HJÄLP MIG!

Nästa vecka fyller min käre pojkvän år, och jag vet inte vad jag ska köpa! Jag har tre funderingar, som jag inte kan nämna här då han läser mig blogg. Men vet inte om jag hinner få tag på något av det, och så vet jag inte om jag har råd att lägga ut så mycket pengar denna månaden. Räkningarna betalades igår och lönen denna månaden var inte allt för fet, så Tobias födelsedag kommer lite olägligt. 

Jag känner visserligen inte att jag måste köpa något dyrt för att han ska bli glad, det är ju tanken som räknas. Men i nuläget kan jag inte komma på något som han behöver eller skulle vilja ha för en peng som kanske passar min plånbok bättre. Alltså pengarna finns, det är bara en fråga hur mycket pengar jag ska ha kvar att slösa på mig själv denna månaden. ;) Annars finns ju mitt sparkonto som jag kan låna av och betala tillbaka med nästa lön. 

Dessa jävla pengar! Och födelsedagar!

Jag behöver förslag, hjälp mig!!

WORKII

Goddagens människor!

Bloggtorka igår, men så kan det bli. Idag lär det inte hända mycket här heller. Har jobbat mellan 6.00-11.30, men kom inte hem innan strax efter 14.00. vad jag har gjort? Jadu, suttit på jobbet och tjötat med arbetskompisar i lunchrummet, ätit lunch och handlat åt mor och far. Nu ska jag slappa ett tag på soffan innan det är dags att tagga till inför volleybollnatta ikväll. Ska bli trevlans, och väldigt kul. Jag hoppas att vi vinner, håll tummarna!

JAG HAR LEKT FOTOGRAF

Idag har jag varit ledig, min enda lediga dag denna veckan. Kunde visserlilgen fått jobbat då de ringde och väckte mig från dagis 06.30. Men tackade nej, då jag kände att en ledig dag på en vecka vill jag verkligen ha. Så idag har jag umgåtts med Jennie och Gabriel och lekt lite fotograf.

Såhär såg jag ut idag. Alltid lika kul att få klä på sig normala kläder när man jobbat och måste gå runt i ICAkläder.



Sen var jag så cool idag att jag hade solglajjor när jag gick till Jennie. Men det behövs, solen bländar i snön. 

Sedan lekte jag som sagt fotograf. Skulle försöka ta lite bilder på Gabriels händer och fötter, vilket inte var det lättaste. Men av de 200 bilderna jag tog på honom idag blev det faktiskt en hel del bra. Och här nedan kan ni se några av mina favoriter. 



Gulligull! :)

Grattis på 3 månaders dagen Gabriel :)

KLÄNNINGAR

Snacka om att vara ute i god tid, men i juni tar min bror studenten, och då vill man såklart vara fin. Ha en fin klänning och sådär. Och jag har faktiskt börjat kolla runt lite smått. Mycket för att jag längtar till sommaren och tills dess man kan gå runt i fina klänningar. 

Här är några söta som jag hittat. 



Den vita är förmodliegen den mest opraktiska. Men de andra klänningarna tycker jag är fina, och passar både till fest och vardag. Skorna är ju fantastiska, men inget jag spatserar omkring i för jämnan, och på så vis ett onödigt köp. 

Kanske blir något mitt, kanske inte. Men alltid härligt att surfa runt och drömma sig bort ett slag. Åh, vad jag längtar till våren och sommaren! :)

TISDAGSLYX

Igår kväll lyxade Tobias och jag till det lite med god mat, efterrätt och mys i soffan framför några avsnitt av "No ordinary family". 



Bakpotatis, stekt fläskytterfile med stekta champinjoner. Det blev ingen god kall röra till potatisen då vi inte hade något att göra det på hemma. Å andra sidan tycker jag nästan att det godaste till bakpotatis är smör och salt. Mums!
Och jag lyxade till och med till det med en cola, på en tisdag, kors då!




Till eftrerätt blev det hallonpaj med vaniljvisp, också mums!

Jag tror vi lyxade till det lite då vi inte kommer ha någon helg ihop pga jobb och andra planer. Så då får man fira helg en annan dag helt enkelt. 

5 - VAD ÄR KÄRLEK?

Jennie har börjat med 30-dagars listan, den jag började med innan jul någon gång. Och som jag misstänkte skulle det inte ta mig 30 dagar, utan längre tid. Meeen, såhär lång tid var inte meningen. Ärligt talat så har jag glömt av den, men nu tänkte jag försöka avsluta den, eller påbörja den igen kanske jag borde säga. 

För att komma till 30-dagarslistan tryck HÄR. Dagarna jag har svarat på ligger under kategorin "Det här är Sandra".




Kärlek är en svår sak att förklara och jag tycker att rubriken bör lyda "Vad är kärlek för mig?". Kärlek kan vara så mycket, och jag antar att det finns lika många förklaringar på vad kärlek är som det finns människor i världen. Nästan i alla fall.

För mig är kärlek något man mår bra av. Något man är rädd om. Något man vill ha och eftersträvar. Kärlek är det som får en att vilja leva, att orka gå upp på morgonen. Kärlek är att våga älska, och att våga vara sårbar, även att känna sig älskad. Det är något fantastiskt, men kan också vara något fruktansvärt jobbigt. Kärlek kan vara både lätt och komplicerat. 

Kärlek är något alla behöver.

Min familj och Tobias är givetivs kärlek för mig, den största i mitt liv. De får mig att må bra och på så vis vilja leva och orka gå upp på morgonen. Jag är rädd om relationerna till dem och jag blir ledsen om man bråkar eller om det händer någon av dem något. 
Jag antar att det är kärleken till en eller flera personer som de flesta förknippar ordet "kärlek" med. Men jag tycker lika gärna det kan vara kärleken till ett arbete, en hobby, en maträtt, ett djur eller vad som helst. Kärlek är en känsla som man känner, oavsett vad eller vem det är till. Så känner jag i alla fall. Det är därför jag tycker att kärlek är svårt att förklara, då det kan vara till så mycket. Men tycker ändå att jag sammanfattade det ganska bra, ja, vad det är för mig då. 


SLAPP

Jag kom hem från jobbet för en halvtimme sedan ungefär. Och sedan jag kom hem har jag inte lyft en fena, utan legat på vår nya soffa, tittat på tv och ätiti vindruvor, ekologiska sådana. 



De var till och med billigare än de icke ekologiska, konstigt tyckte jag. Men jag klagar inte. :)

NYTT I VARDAGSRUMMET

Okej, här kommer en bild på nya soffan, fotpallen och soffbordet. 



Såhär såg det ut innan.

FIKA

Jag är hemma från IKEA. Soffan och fotpallen är ihopsatta och på plats, precis som det nya soffbordet, och det blev kanon! Vi är nöjda båda två. :)

Ni ska få se bilder imorgon. Tyckte inte att bilderna jag tog idag blev så bra då det är så mörkt i rummet efter att solen gått ner. Så imorgon mina vänner, då får ni se. 

Nu kommer Tobias mamma och Jörgen strax och fikar lite. Jag bjuder på hemmagjorda semlor med vaniljkräm i istället för mandelmassa. Jag hoppas det blir gott.



Det är äkta, ekologisk grädde som jag spritsat själv, och inte köpegrädde på sprutflaska, bara så ni vet. ;)

MAAAAAAAT

Gårdagens middag, mums!



Den avnjöts framför TVn och gaygalan. Trevligt, trevligt!

Nu ska jag äta lite frukost och göra mig iordning. Sedan ska jag till IKEA med mor och far och hämta hem vår soffa. :)

FREDAG

Helg, finally! 

Igårkväll åkte Tobias med Fredrik till sjukhuset då Fredrik fått magsår, inte bra. Så jag umgicks med Jennie och Gabriel. Vi åt glass, tittade på Let's Dance och tjötade. Mycket trevligt. :)

Och så testade jag mitt nya objektiv lite. 


Gulleplutten. 



Denna bilden råkade jag ta av "misstag". Eller fokusen kom på fel ställe, men här ser man ju lite hur jag menade i förra inlägget att objektivet fungerar. Jag är verkligen supernöjd än så länge. Så nu ska jag bara lära mig kameran någorlunda också så jag kan ta bättre bilder.

COME TO MAMA!

När jag fyllde år fick jag lite pengar, som alltid. Och först tänkte jag köpt Thomas Saboklockan för dessa pengar, men då jag fick den av Tobias känns detta ganska dumt. Jag menar, jag behöver ju inte två identiska klockor. 

Men jag känner att jag vill köpa något för pengarna som jag kommer komma ihåg att "detta köpte jag av födelsedagspengarna jag fick när jag fyllde 20 år", så jag inte bara gör åt pengarna på skit. Därför tänker jag nog köpa detta obejtivet till min kamera. 


Canon EF 50MM 1.8 II


Jag är inget fotoproffs och använder än så länge de automatiska inställningarna på kameran, men det ska ändras, så småning om. Detta objektivet kan man ta fina porträtt med tex, så bakgrunden blir sådär suddig och fin. Och så har jag läst att den ska ta väldigt skarpa och fina bilder även då ljuset inte är så bra, vilket jag tycker är bra då jag inte gillar att använda blixt, då jag tycker bilderna blir så skarpa. 

Kanske att jag åker och köper detta när Tobias kommer hem, kanske, kanske.

NATTINATTI

Jobbat 9.30-20.30. Nu tittar jag på tv med mor, bror och Frida. Snart sängen för jobb 6.00 imorgon.

Nattinatti!

KORVSTROGANOFF A LA ECO

Yes, idag blir det korvstroganoff till middag. 



Och som ni ser blir det en ganska ekologisk sådan.

Varken Tobias eller jag är uppvuxna med att våra föräldrar köper ekologisk mat, jag kan inte heller påstå att det är Tobbes iniativ att köpa ekologiskt. Utan det är jag som smått böjat lite, mycket på grund av min bok jag läser tror jag. Och så har Jennie påverkat mig. Men det känns faktiskt bra! Jag gör mig själv och miljön en tjänst. Dock är jag ingen miljökämpe så jag köper allt ekologiskt. Det är jag för snål för än. Det som endast är någon krona dyrare köper jag i ekologiskt, är det dubbelt så dyrt så tar jag det vanliga alternativet. 

Andra ekologiska saker (bortsett från de ovan) som finns i vårt hem just nu är:
- kiwi
- banan
- rågsikt
- pressad citronsaft

VINST

Jag sitter på jobbet och ska snart ta bussen hem. Slutade 14.00, men den bussen hinner jag ju inte med, så får snällt vänta till 15.00. Skönt på ett sätt då jag kan sitta och äta i lugn och ro, men ändå drygt. Jag vill ha en bil, NU!

Så när jag köpte lunch köpte jag även en trisslott och hoppades på att vinna några hundra tusen eller så. Då skulle jag köpt mig en bil, en ny mobil och åkt utomlands.

Självklart vann jag inte flera hundra tusen, men jag vann 100:-. Och det är nog det mesta jag någonsin vunnit, inte fy skam!

Antingen lägger jag mina 100:- i sparbössan eller så köper jag fyra nya lotter och hoppas på bättre utdelning.

KLÄDER

Snart kommer Tobias hem, äntligen! Denna dagen har kännts ganska dryg faktiskt, har bara gått och väntat på att klockan ska gå. Ungefär som när jag väntar på att jag ska jobba kväll, men det ska jag inte. Ska dock åka till mamma och pappa och sova där då jag börjar 06.00 imorgon.

Men jag har varit duktig och rensat i min garderob. En bananlåda fyllde jag. Kanske inte låter som jättemycket, men jag är nöjd. Ska jag vara ärlig kommer jag inte ihåg vad jag stoppade ner i lådan, fast jag ändå var tveksam till vissa saker. 



Men nu är det fin ordning i min garderob, och plats över för lite nytt kanske. ;)



I mina garderober kasnke jag ska säga förresten. Underkläder och sådant är i byrån och träningskläder i en annan garderob. Oj, jag har nog en del kläder..

THE BED

När jag ändå är inne på temat sängen/sova så tänkte jag visa våra nyaste påslakan som jag bara älskar. 



Älskar mönstret! Älskar knapparna som sitter på sidan om kuddarna och längst ner på täcket! Älskar hur sköna de är att sova i! Bra köp helt enkelt. :)

SÖVANDE SIGNAL

Imorses hade jag ställt klockan på 10.00 av tre anledningar. 

1. För att jag inte ska sova bort hela dagen.
2. För jag gick upp 5.15 igår och ska göra det onsdag och fredag också, därför tyckte jag att jag förtjänade en sovmorgon. 
3. För att jag alltid är supertrött när jag ställer klockan på 9.30, tänkte att jag kanske var piggare 30 min senare. 

Idag vaknade jag innan alarmet ringde. Säkert en timma innan, men jag låg och slumrade lite fram och tillbaka och filosoferade. Första gången jag tittade på klockan var den 9.54, då var jag ganska pigg men tänkte att jag ligger kvar i sängen till alarmet ringer, för sängen är ju så jädrans skön. 

10.00, alarmet ringer och jag blir svintrött bara sådär! Snoozar därför en gång och känner verkligen hur jag kan somna. Alarmet ringer 9 min efter och jag inser att jag måste gå upp nu annars kommer jag aldrig upp. 

Sagt och gjort, men jag var tröttare än innan alarmet ringde. Därför tror jag nu att min alarmsignal har en sövande effekt, och kanske borde jag byta. 

ALLA ♥ DAG

Ja, det har förmodligen inte undgått någon att det är alla hjärtans dag idag. En ganska mysig dag faktiskt, även om den inte direkt firas storslaget. 

Men idag när jag kom hem från jobbet ställde jag mig och gjorde pannacotta och började förbereda middagen. När Tobias kom hem fick jag en liten bukett med blommor, jättefina var de! Och en stor påse godis fick jag också, fast det var nog inte bara till mig. ;)



Pastagratängen står i ugenen och snart är den klar. Den ska förtäras och sedan blir det film och mys för hela slanten. 

Ha en mysig alla ♥ dag allihopa! :)

GRATTIS!

Idag fyller en av mina absoult bästa vänner år! 

HIPP HIPP, HURRA HURRA HURRA HURRA!!

Grattis på 21 års dagen Chrille. :)



Jag hoppas du får en super-duper dag där borta på andra sidan Atlanten. Betyder förresten inte denna dagen att du får dricka lagligt även där borta i staterna? I så fall är du härmed vuxen på riktigt! :)

Vi får fira dig när du kommer hem, om en si sådär 7 månader, vilket är på tok får lång tid enligt mig.

Jag saknar dig, kompis!

SAMMANFATTNING

Igår morses bakade jag ju bröd till frukost.



Det blev gott, fast jag tyckte att det smakar en liten aning för sött för att vara en mörkt bröd. Så bakar jag det någon mer gång ränker jag använda lite mindre sirap och ersätta det med lite mer fil eller smör kanske. 

Tobias och jag städade hela lägenheten igår, vilket kändes väldigt skönt! Och efter det åkte han till Hillared för att köra cross, och jag åkte upp till Jennie och Fredrik och passade Gabriel under tiden som de flyttade. 



Sötnöten. :)



På kvällen gjorde Tobias och jag egen pizza med hjälp av Sara-Lee pizza kit. 



Gott!

Och så tittade vi på filmen 127 timmar. Den var väl inte sådär jättebra. Men läskigt och helt otroligt att det hänt på riktigt. Vilken styrka denna man måste haft. 

Och nu är det söndag och vi har tagit en lång skön sovmorgon och en god frukost.



Både mitt hembakade morotsbröd och min egenbakade råglimpa, men färskpressad apelsinjuice som jag pressade och ett stekt ägg, GOTT!

Nu blir det en promenad i det fina vädret tillsammans med Tobbe. :)

I VÄNTAN PÅ BRÖDET

Här sitter jag och har varit uppe sedan klockan 9.00. Då vaknade jag pigg och ville verkligen gå upp. På vardagar vill jag inget hellre än att ligga kvar i sängen och klockan 9.00 är jag oftast dödstrött, men på helgerna vaknar jag oftast vid denna tiden och känner mig pigg och har inga problem alls med att gå upp, är inte det konstigt? 

Jag sitter i alla fall här nu och väntar på att brödet jag bakar ska gräddas klart, sedan blir det frulle. :)


Igår gjorde jag inte mycket. Slappade mest på soffan, vilket var väldans skönt. Men på eftermiddagen tog jag med mig lille Gabriel på en ganska lång promenad. Jag skulle posta ett paket och Jennie var tacksam över att få lite gjort. De håller nämligen på att flytta och det är såklart lite svårt att packa med en trött bebis som vill ha uppmärksamhet och närhet. Så jag tog med honom i vagnen och så sov han gott. När vi kom tillbaka sen var han en lugn och glad bebis. 

När Tobbe hjälpt Fredrik att bära över lite saker till den andra lägenheten och sådär så började klockan bli mycket, så Jennie, Fredrik och Gabriel följde med hem till oss och så lagade vi lite mat och hade det trevligt.


Här är en trött bebis. Jennie satte honom i soffan innan vi skulle åka hem till oss, han slocknade direkt. 


Här har vi en (in)packad bebis när de skulle åka hem från oss. 

Idag är det kanonfint väder! :) Jag tror vi ska hjälpa Jennie och Fredrik att flytta lite idag med, annars vet jag inte vad som händer. En promenad förhoppningsvis. 



...

Längtan
Tänk om du kände min längtan
Tänk om du hörde orden av längtan

LÄSKIG NATT!

God förmiddag!

Jag sitter i soffan och myser i min Onepiece som jag äntligen fick tillbaka igår. Jag reklamerade min för två veckor sedan ungefär för en söm hade gått upp. Och med tanke på att det var ett så dyrt plagg accepterade jag inte det. Men det var inga problem alls att få en ny.



Mitt huvud känns lite som gröt. Trött, tungt och grötigt helt enektl. Beror nog på trötthet. Gick ju upp oförsämt tidigt igår, och så jobbade jag till 22.15, men var inte hemma innan 23.30, och kom i säng strax där efter. 

Vid 02.00 drömde jag att jag var arg på Tobbe, han ryckte i mig i drömmen, men när drömmen spelade sig vidare fortsatte den ryckade känslan och jag blev klarvaken på en gång. Jag insåg att det var Tobias som låg och krampade jämte mig på grund av ett blodsockerfall. Då han har diabetes kan kroppen inte själv styra blodsockernivån, och har han ätit för lite eller tagit mer insulin (det som gör att cellerna öppnar upp sig och tar till sig sockret så det inte är kvar i blodet) än vad han ätit kolhydrater får han blodsockerfall. Vi friska människor kan ju också drabbas av blodsockerfall, men inte alls på samma sätt. Får en diabetiker inte i sig mat så sjunker detras blodsocker mer och mer, tillslut hamnar de i en slags "koma" (eller vad man ska kalla det) som de inte själva kan vakna ur. Detta leder så småningom till att blodsockret blir så lågt att de kan dö. 

I det stadiet Tobbe var i natt kunde han inte själv komma ur eller vakna från. Så hade jag inte varit hemma hade han förmodligen inte funnits i livet nu. 

Jag vaknar, han ligger och krampar, är plaskblöt och ligger där med uppspärrade ögon som ser skräckslagna fast ändå helt omedvetna ut. 
Jag springer ut i köket och hämtar en banan och hoppas på att han är i det stadiet så han kan öppna munnen och tugga, icke! Jag springer ut i köket igen, hämtar ett glas med oboy och ett sugrör. Nu ligger han med huvudet så mycket ner i kudden att jag inte kan nå fram med sugröret. Och det är omöjligt att vända honom om. Han är stel som en pinne och sjukt stark i detta läget. 
Springer ut i köket igen och hämtar syltburken och en sked. Håller tummarna på att han kan samarbeta och förstå att han ska svälja. Det gör han. Jag matar honom med sylt i flera, flera minuter. Till slut, efter kanske tio minuter slutar han krampa och jag lyckas få honom att komma up från kudden och får i honom både oboyen och bananen.
Vi går ut i köket och han börjar nu komma tillbaka till medvetande. Han får lite mer mat och han blir som vanligt igen.

Han hoppar in i duschen, jag tvättar bort sylten från örongottet och bäddar på nytt då lakanet är vått. Så ja, när klockan var närmare 03.00 gick vi och la oss igen. 

Läskig natt! Men det är sådant man får vara beredd på med en sambo som har diabetes. 

Ni kanske undrar vad jag skulle gjort om han inte åt när jag matade honom med sylten, för det kan hända att han liksom låser käkarna eller bara spottar ut allt. Då har vi en akutspruta som jag skulle få ta i hans lilla rumpa eller lår i så fall. Den innehåller glukagon som gör att blodsockret går upp.

TORSDAG

Usch vilket väder det var idag när jag äntligen fick köra till flygplatsen. Fast hem var det ännu värre! Men vi kom hem hela och utan missöden i alla fall, vilket var tur.

Har bara slappat hos mor och far idag och nu sitter jag på jobbet och har två timmar kvar att jobba. Sedan kommer universums bästa kille och hämtar mig. Så blir det en liten kvällspromenad hem från hans mor, då vi ska lämna hennes bil där. Sedan ska jag gosa ner mig i hans famn och somna gott.

Vi hörs imorgon! :)

MER FÖRSENING!

Skämtar dom med mig? Nu är det ungefär en halvtimma kvar tills jag behövde åka till flygplatsen, trodde jag! Tittade på ankomsterna en gång till, och nu beräknas det inte innan 05.45! Jag hade alltså kunnat sova till 05.15 istället för till 03.30, som jag gjort nu. Vid 05.45 hade jag räknat med att ligga i sängen hemma hos mor och far och sovit, men det lär ju inte hända. 

Kanske skulle jag koka mig lite kaffe, som jag inte ens tycker om, bara för att hålla mig pigg? Jag känner verkligen hur sängen lockar. Jag kan ju inte direkt sätta på musik och dansa mig pigg, även om jag väldigt gärna velat. 

Nej, jag tror jag sak ta och rengöra mina plattor med svinto. Försökte rengöra spisen igår, men fick inte bort allt. Så införskaffade svinto igår när jag handlade. Får se om det kan göra underverk.

GODMORGON? GODNATT?

Jag vet inte om jag ska säga giodmorgon eller godnatt. Jag har visserligen just stigit upp för dagen, men det är nästan mitt i natten skulle jag bilja påstå. 

Varför jag gick upp 03.30 idag? Jo för jag ska hämta mamma, pappa, mormor och Jan som kommer hem från Sri Lanka idag. Klockan 4.05 skulle de landa, och igårkväll innan jag gick och la mig såg allt ut att vara i tid. Jag tänkte dock att det är bäst att kolla nu innan jag åkte, och det var väl tur. Det visar sig vara försenat ca en timma och beräknas landa 05.15. Vilket betyder att jag inte behöver åka innan om cirkus 1 ½ timma. Så vad ska jag göra nu? Visst, äta lite frukost måste jag göra, men sen då? Det är ju ingen idé att gå och lägga sig direkt, då lär jag aldrig komma upp sen igen. 

Så jag får väl njuta av en lång frukost helt enkelt.

PROVOCERANDE

Jag halkade in på Kissies blogg idag. Det är ungefär tredje gången jag någonsin besöker den och det gjorde jag endast för jag läste om henne och barnmat på Katrin Zytomierska (hennes blogg följer jag). Jag kunde inte riktigt få ihop sambandet mellan Kissie och barnmat och ville därför undersöka saken närmare. Då visar det sig att Kissie har kommit på den briljanta idén att skapa en bantningsdiet i form av att äta barnmat. Hon tror också att reklamerna om barnmat som går på TV är hennes förtjänst. Att företagen läst på hennes blogg och insett "Wow vilken afärsidé! Vi gör reklam för vår barnmat så den blir uppmärksammad av alla tonårstjejer." Dum brud! 

Hon har gjort ett matschema för en vecka också, det ser ut ungefär såhär:

Måndag:
- Äta max 250 kalorier, endast barnmat.
Tisdag:
-Äta max 300 kalorier, barnmat eller fiskbullar, kanske något glas coca-cola.
Onsdag:
- Samma som dagen innan, kanske någon frukt.

Lördag:
- Äta vad jag vill

Är bruden pantad på riktigt? Som tjej/kvinna bör man i alla fall äta 1200-1500 kalorier om dagen, och det är om du inte är aktiv skulle jag vilja påstå. Tränar du bör du säkert få i dig mer, kanske uppåt 2000, självfallet hur mycket och hårt du tränar. Och också om ditt mål inte är att gå ner i vikt. Men man bör inte äta under 1000 kalorier om dagen en längre tid, detta kan gör att man får brister av mycket viktiga ämnen, och det kan i sin tur skada kroppen. 

Jag förstår att mycket säkerligen handlar om att Kissie vill provocera, och hon lyckas. Jag blir förbannad! Inte för att hon förstör sig själv, det struntar jag fullständigt i (och jag tycker redan hon lyckas väldigt bra med att förstöra sig själv med de där fotbollarna till bröst, putläpparna och puderkakan i fejjan). Men att hon har en så stor blogg och en sådan påverkan på många unga tjejer, det stör och skrämmer mig.

Ville bara få sagt det!

Nu ska jag käka riktig mat, där min portion förmodligen innehåller fler kalorier än vad Kissie äter på en hel dag. Fiskgratäng och ris, här kommer jag, tillsammans med ett OTH avsnitt. 



SOOOOLSKEN

Nej, nu har jag varit inne tillräckligt idag. Nu ska jag ut! Ja, ta en promenad i alla fall. Sedan får jag väl fortsätta städa. All skit syns ju så tydligt när solen skiner ute. Men det gör inget, för jag älskar detta vädret!



NYBAKAT

Idag lyckades jag gå upp 8.20, vilket jag är glad för! Jag ställde mig direkt och bakade bröd, morotsbröd. 



Nu har jag nyss ätit upp en frukostbulle och en skål yoghurt med melon och kiwi. Gott!



Brödet blev väldans gott! Och jag blir så glad av att ha bakat brödet själv, fritt från tillsatser! Min bok börjar sakta med säkert förstöra mig. Men på ett bra sätt. Jag önskar verkligen att jag skulle kunna få laga all mat från grunden så man slipper tillsatser, men den tiden finns inte riktigt. Men hembakat bröd är en bra början i alla fall.

DETOXKUREN - NU ÄR DEN SLUT

Idag är det 20 dagar sedan jag började dricka detoxkuren, och det borde alltså vara sista dagen jag dricker det, men icke. Mitt tog slut igår, eller egentligen i måndags skulle jag vilja säga. Igår fick jag nog inte ens ut 6 ml från flaskan, man ska ha 12. 

Men nu är det slut och det ska bli ganska skönt att slippa bära med sig en 1 ½ liters flaska överallt med en vätska som ser ut som dyvatten.  

Nu undrar ni säkert med spänning i fall mitt hår blivit vackrare, om jag fått bättre hy, i fall jag är piggare och om celluliterna försvunnit. 
Jag kan inte påstå att jag märkt någon skillnad, inte än i alla fall. Å andra sidan studerade jag inte mig själv sådär väldans noga innan jag började. Kanske att jag märker något om ett tag, vad vet jag. Det känns i alla fall bra, psykiskt! 

Och jag har en teori att jag kanske inte hade sådär mycket skit att rensa ut. En som rökt i ett visst antal år, eller druckigt mycket alkohol eller levt på skräpmat mestadelen har förmodligen mer att rensa ut och kanske märker större skillnad. 

"Bieffekter", eller vad man ska kalla det, som man fick på grund av detta var att man behövde kissa väldans mycket oftare. För mig som tycker att det är så sjukt tråkigt att kissa blev detta lite jobbigt. Men det är kanske inte så konstigt att man behöver tömma blåsan oftare då man häller i sig 1 ½ liter vätska. Eller ja, jag är inte van vid att göra det, så kan bero på det. Jag har också en teori att det berodde på hur bra man fördelade vätskan på dagen. Tog man lite i taget från det att man gick upp till man gick och la sig blev man självklart inte lika kissnödig.

En annan bieffekt som både Tobias och jag led av i kanske en vecka, var att vi blev väldigt gasiga i magen. Och eftersom vi var det samtdigt tror vi det beror på detoxen. För vi äter inte samma saker under dagen, då han äter mycket på jobbet, så det känns inte som det kunde bero på maten vi stoppade i oss. Speciellt inte när det höll i sig så länge.

Så om du är en sådan tjej som inte fiser så kanske det är en risk att dricka detta. Men hej, fisa bör man annars dör man! (Jaja, fiser gör man ändå dör man, men ni fattar)

Om jag rekomenderar det eller inte?
Ja, jag skulle rekomendera det, just för att jag tycker det känns bra att jag gjort något bra för min kropp, även om jag kanske fysiskt sett inte märker någon skillnad. För vi vet att alla samlar på sig slaggprodukter som kroppen inte vill ha, och att då hjälpa kroppen på traven att få bort dessa känns toppen tycker jag. 
Jag tror absoult att jag kommer dricka en kur till om några månader!



GOD KVÄLL

Jag ligger i soffan och tittar på Sofias änglar och skrapade precis ur det sista gottiga i min passionsfrukt. Tobbe har gått och lagt sig, då han var väldans trött. Det tar på krafterna att spela dator en hel helg och sedan jobba hela dagarna. Så jag skickade honom till sängen och stoppade om honom. 

Imorgon ska jag försöka vara effektiv! Jag har massa saker jag vill göra. Så vi hörs imorgon!

Trevlig kväll :)

ÖVERRASKNING

Igår när jag kom hem från jobbat, vid 23.00, fick jag mig en överraskning. 

Hela lägenheten var nersläkt och det var tända ljus i alla rum. Mysig musik var på, Tobbe var snygg och i köket väntade blommor och lite kvällsmat, även ett paket.




Jordgubbsfil, men russin och fullkornshjärtan. Gulligt gjort, eller hur?


Så först satt vi och åt och pratade lite och hade det mysigt. 

Sedan fick jag öppna paketet som var en försenad födelsedagspresent.



Och det var Thomas Sabo klockan som jag ville ha. Om jag blev glad? OJA! :) (plasten sitter kvar på armbandet, det är därför det ser så plastigt ut helt enkelt, haha)
Nu måste jag bara ner till Idéguld och förminska armbandet en aning. Det är så stort att jag skulle kunna få runt det två varv och sedan knäppa klockan. 



Dessa fina rosorna fick jag, tre stycken. 

Visst var det gulligt gjort? Jag blev väldigt glad! Hade gärna kommit hem till sådant varje dag. 

Tobias, jag älskar dig!
30/9 2006


FÖRÄNDRING

Goddag! 

Idag ställde jag klockan på 8.00, men var för trött för att gå upp då, så snoozade nog fram till 9.00. Var inte riktigt medveten, vet bara att jag vaknade till vid 9.00, stängde av alarmet, sträckte på mig och tänkte verkligen gå upp. Men på något vänster sög kudden tillbaka in i drömmarnas land och jag vaknade inte innan 10.30!!! Jag hoppade näst intill upp ur sängen. Det kändes på tok för sent, men välbehövligt emellanåt. 

Sedan jag gick upp har jag ätit frukost framför TVn och satt upp min klocka i köket, äntligen! Fick den i julklapp men har inte lyckats ta mig i kragen att få upp den, men nu var det på tiden!

Det hela var ett ganska krävande projekt. Vi snackar ingen vanlig väggklocka som kräver en skruv. Nejnej! Här ska varje siffra mätas ut. Och lite petig som man är mäter jag på alla håll och kanter. 

Så här såg väggen ut tidigare


Väldigt tomt och tråkigt!

Såhär ser det ut nu, efter lite slit


I am well happy! :) Enligt bilden ser det ganska tomt ut fortfarande, men i verkligheten ser det inte lika tomt ut. Ska dock försöka få upp något annat på bordet, är inte helt nöjd som det är nu. 

Men visst är klockan fin? :) Den är ca 70 cm i diametern, så ganska stor. 


FILMTAJM, IGEN

Sängen hos mor och far, glass, choklad och en film. Kan nästan inte bli mycket bättre. 



Filmen heter "When in Rome" och är en romantisk komedi tror jag. Har inte läst vad den handlar om, och har inte hört något om den. Jag valde den för omslaget till filmen såg sådär flörtigt, komiskt och romantiskt ut. 

Ha en trevlig kväll! :)

LUNCH?

Sitter på jobbet och har rast. Min mage är mätt då jag nyss ätit lunch. Eller kan man kalla det lunch fast klockan är 16.30? Hur som, jag har ätit mat. Och det blev ceasarsallad med revben. Väldigt gott och nyttigt! Avslutar nu med en bit mörk choklad med mint, gott! Så nu känner jag mig mätt men också ganska nyttig. Och det känns bra!
Snart börjar allvaret med träningen igen, efter ett långt uppehåll. Jennie och jag ska börja träna, och det ska bli så skönt!
I måndags (tror jag) var Tobbe och jag i badhuset och simmade. Det var skönt! Och i nästa vecka ska jag försöka mig på någon form av träning. Om det blir en joggingrunda, rask lång promenad, hemmaträning eller kanske till att skaffa gymkort får vi se. Men något ska jag se till att göra. Jag menar, någon dag måste ju vara den första.

FILM

Nu ska jag titta på film i min ensamhet. Det blir:



Har ni sett den?

Jag kan inte riktigt bestämma mig för glassen eller morötterna, så det får bli både och. 

Trevlig kväll på er! Jag ska försöka ha det så mysigt som jag bara kan, själv, här i mitt "nya" rum hos mamma och pappa (gästrummet).

MAAAAAT!

Det bästa med att jobba i en matbutik är att man kan köpa med sig det man är sugen på när man slutar för dagen. Det negativa med det är att det kan bli väldigt dyrt i längden. 

Jag köpte med mig detta som kvällsmat



Fint ska det vara! Denna supergoda smörgåstårta ligger nu behagligt i min mage.

Mer saker som fick följa med hem var lite godsaker. Ett nyttigare alternativ, och ett lite mindre nyttigt.



Just nu lockar glassen mest. Men jag ska titta klart på Let's Dance och sedan se vad som passar bäst till filmen jag ska titta på. 

Jag tror jag ska klara mig i helgen.

MORÖTTER!

Jag har berättat om mitt och Tobbes vad? Att vi inte får äta godis, kakor, läsk, glass och liknande på vardagar, bryter man det blir måste man ge den andre 400:-. Det har gått ganska bra, fast i onsdags bröt vi det. Jag kan inte påstå att vi ätit mycket sådant ändå. Men det känns lite som ett misslyckande, fast ändå inte.

Idag åt jag mellan fem till tio godisar vid tolv tiden kanske. Jag är fortfarande mätt på godis och inte alls sugen på att slänga mig i sängen/soffab med en fet påse godis och titta på tv/film. Jag längtar tills jag slutar jobba och får slänga mig på soffan/sängen med en skål morötter. Jag är allvarlig! Ååååh, det ska bli så gott!

Jag tror jag är inne i en fas. Fast inte helt, för jag kom på att jag är sugen på en semla. Men ja, en liten "inte-gilla-godis-fas" i alla fall. Meeen, den kanske bara håller i sig i någon timma eller så. Kanske två dagar, eller flera veckor. Jag hoppas på det sistnämda.

(vet att det börjar bli lite tråkigt nu med inlägg efter inlägg utan bilder, men det kommer.. sen.)



Eller ni kan få en gammal på mig.

FREDAG

Idag har jag både skypat med mamma, pappa, mormor och Jan som befinner sig på Sri Lanka, i värmen. Och sedan skypade jag ett långt välbehövligt samtal med Lina som också befinner sig i värmen, fast i Australien. Åh vad skönt det var att prata med henne. Jag behövde verkligen det! Jag mår mycket bättre nu än vad jag gjorde innan. Har inte fått prata av mig såhär på väldigt länge. Jag känner mig mycket lättare nu. 

Det ska bli såååå skönt när hon kommer hem. Och nu är det inte långt kvar, bara några veckor. Jag saknar henne!

Nu ska jag packa saker för en helg. Den ska spenderas i Svenljunga. Jag ska jobba och Tobbe ska lana här i lägenheten, så jag får inte komma hem. Så jag får sitta i min ensamhet i mammas och pappas hus. Men jag ska nog klara mig fint själv, det brukar jag göra.

BARN ÄR HÄRLIGA

Jag är nyss hemkommen och känner mig helt slut i huvudet. Jag har varit och jobbat på ett av dagisen i Svenljunga idag. Och att umgås och försöka hålla ordning på 15 barn mellan 4-5 år i en dag är ganska påfrestande. Men det är ganska kul också. 

När vi satt och åt satt jag själv med fyra barn i ett annat rum. Då sa en av tjejerna (vi kallar henne Lisa) att hon visste vem hon var kär i och så pekade hon på Kalle (påhittat namn). Då frågade jag Kalle och han var kär i Lisa, det var han. Då sa Lisa att hon var hans fru. Sedan sa hon:

"Kalle, du borde göra som jag säger, för jag är din fru!"

Haha, kunde inte hålla mig för skratt. De är för söta de små barnen. Även om det kan vara en aning jobbigt att komma in som vikare. Speciellt vissa barn prövar allt med mig och försöker tänja på gränserna, just för att jag är ny. Så det är inte alltid de lyssnar så bra på mig. Men ju fler gånger jag är där, ju bättre lär det förhoppningsvis bli. 

Nu ska jag diska!

JAG HAR TRÖTTNAT

Vet ni vad jag är trött på?

Att ständigt höra av mig till personer, vänner, som inte hör av sig så vida jag inte skickar det där första smset eller ringer den där första signalen. Jag börjar tröttna på det riktigt ordentligt också. 

Om en person säger, "Men vi hörs i början på nästa vecka så kan vi bestämma en dag vi kan ses", så tycker jag att det är mer personen i frågas skyldighet att höra av sig. Speciellt om man ska träffas hemma hos denne. Jag vill liksom inte bjuda in mig själv. Jag menar inte att det är en regel att personen som säger den där meningen ska vara den första att höra av sig. Men när det känns som det ständigt är jag som tar första steget till att höras av eller ses så tröttnar man efter ett tag. 

Och det har jag gjort nu. Mitt tålamod har nått sin ände när det gäller en speciell person. Därför hörde inte jag av mig i början av denna veckan. Nu är det onsdag kväll och jag har inte hört något än. Vill hon inte umgås? Är det min skyldighet att höra av mig och bjuda in mig själv? Har jag skämt bort vissa av mina vänner med att det är jag som ska ta kontakten? I don't know!

Jag orkar inte krusa människor! Jag har samma nummer och mejl som jag alltid haft, så jag är inte svår att få tag på. Ni vet var jag finns. I'll be here! :)

H&M

Igår var jag och hämtade ut detta paket från H&M. Alltid lika kul!



Jag hade inte beställt sådär jätteroliga saker till mig själv, väldigt mycket basic plagg som jag kände att jag behövde. Trosor (svarta, vita och gråa), två BHar (vit och hudtonad) och två linnen (svart och vitt), en enkel klänning/tunika i svart och ett par sandaler. Men jag är nöjd! Hade även beställt lite till Tobbe. :) 

Men nu hinner jag inte sitta här. Snart kommer Sara och jag måste röja undan lite. 

Vi hörs!