Idolsnack del 2, 31/10

Okej, Sepideh är äntligen ute! Gött. Måste nog tyvärr säga att jag tror inte att vår Svenljungabo Robin Bengtsson klarar sig så mycket längre. En, möjligtvis två gånger. Om han inte gör något suveränt och totalöverraskar alla. Time will tell angående det. Men det kan lika gärna vara han som åker nästa vecka. Han har trotts allt hängt löst två gånger nu.

-Sandra

Idolsnack 31/10

Första fredagen på en månad som jag spenderar med Tobias. Men det är ändå idol som gäller! Har tittat på det tillsammans med T, mamma, pappa och bror min.
Temat var schlager, och tja, vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig.
Robin B: När jag läste i tidningen att han skulle sjunga "När vindarna viskar mitt namn" med Roger Pontare tänkte jag, "HJÄLP!? Hur ska detta gå?" Men han tog miog med förvåning (kan mansäga så?).Tyckte att han sjöng riktigt bra! Stel var han visserligen. Men va snygg han var idag! :O haha. Nej, han måste sitta säkert idag.
Johan P: Idag kan ni väl inte säga att det var urkasst och falskt i alla fall? Tyckte att han höll sig helt ok till tonerna, och jag tyckte att han gjorde ett bra framträdande. :)
Kevin B
: För att endast bott här i 9 månader, gjorde han sin låt på svenska mycket bra. Lät lite halvknasigt kanske, men är imponerad! Kevin kanske inte vinner idol, men han är redan en artist.
Lars E: Jag hade lovat att ge honom en ny chans denna veckan. Och ja, underhållande kanske, men två veckor i rad blir lite för mycket show och lek, eller vad tycker du herr Almstrand? Jag måste erkänna att jag skrattade dock, och själva sången var väl helt okej även om låten inte är den bästa. Men jag tror att han får vara kvar denna veckan med. :)

Idag tror och hoppas jag, att Sepideh åker ut, precis som jag hoppades förra veckan. Att sjunga en Carola låt, och speciellt låten främling är ju dömt för att misslyckas. Det finns ingen som kan sjunga den bättre, typ. Även om Carola inteär min favorit i övrigt, men en röst som ingen anna har hon!
Men vi får se hur det går. Nu ska jag äta lite godis och pussa lite på T eller något. För han tycker nog att jag är tråkig.
P å   å t e r s e e n d e !

-Sandra

Fredag 31/10, julstök ?

Idag steg jag upp 6.00, hoppade i arbetskläderna, satte upp håret och fixade till mig så man såg hyffsad ut. Åt frukost med mamma, och sedan traskade vi två ner till ICA för att sätta igång att jobba. Vi skulle plocka upp EN MASSA julsaker, och mamma som i vanliga fall jobbar på kontoret hade tänkt att hjälpa till. Det var inte lite saker de kört ut. många RC och pallar med allt som hör julen till, typ. Bara att hugga in och titta vad alla lådor innehöll och på något sätt strukturera upp ett och annat innan vi började plocka upp tomtarna. Mariah kom efter ett litet tag och började hjälpa till. Plocka, placera, tänka, placera om, plocka plocka plocka. Så såg dagen ut. Och man kunde till slut se ett slut på dagen. Men det var inte innan 16.40 som vi med ganska gott samvete gick hem. Vill bara tillägga att då är inte allt upplockat än! Utan det är flera gavlar som ska utsmyckas med julhandukar, grytvantar, luciakläder, julgardiner och dylikt. Men det är något som de får ta tag i på måndag. Vi fyllde i alla fall två stora bord med massa saker. Besök ICA Kvantum i Svenljunga och titta på mitt verk. Ont i fötterna, framförallt hälarna, och ryggen pga dåliga skor, ajaj.

-Sandra

Seasons change, people don't ?

Nu är klockan vääääldigt mycket, och jag borde egentligen sova! Men har legat och gjort ett teoriprov på internet nu, var nämligen nere på körskolan tidigare idag och köpte sådana. Och ja, jag är lite stolt över mig själv. Lyckades få 62 poäng av 70 på detta första. Inte illa, med tanke på att jag inte läst så mycket än. Men visst, många frågor är självklara.

Har umgåtts lite med Lina idag. Varit på Eva´s och fikat bland annat. Trevligt trevlligt! :) Det var länge sedan jag umgicks med henne. Tänk, förut satt vi nästan ihop. Usch vad tiden går och allt blir annorlunda. Eller ja, jag vet inte om vi människor ändras? Gör vi det?

Hade träning nu ikväll med. Kände inte så jätte mycket för det, för passet börjar bli lite tråkigt och uttjatat nu, men snart är det ett nytt. Idag var det i alla fall jobbigt! Det var Annika som hade det istället för Karin. Och Annika verkar älska armhävningar som jag inte alls gillar! Jag är kass på att göra det och vi gjorde typ 1000 idag, så mina armar kommer vara döda imorgon!

Men nu ska jag sova. Jobba lite imrogon, bara tre timmar visserligen. G o d   n a t t !

Seasons change, people don't?

-Sandra

Körlektion 5&6, bloggar

Hade körlektion idag då va. Och jovars, det gick la hyffsat. Började lite med stadstrafik kan man väl säga. Inte för att Kinna/Skene är såmycket till stad, men det finns trafikljus i alla fall.
Har tittat på One Tree Hill nu. Inget speciellt kanske som hände, men mycket bra!

Har tänkt på en sak. Min blogg, precis som tusen andras, är ju bara små skitbloggar. En piss i havet så att säga! Jag menar, tänk alla "vanliga" människor som har fått jättestora bloggar! Hur lyckas man och hur orkar man? Och hur intressant är det egentligen att veta allt om en annan främmande människas liv? Jag kan inte påstå att jag är någon aktiv läsare av sådana som jag inte känner till, i verkligheten. Finner det inte som något topp prioriterat nöje. Och modebloggar? Hur orkar man tänka så mycket på vad man tar på sig, fotografera och lägga ut på bloggen för en "Dagens outfit"? Jaja, nog om det. Kul för de som gör det kanske.

"Min dagens outfit" inte i närheten så snygga som andras. Men det är en slö dag, vilket kräver en bekväm, men hyffsad vardagsstil. Ööööö?



-Sandra

Måndag 27/10

Jag förstår inte vad jag fortfarande gör uppe, faktiskt. Linserna i ögonensvider och jag är trött! Gick upp 5.15 idag för att jobba, jobbigt! Och det blir ännu värre när en mysig och söt T ligger jämte mig, bläää inget roligt alls! Men det var bara till att pallra sig upp, göra sig iordning och ta sig ner till jobbet för att sätta igång att plocka upp de förbaskade varorna.
Slutade klockan 12.00. Det låter som en kort dag, men gott fol, låt er inte luras. Jag jobbade faktiskt i 6 timmar, tro det eller ej.

När jag kom hem kröp jag ner i sängen hos T, och jag somnade direkt! Ingen ovanlighet när jag gått upp så tidigt. Han tyckte självklart att jag var tråkig, eftersom han inte var trött då han nyss gått upp. Men det sket jag fullständigt i!

Resten av dagen slappade vi bara. Nu ikväll var jag på körkortsteori. Inte allt för kul, men något kanske fastnar, förhoppningsvis.

Men nu kallar sängen! Körlektion 5&6 imorgon med start klockan 7.30, "hurra"! Shoot me!

Och på tal om shoot, så kom jag på att T och jag tittade på "Shooter" med min bror igårkväll. Jag tyckte faktiskt att den var bra. :)

Rörigt inlägg, men men, n a t t i   n a t t i
-Sandra

Händelserik lördag

Vaknade upp jämte T, mys! Låg och drog oss lite, åt frukost, hoppade in  i duschen, gjorde oss iordnong, och sedan var det tid för att bege sig av till Borås på barnkalas för Anton och Axel. T och jag fick representera min familj då ingen annan kunde följa med. Åt och busade massor med skitungarna. Jag byggde även ihop legot Anton fått från mig (och familj).

Det var detta jag byggde ihop. Jätte coolt!

Runt halv fyra tackade vi för oss och åkte ner till stan där Sharon och Tobbe Thuresson väntade. Det var dags för laserdome! Först fick vi vänta  i 20 minuter då några andra körde och vi ville inte spela med dem. Men när det var vår tur fick vi inte köra själva i alla fall. En pappa med två barn till pygméer (som Sharon sa) som vi fick sepla med. De i ett lag, Tobbe och Tobbe i ett och Sharon och jag i ett. Och vi kammade hem stor segern! 10 000 poäng, 5000 var! De två andra lagen hade ca. 3000 poäng mindre än oss. Och jag var bäst av alla, känn på den du!
Vi väntade i 20 minuter till, svalkade oss lite och hämtade nya krafter. Denna gången körde vi själva, men dock vann killarna mot oss. ILLA! Fast, det var ju ingen storseger, men vinst som vinst.
Åkte till ICA MAXI och köpte lite gott, sedan till Hillared. T och jag duschade igen, eftersom man blir ganska svettig av laserdome. Och så åt vi. Tobbe, Sharon, Daniel, Filip och Albin kom sedan och då spelade vi Alias. SS spöade skiten ur alla, som vanligt. ;)
Det blev nog ganska sent, halv 1 - 1 eller något gick väl de hem. Men men, trevligt var det i alla fall. :)

-Sandra

Idolsnack del 2

VA!!??!? Hur röstar svenska folket? Loulou åker ut? Fy skäms! Tydligen tyckte de att Lars var bra, men av de tre som hängde löst idag skulle helt klart Sepideh åkt ut! Grr, arg!

-Sandra

Fredag 24/10, Idolsnack

Ja, fredag idag igen då, och jag är själv IGEN!! Har jag pojkvän längre tro? Jodå, Tobias är kvar. :) Men han har APU idag, fast han kommer hit senare, vid 23.00 ungefär, mys.
Har suttit och tittat på idol nu med mor, far, bror och Frida. Och vad ska man säga om dagens omgång? ABBA tema, jag älskar ABBA!! Det är kanske lite antikt att lyssna på dem och sådär, men jag kan inte hjälpa det, jag tycker att de är skitbra. De har gjort typ tusentals låtar och de har hur många bra som helst.
Robin B: Vår Svenljunga bo sjöng "Does your mother know", och den låten är skit bra! Han gjorde framträdandet med bravur måste jag säga. Hans protesarm var så gott som borta, och han tog för sig av scenen. Trodde att han skulle ligga risigt till idag, att det skulle bli hans tur att lämna tävlingen. Men nejnej, det tror jag inte längre. För han var kanoners! (mycket beröm här)
Lars: Tjaa, han bjöd ju på en show som han inte brukar göra. Men rösten, njaaaaa. Jag börjar tröttna på hans falska toner och sätt att sjunga på.
Sepideh: Första låten hon sjöng "I will survive" gjorde hon super. Har därför haft höga förväntningar om henne, men än har hon inte uppnått dit än. Jag tycker att hon sjunger alldeles för gapigt, skrikit för min smak. För min del behöver hon tona ner lite på de höga tonerna.
Johan: Han började ju hyffsat bra, men nja, slutet var väl ingen höjdare. Dock blir jag alltid lika glad när jag hör honom. Han kommer med roliga kommentarer.

Time will tell vem som åker ut, men jag hoppas nog på Lars. De som jag tror kommer hänga löst är Lars och Sepideh. Vem vet, jag kanske har helt fel.

-Sandra

Studiebesök, Varbergsfästning

10.01 gick tåget från Borås central ner till Varberg där vi i historiaklassen skulle på studiebesök på Varbergsfästning. Vädret var inte på inte det bästa. Regn, rusk och ORKAN! Nästan i alla fall. Vi höll på att blåsa bort, och det är ingen överdrift! Sharon och jag tog några roliga kort där man ser hur mycket det blåser, men de ligger på hennes kamera, och jag har inte fått dem än.
På fästningen tittade vi Bockstensmannen, klädde ut oss, tittade på andra saker, typ bondesamhälle och en indigo-utställning, där vi såg hur jeans tillverkades. Helt okej, och hyffsat rolig dag. Inte så ansträngade direkt.



Sharon


jag


Bockstensmannen, eller ja, det som är kvar av honom


Så här tror de att Bockstensmannen såg ut.




jaaaaaag

Jag gillar min nya tröja. :) Och jag har matchande örhängen till i samma lila färg som på tröjan, mycket fint!


Suddig, jag vet

Grattis, körkort!

GRATTIS LINA TILL KÖRKORTET!!! (igår, torsdag)


-Sandra

Varberg imorgon

Imorgon blir det Varberg, fästningen och Bockstensmannen med historiaklassen. Alltså, vi 7 från samhäll&idrotts klassen Greven, och HR 3:an Birre. Trevligt trevligt, hoppas jag. :) Tåget går 10.01 från Borås station, vilket betyder att SharrizZ och jag tar 9.10 / 9.20 bussen. Är i stan cirkus 9.50 - 9.55. Hoppas det inte blir något trubbel på vägen, för vi har inga stora marginaler som ni förstår.

Nu ska jag lägga kameran på laddning, och sedan ladda mina egna batterin i sängen med en skön nattsömn (hoppas jag). N a t t i   n a t t i  :)

-Sandra

...

igår. tungt som en sten tyngde det mitt bröst. ut, ut, ut. försvinn! man är inte alltid stark.
 men jag klarar det!

Datorkrångel del 2

Alla verkar ha samma problem med skoldatorerna. Eller ja, i alla fall Elina med. Fick guida henne nu hur hon skulle lösa problemet. Skumt!

-Sandra

Datorkrångel!

Igår när jag kom hem och skulle logga in på msn och kika runt litet på nätet så gick det inte! Det stod att jag var ansluten till internet och signalstyrkan till vårt trådlösa internet var utmärkt, men det gick inte att komma ut på nätet! Jag blev så arg, för det fungerade på våra två stationära datorer. Idag i skolan fungerade internetet utan problem, så jag tänkte att det var nog löst nu. Att min käre HP Compaq 6510b bara ville bråka lite med mig igår. Men icke sa nicke! Idag när jag kom hem och tänkte lata mig i sängen framför datorn ett tag så fungerade inte internet helvetet! Jag blev arg som ett bi! (nästan) Dock hade Sharon samma fel hemma hos sig, konstigt nog. Och efter ett tag, när hennes datorkunnige pappa kommit hem fixade han Sharons problem, och sedan ringde hon till mig och förklarade hur man skulle åtgärda problemet. Det var bara att kryssa ur en ruta på ett ställe. Men jag förstår inte hur det bara kan lägga av sådär, och bådas samtidigt? Hoppas att vi kan ansluta till nätverket i skolan nu ändå. Kan vi inte det är det ju visserligen inte svårare än att kryssa i den där rutan igen, förhoppningsvis.

-Sandra

Skol-SM

Har suttit och frusit fötterna och rumpan av mig två dagar i rad nu på Borås arena. Nämligen så att vår skola spelar skol-SM i fotboll. Och eftersommånga av fotbollsmänniskorna som blivit utvalda till lagen går i vår klass så ville man ju vara där och heja.
Igår spelade tjejerna mot Allingsås. Förlust med 3-1, och därmed är "vi" ute ur SM spelet. Killarna spelade idag mot Jönköping. Efter en tuff 90 minuters matchmed måååånga frisparkar och hörnor för vårt lag blev det förlängning, 15*2. Efter detta stod JB Borås som segrare, 2-1, och är därmed vidare till nästa match som spelas mot Kinna eller Skene, enligt Fredrik. Jag som trott att nästa skulle vara i Stockholm, för det är vad alla sagt, men tydligen inte.  Idag var det i alla fall mycket bättre stämning på den enorma läktaren, där vi inte allt utgjorde så stor plats. Kallt! Men underh¨ållande spel. Många chanser för vår del. Vi var 85% på deras planhalva under hela matchen, typ i alla fall. Vår målvakt Ewers skadades och var tvungen att bytas ut precis innan första halvleken var slut. Men Mattias från Hälsa 1:an gjorde ett bra inhopp trotts att han inte är målvakt egentligen (stått någon gång innan tror jag). Men han hade väl visserligen inte allt för mycket att göra. Det han fick att göra var en del farliga målchanser, men de lyckades inte sätta den på plats. Och tur var väl det!
Sharon och jag hann inte med 15.15 bussen, så vi gick en runda i Knalleland. Självklart kom jag inte därifrån tomhänt. Illa för min plånbok som kanske inte tillät det helt och hållet, men kul för min garderob som inte har några höstkläder i princip. Men nu blev det en tunnstickad tröj-tunika och en tunnstickad topp med stor polo, skitfina, såklart!

-Sandra


...




Jag har en bästa vän, det har inte du!

Tisdag 21/10, trååååååkigt!

Blä blä blä, det är ganska tråkigt att skriva blogg egentligen. Förjag får ju aldrig några kommentarer,men jag ser ju att vissa läser. SNOKARE! I och för sig, vad finns det att snoka? Jag har inte direkt något intressant liv. Skola, slötid, Tobbe, typ.
Och jag hade tänkt fortsätta vara lika tråkig nu när jag tänker berätta lite om dagen. Först på schemat stod det engelska. Där tränade vi på vår pjäs som vi sedan spelade upp. Och ja, vi hörde ett och annat skratt från publiken (klassen). Så det var väl ganska lyckat. Lunchen var gooood! Bakpotatis, mumma! Företagsekonomi gällde på eftermiddagen, och jag hade inga roliga förhoppningar om denna lektion, och gick väl inte dit med allt för positiv inställning. Men, det visade sig att vi endast skulle göra en enekl budget, som egentligen knappt skulle ta 30 minuter. Men vi satt och pratade med Mikael (läraren) och sådär, men tog ändå 14.15 bussen hem, skööönt!
Sharon och jag gick till ICA och köpte lite godis och sedan till biblioteket för att låna Doktor Glas, som vi ska läsa på svenskan. Hade visst en skuld sedan 2006 och en från 2007 där. Ja, ni ser ju hur ofta jag lånar böcker. Mittlånekort är förresten antikt! Fick det i lekis, och jag kunde knappt skriva, så min "namnteckning" på baksidan av kortet är inte allt för snygg.
Sharon och jag skilldes vid biblan då hon skulle till Filip och jag hem. Såg vår bil på ICA parkeringen, så jag kilade in och letade upp mamma. Hjälpte henne att handla, åkte hem och började ladda ner One Tree Hill och Gossip Girl. Latade mig i sängen under tiden de laddade ner, och sedan tittade jag på båda serierna.
Har spenderat mestadelen av min fritid i sängen, skönt,men slappt! Har inte haft något annat att göra, inte orkat göra något annat heller.

Nu är klockan 20.32 och jag hade tänkt att gå och lägga mig. Fattar du, redan??!!? Det var länge sedan det hände. Får se om jag kan somna, men jag är trött!!

Kommenterar du inte är du en SNOKARE!!!

-Sandra

Godnatt

Nu går jag banne mig och lägger mig! Skulle tittat på Prison Break hade jag tänkt, för det börjar idag igen. Men det orkar jag inte, för linserna svider så i ögonen,och jag vill sova!

N a t t i   n a t t i ,   d r ö m   s ö t t .

-Sandra

Måndag 20/10

Kort dag idag. Hade bara matte prov, som kanske tog en sådär 1 timma. Sedan slutade vi. Kändes lite meningslöst att gå upp klockan 6, duscha och sådär, för det lilla. Men så kan det vara. Åkte till Tobias, somnade och sov ett tag, gick ut med hunden, slöade, och sedan lagade Tobbe och jag pannkakor. Pappa hämtade mig vid 17.00, då jag körde hem, och så var det körkortsteori som gällde 17.30. Helt ok ändå, hoppas bara att jag lär mig något. :P

Nu ligger jag i sängen, som vanligt. Har absoult inget att göra, och det är inget bra på tv heller tror jag inte. Kanske sängen snart? Skulle vara skönt, men tror knappast att det blir så.

-Sandra

Klumpfot!

Uscha, nu är jag trött. Kom nyss hem från jobbet, som inte har varit något nämnvärt. Lite att göra mesta dels, vilket är tråkigt. Tiden går långsamt då. Men i alla fall, nu ska jag kanske titta igenom matten lite fort, ska nämligen ha prov. Och sedan är det sängen som gäller direkt!

Har inte berättat om gårdagens morgon, som inte var min morgon. Det började redan när jag vaknade, och då menar jag precis när jag vaknade. Hade ställt alarmet på mobilen på 9.00, och den ringde den där irriterande melodin. Mobilen ligger på min byrå två meter ifrån där jag sover, typ. Detta bara för jag ska behöva gå upp ur sängen. Hade sovit med sockar, som jag ofta gör då jag lätt fryser om tossingarna. Tog ett kliv ut ur sängen, och ena foten bara gled iväg, så pladaks BOM PANG, så låg jag på golvet. Ni skulle bara hört dunsen, hur högt som helst. Och jag fick ont i min armbåge och i mitt knä. :( Men i alla fall. Allt gick bra till det att jag skulle ta mammas cykel ner till jobbet. Tror ni inte att det var punka på den då? Jo, och jag blev så arg, för nu var det inte långt kvar innan jag skulle börja, så pappa fick köra mig. Sedan tog jag det lugnt och inga fler missöden inträffade, som tur va.

Nej, nu väntar matten och sängen. Natti natti!

-Sandra

Lördag.söndag

Orkade inte skriva något igår. Men jobbade i alla fall. Kom hem, gjorde inte såmycket, min bror skulle ha förfest, och jag hade inget att göra. Alla mina vänner var upptagna med något. :( Men oplanerat fick jag lite sällskap ändå ett litet tag. Sedan satt jag och tittade på Noll Tolerans som gick på kanal 5 tror jag. Sedan gick jag och la mig, så det blev ganska sent.

Idag har jag gjort det sista av historian, källkritiken, och sedan skickat in den. Och så har jag även gjort klart den förbannade företagsekonomin, skönt! Nu ska jag titta på film innan jag ska göra mig iordning för att jobba.

Tråkigt inlägg, jag vet.

-Sandra

...

S n ä l l a ,   f ö r s v i n n ?   J a g   g i l l a r   i n t e   a t t   h a   d e n   h ä r   k ä n s l a n .  
 D e t   g å r   i n t e   ä n d å !

Idolsnack

Okej, Yazmina är ute ur tävlingen, precis som jag hoppats och trott. Robin, vår SVenljungabo, hängede löst. Ge järnet nästa fredag och släppa lös allt det du har inom dig och kan, vore nog bra till nästa fredag Robin! Då kommer det gå finemang. :)

-Sandra

Idolsnack

Tittade på idol tillsammans med mina päron idag. Och vad ska man säga?
Johan Palm: Jag kan inte mer än att säga att jag fortfarande blir så glad av att se honom. Har ger ifrån sig glädje på något sätt. Han utstrålar sådan självsäkerhet och bjuder verkligen på sig själv. Och måste säga, att ikväll var rösten ganska bra jämfört med tidigare.
Robin B: Bra låt! Älskar den låten. Undra hur många gånger jag stått framför spegeln och sjungt den? Måååånga! :D Men jag tyckte att vår käre Svenljungabo gjorde ett ganska bra framträdande.
Yazmina: Har helt klart den klenaste rösten.
Alice: Är ju så himla bra! Och söt. Hon har allt, typ!

Svårt att säga vem som åker ut idag. Men hoppas nog nästan på Yazmina. Visst, hon är jätte söt och ser ut som en stjärna, men har den klenaste rösten. Och Lars, nja, många tycker att han är bra. Och det tyckte jag med. Men idag, jag vet inte. Det var något jag inte gillade med honom idag.

-Sandra

Lonely friday

Än en gång är jag själv en fredagkväll, och det känns piss! Rent ut sagt. Och vet ni varför? Jo, för min pojkvän har LAN! "Hurra" vad kul. Eller ja, tydligen tycker han det, och då är det klart att han ska få göra det. :) Men jag tycker att det är pest. Jag kan tycka det är skönt att vara själv, men inte fredagkvällar, eller helger överhuvud taget. Och han ska lana hela helgen! Det är tumme ner för det. Ska visserligen jobba hela dagen imorgon, 10.15 - 18.15. På kvällen kommer jag att vara helt själv. Mamma och pappa ska till Ängajö med vänner. Min bror ska nog till Kullaberg. Tobbe lanar som sagt, Sharon är med Filip. Och ja, då är jag över. Ensam och övergiven. Buhu! Ingen som vill umgås?

Okej, nu har jag tyckt lite synd om mig själv och visat det. Men det är bara att gilla läget och försöka göra det bästa av situationen. Har gjort massor idag känns det som. Skola först, historiaredovisning. Sedan bad, simmade 40 längder alltså 1000m. Jobbigt, men skönt. Sen lekte vi massor. Både Sharon och jag gick och bytte våra nyinvesterade träningsskor då bådas gått sönder. Sedan åkte vi hem. Träffade Lina på bussen så gick med henne till Zeb&Sofi och ICA. Sedan gick vi hem till mig där hennes mamma var, och hon åkte hem. Slängde i en tvätt, tände en brasa i vår öppna spis och gjorde sedan potatisgratäng. Fick springa och hämta och göra massor, då mamma är halt eftersom hon stukade foten förra helgen. Och pappa gillar väl att köra med mig. Haha, jaja, måste väl hjälpa de gamla emellanåt.

Nu ska jag hänga tvätt!

-Sandra

Scary redovisning

Puuuuuuust!! Nu har jag redovisat min historia, som jag jobbat hårt med denna veckan. Igår gjorde jag det sista, en power point, och övade igenom det två gånger. Men det gick hyffsat idag.Jag är inte så nervös när jag står inför historiaklassen, men min röst känns helt jätte nervös. Och det känns som jag skakar, men enligt Sharon gjorde jag inte det, och rösten lät hyffsad säker. BRA!
Nu ska jag fortsätta att lyssna intresserat på de andras redovisningar.

-Sandra


Godmorgon torsdag

Godmorgon! Än en gång sitter jag i skolan och väntar på att lektionen ska börja. Vilket den gör om 15 min. Har svenska med Ellis, men ska noig fortsätta med vår engelska uppgift, pjäsen. Kulkul! :)
Nu ska jag göra något annat till det att vi börjar. Kanske vara så redig och göra lite historia? Vi får väl se.

-Sandra

...

J a g   o r k a r   i n t e   !


Tisdag 14/10, skolan.bergsklättring

Började dagen med Ellis och engelska. Nytt arbete, äntligen! Har jobbat med samma saker i svenska och engelska jätte länge, men Sharon och jag har varit klara sedan långt tillbaka, vilket har resulterat i slappa lektioner. Arbetet vi påbörjade var en gruppuppgift. Vi skulle välja en stor stad i världen, vi valde Los Angeles. Här skulle vi vara turister, och utifrån detta göra en liten pjäs. Jesper agerar turist från Tyskland och Chrille turist från Sverige. De har tillsammans vunnit en resa till Los Angeles, till ett 5 stjärningt hotell på Bevely Hills. Sharon och jag agerar olika personer de stöter på, så vi har alltså inga fasta roller, vilket gör att vi får visa vårt mångsidiga skådespeleri. ;) Kommer bli skit bra och rolig när vi är klara.

Efter lunch tog vi oss bort till Ramnaslätt i Chrilles racerbil. Här väntade äventyr. Daniel, vår lärare till klättrare, eldslukare, rugbyspelare, lingångare och allt vad han nu gör. Hade planerat att vi skulle fira oss ner för en bergsvägg på 20 m. Mega kul! Lite läskigt innan man väl kom över kanten och var påväg ner. Men sedan var det inte så farligt. Stekte även pannkakor på ett stormkök där ute i skogen. Trevligt trevligt. Och det STORA pluset var att man missade företagsekonomin, och det blir inget att ta igen där, gött!

-Sandra

Körlektion 3 & 4

Ja, idag var det dags att köra bil igen. Tog bussen från Borså till Kinna, körde i 60 minuter, sedan körde en annan tjej i 40 min, sedan en annan tjej i 40 min och sedan den första tjejen i 40 min igen, och sedan körde jag hem, så ca 20 min. Träsmak i rumpan, oooja! Men lärorikt. Man lärde sig mycket att att se de andra köra och höra vad Christian (körläraren) sa till dem. Nästa dubbellektion är om 2 veckor.
Var på teoriinfo också. Nästa vecka börjar teorilektionerna. Får ge det en chans och hoppas på att jag lärmig något. :)

-Sandra

Måndag 13/10

Sitter i skolan nu, har haft matte, Men nu ska jag ääääääta. :D Sedan blir det bussen till Kinna för att ha körlektion 13.00. Hem till VSenljunga efter någon timma då jag och de två andra kört klart. Teoriinfo, sedan hem. Blir nog en lååång och jobbig dag idag.

Hejdå!

-Sandra

Söndag 12/10

Skrev ett helt inlägg, och så tyckte publishme att det var kul att jävlas med mig, så allt försvann när jag tryckte på publicera. Så jävla typiskt!

I alla fall! Tobias och jag åkte ifrån mig i eftermiddags för att åka hem till honom lite. Hos honom bakade vi negerbollar,
lagade tacotårta, myste massor, och jag tonade håret. Så u har mitt hår färgen som en 85% chokladkaka igen, ungefär. Ovant än så länge. Känner knappt igen mig själv när jag ser mig i spegeln, så svårt att säga om jag är nöjd eller trivs bätte i detta. Men det var tvunget, snart i alla fall. Började få en utväxt på slingorna, och jag tyckte att det började bli fult, speciellt när jag satte upp håret. Tröttnar jag på detta mörka så är det nästan borta om 24 tvättar. ;)

När jag hoppade av bussen i Svenljunga hoppade även Sara av. Så vi tog följe till min väg där vi sedan stod och pratade i ungefär 1 ½ timma. Mycket trevligt! Det var länge sedan vi sågs och pratade sist. Men nu förstår jag varför. Det var skönt att prata med henne om allt och inget, då jag inte har direkt många att prata med. Även jag behöver prata ut ibland. Jaja, kul, trevligt och skönt var det i alla fall. :)

Nu ligger jag under täcket och försöker tina mina fötter, som jag lätt bli kall om. Och att stå stilla ute en höstkväll, är en klar dom för kalla fötter. Dags att sova snart kanske. En ny skolvecka börjar imorgon. Ny vecka, nya tag.

-Sandra

Städning

Nu har jag städat källaren, eller ja bortsett från Basses rum och bodegan, så snäll orkade jag inte vara. Så det får han städa någon gång när han får tummen ur. Jag känner mig inte allt för fräsch nu. Man känner sig så smutsig och äcklig efter man städat. Blir ju alldeles varm och svettig, i alla fall jag. Så på tur stå duschen, och sedan mat. Känner hur det börjar kurra lite svagt i magen.

Hej så länge!

- SANDRA

Fredag.Ensam.Idol

En fredagskväll ensam är inte något som hör till vanligheterna för mig längre. Har inte blivit många sådana de senste två åren. Men det är alltid lite skönt att bara få va. Slappa och göra som man vill när man vill, även om det är lite långtråkigt.
Har i alla fall umgåtts med mor och far min, och även min morbror. Vi satt och tittade på Idol ihop, väldans trevligt. Robin Bengtsson, "Svenljungas stolthet" kanske(?), var riktigt duktig idag. Han utvecklas faktiskt, och det är alltid kul att se. Tyckte låtvalet verkade knepigt till en början, men det visade sig dock passa honom som handen i handsken, nästan. Yazminas uppträdande söööööög! Tyckte att det lät så fruktansvärt illa, och juryn påpekade det inte ens. Berömde henne bara för hennes framträdande, men sa inget om sången, så vi vet nog vad de egentligen tänkte. I stället klagade de på Loulous röst, som jag älskar. Visst, håller med om att glöden inte fanns där idag, men Loulou är Loulou, som Sharon sa. Alice är ju mega söt, och hon gjorde riktigt bra ifrån sig idag. Dagens faviorit helt klart! Sedan har jag bara lille Johan som jag också tänker nämna. Jag kan väl inte påstå att han sjunger som en gud, men oj så glad man blir av att se honom. :D Jag tycker att han har en härlig personlighet. Verkar helt vilsen. Man kan inte annat än le åt honom.

Jesper åkte ut, vilket var bra! Visst, han sjunger bättre än Yazmina, men han är tråkigare än henne. Så det var helt klart hans tur att lämna idol idag. Yazminas nästa, kanske.

Nog om idol! Nu ska jag nog krypa till kojs för att skaffa energi inför morgondagen. Som visserligen ännu är tom på planering.

N a t t i   n a t t i  :)

- SANDRA

...

S å   m y c k e t   j a g   s k u l l e   v i l j a   s ä g a . .

Aerobics så det ryker

Igår var det IT killarna och IT&MEDIA klassen som fick öva sin koordination. Jag kan inte säga annat än att de var duktiga, som de andra klasserna vi haft lärde de sig mycket på den knappa timmen.

Idag klockan 10.00 var det dags för klass Isis, alltså entrepenör 2:orna som skulle testas på koordinationen. De blev nästan privatlektion för dem, då de bara var cirka 15 stycken, och Kenny, Jonathan, Selin, Valentina och Biken hade redan varit med en gång, på specielidrotten, så de hade lite försprång. Men faktum var att alla lärde sig skitfort. De var för duktiga! :D Sharon och jag fick köra hårt med dem. Har nog aldrig kört så här hårt med en klass. Jag var helt slut i benen och svetten bara rann. SKÖNT! Då känner man att man gjort nytta. Men både Sharon och jag var alldeles för trötta för att träna det riktigta aerobicspasset ikväll, så det skippade vi. Hoppas vi får ha några fler lektioner, för det är kuuuul! :)

Efter lunchen samlades alla tjejer i klassen för att prata med Mahri och skolsyster Camilla. Pratade om stämningen i klassen och sådär.

Sedan kom jag hem, somnade en stund, och nu har jag halvt städat på mitt rum. Men det blir inte gjort mer idag, för nu är det snart Gray's Anatomy som gäller.

- SANDRA

Körlektion nr 1 & 2

Hade min första körlektion idag, en dubbel, så det blev 80 minuter. Trodde att jag skulle vara nervös när jag satte mig där bakom ratten, men jag var helt coollugn.
Körde igång, och det tog lite tid att anpassa sig till en ny bil, en som går på disel, och sådär. Men efter ett litet tag var jag van. Allt skit SKIIIIIIIIITBRA!! Han berömde mig mycket.
Jag fick testa dragläge i backe, började med backen vid Moga som är hyffsat brant, men han tyckte att det var för lätt för mig så vi tog backen vi Högvalla, den smala som är väldigt brant, men även där gick det bra. Fick backa runt hörn, parkera, både vanligt och backa in. Kollade mycket i Körhäftet och det var ett kapitel där Christian sa "Detta behöver jag inte gå igenom, för det verkar du redan kunna. Och det är sällan jag kan hoppa över det."
När 80 minuter hade gått och jag parkerat vi körskolan igen pratade vi igenom lite saker. Jag fick lite läxa att läsa igenom de kapitlena vi gått igenom och de vi ska ha nästa gång. Han avslutade med att säga "Snittet är någonstans mellan 20-25 lektioner. Men kör du såhär bra hela tiden kommer du väl knappt behöva 15." Wiihoo! :D
Nästa lektion är redan på måndag, men då i Kinna med två andra elever. Kan vara nyttigt, lära sig på deras misstag, om de gör några.

Jag ska köra massa nu så jag inte behöver så många lektioner, för då blir det mer pengar till annat! hihi

- SANDRA

Godmorgon!

Ny dag, nya tag! Lika bra att starta om på noll idag och glömma allt annat, se vad denna dagen har att erbjuda. :)

Sitter i skolan nu och väntar på att lektionen ska börja. Och dagens schema ser ut såhär:
* 8.20-11.20  → Engelska
* 11.20-13.00 → Lunch
* 13.00-14.00 → Egentligen Företagsekonomi, men Sharon och jag ska ha aerobicslektion för IT & IT MEDIA 2:orna ist
* 14.15-14.55 → Bussresa hem
* 15.10- ca 16.50 → Körlektion (första, hjäpl!)

Sedan är det nog inte så mycket mer planerat. Kanske försöka ta igen det jag missar från företagsekonomilektionen.

Men nu kom Ellis, dags att börja.

- SANDRA

Natti natti

Typiskt! Precis när jag skulle gå till toaletten för att borsta tänderna, ta ut linserna och så där, så ockuperar min bror toaletten, GRR! Hoppas han är klar snart.

Halv skoldag idag, matte. Gick igenom uppgifter och sådär inför provet. Sedan bara slapp hela dagen. Tobbe kom hit, men han somnade typ direkt. :D När han väl vaknat till igen tog vi oss en promenix.

Nä, nu är bror min färdigduschad. Tandborsten, here I come!

- SANDRA

Ge-kås, shopping igen

Idag var det ge-kås som stod på schemat. Kul, förutom att man gör åt en massa pengar, och det var väl inget undantag idag. Köpte först ett par stövlar i skoaffären utanför för 400:-. Sedan inne på själva ge-kås köpte jag en jacka, en tröja, deo, spray, benvärmare, trosor, träningsbyxor, träningslinne, örngott, en väska, en tomte och en t-shirt till Tobbe, tyckte att han var värd det och den var fiiin. :) Det var väl det hela. Sammanlagt, med skorna, gjorde jag åt 1300:-,bläää, fast ändå inte. Är ganska stolt at jag inte köpte en massa småskit.

Nu ligger jag i Tobias säng medan hans mamma håller på att klippa honom.
Tror jag börjar bli sjuuuuuk. :(

- SANDRA

Lördag 4/10, dagen och bilkörning

Vaknade upp hos Tobias runt 8 tiden. Slumrade till och från fram till 9 då T gick upp för han skulle till jobbet. Jag tänkte ta bussen hem vid 10.00, men bestämde mig för att ta nästa buss. Så jag låg och tittade på TV och slöade, och åkte hem 11.00.
När jag kom hem gjorde jag en god gärning och hjälpte mamma med lite trädgårdsarbete. Sedan körde vi pappa och hans arbetskamrat till deras arbetskamrater, de skulle väl hitta på något manligt som att titta på fotboll och ishockey och dricka öl.
Åkte sedan och tankade och handlade mat, och sedan till mormor för att fika. Göra henne lite sällskap nu när Jan är i Rumänien med Mogaskolans dagsverke. Men i alla fall, jag körde heeeela tiden och jag lärde mig tanka :O haha. Det är ju en hel vetenskap allt det här med bil och körkort. Men ska väl lära mig såsmåningom. :D

- SANDRA

Vilket fiasko!

Igårkväll var det dags för det omalade SBN (Stockholm by night). Ett disco som åker runt i Sverige skulle man kunna säga. Det var någon känd DJ och skumparty, kul trodde Sharon och jag. Men skumpartyt blev inställd pga kommunen, de tyckte att det var "för mycket naket" på sådana här saker. Mina 50:- var försvunna ur Sharons väskanär vi hämtade ut den ur garderoben, kan ha ramlat ut visserligen. Men men, delvis var kvällen mycket trevligt, men SBN var rena FIASKOT! (enligt mig)

Började dagen med skolan, snabbt hem, fixa sig på 1 timma, åka till Hillared till Tobias Thuresson för att träffa Sharon och Edvin, min T var även där en stund. Spelade lite Seal Hunter, och lekte lite. Alla, utan min Tobias åkte till stan 19.30, mötte upp Thuressons kompis, gick till Campino och åt. Gick ut och lekte lite på Åhlens parkeringshustak. Begav oss sedan sakta bort mot Boråshallen och SBN. Kom in, hängde in våra saker i garderoben, gick in på dansgolvet, BESVIKELSE! Där befann sig en liten klunga med folk, i denna stora hall. Gick ut till entrén igen. Gjorde ett försök att få danscellerna i kroppen att börja hoppa, men dem var tydligen i en djup dvala. Danshumöret vändes från hyffsat på topp till raka motsattsen. Nu ville vi åka hem, och klockan var ca. 22.00, bussen gick inte innan 23.30. Så Sharon och jag gick till McDonalds och tog en kaffe,blä! När det var dags tog vi bussen till Hillared. Jag började gå mot Tobbe, och då fick jag ett sms från Thuresson, där han ville sa att han och Edvin ville bli hämtade på SBN nu. Ringde och väckte T, mötte honom vid hans bil, och återvände till Borås för att hämta pojkarna. Sedan var det sääääängen!

- SANDRA

JohnBauerbitches

Ja, så heter vår användare på Youtube. JohnBauerbitches inkluderar Chrille, Ewres, Sharon, Kentan, Jesper och jag, mycket kul! Här har ni några klipp, en del som är inspelade idag.

Sharon & jag spelar Seal Hunter (från förra året)



Har du någon potatis? (från idag)



Tandkräms bitchslap (från idag)



Chrille bänkar Ewers (någon gång)



TITTA TITTA TITTA!!

Spanska

Har spanska nu, slutar snart hoppas jag. Det är svårt! Jag hade MVG förra året för Aldo, men eftersom han slutat, och vi nu ska fortsätta kan jag säga byebye till högre bytyg, och hej till mitt allra första G. Men visst, det är bättre än IG. Men vet ni vad vi ska göra?? :O Vi ska skriva en text på spanska, som vi ska öva in så vi kan den utantill för att kunna prata upp den inför läraren, och man ska prata i 5 minuter!!! Alltså jag kan knappt komma ihåg en text på svenska som ska vara fem minuter, hur ska det gå på spanska? Well well, time will tell! Jävla uppgift!

- SANDRA

skolan

Fyttifasen vad trött jag är! Skulle behöva sova ett dygn känns det som. Och ont i huvudet har jag, och börjar nog bli förkyld, men det är sådant man får ta. Får väl se om jag är kvar i skolan hela dagen. Ska i alla fall ha svenska nu, och fortsätta med Ikaros uppgiften som är trååååkig! Men men, måste ju göras. Ville bara uppdatera lite innan bloggen spärras för dagen. Dumma Peter och Lenny som tagit bort alla roliga sidor på skoltid nu, grrr :@.

- SANDRA

Onsdag 1/10, S&S i riksdagen?

Goddagens! Bytingen, alltså media 3:orna, har APU nu, vilket betyder att vi i klassen har samhäll själva. Och eftersom vi bara är 7 som går samhäll och Vicik var sjuk idag så var vi bara sex stycken, skönt! Vi pratade om saker och ting, tittade på en film och fick en liten uppgift som jag snart ska skriva klart. Vi pratade om att bara vi 7 + lärare Lena, skulle åka upp till Stockholm till riksdagen som studiebesök till våren när Bytingen är ute på sin andra APU period. Och försökte även hitta på andra lite roligare saker som vi kan göra. Sharon och jag pratade också om att anmäla oss till "Ungdoms Riksdagen 2009". Det är något som alla gymnasieskolor, kanske bara själva samhällslinjen, kan anmäla sig till. Det är två som har chansen att anmäla sig. Man ska tydligen skriva två olika motioner. En som handlar om det här med FRA, eller vad det heter. Lagstiftningen och sådant om det. Och en motion som ska handla om något av tre olika punkter. Sedan åker man upp till Stockholm och sitter i riksdagen och diskuterar med 349 andra gymnasieelever och politiker av något slag skulle jag gissa på. Är inte så insatt i det, men det hade kasnke varit nyttigt och spännande. Så Sharon och jag funderar på att anta denna utmaning. Men det lär krävas mycket engagemang från vår sidan. Den första motionen ska redan vara inskickad den 31 oktober. Men vi får se hur det blir.

Gick endast i skolan 8.30-11.20 idag. SÅ är hemma nu. Ligger i sängen och gottar mig. Har nyss tittat på Gossip Girl, mycket bra. Och nu hade jag tänkt att skriva klart samhällsuppgiften, för att sedan plocka upp lite på mitt rum.

- SANDRA