PROVDOCKA

Min underbara balklänning hänger på en garderobsdörr i mitt gamla rum hos mamma och pappa. Och där kan den ju inte hänga i all evighet. 



Mamma tycker att jag kan sälja den, och jag har varit inne på den banan. Jag skulle förmodligen kunna få tillbaka pengarna för den då den var rätt "billig". Samtidigt har jag inte hjärta att sälja den. Jag hade såååå himla kul i den och jag älskar den klänningen! Den är så vacker. Å andra sidan kommer jag ju aldrig använda den igen. 

MEN!! Jag har funderat, och tänkt att man kanske kan köpa sig en provdocka och ha klänningen stående som "prynad". I alla fall ett tag, tills det att jag tröttnat på den. Provdockor kostar ju en del visserligen. Men jag har hittat en annons på blocket som säljer nya provdockor, och det var inte så farligt dyra styckpris. Men, de säljs bara i 2-pack. 

Så är det någon som är intresserad av att köpa den andra?



THIS AFTERNOON

Här sitter jag i soffan själv och känner mig sådär härligt trött i benen. Och varför? Jo, Sharon och jag tränade ett pass aerobic innan. Det var kul och svettigt!


Puuuuh! sa Sandra när hon kom hem. Svettigt!

Efter att jag tränat blir jag så fruktansvärt hungrig! Och jag är allra mest sugen på några goda mackor, någon god yoghurt och liknande. Så efter att jag duschat ordnade jag en smarrig kvällsmat till mig själv. 


Yoghurt med egenplockade blåbär, två mackor med stekt ägg, vindruvor och en smoothie. 


Clementin, nektarin, hallon, blåbär, morot och vindruvor. 

Mums!

FINALLY, HE'S BACK!

För ett år sedan lite drygt så skrev jag detta inlägget --> This one!
Idag skriver jag ett inlägg som är rena motsattsen till det. 

För idag har jag hämtat min käre saknade vän Chrille på flygplatsen!



Det var så härligt att se honom komma ut där med allt sitt bagage. Kändes som jag hade mungiporna uppe vid öronen. En snabb bild blev det innan han fick en stor kram!


Eftersom det var jag som hämtade honom, hade jag ju min bil. Det blev fullt om jag säger så. Men plats fick det. Trodde knappt det först när jag insåg att min käre sambo stoppat sitt mc-däck i bagaget, men det löste sig rätt smärtfritt ändå som ni ser. 

Chrilles föräldrar trodde att han skulle komma hem den 9 september, så de hade ingen aning om att jag var på flygplatsen och hämtade upp deras son. Därför blev Chrilles mor ganska så överraskad när hon insåg att det var just hennes son som stod på trappan och ringde på dörren. 


Det blev inga vidare bilder. Men hennes min var oslagbar! Det tog några sekunder innan hon insåg att det faktiskt var Chrille som stod på trappan. Chockad blev hon, men oj så glad! 


Hunden Caesar var också glad att minihusse äntligen var hemma. 


Chrillish and meeee. 

Nu är det bara Chrilles pappa som ska få sig en chock också. Det får Chrille dock klara själv. :)

Kul att ha pojkspolingen hemma på svensk mark igen! Nu ska vi bara finslipa språket och dialekten lite, sen lär det vara back to normal. ;)

Detta var alltså det "spännande" som jag varit som hemlighets full om. Inte så spännande för er kanske, mest för mig. Ville dock inte avslöja något då jag inte visste vilka Chrille berättat för. Och jag ville inte vara den som kanske på något sätt skulle sabba detta spratt det minsta.

GOOD DEAL!

(tidsinställt)

Minns ni att jag för någon vecka sedan la ut en bild på mina gamla slitna converse?

Jag fick en kommentar på det inlägget från en kille där han påstod att han ville köpa dem. Först trodde jag killen drev med mig. Men efter lite mailkontakt insåg jag att han faktiskt menade allvar och han la ett bud. Så idag blev mitt konto 400:- rikare. 


Sålda för 400:-...

NU DRAR JAG

Nu ska jag åka iväg till det där "spännande" jag skrev om igår. Kan och tänker inte berätta än vart jag ska. But you will know, jag lovar. :)


Såhär uppspelt är jag i alla fall. Eller ja, mer förmodligen. Lyckades inte förmedla på bild min uppspelthet!

FÖRLÅT

Jag inser att jag varit kass på det här med bloggningen. Skärpning på mig!

Det som varit positivt är att jag idag sett hur många olika läsare jag faktiskt har. Och jag är glatt överraskad! :) Hoppas att alla är eller blir stammisar. :)

Nu måste jag sova, för imorgon händer det spännande saker. Jag har tagit ledigt från jobbet, eller ja, bytt ledig dag. Jag ser väldans mycket fram emot det. Hoppas bara allt går som det ska. 

Cliffhanger, oh yeah! Men jag kan inte berätta just nu. 

Nattinatti.

CHOKLADPUDDING


Idag lyxade vi till det och slog till på efterrätt efter maten (efter vad annars?). Chokladpudding med grädde, mmmmm. 

Nu ska jag göra något jag inte gjort på vääääldigt länge. Nämligen gå och lägga mig och läsa några sidor i min bok innan ögonen faller ihop. Hoppas bara Tobbe hinner komma och lägga sig innan jag somnar. Känns alltid konstigt att somna själv. Och är båda hemma på kvällen går vi alltid och lägger oss samtidigt. 

Well, imorgon är det ny vecka, mer jobb och andra spännande saker. :)

Nattinatti!

DAS HELG

Den här helgen har jag varken haft tid eller lust att sitta vid datorn, men jag passar på en stund nu.

Fredag:
Kom hem efter att ha jobbat hela veckan och såg fram emot en slö kväll på soffan med något mumsigt att äta på. Istället blev det fixa mat, duscha och göra sig iordning och gå till Sharon och Filip och umgås med dem och Daniel och Ida. Senare kom Sara och Johannes och vi spelade buzz allihopa. Väldigt kul!

Senare bowlade vi. Jag kan inte påstå att jag var sådär värst engagerad i bowlingen. Satt mest och pratade med Sharon. Men jag vet att jag kom sist, väldigt sist! En strike vet jag att jag fick. Tobbe påstår att jag fick tre, men jag minns bara att jag fick en. Vem som har rätt vet jag inte. Så när jag skrev i fredags att "vinflarran är med, men det blir lugnt", ja, då trodde jag att jag skulle vara duktigare än var jag var, om man säger så. Men värst, det var jag inte. ;)


PS3 Move, frisbeegolf. 




The pic of the day. :D

Bilder stulna från Sharon

Lördag:
Trött!!! Klockan 6.00 var det dags att stiga upp för att ta sig till jobbet. Och shit, trött var jag. Men jag kom till jobbet, gjorde det jag skulle, kom hem, åt, tittade på ett avsnitt av HIMYM*, slumrade en kvart i Tobbes famn innan jag insåg att jag hade brottom. In i duschen, välja kläder, fixa håret, sminka sig och iväg för att hämta Jennie.

Vi hade en tjejkväll med bio och mat och vin på Oliven. Väldigt trevligt! Men jag hade gjort en STOR miss! Så här var det! I fredags skulle jag köpa biljetter via nätet och betala med kontokort. Första gången jag skulle genomföra köpet hängde sig internet så jag gjorde om det och det gick igenom. Bra, tänkte jag. När vi kom till bion i igår och jag skulle gå fram och hämta ut biljetterna i automaten så står det att det inte finns några biljetter köpta med kortet. Gick till kassan och BOOOOM! Jag hade köpt biljetter till fredagens föreställning!! BESVIKELSE!! 

Som tur var fanns det bra platser kvar och tjejen i kassan bjöd på den ena biljetten, så Jenne och jag missade som tur var inte Bridesmaids. Sevärd film! Smårolig, men så jävla skönt att det var riktiga, vanliga människor i. Inte några bimbos med botox i hela fejjan. Här fanns både dubbelhackor, runkor och fladdrande låt = GÖTT!

Efter ett lyckat biobesök traskade vi vidare till Oliven där vi både åt och drack gott och pratade en massa. Väldans kul och trevligt!



Söndag:
Jobb, jobb, jobb!! Kom nyss hem, så nu blir det undanplock, matlagning, dusch och en massa mys i soffan.


FREDAG

Här snackar vi bild i all hast. 


Men alltid roligare med en bild i ett inlägg. 

Kvällen blev inte alls som tänkt, men det är kul! Nu ska Tobbe och jag nämligen promenera iväg till Filip och Sharon och umgås med dem och Daniel och Ida. Vinflarran åker med, men det blir lugnt. Jobbet väntar ju imorgon.

H&M 10%

Just nu har H&M 10% på hela sitt sortiment för alla clubmedlemmar. Mamma vill beställa lite så jag tror jag ska slänga med en beställning också. Har kikat runt lite, och det finns några godbitar som jag skulle vilja ha inför hösten. 


Detta till badrummet kanske. Hittade en annan badrumsmatta jag gillade, men kände att det blev lite väl tjejigt då, så fick bryta av med en "tuffare" matta. :D Det är ju en man i hemmet också. 


Me like! 

Älskar hösten och alla jordnära färger! Och jag tror nog det blir ett och annat av detta som kommer klickas hem. (skorna är ej från H&M)

TRÄNAT, IDAG IGEN!!!

Jag har varit duktig idag igen! (klapp på huvudet)

Jennie och jag har kört ett pass zumba fitness på gymmet. Det var svårt och men svettigt. Härligt! Hoppas på lite träningsvärk denna gången, då jag inte fick det efter aerobicsen i tisdags. 



Är jag riktigt, riktigt duktig tar jag mig till gymmet imorgon och kör lite på crosstrainern tror jag. Men jag får se vad som orkas med efter jobbet. 

Nu blir det i alla fall dusch, massa mat, TV/How I met your mother och mys med Tobiiii.

ARBETSKLÄDER, BÅDE + OCH -

Jag älskar mitt jobb, faktiskt. Men det finns en sak med jobbet som jag både älskar och som jag tycker är fruktansvärt tråkig emellanåt.

Och det är klädseln.

Ofta är det underbart att man slipper stå framför garderoben på morgonen och fundera på vad man ska ha på sig till jobbet. Det största besluten är "skjorta eller piké?" "svart eller vitt linne under?". Vilket är ganska lätta beslut. Jag tar det som är rent, eller det som jag grabbar tag i först helt enkelt. En anna sak som är positiv är att jag aldrig kännt mig ful eller obekväm i arbetskläderna. Visst är de inte de mest smickrande plagg jag haft på mig, men alla ser likadana ut. Och det kunde varit betydligt mycket värre. 



Det som är tråkigt med det är att jag inte hinner använda mina vanliga kläder så mycket som jag vill. För när jag kommer hem från jobbet hoppar jag i myskläder om jag inte ska iväg och göra någonting vill säga. Så de gånger jag verkligen får duscha, ta på mig vanliga kläder och fixa iordning mig så tycker jag det är tikigt kul. Visst kan jag ha mindre krig med garderoben vissa av dessa dagar och slänga ut halva innehållet innan jag hittar något som känns bra. Men vilken tjej gör inte det? Dessa dagar önskar jag visserligen att jag fick gå i arbetskläderna. :D

De senaste onsdagarna, då jag börjar sent och slutar sent, burkar Tobbe vilja ha bilen, vilket betyder att jag åker buss till jobbet och blir hämtad på kvällen. Dessa dagar får jag duscha, göra mig iordning, ta på mig vanliga kläder och känna mig fin. För att sedan hoppa i arbetskläderna och ändå inte känna mig ful. 

Så igår såg jag ut såhär.


Suddig bild, men den togs i all hast innan dagen blev kaos!
Gröna byxor, som mer ser gråbruna ut, mina något slitna converse, vitt linne, och svart kofta med knyt i midjan. Och min älskade sjal!


Linnet har fina spetsdetaljer upptill.




PLING PLONG

Tobbe ringde mig från jobbet för ett tag sedan och sa att en man från posten skulle komma hit och överlämna ett bakdäck till Tobbes motorcykel. Han ska alltså ringa på dörren och överlämna det. Kanon så man slipper åka och hämta det. MEN!! Om en timma måste jag gå hemifrån för att hinna med bussen till jobbet. Innan dess måste jag hinna duscha och göra mig iordning. Problemet är då att denna mannen kan dyka upp när som helst under denna timman. Under tiden jag är i duschen, när jag precis kommit ut ur duschen eller förhoppningsvis när jag fått på mig kläder och borstat ut håret. 

Kommer han när jag står i duschen lär jag ine höra att han är här och då kanske han tar mig sig däcket tillbaka till posten. Kommer han när jag precis kommit ut ur duschen lär jag få panik. Jag vill ju inte öppna dörren i enbart handduk och riksera att tappa den så postgubben ser mig spritt språngande naken. Kan man då verkligen ropa genom dörren "ett ögonblick" och snabbt dra på sig kläder? Hm, känns också sådär halvpinsamt. Då skulle jag säkert få något plagg bak och fram eller liknande. 

Vilket i-landsproblem! Jag inser nu att jag inte gillar när dörren plingar utan att man är förvarnad. Som häromdagen, då det var någon unge som ville sälja jultidningar. Jag såg ut som hej-kom-och-hjälp då vi nyss gått upp, så då gömde jag mig i datorrummet under tiden som Tobbe fick springa och ta på sig brallor och öppna (han gillar att gå utan byxor hemma, speciellt på morgonen).
Well, precis som jag skulle klicka på "publicera" så kom postmannen. Jag slapp alltså öppna i handduk. Nu blir det duschen!



TRÄNING

Idag dammade jag av träningsskorna och körde ett aerobicpass på Friskis tillsammans med Sharon. Jädrar vilken fart det var! Kul att komma igång. Nu hoppas jag bara att jag fortsätter med träningen. 



LÅNGFIKA

Idag blev det långfika med en gammal vän som jag inte umgåtts med på några år. Kändes både kul och konstigt. 

Kanske blir det fler gånger. :) Time will tell antar jag.

FRUKOST PÅ SÄNGEN

Inte nog med att jag fick blommor här om dagen, så fick jag frukost på sängen i lördags. Helt plötsligt kommer Tobbe intågandes i sovrummet med frukost på en bricka. Jag som alltid brukar vakna om han går upp för att kissa eller något. Men inte i lördags. Han hade gått upp, åkt till MAXI och köpt färskt bröd och fixat frukost utan att jag vaknat. Snacka om att sova djupt. 



Jag måste vara världens bästa flickvän. ;)

Eller så kan det vara att min pojkvän är ganska så jättebra. Jag uppskattar det. Keep it coming!

GÅRDAGENS MIDDAG - DAGENS LUNCH

Gårkvällens middag blev dagens lunch. En aningens sen sådan då det blev en väldigt sen frukost idag. Men så måste det få bli ibland.


Paj med kyckling, broccoli och paprika och en sallad till. Så enkelt, men sååååå gott!

Nu blir det How I met your mother och popcorn. Det förtjänar jag efter långpromenaden med Jennie innan idag.

Ha en mysig kväll!

VINKVÄLL

Planen var att ha en vinkväll med några tjejer igår. Men en blev sjuk och två kunde inte, så vi sket i att fråga fler. Det blev bara Carro, Mickan och jag, men vi hade det trevligt ändå. Jag bjöd på kyckling/broccoli/paprika paj med tillhörande sallad. Carro hade med sig två flaskor vin och jag hade köpt tre. Mickan höll sig till alkoholfritt då hon skulle köra hem. 

Jag glömde ta bilder igår, konstigt nog. Så istället tog jag bild på resterna idag. 


Två tomma flaskor.


Och tre fulla. 

Så det blev en lugn kväll. Inte för vi siktat på att tömma fem flaskor, men ändå. Det var mina tre som blev kvar, vilket betyder att jag måste ha en vinkväll snart igen. 

Vem är med?

VINKVÄLL

Wiihooo, nu blir det vinkväll!

PRINSESSAN CASSANDRA



Jennie skulle iväg på dop idag och då ville hon ha en liten extra gåva utöver den andra hon redan köpt. Så hon beställde en liten ljuslykta av mig. 

En liten prinsesskrona, ett C och en napp. Söt tycker jag! Hoppas den blir uppskattad. :)

KRÄFTFISKE

Igår var det kräftfiske i sjön vid min morbrors stuga, så vi spenderade kvällen där. Basse, Frida, Tobbe och jag var med och slängde i burarna. Vi var kvar vid första lyftet och vi fick sju kräftor på tio burar. Sju stycken!! Skitdåligt. Vi åkte hem innan andra lyftet, och så har de lyft en sista gång nu på morgonen, men vet inte hur mycket de har fått. Fler än sju hoppas jag. Annars blir det ju ingen kräftskiva. 


Morbror Andreas och Tobbe. 


Coolingen herself. 


Tuffingarna Basse och Tomas. Och så Frida i mitten. 


Kast med liten bur.

HEMKLICKAT

Detta är nu beställt!


Jag har tänkt klicka hem det ett tag, men hela tiden dragit ut på det. Idag fick jag ett mail från H&M, 40% på valfri vara och 10% på resten, då slog jag till. 

Nu jäklar ska här tränas och komma iform.

JENNIE OCH GABREIL

Jaha ja, nu åkte Jennie och Gabriel hem för en stund sedan. De har varit här och umgåtts med mig större delen av dagen och det har varit så himla trevligt. Som vanligt! :)

Jag gjorde paj, tre små olika faktiskt. Blåbär, rabarber och hallon. Jennie höll sig till blåbär, jag till rabarber och hallonen blev orörd. Men de ska nu frysas in och tas upp när suget faller på, eller om någon kommer och fikar lite spontant. 


Paj och kaffe på Tobbes dopservis. Inte det minsta manlig, men väldigt söt. Han har en sambo som uppskattar att han fått den. 


Gullungen som var en aning grinig. Så majskrokar funkade som muta. Men ett litet leende fick man allt. Och kastade man honom i luften gång på gång gapskrattade han. Goa unge!


När han vaknade efter sin tupplur hade hans öra fastnat dubbelvikt. Såg väldans kul ut. :D

Nu blir det kvällsmat och sedan lite pyssel.

JAG ÄLSKAR DIG ♥


Sju rosor, fem liljor och några andra så knoppar väntade på mig igår efter jobbet. Åh vad glad jag blev! 

Visst är de fina? Det doftar så gott med blommor. Och hela vardagsrummet doftar fräscht och gott nu. 

Rosor och liljor är något som symboliserar Tobbe och mig. Förmodligen för att det är det jag nästan alltid får av honom. Det är en sådan fin kombo tycker jag. 

Jag älskar dig ♥ 2006-09-30

FUCK OFF

Okej, nu ska ni få höra min "fuck off" historia.
Jag hade jouren igår på jobbet, vilket betyder att när alla avdelningsansvariga gått hem för dagen är jag runt lite på alla avdelningar och håller ordning och reda, fyller på om det behövs och sådär. De kan även ringa in mig från kassan ifall köerna blir för långa. Och det var det som hände, så jag satte mig i en kassa. Eter några kunder kommer turen till två killar. Den ena tycker jag mig känna igen liiiiite (vi kallar honom Kalle),  men jag har ingen aning om hur gammal han är. Den andra killen känner jag inte igen det minsta (Vi kallar honom för Olle). De köper alvedon, så jag ber Olle om legitimation då jag trodde det var han som skulle ha alvedonen. Han hade inget leg med sig och jag förklarade då att jag inte kan sälja till honom om han inte kan visa att han är över 18. Då säger Kalle att han springer iväg och hämtar sitt, och där försvann han. Då frågar jag Olle vem som skulle ha alvedonen och det var Kalle, så då kändes det okej att Olle inte hade leg. 

Olle säger att jag ska ta en kund emellan, vilket jag gör. När jag är klar med den unden stänger jag kassan och inväntar Kalle.

Kalle kommer, en aning blöt då det ösregnade ute. När han är sådär 3 meter från kassan kastar han iväg sitt leg rakt mot mig, varpå han nästan skriker, "Där har du den jävla legetimationen!"

Tack säger jag och tänker "Shit, var han han typ 30 och arg för han fick springa ut i regnet. Pinsamt i så fall."

Jag tittar på hans leg och ser att han är förr 1992. 92!! Han är alltså 19 och svinförbannad för han fåt visa leg? Hm okej, men det tar inte slut där. 

Kalle: Är du nöjd nu?!? (arg som bara den)
Jag: Ja, tack. Jag måste ta leg på alla under 25 om jag inte känner igen kunden. Och du var ju inte mycket äldre än 18, så jag gör bara mitt jobb. (försöker vara trevlig)

Kalle snäser och fräser och ifrågasätter hela tiden om jag är nöjd. 

Jag förklarar ännu en gång att jag bara gör mitt jobb och säger "Men ta för vana att ha med dig ditt leg så slipper du springa och hämta det nästa gång. Vi måste ta leg, så jag sköter bara mitt jobb."

Kalle: Sköter ditt jobb? Är tyken mot kunderna, är det att sköta sitt jobb?!

Här hoppar min kassachef in och säger "Nej, det är precis ad hon gör, hon sköter sitt jobb".

Då spänner Kalle ögonen i mig och pekar med sitt långa långfinger rakt mot mig och säer "Fuck off! Fuck off!". Sedan vänder han och går ut. 

Jag tog inte illa upp, utan tyckte mer synd om den stackars pojken. Var nästan så jag skrattade åt det hela. Jag kunde bara tänka på hur litet ordföråd han måste haft och hur jobbigt det måste vara att vara honom om man blir så upprörd för lite extra motion och lite vatten. 

Well, jag fick ännu en gång bevisat att kunder kan bli arga för småsaker.

NATTINATTI

Hej och hå! Nu är jag hemkommen från jobbet. Det blir inget långt inlägg, sängen kallar.
Tänkte bara berätta att jag har typ världens bästa pojkvän. Han hämtade mig på jobbet då han lånat min bil idag. När jag kom hem väntade en fantastiskt fin bukett med blommor på köksbordet. Bildbevis imorgon. :)

Och sedan har man fått ett långfinger pekat mot sig och ett "Fuck off" på jobbet idag. Ja, alltid händer det något. Hela historian får ni imorgon.

Nattinatti!

KEY TO MY HEART



Pyssel, pyssel.

DAGENS DISS

Många hyllar saker och ting, men inte jag, inte idag. Jag har ingen dålig dag, tvärtom. Men jag känner för att dissa en sak som jag gått och tänkt på mycket. I stort sett alltid, men mycket den senaste veckan. 

Jag vill dissa, OTREVLIGA KUNDER. 

Det finns de kunder som blir otrevliga för att de under besöket i vår butik blivit sura på att en vara tagit slut eller inte finns i sortimentet, att en vara kostar 3:- mer än vad den gör i en annan butik, att det ligger ett äpple med en brun fläck bland alla de andra, att det är för lång kö i kassan eller något annat. Det finns mycket som kan reta upp en kund.
Sedan finns det de kunder som bara är allmänt otrevliga, det är de jag tänker lite extra på. 

Jag menar inte otrevliga på det sättet att de kommer fram och säger något opassande. Men otrevlig menar jag mer deras sätt att vara när de handlar.

När jag är på golvet och arbetar försöker jag oftast ha ett leende på läpparna och möta så många blickar som möjligt och antingen le lite extra stort eller säga ett "hejhej", allt för att få kunden att trivas. Likadant i kassan, där hejar jag på varje kund, säger beloppet och tackar.

De flesta ler, hälsar och tackar tillbaka. Men så finns det som sagt de kunder som är otrevliga. De kanske ger en en snabb blick, nästan med lite "vad glor du på?" i eller bara tittar rakt fram och går och ignorerar att jag faktiskt hejade. Likadant om jag råkat lägga en tomkartong eller ställt en vagn i vägen för en vara de vill ha. Då ber jag genast om ursäkt och flyttar mig själv, lådan eller vagnen. De flesta tackar eller säger att det inte är någon . Men så finns de ju de där andra, otrevliga typerna som gör något av det jag nämnde innan. 

Det är så irriterande! 

Jag som personal ska vara trevlig och hjälpsam hela tiden annars får man skit i kundundersökningarna för att man är otrevlig. Men kunderna då, ska de verkligen få bete sig hur som helst? 

Jag har ibland lust att säga till dem "är du stum?" "Svårt att dra på silbanden?". Men det skulle inte vara likt mig, och jag kanske inte skulle få behålla jobbet. :D

Well, de flesta kunderna är trevliga och vet hur man uppför sig, och det är ju allt för tur. :)

MIN FÖRSTA BESTÄLLNING ÄR FRAMME

Idag fick jag ett mail från söta Veronica där hon berättade att ljuslyktan kommit hem till henne och att hon blev nöjd. Bildbevis fick jag också. 



Så nu står den i hennes lille Leos rum. :)



SOVRUM

(Tidsinställt)

Jag vill göra om i vårt sovrum! Möblerna vi har, har jag trötnat på, i alla fall materialet. 


Istället vill jag ha vitt, vitt, vitt! 


Tråkigt tycker vissa, men jag älskar vitt. Jag tycker mycket om färger också, men jag har hellre färg på kuddar, ljuslyktor, fotoramar, gardiner, sängkläder, småprylar och liknande. Och jag som älskar att byta färg och mönster och köpa sådant småpill så passar en vit omgivning mig bra.
Tobias säger att jag får göra som jag vill, så länge han får bo där. :D Och så länge det inte kostar en massa. Och det har jag redan uttänkt! Pappa har redan lovat att bygga en sänggavel som jag vill ha, alltså behöver man bara betala lite virke och färg. Min byrå hade jag tänkt måla vit och sätta på fina rosknoppar, som jag även har på gaderoberna i sovrummet. Och sedan köpa två nya sängbord. Men det behöver inte bli så dyrt, men ändå blir det som ett nytt sovrum. 

Vi får väl se hur det blir. Jag vill ju såklart att Tobbe ska vara med på det. Han ska ju inte vantrivas i vårt hem, men å andra sidan är jag så trött på våra ekmöbler vissa dagar att jag bara vill kasta ut dem.

INFLYTTNINGSFEST / KRÄFTSKIVA

Igår hade vi en underbart trevlig kväll hon Tobbes mamma Marie och Jörgen. Det var inflyttningsfest/kräftskiva i deras nya gemensamma hus. Väldans trevligt, men idag är man trött, för sent blev det. 


The gang! 


Alla fick dra varsin lapp där en del ur en vers till en shlagerlåt stod. Vi letade upp alla med ord från samma vrs, och på så vis bildade vi olika lag. Marie går här kort igen vad som gäller för 5-kampen. 


Första grenen, minns inte vad den hette, men poängen var att kasta bollen i en av hinkarna. Mer poäng fick man såklart om an träffade den lilla.


Team Carola som är utför "Ormen i brallan".


Grodspott. Ser otroligt sexig ut. Men jag träffade i alla fall den stora hinken ed en av två grodor. Fanns även en liten att sikta på, den missade jag. 


Ljuspistol gick ut på att försöka släcka värmeljusen med en vattenpistol. Fem skott per person, jag missade alla, men Tobbe var stadig på hand. En av våra lagkompisar briljerade totalt, fem ljus på fyra skott, det ni!


Ordrappakalja. Två konstiga föremål framför oss och vi skulle gissa vad det var. Vi sniffade, klämde och kände. Ett av två rätt fick vi. 

Det hela slutade med att Team Carola tog hem första platsen. Wiiihoo! :D Vilket lag som kom på andra plats minns jag inte, mer än att de hade 31 poäng mindre än oss. Vi var grymma, bäst, oslagbara helt enkelt. 


Das food, mmmm! Havskräftor, vanliga kräftor och räkor. 


Marie och Jörgen hade knopat ihop en liten text till en redan befintlig melodi, där de sjöng och tackade för all hjälp de fått med flytten. Festen var nämligen endast för de som hjälpt till med flytten, med några undantag (däribland Tobbe och jag, fyskäms!).


Värdparet hade gjort en jädra jobb med att fixa iordning inför kvällen. De hade spänt upp den största presseningen jag någonsin sett mellan huset och deras uthus, så hade det kommit regn hade vi inte blivit blöta i alla fall. Tack och lov var vädergudarna på vår sida trotts allt. Mysigt var det i "uterummet". 


Tobias och hans favvohund, Lucky. 


Sång och musik. Sedan blev det dans också, väldigt övervägande bugg. Och jädrar vad kul det är! Jag är så glad att buggtakterna från min tid som tävlingsdansare sitter i, även om det var sådär 10 år sedan jag slutade.

FREDAGSMYS

Igår blev det fredagsmys för hela slanten. 

God mat.


Lövbiffrullader fyllda med champinjoner, soltorkade tomater, persilja, vitlök och fetaost. Till det blev det potatisgratäng, stekta champinjoner och sllad. Mums!

Efterrätten blev vit chokladpannacotta på chokladkaksbotten och med rabarberröra på toppen. Mums!

Några avsnitt av How I met your mother, och båda två somnade innan 22.00 i soffan. Yes, så kan en fredagskväll se ut om manarbetat hårt i veckan.

FAVORITJEANSEN DEL 2

Jag berättade för några dagar sedan att mina favoritjeans gått sönder. Tyckte inte att det var okej att de gått sönder efter några månaders användning, så jag skickade ett mail till Ginatricot och ifrågasatte om de inte skulle hålla längre. Jag fick svar om att det ännu inte var för sent att reklamera dem, men detta var tvungen att ske i butik då det var i butik jag köpt dem. 

Trodde det skulle bli problem då jag inte hade kvittot kvar, så jag hade både med mig mailet utskrivet och ett kontoutdrag från då jag köpte jeansen. 

Gick in i butiken, förklarade läget, fick ett par nya och gick där ifrån superglad! Ibland ska saker gå lätt och smidigt. 



Stort tack till Gina och tjejen som hjälpte mig utan att det blev några problem. :) Nu kan jag dra på mig favvisjeansen igen.

NYA PJUKS

Mina Converse har varit slitna ett bra tag. Och nu sjunger de verkligen på sista versen. 



Tur som jag har så kommer min kära vän Chrille snart hem från USA. Snäll som han är så köper han med sig ett par nya hem till mig. Billigare, det gillas!

Han är allt bra snäll han, den däringa Christian. :)

BABBEL

Sitter på jobbet och slänger just nu i mig en fralla och en yoghurt för att orka med det två sista timmarna. Tiden har gått fort idag, som alltid när man är på golvet. Det har varit lagom mycket att glöra, lagom stressigt. Skönt! Nu den sista tiden ska jag vara i kassan. Har inte haft schemalagd kassatid sedan innan semestren, alltså för sku veckor sedan. Har enbart varit där små korta stunder då det blivit långa köer. Dock har jag inte glömt av hur man gör. Tror det är som att lära sig cykla, nästan i alla fall.

Har ni varit ute idag? Vilket höstväder det har varit! När jag gick till bussen innan idag var det 15 grader ute och blåste. Jag hade både långbyxor, jacka och sjal på mig. Höst i mitten av augusti. Hm... Jag ska väl inte säga något. Jag har ju pratat halva sommaren om hur jag längtar till hösten och vintern. Och det gör jag. Tycker faktiskt det ska bli mysigt med höst. Alla fina kläder, mörkret på kvällen, tända en massa ljus, och fina färger ute.
Well, färdigbabblat.  Nu är det strax kassan som gälller. Sen hem och sova, för att komma hit imorgon igen, på min lediga dag egentligen. Men men, så kan det vara.

Hejsvejs!

SKILLNAD

(Tidsintällt då jag joooobbar)

När jag klickade omkring på Nelly.com så hittade jag denna långklänningen. 



Faktum är att jag har haft denna. Köpte den i Ullared för halva det priset som Nelly.com ville ha. Men jag sålde den till min mor då jag aldrig skulle använda den eftersom jag tyckte den var liiiite för kort. Till mamma, som är 14 cm kortare än mig blev det verkligen en långklänning.

Kul att se hur mycket det faktiskt kan skilja på att köpa samma plagg/sak i Ullared jämfört med i en "vanlig" butik. 

Jag älskar Gekås-Ullared!


SÅLD


TILL EN PRINSESSA

När jag nu gjort en liten ljuslykta som passar en liten kille kände jag att jag behövde matcha upp det med en som passar en liten tjej. 



BULLBAK

Idag har jag varit ledig, och det har varit så himla skönt! När jag vaknade imorses mådde jag sådär halvdant först. Men insåg att min kropp förmodligen behövde mat. I vanliga fall har jag ju ätit frukost två gånger vid 10, nu hade jag inte ätit en enda gång. 

Well, efter en lång god frukost med ägg, bacon, vattenmelon och baguette som man gräddar i ugnen framför HIMYM* tillsammans med Tobbe, så gjorde jag mig iordning och åkte till Jennie. Bullbak stod på schemat!


Jennie i full fart med bakningen. 


Min deg med fyllning. 


Fika! Nybakade bullar är ju så otroligt jättegott! På bild är min variant av bulle, snurrur. Jennie gjorde vanliga traditionella bullar, rulla-skära-lägga i form. Lika goda båda två. 

Sen åkte Jennie iväg för att hämta Fredrik på jobbet. Då busade jag och Gabriel under tiden. 


Hur lurig ser han inte ut på denna bilden egentligen? haha, busunge.

PYSSEL

Pyssel, pyssel. Tänkte bara lägga upp ett inlägg med bilder på allt det jag pysslat ihop. Insåg att jag inte hade allt under kategorin "Pyssel". 






R.I.P

Ja, vila i frid mina älskade jeans. :(



Här om dagen när jag skulle dra på mig mina favoritjeans så upptäckte jag ett hål, på ett så inte passande ställe, strax nedanför gylfen. Jag förstår inte hur det blivit till. Utan det är som att jag bara vaknade upp en dag och så fanns det där. Har någon med snopp krängt på sig mina brallor och töjt ut dem strax nedanför gylfen så det spruckit i sömmen? Skämt å sido. Men ska det få bli såhär?

Jag har använt de mycket, men de är bara några månader gamla. 

Jag är ledsen :(

SÖNDAGSMYS

Både min och Tobbes jobbhelg är nu över, och det känns väldans skönt. Imorgon är vi båda lediga och det känns inte det minsta som söndag, utan mer som fredag. 

Vi har nyss ätit. Planen var att vi skulle göra det lätt för oss och köpa färdiggrillad kyckling, potatissallad och frallor. I värmeskåpet där kycklingen brukar vara var det helt soprent. En besvikelse! Istället köpte vi kotletter och stekte. Otroligt gott var det, och snabbt går det. 


Ser lite tråkigt och färglöst ut utan salla, men vi orkade inte göra någon. Väldans gott var det ändå. 

Nu blir det några avsnitt till av HIMYM, som vi kallar det. Ja, "How I met your mother" då alltså. Och snart lite glass för att mysa till det lite extra.

Nu börjar det bli mörkt ute med, så de tända ljusen fyller sin funktion. Åh så mysigt!!

TILL EN LITEN KILLE



Ja, denna ljuslyktan skulle passa bra i ett barnrum. Visst, man tänder kanske inte direkt ljus i små barns rum, men man kan ju ha den för syns skull. Eller så kan man ha den till att samla guldtior i eller något annat smått.

KÖTTFÄRSPAJ

I torsdagskväll slängde jag ihop en paj till kvällsmat. Jag tog det vi hade hemma. 


Så det blev en paj med köttfärs, purjolök, paprika och fetaost. Gott! 

Jag åt den i torsdagskväll, igår till lunch, och nu äter jag den till lunch. Älskar att ha färdig mat hemma. Speciellt en dag som denna när man jobbat och inte orkar ställa sig och laga mat. 

Här är receptet jag utgick ifrån, ja, till pajdegen och äggstanningen. Men jag tog såklart bort dillen och citronpepparn från äggstanningen. Man kan i stort sett stoppa vad som helst i pajen med använda samma deg och stanning. Bara till att samaksätta stanningen med de kryddor man vill. Jag har balnd annat gjort kyckling/broccolipaj av detta grundrecept. Gott, och väldigt enkelt!

LYKO.SE

Det är bara början av månaden och jag har redan unnat mig en massa saker. Kläderna jag shoppade för en vecka sedan, mina ansiktsprodukter som kom med posten och så dagens paket. Rena julafton!



Även om jag vet vad paketet innehåller är jag alltid lika ivrig på att få öppna det.

Det innehöll shampoo, balsam och något glansspray som bland annat ska locka fram rödbruna toner i håret samt ge glans och näring.



Och en bodylotion som luktar godis.



Shampoo+balsam+sprayen skulle kostat 797:-, jag fick det för 199:-. 
Bodylotionen skulle kostat 161:-, jag fick den för 79:-. 

Fynd eller vad? 

Jag lovar att ge mitt omdöme om dessa prodkuter när jag använt dem ett tag.

FÅGELSKIT

Härom dagen upptäckte jag en stor fågelskit på köksfönstret. Mindre kul tyckte jag, och kände inte alls för att putsa fönstret. Så jag lät den vara helt enkelt. 

Efter flera dagar med fint väder, har det idag inte alls varit lika bra, och nu ösregnar det. Då öppnade jag fönstert så det blev ordentligt blött. 



Fågelskiten löste upp sig en aning och sedan var det bara att torka av den med papper. Lagom ansträning tycker jag!

LUGNETS NATURPRODUKTER

I några veckor har jag sagt till mig själv att jag snart måste beställa en ny ansiktskräm, då min började ta slut. Tror ni jag var så duktig och beställde hem en i tid? Nej! I söndags när jag tog de sista skrapet längs med kanterna i burken, då beställde jag hem en ny. Så jag har fått klara mig med enbart ansiktsrengöring, rosenvatten och en gammal ansiktskräm (som jag inte alls gillar!) i några dagar. Men nu äntligen har jag hämtat ut min ansiktskräm, tillsammans med en ny flaska rosenvatten (denna beställde jag i tid) och ett cerat. 



Allt är ifrån Lugnets naturprodukter, och jag kan varmt rekomendera deras produkter. Det var Jennie som tipsade om dem och jag är helt frälst. Produkterna känns otroligt bra i ansiktet, de är inte hutlöst dyrt och nästan det bästa av allt, det är helt naturliga produkter. Inte en kemikalie så långt ögat kan nå! 

Jag har testat dessa produkter


Rengöringslotion, rosenvatten, rengöringslotion med jojobapeeling och ringblomskrämen. 

Och jag är som sagt kanonnöjd! Är ganska kräsen när det kommer till sådana här saker. Jag har ratat många olika ansiktskrämer och rengöringar genom åren med dålig hy. Men nu har jag verkligen hittat något som känns bra!

Jag vet att Jennie bland annat använder Lugnets babyolja och tvål till både sig och Gabriel. Även Ringblomssalvan (inte den jag har) har hon och den använder hon till till Gabriels röda rumpa, men den kan också användas till nariga händer och fötter, spruckna nagelband med mera. 

Tycker absolut ni ska ta er en kik på produkterna och kanske testa någon. :)

LEDIG!

Dagen har erbjudit långpromenad med Tobbe coh lite blåbärsplockning uppe på "berget" vid oss. 


Riktig semesterkänsla på denna dagen. Vardag, båda är lediga och fint väder. 

Nu ska vi åka iväg till Hillared och bada.

IKEA


Dagens Sandra

Idag har Jennie och jag varit på IKEA i stort sett hela dagen. Trevligt som alltid att åka dit, och att umgås med Jennie. :) Det var mest Jennie som handlade, jag skulle mest föjla med som sällskap, men självklart kom jag inte hem tomhänt. 500:- fattigare är jag allt, men det hade jag väl räknat med när jag åkte med. 


En burk till pastan, en till riset, som egentlligen var tänkt till annan pasta först och två burkar att ha bland annat löste i. Eller något annat, kanske kakao eller pärlsocker, vad vet jag. 


Växter till datorrummet. En fikus och en murgröna. 


Fyra små burkar. Två har jag fyllt med kryddor vi fick av mamma och pappa i vintras efter att de kommit hem från Sri Lanka. En med chilli och en med någon slags curry.


En kruka och en murgröna till. En likadan som den på bilden ovan, fast här har jag snurrat upp den på en liten ställning jag gjorde snabbt och lätt med hjälp av tre grillspett och en en liten bit ståltråd. Hoppas den överlever, om inte annat kostade den bara 25 riksdaler.


Två lådor att förvara mina pysselsaker i som jag annars har en tendens att sprida ut på soffbordet. 


Godiiiiiis! Varför finns inte dessa i vanliga affärer? Skitgoda!

Sedan blev det några galgar, två klappstolar, servetter och en sax.

End of story!

MÅNDAG

Det blev ett längre arbetspass ida än vad mitt schema sa. 6.00-17.00 har jag jobbat idag. Och tiden har bara flugit förbi så det har inte alls känts direkt jobbigt att jobba. Okej, det har varit en av de finare dagarna i sommar idag, typ. Men konstigt nog påverkade inte det min arbetsdag ändå. 

Efter jobbet åkte jag till Hillared och mötte upp Tobbe och några av hans vänner. Vi tog oss ett dopp i en av Hillareds alla sjöar. Svalkande var det, vilket varf skönt i hettan som varit idag. Sedan lämnade vi min bil hos Tobbes kompis Johan. Min lilla pärla ska övernatta där och förhoppningsvis ska den må lite bättre snart. Ett hjullager ska bytas och förhoppnningsvis ska brummandet i avgasröret sluta. Jag håller tummarna!

Nej, nu är det nog dags att ta ut våra varma mackor från ugnen. Resten av kvällen spenderas i soffan med daaaarling. :)