4 ÅR - JAG ÄLSKAR DIG



30/9 2006

Fyra underbara år

Jag älskar dig! ♥


Nu åkte Tobbe ner till byn för att hämta pizza. Jag ska göra lite myspys med tända ljus. Sedan blir det film, pizza och mys med världens bästa kille. Fin middag på resturang får vänta tills vi är på Cypern.

Fick fyra stora, fina, röda rosor av Tobias idag. Är han inte för söt? :)


TORSDAG

Större delen av gårdagen spenderades på stan, och där har jag tillbringat min tid idag med. Köpte några ljuslyktor på Indiska och lite accessoarer till på lördag, då smäller det. ;) haha. Sandra ska slå klackarna i taket!

Jag har inte varit och strosat i stan själv utan mötte upp Carro. Efter någon timma träffade jag Jennie, och vi gick till Viskan och åt lunch. Kycklingsallad blev det för oss båda, eller alla tre kanske vi ska säga, då Jennie äter för två. Bra smakade det i alla fall, och jag hade väldans trevligt. Tiden gick otroligt fort och helt plötsligt hade det gått 2 timmar och 45 minuter, så då var det dags att tacka och säga hejdå.

Nu har Tobias och jag kommit hem till mig. Vi har bestämt vad han ska ha med sig till Cypern, så nu går tvättmaskinen så gubben min får med sig rena kläder. Det känns fräschast liksom.

4 DAGAR KVAR

Tiden går fort! 5 dagar kvar, och på dessa fyra dagar ska jag jobba på tre av dem, hinna med en tjejmiddag + utgång, tvätta de smutsiga kläderna, stryka och packa, fixa musik till ipod och hjälpa Tobbe med sin packning. Antar att dagarna kommer gå fort och att det är måndag imorgon, typ.

Nu har jag i alla fall reserverat euro så det säkert finns på flygplatsen så vi kan växla in lite innan vi åker. Alltid skönt att veta att det helt säkert finns, skulle vara tråkigt om det tog slut. Vi åker ju trotts allt på eftermiddagen/kvällen.




INTERVJUN

Ja, idag var jag på intervju på ett bemmanings och rekryteringsföretag som heter student counsulting. Det riktar sig främst till unga människor. Jag var på intervju för ett heltidsjobb på H&Ms lager i Borås. Så, nu vet ni faktan bakom intervjun. Kan helt klart rekomendera student counsulting till alla andra unga som är arbetslösa eller inte så mycket jobb. Jag registrerade mitt CV och sökte jobb genom deras hemsida i söndags, igår ringde de och idag fick jag en intervju. Snabbt gick det!

Jag tycker att intervjun gick bra. Det kändes väldigt bra åtminstone, och hon lät och såg väldigt positiv ut. Så nu håller jag tummarna och hoppas på det bästa! :) Kommer förmodligen få svar iom någon vecka.

Håll tummarna för mig! :)

Efter intervjun gick jag och shoppade lite. Ingenting till mig själv, kors i taket. Köpte faktiskt födelsedagspresent till Markus, Tobias bror. Han fyller år idag, och mi käre pojkvän har inte planerat så bra, så jag åkte på det. Lika bra kanske. ;) Hoppas Markus gillar det han får, annars finns det ju sådant som kallas för "öppet köp".

När jag tröttnat på att strosa runt i butiker, men var för lat för att gå hem till Tobbe, så höre jag av mig till Sara. Hon kom ner och höll mig sällskap. Så vi tjötade, tjötade, tjötade, åt på subway, tjötade och tjötade lite till. Nu är jag hos Tobbe. Sen ska vi till Markus och fira honom liiiite.

This was my day.

PIRR PIRR

Okej, off I go till arbetsintervjun!

PACKNING DEL 2

Jag provpackade innan. Trotts alla kläder på bilderna tidigare, en handduk, två koftor, två leggins, bikinis, snorkel och necessär så är det massa plats kvar i väskan! Och jag tog ändå den lite mindre väskan av de två olika storlekarna vi har. Kanske åker alla kläder med i alla fall, även om jag bara använder hälften. Vad spelar det för roll? Mindre väska ska jag ändå inte ha. Och skulle en vulkan eller liknande få utbrott och jag blir strandsatt på Cypern några dagar till så lär jag ha rena kläder kvar. ;)



Vad fattas?
- Underkläder
- Sandaler
- En bok
- Kamera
- Kanske en korssordstidning
- Annat småplock som är viktigt

Sedan tror jag inte att jag missat något viktigt?

Nu blir det jobb 17.00-22.15.

6 DAGAR KVAR - PACKNING

Ja, jag börjar redan. Gillar att ha koll på saker och ting i god tid innan jag åker. Allt ska vara tvättat och strykt. Packningen ska vara genomtänkt. Sedan jobbar jag fredag-söndag, så jag har inte så mycket mer tid att packa på.

Samma problem varje gång man ska packa inför en semester. Eller ja, packa överhuvudtaget. Det spelar ingen roll om man ska vara borta över en helg eller två veckor, alltid samma problem. Vad ska jag ha med mig? Och det blir alltid för mycket!
Just nu har jag dragit fram det första jag kom att att jag måste ha med mig. Det resulterade i åtta klänningar, en kjol och två shorts. Fem av klänningarna och kjolen är lite "finare", till kvällen då man går ut och äter. De tre klänningarna längst åt höger och shortsen är mer till dagen och stranden. Är detta för mycket?



Har även plockat fram tre linnen, en kortärmad blus och tre tunna långärmade blusar som går att göra till 3/4 ärmar. De är så tunna att de nästan är genomskillninga.



Det handlar om en vecka jag ska vara borta. Och mesta tiden tänkte jag enbart ha bikini. Så jag vet att detta redan är för mycket. Men jag är sådan att jag måste ha valmöjligheter! Har jag inte det kan det förstöra en hel dag. Det är sant! Har jag inga kläder som jag känner mig bekväm i just då så blir jag sur och går hellre naken hela dagen, på riktigt!

Kanske att jag plockar bort någon av blusarna och ersätter med ett linne eller en vanlig t-shirt, kanske kommer till bättre användning. Vi får se. Ni lär få en uppdatering om hur packandet går, och hur det slutfördes.

ARBETSINTERVJU

Vet ni vad jag ska göra imorgon? Jag ska på arbetsintervju! :D I söndags registrerade jag mitt CV på deras hemsida, igår hade de ringt mig men missade dock samtalet då jag jobbade. För en stund sedan ringde de mig igen, och ställde lite frågor. Imorgon klockan 10 ska jag på intervju. Om jag är nervös? Oja! Jag har aldrig varit på en arbetsintervju innan. Men det ska nog gå bra.

Jag ska inte ta ut händelserna i förväg, men OM jag skulle få jobbet kommer det kännas vemodigt att lämna ICA. Meeeen, ett anställningsbevis på 10 h/veckan V.S. 40 h/veckan är ganska stor skillnad. Well, jag kanske inte alls får det, så ingen idé att fundera än.


KVÄLLSKÄNSLOR

Många blandade känslor nu. Varför? Så mycket jag vill, så mycket jag önskar. Vill nu, nu, nu på en gång. Men allt lär vänta, ta sin tid. Det hinns med, jag vet. Men alla andra då? De behöver inte vänta, eller? De har det men inte jag? "Meeen, alla andra har ju det! Och alla andra får det!". Vem har inte använt de meningar som barn? Vi vet idag, äldre och visare, att alla inte alls har och alla inte alls får. Men ibland känns det så. Kallas det avundsjuka? Ja, kanske. Idag är nog en sådan kväll då jag önskar mig det andra har i stället för att glädja mig över det jag faktiskt har. Men alla har vi sådana stunder, vissa längre än andra.

Jag ska sova nu. Imorgon är det nog bättre igen. :)

Godnatt

7 DAGAR KVAR

Sitter på jobbet nu och har snart avverkat halva dagen. Det blev dock dubbelt så många timmar idag än vad schemat sa, men jag är bara glad för det! :D

Idag börjar nedräkningen! På måndag åker vi till Cypern!! Jag längtar!



Någon som är avis? ;)

BIL TILL SALU

Mamma bad mig göra lite "reklam i min blogg". Vi ska sälja vår bil då pappa fått nytt jobb och därav är mina föräldrar i behov av två bilar, lite mindre bilar. Ni, er familj eller någon ni känner kanske är intresserade?

Det är en mycket fin och välvårdad Volkswagen Passat 2,0 FSI Comfortline -07. Har gått 6300 mil, nybesiktigad utan anmärkningar. HÄR har ni annonsen.  



Jag betvivlar att någon som läser min blogg är intresserad, men WTH* jag ger det ett försök. Jag antar att det är i sådana här lägen som en stor blogg med tusentals läsare kan vara till sin fördel. ;)

* What the heck = Vad sjutton.

DET BLEV JUST LITE BÄTTRE

Denna kvällen kändes ganska ensam och tråkg för bara fem minuter sedan. Men där kom jag på att jag inte sett veckans avsnitt av One Tree Hill. Så visst, ensam blir kvällen ändå, men inte så tråkig. Jag ska nog ta mig ner till ICA, köpa något smarrigt. Kanske blir det fruktsallad, för det är jag sugen på just nu. Så kvällen blev just lite bättre, tack vare världens bästa serie. Wiihooo! :D

Jag är ganska lättroad.

MIN ÖNSKELISTA

Kalla mig galen, men jag längtar till julen! Det brukar jag alltid göra vid denna tidpunkten på året. Och visst är det ett bra tag kvar, men ändå så går tiden så himla fort, och snart är vi där. Jag har redan påbörjat en önskelista. Det må vara dyra saker, men i år har jag åtminstone en önskelista. De senaste åren har det enbart funnits ett fåtal saker, där pengar och presentkort varit inräknade. Och hur kul är det egentligen att få pengar i julklapp? Och framförallt, hur tråkigt är det inte att ge bort pengar i julklapp? I födelsedagspresent, ok. Men jag har och ska ha regeln att inte ge bort pengar i julklapp, om det inte är så att en person önskar sig pengar till en långresa, en systemkamera eller något annat dyrt som jag inte ensam har råd att köpa. Presentkort tycker jag är helt okej att ge bort, även om det är en aning tråkigt. Men nu älskar jag ju att ge bort julklappar och presenter, och får jag säga det själv, så brukar jag vara ganska bra på det. I alla fall till personer jag verkligen känner. :)

Så här ser min önskelista ut än så länge:

Boda Nova drinkglas


En macbook


En systemkamera


One tree hill säsong 6 och säsong 7


Vita satinlakan

Några saker har jag kommit på. Det mesta tror jag att tomten kan komma med om jag är snäll. En systemkamera och en macbook väntar jag mig dock inte, då de är väldigt dyra saker. Men, ett bidrag till det kanske? Vem vet. Det var faktiskt bra nära att jag blev ägare till en macbook i helgen. Media Markt hade helt sjukt bra pris på dem, så de tog såklart slut. 6 800:- kostade den, det är minst 3 200:- billigare än vad de i vanliga fall kostar. Har jag tur kanske de får in fler i vekcan och har samma pris. Sådan tur har jag förmodligen inte.

SHOPPING

Under veckan så spenderade jag lite pengar. Visserligen på ganska välbehövliga saker. Till exempel denna höstjacka.

Det negativa med den var att det inte går att ta bort pälskragen. Tycker att jackan ser så varm och vintrig ut med den. Meeen, det går att ta bort hela luvan, så det funkar det med.

Sedan hittade jag ett par vinterstövlar som var fodrade, i hela skon! Annars brukar det ju ha en viss förmåga att bara vara fodrat i skaftet, konstigt nog. Det är ju fötterna man fryser om. Men dessa var som sagt fodrade överallt, kanon! Det stora plusset var också att de satt åt snyggt runt vaden. Jag är lite anti när det sitter löst, även om det bara är lite.



Jag hittade även ett par snygga skor till. Lite mer höstskor. I love them! Dock köpte jag dem i svart, men det fanns ingen bild på dem.


Jag är helnöjd! Och förberedd på hösten och den kommande vintern. För en gång skull! Nu slipper jag panikköpa höst och vinterskor, som jag brukar.

JAG GILLAR INTE OBJUDNA GÄSTER

Vad händer med min kropp? Dessa små äckliga, objudna gäster ploppar upp lite varstans. Finnar! De har hållt sig på väldigt bra avstånd väldigt länge. Det klart man fått någon lite prick då och då. Men nu har jag fått en massa. Inte några stora i fejjan, tack och lov, där är det bara några små ojämnheter, än så länge.. Men jag har fått tre ömma röda prickar på bröstet och några små jävlar strax bakom örat vid hårfästet. I-landsproblem i högsta grad. Men det skiter jag i, jag tänker klaga livet över dem ändå! Tack och lov åker jag till solen om 11 dagar, då ska skiten svettas ut ordentligt, och hem ska jag komma, utrensad, slät, solbränd, fräsch och snygg.

Wellwell, Tobias ligger här jämte mig och sover redan. Jag ska gå och borsta tänderna, stänga av TVn och krypa ner under täcket så jag orkar upp för att köra grabbarna imorgonbitti.

Nattinatti på er :)

MITT NYA LIV

Jag har bytt ut mitt vanliga liv i några dagar för att agera tvåbarnsmorsa, med hus, bil, man och två barn. Än så länge har det gått hur bra som helst. Igår hjälpte jag Anton med sin läxa, läsa i 15 minuter och skriva tre meningar om vad han har läst denna veckan. Idag körde jag grabbarna till fritids, sedan åkte jag tillbaka till huset och myste med min man lite. Sedan körde jag honom till Hillared för att sedan åka tillbaka till Borås och träffa Sofia i Knalleland. Och som jag shoppade! Två par skor, ett till hösten och ett par till vintern. En höstjacka, en blus och en t-shirt till Tobias. Jag är helnöjd!

Sofia och jag åkte hem till henne och lagade gourmetmat i form av spagetti och korv, mumma! Jag älskar verkligen korv, missuppfatta inte!

Åkte sedan iväg och hämtade Axel på Ur & Skur och Anton på fritids. Hem, fixade mellanmål till grabbarna, hjälpte Anton med matteläxan, körde iväg honom till hans oreintering och nu är jag i huset igen och har fått i Axel i badet. Om 30 minuter ska jag hämta Anton igen, komma hem, få ner honom i badet, fixa kvällsmat, lyssna när han läser i 15 och sedan få båda grabbarna i säng. Jag hoppas att klockan inte överskrider 20.00, men det borde den inte. Efter det blir det matlagning för mig och min man och mys. :)


Utsikten från altanen i mitt tillfälliga hus. ;)



Och bil har jag med. haha

Jag älskar barn, och dessa grabbar är underbara. Men om barn tar tid? Oja! Det bör man tänka på. Om det är jobbigt? Ja, emellanåt. Roligt och underbart? Oja. Meeen, inte alltid som sagt. Fast Anton och Axel är väldigt snälla små gossar måste jag säga.

JOBB

Tre fjuttiga timmar har jag jobbat nu ikväll. Om jag kände mig överflödig? Oja! Jag hade egentligen inte behövts då folket i Svenljunga tydligen hade mat i skafferierna så de klarade sig idag med. Kanske fanns det inga pengar kvar i plånkan då det snart är löning, vad vet jag. Lugnt var det i alla fall.  Men, i en matvarubutik finns det dock alltid saker att göra, så någon nytta gjorde jag nog allt.
Nu är det snart tid att dyka ner i kudden och invänta John Blund. Klockan ringer 5.15 imorgon och jobbet kallar, 6.00-15.15. Sedan blir det buss in till Borås för att leva ett lite annorlunda liv i några dagar.
Nej, sängen! Nattinatti!

MAMMA SÄGER ATT JAG ÄR FUL

Min mamma säger att det inte finns någon som kan göra sig fulare på bild än vad jag kan. Jag tror hon har en viss poäng där faktiskt. Jag har en slags talang som gör att jag kan vrida till både den ena och andra muskeln i ansiktet och ibland få till otroligt, fruktansvärt, avskyvärt fula miner. Jag har en speciell bild i tanken, dock har jag inte den på denna datorn och har inte tid att leta upp den just nu heller, då jobbet kallar snart. Så ni får hålla till godo med denna så läge.
Även om mamma säger att jag kan bli ordentligt ful på bilder tror jag att hon är stolt över min talang! ;) Vem vill inte ha en dotter som kan förvandla sitt vackra ansikte till motsatsen? Kan ju vara bra om fula gubbar skulle närma sig.

INSTRUKTÖR FÖR EN DAG

Imorses tog jag bussen in till Borås för att hålla i ett aerobicpass för elever på JB. Om jag var nervös? Lite. Det var ju så längesedan jag höll i ett pass, och sist jag gjorde det var jag inte själv. Meeen, det gick kanonbra! När jag väl kom igång försvann nervositeten helt och hållet. Och tjejerna jag höll det för var så himla duktiga, så det gjorde allt bara otroligt kul. Om jag svettades? Oja! Om det var kul? Mycket! Verkade de uppskatta det? Det verkade verkligen så.
Fick till och med en kommentar av en av tjejerna "Det var bättre än vad jag trodde. När jag har kört aerobics innan brukar det vara så drygt, men detta var bra." Det gav självförtroendet en extra knuff uppåt. Att någon tycker att jag lyckas genomföra ett pass bättre än en utbildad instruktör känns great!
Jag är helnöjd! Satt och log hela vägen hem på bussen. Visst är det en underbar känsla när man känner sig uppskattad? Att man vet att man genomfört något som andra tycker är bra och roligt? Mmm, love it!

POLITIK

Det har antagligen inte undgått någon att det var val i vårt avlånga land igår, ett val som förmodligen kommer bli en aning historiskt. Alliansen fick för första gången sitta mer än en mandatperiod i sträck och SD lyckades entra riksdagen och få en vågmästarroll. Hur ska detta sluta?
Att det blev blått styre tycker jag ska bli spännande och jag tror det kan göra Sverige gott. Det ska löna sig att arbeta! Fyra år är för kort tid att få utöva sin politik för att få något vettigt att hända i ett land, därför är ska det bli kul att se vart moderaterna styr Sverige under ytterligare fyra år. Att SD kommer ha ett och annat att säga till om känns en aning skrämmande. Men kanske blir det bra? Tiden lär visa vilket. Svenska folket har röstat och tyckt till och det blev som det blev, inte mycket att göra åt. Missnöje över blått styre och SD lär höras från alla håll och kanter det närmaste. Men demokrati är demokrati.
Själv röstade jag på det borgliga blocket, det är vad min magkänsla sagt mig hela tiden att jag borde rösta på. Och magkänslan brukar oftast ha rätt. Jag förutsätter att jag ska jobba i mitt liv, inte gå hemma sjuk utan arbete och leva på bidrag. Peppar, peppar, självfallet kan det bli att man hamnar i den situationen. Men känns fel att rösta i förebyggande syft, OM jag skulle bli sjuk. Bättre att rösta för arbete om man är frisk, det är min åsikt i varje fall. Även om alliansen styr vårt land kommer man inte var helt utelämnad bara för man är sjuk.
Det fina med Sverige, demokrati, yttrandefrihet och alla de där andra relaterade mänskliga rättigheterna är att man får tycka precis som man vill, och därför rösta på rödgröna, blåa, SD eller blankt. Man kan rösta för det som gynnar en som enskild individ mest, eller det som man tror gynnar vårt land mest. Oavsett vilket tycker jag man ska få ha sin åsikt och tycka som man vill, och det är ju fint. :)
Framöver tror jag att jag ska försöka intressera mig lite mer i politik, det kan bli en hel del intressanta frågor, problem, kompromisser och lösningar med tanke på den lite annorlunda fördelningen på mandaten denna period.
Time will tell var Sverige hamnar.

RÖSTA

Jag kan inte använda min dator. :( Min laddare vill inte samarbeta. Får ta och införskaffa mig en ny, tråkigt, men sådant är livet.

Nu åkte min familj iväg för att rösta. Jag kunde inte bestämma mig på vilket parti jag ska lägga min röst, jag vet inte ens riktigt vilken sida heller för den delen. Alla har ju både bra och dåliga saker. Vi får se om jag kommer underfund vilket som gynnar mig bäst, annars får det väl bli en blankröst för min del. Tråkigt, men hellre det än att jag röstar på ett parti som jag sedan ångrar, eller? Well, en röst hit eller dit spelar förmodligen ingen större roll, men det finns garanterat många fler än jag som tänker likadant gällande detta. Å andra sidan är det mitt första val. Första viktiga ställningen att ta i vuxenlivet. Har man inte varit politiskt intresserad eller engagerad tidigare så är förmodligen det första riksdagsvalet i livet svårt.

Jag ska läsa på lite nu, se vad hjärtat säger, se vad hjärnan säger, och se om de tycker samma. Annars för jag väl singla slant. ;)


KUUUUL



Det här fick jag med mig hem från jobbet häromdagen. Vet ni vad det är? Ni vill kanske inte veta det heller. Men det är ett provkitt för att se så man inte har salmonella eller shigella, sjukdomar man kan få när man är utomlands. Det finns en vanligare benämning på ett sådant här prov, men det låter inte så fräscht, så jag skippar det. Hur det går till vill jag inte gå in på. Men ett sådant måste jag genomföra efter jag har kommit hem från Cypern, och detta bara för att jag jobbar bland färska och opackade livsmedel, så som frukt och grönsaker.

Stackars människor som behöver analysera dessa prov. :D Vissa av er har nog en skev bild av hur detta går till. Googla iså fall på det. haha

Freeeeeeeesh!

DENNA DAG

Idag har varit en ganska bra dag faktiskt. Även om det känns som jag slöat och slappat så har jag ändå fått en del gjort, inga gigantiska saker, but still. Jag har satt ihop ett aerobicspass till på tisdag. Det är bara lite musik som fattas, annars är nästan alla låtar på plats till passet. Jag är nervös! Sedan har jag lagat mat, inget avancerat, but still. Det blev klyftpotatis och panerad, stekt fisk som blev över från igårkväll när Tobias och jag åt. Sedan har jag sökt ett jobb, försökt läsa på lite om politik, diskat och plockat ur diskmaskinen och slappat lite till. Som jag sa, inga stora grejer och mycket tid har varit dötid. Men jag har även tränat nu ikväll, oj så skönt!



Weeii så kul! Vår skyshop tidning har kommit. Kikade lite snabbt igår, men ska kika igenom den lite nu igen. Åh, resan närmar sig. Jag längtar! Det ska bli sååå himla skönt att komma till värmen, ensamma, bara jag och baby. Är ni avundsjuk? ;) Lite va? haha, I'm lucky!

Samtidigt som jag ska titta i tidningen tittar jag på utfrågningen av de röd/gröna på TV 4. Ploitik har aldrig intresserat mig faktiskt. Men jag ska försöka sätta mig in lite i det så att jag slipper rösta blankt eller bara slänga iväg en röst "bara för att". Igår var det utfrågning av alliansen, dock hann jag inte se så mycket av det då Tobias och jag gick och la oss väldigt tidigt. Vi får väl se om jag hinner få mig någon uppfattning av denna stora djungel. Det är lite intressant måste jag erkänna, samtidigt som jag tycker det är svårt. Det känns som att mycket har att göra vad man tycker om personerna som förespråkar de olika partierna. På fredag ska jag försöka rösta, då jag inte vet om jag hinner på söndag då jag jobbar hela dagen.

LIVET EFTER GYMNASIET

Nu är det tre månader sedan jag tog studenten. Tre månader sedan jag lämnade det trygga livet i skolan, den tillvaron jag kände till. Tre månader sedan som jag blev arbetslös. Tre månader sedan som jag tog ett steg närmare det riktiga vuxenlivet. Tre månader sedan jag kände den där lyckan, glädjeruset, över att skolan var över, men samtidigt den lilla sorgen, saknaden, över att detta är slut nu, det är dags för oss alla att inta en ny fas i livet. Skrämmande, spännande, oförutsägbart.

Livet är fullt av övergångar, nya faser i livet. Att ta studenten måste vara den första stora. Här skiljs vi från vännerna, vi kastas ut i vuxenlivet med syfte att veta vad vi vill och ska göra med vår framtid, resten av våra liv. Skrämmande? Oja, det tycker jag. Jag vet inte vad jag vill göra än, dock hoppas jag att jag kommer på det snart. Denna ovisshet om "hur mycket kommer jag få jobba nästan vecka", "kommer jag få ett annat jobb snart", "vad gör jag när jobbet och pengarna tar slut", "vad ska jag plugga", "vad ska jag göra i resten av mitt liv" osv gör vem som helst galen. Jag vet att jag inte behöver bestämma mig för ett yrke som jag håller mig till hela livet, men ska man plugga till något ska det samtidigt vara något som man vill jobba med en längre tid, så utbildningen är värt det.

I dagsläget flyger det runt många olika alternativ, lärare eller mäklare kanske? Jag har ingen aning. Jag saknar tiden i gymnasiet. Man hade något att göra på dagarna, man umgicks med vänner, tjänade extra pengar på att jobba lite då och då, att bo hemma var en "självklarhet", man hade rutiner. Jag saknar rutiner.

Jag är trött på mitt halvt arbetslösa liv. Att jobba några få dagar, några få timmar, i veckan gör att jag har mer fritid än vad jag behöver. Jag arbetar och fungerar bäst under lite press. Inte så jag blir stressad, men press på det viset att jag måste få gjort saker och ting en speciell dag, jag kan inte skjuta på det till dagen efter för då finns det andra saker som ska göras. Tids nog, snart hoppas jag, kommer jag nog underfund med mitt liv. Få rutiner och ordning på vardagen igen.



Tre månader sedan jag lämnade det jag var bra på. Det jag kunde, kände till och en livsstil jag trivdes med. Nu är det dags att ta nya tag, söka sig nya rutiner, nya tryggheter, nya utmaningar och nya saker att vara bra på. Jag ska lyckas, jog kommer lyckas!

 

 

 

 

 


JOBB

Sitter på jobbet. Jobb enligt schemat, 16.30-20.00. Jobb enligt verligheten, 16.30-22.15. Elisabeth undrade om jag ville jobba de sista timmarna åt henne, och jo men visst, varför inte. Har inte direkt något bättre för mig en kväll som denna.
Uscha, börjar bli trött på detta halvt arbetslösa livet nu.

JAG GRÄT FÖR FÖRSTA GÅNGEN PÅ FLERA ÅR

Jag börjde gråta när jag hackade lök innan. Det är första gången på flera år! Jag hade glömt bort hur jävligt det sticker i ögonen och hur tåranrna gärna vill forsa längs kinderna. Allt detta besvär pga av liten sketen lök? Varför? Tacka vet jag linser! De fungerar som skydd. Hade jag inte haft linser hade jag undvikit att laga mat med lök i. Stackars kockar som har fullt fungerande syn.

BARNVAKT

Helgen har flugit förbi! I fredags var vi hos farmor och firade hennes och farfars guldbröllopsdag (gifta 50år) och att kusin Josefin fyllt 20 år.

Igår till idag var Tobias och jag barnvakt åt Anton och Axel. Så på morgonen kom Axel hit med sina föräldrar. Vi fick bilen och åkte till Dalsjöfors för att hämta upp Anton som spelat fotbollscup. När vi kom hem till dem i Frufällan lekte vi lite och sedan åkte vi på bio, Toy Story 3 i 3D. Jag är lite besviken måste jag säga. Trodde att det skulle "komma ut" fler saker ur bilden, men det gjorde det inte. Inte en enda grej nästan, bara i reklamen. Dock blev det med djup i bilden, eller var man ska säga. Wellwell, roligt var det i alla fall och grabbarna uppskattade det. Kvällen fortsatte med mer lek och stök, men 22.00 som killarna och Tobias och jag fick lite vuxentid. Ja, det blev film, godis och mys.

Idag har vi busat ännu mer. Men vi har också varit och bowlat. Axel vann, yngst men bäst. Visseligen hade killarna uppe sådana där staket för rännorna, men Tobbe och jag gjorde oss inte inte till att förlora. Ingen bra bowlingdag idag helt enkelt. ;)

I eftermiddags skulle jag köra hem med grabbarna till Svenljunga. På så sätt kom jag hem, och Anders och Maria kunde få tillbaka sina söner och bil. Men innan Svenljunga svängde vi in i Hillared för att titta på Tobias cross. Det var kul för småkillar förstår ni, speciellt Axel, den yngste.

Nu ska jag slöa och ladda upp mig till nästa gång vi ska ta hand om dem. Det blir vecka 38, från onsdag kväll till lördag morgon. Då blir det mamma, pappa, barn med hus, bil och två ungar som ska iväg till fritids, skola, träningar, ha mat, läsa läxor, badas, i säng i tid och allt annat som hör till. Men det ska nog gå bra hoppas jag. Annars får vi se vad vi tar oss till. Ingen av föräldrarna finns i Sverige vid den tidpunkten så inte så lätt att hota med att pappa kommer och nyper dem i örat om de inte gör som jag säger. :D Skämt å sido, de är så snälla de små killarna.


Axel och Tobias som rockstars.


Anton


Axel, vinnaren.


Axel och Tobias.


Anton och Axel.


Slapp framför TV:n.


INSTRUKTÖR FÖR EN DAG

Godmorgon godmorgon!

Under tiden jag gick i gymnasiet höll jag och en kompis i aerobicspass för en hel del klasser på skolan. Jag tyckte att det var otroligt roligt och det verkade som om de andra eleverna verkligen uppskattade det. För en stund sedan fick jag ett samtal från Mahri, min mentor under tiden i gymnasiet. Hon undrade om jag kunde tänka mig att hålla i ett aerobicspass för JB:s idrottselever nästa tisdag. Självklart svarade jag ja. Så om det inte dyker upp något annat som jobb tex så ska jag hålla i ett aerobicspass. Hjälp! Jag är nervös, redan. haha. Men även väldigt smickrad och glad över att hon ringde och frågade. Det känns som att hon verkligen uppskattade det och tyckte att jag var bra de gånger vi höll pass. Meeen, nu var det ju väldigt längesedan och jag kommer inte ihåg programmet vi körde då. Jag har kvar musiken i alla fall. Fast jag tror jag ska försöka göra ett nytt pass med ny musik. I alla fall till en viss del. Ååh, jag måste börja träna redan idag. Det tar trots allt lite tid att sätta ihop ett pass och fixa musik till. Sedan måste jag föröska få upp flåset lite bättre, kan ju inte stå och flåsa i micken efter första låten. ;)


PASSET

Hämtade ut mitt pass idag. Hej och hå! Det blev betydligt bättre än mitt förra, men det är ingen bild jag är stolt över. Och jag skyller på maskinen, faktiskt. Nästa gång jag tar pass ska jag göra det i Falkenberg, som pappa har gjort. Där ser man åtminstone mänsklig ut. I mitt pass ser jag ut som ett lik = kritvit! På pappas pass ser han levande, vilket alla vill göra. Wellwell, fem år går väl fort. ;) Och för den delen spelar inte ett pass så stor roll. Ska inte söka till Topmodel med det direkt.

När jag staden träffade jag även Sofia och lunchade tillsammans med henne. Mums, mums och trevligt, trevligt!


Picture of the day.


ULLAREDS FYNDEN

I tisdags tog ju Tobias och jag oss en tur till Ge-kås, Ullared. Kassen jag fick med mig hem var tung! Men det känns inte som jag fick med mig så mycket saker hem, dock gick det åt pengar.

De köpen jag är absolut mest nöjd med är bland annat detta tidningsställ


(bordet kanske putsat av den lite innan jag fotade, haha)

Även två sådana här finfina peppar/saltkvarnar fick följa hem.



Stora fina! De ska användas flitigt i mitt framtida hem.

Sedan blev det en mascara, Maybelline och en liquid eyeliner från samma märke. Ni vet, jag och smink går inte ihp så bra. Har fram tills nu endast ägt och använt en mascara. Eller ja, inte riktigt sant. Men det är bara mascara som används, det är sant i alla fall.

Jag är nöjd! Som alltid när man kommer från Ge-kås. :)

MY DAY

Klockan är 23.15, vilket betyder att jag varit vaken i ganska exakt 18 timmar. Började jobba 6.00 slutade 17.00 började träna 19.00 och slutade träna 20.00 eller strax därefter. Kanske borde jag gå och lägga mig? Hm, det ska jag nog göra med. Tända vaniljdoftande värmeljus och sova, det ska jag göra. Synd att min älskling inte är här, hade varit mysigare så. Den stackar'n ligger sjuk.

Well, godnatt!

PERSONLIGT

She lives in a fairy tale
Somewhere too far for us to find
Forgotten the taste and smell
Of the world that she's left behind
It's all about the exposure the lens I told her
The angles were all wrong now
She's ripping wings off of butterflies

Keep your feet on the ground
When your head's in the clouds

Bra låt den där, Brick by boring brick.


Jag skrev ett inlägg, inte långt, bara några meningar. Det handlade om hur man tycker att vissa människor är tråkiga och att det är tråkigt att vara personen i fråga som får reda på att någon tycker man är tråkig. Men vad ska man göra? Man kan inte vara älskad av alla. Önskar bara att människor skulle kunna vara mer ärliga, säga sanningen så att andra människor slipper leva i tron på något.

En vän sa precis till mig, "she's dead and gone, forget about it".

Jag har ett bra liv, på alla sätt och vis! Punkt slut.

MITT PAKET HAR ANLÄNT

Idag har jag jobbat förstår ni, i frukten. Det är inte var dag. Men idag ersatte Benjamin och jag de ordinarie Anneli och Johnny. Men det gick finfint förstår ni. Jag försökte gnugga dålig melon i ansiktet på Benji, men det var efter att han försökt på mig. Det slutade med att melonen hamnade i golvet och sprack. Allt detta hände i några få sekunder ute på lagret. Vi använder inte arbetet som en lekplats. ;)

Idag fick jag mitt paket från topformula, finally!



Eller ja, jag fick ett sms idag att jag fick hämta det på Kinds Järn istället, så det gjorde jag direkt efter jobbet. Så nu ska jag bli så fin i hyn så ni kan inte ana! Både rengöring och ansiktskrämer plus vitaminer. Det kommer bli så bra! hoppas jag.



Den grå/svarta aksen med D3-vitamin fick jag gratis bara för jag köpte de andra vitaminerna. D3-vitaminerna var 60 tabletter som man ska ta en gång om dagen och det går alldeles utmärkt att kombinera tillsammans med de andra jag köpt, stod det. Oj så bra! Jag kommer inte ha brist av en enda vitamin i vinter.

Strax kommer Tobias. Då ska vi hoppa in i duschen, snygga till oss lite och åka en sväng till Ge-kås, mucho roligt!
På återseende!

BESVIKELSE

Hoppfull och förväntansfull sprang jag ut till brevlådan för att hämta posten. När jag öppnade locket på postlådan trodde jag att jag skulle skåda ett paket, men inte. Nada, bara reklam, några brev och en IKEA Family katalog. Men inget paket till mig. Eller jo, ett litet med mina linser, men det va inte det paketet jag väntat på.

Jag fick dock en räkning på innehållet i det väntade paketet.



En räkning, men inget paket. Brukar inte varorna komma innan fakturan? Åååh, jag som verkligen trodde att paketet skulle komma idag. I fredags kväll fick jag ett sms som löd "Ett brev från Topformula Healtcare AB är nu inlämnat på posten och påväg till dig". Då trodde jag såklart att det skulle komma idag, men icke! Eller menar de det sketna brevet som kräver pengar från mig? Whatever, det dyker nog upp i dagarna.

Jag fick även en 5% rabatt på hela köpet på MAXI. Jomenvisst, något positivt i alla fall. Kanske kan få en femma rabatt nästa gång jag handlar. Inte fy skam det inte.


GODNATT

Mitt rum är varmt, men sådär mysigt varmt tack vare ljusen. Och det doftar svagt av vanilj, också ljusens förtjänst. Nu ska jag borsta bort tandtrollen, skölja med flour, ta ut linserna och krypa till kojs.

Nattinatti!

KÄRT ÅTERSEENDE

Dagen har spenderats tillsammans med kusin vitamin Josefin, oj så trevligt! Vi har cyklat både hit och dit. Hon är lite rastlös av sig efter ett år borta på andra sidan Atlanten. Där hon jobbat nästan hela tiden, eller hittat på saker med kompisar, såsom festat upptäckt NYC eller något annat häftigt. Så hon kom först upp till mig  där vi pratade lite, sedan cyklade vi hem till henne och åt för att sedan cykla till ICA och läma en sak till hennes bror. Sedan cyklade vi till farmor för att fika. Efter det cyklade vi till Mogaskolan och gjorde hinderbanan på lekplatsen och gungade och snackade ännu mera för att sedan cykla tillbaka till ICA och sedan skiljas åt och cykla hem.


Josefin in action


Här är en av mina studentpresenter. Min vita skönhet! Är den inte fin? Jag älskar den. Jag älskar den lika mycket som Tobbe och andra killar älskar sina bilar. Jag skulle nog behöva ge den en liten tvätt och putsning snart kanske. ;)

Jag sa ju i mitt förra inlägg att jag skulle se hur amerikaniserad Josse blivit, här är några saker:

- Här om dagen när Josse var törstig frågade hon sin mamma om man kunde dricka kranvattnet. Ja, in the states gör de ju inte det. Josefin berättade att de hade en sådan där vattenaoutomat hos sin värdfamilj. Så varannan vecka eller något kom det en leverans med stora vattenbehållare.
- "Åh vad jag älskar att cykla! Jag ska cykla överallt nu när jag är hemma. Jag har inte cyklat på ett år". Ja, i USA tar man bilen ÖVERALLT.
- När i var på ICA och Josefin skulle handla frågar hon mig när vi kommer till kassan "lägger de på skatt på priset?". "Va?" svarade jag. Var på jag svarade att "Nej, står det att det kostar 40:- så kostar det det". I USA står det nämligen ett pris på prislappen, men i kassan får man betala mer då de lägger på skatt.

Ja, detta var bara några få saker som jag tyckte var roliga och gulliga. :) Jo, under tiden vi var på ICA sa hon hela tiden "Åh, det har jag saknat. Det har VI inte i USA". Lite kul, precis som hon är här på besök bara. Visserligen åker hon förmodligen tillbaka till  New York efter jul. Gör hon det så kanske, kanske, jag åker till henne under våren. Hoppas!


Nu sitter jag och myser på mitt rum med tända ljus, godis och Paramore. Deras album "Brand new eyes" borde alla lyssna på. Det är verkligen skitbra! Inte en enda låt som är dålig. Några lite lugnare låtar och några med lite ös i, kanon.

SÖNDAG

Nu sitter jag och väntar på att kusin Josefin ska komma hit. Ska bli mycket trevligt att träffas efter ett år på två olika kontinenter. Jag ska mäta hur amerikaniserad hon är. Härligt väder idag med, villket är underbart! Måste dock hitta batterier till termometern, den har lagt av. Tycker det är svårt att klä sig om man inte vet hur många grader det är. Antingen blir det för mycket kläder, eller för lite. I-landsproblem. Men jag skulle nog säga att det är en 16 grader ute, det är min gissning.


Dagen till ära bjuder jag på en bild som är ganska exakt två år gammal.


SKYPDATE

1 timma 22 minuter och 27 sekunder, så länge har jag skypat med Chrille nu. Mycket, mycket trevligt! Som vanligt har vi massor att prata om, konstigt nog. Jag tror vi skulle kunna prata i flera timmar nonstop faktiskt. Men nu blir det sängen, jobbet kallar om åtta timmar.

Nattinatti!

PAKET


Undra om mitt paket dimper ner i brevlådan idag? Hoppas. Vad tror ni? Igår 16.31 hade det i alla fall skickats från lagret. Får se hur snabbt posten jobbar. Annars måste jag vänta till på måndag, känns lite tråkigt.

GÅRDAGENS STADSBESÖK

Shoppingen igår gick sådär. Det jag främst var ute efter var bootsen och en lite tjockare jacka, en höstjacka. Men var inte på shoppinghumör, inte för jacka och skor i alla fall. Jag testade storlek 38 i bootsen, men de var för stora. Det fanns inga 37or framme, så jag orkade inte ens fråga om det fanns. Får bli en annan dag.

Men jag inhandlade två toppar/klänningar.



Jag bara älskar dem! Dock tycker jag nog att de är finare i verkligheten och på än vad de är på bilden. Dessa var typiska Sandraplagg kände jag. Man kan ha dem till jeans om man har dem lite uppdragna eller vad man ska säg, men man kan även ha det som klänning med leggins/strumbyxor under. Helt klart nöjd med mitt köp!

Huvudsakligen åkte jag till Borås för att fixa ett nytt pass. Det gick fort må jag säga. Hann knappt komma in på polisstationen innan jag var klar, så det var ju skönt. På fem år har jag växt 2 cm, i alla fall enligt mina pass. Kortet blev inte snyggt, men betydligt bättre än det jag har nu. På mitt nuvarande pass går det knappt känna igen mig. Likblek i ansiktet, håret ser slickat ut, ögonwen ser uppspärrade ut och gud vet vad. På det nya ser jag åtminstone lite mer mänsklig ut, tror jag. Min underskrift blev katastrofal! But who cares? Antar att det inte är någon som ska granska den. Nytt i detta passet är att fingeravtrycken kommer vara med. Eller jag fick åtminstone lämna fingeravtryck i alla fall, coolt. ;) Så, om en vecka ungefär är mitt pass klart. Ett steg närmare Cypern.

Boråsvistelsen avslutades med en fika på Orion tillsammans med Sara, mucho trevligt!

MONSTER



She's a monster
Beautiful monster

Ne-yo - beautiful monster
tumme upp för den låten!

Var i staden idag. Fixade pass, försökte shoppa och fikade med Sara. Tell you about it imorgon. Nu ska jag krypa ner och gosa med darling!

Nattinatti

(by the way, lägg märke till mitt hårfäste på bilden. ser ni att färgen som jag fixade förra tisdagen fortfarande inte gått bort, skumt)

KUSIN VITAMIN KOMMER HEM

Min kusin Josefin landar snart i Sverige, om en timma eller så. Då har hon varit borta som aupair i ett år. Ett år i USA!! Förstår ni hur fort det har gått? Ett år sedan hon åkte. Jag kan inte förstå var tiden har tagit vägen. Men det ska bli otroligt roligt att träffa henne igen. Hon lär ha sååå mycket att berätta, och jag har så många frågor. :) Jag får kidnappa henne en dag så vi kan mysa, kusin vitamin och jag. Jag kanske inte behöver kidnappa henne i och för sig, förhoppningsvis går hon med på att umgås med mig frivilligt.


MIN MORGON

Idag gick jag upp 7.48, utan att någon klocka väckt mig. Och jag var pigg! Satte mig vid TV:n och tittade på nyheterna en liten stund. Sedan snörade jag på mig joggingskorna och tog en prommenad i det fina, men lite kyliga, vädret.


Lite drygt 40 minuter tog prommenaden. Gavin Degraw och Paramore höll mig sällskap under hela tiden. Wonderfuuuul!

Jag köpte med mig lite frukost på hemvägen. En nybakad frallar. Mmm, den var alldeles varm när jag tog den i affären. Och den smakade ljuvligt för den delen med. ;D



När jag hade lagt upp allt tänkte jag "Herregud, ska jag orka äta allt detta?". Men nu har jag bara en kiwihalva kvar, och jag är inte ens proppmätt, utan kommer bara vara sådär lagom mätt när jag är klar.


100% natural goodness, no dairy, 99% fat free, no added sugar, no artificial additives, two of your 5 a day. Plus kiwin, bara två frukter kvar idag då. :)

Jag har även hunnit slänga i en tvätt i maskinen, duktiga jag. Nu slappar jag lite framför TV:n, sedan ska jag in till Borås och fixa pass bland annat. Förhoppningsvis köpa skor och kanske en jacka. Tråkigt att ka själv, någon som vill gå med?

KAN INTE SOVA

Jag kan inte komma till ro. Jag vrider och vänder på mig hela tiden och kan inte hitta någon skön position att somna i. Jag är trött, det känner jag, ändå vill kroppen inte komma till ro och sova. Hjärnan är igång och snurrar i 110 km/ h. Jag tänker på allt möjligt. Ena stunden har jag en liten snutt av en låt på hjärnan som spelas upp om och om igen. Nästa stund kan jag känna att jag nog börjar bli småhungrig, för att sedan störa mig på att läpparna känns torra och jag skulle behöva lite lypsyl. Jag tänker på framtiden. Vad ska jag plugga, när ska jag plugga? Flytta vill jag göra nu, men kommer jag ha råd? När kommer jag få ett jobb, kommer jag ens få något? Gaah, jag har tusen frågor och inga svar. Jag saknar Lina. Jag kom på mig själv på jobbet idag när jag tänkte för mig själv "undra om Lina kommer in och handlar idag tro". Men det lär ju inte hända. Jag behöver någon att prata med, både om roliga saker och tråkiga, jobbiga och underbara saker. Fan... Chrille är också långt borta, inte så lätt att prata med honom heller.. Som tur är har jag Tobbe och mamma. Men pojkvän och mamma är inte samma sak som dn vän. En vän som man delar allt med. Okej, tråkigt deppigt inlägg. Men just nu känner jag mig lite deppig. Svårt att inte tänka när man ligger själv i sängen, bara Tobbe hade varit här så hade deg varit så mycket bättre. Ingen ide att grina, det blir inte bättre för det. Om det är konstiga ord eller felstavningar så skyller jag på Sebastians iPod, inte lika lätt.att skriva på denna som på dator. Men nu ska jag försöka sova, tillslut lär jag somna. Nattinatti.