JULFESTEN

Ja, i lördags gick ICAs årliga julfest av stapeln. Och vad ska man säga? Som vanligt var det lyckat. God mat, dryck och trevligt sällskap, vad mer behöver man? Nej, jag längtar redan till nästa ICA-fest.

Jag insåg att jag inte hade så många bilder från i lördags, men några.


Förfest hos Anh och Nhan


Peter och Anh


Carro och Magnus


Erica och Daniel


Sebastian och Kitte


Och så jag såklart. Go´ och gla´ kexchokla´!

MIN SÖNDAG

Igår var det julfest med ICA. Som vanligt blev det lyckat och jag hade väldigt kul. Finns mycket att prata om efteråt. :D Ska försöka få tag i lite bilder så blir det kasnke ett inlägg om festen imorgon.

Idag har mormor och Jan varit här och fikat och tittat hur vi bor. Efter det åkte Tobbe och jag till Knalleland och köpte en paket till nykomlingen i kompisgänget, lille Gabriel. Ett par tuffa små jeans och en Rolling Stones tröja, skitsöta och tuffa. Den nybliva modern fick blommor också.


Han skriker inte, han gäspar. Så farlig är jag nämligen inte. Visst är han söt? :)


Här vilar lille Garbriel tryggt på mammas bröst, fem dagar gammal.

Sedan åt vi mat tillsammans med de nyblivna föräldrarna och Markus och Carro, trevlans!

FREDAGSMYS

Fredagsmyskvällen bjöd på god mat. Fläskfilé som vi fyllde med fetaost och sedan lindande vi in fläskfilén i bacon. Till blev det egengjord klyftpotatis och sås. Jag gjorde såsen och den blev väldigt god måste jag säga! Är nöjd! Såserna brukar vara Tobbes grej annars.


Tomat och fetaostsallad till.

Nu har min lussekattsdeg snart jäst klart för första gången. Ska strax försöka böja till de små bullarna. Hoppas de kommer smaka bra. :) Sedan blir det damsugning av hela lägenheten. Lyssnar på julmusik för att komma i lite stämning för första advent som är imorgon. Ikväll blir det julfest med jobbet, wiiihoooo! :D


ADVENT

På söndag är det första advent och jag har arrangerat en adventsljusstake. :)



Inte så julig dock. Men jag fick ta vad jag hade så att säga. Kanske gör jag den juligare med tiden, om jag hittar något att piffa upp den med. Dock är jag ganska nöjd.

Nu blir det fredagsmys!


2 - MIN FÖRSTA KÄRLEK

För att komma till 30-dagars listan, klicka HÄR. Jag tror inte jag hinner klart innan nyår, som jag sa. :D

Min allra första "kärlek" var Rickard. Vi var bästa kompisar och ihop när vi va sådär fyra år. Vi visste inte vad "fråga chans" var, men ihop, det var vi.
När jag började ettan frågade jag chans på Andreas aka Edvin. Efter ett tag blev det Filip istället, för att sedan bli Edvin och sedan Filip igen. Och sedan Filip typ tusen gånger till. Vi gjorde slut och blev ihop om vart annat flera gånger om. Sedan var jag tillsammans med Sebastian, kan det varit i 3:an kanske? Oj, då var jag kär faktiskt.

Min riktiga första kärlek var dock Tobias. Inte min nuvarande Tobias, utan en annan kille. Ojoj! Jag var galen i honom, nästan besatt. :D I flera år var jag kär i honom. Vi träffades några gånger och så, men det blev inte mer än så. Jag blev väldigt ledsen när jag insåg att det inte kunde bli vi. Heartbroken, så att säga. Verkligen helt förtvivlad. Idag är vi vänner skulle jag vilja säga, dock umgås vi inte. Men håller kontakten, det gör vi. Han är en snäll gosse. :)

HÄR HADE DET PASSAT BRA MED EN FIN BILD JAG HAR PÅ "MIN FÖRSTA" TOBIAS. Men han blir kanske arg om jag lägger in den. Äh, jag lägger in den i litet format. hihi :D



Mitt första riktiga förhållade är med Tobias, min nuvarande alltså. Och jag hoppas att han stannar hos mig. Han är min kärlek. ♥


30/9 2006


ULLARED

Trippen till Ullared igår gav inte riktigt det resultatet jag ville. Fick inte med allt hem som jag tänkt mig, ändå blev det dyrt. Meeen, saker fick jag väl med mig, det är omöjligt att komma därifrån tomhänt. Med gardiner till datorrummet och sovrummet och en matta till hallen var det jag helst ville ha, men det hittade jag inget som jag gillade.

Detta följde bland annat med hem


Två ljusstakar. "Kulan" hade jag sedan innan. Nu pryder dessa vår TV-bänk.


Detta är golvet i vårt badkar. Jag tyckte det såg lite ofräscht ut, det hade tappat färgen på en liten fläck. Så köpte dessa halkskydd för att få det att se lite fräschare ut. Sedan halkar man ju inte när man står oh duschar, och det är ju bra.


En adventsstjärna till köksfönstret. En stor en. 70 cm i diameter är den. Men något som passar i alla fall. Mammas ljusstakar var på tok för små.


Söta tyghjärtan. La ett av dem i växten i sovrummet. Tyckte det blev väldigt fint. Livade upp det lite. :)


Två fick hänga på garderoberna i sovrummet så länge. Nu har jag två till att placera ut.


Köpte en skjorta. Vet inte om jag ska behålla den än. Orkade inte prova något där nere igår. Så jag får ha lite modevisning för mig själv sedan.

Fick även med ett linne, en klänning, ljus, ramar, julklappspapper och massa annat. Som vanligt helt enkelt.

DUBIDOOOO

.. Ja, brist på fantasi till en rubrik.

Nu kommer Tobias och Daniel snart, då ska vi bege oss till Ullared.



I flytten hittade jag mina söta knästrumpor som jag glömt av. Visserligen är det ju inget sommarplagg så därav bortglömda.

Idag trivs jag i kläder. Idag hittade jag liksom rätt. Mörgrå mönstrade strumpbyxor, mina svarta knästrumpor med knytband längst upp och min härliga klänningstunika. I like!

By the way, nu har ni sett min dammiga spegel och en bit av mattan i hallen som jag vill byta ut. Imorgon blir det storstädning inför advent. Kom inte så långt idag riktigt. :D

ONSDAG

Goddag på er! Idag är jag ledig och sitter nu och äter lunch, rester. Sent kanske, men äh, vad gör det. Om en timma kommer Tobias hem, då ska vi åka till Ullared och shoppa. Skabland annat köpa gardiner till sovrummet. Behöver nog köpa någon form av julstjärna eller liknande. Två ljusstakar som jag lånat av mamma är på tok för små för våra fönster. De syns knappt. Så jag måste hitta något annat. Såg visserligen att de hade billiga på MAXI. Så finner jag inget fynd på Gekås, så vet jag vart jag ska vända mig.

En micro, det ska vi köpa i alla fall. Det har visserligen gått bra att tina kött i varmvatten, värma rester av mat på spisen och att tina bröd i brödrosten om man inte planerat i förväg så det hunnit tina av sig självt. Nej, en micro ska vi införskaffa alltså, så får se om vi hittar någon. Det blir en inflyttningspresent från Tobbes mor. Skönt att slippa lägga pengar på det själv.

Snaaaart ska jag försöka få upp bilder på lägenhete.. Snart, lovar.

STORT GRATTIS!

Grattis Jennie och Fredrik! :)

Imorses tittade lillkillen ut. Ojoj, ska bli spännande att få träffa plutten sen någon dag.


VARDAGSRUM

Tobias och jag ska köpa ny soffa till vardagsrummet. Vi hade kommit överens om denna denna soffan --> DEN HÄR
Men vi närmare eftertanke och mätning kommer det bli trångt och inte se så bra ut med denna soffan, mycket pågrund av vå konstiga tapetserade fondvägg. Väggen är liksom bara tapetserad en bit, inte på hela väggen. Det blir då trångt om vi måste ställa soffan mitt på väggen då vi inte kan ställa soffan mot hörnet pga det då skulle se dumt ut med tapeten. Hänger ni med? Svårt att förklara, ska ta bild och precisera mig, jag lovar.

Hur som! Därför har vi dividerat och kommit fram till att vi ska ha samma modell på soffan fast utan schäslongen. Och istället köpa till en fotpall så kan man sätta den framför soffan så det blir som en schäslong om man vill det.



Denna soffan blir det. Kanske det soffbordet med. Brickan matchar vår fondtapet ganska bra tror jag, så tänkte att det kunde vara fint att ha den som en ljusbrick på soffbordet kanske. Och för att pigga upp vårt vardagsrum som annars endast kommer innehålla färgerna svart, vitt och silver tänkte jag använda mig att kuddar som färgklickar. Om det blir rött vet jag inte. Ni som känner mig vet att jag tycker det är kul med kuddar och ändrar gärna färg och mönster efter humör. Så kanske blir det de fina röda kuddar med ett slags rosmönster på som är med på bilden.

DUBBLA BUDSKAP

När jag gick hem från jobbet idag köpte jag med mig två saker hem.



Aftonbladets bilaga "Kropp & hälsa" och en godispåse. Jag tror jag ger mig själv dubbla budskap.

LYCKA TILL!

Just nu håller jag alla fingarar och tår på att allt kommer gå bra idag för Jennie, bebisen och Fredrik. Fick nyss veta att Jennies förlossnings blivit igångsatt. Alltså med hjälp. Lillkillen vill inte ut av sig själv, så de får tvinga ut honom.

Stackars Jennie! Vilken smärta hon lär känna idag. Och Fredrik stackarn.. hade jag varit i hans sits hade jag varit som ett hispigt frågetecken. Inte vetat vad jag skulle ta mig till eller ta vägen. Dock tror jag att allt kommer gå superbra. :)

Önskar dem all lycka till!

VÄXTER

Igår tänkte jag visa mina växter jag köpt, men internetet valde att lägga av, så det blev inte så. Men här är de.


ett av fönstrena i vardagsrummet. Jag bara älskar mina krukor! Bilden gör inte riktigt mina växter rättvisa. Men de är väldigt söta och fina i verkligheten.


Detta är fönstret i sovrummet. Jag älskar min höga lampa och den stora kransen. Vi har ganska stora fönster, så det behövs något lite större för det ska se något ut.

BACK IN TOWN

Mitt inlägg som jag skrev försvann när jag skulle publicera det, skit också!

Well, jag är tillbaka i civilisationen Svenljunga, med TV och internet alltså. Dessa lyxberoende har vi inte riktigt fått i vår lägenhet än. Endast tv 4 går att få in på TVn, och vi har haft ett mobilt bredband i veckan visserligen, men vår påfyllning tog slut igår. Det har inte gått någon nöd på oss än då, då vi klarar oss bra så länge vi har varandra, och Dexter. :D

Jag är som sagt hos mor och far och ska vara här till på tisdag. Inte för att jag är trött på Tobias eller för att jag längtar hem, utan för att jobbet kallar tidigt på mornarna. Och då jag inte köpt mig en bil än är det betydligt skönare att sova i Svenljunga än att ta bussen oförskämt tidigt på morgonen.
Det är rätt skönt att få ha en anledning till att komma hem till Svenljunga emellanåt. Man slipper leva vuxenliv fullt ut på en gång. Man hinner liksom mogna in lite i rollen som "ägare" över ett eget hem och vuxenlivet och allt det där. Tur att våra föräldrar låter oss komma hem ibland fortfarande. Tobias kommer nog sova hos sin far i Hillared de här dagarna.

Men nu ska jag äta lite. Mor och far kommer hem strax från Tyskland. Kanske är det de som kommer nu? Hörde en bil utanför. Har varit snäll och handlat lite åt dem, det var lite tomt i kylen. Jag köpte läckökorv, som är ett av mina favorit pålägg. Men den smakade alls som den brukar. Det var en besvikelse! Hoppas den rätta smaken kommer tillbaka snart. :)

TODAAAAAY

Hej och hå, nu är jag hemma. Hemma i Borås alltså. Igår till idag var jag hemma, hemma i Svenljunga. Jobbade tidigt idag, därav övernattningen hos mor och far.

På vägen hem idag svängde jag förbi blomsterlandet och köpte några växtre till fönstrena. Blev ganska bra faktiskt. Fattas några växter till dock. Får se om jag ska våga satsa på riktigta eller om jag ska satsa på några lite mer oäkta. Jag har en känsla av att jag kommer ta dö på mina växer. Well, time will tell.

Satte mig precis i soffan för att pusta ut en aning. Snart ska jag köra iväg Tobias och två arbetskompisar till Dalsjöfors där de ska på någon fest av något slag med jobbet. Jag ska umgås med Sofia. Laga mat, titta på film och mysa. Kommer bli kanoners!

Ha en trevlig fredagskväll!

ONSDAG

Idag har jag äntligen haft tid och lyckats få in alla kläder i garderoberna. Skönt! Nu försvann på så vis alla väskor som stått och skräpat. Dock är det mycket kvar att få ordning på.

Jag längtar tills allt är i sin ordning. När hyllor ovh tavlor kommit på plats, nr jag har växter i alla fönster, när soffan är inköpt och ja, allt är i ordning helt enkelt.

Idag var mamma här och hjälpte till att skruva upp några hyllor. Väldigt snällt av henne. Vi var ven i Knalleland en sväng för att kika på några julklappar.

Nej, nu måste jag hjälpa gubben min och laga mat. Gulaschsoppa med scones blir det. Detta ska avnjutas till Dexter.

1 - DET HÄR ÄR JAG

Ja, jag är rätt långsam måste jag medge. Jag har inte prioriterat listan nu i flytten så mitt mål att hinna klart med listan innan nyår kanske var optimistiskt. Well well, I will do my best!
 


Först, tio snabba.

Namn: Sandra Helene Norén
Född: 10 januari 1991
Uppvuxen: I samma hus i alla år i Svenljunga
Familj: Mamma, pappa, lillebror
Civilstatus: Pojkvän Tobias sedan september 2006
Sysselsättning: Timanställd på ICA, timvikarie på dagis, lågstadie och fritids i Svenljunga (inte "börjat" än dock)
Utbildning: Samhäll & idrott, med lite inriktning mot ekonomi skulle jag vilja säga. Tog studenten juni 2010
Läng: 168 cm, tror jag passet säger
Favorit årstid: Jag är verkligen en sådan människa som tycker om och ser chamren i alla årstider. Kan verkligen inte välja.
Önskan: Att människorna i min närhet alltid ska må bra.


Mina egenskaper
- Envis. Detta ser jag som en bra och mindre bra egenskap. Förut gav jag mig inte innan motsattsen visades då jag gett mig den på att en viss sak var på ett visst sätt. Detta kunde skapa lite små konflikter, så jag tror jag blivit lite bättre på att "ge mig" i sådana lägen. Men, om det gäller att fixa något som jag vet går, då ger jag mig inte innan det är klart. Ibland frågar jag inte ens om hjälp även om det skulle underlätta. Allt för att visa mitt ego att jag kan bannemig klara detta på egen hand.
- Snäll. Jag tror människor uppfattar mig som ganska snäll.
- Effektiv. Jag tycker om att arbeta och göra saker i ett ganska högt tempo. Det är då jag fungerar bäst.
- Noggrann. Saker och ting ska bli ordentligt noga.

Jag tycker om
- Mat. Speciellt kvällsmat. Jag kan gå bananas på sådana enkla saker som macka och yoghurt till kvällsmat. Det kan verkligen vara det godaste som finns.
- Juice. Mattema fortfarande, men det måste vara den bästa drycken Gud uppfunnit.
- Ärliga människor. Jag blir hellre sårad av sanningen, än lurad av lögnen. I slutändan kommer sanningen alltid fram, men kanske på fel sätt. Och då kan den skada mer än vad den skulle gjort från första början.

Jag tycker inte om
- Att kissa. Jag tycker det är så fruktansvärt tråkigt! Håller mig hellre tills blåsan näst intill spricker än att gå på toa. Det är nu det senaste som jag verkligen tycker det är tråkigt och onödigt att kissa. Orsak till varför är okänd.
- Andedräkter. Speciellt illaluktande sådana. Men ibland kan jag få för mig att de luktar illa bara jag känner värmen från en andedräkt. Uscha! Bara tanken på andedräkter kan få mig att rysa. Därför bär jag själv alltid med mig tuggummi och fluortabletter.
- Dryga människor. Fast skönt för dem kanske, de kanske aldrig blir stressade?

Framtidsplaner
Jag är inte den som drömmer mig bort till Hollywood eller världens alla kanter och berömmelse. Självklart vill jag se och uppleva världen. Skulle mycket väl tänka mig att backpacka i några veckor eller någon månad. Jag vill se mer än bara de där typiska turistställena som Alanya, Sunny Beach, Puerto Rico och liknande. Dock åker jag hellre till turistställen än ingenstans alls. Meeeen, resa bort på semester räcker ganska bra för min del. Att flytta utomlands är jag nog för hemmakär för. Men, man ska aldrig säga aldrig, right?

Om 10 år hoppas jag att jag är färdigutbildad och jobbar med något som jag verkligen brinner för. I dagsläget finns det många olika saker som snurrar runt i skallen. Alla yrkesval är inte ens inom samma genre, så jag har en rejäl funderare framför mig. Men såklart finns det funderingar och drömmar om vad jag kommer syssla med som arbete. 
Jag är förhoppningsvis fortfarande tillsammans med Tobias och vi har det precis lika underbart som nu. Min önskan är då att vi har byggt vårt drömhus tillsammans och gärna har några barn. Två eller så är väl ganska lagom. Kanske tre då för att sticka ut lite från den där "lagom-ramen" som kan vara ganska tråkig. För mitt liv ska inte vara extremt, ganska vanligt som sagt, men verkligen inte lagom och tråkigt.


Här är mitt drömhus.


STORHANDLAT

Igår var vi och handlade,min sambo och jag. Storhandlade! 1300 riksdaler lite drygt gick det på. I lördags handlade vi strax under  1000-lappen. Skafferiet och frysen blev välfyllda må jag säga, och vi lär nog klara oss ett bra tag på denna mat. Sedan blir det ju dyrt de första gångerna. Man springer ju inte och köper tvättmedel, rengöringsmedel, mjöl, oboy, kryddor och sådant varje vecka. Men, det är kul att handla! Att storhandla mat är en av de sakerna jag längtat till.


das food!

JAG HAR FLYTTAT

Igår flyttade jag. Tobias och jag rättare sagt. Vi är nu sambos. Hur coolt låter inte det? :D

Det gick rätt snabbt att flytta igår faktiskt, tack vare alla som hjälpte till. Vi hann till och med komma någorlunda iordning. Datorrummet ser dock ut som ett bombnedslag. Det är fullt med kartonger och grejer där inne. Men bättre att det är stökigt i ett rum än i hela lägenheten. De andra rummen ser bra ut, lite kalt på väggarna kasnke. Men snart ska saker och ting vara på sin plats.


Jag har en snäll karl. (jag har visserligen diskat två gånger, han en gång, bara så ni vet)

Nu är jag hos mor och far. En natt i lägenheten och sen längtade jag hem. Nej, riktigt så är det inte. Börjar jobba 6.00 imorgon och då är det smidigare att sova här. Än så länge kan man komma hem till mamma och pappa utan att det känns konstigt. Fast lite annorlunda känns det allt. Inatt får jag sova i gästrummet. Hur skumt känns inte det? Gästrummet i mitt hem. Eller mitt förra hem kanske jag ska säga nu? Nej, detta kommer alltid vara mitt hem, även om jag nu har ett till, ett eget.

IKEA

God afton kära läsare!

Idag har Tobias, Markus och jag varit på IKEA. Tobbe och jag har storhandlat. Ett femsiffrigt belopp gick det på, ajaj i plånkan.


tre vagnar, inte illa

Men nu är det inte mycket som fattas till lägenheten. Inga stora saker i alla fall. Eller jo, en soffa. Men vi har hittat en vi vill ha, bara det att den klädseln till soffan som vi ville ha måste sys upp. Vi måste alltså beställa den, men det är bara det att det inte gick att lägga några beställningar hos IKEA innan vecka 48. Hur knäppt är inte det? Sedan tar det ytterligare fyra veckor innan klädseln är klar. Så vi lär inte ha soffan innan nästa år, och det känns ju som en evighet! Kanske orkar vi inte vänta och köper en annan klädsel till soffan att ha under tiden. Men vi får se!

KIVIK 3-sits soffa och schäslong gråbrun Max. bredd: 318 cm Min. djup: 95 cm Max. djup: 163 cm Höjd: 83 cm Min. sitsdjup: 60 cm Max. sitsdjup: 124 cm Sitshöjd: 45 cm
Denna soffan är det, dock en annan färg. En mörkgrå. Kommer bli sååååå fint. :)

LÄR KÄNNA MIG

Jag har sett att många lagt ut denna lista, eller vad man ska kalla det, på sin blogg.

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här
saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick


Det är alltså en rubrik för varje dag i en månad. Jag gillar egentligen inte listor och sådär, men jag tänkte testa på denna. Dock tror jag det kommer ta betydligt längre tid än en månad för mig. Om jag är klar tills året är slut är jag nöjd. Det är mitt mål. Så till nyår känner ni mig kanske liiite bättre. Jag funderar över att göra en egen kategori till den. Vi får se.

Nu måste jag packa! Imorgon måste mitt rum vara färdigpackat.

ULLARED

Hej och hå! Mamma och jag tog en tur till Ullared nu i eftermiddag, helt oplanerat. Vi var nere vid halv fem tror jag och det var väldigt lite folk, hur skönt som helst. Man orkade verkligen titta på saker, och man slapp trängas.

Jag kom hem med tre fulla kassar och 1650:- fattigare. Dock ska jag nog kräva Tobbe på lite pengar då det mesta var till lägenheten.

Blev bland annat:
- Två skitfina krukor till vardagsrummet
- En kruka till sovrummet
- En lampfot till sovrummet
- Julgardiner och en löpare till köket
- Julgransbelysning
- En dörrmatta
- Glöggmuggar
- Badrumsmatta, duschdraperi och handdukar till badrummet
- En microfiber mopp
- Microfiber dammtrasor
- Plastpåsar, plastfolié, bakplåtspapper och massa sådant
- Disktrasor, diskplopp m.m.
- Två konstgjorda blommor, julstjränor eller vad de heter, till köket i jul
- En t-shirt och en sjal
- Blockljus
- Servetter
- Farsdagpresent

Och en massa mer antar jag som jag glömt nämna. Kommer nog inte orka visa något på bloggen än. Ni får vänta tills jag fått upp saker i lägenheten. Wiiii, 3 dagar kvar. :D

NYTT I GARDEROBEN

By the way! Jag berättade aldrig att jag köpte kläderna till julfesten eller? Nej, det tror jag inte jag gjorde, men berättar det nu. Jag köpte kläderna och de var nästan snyggare i verkligheten än på bild. Är superduper nöjd!



Skorna kommer jag förmodligen inte bära på julfesten, utan det blir ett par andra par tror jag. Inte spikat än.


EN SKRUV FATTAS

Började jobba klockan 6 imorses och nu vill huvudet och kroppen knappt sammarbeta med varandra. Det är inte männskligt att behöva gå upp så tidigt. Fast ändå gillar jag det. Man får ut så mycket av dagen att börja tiigt på morgonen.

Jag packar och donar. Tömmer för tillfället mina byrålådor, skruvar isär dem, vänder på bottem och skruvar ihop lådorna igen. Eller ja, en är klar, fem kvar.
Det är nämligen så att när jag köpte min byrå glömde jag sätta dit en liten "skruv" på undersidan så att botten ska vara på plats. Tror jag "glömde" av ren lathet, eller att jag inte då förstod vad de skulle vara till. Så nu har mina bottran liksom åkt ur från bakdelen av lådan. Anledningen är nog inte bara att jag glömde den där lilla skruven för några år sedan, utan att jag packat för tugnt i de stackars lådorna.

Jag vänder alltså bottnarna för att de ska sitta i skårorna i lådramen igen och förhoppningsvis stanna där tills det är dags att slänga ut byrån.



Nu vet ni vad jag sysslar med!

GODKÄNNANDE

Mannen min godkände sovrummets inredning, utan övertalning. Bara min säng får stå kvar är han nog nöjd antar jag. Fast den är väldigt skön, skulle varit nåååågra centimeter större tycker ju jag.

Jag har beställt påslakanen nu i alla fall, och på min rast ska jag beställa de fina kuddfodralen. Nu måste jag ner och jobba.

Hejsvejs!

5 DAGAR KVAR

Flytten närmar sig med stormsteg. Idag är det endast fem fjuttiga dagar kvar tills nyckeln till vårt egna hem är vår. Fem dagar! Inte ens en vecka. Jag längtar väldigt mycket. Samtidigt som det känns en aning vemodigt. Nu blir jag vuxen, på riktigt. Jag lämar mamma och pappa och allt det trygga som det inneburit. Visst, jag flyttar inte till världens ände. Mina föräldrar (och min bror, jag glömmer dig inte babybrother) finns nära om jag skulle sakna dem för mycket. Och jag vet att det alltid kommer finnas en sängplats åt mig om det skulle behövas. Men ändå! Planen är ju att jag aldrig ska flytta hem mer. Och det känns lite läskigt och ledsamt.

Jag har fått några stressfinnar, och det pga av flytten. Det kan jag svära på! Min hjärna går på helvarv i stort sett jämt. Är det inte förväntan av att få något eget, eller planering av hur vi ska inreda så är det oro över vilket elbolag och försäkringsbolag man ska välja. Även köp av bil ställer till det ibland. Dock börjar finnarna som ploppade upp lägga sig nu. Skönt! Och jag hoppas att inga fler tittar fram. Pepper, peppar ta i trä! Jag hade nästan glömt bort hur det kändes att ha en stor, öm finne i pannan.

Well, jag har surfat runt, än en gång i inredningsvärlden, och hittat lite som skulle passa vårt sovrum. Om min framtida sambo tycker detsamma vet jag inte. Men med lite övertalning så tycker han nog det.

Tjusigt va? :)
Antar att min andra hälft tycker att det är för tjejigt. Eller vad tycker du darling?


PEPPARKAKSBAK

Idag har jag varit ledig från jobbet. Men istället för att slappa så har jag varit hos mormor för det årliga pepparkaksbaket. Tidigt kan tyckas, men vi fick inte ihop det någon annan dag. Så nu är pepparkakorna bakade för i år. Cirka 800 stycken små välsmakande kakor blev det.



Sedan har jag packat. Mitt rum ser ut som ett bombnedslag och det ligger saker överallt, ändå börjar det se tomt ut. Skumt.

TORSDAG

Jag jobbar och sliter och har inte riktigt haft tid att sitta vid datorn denna veckan. Och eftersom jag befunnit mig i en betongklump mestadels har jag inte allt för mycket kul att berätta. Eller självfallet uppstår det många roliga situationer och man träffar många roliga människor. Men tror inte att mitt återberättande av detta skulle intressera er.

Idag har jag stått och värvat skanningskunder. Så jag är väldigt trött i benen och i kroppen. Ska tigga massage av mannen min när han kommer hit.

Nu kom han hit!

SIMSALABIM, TYP

Godmorgon på er! Idag ringde de från Mogaskolan till mig och undrade om jag kunde jobba på fritids idag. Otroligt kul att de ringde, men tyvärr kan jag inte då jag ska vara ICA-arbetare ikväll. Precis som alla andra dagar denna veckan, undantag för fredag, då ska jag vara pepparkaksbagare.

Well, snart ska jag fräscha till mig lite för att sedan ta mig till Borås och umgås med Jennie ett slag. Väldans trevligt!

Det inlägget skulle handla om var mat. Kebab närmare bestämt. Igår testade Tobbe och jag nämligen ett sådant kit där man gör sin egna kebab. Det går att köpa på ICA. Simsalabim tror jag märket på varorna heter, inte säker dock. Men det var gott, väldigt gott. Vi körde på kyckling istället för nötkött, pitabröd och stark kebabsås. Lättlagat och gott. Rekomenderas!


ATT FLYTTA

Jag har insett att det är ganska mycket jobb bakom en flytt. Det ska fixas med adressändring, försäkringar, TV, bredband, telefon, packas, fixa flytthjälp och köpa en massa grejer. Jag är glad att Tobias och jag sedan en bra tid tillbaka köpt och fått grejer så vi har ett komplett kök, alltså i köksredskap så att säga. Det är dit det mesta behövs. SJälvfallet finns det saker man efter hand inser att man missat även där. En sil tex, det kom jag på nu. Det använder man visserligen inte så ofta, men det kan behövas.

Vi har kommit överens och hittat köksbord och stolar som ska inhandlas inom det närmaste. Soffa var vi och tittade på igår, och det kanske blir den. En begagnad, men endast lite mer än ett år gammal. Fin, fräsch och bekväm, vad mer kan man begära? Tvättbar klädsel dessutom, och paret som ägde den nu var inga snuskiga typer, det verkade inte så i alla fall.

Åh, ni anar inte hur mycket jag längtar till att få komma in i lägenheten, vår lägenhet, och börja fixa och greja i vårt hem.