...

Något måste vara fel på mig! Ghost in the soul.


Sääääängen, JATACK! Godnatt.

- SANDRA


Tisdag 30/9

Skoldagen började med engelska. Vi hade 4 punkter vi kunde jobba med, men Sharon och jag var klara med de 3 första och den sista var en svenska uppgift som vi snart är klara med båda två, så vi gör klart den på torsdagen på svenskalektionen. Så istället för att jobba satt vi och spelade Seal Hunter hela lektionen lång! :D Mycket kul, och det gick bra. Skrattade så jag grät, men jag kan inte komma ihåg vad det var jag skrattade åt, Sharon hjälp mig?

Sharon, Chrille, jesper, Ewers och jag tog Chrilles bil till Oliven och käkade lunch. Mysmys, och gott! :) Och efter det var det tillbaka till skolan för andra hälften av skoldagen, företagsekonomi. Fortsatte med uppgiften från förra veckan, och vi hann klart.

Sedan var det bussen till Hillared som gällde, för att åka till Tobbe. Myste lite och så, tittade även på  One Tree Hill, mycket bra! Sedan åkte vi till Svenljunga och åt pizza, myste lite till här innan han åkte hem.
Jag gav förresten Tobbe en konsertbiljett till Bullets for my valentine, och av honom fick jag tre stora röda rosor och ett presentkort på "Ciluette spa" som ligger på Grand Hotell. Gulligt av honom! :)

Har tittat på idol och nu håller jag på att se på Desperata hemmafruar, mycket underhållande.

- SANDRA


2 år

2 år idag! :) ♥

30/9 -2006


Ny design

Nu har jag tagit mig i kragen och gjort ett försök att fixa bloggen. Och tja, den blev kanske duglig, men jag vet inte om jag tycker om den. Får se om jag vänjer mig vid den eller om jag snart ändrar om den igen. Men det är slutlekt med html-koder för mig idag i alla fall!

Lägg gärna en kommentar om vad du tycker om designen. Positivt som negativt, och gärna ideér om vad jag kan göra till nästa gång. :)

- SANDRA

Jobb!

Jobb, jobb, jobb! Börjar 17.00 och jobbar till 22.15, så jag måste kila ner snart, pust! Undra om det är någon som kommer sakna mig under tiden? Jag menar, igår jobbade jag 8 timmar, och det var inte en jävel som hade saknat mig det minsta? :O haha, nädå, no hard feelings.

Måste kiiiila, tjenis!

- SANDRA

I'm a shopaholic. ?

Gårdagen var mysig! :) Umgicks med familjen som var väldigt längesedan jag gjorde, eftersom jag oftast är med Tobias på helgerna eller har annat för mig.

Vaknade pigg och utvilad runt 9.45. Låg kvar i sängen och drog mig ett tag innan jag kilade upp, gjorde mig lite frukost och kröp ner i fotöljen i vardagsrummet hos mamma och pappa. Pratade lite innan mamma och jag satte fart att göra oss iordning för att åka in till Borås och shoppa lite.
30 minuter senare satta vi två och Basse och Frida i bilen, och styrde kursen mot staden. Jag körde! Och jag måste säga att jag är stolt över mig själv som klarade mig så bra inne i Borås, och klarade av att parkera så fint så, på en parkering som var full (förutom på den plats där jag parkerade dååå). :D
Vi gick och tittade lite, och självklart kunde jag inte hålla pengarna, eller ja, kontokorten i styr. Det blev en vit långärmad topp, en svart lång topp medkorta ärmar, en roströd stickad cardigan och en jättefin kort jeansväst, allt ifrån Gina Tricot. Köpte även en vit mössa med silverpaljetter (kanske inte låter så fint) från Vero Moda, och slutligen ett par örhängen och ett hårspänne på Glitter. Jag är bäst på att hålla i pengarna! haha

Nu är det maaaaat!

- SANDRA

Jag ger upp!

Nu orkar jag inte mer! Det är ingen byta-bloggdesign-dag idag. Det går bajs, och så har jag inte tillgång till PhotoShop längre. Eller ja, inte mer idag. Så nu får min blogg se ut såhär så länge! Tills jag kan låna min brors dator och fixa det jag behöver. Lär nog inte bli innan nästa vecka någon gång, men men, vem av er bryr sig, egentligen. Denna designen är väl inget att hurra för, men dum som jag var glömde jag att spara min förra, men hade iaf denna sparad på datorn som tur var.

- SANDRA

Gäsp!

Sitter på jobbet nu och har rast. Började 10.15 och slutar 18.15, så när jag går ner och sätter igång igen är det bara lite drygt två timmar kvar. Skööönt, för jag är trött!

Ikväll händer det nog ingenting tror jag. En hemmakväll helt enkelt, och det kan ju alltid vara skönt. :) Ska nog ta mig tid, om jag orkar, när jag kommer hem och ändra designen på bloggen, för är så himla trött på den nu! Usch och fy och blä ärtsoppa!

- SANDRA

Utmanad av.

Chrille valde att skicka en utmaning mig:

Fem saker i min frys: Bröd, Kött, Pytt-i-panna, Glass, Wok-grönsaker

Fem saker i min kyl: Mjölk, Ägg, Ost, Smör, Sylt

Fem saker i min garderob: Klänningar, Jeans, T-shirts, Tröjor, Mjukisbyxor

Fem saker i min bil (mammas&pappas): Övningskörningsskylt, Kartbok, Cd-skivor, Servicebok, Isskrapa

Fem saker i min väska: Mobil, Busskort, Plånbok, Ipod, Bok

Jag utmanar:

Sharon & Basse (min bror), typ. Och dom som har tråkigt kan ju få göra den ;)

Annorlunda alarm

Fick mig en annorlunda väckning idag. Nämligen av en viss Jonas Widén! Det är inte alltid ens studirektor väcker en på morgonen. Hans djungelvrål, eller vad man ska kalla det, väckte mig då jag använde min mobil som väckarklocka. Och igår pillande han nämligen med min mobil. Det har hänt innan och jag har fått väldigt "fina" meddelandesignaler, rignsignaler och sådär. Men nu hade han ändrat allt, meddelande signal, alarm och ringsignal! Så jag fick mig en smärre chock denna morgon när larmet satte igång. :D Självklart tyckte han att det var jätte kul när jag besrättade det för honom i skolan. JONAS KNAS!

Nä, nu ska vi fortsätta med vår temadag här i skolan, som handlar om sex&samlevnad. För ni vet väl att idag är det Värlspreventivmedelsdagen?!

- SANDRA

Onsdag 24/9 (igår), Födelsedag.Göteborg

Först och främst, GRATTIS till Lina som fyllde 18 år igår (onsdag). :)


Dagen började i skolan. Hade knappt någon lektion. Kom till samhällslektionen för att upptäcka att vi var tre personer. Bytingen, media 3:an, var på APU, och fyra ifrån vår klass var på fotbollsläger i Värnamo och Vicki var sjuk. Så Sharon, Jamie och jag satt där i klassrummet. Lena, vår lärare, kom in utan att veta om att vi var så få. Vi pratade lite snabbt bara och sedan avslutade vi lektionen. Vi gick då ner till vårt hemklassrum där Daniel hade lektion för Chrille, Kentan och Jesper, efterson de andra var i Värnamo. Sharon och jag var ändå duktiga och gjorde lite Historia.


12.19 bar det av mot Göteborg! Sharon, Chrille, Kentan, Jesper, Tobias och jag skulle dit för att kolla på en stanup show med Måns Möller, Özz Nujen, Björn Gustafsson och Soran Ismail. Men först kollade vi runt i lite affärer, sedan åt vi tacobuffé, tittade lite mer i affärer för att sedan traska ivöäg till Storan, där det hela sku.lle hållas.
Chrille var så himla säker på vägen trodde han. Så vi traskade dit han pekade. Vi tog det lugnt eftersom vi hade gott om tid, trodde vi. Vi frågade tillslut en man var det låg, då Chrille blev lite dundersam om han verkligen hade koll på läget. Vi fick reda på av mannen att vi var en aning fel ute, och traskade tillbaka. Frågade en kvinna också och sedan hamnade vi rätt. Och det visade sig då att vi gått en väldans omväg. Men i alla fall. Showen började och skratta, ja, det gjorde man ju. :D
Det var bra, mycket bra. Och jag hade en väldigt trevlig dag. Tack allesammans! :)



- SANDRA

Tisdag 23/9

Bussen från Svenljunga 7.10 som vanligt. Hoppade av i Lockryd för att åka bil med Chrille.Det går väl inte snabbare, men det är skönare. :) Åkte och hämtade Sharon först innan vi begav oss iväg till skolan. Väl framme gick vi upp till matsalen och åt frukost som man kan göra varje morgon för 15:-, namnam!
Hade först engelska med Ellis, skulle skriva en filmrecension på engelska om filmen World Trade Center som vi såg förra veckan. På 2 ½ timma fick jag väl ner en mening, utan underdrift. Hurra för mig! Men kul hade jag i alla fall.
Företagsekonomi efter lunch. Alltid lika svårt att börja, då man bara förstår hälften vad Mikael säger, men Sharon och jag kom igång ganska bra, har även nästa vecka på oss.

Åkte hem med 15.15 bussen. Träffade Lina när jag hoppade av bussen hemma, och hon drog med mig till körskolan för att jag skulle skriva in mig där någon gång, så att jag förhoppningsvis får körtkort. :D Meningen var egentligen bara att jag skulle kolla lite priser och sådär, kolla hur allt fungerade. Men när jag stod och pratade med kvinnan vid disken kom körskoleläraren in, och jag frågade honom då hur det är när man kör, om man kör själv eller med andra först och sådär. Han besvarade min fråga och sa sedan:
"Ska du boka en körtid eller?"
Hade inte alls tänkt mig det såhär tidigt, men vafasen, lika bra att passa på. Fick en tid tisdagen den 7 oktober. En dubbellektion, alltså 80 minuter för 800:-, jag kommer bli ruinerad! Tur att mormor och Jan sparat körkortspengar till mig. :)

När jag kom hem satte jag mig för att fösöka få ner den där förbaskade film review. Började lite smått innan jag tog en paus med Gossip Girl. Fortsatte sedan, skrev klart. Blev väl inte så nöjd, blev inte så väl gjord. Och jag vet att jag kommer irritera mig på migsjälv när jag får betyget på den, men men. Orkade faktiskt inte idag.
Åt kvällsmat med mamma och pappa för en gång skull, hur länge sedan som helst jag gjorde det. Mysigt! :)
Sedan tog mamma och jag en liten promenad i den sköna höstkvällen, väldigt trevligt. Träffar henne inte så mycket på dagarna längre. Hon går upp när jag åker till skolan, och så kommer hon hem sent ofta, eller ja, 18, kanske. Men jag är inte alltid hemma då. Så när jag kommer hem går jag och lägger mig typ, men men, det är väl så det ärnär man håller på att starta sitt egna liv.

Har tittat på One Tree Hill nu, mycket bra, och lite småsorgligt. Även tittat lite på idol. Såg Jonas några småsnuttar, men man fick inte höra honom sjunga, buhu! :(

Nu blev det ett långt inlägg, och jag ska inte plåga er mer. Nu ska jag se om jag hittar något att göra, annars får jag väl gå och lägga mig lite tidigare för en gångs skull.

- SANDRA


Godmorgon

06.14: Godmorgon! :) Nu blev toaletten ledig, så nu ska jag hoppa in i duschen, på återseende.

- SANDRA

brum brum

Ja, jag körde bil för en liten stund sedan. Var och hämtade bror min hos en kompis uppe i Ullasjö, långt in på en grusväg. :D Och för den som undrade, allt gick bra! haha

En glassig, lyxig (eller inte) Passat är det jag kör.



- SANDRA

Måndag 22/9, "end of story"

Dagen började med att jag höll på att försova mig. Ställer klockan på 6.00, snoozar fram till 6.10 och går sedan upp. Men idag råkade jag snooza till 6.20. Min första tanke var, äh, jag ligger kvar en 20 minuter till och tar nästan buss, kommer ju ändå bara 10 minuter sent. Men, den goda delen av mig förbjöd detta och jag var snabbt uppe ur sängen och inne i duschen. Jag hann duscha, ta på mig, sminka mig, äta, packa ihop dator och borsta tänderna på cirkus 30 minuter, och jag stressade inte ens. Jag förstår inte vart tiden tar vägen när jag väl har den, för då får jag alltid brottomk mot slutet.

Väl i skolan hade jag matte, vilket jag personligen tycker är väldigt kul. :) Många anser mig kanske som knäpp, men jag har en viss fallenhet för just matten.
Slutade därefter och tog 12 bussen hem. Satte mig vid datorn, fick en del saker klart för mig, åt lite, och läste ut min bok, som för övrigt var väldigt bra och läsvärd, om man gillar deckare.

Michael Connelly - Fällan


"FBI-agenten Rachel Walling får till slut det samtal som hon har fruktat i åratal: nämligen att den mest beryktade av alla seriemördare - Poeten - har återvänt. För många år sedan arbetade hon med det berömda fallet då den f.d FBI-profileraren Robert Backus gäckade polisen genom att efterlämna små diktstrofer av Edgar Allan Poe i de avskedsbrev som hittades vid mordoffren. 
Samtidigt utreder Harry Bosch den förre FBI-agentebn Terry McCalebs död: var det hjärtproblem eller mord. Spåren leder till en massgrav i den ödsliga Nevadaöknen och vidare till det glittriga Las Vegas. Harry Bosch börjar misstänka att Poeten har något med det hela att göra."
- SANDRA

Söndag 21/9, jobb.bilköp

Åkte till Tobbe igårkväll. Tittade på film "Don't mess with Zohan", hel ok.

Vaknade upp hos Tobias. Han åkte till jobbet och jag var själv hos honom ett tag innan jag tog bussen till Svenljunga och till jobbet. Skulle egentligen inte jobbat idag, men tiden var ledig och jag hade ändå inget bättre för mig, så varför inte tjäna lite pengar. Jag jobbade 12 - 20.15, och det gick väl.

Nu ska jag alldeles strax sova. Ringde Tobbe innan för att kolla om han köpt bil. Han, hans bror och Tobias åkte nämligen upp till Hammrö för att titta på en bil. Och jodå, nu är han påväg hem i sin nyinvesterade Volvo 850 t5:a. Nöjd och belåten var han allt. 47000:- för bilen, + en bas låda och något mer som jag inte minns vad det var och som jag egentligen inte vet vad det är heller för den delen. Jaja, nog om det.


Tobbes nya älskling.

Natti natti!

- SANDRA

Grattis Anton, 6 år :)

Idag fyller mitt busfrö till kusin år! Hela 6 år blir han. :) Uscha vad tiden går fort! Han som alltid har varit min lilla bäbis, visserligen blev Axel mer bäbis när han kom, eftersom han var lillbrorsan. Men oj, vilken stolt kusin jag var när jag fick följa med mormor och Jan in till BB när Anton var född. Jag älskar verkligen honom, och Axel. :) ♥

Ringde till Anton nyss och skulle gratta honom och prata lite. Och han tjatade på som en lite pratkvarn, och berättade så i detalj vad han önskade sig när jag frågade honom. Så att jag säkert inte skulle kunna köpa fel sak. Det var en blå pokémon låda med pokémonkort i som stod högt på önskelistan just nu. Den fanns på Ekohallen i Knalleland i Borås, i slutet av affären, mycket detljerad. haha.
Och hans kommentar när jag skulle försöka avsluta samtalet var ju störtskön, i alla fall när man hörde det från honom:
jag: Men Anton, nu måste jag lägga på, för jag ska duscha. Och sedan ska jag åka till Tobias.
Anton: Jaha, ska du göra dig fiiiiiiiiiiin nu då?

hahaha :D

Basse, Jag, Anton, 2002.

Anton, Lanzarote 200? (5 eller 6)

                                                

Axel & Anton, 2008 (13 september)


Axel, Jag, Anton, Tobbe 2008 (13 september)
- SANDRA

Lördag 20/9

Nu kan man säga att halv dagen har gått, och vad har jag uträttat idag?
Jo, jag har kört lite bil, lämnat saker hos mormor och Jan. Varit och köpt blommor, varit på krykogården och grejat på Egons, eller ja min morfars, grav. Känns konstigt att kalla honom för morfar. Jag vet aldrig om jag har gjort det, alltså inte ens när han levde. Han dog när jag var 5 år så jag minns inte så mycket av honom. Och jag har ju alltid växt upp med Jan som morfar, men ändå så kallar jag honom inte för det, även om jag kanske hade velat. Men det hade kännt så väldigt konstigt. Om jag ska vara ärlig så vet jag faktiskt inte riktigt hur eller vad min riktiga morfar dog av. Det enda jag vet var att han var alkoholist, fast han var nog nykter under den tiden som jag minns, eftersom han själv hade småbarn i min och min brors ålder då. Han blev sjuk tror jag, och alltgick väldigt fort, för han dog i ambulansen påväg till sjukhuset. TROR jag. Har för mig att det är det jag fick förklarat för mig som liten. Jag vill egentligen fråga mamma hur han dog, men på något sätt vågar jag inte. Men jag får nog reda på det någon gång, kanske.

När vi kom hem från våra ärenden i vår stora by, började mamma grejsa med blommorna vi köpt till blomsterlådorna ute, pappa körde och lanade ved som vi nyss köpt och fått hitkört. Jag ställde mig och lagade mat. Inget avancerat, potatismos och falukorv.

Nu sitter jag här och vet inte riktigt vad jag ska göra. Något förslag någon?

- SANDRA


igår.idag

Ligger i sängen fortfarande. Har varit vaken i en halvtimma ungefär, så jag ska väl snart ta mig upp, äta lite, och kanske krypa ner i en fotölj i vardagsrummet med mamma och pappa och titta på nyhetsmorgon. :D
Tobbe åkte för en stund sedan. Han ska jobba idag, så egentligen skulle han inte sovit här. Men det gjorde han i alla fall. Så igårkväll hyrde vi filmen "21" och tittade på den tillsammans med min bror och Frida. Filmen var väl hyffsat  bra.

Nä, nu ska jag upp och äta, hejdå!

- SANDRA

Spend your money!

Ja, det är precis vad jag är bra på, att spendera pengar. Fast idag  var det på viktiga saker, som jag jämt säger. Men nej, faktisk. Jag köpte ett par idrotts, eller ja, aerobicsskor. Det behövde jag verkligen, De skorna jag har använt nu har jag haft sedan 7:an eller 8:an kanske? Tyckte att det var på tiden att köpa ett par nya. Köpte även en höst/vinter jacka. Jättefin ljusgrå ullkapps variant, fast inte så lång som en kappa. Köpte även ett par stövlar, med ganska hög klack, HJÄLP! Så jag gjorde av med 1500:- på dessa tre köp, inte så farligt tycker jag. Träningsskorna hade kostat 800:-men kostade 600:- nu, perfa! Jackan 600:- och stövlarna 300:-, goodii!

Har tränat massa idag. Först i skolan på gymmet. Sharon och jag tränade igenom aerobicspasset som vi ska ha imorgon för dem på specialidottslektionen. Det ska ingå i vår kurs, pedagogisk ledarskap. Och det ska bli kul. har haft det måååånga gånger innan, så det kommer bli easy pie,eller vad man säger? haha.
Har även tränat aerobics på riktigt, eller så. Med instruktör och så nu ikväll, så jag är lite mör i benen känner jag, härligt! Är så himla skönt att lägga sig när man har tränat.

- SANDRA

IDOL!

Måndagen den 14 april blev Sharon, Ewers, Jesper och jag uppkallade till Caj på vår svenska lektion. Vi visste då inte varför och många tankar flög runt i huvudet. När vi kommit in på Cajs kontor,och stängt dörren om oss som vi blev ombedda att göra så frågade han om vi ville ta tåget till Göteborg och cirkus 2 timmar. Och göra vadå tänkte vi? Han förklarade att Jonas hade blivit intagen i Idol som joker, (vi hade bland annat skickat in en sådan anmälan, som tyå 40 andra) och Idol skulle göra ett repotage om detta, och då ville Jonas att vi skulle komma och göra det. Och självklart tackar man inte nej till en sådan sak. Vi fick tågbiljetter, gick ner och fortsatte svenskalektionen, utan att säga ett ljud till de andra. När det var dags för lunch slängde vi snabbt i oss maten, sedan sprang vi ner till stan för att införskaffa oss en ny tröja eller så, då vi ville se någorlunda ut inför kamerorna.
Tog tåget till Gbg, och vi mötte upp Jonas. In till Idol, där vi blev intervjuade och så vidare. Jonas blev inkallad, spännande och nervöst! Under tiden pratade vi med Peter Jihde, samtidigt som de filmade.En trevlig prick det där, rolig också.
Efter ett tag sa kameramännen till oss att det snart var dags för Jonas att komma ut, och vi ställde upp för att ta emot honom. Man hörde snart ett vrål ifrån korridoren och ut kom en överglad Jonas och sprang rakt in i våra famnar. :D
Efter allt idolgrejs gick vi och köpte pizza som vi tog med till Jonas lägenhet (som var mycket fin, han har smak den mannen.). Vi satt och pratade och sådär,och så fick vi Jonas att framföra låten han hade sjungt inför juryn. Han använde dock gitarren denna gång, och vilken röst han har, WOW!
Helt klart en super lyckad dag! :)

Igår visade de ju i Gbg, men ingen Jonas och ingen "vi". Hoppades på att det skulle komma idag istället, men NEJDÅ! Blir så arg! haha. De kan ju inte bara skippa Jonas och oss!? :O Fy skäms Idol! Jaja, sak samma. Jonas kom vidare till Stockholm i alla fall. Sedan säger jag inget mer, än. Hoppas man får se något av honom där uppe.


- SANDRA

Tisdag 16/9

Skola idag, engelska och företagsekonomi stod på schemat. Slutade, åkte hem till Tobbe. Jag tittade på One Tree Hill medan han lagade mat, snäll jag är jag vet (eller inte). Men jag brukar hjälpa till!
Sedan var vi ute med Luckey. Åkte bort till Öjesjön eller vad den heter. Och jag körde dit och hem. Busiga är vi jag vet, men i Hillared är det inga poliser direkt, så det var lungt. För den delen kör jag så bra så. ;) haha

Kom hem, Tobbe körde mig. Tittade på Idol, men blev lite besviken eftersom det jag hoppades på skulle komma inte kom. Men det kommer med all säkerhet imorgon. Det får ni inte missa! Ni kommer förstå vad jag menar när ni ser det.

Har tittat på Gossip Girl nu, nörd som jag är. Och nu är det tid för att sova. Imorgon är det samhällskunskap och en massa aerobics som står på dagens schema. Kul!

Natti natti! :)

- SANDRA

SS fotosession 2

Igår (måndag) hade ju då Sharon och jag hyrt en fotostudio, mycket roligt. Där lekte vi i ett visst antal timmar och det blev väl en del bra bilder. Chrille kom och gjorde oss sällskap i slutet när han hade tränat klart. Och självklart fick han vara med på några bilder. Trevligt trevligt! :)

Chrille körde sedan hem mig till Tobbe, där jag egentligen bara skulle stanna tills bussen gick hem. Men det blev att jag stannade över natten. Fick dock vara själv i 1 ½ timma eller något,eftersom han åkte in till Borås, och jag orkade inte följa med.

Nu sitter jag på engelskalektion och tittar på film, World Trade Center. Har redan sett den, men den är väl helt okej, så jag kan se den igen. Och det är väl lika bra, om jag ska skriva en filmrecension på engelska sedan om den. Jaja, återkommer senare. ;)

Bilder från igår kommer sedan.

- SANDRA

Matteuppgift

Sitter i skolan och har mattelektion, eller ja, den är väl slut nu så jag ska snart äta. Men här är en uppgift som var lite smårolig.


I Patriks låda finns det fem Näcken, åtta Mamba och och två Black Jack. I mörkret tar patrik upp en ur lådan. Bestäm

A: Mamba          B: Ej Mamba



- SANDRA


Massa kläder!

Nu har jag packat en massa kläder! Sharon och jag har nämligen hyrt en fotostudio imogron, genom en kontakt Sharon har. Så vi ska dit och leka lite imorgon, kul kul! :D Så det blir en ny SS fotosession, och är ni snälla kanske ni får se något från det imorgon. haha . Men det blir mycket saker att bära med sig till skolan, men det är väl sådant man får ta om man ska göra sådant här.

- SANDRA

...

If I die tomorrow
As the minutes fade away
I can't remember
Have I said all I can say?

Kräftskiva

Den årliga kräftskivan igår med släkten på mammas sida. Mycket trevligt! :) Jag och Tobias lagade maten, pastagratänger, mums! Sedan lekte och busade jag massor med mina favoritkusiner Anton och Axel, som är två riktiga sm busfrön. :)

Idag har Tobias och jag bara tagit det lungt. Myst hela dagen lång, eller ja, tills det att han åkte hem. Sedan la jag mig i sängen och tittade på Gossip Girl. Hade bara tänkt att titta på ett, men det blev så spännande, så jag tittade nog på cirkus fyra avsnitt. :D Men nu har jag bara två avsnitt kvar, och det är avsnitt 1 och 2 från andra säsongen. Sedan fanns det inga fler att ladda ner. Någon som vet när det kommer? Jag har blivit en nöööörd!

- SANDRA

Sandra ska göra lumpen ?

Just det ja! Fick brev från pliktverket idag. Svarade ju på olika frågor angående min fysik, intressen och så vidare för några månader sen, och idag fick jag svar. Det stod:

"Du har tidigare fyllt i Pliktverkets webbaserade lämplighetsundersökning och lämnat uppgifter om bland annat din hälsa, din fysik och dina intressen. Nu har vi utvärderat dina svar och vi bedömer att du har bra förutsättningar att göra lumpen."

Och så stod det ju lite annat också. Jaha, så nu ska jag mönstar. ;) haha, eller nej, kasnke inte. Tror inte att det är min grej, men kanske kul att testa. Som tjej är man ju inte tvungen att gå med i lumpen även om de tycker att man är lämplig till det efter mönstringen, eller ja antagningsprövning som det heter för tjejer.

-SANDRA

Torsdag, 11/9

Än en gång kom jag av mig om vad jag egentligen skulle skrivit. Tänkte bara berätta lite om dagen.
Kom till skolan, 10minuet sent, efter som Sharon och jag tog en senare buss med flit. Skönt! Vi hade svenska, fast vi jobbade med engelska istället, och då en uppgift om World Trade Center. Slutade efter den lektionen, 11.20. Åt lunch och återgick sedan till klassrummet för lite Seal Hunter.
Sharon skulle nämligen jobba på eftermiddagen, så jag bestämde mig för att stanna kvar någon timma extra. Även Chrille, Kentan, Jesper och Ewers var med i klassrummet, då de egentligen skulle jobbat med annat, och därför inte vara med på Specialidrottlektionen. Vi satt och pratade, spelade såklart och sedan körde vi charader. och som vanligt utklassade Sharon och jag det andra laget som i detta fallet bestod av jesper och Ewers.
Jag åkte hem med 15.15 bussen. Hemma 16.00 då jag la mig i sängen med datorn.Somnade en stund, väldigt skönt måste jag säga! Blev väckt av att någon ringde till min mobil med dolt nummer, ingen aning om vem det var eller vad de sa. Var inte riktigt vaken, så jag la på. :D

Egentligen skulle jag varit duktig och städat idag, men så blev det inte riktigt. haha!

-SANDRA

11/9, en dag med minnen

11 september, ja, det datumet talar väl för sig själv? Det var då över 3000 oskyldiga människor fick sätta livet till i terrorattentaten mot framförallt World Trade Center, men även det som kraschade i Pentagon, och det planet som aldrig nådde sitt mål, utan kraschade på ett öppet fält. Det är helt sjukt vad vi männsikor gör mot varandra egentligen. Vi är inga snälla varelser, varken mot varandr eller jorden. Men men, otroligt sorligt det som hände för sju år sedan. Fatta vad tiden går!
Men tänkte ta upp en sak angående detta. I skolan idag fick vi nämligen en uppgift om 9/11, och första delen vara tt vi skulle läsa lite artiklar och så om det. Då hittade Jesper en film pågoogle, en slags dokumentär på 1 timma och 20 minuter. Vi tittade lite på den, små snuttar emallan, och då tog de upp teorin om att ett plan aldrig störtade in i Pentagon, utan att det var någon form av mesil istället, och när jag såg det började jag verkligen fundera.

Olika ögonvittnen hade sett olika saker flyga in i Pentagon. Någon hade sett en militärhelikopter, någon annan hade sett ett litet plan som rymmer cirkus 20 personer, medan en annan hade sett et stort passagerarfylgplan krascha in. MEN! När man ser bilder från Pentagon är inget förutom bygnaden rörd. På gräsmattan precis utanför är det inte en enda skråma, vilket betyder att det misstänkta flygplanet inte kraschlandat, eftersom då skulle det ha liksom kanat in i byggnaden. Men om det var ett plan var piloten väääääldigt säker på sin sak.
Nästa grej som gör det mindre troligt att det var ett flygplan var att när man väl kunde gå in i byggnaden efter kraschen förväntade man sig att hitta ett flygplan, men man hittade inget. Endast små delar som man kunde plocka upp med händerna. Man hittade dock en motordel, tror jag det var. Men tillverkarna till det misstänka planet kände inte ens igen det, det var inga sådana delar de använde sig av. Och hur kan ett plan bara försvinna? Jag menar, det är stort, det kan inte bara splittras sönder i miljader smådelar. Och det finns ingen chans att det blivit så varmt att det smält bort. Med tanke på att man kunde identifiera nästan alla liken. 
En annan sak som de berättade var att hålet som blev i byggnaden efter kraschen endast var 5x5 meter i diameter. Det finns ingen chans att en flygplan kommit igenom där. Det är nämligen 38 meter brett, vinge till vinge. 13 meter högt, och hur långt det var minns jag inte. Det väger nästan 100 ton. Om det skulle kommit igenom det hålet skulle det bytyda att det endast var flygplanskroppen. Och vart hade då vingar och stjärt tagit vägen?
Men okej. det är inte omöjligt att det var en mesil eller liknande istället, MEN, vad var det då som skickade dit mesilen? Var det ett av amerikas regerings plan, ett insider jobb? Eller hur ligger det hela till? Skumt. Har inte sett hela dokumentären än, får kanske göra det. Så kanske jag får lite svar.

Här kan du se dokumentären


-SANDRA

Onsdag 10/9

skolveckan är i full gång, eller ja, det känns ganskaslappt, även om jag jobbar hyffast flitigt på lektionerna. Men iofs, denna veckan kan inte rikgt kallas som en normal vecka heller, eftersom vi fått nya lärare helt plötsligt.
Det är  så att Aldo, min matte och spanskalärare fick hastigt åka till Chile, sitt hemland, på måndagen innan skolan började, eftersom hans mamma plötligt gått bort i en hjärtattack på söndagen. Aldo hade inte varit i Chile på 23 år, så det var självklart känsloladdat att bara komma dit, och hans mammas död gjorde väl självklart det inte bättre. När vi började skolan på torsdagen fick vi reda på detta av Mahri, vår mentor. De trodde att han skulle vara tillbaka till onsdagen veckan efter. I början av den veckan Aldo skulle kommit tillbaka fick vi reda på att Aldo blivit sjuk och hamnat på sjukhus i Chilie. Det var något med hans hjärta och han var tvungen att opereras. Det gick några dagar utan att vi fick reda på något. Sedan berättade Mahri att de fått ett mejl från honom där han förklarat att han tänkte stanna i Chile, för gott!
Det var ju en förlust för skolan, men vad kan man göra åt det? Självklart kommer man sakna Aldo, men de har redan anställt en ny Matte/naturkunskaps lärare, Marina. Hon verkar jätte bra, så det ska nog bli lyckat. På spanskafronter verkar det värre att hitta någon, så vi får vara utan språk till det att de hittat någon som ersätter Aldo. Som tur är kommer han och säger hejdå när han kommer till Sverige för att hämta saker och så. Då ska han få en stor kram. :) Men jag förstår honom inte riktigt. han har fyra barn här. två som är i 25 års åldern tror jag, en tånåring och hans minsta år bara fyra år. Ska han bara lämna dem här? Hm, eller ja, de kasnke flyttar med, vad vet jag? Jag får fråga honom.

Äsch, nu skrev jag inte alls det jag tänkt, men sak samma. Måste sova nu så jag orkar upp imorgon till skolan. Fast ska nog unna mig en halvtimmes längre sovmorgon. Kommer ju bara 5-10 minuter sent, om jag tar en senare buss. Och det gör inte så mycket när man har Ellis. ;)


Sov gott, natti natti!

En dag ska jag ha allt det jag drömmer om.... bara så du vet.
-SANDRA

Arn - Riket vid vägens slut

Nu ska jag ta mig i kragen och skriva ett inlägg om gårdagen! Har inte kännt mig motiverad till att skriva de senaste dagarna.

Igår jobbade jag hela dagen, 10.15 - 18.15. När jag slutat kom Tobias och hämtade mig. Hem och bytte kläder för att sedan åka vidare till Göteborg och möta upp Marie, Jörgen, Pontus, Evelina, Markus och Carro på biografen. Vi skulle nämligen titta på Arn- Riket vid vägens slut.

VARNING! Den som inte vill få reda på något om filmen, läs inte det kursiva, och titta inte på youtube klippet.



"Arn återvänder hem för att skapa enighet och fred i sitt eget land och äntligen gifta sig med Cecilia.Väl hemma upptäcker han att det fortfarande finns de som vill hålla honom och hans älskade Cecilia ifrån varandra, men tack vare drottning Blankas slughet kan de äntligen gifta sig. De bygger ett hem på Forsvik och får ett barn till. Men Arn vet att kriget hotar - det är bara en tidsfråga innan sverkrarna kommer att försöka återta kronan med hjälp av sina danska fränder. Med sin kännedom om utländska stridstekniker och strategi bygger Arn en armé på Forsvik."

Trailer



BETYG: FFFFF av FFFFF


Jag personligen tyckte att filmen var kanon, precis som första. Även om jag kasnke inte tycker att svenska filmer är så bra, så äör denna och första högt över förväntan. Fast det är ju inte bara svenska i den, vilket gör att mkan emellanåt glömmer bort att det är en svensk film. Att det handlar om svensk historia och så gör att den är intressant. Ja, jag kan inte säga så mycket mer än att det är en suverän film som jag kan tänkas se fler gånger.

-SANDRA

Dagens höjdpunkt!

Höll på att glömma skriva om dagens höjdpunkt, vilket var att ÄNTLIGEN kan man titta på One Tree Hill igen. Laddade ner första avsnittet av säsong 6 idag. Jag tyckte att det var bra. :) Kan knappt bärga mig till nästa vecka, eller jo, kasnke att ta i, men bra var det. Och Peyton och Lucas gifte sig, eller kommer. Precis som man egentligen visste. Det tyckte jag var bra, för de passar ihop. Men här delar Sharon och jag inte samma åsikt, då hon hade hoppats på att det var Brook han skulle välja. Men enligt Kenny så kommer ju Lucas och Brook bli ihop senare, för det hade han typ läst i något forum eller något. Men det återstår att se hur det blir med den saken.

-SANDRA

Operation

Ja, det är vad min bror ska på imorgon. Då ska förmodligen hans näsa opereras och fixas till. Även om den inte ser sne och konstig ut. Vet dock inte om det är 100% säkert att operation är tvunget. Det får morgondagen svara på. Lycka till, till min babybrother om det nu skulle bli så. :) ♥

-SANDAR

Triatholn, ("nollning")

Jag blir så arg ibland! Varför ska det jämt vara Sharon, Ewers, Jesper, Chrille och jag som tar tag i saker i klassen? Vi år faktiskt cirka 15 till. Men de gillar att titta på och åka snålskjuts genom saker. Så även denna gång. Medan vi fem försökt få alla delaktiga i vårt projektarbete att göra ett triatholn för ettorna så känns det bara som de suttit och tittat på. Vi fem har varit och inhandlat sakerna vi behövde för att utföra denna dagen, som ägde rum idag. Vi gav tjejerna och de reserande i klassen en enekl uppgift i fredags, att leta upp en rebus till en av våra tävlingar. Hur svårt kan det vara? Men igår hade sa de att de tydligen inte hittat någon i fredags. De satte gensat igång och letade, och det tog dem inte ens fem minuter att hitta en bra. Vi bad dem då att de skulle skriva ut den och fixa det, och de skulle de göra. Men idag när vi kommer till skolan så har de inte fixat det. Då säger dem att vi skulle gjort det! Vi som håll på att förbereda inför vår äckelstation och som hade fixat det mesta. Men till slut fick de fram rebusen på papper.
När vi skulle samlas med ettorna var vi inte riktigt klara med förberedelserna, så vi bad de andra i klassen gå igenom vad vi skulle göra, men det blev tydligen inte så bra. När vi kommer bort till Götavallen sedan står alla där och väntade, även fast vi kommit överrens om att de andra skulle börja med den första tävlingen. Då kommer en lärare på skolan fram till Sharon, Ewers, Chrille och mig och säger "Min personliga åsikt är att ni borde ta tag i det här nu så vi kommer igång, för det händer ju inget". Hela vår klass stod ju där!
Efter lite annat strul, som vi fem självklart fick ta hand om så kom vi igång med tävlingarna. Vi höll i dem, men de andra försökte vara delaktiga, vilket var bra. Dagen blir väl helt godkänd, men det kunde blivit bättre, och roligare. Men men, man kan inte få allt.
Tävlingarna var:
- "Kortleken", man har ett kort som man ska transportera runt i sitt lag. Man använder endast munnen. Så man måste liksom suga fast det för att sedan föra över det till nästa person.
- Irländsk julafton, man springer en bit, snurrar tio varv, springer tillbaka till sitt tag, och sedan är det nästas tur.
- "Leta nyckel i balja med gegga och sedan lösa rebus", den gick till som det l¨åter. En person från varje lag skulle ner i sörjan vi blandat ihop och leta efter en nyckel. När man hittat den skulle man springa till en låda, låsa upp den och sedan lösa rebusen med sitt lag.

I denna geggag var det:
- Kaffe
- Tandkräm
- Nudlar
- Sega råttor
- Mosad banan
- En socke

Det luktade inte så gott kan jag berätta! :D

Nu har jag varit arg, berättat om dagen för att sedan ha lugnat ner mig. Och jag vill inte att någon ska ta illa upp direkt, men det är tråkigt att ansvaret inte kan fördelas.

-SANDRA


Musik

Lite musik skadar aldrig. Här har vi en gammal godig :)


Creedence Clearwater Revival - Have you ever seen the rain?


-SANDRA

Brutet näsben

Ja, idag har min lillebror varit på läkarstationen, sedan på Skene lasartt och röntgat näsan. De konstaterade att det var en fraktur i näsbenet. Illa illa! En blåtira räckte inte. Jaja, hoppas att det blir bra snart. För lite synd är det om honom.

-SANDRA

Money money money, spend them!

Måndag, vilket betyder ny vecka, nya skoldagar och nya upplevelser. Uppstigning 6.10, usch vad trött jag var. Hade gjort mycket för att få ligga kvar under det varma täcket, men det går inte! Väl i skolan gjorde vi inte mycket. Planerade det sista inför morgondagens aktiviteter för 1:orna. Vi hade det mesta under kontroll så det var inte så mycket mer som behövde fixas. Utvärderade även förra veckan, som man kan kalla för "lekveckan" med tanke på att vi inte gjorde något vettigt direkt. Ni tycker säkert jag är knäpp som klagar på mjukstart. Men det får vara någon måtta på det. De tre första dagarna kan man göra lite andra roliga saker, men 1 ½ vecka, snart 2? Det är väl lite att ta i?
Hur som helst! När vi var klara med de små detaljerna satte sig Sharon och jag och spelade Seal Hunter på datorn. Mycket underhållande, i alla fall från vår sida. De resterande i klassen kanske inte ser det lika underhållande när vi sitter och skriker "Men skjut då! / Switcha! / Döö då! / Ladda om!" osv. Jag vet! Vi låter som två spelnördar, och det är vi till en viss del. Vissa killar tycker inte att vi borde spela ett sådant spel som Seal Hunter eftersom vi är tjejer. Men varför kan inte vi få skjuta sälar, pigviner och sköldpaddor? Skit kul spel! :D

Slutade vid lunch idag. Och då frågade jag Sharon om hon ville vara kvar i stan lite med mig för att kolla på jacka och skor, och det ville hon såklart. :) Jag hittade ingen jacka och inga skor, det jag egentligen skulle köpt. Men jag gjorde ändå av med cirkus 1000:- på grejer jag kanske inte var i desperat behov av. Köpte ett par jeans, vilket jag tycket var "ganska" viktigt, hade inga i den färgen i alla fall. Köpte en senapsgul cardiga, en sjal i samma färg, örhängen och ett album så jag kan börja med scrapbooking som jag så länge tänkt göra.

Åkte till Tobbe en sväng. Gjorde inte så mycket, som vanligt. Tittade på TV, sen somnade jag en stund, social jag vet. Vid 18 tiden körde han hem mig till Svenljunga eftersom han ändå skulle handla lite, och nu sitter jag hääääär, som ni förstår.

-SANDRA