GOTT NYTT ÅR!

Inför varje nyårsafton är det sådan hysteri över vad man ska göra. Det verkar vara en oskriven regel att man måste fira in det nya året på någon storslagen fest någonstans. Att sitta hemma och bara ha en mysig kväll själv med någon man tycker om verkar toffligt, pensionärslikt och tråkigt enligt många. Jag tycker att nyår är överskattat! Jag påstår inte att man inte ska fira in det nya året, för det tycker jag.

I år tänker jag inte gå på någon fest med massa dans, alkohol, raketer och liknande. Det lockar inte mig i år. Det blir en lugn kväll som börjar med att Tobias och jag äter färsk pasta med en räksås med färska räkor i. Sedan åker vi nog iväg till Fredrik och Jennie, umgås, spelar lite spel och äter vit chokladmousse med limehallon som jag har gjort. Jag hoppas det blir bra. Nästa år kanske jag hamar på en megafest, vad vet jag.

Jag tycker inte att det ska känns som ett tvång att fira in det nya året på en stor fest med massa människor. Vill man fira in det hemma i en lugn miljö så ska man få göra det, utan att vissa tycker att man är en torris, mes, toffel, tråkmåns eller vilka smeknamn som nu kan komma upp.

Och hey, varför bry sig om vad andra tycker?

GOTT NYTT ÅR på er kära läsare. :) Vi hörs igen år 2011, och då med en liten resumé av året som gått. (hoppas jag)


UNTITLED

You're everything I thought you never were
And nothing like I thought you could have been
But still you live inside of me
So tell me how is that

You're the only one I wish I could forget
The only one I love to not forgive
And thought you break my heart
You're the only one

And though there are times when I hate you
Cause I can't erase the times that you hurt me
And put tears on my face
And even now while I hate you its pains me to say
I know I'll be there at the end of the day

I don't wanna be without you babe
I don't want a broken heart
Don't wanna take a breath without you babe
I don't want to play that part
I know that I love you but let me just say
I don't wanna love you in no kinda way, no no
I don't want a broken heart
And I don't want to play the broken-hearted girl no no
No broken-hearted girl
I'm no broken-hearted girl



Lär dig livets stora gåta - älska, glömma och förlåta. ?



...

H E L V E T E!


4 - DET HÄR ÅT JAG IDAG

För att komma till 30-dagarslistan tryck HÄR.

Spännande rubrik, inte sant? Alla vill väll veta vad Sandra har ätit idag liksom. Och det ska ni få veta förstår ni. Idag har jag, förutom frukost, intagit det näringsrika rätten "fiskpinnar och snabbmakaroner".


Bild lånad från google.

Vilken gourmetmiddag, inte sant? Sanningen är den att jag var för lat för att laga något annat till mig själv. Jag avskyr nämligen att laga mat enbart till mig. Jag svälter nästan hellre, så tråkigt tycker jag att det är. Men ikväll blir det riktig mat. Mamma, det lovar jag. :)

MONGO DATOR

Min dator är knäpp! Det blir bluescreen, eller vad det nu heter, mest hela tiden. Och så har den nog fått virus, och så blir den bara trögare och trögare och så är den gammal, eller ja, 3 ½ år. Antar att den snart kommer gå i pension, eller kanske hoppa direkt till graven. Kanske kan min bror hjälpa mig att formatera om den. Fungerar den bra efter det får den väl hänga med ett litet tag till. Annars blir det en ny, fast en minipc, om jag inte slår på stort och köper mig den där macbooken som jag så länge drömt om.

Well, idag är ingen bra dag, känslomässigt så att säga. Hälsan är bra och det gick bra att jobba. Det är ingen otursdag heller, inte än i varje fall. Men men, life isn't always easy. Men jag lever ändå.


...

Wiihoo jag är på så jävla bra humör nu, NOT! Va fan tänker killar med?

Jaja, bara till att borsta håret och dra på si arbetsskjortan. Jobb till 22.15.

JUL I BILDER


Oj vad pigga vi är! haha, men vi har ju fått julklapp av tomtenissen som hade varit här under natten och lagt ett paket i strumpan.


Basse hade fått en han med.


Jag och Jasmine hos farmor och farfar


Farmor och jag


Det klart tomten kom!


Paketleken. Jag satt med hela sex paket vid ett tillfälle, men slutade med två. Ett paket med plackers och ett paket med flingsalt och en fin skål att ha saltet i.


Tobias hade med varit snäll.


Mor och far.


Lik pappa men söt ändå. ;)

JULAFTON

Jaha ja, julafton igår då alltså. Kan inte påstå att jag fick den där riktiga julaftonskänslan. Antar att den blir mindre och mindre ju äldre man blir. Kanske kommer den tillbaka lite mer den dagen man får egna barn, well, time will tell.
Det var en bra dag i alla fall! Först vaknade vi upp hos mor och far och hade lite mys på morgonen. Sedan åkte Tobbe vidare till sin släkt och vi i familjen åkte först till farmor och farfar och fikade och träffade släkten där. Sedan åkte vi vidare till mormor och Jan och tittade på Kalle Anka, träffade tomten och åt massa julmat!
Lite senare kom Tobias en stund. Efter paketleken åkte han och jag hem och bytte våra julklappar och spelade lite ps3 som avslutning på julaftonen.


Vi tog kusinkort. Här är vi äntligen samlade alla kusiner på pappas sida. Det har inte varit helt lätt att få ihop det ska ni veta.
Mikaela, Nicole, Josefin, Jag, Jonathan, Sebastian, Jennifer och minstingen Jasmine.


Tog även ett kusinkort med kussarna på mammas sida. Visserligen fattas Yeray, men det blir verkligen inte lätt att få ihop ett kort med honom. Han är 2½ år och jag har endast träffat honom två gånger.
Anton, jag, Axel och Basse där bak.

Jag fick många fina saker igår. Bland annat vita satinpåslakan i ekologisk bomull, BodaNova drinkglas, en häftig väggklocka, epilator, presentkort och en hel del annat. :)


DAGEN EFTER DOPPAREDAGEN

De flesta i min ålder går ut idag och vad gör jag? Jo, jag jobbar! Visserligen slutar jag 19.30 och skulle om jag ville också kunna gå ut. Meeeen, det blir en lugn kväll hos mor och far med något gott att äta antar jag och godis på det. Och juice i massor! Jag älskar juice! Åh vad törstig jag blev nu.

Vi hörs ikväll när jag slutat jobba. :)

UPPESITTARKVÄLL

Är hos mor och far, Tobias och jag. Vi har ätit lite julmat med hela familjen och umgås. Mysigt! Väldigt mycket som är mysigt nu för tiden. Antar att jag gillar denna tiden på året. :) Mamma och pappa har fått öppna julklapparna som var från Basse, Frida, Tobbe och mig då det var roligast om alla vi "barn" var med, vilket vi inte kommer vara imorgon, inte innan senare på kvällen. Men vi barn får allt vänta tills imrogon med att öppna klappar. Hoppas tomten tycker att jag varit snäll i år. :)


JUL PÅ LISEBERG

Igår var Tobias och jag på Liseberg och det var väldans mysigt. Och vet ni vad? Vi lyckades kamma hem stjärnvinsten på Daimhjulet. Och vi spelade inte så mycket igår så vi tjänade nog allt en del på det.


JUL PÅ LISEBERG


Från förra året då vi var där.

Nu hade jag tänkt hoppa in i duschen för att dels fräscha till mig lite, men också för att piggna till. Började jobba klockan 6.00 imorses och som vanligt blir jag väldigt slö om jag sätter mig ner och slappnar av efter jobbet. När jag kom hem la jag mig på soffan där jag somnade gott ett tag.
Men som sagt, dags att göra sig iordning lite och ta på sig ordentligt. Tobias och jag ska åka till Liseberg när han kommer hem från jobbet. Mysigt. :)

JAG ÄR HEMMA!

Det är en konstig känsla, det här med att man inte bor hemma hos sina föräldrar längre. Samma dag som Tobias och jag var och tittade på vår nuvarande lägenhet första gången kände jag lite panik. På något vis förstod jag att nu var det på riktigt, jag skulle flytta. Jag bara visste att vi skulle få lägenheten. När vi sedan fick det där efterlängtade ja:et, att lägenheten var vår, blev jag såklart oerhört glad. Men ångesten och tankarna började snurra runt i huvudet och kroppen. När jag väl började packa ihop mina saker tänkte jag "vad fasen har jag gett mig in på?! Är jag verkligen redo för detta?".

Jag var nervös inför flytten. Jag trodde nästan att jag skulle ångra mig, gråta mig till sömns och önska att jag fortfarande bodde hos mamma och pappa. Men första natten i lägenheten sov jag fantastiskt bra. Och när jag skulle hem och sova hos mamma och pappa dagen efter pga jobb kändes det konstigt att sova där. På något sätt hade jag redan insett att jag inte bor där längre. Jag har ett nytt hem, ett till hem.

För några dagar sedan när jag stod i badrummet och kletade på mascara kom jag på mig själv, "fasen, jag bor inte hemma längre. Jag bor tillsammans med min pojkvän, i vårt egna hem. Shit, vuxenpoäng!". Och jag kunde blev förvånad över hur fort jag verkligen kännt mig hemma i vår lägenhet. Hur tryggt det kändes att vara här, även helt själv på kvällen. Hur jag verkligen längtar till att få komma hem, hem till det som är vårt.

Självklart känns det konstigt att jag aldrig mer kommer bo med mina föräldrar, ja, förhoppningsvis i alla fall. Det är nu jag börjar mitt vuxenliv på riktigt. Jag har klippt navelsträngen från mina föräldrar och lämnat deras trygga bo. Det känns lite läskigt, men så otroligt skönt och spännande. Jag ser fram emot allt som komma skall i livet. Till och med räkningar, för det är verkligen vuxenpoäng!

RECEPT PÅ JULGODIS

Lina, och alla andra, här får ni receptet på det goda godiset, delicious. :) (jag vet att texten ser konstig ut, vet inte hur jag ska lösa det, så ni får leva med det.)


Ingredienser:

  • 100 g hasselnötkärnor eller sötmandel
  • 200 g mörk choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 dl strösocker
  • 100 g smör

Gör så här:

  1. Lägg bakplåtspapper i en liten ugnsform ca 25x25 cm. Vik till och tejpa gärna fast bakplåtspappret.
  2. Om man vill kan man rosta nötterna genom att steka dem i en stekpanna tills de fått lite färg och det doftar nötter och därefter plocka av skalen. Om man tar mandel istället för nötter så kan man om man vill skålla och skala dem innan man hackar dem. Man kan också köpa färdig flagad mandel.
  3. Hacka nötterna grovt och bryt chokladen i bitar.
  4. Häll grädde, strösocker och lägg smöret i en kastrull.
  5. Värm och låt smälta under omrörning.
  6. Låt koka upp och koka på svag värme ca 5 minuter.
  7. Lägg i chokladen och nötterna eller mandeln.
  8. Rör om under tiden chokladen smälter.
  9. Rör om tills all choklad smält och smeten fått en jämn brun färg.
  10. Häll smeten i formen. Låt svalna och ställ sedan in i kylen och låt stå där några timmar tills det stelnat eller över natten.
  11. Lyft ur den stelnade chokladkakan ur formen och lägg pappret på jämnt hårt underlag, gärna en skärbräda.
  12. Skär i bitar med en vass kniv.
  13. Lägg chokladgodisbitarna i en burk med lock och lägg bakplåtspapper mellan lagren. Förvara burken i kylen eller frys in dem.

Jag använde vanlig sötmandel. Skållad dem inte utan använde de med skalet kvar.


CRAAAAAZY



Jag hade lite skoj framför granen innan idag. :D Craaazy Sandra!

JULMYS

Granen är pyntad, julklapparna inslagna och julgodiset bakat. Jag är redo för julen på riktigt. :)


Julgodiset till höger är sjuuuukt gott! Har frusit in en del för att jag inte ska äta upp allt innan jul :D

Åh vad mysigt det är i lägenheten nu! Granen blev så fin så och den lyser så mysigt. Mamma och pappa kom hit med den idag, snällt. Ska ta bussen till dem nu, jobbet väntar tidigt imorgon.

Vi hörs sen. :)

FREDAGSMYS

Igår kom Jennie, Fredrik och Gabriel hit. Vi bakade pepparkakor, åt lite mat och tjötade. Trevligt! :)


Grabbsen i full koncentration.


Lille Gabriel. Han är en riktigt liten sötsak. :)

DETTA SYSSLAR JAG MED

Här sitter jag och slår in lite julklappar. Snart är jag faktiskt klar med inhandlandet av klapparna, skönt!



Men nu får jag avbryta min inslagning och röja upp sakerna. Det är dags att gå till affären och köpa pepparkaks deg och möta upp vårt sällskap. Ha en trevlig fredagskväll allihopa så hörs vi! :)

EN BIT PÅ VÄGEN

Igår fick jag faktiskt tag på några julklappar. Jag är klar till min bror, till mamma är jag snart klar och pappa åste jag komma på något mer att köpa till. Köpte även en liten julklapp till min kusin Jasmine som bara är från mig då jag är hennes fadder/gudmor. Sedan får hon ju mer julklappar av hela familjen. :)

Detta blev det.



En tunika, hårspännen och armband.

Nu måste jag strax hoppa in i duschen för att sedan ta mig till Knalleland där jag ska äta lunch med Sofia. Usch, jobbigt att ta bussen, jag önskar jag hade en bil!

GLOR

Jag bara tittar runt omkring mig i lägengeten och funderar på vart jag ska börja damma. Usch, jag orkar inte! Men, nu blir det vardagsrummet sedan ska jag ta mig ner till stan. Resten av städningen för blir ikväll, eller imorgon.. Åh, jag hatar egentligen att jag skjuter på saker. Ikväll måste jag bli klar!

JULKLAPP

Jag har öppnat årets första julklapp! Den var från jobbet, och för er som inte vet var jag jobbar syns det nästan på sakerna. :D Allt är från ICA cook & eat. Välbehövliga, bra saker tycker jag. Så jag är nöjd. Diskhandduken är jättefin, det står recept på muffins på den.


Grytvante, grytlapp, förkläde, diskhandduk, kniv, kastrull och stekpanna.

Inget jobb idag heller så jag får fortsätta att städa. Inte alls på städhumör, men det måste göras tyvärr. Att inhandla julklappar är också ett måste. Så jag antar att jag får ta mig ut i snöovädret och försöka införskaffa några.

TODAY

Dagen har mestadels gått åt till att tvätta och städa. Eller ja, vår överfulla tvättkorg är nu tom i alla fall och badrummet skiner som aldrig förr. Resten av lägenheten får jag städa imorgon. Hanns inte med då min bror kom hit och så hjälpte jag honom med matten lite. Sedan blev det lite ps3 och att städa lockade inte alls. 

Snart ska min bror och jag åka till Svenljunga för att gå på möte/julklappsutdelning på jobbet.  Undra vad det kan vara för fint i klappen vi får? :)

3 - MINA FÖRÄLDRAR

För att komma till 30-dagarslistan, tryck HÄR.

MAMMA
Namn: Camilla
Ålder: 42 år
Arbete: Personalansvarig på ICA i Svenljunga

PAPPA
Namn: Ulf
Ålder: 49 år
Arbete: Kollektmontör. Vad det är vet jag inte riktigt. Företaget han jobbar på heter "Jannes brunnsborrning" eller liknande. Tror att pappa kopplar in värmen, som någon annan borrat, in till huset på själv pannan. Jag skyller på att han nyss bytte jobb och att jag därav inte lärt mig vad han sysslar med.

Det finns inga föräldrar som är bättre än ens egna föräldrar, så mina är de bästa. De är inte perfekta (för vem är det?) men de är kanon!
Jag tycker att de uppfostrat mig och min bror till bra människor. Även om kompisar och samhället skapat mig till en viss del, så är det min mor och far som visat mig åt rätt håll på min väg genom uppväxten. De har lärt mig mycket. Ibland tyckte man att de var orättvisa och tjatiga, men idag kan man förstå varför. De vill ju varken mig eller min bror illa, utan de vill det bästa för oss, som alla föräldrar.

Ibland kan det vara svårt att prata med föräldrar om saker och ting. Men jag kan nog prata om allt med mamma, även om det ibland känns jobbigt.

Jag tycker de är snälla som gett mig ett nytt rum i huset nu när jag flyttat och mitt gamla rum blivit ett gym. :D haha


Mor och far ♥


La familia ♥

T.R.Ö.T.T

Jag är så trött! Jag förstår inte riktigt hur jag kan vara detta. Har varken varit uppe direkt sent eller oföskämt tidigt. Jag har inte jobbat hjäl mig heller, inte på långa vägar. Men ändå är jag fruktansvärt trött!

Jag är ledig i morgon så då får jag lite sovmorgon. Dock har jag tvättid. Vår tvättkorg är verkligen överfull! Vet inte ens om jag hinner tvätta upp allt imorgon, så mycet tvätt är det. Men det återstår väl att se om jag hinner klart eller ej.

På torsdag får jag ta mig ner till stan för att inhandla lite julklappar- Jag verkligen måste hitta det denna veckan. Näst vecka är jag endast ledig tisdag innan jul, så jag börjar bli lite smått stressad över dessa klappar som ska köpas. Hade varit lättare om jag enbart fick shoppa till mig själv. Just nu verkar jag hitta en hel del jag skulle vilja ha.

Detta till exempel

Snyggt, skönt och lagom pris. Såååå Sandra! ;) Har hittat en klänning som skulle kunna passa till nyår, beroende på vad man ska göra iofs. Har inte testat den än dock. Men på galgen i butiken såg den fin ut.

Nej, nu måste jag nog skala potatis om vi ska gå någon mat idag. Mannen min är på gymmet men kommer nog snart hem.

MÅNDAG

Tjenixen! Idag är det måndag, igen. Känns inte som det är annat. Och nästa vecka är det julafton, fattar ni eller? Jag blev helt chockad när det slog mig idag. Julafton, snart? Känns knäppt. Och jag måste hinna köpa julklappar, julpynta och köpa gran. Och så vill jag till Liseberg innan med, det är så mysigt. :)

Nu äe jag nyss hemkommen från jobbet. Blev lite mer jobb idag än vad jag hade tänkt. Inte helt fel med det, men typsikt när det är en dag då Tobbe var ledig. Vi hanniaf äta risgrynsröt ihop imorses som vi hade planerat. Det var mysigt. :)

Nu måste jag äta! Är mycket hungrig.

På återseende!


Haha, Axel och Tobbe.

I'M NOT ALONE

Denna helgen jobbar Tobbe, men jag är inte bitter och ensam för det. Igår var goa glada Caroline här och höll mig sällskap hela dagen. Ingen var nog gladare och mer tacksam än jag. :) Hade supertrevligt och kul, och dagen gick i en rasande fart! Tack CarroBarro! :)

Om en stund kommer Jennie och lille Gabriel hit och fikar. Kan nog bli en promenad i det vackra vädret med. Underbart! :) Men nu måste jag diska och plockan undan innan jag får trevligt besök.

Tredje advent idag med by the way. Helt sjukt! Ska tända tredje ljuset nu, mys. :)

RESULTAT

Baket är klart! Hallongrottorna blev inte så snygga. Tror jag gjorde för små hål och kanske hade för mycket sylt, för på många av kakorna har sylten liksom runnit ut på dem, men de smakar förhoppningsvis bra. Cupcakesen blev fina tycker jag, hoppas de smakar bra. Har aldrig gjort det innan.


Apelsin och citronmuffins med citron frosting och jordgubbsströssel på. (även lite apelsin i frostingen)


GODMORGON

Det är lördag och jag hade sett fram emot en lång skön sovmorgon. Istället vaknade jag strax efter åtta, pigg (!?). Tydligen var jag väl utvilad redan. Så nu är jag uppe, och ska ställa mig och baka. Hallongrottor och cupcakes ska haf försöka mig på. Vi hörs sen om resultatet!

FRIDAY

Jobbet är slut för veckan och det är äntligen helg. Oj så skönt tycker jag! Imrogon kommer Carro hit och våldgästar mig. ;) haha. Jag har lovat att bjuda på massa fika. Jag funderar på om jag ska våga mig på cupcakes. Får se om jag hinner och orkar. Beror på när tösen hade tänkt dyka upp imorgon.

Jag fick sålt min TV idag till Peder på jobbet. 1600 riksdaler fick jag för den. Jag är nöjd! :) Nu har jag råd att köpa julklappar och shoppa till mig själv i helgen. ;)

Idag är det fredagsmys. Just nu spelar vi ps3. Lite sur är jag att mitt ps2 buzz spel inte fungerar. men meeeen...

HEJDÅ!

HÄR BOR VI

Okej, nu har jag damsugit i lägenheten och suttit en stund i soffan och slappat och ätit lite. Jag har tända ljus i hela lägenheten, myspys. :)

Jag tog några bilder, dock blev de inte bra och de gör inte lägenheten rättvisa. Men ni får ett hum om hur det ser ut. :)

Köket


Vardagsrum


Datorrum


Sovrum



PS3



Yes, detta är nu vårt! Det som fattas, men som jag kommer ta med hem imorgon, är fyra trådlösa buzzrar och ett spel. Wiihoo! :D

Jag har kört iväg Tobias till Dalsjöfors då han skulle på någon fest med jobbet. Nu hade jag tänkt att städa lite här hemma och sedan försöka ta några bilder på läågenheten och lägga ut här.


VILKA FYND JAG HAR GJORT!

Vill ni veta vart jag var igår? Ni kommer inte tro att jag är riktig i huvudet. Jag var på Gekås, igen. Det är helt sjukt hur ofta jag varit där det sista. Men mamma skulle dit med mormor så jag tänkte att jag lika gärna kan hänga på. Hoppades på att hitta några julklappar, kom endast hem med en. Och den var till mamma, men måste köpa något mer till henne, men vad? Den enda jag vet vad jag ska köpa till är min bror, så jag börjar få lite smått panik nu. Men det brukar lösa sig i slutändan. :)

Igår shoppade jag på mitt "nya" jobb, i min chefs nya butik. Inföskaffade min två trådlösa mickar till ps3. Jag har inte betalat dem än, men jag kommer få betala under 100-lappen för dem, hur great är inte det? Hittade dessutom Abba singstar till ps3 på Gekås för 90:-, wonderful! Nu är Tobbe iväg och införskaffar oss ett ps3. Jag röjer lite i lägenheten. Fredrik, Jennie och lille Gabriel ska nämligen komma hit för att baka lite pepparkakor. Garbriel övervakar nog baket mest skulle jag tro. ;)


BY THE WAY..

Jag nämnde ju häromdagen att det inte gick att kommentera. Det var såklart jag som klantat till det. Men nu har jag återställt en sak så det går att kommentera igen. Dock kanske vissa saker ser skumma ut. Gör det de får ni gärna påpeka det så jag kan fixa till det. :)

NO CANDY

Tjingeling!

Denna veckan har jag bestämt mig för att inte äta godis på vardagar. Mest för att känna mig nyttig och göra både min kropp och mina tänder en tjänst. Nu är det inte så att jag vräker i mig godis varje dag. inte alls. Men någon bit nästan varje dag, eller pepparkakor eller liknande slinker nog ner. Där av mitt beslut. Självklart blir jag fruktansvärt godissugen bara för jag vet att jag inte får äta. Så igår käkade jag clementiner och russin för att stoppa suget. Idag har jag köpt morötter och frysta hallon. Detta ska jag knapra på till Desperate housewifes. :)

Imorgon blir det jobb, på samma ställe som idag. Varken på dagis eller ICA. Per, min chef på ICA, är expert på att köpa hem stora partier med prylar, viss bättre än andra. Han ska nu öppna en liten butik fram till jul och sälja ut massa sådana här saker. Så idag har jag hjälpt till att packa upp massa saker. Allt från TV-spel till träningssaker till inlines och skridskor till barnvagnar till ljuslyktor. Vissa saker var väldigt smutsiga, andra vattenskadade. Ja, en del var bra en del var skit helt enkelt. Mestadelen var väl bra och går att sälja. Jag kommer fynda saker själv tror jag. :)

Nej, dags att fixa fram nyttosakerna!

NÅGOT ÄR FEL

Jag har förstått att det inte går att kommentera min blogg. Inget jag tänkt på så mycket då min blogg inte ligger i toppen av "mest-kommenterade-listan". Meeen, det är en aning irriterande att det inte fungerar. Även om jag bara får en kommentar någon gång då och då så vill jag kunna få den.

Vet inte riktigt vad som blivit fel. Kanske är det jag som klantat till mig i htlm koderna när jag varit inne och små pillat med finjusteringar på bloggen, kanske är det blogg.se fel. Vems fel det nu än är så hoppas jag att det kommer fixa sig. Har skickat iväg ett mejl till blogg.se för att se om de vet vad som är fel. Vet de inte det får jag förmodligen spendera några timmar framför koder för att få ordning på det. "Hurra!"

BOKAT!

Nu är det bokat! 6-9 januari åker Tobias, hans bror + Carro, hans syster och mor, hans mors särbo + hans två barn och hans sons flickvän till Sälen. Tio personer blir vi i en stuga. Men det blir nog mysigt. :)



För tre år sedan var vi i Åre och det var sist jag åkte skidor, och då var det första gången. Det gick bra den gången, håller tummarna att jag kommer hem utan några brutna ben. När vi var i Åre bröt Tobias både handleden och armbågen, så han borde vara skonad från detta denna gången. Kanske blir det min tur? Uscha! Peppar, peppar...

JAG ÄLSKAR SNÖ!

Många människor blir på bra hurmör när solen strålar och bränner på huden, himlen är klarblå och det är över 25 grader varmt ute. Jag tycker om det med. Men jag verkligen älskar vintern! När det är kallt och när det snöar sådär tyst och lätt. Åååh, jag bara njuter!

När man var liten gillade man vintern för då blev det jul och födelsedag, och så ick man åka pulka. Jag tycker fortfarande om vintern av dessa anledningar. Men jag har insett att det lägger sig ett lugn inom mig när det är riktigt vinterväder. Om det är klarblå himmel och sol med -15 grader, eller -5 grader och det snöar spelar ingen större roll. Så länge snön lägger sig på marken är jag glad och nöjd. Åååh, jag blir alldeles lycklig av snön! :D Konstiga människa!

Jag håller alla tummar jag har att snön får ligga kvar till slutet av februari i alla fall. (här vet jag att många inte håller med mig och verkligen undrar vad det är för fel på mig.)


Detta var imorses. Svårt att fånga hur det snöar på bild. Men det snöade, massor. Ser ni det Lina och Chrille? Ni som befinner er på andra kontinenter. Lina har ju sommar nu. Fast jag är faktiskt inte avundsjuk. Men vänta tills det blir slask, då är jag avis.

HOS MOR OCH FAR

Jag har flyttat hem till mor och far över helgen. Ja, till på måndag till och med. Helgen bjuder nämligen på jobb. Jag börjar inte oförskämt tidigt, men Tobbe är inte hemma i helgen, så då vill inte jag sitta där själv och ruttna med vår (läs Tobbes, än) jätteTV. Mammas och pappas TVsoffa är mycket trevligare då.

Ha ett trevligt fredagsmys!

NYTT I LÄGENHETEN

Här är vårt senaste inköp.



Den är gigantisk!! Det syns inte på bilden, men den tar typ upp halva vardagsrummet. En 50 tums plasma TV införskaffade vi idag. Eller ja, det är Tobbes, iaf än så länge. Får se hur vi lägger upp betalningen. ;)

Nu ska vi sova. Klockan är mycket, men vi var ju tvugna att titta på ett avsnitt av Dexter på vår nya TV innan läggdags, därav att klockan blivit sent. Jag är riktigt trött. Blev en tidig morgon för mig då jag åkte till Svenljunga tidigt imorses för att jobba som dagisfröken hela dagen. Det var helt okej faktiskt. Lite jobbigt och svårt när man inte vet vad som gäller såklart. Men jag gör det gärna fler gånger. :) Imorgon blir det back to ICA hela dagen lång. Så nu blir det nattinatti.

Godnatt!

MITT SENASTE FYND

Tror ni jag fick tag på någon gardin till sovrummet igår? Nej! Det fanns ingen, ingen sådan som jag vill ha i alla fall. Får leta vidare helt enkelt.

Men mitt senaste inköp ska ni få se.



En hand! Ja, som man hänger smycken på. Den blev sååå fin på byrån i sovrummet. Fick liksom inte till det med grejerna på den innan, men nu är jag ganska nöjd.

Nu ska vi bort och titta på TV. Kanske kommer vi hem med både det och ett ps3. Eller tomhänta, vad vet jag.

JAG ÄR SLÖ!

När jag jobbade i måndags var jag så trött och ville inget hellre än att dagen skulle ta slut och att jag skulle få sova ut och vara ledig på tisdagen. Igår, tisdag, så var jag så uttråkad. Jag längtade nästan till jobbet. Till slut lyckades jag ta mig ut och gå upp till Jennie och Fredrik för att lämna min digitalkamera som de ska låna så de kan ta kort på lille Gabriel. Blev dock kvar där tills det att Tobbe slutade jobba och kom och hömtade mig.

Idag har jag försökt ta mig ner till stan flera, flera gånger, utan att lyckas. Soffans dragningskraft är stor. Men egentligen vill jag inte ligga här, för det är så tråkigt! Men nu, nu ska jag banne mig ta mig ner till stan och se om jag hittar en hissgardin till sovrummet på Hemtex. Jag måste ut i det kalla, men fina vädret. Jag vill ut egentligen med.

Imorgon blir det jobb, likså fredag. lördag, söndag och måndag. Imorgon är det dock på ett dagis i Svenljunga. Jag är lite nervös, första gången. Men det ska bli väldigt kul! :)

Fasen, nu börjar ju Supernanny, det är ju kul att titta på. Men nej, prommenad och stan var det.

Hejdå!