Min snygg, snygg baby! :)



Jag älskar dig!
30/9 - 2006 

                                                                                                 /sandra norén


Skolan. ?

Upside down! Ja, det är helt klart vad skolan är nu. Kan knappt kalla det skolgång än. Schemat är som jag skrev i tidigare inlägg, helt åt skogen. Och kurser som vi inte trodde kommer nu att ligga på distansläsning. Orkar inte förklara, men min klass, eller ja, vi 6 samhällare hade möte med vår mentor och SYOn, och det var ett minst sagt upprört möte. Imorgon blir det snack med rektorn, inte för jag tror att det kommer leda till något större resultat. Hursom, hoppas på att allt löser sig och att man kan få gå i skolan, på riktigt. NU!

/sandra norén

Onsdag 26/8

Godmorgon, eller kanske Godförmiddag, beror lite på hur länge man varit uppe.
Själv har jag varit uppe sedan 7.00, har nämligen varit med Tobias på sjukhuset. Han skulle till diabetesmottagningen, och han ville att jag skulle följa med, vilket jag så gärna gör då jag tycker att det är intressant. :)
Sitter just nu i lägenheten och väntar på att klockan ska gå och att skolan ska börja. Eller ja, börja och börja. Fick ett preliminärt schema igår, men det är åt helvet fel och knepigt. Ska tydligen lyckas ha två 100p kurser och en 50p kurs på samma lektion, hur går det ihop? Ska till skolan för att reda upp det bland annat, och kolla om de har koll på saker och ting. Får väl se hur det går och hur det löser sig.

/sandra norén

Projektarbete - volontärarbete utomlands?

Dagen har en hel del gått åt till att fundera på vad jag kan tänkas jobba med som projektarbete, och har inte kommit så långt. Finns några småidéer som jag skulle kunna göra. Dock känns det sådär halvkul. Något som jag verkligen skulle vilja göra är volontärarbete i ett annat land. Det hade varit såååå kul och så spännande! Visst, det kostar pengar, men pratade med en lärare idag och hon sa att man kan söka stependier. Det kan ta lite tid, men oftast går de igenom, om ändåmålet är bra så att säga. Tittar lite på olika volontärarbeten. Det finns miljöprojekt i Equador, rädda lejon i Ghana, jobba på barnhem i Indien, och mycket mycket mer. Skulle hemskt gärna göra det, men vill inte åka själv. Och läraren som jag pratade med sa att det är ett ganska stort projekt för en person. Och eftersom alla redan jobbar med någon eller har kommit igång själva så är väl det bara att glömma antar jag. Men hade varit sååååå himla kul, och tänk vilken upplevelse!

Lejon i Sydafrika, volontärer behövs!


/sandra norén

Projektarbete, hjälp?!

Gaaah! NU har jag panik. Lite smått i alla fall. Vi var på en liten föreläsning inför projektarbetet som vi ska starta upp. Fick reda lite på hur det kommer gå till, alltså själva arbetssättet. Jag har tänkt lite fram och tillbaka på vad jag kan göra men inte kommit på något. Och så sa de idag att imorgon, 16.30, ska vi ha klart för oss vem vi ska arbeta tillsammans med och vad vi ska arbeta med. HJÄLP! En vecka hade jag tyckt varit kort tid. Men det är bara att sätta hjärncellerna i full aktivitet. Och har faktiskt kommit på en sak, vet inte om det skulle gå att verkställa, men låter ganska kul enligt mig. Inte så konstigt eftersom jag kom på det. MEN, det stora men:et. För att kunna genomföra det måste jag ha en kollega, och som det ser ut lär det inte bli lätt att hitta en sådan. Inte omöjligt kanske? Men inte lätt. Hoppas hoppas. Skulle vara s¨å skönt att kunna bolla idéer med någon. Den andra kan ju se brister som jag inte gör och tvärtom. På sätt och vis blir det dubbelt så mycket jobb, fast ändå lättare. Kanske. Hursom, håller tummarna för att jag hittar någon eller något annat att jobba med. Ser dock inte ljust ut nu. Hjälp mig?

/sandra norén

Söndag 23/8

Helgen har passerat med mestadels The Sims spelande, och mys med Tobias. Så finn väl inte så mycket att säga om det.

Skola imorgon, och jag har ångest. MYCKET ångest. Inte för själva skolarbetet just, utan annat. Jag orkar inte. Jag vet inte vad jag ska göra. Allvarligt så kommer jag inte orka om det blir som jag fruktar. Jag orkar bara inte.

/sandra norén

Första skoldagen och 18års fest

God förmiddag!
Ligger för tillfället i Tobias säng och installerar Sims 2 på min älskade dator som jag fick tillbaka igår, första dagen i skolan. Kan inte påstå att det var allt för kul att komma tillbaka. Visst, ska väl bli skönt att få lite rutiner i vardagen igen, men det är väl också det enda. Käner lite panik över att det är sista året, så mycket ska göras och när skolan är klar så är jag vuxen, eller? Jag kommer iaf helt klart kastas ut i vuxenlivet på riktigt då. Wellwell, ingen idé att stressa upp sig inför det än kanske, det blir ett senare problem.
Efter skolan igår började förberedelserna inför kvällen. 18årsfest i Hillared för Tobias Thuresson väntade. Tobbe och jag åkte och införskaffade en pressent till födelsedagsbarnet och sedan begav vi oss mot Svenljunga där vi fräschade till oss och så.
När vi anlände eill HIllared var det redan fullt ös. Och snart var man inne i takterna. En mycket trevlig kväll faktiskt, och jag hade riktigt kul. :)

Grattis Tobias, hoppas du hade en kanonkväll. :)
Och tack för igår.


Markus, Tobias bror, var också på festen men nykter, så han var vår chaufför hem. Vi stannade till på Campino för att köpa lite nattamat. Det blev en kebabrulle för mig. Och håll i dig, det var min första kebabrulle någonsin. Har aldrig ätit det innan, vet inte varför, det var ju skitgott! :D Så det var inte sista gången.
Jag hoppades på en god nattsömn, men riktigt så blev det inte. Somnade gott, men tidigt imorse ville Pricken, katten, komma in i rummet så han krafsade på dörren. När han väl fått komma in var han jobbig, och till råga på allt så spydde han, på golvet som tur va. Så det var bara att stiga upp och torka kattspya, bläää! Sedan var jag ganska pigg. Somnade väl om och vaknade till och från mellan 5.30-9.15. Sedan låg Tobias och jag och pratade lite innan han var tvungen att stiga upp för han skulle till jobbet. Jag körde honom, säkrast så tror jag. :P Sedan svängde jag förbi Maxi för att köpa lite frukost, och sen har jag bara legat här i sängen. Och nu är Sims strax färdiginstallerat, så hejdå!

/sandra norén



 


Världens bästa..

internetsida!

www.icefilms.info

Helt klart min favoritsida just nu. Här kan du titta på alla serier och filmer som du kan tänka dig, i stort sett iaf. Fast endast engelskspråkiga. Det är samma kvalité som om du laddar hem själv. Eller ja, kanske inte i DVDkvalité, men alldeles utmärkt att titta på. Jag ska aldrig mer ladda ner ett enda avsnitt av de serierna jag tittar på. Jag menar varför? Mycket snabbare, lättare och lagligare att klicka in på icefilms.info och hitta det man vill se. Kunde inte tro att det var sant när jag såg att allt jag ville se fanns där, och så mycket mer. Jag har en känsla av att jag kommer bli fast vid många fler serier nu. :D Och titta på film allt oftare.
Minus med sidan är att det inte finns några undertexter, men man har väl inte lärt sig engelska till ingen nytta? Och att det i början var lite klurigt att förstå hur det fungerade. Men annars är det toppen! :)

/sandra norén

Yoga

Ja, idag har jag tränat Yoga, hemma i mitt egna rum. Köpte nämligen en DVD till min pilatesboll för ganska länge sedan. Den har änna blivit bortglömd, där den legat i lådan. Men idag plockade jag fram och läste på den. Det stod att den innehöll övningar som skulle forma kroppen, förbättra styrkan, öka smidigheten, förbättra balansen, stärka rygg och mage och göra träningen roligar. Och allt detta låter perfekt tycker jag. Så jag ställde bort soffbordet, plockade fram pilatesbollen och körde passet som var ca 50 min. Ganska jobbigt och skönt! Ska nog försöka göra detta program några gånger. Fast, jag får väl se. Har den blivit bortglömd en gång kan den säkert bli det igen. ;)

       


/sandra norén

Weekend i Bohuslän

Ja, det skulle man kanske kunna kalla det. Tidigt i lördags morse begav sig Tobias, Markus, Carro och jag till Bohuslän, till Tobias och Markus morföräldrars stuga. Stället där jag varit två år tidigare, och som jag älskar! Det är så himla fint där ute. Och eftersom Tobias morfar gick bort i februari är kanske detta sista året de har kvar stället, och vi var därför tvugna att åka dit. Trots att vädret inte riktigt var på vår sida.
Men! Vi åkte från Borås strax innan 8, och var i Ellös ute på Orust runt 10. Tobias och Markus kusin Martin körde ut oss till ön och stugan med sin fiskebåt.
När vi var framme kändes det som om klockan var runt 13.00 och dags för lunch. Alla var hungriga och vi bestämde oss för att göra mat. Det var bara det att klockan var endast 11, frukosttid egentligen. :D Men vi gjorde väl mat, FÖR mycket mat. haha. Tog det lungt ett tag innan vi tog vår lilla eka bort till Gullhomen för att titta lite. Det blåste och regnade lite, vilket var tråkigt. Vi blev inte direkt långvariga på Gullholmen. Gick en liten sväng och gick sedan in på ICA för att köpa med oss lite fika hem. Sedan tog vi vår lilla eka tillbaka till Råö.
När det var cirka 100 m kvar till stugan stannade vi för att ett lite äldre par från en segelbåt ropade och vinkade på oss. De berättade att deras gas hade gått sönder och att det inte kom någonstans. Det ville att vi skulle bogsera dom. Fattar ni? Dom ville att vi, med en liten eka och en 5 hk motor skulle bogsera en stor segelbåt. Vi trodde aldrig att det skulle gå, men det var väl värt ett försök. Till en början gick det inte alls, vår motor stod bara och tuggade i vattnet, vi kom ingenstans. Tillslut lyckades vi vända segelbåten som höll på att driva in mot klipporna. Och efter många om och men lyckades vi få ordning på det och segelbåten började röra sig framåt. Men när vi väl fått igång den tror jag egentligen inte att dom behövde vår hjälp. Jag menar, det är ganska bra gjort av vår lilla motor isf. Hur som, vi bogserade bort båten till ett ställe en bar bit bortanför stugan. Och när de väl lagt till vid bryggan erbjöd dom oss pengar som vi tackade nej till. Så hela detta var en mycket god gärning som jag kommer leva länge på. ;)
Väl i stugan igen spelade vi lite kort. Sedan grillade vi och åt. Och efter maten blev det mer mat. Tobias kusin Martin anordnade en liten kräftskiva i "verkstaden" som ligger vid bryggan. Så han kom upp med havskräftor och krabbor som han själv fiskat och sedan räkor. Jag blev proppmätt!
Kvällen fortsatte med spel, öl och cider, och sedan mer kräftor och räkor som blivit över sedan kräftskivan. Och så kokade Martin musslor som kräftskivegästerna varit och plockat i havet medan han hade förberett lite till kräftskivan. Det blev en lång men trevlig dag, myckwet mycket mat. :)










/sandra norén

Flytt!

Ja, i fredags var dagen med stort F, flytt! Visserligen inte helt och hållet för mig, bara hälften av mig skulle man kunna säga. Tobias, hans mamma och syster flyttade från Hillared till Borås för att byta ut det stora huset mot en fyra i Druvefors. Det finns väl för och nackdelar med båda ställena, men det blir säkert bra i Borås när man väl vant sig. Lite tråkigt att inte ha någon trädgård att gå och i, sola och sådär. Eller bara ta en lite prommenad så är man i skogen där Luckey kan springa fritt, eller vara vid en sjö och bada. Men å andra sidan har jag nu 5 min från skolan när jag är hos Tobias.
Hur som helst så kånkade och bar vi en massa saker i fredags. Ut från huset, in i släpvagnen och bilarna, in till stan. plockas ur, in i hissen upp till femte våning för att plocka in allt. Det var en slitsam dag. Men gratis träning. Bära tunga lådor och springa i trappor upp och ner (tog inte hissen hela tiden), var rätt jobbigt faktiskt.

hejdå Hillared

/sandra norén

Weeeiii!

Resan till Egypten är bokad! :D


10 februari och två veckor framåt kommer jag befinna mig i Sharm el Shejk. Låter väl inte helt fel? Familjen + Tobias, Frida, mormor, morfar Jan och morbror ska med. Kommer bli kanoners hoppas jag!

Nu är jag trött, så ni får reda på imorgon eller något vad jag har haft för mig de senaste dagarna. En hel del, tycker jag då. :D

Film med älskling, bror och Frida väntar. Baksmällan it is!

/sandra norén

Nämen oj! Och så ökade Svenljungas befolkning med 100%

Ja, bokstavligt talat! Det är sant.

I veckan, eller framför allt i helgen har det varit Harley Davidson träff här i lilla Svenljunga. Det är en internationell träff där HD nissar, män och kvinnor, kommer från lite olika länder för att visa upp sina hojar, snacka och ha kul. Eller vad vet jag? Hur som helst så är det en jättestor grej. Självklart var det mest svenskar, men de kom från alla håll och kanter. Vissa från Gotland och Malmö, andra från Piteå. Jag antar att det är en stor grej att det överhuvudtaget är i Sverige. Men fattar ni!? Av alla stora städer, samhällen och byar i vårt avlånga land, så är det Svenljunga, med ca 3000 invånare som fick äran att anordna denna stora folkfest. Rätt häftigt enlöigt mitt tycke! Och vi har helt klart visat upp vår lilla by och kommun från vår bästa sida, då vädret har varit kanon!

Så vart man än befunnit sig i Svenljunga i helgen har man hört hur det har brummat och brötat. Män och kvninnor, men framförallt män i lädervästar med texten "Harley Davidson Club, Sweden" på ryggen, och stora tatueringar på armarna har synts i stort sett hela tiden och överallt. Hörde på jobbet av en kille i kön att det var ca 2200-2500 motorcyklar uppe på Moga Fritid, där träffen var. Tänk då att vissa åker två personer på sina hojar, vilket betyder att det säkert var minst 3000 människor extra i Svenljunga. Och med tanke på att vi bara är runt 3000 invånare i vårt lilla samhälle, så ökade vi med 100% denna helgen. Kul tycker jag!

Missade dock kortegen igår. När massa motorcyklar skulle åka iväg i led. Tråkigt. Var instängd på jobbet hela dagen. Det var visserligen kul i sig. Full rulle hela tiden, och jag älskar när det är det på jobbet! Träffade4 en massa nya trevliga människor, och det gör dagen lite bättre. När man får leenden och skratt och härliga kommentarer.

Enligt mig får det gärna vara fler HD träffar här! :)



/sandra norén

En veckas uppdatering

Hej!
Det var ett litet tag sedan jag uppdaterade, men skulle nu försöka mig på en lite sådan. Sammanfatta en vecka eller lite mer på ett inlägg. Ska försöka hålla mig så kort som möjligt. :)

Förra veckan:
Någon dag så var Tobias, Daniel och jag ute och fiskade en liten stund på Texlesjön med Daniels båt. Jag hade ingen tur! Det nappade både hos Tobbe och Daniel, men inte hos mig. Dock var det nog bara en fisk som vi verkligen lyckades få upp. Hur som helst, det var mysigt. Lite sådär halvbonnigt men fridfullt. :)



Lördag:
Olivia och jag tog bilen till Ge-kås för att hitta lite fynd. Jag kom hem 800:- fattigare, men med vad? Några långa supersköna linnen i olika färger och en väska. Två BHar, ansiktskräm, body scrub, face scrub och body butter. Ja, och lite annat smått.
Kom hem och lekte lite. Hittade lite gamla saker på mitt rum då vi höll på att rensa ut vårt förråd här hemma. En sak som vi drog fram kan ni se på filmen här nedan. Jag lovar er ingen njutning, men vi hade fruktansvärt kul, även om det inte syns.


Ja, det var alltså blockflöjten som åkt fram. Jag kom inte alls ihåg hur man spelade eller läste noter, så vi fick börja från början. Men måste skryta och säga att jag lärde mig väldigt fort. Det satt antagligen långt bak i bakhuvudet någonstans.

Söndag:
Åkte till IKEA med familj + Frida, Basses tjej. Min bror skulle inhandla en ny säng, vilket verkligen var på tiden. Hans var under all kritik. Man kände varenda fjärder, usch och fy!
Jag handlade på mig lite galgar och lådor för att få lite bättre ordning i min garderob och underklädeslåda. Köpte lite annat som ljus och grejs och en pläd till min soffa. Skrev ju för ett tag sedan att jag tänkte införskaffa ett nytt överdrag till soffan, då mitt gaml börjar se lite sunkigt ut där jag alltid sitter. Men hittade inget som jag ville ha, eller som jag ville kasta ut pengar på. Så istället köpte jag en grå fin pläd som jag lite snyggt täckte stället där jag allttid sitter.
På kvällen åkte jag nog till Tobbe.

Måndag:
Åkte hem tidigt från Tobias då han ändå jobbade. Satte igång att rensa ut lite skit och få lite ordning på saker och ting med mina nya lådor. Tyckte nog allt att jag lyckades. Städade även upp och organiserade lite annat på mitt rum, vilket var behövligt.
Åkte sedan till Tobias igen.



Tisdag:
Var hemma hos Tobbe medans han jobbade. Åkte sedan in till Borås för att äta lite lunch på Viskan med Sara, vilket var jättetrevligt. :) Längesedan jag träffade henne, så det var kul. Satt och pratade i ca 1 ½ timma innan Tobias kom. Då skiljdes Sara och jag åt, och jag tvingade med Tobbe i lite affärer. Och jag kom såklart inte tomhänt ut. Köpte underkläder, en lång kofta, en tröja, ett linne och ett par mörka jeansleggins. Jag var nöjd!
Åkte till Hillared, där vi bestämde oss för att packa ihop saker och åka till Tobias + familjs lägenhet. Alltså dit de ska flytta nästa fredag. Täcke, kylbag, bestick och lite annat packades ner. När vi kom in till Borås gick vi in på Maxi och köpte lite som vi skulle ha till frukost. Kom till lägenheten och pumpade upp en luftmadrass. Tog oss ett bad och sedan åkte Tobias för att köpa pizza medan jag skruvade ihop ett litet soffbord. Vi hade ingen el, då elbolaget slarvat och glömt sätta på den, så vi fick klara oss med stearinljus, vilket var mysigt.
Försökte oss på att skruva ihop ett vitrinskåp (typ), men lyckades inte. Mycket småsaker och dåligt ljus passar inte ihop, så vi gick och la oss.

Onsdag:
Vaknade runt 9.00, och nu hade vi fått el, vilket inte var nödvändi8gt då solen gassade in i lägenheten. Jag gjorde lite frukost till oss båda. Myste lite och sedan plockade vi iordning lite och begv oss hemmåt. Hade lovat Basse och Frida att vi skulle åka till Falkenberg över dagen för att sdola och bada. Så det gjorde vi! Har inte varit i Fbg på hela sommaren, så det var väldigt kul att äntligen får komma dit. Känns konstigt att ha varit där så lite, med tanke på att jag spenderat alla sommrar dfär sedan jag var 5 år. Men ju äldre man blir, ju mindre tid har man kanske. Jobb och grejs ska skötas.
När vi åkte hem sprang vi in en snabbis på Ge-kås, ca 30 min. Sen åkte jag till Tobbe, igen.



Torsdag:
Kom hem strax innan 10.00 från Tobias. Mamma ringde och hade lite svårt att hitta någon som kunde jobba, En hade ringt sig sjuk, så jag hoppade in och jobbade mellan 11.00 - 20.00. Money money!
När jag kom hem tittade mamma och jag lite på resor. Om Tobias vill så blir det 2 veckor i Egypten i februari. :) Hade varit wooooonderfull! Visst, det blir ganska mycket pengar, även om det är prisvärt. Men det är helt klart värt pengarna! Hoppas jag. haha.

Fredag:
Här sitter jag och vädret utanför är kanon! Ska snart ta mig en promenix, sedan sola lite kanske om jag orkar. Ikväll blir det kräftfiske/aktiviteret eller något i Hillared, blir nog trevligt.
Lördag och söndag = JOBB.


min nya kamera!!


mohaha
/sandra norén