i på vår altan imorse.

Nu sitter jag hos Tobias pappa och väntar på att T ska bränna klart en cd. Sedan ska vi nog ner till hans mamma, för det är där vi brukar vara. Det är det som är "hemma-i-Hillared". Vet inte vad vi ska göra där, slappa eller något, som vanligt. Titta påfilm senare kanske, tog nämligen med mig, "The World Trade Center", någon som vet om den är bra?

-SANDRA

Tisdag 19/8 (igår)

Jag hinner inte skriva så mycket på dagarna längre, orkar inte heller för den delen. Men igår, hm vad gjorde jag? Jo, Tobias och jag låg och slappade det mesta av dagen. Vi åkte sedan hem till mig, för vi skulle vara lite barnvakt åt min kusin Jasmine, hade tänkt att åka till badhuset och bada, men när vi kom till farmor och farfar för att hämta henne, ja, då hade min mamma precis varit där och kidnappat henne. Vi åkte hem till mig, och där var de, de skulle koka lite kräftor som min morbror tagit upp till vår kräftskiva som kommer äga rum andra helgen i september.

Efter ett tag bestämde sig T och jag för att åka ner till Ängasjö (Lite längre ner än ö.Frölunda, typ) till min morbros stuga. Känns konstigt att säga att det är hans, för han har precis köpt den av mormor och Jan. Men i alla fall, vi åkte dit för att titta lite, Tobbe ville se hur det såg ut. Vi åkte med min morbror ut på sjön med båten en snabbis. Kollade även om han hade fått några kräftor. Kollade bara tre burar och en liten stackars kräfta fanns där. Men sssssch! Inte ett ord om det, han får nämligen inte fiska där nu. ;) Vi åkte sedan hem, tittade på film, "Dude, where's my car?",helt okej, lite smårolig. Började sedan kolla på "The number 23", för den gick på någon av Canal + kanalerna. Men vi orkade inte titta klart. Så vi gick och la oss!

-SANDRA

Fler bilder!

Fler bilder från SS fotosession hittar du på:

http://sandranoren.bilddagboken.se

Den 18/8

Måndag 18/8, SS fotosession

Idag har jag lekt med Sharon. Vi började dagen med att åka in till Borås till Sharons arbetsplats, Ellos. Där shoppade vi lite, billigt billigt, det var utförsäljning. Jag köpte några seriösa klädesplagg, men även lite plojrekvisita till dagens fotosession, Sharon gjorde detsamma. Vi tog sedan en sväng till Mcdonlads, sedan kungsgodis och sedan hem till Hillared. Där packade vi ihop vår rekvisita och begav oss ut på järnvägen. Fem påsar med kläder och tillbehör blev det. Tur att Sharon bor precis vid järnvägen, blev inte så långt att gå. Vi stod där och bytte om och grejsa, och rätt som det var kom ett tåg förbi. Vi hade hoppats på att det var ett godståg, men självklart var det ett tåg med människor på. :D Jaja, hursomhelst, vi hade kul i alla fall, och några bra kort blev det väl, men MÅNGA dåliga och roliga. Vi fortsatte kvällen med film och prat, trevligt trevligt! Vid spöktimmen, 00,00, kom Tobbe och hämtade mig, så åkte vi hem och sov.

Tack SharriizZ för en rolig dag! :)  

Här är några bilder från sessionen.


JAG




SHARON



SHARON & JAG


-SANDRA

Söndag kväll, 17/8

Arbetsdagen är slut, skönt! Sitter här och funderar på att sova snart, verkar som en ganska bra idé faktiskt. men måste berätta lite onödig fakta. Tittar nämligen lite i min nya kalender som jag köpte, och där i hittade jag en massa information om jorden och världen och sådär. Och visste ni att jorden väger 5977 triljoner ton (18 nollor). Det är ganska tungt! Jag förstår inte hur man kunnat mäta det? Och tänk, trotts jordens vikt så svävar den ändå i rymden på något konstigt vis. Jag blir helt galen när jag tänker på rymden. Den måste ju ta slut någonstans, eller? Ofta något aldrig kan ta slut? Men om rymden tar slut, vad finns efter det?

Nä, kan inte tänka på detta, jag blir alltså helt allvarligt galen om jag tänker på det! Godnatt!

-SANDRA


What a night!

igår (lördag) jobbade jag hela dagen, 10.15 - 18.15, helt okej, tror jag. Efter det skyndade jag mig hem, bytte om och gick ner till bussen för att åka till Tobbe. Eller ja, ska jag vara ärlig hämtade mamma mig på jobbet, och körde sedan ner mig till bussen, men jag skulle inte hunnit annars.

Väl hos Tobias åt vi lite, hamburgare, jag vet, otroligt "nyttigt", men gott! Vid 8 tog vi bilen in till Borås, till Rickard. Sedan begav vi oss istället till Daniel Thuresson på "förfest". Där var det några stycken, bara killar. Men kände alla, och de är så snälla och trevliga. :D Vi umgicks där en stund, innan alla skulle vidare till lite olika ställen. Tobbe och jag agerade bara taxi denna kväll, så vi körde blandannat födelsedagsbarnet Daniel och Daniel och Filip till Harrys. Sedan åkte vi hem till Hillared igen. Klockan var då cirkus 23.30, så vi gick och la oss och sov.

Klockan 01.15 blir vi väckta av Tobias mobil ringer, men det gör inget för vi skulle ändå upp då. Slängde på oss kläderna och åkte in till Borås igen för att hämta Daniel och Filip som kalasat klart för kvällen.

Hemma i Hillared igen runt 02.40. Skulle försöka sova, men nu var man ju pigg när man redan sovit lite och varit uppe ett tag. Men till slut, efter en timma eller något så somnade jag äntligen, och sov ända till 11.30 idag!! :O Väldigt länge för att vara jag!

Nu sitter jag på jobbet och är fet, äter nämligen winerbröd. Men ibland måste man unna sig det goda, blir dock för ofta. :D

Vilket kluttrigt inlägg, säkert helt obegripligt med, well well, sak samma!

Grattis Daniel på 20 års dagen! :)

-SANDRA

Fredag 15/7

Arbetsdagen är avklarad, härligt! Det var inte så jobbigt att gå upp i morse som jag trodde, var hyffsat pigg faktiskt. Och det gick bra att jobba, nästan rent utav kul idag, så tiden gick fort! :)

Nu har ja nyss ätit, ska bränna en cd tror jag, att ha i bilen när Tobbe och jag åker till Ge-kås senare i eftermiddag. Det är bra att han har körkort, nu kan man göra lite vad man vill, nästan när man vill!

Nä, nu ska jag se om jag hittar någon bra musik.

-SANDRA

Torsdag 14/7

Grattis Karl Johannes Tobias Viikki! :) Idag fick min Tobbe körkort, så väldigt mycket grattis till honom!


Medan Tobbe körde upp satt hans mamma och jag i bilen och väntade, jag läste och lite så under tiden. När de kommer tillbaka kommer tobbe ut från bilen och tar ett glädjeskutt med papperna i handen, åh så glad han var, inte så konstigt kanske.

Sedan körde vi hem till Hillared, marie fick då hoppa bak i baksätet och jag fick sitta fram, konstig känsla. :D Efter en snabb sväng i Hillared där vi slängde av Marie så körde vi in till stan igen för att lämna Jimmi på jobbet. Sedan följde vi med Daniel till banken, åkte till Max och åt, gick i Knalleland en stund, åkte och hämtade Tobias (en kompis) på jobbet och sedan åkte vi hem till Hillared, Slöade lite framför TV:n, och sedan åkte vi hit, till mig.

Nu ska vi nog snart sova, jobba imorgon, blääää! Uppstigning 5.15, inget jag ser fram emot. Väldigt motigt måste jag säga, någon som vill byta? Slutar hyffsat tidigt ialla fall, 12.30. Bara lördag och söndag kvar att jobba innan skolan börjar.

Nä, nu har jag inget att berätta, hejdå!

-SANDRA

Jobb

Usch och fy och blä! De ringde precis från jobbet, och nu måste jag jobba imorgon, 12-18.15. Pengar pengar, men jag som hoppats på att vara ledig till fredag. Inget blir som man tänkt sig!

-SANDRA

S+S

Håll alltid stigen öppen mellan dig och din vän.
Gå den regelbundet.
Låt den inte växa igen!



(Gammal bild, 5 Juni 2007)

För mig betyder vår vänskap för mycket för att kastas bort. Jag vill inte det. Jag är rädd för det,och det vet du. Snälla låt oss göra något åt det?

Tisdag 12/7

uppstigning 7.30 för att hinna med bussen från Hillared till Svenljunga. Drog bara på mig kläderna och gick. Tobbe skulle med den bussen med, eftersom han skulle jobba. Och idag orkade jag inte sova längre, därför denna tidiga morgon.

Väl hemma tänkte jag sätta mig vid datorn och nörda, men tror ni internet fungerar? Nä, jag blir så arg på tekninska saker som inte fungerar! Datorn har lagt av, nästan. Ska formatera om den, när vi får tag på fungerande sådana där omformaterings skivor. Men men, tillslut gick min bror upp och jag tog hans dator, då han ändå skulle till Frida.

Dags att äta snart kanske, men vad? Det är ju så himla tråkigt att laga någon riktig mat till bara en person. Blir säkert något lättlagad, som snabbmakaroner eller pytt-i-panna i slutändan.

-SANDRA

Mamma Mia

"Donna är en självständig ensamstående mamma som äger ett litet hotell på en av Greklands mest idylliska öar. Nu står hon i begrepp att släppa taget om dottern Sophie som bestämt sig för att gifta sig. Till Sophies bröllop har Donna bjudit in två av sina bästa väninnor - den praktiska och frispråkiga Rosie och den förmögna Tanya, som har många skilsmässor bakom sig. Som unga spelade de tre väninnorna i bandet Donna and the Dynamos. Också Sophie har bjudit tre gäster - men i hemlighet...
Sporrad av en längtan att få ledas fram till altaret av sin riktiga far, har Sophie bjudit in tre män ur Donnas förflutna, män som alla besökte detta paradis i Medelhavet tjugo år tidigare. Under 24 kaotiska, men ack så magiska timmar, kommer nya kärleksrelationer att uppstå och gamla åter knytas, på denna frodiga ö full av möjligheter."

Jag älskar musikfilmer! Så att jag skulle tycka om den här var ju bara ett faktum. Själva handlingen var kanske inget speciellt så direkt, kanske ganska mesig, egentligen. Men en sån himla söt, rolig och glad film. Jag satt med ett leende på läpparna under hela filmen, och visst fick man sig ett skratt då och då. Mina gamla danstakter rykte i mig, och jag fick anstränga mig för att sitta still, och vara tyst med för den delen. Det var mycket annorlunda att se Pierce Brosnan i en musikalfilm, där han både dansade och sjöng, inga vapen och farliga uppdrag här inte, byebye 007. Jag har verkligen inget dåligt att säga om filmen. SE DEN!

Betyg: FFFFF av FFFFF



-SANDRA

Söndag 10/7

Idag har jag inte gjort allt för mycket. Varit på ICA och handlat med pappa, i stort sett enbart för att få köra lite. Sedan har jag degat framför TV:n ett bra tag. Även legat och läst lite. Men något vettigt har inte gjorts, men så ska det vara ibland med.

Trodde att Sharon skulle komma hit och umgås med mig idag en stund, innan vi skulle gå på bio, men så blev det inte. Man ska inte planera och hoppas för mycket på saker, då blir man bara besviken. Men ska gå på bion med min mamma istället, så det löste ju sig. Mamma Mia ska vi se, på den tjusiga biografen här i Svenljunga. :) Ja, den kanske börjar bli lite gammal, men jag tycker att den är helt okej inuti ialla fall, den duger alldeles ypperligt att titta på film i, och fortfarande få biokänsla. Jag har stora förväntningar inför filmen, eftersom alla som sett den säger att den ska vara bra, hoppas hoppas!

-SANDRA


Kalas

Igår var det släktkalas för kusinerna Josefin,18, och Jonathan, 16. Lite långtråkigt var det i början. Satt bara tyst och stilla, åt god mat ioch för sig, det är ett plus! Lite senare blev det lite roligare när Josefin och jag spelade tv-spel. PS 1, antikt, jag vet. Men bilspel är alltid kul, även om det är gammalt. :D Det gick inte så bra för mig dock. Tur att jag inte är en dålig förlorare. ;)


-SANDRA

blaha blaha

Jag skriver inte så ofta längre, fy! Fast vem bryr sig?

Igår jobbade jag hela dagen, 10-18.30. Idag 6-12.15. Skönt att sluta tidigt! :) Nu jobbar jag inte innan nästa fredag, hurra!

Om ett tag ska jag köra bil, till Tobias. Fast självklart så är min far med i bilen. Det var ett tag sedan jag körde nu, men det ska nog gå bra. För att vara på den säkra sidan så håll dig ifrån vägarna mellan 14.00-15.00 något sådant.

Idag är det ju kräftfiskepremiär, och folk har köpt krondill och grovsalt som galningar idag, och ja, tidigare i veckan med. Tobbe och jag kanske följer med och fiskar lite med några, om vi orkar. T ska nämligen upp och jobba tidigt imorgon.

Men nä, nu ska jag inte skriva mer, blir inget vettigt ändå. Hejdå!

-SANDRA

Hancock

I torsdags bestämde sig Tobias och jag för att vi skuölle gå på bio på fredagen. Vi har många gånger pratat om det, men det har aldrig blivit av. Så denna gången satte vi oss vid datorn och bokadebiljetter för att inte kunna komma undan. Så i fredags var vi alltså på bio, kul! :)

"Hancock - en utbränd alkis med superkrafter som inte haft några stora framgångar på länge kraschlandar i Los Angeles. Hans hjälp uppskattas inte av folket, då han förstör så mycket i stan samtidigt. För att komma på fötter och återfå sin status som superhjälte anlitar han en PR-agent och ingår en relation med hans förföriska fru. Tillsammans skapar de inget annat än kaos i stan."

Filmen var helt okej. Ingen som hamnar bland favoriterna, men inte heller bland de sämsta. Jag fick mig några skratt då och då. Men smaken är ju som baken. Jag hade en kille bakom mig som satt och skrattade konstant genom hela filmen. Så självklart beror det på vad man gillar för filmer. Men vill man ha en lättsam smårolig film, som är ganska förutsägbar inom vissa saker (några överraskningar i filmen faktiskt), så varför inte. :)

Betyg: F F f (2,5 ) av  F F F F F


-SANDRA

Fy skäms!

Fy skäms på mig! Jag har inte skrivit på länge, men jag har inte orkat.

Var hosAlbin på lite partaj i lördags. Det var trevligt, skönt att prata ut om saker och ting. :) Blev väl lite trött mot slutet. ;) Och dagen efter är inte att tala om. Sängen var min bästa vän den dagen. haha

Jobb igår. Väldigt motigt att gå upp 5.15, men vad hade jag för val? Åkte till älsk på eftermiddagen och sov där. Mys, vill aldrig vara ifrån honom!

Nu sitter jag här och funderar på att skicka in och framkalla kort. För detta är en sådan sak som har funnits på "att-göra-listan" väldigt länge nu. Så jag får nog ta mig i kragen och se till att det blir av!

Var på plats på banken idag när den öppnade. Tänkte råna den, men ångrade mig i sista stund och satte in 2000:- på ett av mina sparkonton. Ganska duktigt gjort tycker jag. :)


Torsdag 31/7

Jag blir arg! Tobias skulle ju jobbat idag. Och därför åkte vi ju hem från Bohuslän. Men när han kommer till jobbet på morgonen, så har hans chef sagt fel dag till honom. Så det var bara för honom att åka hem igen. Men vi kunde ju varit i Buhuslän en dag extra. Grrr!

...

Mer bilder från Bohuslän:

http://sandranoren.bilddagboken.se

Onsdag, Bohuslän - Råö

Sista dagen på Råö för Tobbes och min del, eftersom han skulle hem och jobba. Jag hade hoppats på fint väder, så jag kunde bränna till mig lite innan jag återvände hemmåt. Men vad ser jag inte utanför fönstret på morgonen, om inte en igenmulen himmel och duggregn. Uscha! Man såg i och för sig att det började klarna upp utåt havet. Så vi tog oss n fisketur med stora båten Ester på förmiddagen. Eller ja, Marie, Linnea, Pontus, Tobbe, hans morfar Karl-Axel och jag. Jörgen hade åkt till Kungälv för att hämta sin dotter.

Väl ute på havet började vi fiska makrill. Det gick trögt i början, men sedan hann man knappt slänga i innan man fick dra upp igen. Skit kul! Det som dock inte var så kul var att jag fastnade i en krok, och drog upp en skinbit på fingret, det gjorde ont ocvh började blöda ganska mycket. Det är nämligen så att när man fiskar makrill använder man inte ett spö, utan typ ett långt snöre som sitter på en trägrej. På snöret, längst ner, sitter en hyffsat stor tung sten, för att linan ska komma djupare, och från stenen hänger det en fiskelina med en krok. Ovanför stenen finns en till bit fiskelina som händer ut med en krok. lite svårt att förklara, men ialla fall. jag hade dragit upp linan för att ta upp en fisk. När jag sedan skulle släppa i den så kastade jag över frsta kroken och stenen, men det var ju bara det, att det sjukner ju snabbt, och dra till, eftersom båten åker samtidigt, och då tänkte jag inte på den andra kroken. Så när jag stod där och höll lite löst i snöret, för att det inte skulle trassla sg, så kom krken och satte sig i mitt finger och drog till ganska bra. Så en skinbit fläktes upp och det började böda ganska bra. AJ! Men det bnlev en lyckad fiksetur. vi fick upp 94 st makrillar, inte illa. :D När vi kom tillbaka till stgan hade solen kommit fram igen, skönt.

På eftermiddagen sedan var det dags för mig och Tobias att dra oss. Så Marie körde oss till Göteborg, där vi tog bussen till Borås, där Tobbes pappa Seppo hämtade oss. End of the semester! Hoppas jag kommer tillbaka nästa år, jag älskar Bohuslän och Råö. :)

Storfiskaren själv!


-SANDRA

Tisdag, Bohuslän - Råö

Klarblå himmel och solsken utanför fönstret när man vaknade upp runt 8. Härligt! Perfekt dag för en utflykt med lilla "Snabben" bort till Härmanö-huvud, eller "grytorna" som det kallas. Och det gör det bara för det är typ som pooler man bdar i, fast det är havet. Typ jätte djupa hål ner, ganska coolt fasktiskt.

Efter frukosten packade vi matsäck och lite annat och begav oss. Vi solade och badade hela dage. Vattnet var hur skönt som helst! Jag älskar verkligen havet. :)

På kvällen, väl tillbaka vid stugan, fixade vi lite mat. Sedan spelade vi plockepinn, fast med gigantiska pinnar. Och så avslutade vi dagen med kortspelet Neger och President. Jag vann sista omgången, och somnade gott som president.

Från toppen på ön. Tobias och jag klättrade upp dit en sväng, precis som förra året. Varmt om fötterna, jag brände typ upp mina fotsulor på stenarna. Men ialla fall. Där nere någonstans låg vi och gottade oss annars.



-SANDRA

Måndag, Bohuslän - Råö

Meningen var att jag skulle ta bussen klockan 9.00 till min älskling, för att därifån fortsätta mot Bohuslän med bil. Men trött som jag var hade jag stängt av alarmet i sömnen, och därmed inte hunnit med bussen. Tobbe ringde och väckte mig och undrade vart jag tagit vägen. Som ett skott for jag upp ur sängen! Duscha,  packa det sista, äta och fixa och dona skulle hinnas med på 30 min, innan de kom och hämtade mig. Runt halv 11 kom Marie, Linnea, Tobbe och hunden Luckey, och vi begav oss till Borås där vi skulle uträtta ett ärende, sedan upp till Kungälv för att fika lite hos Jörgen, Maries särbo, och hämta honom, Pontus och hunden Alfi. Klart för sista sträckan! Över Tjörn och Orust, och ut i havet, till Råö, till Tobias mormor och morfars stuga!

När vi väl var framme solade och badade vi lite. Tog det mest lugnt helt eneklt. skönt! :)

Råö - allt du ser på bilden har Tobbes morfar byggt, till och med båten Ester som ni ser. :)



-SANDRA