MAY YOUR GUARDIAN ANGEL WATCH OVER YOU

Pyssel, pyssel. 


130 ÅRS KALAS

Yes, igår var det som sagt kalas för mormor och Jan. Trevligt och god mat som alltid. Sent blev det med, så nu är jag trött. 


Andreas och pappa bär på Jans paket. Mammas bär på mormors något lättare present. 


Födelsedagsbarnen. 65 år var är de nu fyllda. Grattis!


Monteringa av Jans paket. 


En hängmatta/hammock. Mormor fick en jättefin silvrig jordglod med belysning i. Och tillsammans fick de en hemlig resa. Detta var från alla barn med familjer och respektive. 


Hängmattan som även kunde ha myggnär runt om blev populär av grabbarna. 


Men även av mig, och alla andra.

KALAS

Nu är det dags för 130 års kalas. Inte så tråkigt och lamt som det låter. Mormor och Jan har/fyller år, så det kommer bli en trevlig kväll.


Tobbe ville inte rikitgt vara med, men lite i alla fall. ♥

Vi hörs!

ÄNGEL

Nu har jag gjort en egen kommentar för mitt pysslande, och lite passande har jag döpt den till "Pyssel" kort och gott. 

Denna morgon har jag pillat ihop en prototyp, kan man kalla det, av en idé jag fick igårkväll när jag gick och la mig. 


En ängel med mjuk kropp. 

Som sagt, detta är en modell, ett prov. Så den är inte noga gjord, men jag ska göra en ordentligt en dag. Fast kanske med något roligare tyg. Då ska jag även stoppa kroppen med lite bomull och sätta pärlor på vingarna och benen. 

Vad tror ni? Gillar ni idén? Tror ni att det kan bli bra? :)

SHOPPING

Igår tog jag mig till Knalleland en sväng och tänkte "Nu jädrar ska här shoppas och jag ska allt skämma bort mig". Jag hittade en klänning till mig själv. 


Enkel, skön och billig. (smutsig spegel, japp!)

Sedan hittade jag lite på Hemtex. Bland annat nya handdukar till badrummet. Handdukar som jag velat köpa tidigare men varit för snål då de kostat 79:-/st. Nu kostade de 49:-/st, plus att det var ta 3 betala för 2. Så jag slog till!


Det är liksom ett blommönster på. 

Sedan köpte jag en söt liten gästhandduk med spets.



Köpte även med mig dessa två tagsen hem till att ha på resväskan. 



Och så köpte jag ett vitt och ett svart linne på Cubus för en löjlig peng. 

På eftermiddagen mötte jag upp Sara och Olivia på stan där vi tog en fika i solen. Sedan strosade vi lite i affärerna som hade extraöppet då det var torsdag, vilket betyder torsdagskväll. Min tanke var inte att gör av med några pengar, men det är ju vid dessa tillfällen jag hittar saker jag vill ha. Vi gick in på Faith och jag hittade två klänningar. 







Älskar deras klänningar/tunikor/toppar från deras egna märke. De är inte direkt dyra, men jag har ibland kännt mig för snäl då jag tänker att jag kan få mer på H&M till exempel. Dessa två fick i alla fall följa med hem. Ordinarie pris för båda sammanlagt var, 750:-. Jag betalade 375:-. Klipp? Oja!

Sedan gick vi in på H&M för jag behövde hitta ett långt linne att ha under den ljusgröna klänningen då den var väldigt genomskilning. 

Ett linne hittade jag, men även denna klänningen.



Så ja, det blev en del shopping igår. 

Vi tjejer skildes åt och jag träffade senare upp Tobbe på stan där vi tittade lite på Petter som uppträdde på torget innan vi knallade hemåt.

ME LIKE

När jag tittar runt på internet blir jag väldans shoppingsugen och hittar massa som jag skulle vilja. Men så fort jag kommer in i en butik och framförallt i provrummet blir kläderna som jag hittat helt plötsligt inte lika fina. Det änns jobbigt att prova och så blir jag snål ibland och tänker "Äh, jag behöver nog inte det". Sen när jag kommer hem så ångrar jag att jag inte tittade mer i affären, inte provade allt eller att jag inte köpte ett visst plagg. Weel, som tur är har jag ju nära både till stan och Knalleland. Tror det blir en sväng till Knalleland sedan. 


Ett par jeans, två blusar och en enkel topp, allt från Lindex. Me like. Men, kanske inte lika fint i verkligheten. Kanske inte finns i butik heller. Men jag ska ta mig en kik sen tror jag.

NY HÅRFÄRG

Hej och hå. Nu har jag jobbat sedan i fredags och det känns kan jag lova. Tror ni att jag längtat efter torsdag och sovmorgon? OJA! 

Nu ikväll har jag tonat håret. Inget drastiskt. En del skulle säkert knappt märka det, men jag är väl nöjd. Kunde fått vara lite mörkare kanske, eller lite åt det röda hållet. Det stora plusset är att det ser väldigt, väldigt naturligt ut. Precis som det gjorde sist jag färgade håret med denna färgen. Kanske beror på att jag har skiftningar i håret sedan innan, och därför blir det så när jag färgar över det. 

Hur som, tänkte tagit en bild och visat, men detta var den enda bilden jag hann få innan kameran dog.



Jag vet inte riktigt vad jag gjorde för att få bilden så mörk. Visserligen hade man ju inte sett hur håret blev med tanke på att det är mitt face som tar upp hela bilden. Nåväl, kanske syns på en annan bild.

FIKA

En kopp kaffe och lite tilltugg i hopp om att hålla mig vaken och någorlunda pigg i alla fall några timmar till. 



Gillar inte kaffe direkt, bara vissa dagar. Ibland är det gott och ibland inte alls. Idag är en mellandag, varken gott eller äckligt. Men man måste ha lite gott till.

KALAS

Igår efter jobbet var det bara hem, hoppa in i duchens och göra sig iordning för att åka till Landvetter och fira Tobbes mor som fyllde år i lördags. 



Av mig fick Marie en bok, Hyptnotisören av Lars Keppler, och ett jättefint halsband. 

Jag slog in paketet i mitt fina papper med änglar på. Och till det pysslade jag ihop en lite ängel som jag satte på paketen. 




MÅNDAG

Tjingeling! Måndag idag, ny vecka, och löning!

Att det är måndag känns inte. Hade kunnat vara vilken vardag som helst känns det som. Beror väl på att jag jobbade hela helgen och inte alls fick någon helgkänsla. Ny vecka känns bra, och löning känns mer än bra! 

Är hemkommen från jobbet sedan en stund tillbaka. Har hoppat ur arbetskläderna och satt på mig lite vanliga kläder. 



Och nu sitter jag i soffan och äter mumsig lunch. 



INGEN HELG INTE

Lördagkväll och det känns inte det minsta som helg. Förmodligen eftersom jag jobbat idag, och jobbar imrgon med. Men jag grinar inte för det. Jag har det ganska bra trots allt. :)

Efter jobbat idag skulle Jennie och jag ta en promenad. När jag kom upp till henne upptäckte jag de stora mörka molnen på himlen. Vi misstänkte att det skulle börja regna, men vi gick ändå. Vi hann dock inte långt innan regnet kom. Vi satte oss i en busskur och väntade tills det värsta regnet var över. Sedan bestämde vi oss för att gå hem till Jennie igen, mata Gabriel och gå ut sen igen ifall vädret tillät. Så fort vi kom innanför dörren slutade det regna och solen tittade fram. Dock började det mullra efter ett tag och det kom närmare. Så någon mer promenad blev det inte. 

Nu har jag pysslat klart en servettring till och nu blir det lite fortsatt mys med Tobbe och "How I met your mother".

SERVETTRING

Hej och hå! Sitter just nu i soffan och har pustat ut. Direkt när jag kom hem från jobbet slängde jag i mig lite mat, bytte om och tog en promenix med Jennie. Och det var väldans skönt, trots att jag var himla trött när jag kom hem. Tror jag fick lite energi av promenaden. 

Igårkväll var jag ensam hemma. Då det inte var något på TVn som intresserade mig så satt jag och pysslade lite.

En servettring blev resultatet. 



Ska såklart göra några fler, minst tre till i alla fall. För man dukar ju inte med servett och servettring när man är ensam direkt. Inte jag i varje fall. 

Kanske att det blir tjatigt, men jag är himlans nöjd med denna skapelse! Tyckte den blev så fin att jag knappt fattar att det är jag som gjort den. :D

MUMS!

Lägenheten är ren, jag är ren och nu sitter jag uppkrupen i soffan i min onepiece. Har nyss ätit kvällsmat och högg precis in på min efterrätt. 


Fruktsallad med vattenmelon, jordgubber, banan och vindruvor. Och till detta nyttiga, god vaniljvisp. MUMMA!

Nu ska jag fortsätta smaska i mig min fruktsallad!

SHINY

Nu är alla ytor i lägenheten skinande rena. Toaletten är skurad och nu är det bara en snabb, men nogrann, dammsugning kvar av lägenheten, sedan är städningen för idag finito och jag ska då njuta av ensamheten. 

Titta på tv, kanske gå en promenad om det inte regnar, eller pyssla lite. Vi får se vad som hittas på. 


En liten fjäril jaggjerjade med häromdagen. Den är en slags prototyp kan man säga. Jag gjorde några misstag på den, men nu vet jag hur jag kan göra nästa, både enklare, bättre och finare. Men jag gillar min prototypfjäril. :)



LUNCHRAST

Torsdag betyder ledig dag. Skönt! Nästa lediga dag är om en vecka, så jag bör ta vara på denna. 

Just nu har jag lunchrast i mitt städande. Disken är diskad, micron är ren, spisen och ugnen är skinande ren! Snart blir det skåpsluckor och sen får jag se var jag fortsätter. 

Lunchen blev rester från igår. Är inte matlådor det bästa som finns för lata lediga dagar? Eh, jo, jag tror det!


Fläskpannakak, fast med bacontärningar istället för fläsk, och en klick smör. MUMS! Jag vet att det vanligaste kanske är att ha lingonsylt till, men inte jag inte. Jag har lärt mig äta med smör till. Så äter min mormor och min mamma, så då gör jag det med. Och det är goooooott! Men jag gillar ju fett, typ grädde. Mmm, skulle kunnda vispa en skål med grädde och käka. Ja, jag är knäpp, men det har jag redan erkänt.

AVBESTÄLLA, SNART JUL?

Mina linser för augusti månad är redan betalade och om cirkus två veckor dimper de nog ner här. Smidigt det där, med att få hem linserna i brevlådan en gång i månaden. Hur som helst. Jag använder alltid mina linser mer än en månad. Ja, avsiktligt, men ändå inte helt medvetet. Jag skriver upp när jag byter linserna, men kommer aldrig ihåg det en månad efter. Rätt som det är tänker jag "Kanske på tiden att byta linser!?". Då har det ibland gått två månader. 

Optikerna rekomenderar det såklart inte. Men mina ögon har alltid mått prima på mina årliga kontroller hos optikern, peppar peppar. Så, jag lär fortsätta. 

Det som är bra med att ha dem längre är ju att jag då sparar in någon månad här och där och på så vis sparar jag 210:- per månad. Nu har jag tre par linser här hemma och ett till påväg. Dags att byta kanske? Och tid för att avbeställa. 

Jag avbeställde precis, för september och oktober. Det var det inlägget skulle handla om egentligen, att shit, det är snart höst. September och oktober, så snart? Snart är det ju jul. Och jag längtar, knäpp som jag är. :P

P.s. Bytte linser 18/6, så än är de inte så gamla. ;)

PÄRLOR

Första arbetsdagen efter semestern är över sedan många timmar tillbaka och det gick hur bra som helst. Hade lätt att komma upp i morses, jobbet flöt på bra och det var skönt att komma igång igen faktiskt. Sedan har jag tagit en promenad med Jennie idag med. Cirkus 7 km skulle jag tippa på, och jag är sååå trött i benen! Jobb plus promenad har mina ben inte varit vana vid på några veckor. Men nu ska det kommas igång igen!

När jag kom hem låg ett paket på dörrmatan och väntade på mig. Det var lite pärlor, berlocker och smått och gott som jag klickade hem i fredags som anlänt. Allt kostade struntsummor. Fick hur mycket som helst för 180:-.

Här är pärlorna och några av berlockerna.

Jag tiggde till mig barnmatsburkar av Jennie idag så nu ska här pysslas! 

Var ju såklart tvungen att göra något med pärlorna innan. Jag blir alltid så himla ivrig när jag får hem något jg beställt. :D Här har ni resultatet. 


En liten blompinne. Jag är nöjd! Dock kan jag tycka att den blev lite liten i jämförelse med min växt, men det går ju göra en större om man så vill.

SISTA DAGEN INNAN VERKLIGHETEN

Sista lediga dagen innan det är dags att kasta sig ut i verkligheten igen. Tre veckor semester har gått fort, samtidigt som det känns som en hel evighet sedan jag var på jobbet. Visst har jag haft lite ångest de senaste dagarna, att sovmorgnar, bara ligga och slappa, ta dagen som den kommer och att spontana utflykter nu är slut, men livet är ju inte över för det. Tänker jag efter ska det bli skönt att komma upp i tid (läs för tidigt) på dagarna och få lite rutin på vardagen igen. Det är inte själva jobbet i sig jag har ångest över, för jag gillar egentligen jobbet i sig. Det jag har mest ångest över är att behöva stiga upp klockan 5.00 fyra dagar i veckan, plus klockan 6.00 lördag och söndag, när jag jobbar helg då. Denna första veckan kommer bli tuff. Ställa om dygnet igen, gå och lägga sig i tid, stiga upp fyra-fem timmar tidigare, jobba helg. Jag kommer vara trött. Men andra jobbveckan ska nog det rätta sig till. Några dagar och det kommer kännas som jag aldrig haft semester. 

Well, jag ska inte deppa. Jag börjar ju tidigt, men det gör att jag slutar tidigt. Så jag har ju nästan hela dagarna till att hitta på annat. Och oftast blir jag mer effektiv och mår som bäst när jag jobbar och har saker att göra. Att sitta hemma och glo kan väl förvandla vem som helst till en deppig soffpotatis.

Nej, nu blir det en tur till MAXI och fylla kylen.

FLITIGA OCH POJKVÄNSLEDIGA

Idag har Jennie och jag varit pojkvänsfria då gubbarna är i Hillared. Så Jennie och jag har umgåtts i stort sett hela dagen. Först var vi en sväng i Knalleland. Sedan åkte vi hem till Jennie för att greja. Sladdar gömdes i sladdlister och vissa sladdar spikades fast intill golvet/väggen. Några gardinstänger och gardiner kom också upp i deras hem.

Det tog några timmar, men oj så bra det blev! Riktigt duktiga ock flitiga har vi varit! 


BusGabriel gillade inte alltid hammaren. 

Nu ska jag äta glass och titta på film, The back-up plan heter den, och den verkar lovande. Jag älskar att se romantiska komedier när jag är ensam hemma, vilket jag är nu. Så denna tror jag blir väldans bra. 


En glass jag aldrig testat innan. Men den låter ju inte helt fel, eller hur?


Och lilla jag idag. 

Ha en trevlig kväll! :)

FREDAGSMYS MED VÄNNER

Igår eftermiddag stod jag och Tobbe och pratade om ifall vi skulle kolla med Fredrik och Jennie ifall de ville umgås på kvällen. Rätt som det är blir vi avbrutna av att jag får ett sms. Det är Jennie som undrar om vi vill komma hem till dem på kvällen och äta. Självfallet ville vi det! Tankeläsarna där. :D

Så på kvällen var vi alltså hemma hos Fredrik och Jennie och åt mat och spelade spel, "Med andra ord", skitkul hade vi! I alla fall jag. :)

jag glömde kameran, vilket aldrig händer, men så är det. Istället får det bli en bild på deras lille Gabriel.



Oj, nu fick jag sms av Jennie, hon står utanför och väntar. Vi ska till Knalleland en sväng. Tjenis!

NYA LJUSLYKTOR

Idag har jag pysslat lite. Jag pimpade två barnmatsburkar till två ljuslyktor istället. 


Den lilla rosa blev jag nöjd med. Den vänstra blev jag nöjd med färgen, och själva tanken. Men det var första gången jag testade mina stämplar och det gick sådär halvbra. Lite charmigt visserligen att det inte är perfekt. MEN, upptäckte den största missen när jag tog kort på ljuslyktorna. Vet ni vad missen är?

Tro, hopp och kärlek på engelska är "Faith, hope, love" och inte "hope, faith, love" som jag skrivit. Well, jag hoppas på att kunna sno några burkar från Jennie ikväll kanske, och så kan jag göra om och göra rätt en dag sedan.

FRUKOST

Idag lyxade vi till det lite med att duka upp frukosten i vardagsrummet. Visst är det där vi i stort sett alltid sitter och äter, men då fixar vi vår frukost först och sen äter. Känns mycket lyxigare att ha allt framme tycker jag. :)



Till detta tittade vi på några avsnitt av första säsongen av How I met your mother.


Till frukost blev det bland annat en sådan här baguett som du gräddar i ugnen i 10 minuter och så får du rykande nygräddat bröd, typ i alla fall. Det som var så himla bra med denna baguett var att det inte var några tillsatser, endast vetemjöl, vatten, surdeg på råg, salt, jäst och durumvete. Nästan som att jag gjort den själv, bortsett att jag slipper arbetet. :)

EN KVÄLL PÅ SÅKEN

Igår hade Tobbe, Carro, Markus och jag en trevlig kväll ute i Hillared. Vi åkte ut på Såken med både båt och vattenskoter, stannade i en vik och grillade och fiskade lite. Carro lyckades nog få tre små fiskar medan vi andra fick noll. Men kul att någon av oss fick napp. 

Markus och Tobbe kör vattenskoter.
Killarna skulle testa att åka wakeboard bakom skotern, men det gick inte så bra då de glömt diskmedel och på så vis inte lyckades komma i wakeboarden med fötterna.
Påväg hem.
Såken

INGEN VACKER HISTORIA

Idag damp brevet från transportstyrelsen ner i brevinkastet. Jag är ju tvungen att skaffa mig ett nytt körkort och i och med det ta nytt kort. Så det har jag varit och gjort idag. 

Jag avskyr att ta kort i fotoautomater! Korten blir inte alls till ens fördel. Min bild kan jag leva med i alla fall, men det är väl inte mer än så. 

Sedan är det det där med underskrift. Ska jag skriva på något som inte är viktigt, ja då blir det snyggt. Är det körkortet, ett anställningsbevis eller något annat viktigt ser min underskrift alltid förjävlig ut. Ungefär som att hjärnan får blackout och inte vet hur jag brukar skriva. Knepigt det där. 



Nu blir det i alla fall fikse och vattenskoter med Markus, Carro och Tobbe i Hillared.

Tjingeling!

EN ELOGE TILL TELIA

I och med den lilla olyckan med ryggsäcken så fick jag ju spärra alla kort och mobilen. Telias kundtjänst hade precis stängt på söndagen när jag skulle ringa, så jag ringde på måndagen istället. Spärrade mitt simkort och beställde hem ett nytt med samma nummer. Redan dagen efter, igår alltså, damp det ner i brevinkastet.

Det kallar jag bra service!



MINDRE LYCKAD MC-FÄRD OCH CYKLOP

I söndags åkte Tobbe och jag till hans mor och Jörgen i Landvetter. Tobias lyckades övertala mig om att ta motorcykeln dit. Och det gick jag med på, OM jag fick låna Markus skinnställ. Annars skulle jag inte satt mig på den monstermaskinen i så många mil. 

Självklart fick jag låna skinnstället och det fanns nu ingen återvändo. Mellan Hillared och Borås gick allt bra, men strax utanför Borås, på motorvägen, gick det utför. 

Efter ett tag på motorvägen kände jag att mina näsborrar började fladdra, ögonen var svåra att hålla öppna och det blåste helt enkelt väldans mycket i ansiktet. Ja, då märkte jag att visiret på hjälmen hade lossnat. Tydligen var det lite löst men Tobbe trodde att det skulle sitta fast bara jag hade det stängt, vilket jag hade. Så det var bara att i stort sett blunda och hålla i sig resten av vägen. Väl i Landvetter, då vi körde sakta såg jag något suspekt  när jag tittade på vår skugga. Ryggsäcken jag hade på ryggen hade öppnats! Min plånbok, min mobil, mina leggins och kakorna Marie och Jörgen skulle få hade hamnat någonstans på motorvägen och förmodligen blivit väldigt platta. 

Min mobil var uråldrig och jag hade ändå planer på att köpa den nya iPhonen när den kommer, så det gjorde inte så mycket. Kakorna och legginsen kunde kvitta. Plånboken var lite jobbig dock, då jag hade alla kort där i. Visakort, ICA-kort, körkort, presentkort, medlemskort och lite annat. Meeen, inget som inte går att lösa. 

På vägen hem fick jag låna ett provisoriskt visir, i form av ett cyklop! :D Jag såg inte klok ut, men det hjälpte väldigt mycket i alla fall!



FISKETUR

Idag har jag inte heller haft tid för datorn. Vi har varit i Hillared mest hela dagen med Daniel och fiskat. Min fiskelycka var inget vidare stor, men visst nappade det, bara att de flesta släppte. En liten mört fick jag upp. :D

Tobbe fick en abborre och två gäddor i alla fall. Daniel fick också fisk. En stor abborre fick han bland annat. 


Det ser ut som vi hade kanonväder, men det hade vi inte! Det var kallt, mestadels mulet och blåsigt.

Här rensar Tobbe fisken. 



BARNVAKT

Idag har jag inte prioriterat datorn alls! Detta på grund av att jag varit barnvakt åt Gabriel. 



Han kom hit 12.15 ungefär och Jennie och Fredrik var här och hämtade honom för en dryg timma sedan. Så i cirkus sex timmar har jag haft gullungen här. 

Vi har lekt och busat! Han har ätit så duktigt så, utan protest. Och så var Tobbe och jag ute och gick en sväng med honom och då somnade han och sov så snällt i vagnen i 45 minuter. Inga problem alls att ta hand om denna lille killen inte. Världens snällaste bebis! :)


Chillar lite bland leksakerna.


Vår stekspade var den absolut roligaste leksaken under hela dagen! 


Här kommer en sådan bild som jag är sådär löjligt stolt över. I och för sig, hur kan det bli annat än bra bilder när man fotar denna lille fotomodellen?

Denna dagen har inte avskräckt mig från att skaffa barn i alla fall, tvärtom. :D Fast det var väl något jag redan visste. Om jag ska bli avskräckt från att skaffa barn så krävs det en HEL del.

BLUEBERRY!

Igår tog jag mig en promenix upp till lilla berget vid oss och plockade lite fler blåbär.



Så på kvällen gjorde jag en blåbärspaj.


Mums!

Till frukost idag åt jag blåbär i min yoghurt.



Idag har jag även bakat drömmar med blåbär i.



Och nu ska vi åka iväg till Tobbes mor och Jörgen, och då har jag gjort en strut med blåbär att ge bort.



Nu har jag bara lite kvar som förmodligen blir frukost imorgon. Tror dock jag ska ut och plocka lite till en dag och frysa in. Nyttigt och gott att ha! :)

VATTENSTÄMPEL

Jag älskar att ta bilder och få lägga ut dem på bloggen så ni får se. Både för att i bilder beskriva vad jag gjort, men också som utfyllnad. För visste blir ett inlägg så mycket roligare med en bild istället för bara text? Det är i alla fall min personliga åsikt. Bara bilder och ingen text tycker jag visserligen är tråkigt, så en balansgång mellan bilder och text helt enkelt. 

Jag har ingen stor blogg med tusentals läsare varje dag. Därför har jag alltid tänkt "mina bilder är inte värda något för någon annan". Men mina kan ses av tusentals människor om man googlar till exempel. Jag älskar mina bilder, oavsett om de är suddiga eller inte, proffsiga eller ej, så är det bilder som jag förknippar med något. 

Vissa bilder är jag otroligt nöjd över, nästan löjligt stolt över till och med. Och det har jag all rätt att vara! Därför har jag funderat ett tag på om jag kanske ska märka mina bilder med en vattenstämpel, åtminstone en del, de där som ligger lite extra nära hjärtat.



En del av mig vill inte använda vattenstämpel då det känns som att det förstör bilden, men samtidigt känns det rätt att göra det. Ibland kanske jag placerar stämpeln så det är lätt att bara beskära bilden för den som stulit den och de kan kalla den för sin. Ibland kanske jag sätter den på ställen där den är svårare att trolla bort. Oavsett vilket så kommer stämpeln visa att det är jag som äger all rätt till bilderna. Den som stjäl bilderna bryter mot lagen. Sedan säger jag ingenting om någon skulle vilja låna en bild, men då får man såklart fråga först. :)



FREDAG

Igår fick jag ett sms av Jennie där hon frågade ifall Tobbe och jag ville hitta på något med henne oh Fredrik. Självfallet ville vi det! Så vi hade dem här på middag igårkväll. Åt, tjötade och spelade tv-spel. Väldans trevligt, som vanligt! :)


Garbiel käkar gröt innan läggdags.

BLÅBÄR

Tog mig en liten promenix för en stund sedan. Jag hade planerat att gå längre än vad jag gjorde. Men när jag hittade en massa blåbär, som jag inte kunde motstå att plocka, så ville jag inte gå så längt med två nävar fulla av blå små kulor. 


Jag får kanske ta med mig en liten hink och gå på jakt efter fler blåbär om en stund så man kan bakat något gott sedan. :)

PIMPAT!

Pimpat? Kan man säga så? Ser helknasigt ut när man skriver det.

Igårkväll när jag var ensam hemma så satt jag och pysslade lite. Jag pimpade en syltburk, ett glas och en ljuslykta. Idag satte jag ihop mina pimpade saker på mitt stora fina ljusfat. Väldans nöjd blev jag!


Ljusfatet!


Det pimpade glaset.


Den pimpade ljuslyktan och syltburken.

(klickbar)


Ett litet hjärta av småsten, då jag tyckte det blev lite tomt på fatet. 


Och min älskade skål! 

Det finns även en liten opimpad ljuslykta med på fatet som inte hamnade på bild. 

Som sagt, jag är nöjd!

Nu blir det lite fix och trix (dammsugning och duschning) för Jennie, Fredrik och Gabriel kommer hit ikväll. :)

KALENDER

Det som händer när jag skaffar en kalender är att jag är väldans ivrig i början och vill fylla varje sida med saker på en gång. Allt för att det ska ut som att jag är en människa med massor att göra. 



Jag använder kalendern flitigt de första veckorna och sedan ligger den bortglömd i något skrymsle resten av kalenderåret.

Detta händer VARJE gång! Och varje gång tänker jag "att i år blir det annorlunda, nu jädrar ska här kalendras!". Men så blir det inte. MEN, i år ska jag försöka använda den någorlunda regelbundet i alla fall.

SHOPPING

Nu är vi hemma från Falkenberg igen. Vädret ville inte vara med oss idag och Tobbe ville hem då han hade planer. Så jag släppte av hobom i Hillared på vägen hem. Själv sitter jag i soffan och slöar.


Osminkad och lite halvgalet smile, men här är ett Gekåsfynd från förra veckan. Ja, alltså linnet.


(klickbar)

På vägen hem idag stannade vi och gjorde lite shopping i Falkenberg. Jag fyndade detta:


Fyra fina fat, två av varje. Koppar fanns inga, men ska föröka hitta några enkla vita till tänkte jag. 


Lite pysselsaker.


Och en välbehövlig kalender.

JAG ÄR LEDSEN!

Ja, det är jag, på riktigt! Yr.no hade lovat mig sol idag, med ett liiiitet liiiitet moln, och vad vaknar jag upp till? Hela himlen är täckt av moln!! Visserligen regnar det inte och det är 21 grader varmt så det kunde varit sämre. Men jag som sett fram emot att ligga på stranden för att sola och bada. Men icke!

SKRÄPMAT

Frukost: Tråkig macka. Lunch: McDonalds. Kvällsmat: Pizza. Efterrätt: Stor godispåse. Kommentar: Det är semester!

Usch! Jag är mätt. Jag tror jag har fått mitt snabbmatsbehov för några månader framöver nu. 



När vi sitter och äter frågar Tobbe: "Har du tagit kort på maten nu?"

Då har det nog gått lite för långt när sambon börjar ifrågasätta om jag tagit kort på maten så ni på bloggen får se. Well, jag hade tagit fram kameran för jag skulle ta kort. Men jag var så hungrig att jag redan slukat en bit. 



Falkenberg är wonderful! Skönt väder och havet är varmt. Badade jättelänge innan. Hoppas på sol och värme imorgon igen. 

Nu blir det fortsatt filmtittande.

FALKENBERG

Nu åker vi iväg till Falkenberg för att bättra på brännan, bada lite och äta kebab. Vi stannar över natten för att göra samma sak imorgon, minus kebbaben då. Idag gör jag inte samma miss som sist, alltså att glömma solkrämen hemma. Nu har jag visserligen ganska bra grundfärg, men ansiktet behöver skydd. Där har jag fjällat både ett och två lager, trots att jag låg med ett vitt linne över fejjan en hel dag. 

Well, vi hörs!



SPONTANBIO

Yes, jag har varit smått rastlös idag och nästan önskat att jag fick jobba istället för att vara hemma. Jag är inte så bra på att ha semester och slappa verkar det som. 

Hur som! Nu blir det spontanbio. Bokat nu, bion börjar om 12 minuter. Lagom framförhållning. :)

DET FINASTE JAG GJORT

När Tobias tog studenten för två år sedan gav jag honom en fotobok med en massa bilder i på saker vi gjort under våra nästan tre år ihop. Det var både större saker som skidsemester i Åre, men också mindre saker som en fisketur på Såken en sommarkväll. 

Det är nog den bästa presenten jag någonsin gett bort. Jag vet att Tobbe blev väldigt glad över den. Fatum är att han blev helt stum (och lite tårögd) när han öppnade paketen på sin student och förstod vad det var. Hade jag själv fått en sådan bok hade jag blivit alldeles till mig av glädje. Verkligen ett minne för livet. 








Helt klart värt varenda timme jag la ner på arbetet, och det känns inte som att ett enda öre är bortkastat på denna fina bok. 

Nu hade jag tänkt göra en till, fast som en present till oss två ihop. Kanske som en present till oss på vår 5 årsdag som är den 30 september. Ja, det tar faktiskt ganska lång tid. I alla fall om man vill ha den perfekt. ;)

SNÄLLA?! :)

Jag tror det är något konstigt med min mail. Antingen det eller så får jag inga svar på mailen jag skickat. Vilket låter lite konstigt då jag skickat till blandannat "Onepiece.no" och de brukar svara snabbt.  

Försökte skicka från min traderamail, och då kom det fram men hamnade i skräpposten. 

Jag tänkte att ni kanske kan göra mig en tjänst? Bara skicka iväg ett mail till mig, [email protected], så jag ser om det fungerar eller inte. Ni behöver inte skriva något i mailet, men kanske lämna en kommentar här så jag vet om jag ska vänta mig några tomma mail eller inte. :D

Vore himla snällt! Det är säkerligen inget fel, men då får jag veta säkert. 

SNÄÄÄÄÄLLA!? :)


En random bild på mig för några år sedan då vi var på studiebesök på Varbergs fästning med Historiaklassen.

UTTRÅKAD

Jag har varit aningen rastlös idag. Tobias har varit ute i Hillared och kört motorcykel eller något, då var jag fruktansvärt uttråkad! Nu är han iväg hos Fredrik och spelar lite dator, men det är mitt egna fel då jag nästan tvingade honom att stanna där en stund för att inte göra Fredrik besviken (eftersom Tobbe lovat att spela dator med honom hela kvällen egentligen). Men jag hoppas att sambon min kommer hem snart så vi kan titta på film och mysa. 

Under tiden som jag haft tråkigt har jag lekt med min kamera. 

Väldans snygg modell!



Klänningen ni skymtar är ett Gekåsfynd! 99 riksdaler. Var väldans tveksam till om den skulle behållas, då jag inte provade den i affären. Men jag är glad att jag behöll den.


(klickbar)

Nej, nu ska jag nog baka lite chokladbollar!

VINTERKLÄDER, JATACK! ELLER?

Jag tror det är något fel på mig!

Det är mitt i sommaren, jag har två veckors semester kvar, och ändå kan jag inte sluta sitta här med känslan över att sommaren redan är över. Vadå deprimerande och glädjedödare? De flesta har inte ens gått på semester än och alla de ser fram emot en skön och härlig semester med en riktig sommar, och jag inbillar mig att sommaren är över? 

Idag damp Ellos höstkatalog ner i brevinkastet här hemma. Satte mig direkt och kikade! Det ser så härligt och skönt ut med stora mysiga koftor. (Är det fel på mig?) Jag fastnade speciellt för några saker, kanske de varmaste i hela katalogen, nämligen dessa.



Ett par skidbyxor med en skid/skaljacka. Ett underställ och en fleecetröja till. Och jag vill verkligen ha det! Jag blir nästan lycklig när jag tittar på kläderna. Är jag knäpp?

Jag ska erkänna att jag gillar vintern, det gör jag! Men att jag vill köpa vinterkläder mitt i sommaren känns fel. Dock skulle vintergarderoben behövas uppfräschas när det kommer till sådana här kläder. Mina skidbyxor har jag haft i en sisådär 7-8 år. Det syns visserligen inte på dem. De är ett par skitsnygga Warp i ljusgrått, men tycker dock att de är liiiite korta (egentligen bara jag som är petig. Hellre lite långa än precis lagom långa). Mitt underställ från Helly Hansen är lika gammalt, dock inte använt så mycket då jag hellre föredragit mammas i fleece. 

Ja, mina kläder som jag har duger egentligen mer än väl när jag tänker efter, men det hade varit kul med nytt. Jag får väl se vad plånkan säger lite längre fram i höst när det är mer aktuellt med sådana här kläder. Bara de inte tar slut, för då blir jag nog lite ledsen. 

Vill också bara påpeka att jag ÄLSKAR SOMMAREN, även om det inte verkar så i detta inlägget. De som känner mig vet att jag är en riktig soldyrkare.

MINA FOTON, MINA MINNEN

Just nu håller jag på att bränna ut alla mina bilder på cd-skivor och tömma min kamera. Jag har inte tömt den sedan jag köpte den i höstas, så det är vääääldigt många bilder. En del har jag såklart lagt över på datorn, de flesta faktiskt. Men datorn kan när som helst krascha då den har några år på nacken nu, och ett minneskort är lätt att slarva bort. Skulle något av detta hända hade jag nästan hängt mig. Okej, inte riktigt så allvarligt, men jag hade blivit helt forkrossad. Även om alla bilder är låååångt ifrån fina och proffsiga så är det minnen. Mina minnen! Så nu ska jag i alla fall bränna ut alla, sedan någon gång ska jag införskaffa mig en extern hårddisk så jag kan lägga över alla bilder där med. På så vis har jag de på två ställen, plus att jag ska ta mig i kragen och börja framkalla igen. Men jag har ju så mycket att ta igen nu sedan jag framkallade sist. Antar dock att det är lika bra att sätta igång, för ju längre jag väntar ju fler biolder blir det ju att framkalla. 

Well, nu ska jag ner till tvättstugan och slänga i en tvätt. 


Gabriels lilla söta fot på hans 3-månadersdag. :)

ENSAM

Jaha ja, här sitter jag i soffan själv ikväll igen. Tobias är i Göteborg på "The big 4", och tittar på Metallica. Just nu sitter jag och tittar lite på livesändningen därifrån. Men snart ska jag göra mig en skål med jordgubbar och glass och titta på en film. Att titta på en Metallicakonsert på tv är inget för mig. Ja, inte att se dem i verkligheten heller. Så jag har det bra här hemma i soffan. 

JATACK!

Långt innan vi flyttade var vi på IKEA och handlade i stort sett ett komplett kök. Ja, i form av tallrikar, glas, betsick, grytor, stekspade, you namne it! Då vi inte visste helt säkert vad vi ville ha för slags proslin så valde vi att inte lägga ut en masa pengar på det och köpte därför IKEAs serie "lugn". 


Dessa två, även en djup tallrik och matchande muggar. Allt för 5:- tallriken. 

Jag tycker om dem mycket. Beiga, enkla, stilrena och något man vågar äta på med tanke på priset. Vi har även kompletterat med avlånga rektangulära tallrikar från IKEA, dessa för ungefär 30:-/styck. 

Nytt porslin har inte varit något jag letat efter eller prioriterat då jag gillar det vi har. MEN, nu har jag hittat en jättefin serie. Egentligen har jag sett den innan, men inte direkt lagt märke till den. 

Rörstrand Swedish Grace.


Tycker om det fina, diskreta mönstret på. Och de fina pastelliga färgerna. Hade varit fint att blanda och inte ha allt i samma färg. Kanske mattallrikarna i vitt, skålarna i rosa och djupa tallrika i begie, ja, ni förstår hur jag menar. Kruxet är bara att jag inte känner att jag vill lägga 170:- för en tallrik och 90:- för en mugg. Men kanske att man kan önska sig, och liksom samla på sig? 

Well, annars får jag väl vinna lite pengar på lotto, det funkar det med. ;)

40-ÅRSKALAS

Igår var det 40-årsfest för min morbror.



Hipp hipp hurra för honom! :)


Födelsedagsbarnet mor + man och tre av syskonen med respektive sjöng en liten trudelutt. 


Härligaste grabbarna!

Kvällen var trevlig. God mat och dryck, trevligt sällskap, lite bugg och dans och springtävling runt huset med grabbarna. 


Bästa drycken, VATTEN! I alla fall när man sprungit allt var man har runt huset några gånger. Jädrans vad snabb Anton är. Här behöver man inte göra sig till och springa på halvfart inte. Hade jag gjort det hade han hunnit varva mig.

TRADERA

I förra veckan sålde jag mitt första plagg någonsin på Tradera. 

Klänningen jag hade på min på skolavslutningen i 9:an. 



Fin, näst intill oanvänd och såld för 60:-. Lika bra att få 60 riksdaler i plånkan som att en klänning ska hänga i garderoben ytterligare i fyra år utan att se dagens ljus. 

Just nu håller jag på att förska bjuda hem ett par sprojlans nya skor. Imorgonkväll får vi se om de blir mina, hoppas hoppas!

FILMMYS

Nu blir det film och glass i min ensamhet. Men jag grinar inte för det.




GEKÅSFYND

Nu är jag hemkommen från Sofia för ett tag sedan. Vi var först i Knalleland och shoppade lite, och åt lunch. Jag köpte mig en jättesöt klänning (får ni se imorgon), men sedan höll jag i pengarna. Sedan åkte jag med henne hem och så gick vi till en sjö som ligger precis där hon bor och så tog vi oss ett dopp och en liten simtur. 

Men nu tänkte jag visa några av mina Gekåsfynd.


Finfina bokstäver för 80 pengar.


Orkidé med tre stänger 60:-, kruka 15:-. Vi får se hur länge jag lyckas hålla denna levande. Min förra fick inget långt liv. 


Ljuslyktor, 8:- styck.


Grytlapp och grytvante. 10:- och 15:-.


Kökshanddukar med recept på chokladbollar samt rabarberpaj på. 15:- styck. 


Löpare, 50 pengar. 


Matchar inte vårt guldiga handtag så bra kanske, men what ever. 20 riksdaler.


Söta servetter. Cirkus en 10:a styck.


Ser ut som något man kan hitta hos en gammal tant. Men tänkte att dessa kunde vara fina att ha som underlägg om man vill duka lite fint. Och 20:- för fyra stycken är ju inget att gråta över även om de blir oanvända.


Fina små skylta. 7:- samt 10:- fick jag betala för dessa.

Sedan köpte jag några blockljus, toffsar, hårnålar, två bh:ar, en mascara och några klädesplagg. Men kläderna för jag visa en annan dag, för det orkar jag inte nu. 

För nu ska jag äta lite och sedan blir det film med favoritglassen. Är själv hemma idag så då får man lyxa till det lite extra.

GRATTIS SOFIA

(Tidsinställt inlägg)

Nu är jag förmodligen i Knalleland med Sofia, eller kanske hemma hos mig och sitter och fikar och tjötar. Det viktiga är att jag är med Sofia. :) Vilket alltid är väldans trevligt!

I onsdags fyllde hon år, 21 hela jordsnurr, grattis, grattis! Så idag ska hon få en liten present av mig. 



Jag hoppas hon kommer tycka om det, för själv älskar jag sakerna. Har faktiskt köpt ågra av dem till mig själv. Och det ska jag visa er senare idag. :)

TORSDAGSKVÄLL

Igår var det torsdag, och torsdagar på sommaren i Borås stavas T.O.R.S.D.A.G.S.K.V.Ä.L.L. Det är uppträdanade på torget, fullt på varenda uteservering och bara allmänt smockfullt med folk i stan. 

Olivia och jag tog en drink hemma hos mig och sedan gick vi ner till stan så vi var på torget lagom tills att September skulle börja spela. Vi lyckades få några småglimtar av henne, men hade man velat ha en bra plats hade man fått vara på torget ganska tidigt antar jag, för herre jösses vad folk! Nästan att man fick lite klausterfobi. Även om man inte såg så mycket av September så var det inget fel på ljudet i alla fall. Och det lät väldans bra!

Efter uppträdandet gick vi runt lite för att hitta en plats på en uteservering, vilket näst intill var omöjligt. Dock fick vi tillslut plats på Jensens där vi tog ett glas vin. 

Alltid lika kul att träffa OllyBolly :)


Jag hatar blixt!! Det ser ut som jag smörjt in pannan med ett paket bregott innan jag gick ut, vilket jag INTE hade gjort.