Lördag 30/5

Idag har det varit kanonväder! Kan inte påstå att jag utnyttjat det till max direkt. Vaknade ganska sent, eftersom jag kom hem ganska sent inatt. Myste lite med Tobias innan vi drog oss upp ur sängen för att äta frukost. Gjorde mamma en tjänst och bakade en tårtbotten inför morgondagens födelsedagskalas/morsdagfirande. Sedan åkte Tobias hem, och jag följde med pappa ner för att handla lite.
Efter ett tag tog jag bilen till Tobias. Vi la oss direkt på hans studsmatta för att njuta av solen. Hjälpte honom även med ett svenskaarbete lite.
När vi tröttnade på att ligga stilla tog vi bilen till ICA Maxi i stan och köpte lite saker för att kunna laga mat till kvällen. Och när vi kom hem lyckades vi göra en mycket smaklig måltid. Potatisgratäng, kotlett och sås, mums så gott det var! Sedan slängde vi oss i soffan, mätta och belåtna, för att sedan titta på Robinsonfinalen.

Tyckte du att rätt person vann Robinson 2009?


Jarmo är helt klart en överlevare! Men på något sätt gillade jag Ellinor. Hon verkade så himla ödmjuk, stark och hon kunde mycket, bara att hon inte riktigt visat det. Oavsett vem som hade vunnit hade båda varit värdiga vinnare tycker jag. :)

Nu ska jag titta klart på filmen som är på TV, och sedan vänta på att Tobias kommer hem. Han är nämligen i stan för att hämta några kompisar.

/sandra norén

SOS på krogen

SOS = Sandra, Olivia, Sara.

Så har det varit i 13 år nu, snart ganska exakt tror jag. :)


Olivia, jag, Sara

Igår återförenades vi tre tillsammans, vilket var vääääldigt länge sedan, men oj så roligt och välbehövligt! Alla har nu fyllt 18 år, och det skulle vi fira med att gå ut på krogen.
Vi 19.00 kom Sara Och Olivia hit. Vi pratade, drack lite, skrattade, sjöng kareoke för full hals och dansade lite, innan vi begav oss till bussen som skulle ta oss till Borås.



När vi kom till Borås satt vi i parken (som luffare) och pratade lite. Mötte sedan upp några av Saras kompisar, gick till Tonic. Där var det dock ganska dött, så vi var bara där en liten stund för att prata och så. Gick sedan till Swing, som var fullt med studentbals människor. Så man kände sig nästan lite för vardagligt klädd. Kan inte påstå att det var röj där, men det var trevligt. På något sätt hamnade Olivia och jag vid Black Jack bordet. Hon sattsade, men det gjorde inte jag, fast jag vann 110:-. ;) Det var nämligen så att jag fick 20:- (i marker) av en kille, förlorade dem, men fick 20 till eftersom han vann. Och med dom 20 vann jag 110:-, sedan slutade jag. Ville inte ta emot pengarna först, jag trodde ju liksom jag spelade åt honom. :D Men han insisterade, så jag tackade. Mycket trevlig kille, Joakim. Det visade sig att han var där med Saras storebror, så han var ingen total främling.
Jag fick DRA bort Olivia från bordet, hon ville inte sluta. :D Å andra sidan gick hon 180:- plus. Avslutade iaf kvällen med en McDonalds innan Tobias hämtade mig för hemfärd till Svenljunga.

En MYCKET lyckad kväll! Hade så himla roligt, och mådde så bra! Kommer leva på den kvällen länge tjejer. Men jag hoppas vi gör någonting ihop snart igen. Det har gått alldeles för lång tid mellan gångerna. Men konstigt nog så finns ni kvar, och jag är tacksam! :) ♥

/sandra norén

Glad! :)

Sitter på jobbet nu. Börjar alldeles strax. Stänger ikväll med. Helt okej faktiskt, och eftersom jag har varit ledig idag så gör det inget att det blir stängning två dagar irad. :) Ska jobba imorgon med 8.00 - 12.45. Money money!

Usch vilken störtskur det kom ute, tur att jag hann in!

Hur som helst, måste kila ner nu, men ville bara berätta att jag är superglad! :) Kan inte berätta varför just nu. Men jag är nöjd, och längtar till 2 veckor frammåt! :)

/sandra norén

Uppdatering

Igår var jag leig på morgonen. Eller ja, ledig och ledig.Hade gjort mina svenskauppgifter dagen innan och behövde därför inte komma. Det var skönt att  sova länge. Åkte iaf in till eftermiddagslektionen, då vi lyssnade på en föreläsning i ca 1 timma. Och så var den skoldagen över.
Åkte till gymmet för en lite workout. Åkte till Tobias och plockade ihop mina saker. Sedan åkte vi hem till mig för att äta tårta och fira mamma lite. Grattis mamma!

Idag var det min sista samhällslektion. Iaf sista lektionen som vi gjorde något viktigt på. Åkte hem efter den lektionen tillsammans med Lina. Nu sitter jag här, och inväntar arbete. 16.00 - 22.15. Inte superkul, men det blir pengar!

Ledig imorgon och på fredag, weiii! Kan man kalla det skola?

/sandra norén


Födelsedagspressent - klart

Idag sprang jag runt i varenda affär i stan kändes det som, enbart för att hitta något passande till min mamma. Det enda jag visste att hon vill ha var en bricka, en gedigen sak. Men vart jag än tittade hittade jag bara platsbrickor eller små tunna saker. Men Cervera räddade mig! En enda rejäl bricka hade de, en i ek från Anders Petter (tror jag). Den var fin och jag hoppas att mamma gillar den. :) För gratis var den inte, okej, inte svindyr heller. Hur som helst, födelsedagspressenten är färdig!

/sandra norén

Grattis!

Grattis Jimmi, 19 år! :)

(om du nu läser ;P)

/sandra norén

Måndag 25/6

Som alla vet så är det måndag idag. Vilket betyder ny skol/jobbvecka, iaf för de flesta. Själv är jag ju ledig på måndagar framöver. Vilket är väldigt skönt! Hoppades på en skön sovmorgon, men så blev det inte. Sitter hemma hos Tobias nu helt själv, och var tvungen att gå upp klockan 8, då en mäklare skulle komma hit och fota i hela huset. Det ska ju nämligen ut till försäljning. Så detta blir de sista månaderna i detta huset, sorgligt.
Även om jag är ledig idag, så måste jag in till Borås ändå. Min mamma fyller år imorgon, och jag har inte köpt något än. Har försökt hitta något, dock utan resultat.

Något förslag på vad jag kan köpa till henne? Hon fyller 41.

/sandra norén

Falkenberg

Igår (lördags) åkte Tobias och jag ner till stugan i Falkenberg. Mamma och pappa var redan där, så vi var inte ensamma. Det var mysigt! Tobias och jag gick en lång prommenad fram och tillbaka på stranden. Det var härligt! Klarblå himmel, solen sken och havet glittrade. Visst, det blåste en del, men vad gjorde väl det?
Kvällen fortsatte med mat ute på altanen med mor och far. Sedan mys framför TVn.
Idag blev vi inte så långvariga i Fbg. Åkte ganska snabbt efter att vi ätit frukost och städat sgan och så. Tobias och jag svängde in på Ge-kås. Jag hittade en söt klänning och även en t-shirt.


Tobbe är snygg i mina solglasögon. ;)


Nu tittar Tobbe och jag på film, Jägarna. Han har ett skolarbete som kräver att han tittar på den. Och trotts att det är en svensk film så är den bra. :)

/sandra norén

Almås bal

I fredags hade Almåsskolan bal, och därmed Tobias också. Hans baldejst var Sara, och de var så fina tillsammans. :) Tyckte att Saras klänning var jättefin, och vet ni vad? Hon har sytt den alldeles själv! Inte illa tycker jag.


/sandra norén

Fredag 22/5

Idag har Tobias bal. :) Så han är uppklädd och väldigt stilig! Så om ett tag ska vi åka mot Borås för att lämna av Tobbe. Sedan slå ihjäl lite tid innan det är dags att kika ppå honom och alla andra uppklädda människor vid Grand.

/sandra norén

...

People always leave, but sometimes they come back.

eller?


Prommenad i Hillared

Tobias och jag tog oss en långprommenad med hundarna. Det var skönt!
Och jag älskar verkligen Hillared! Naturen är så himla fin, jag skulle kunna tänka mig att bo här. Och ni stadsbor eller landsbor kanske tycker att det är fel på mig. Men det är så himla rogivande. Vart i en stad kan man hitta ett sådant lugn som finns här? Jag stormtrivs, och vågar stå för det! :)











Massa bilder! Klicka på dem för att få dem större, om du vill. :)
/sandra norén

Veckan

MÅNDAG:
En snabbis i skolan. Hade sista mattelektionen för denna terminen. Var dock inte tvungen att vara där hela lektionen. Fick reda på mitt betyg, och jag är nöjd. Efteråt vet jag inte riktigt vad jag gjorde. Men var nog med Tobbe sen.

TISDAG:
Idag var jag inte länge i skolan heller. Hade NP speaking i Engelska B. Jag och Jesper hade det tillsammans, och det gick väl helt ok skulle jag tro.
Gick från skolan strax innan 11 tillsammans med Lina. Vi tittade lite i stan, sedan åkte vi hem. Hon följde med mig hem en stund, och sedan tog vi oss i kragen och gick ut på en rask prommenad.
På eftermiddagen tog jag bussen till Tobias, för att sedan åka med honom, hans mamma och syster till Borås. De skulle kolla på en lägenhet. Och ja, lägenheten var fin, och även om den var stor för att vara en 4:a, så känns det väldigt litet jämfört med hus. Så vem vet, det kanske blir flytt för deras del snart.

ONSDAG:
Ingen skola idag. Det var endast arenakampen, och den började inte innan 12.30. Och eftersom jag skulle börja jobba klockan 15.00 skulle jag endast hinna vara på arenan i ca. 30 min, vilket kändes onödigt. Så jag var hemma med Tobbe.
Jobb mellan 15.00 - 22.15. Det gick rätt fort och var helt okej.
När jag slutade kom Tobias, och då tittade vi på Twilight. Den var riktigt bra tyckte jag. :)


Lite uppdatering vad jag gjort under dagarna, då jag inte visat mig här så mycket.

/sandra norén

Påarp - bilder


Lina skjuter lerduvor.


 


Jag kastar yxa, och har tungan rätt i (utanför) mun. ;)


 


Jobbarkompisar, visst har vi alla snygga hattar?
Och mamma som försöker spela golf


Laget som kom på 2:a plats.
Julia, jag, Lina, Benjamin, Viktor.


Jag och Benjamin
 

Efter maten blev det dans!
Och dansen tog inte slut innan bussen gick hem.
/sandra norén


Helgen

Ändå tills i fredags förra veckan såg min helg ut att bli, ja, inte allt för händelserik. Jobb på lördag och söndag, och sedan en ensam kväll framför TVn på lördagkvällen. Alla andra var ju upptagna, men inte jag. Trodde jag.
Mamma frågade på torsdagskvällen om jag inte ville följa med till Påarpsgård med jobbet på lördagen. Jag hade inte anmält mig då jag egentligen jobbade. Men efetrsom jag skulle ha så fruktansvärt tråkigt annars på lördagskvällenö. Så i fredags tittade jag runt lite och lyckades byta bort mina sista timmar på lördagen. Tack Vlora! :)

LÖRDAG:
10.15 - 13.45 stod arbete på schemat. 14.40 gick bussen från Svenljunga, vidare till Tranemo där vi hämtade upp ICA Tranemo folket, och sedan vidare till Påarp.
Väl där blev vi indelade i lag, sedan var det dags för 5 kamp. Jag var i lag Gröngölingarna (vi under 20 år). Och de olika grenarna vi tävlade i var pilbåge, lerduveskytte, hammra i en spik i en stock, kasta yxa och golf (skulle försöka slå bollen i ett hål som fanns på en liten flotte i en liten sjö/damm). Jag fick kasta yxa. Och inte för att skryta eller så, men jag var den enda som satte yxan och fick poäng. Iaf av vi som tävlade i grenen (en från varje lag). Snacka om att jag var stolt när inte ens stora starka karlar satte den. ;) Och på vandringen i skogen bjöds det på drickbart och lite snacks.
När vi var tillbaka efter 5 kampen i skogen var det prisutdelning. Laget jag var med i kom på 2:a plats och jag valde KostaBodas drinkglas, jättefina. :)
Kvällen fortsatte med grillbuffé, gratis dricka till maten, något drickbart till kaffet, en drink i baren (ville man ha mer fick man stå för det själv) och dans. Kvällen var mycket rolig och lyckad, och precis vad jag behövde! Den slutade piggare och bättre för vissa än andra, om man säger så. ;) Jag klarade mig bra, bara för att vara på det klara med det.

SÖNDAG:
Sov länge och myste med Tobias. Sedan var det jobb, 17.00 - 22.15.

/sandra norén


jag jag


Skoaln - meningslös

Ja, dagen började med Arbetsmiljö och säkerhets lektion. Vilken var helt onödig, då jag redan var klar med mitt arbete. Men Ewers och jag satt och tittade på film, Madagaskar 2. Vi fick faktiskt tillåtelse av läraren! :) Filmen var bra.


Tänkte åkt hem med 12 bussen, men Ewers bad så snällt att jag skulle stanna på stugan så han slapp vara ensam. Så snäll som jag är var jag kvar en timma till, sedan åkte jag hem.

/sandra norén

A Fine Frenzy - Almost Lover



Goodbye, my almost lover
Goodbye, my hopeless dream
I'm trying not to think about you
Can't you just let me be?
So long, my luckless romance
My back is turned on you
Should've known you'd bring me heartache
Almost lovers always do


/sandra norén

Onsdag 13/6

Dagen har sett ut på detta viset:
- Först skola. Samällskunskap stod på schemat, och jag jobbade flitigt idag. Blev i stort sett klar med mitt egna arbete. Endast en källdiskution som fattas.
- Lunch åts på Thai Silk tillsammans med Lina och hennes mor. Trevligt! Dock inte så gott som jag förut tyckt att det varit. Föråt mig nog på det förra året.
- Tittade lite snabbt i affärer. Ett par örhängen och toffsar inhandlades.
- Tobbe slutade, och vi åkte till Gbg för att han skulle köpa nya sommardäck + R-fälgar. Dyrt! Men han blev glad iaf.
- Hem till Hillared och firade Tobbes pappa lite med tårta, då han fyllde år idag.
- Åkte till Svenljunga. Pratade lite med mor och far, packade lite saker och åkte sedan till Hillared igen.
- Åt kvällsmat, gott bröd med salami, ÄLSKAR salami!!
- Pillat lite på datorn.
- Sitter ensam i Tobbes kök och väntar på att han ska komma hem ifrån gymmet så vi kan gå och lägga oss. Eller det klart, jag kan lägga mig nu. Fast jag väntar nog.

Hunnit med ganska mycket idag tycker jag nog allt. Även om det kanske inte var viktiga saker så. :)

/sandra  norén

NP matte B

Nationellt prov i Matte B är avklarat. Om det gick bra? Hm, nja, inga kommentarer. Är arg på mig själv!! Visst IG får jag inte, men är ändå arg och besviken på mig själv. lite i alla fall.
Hur som helst, nu är det över i alla fall, och gjort är gjort.

/sandra norén


Så söööt :D



Så jävla söt unge! :D Älskar denna reklamen. haha

/sandra

Nationellt prov i Matte B



Usch och fy! Nationellt prov i matte B imorgon. Det kan gå hur som helst! Men jag håller alla tummar jag har för att det ska gå vägen.
Har aldrig haft svårt för matte, men i B-kursen har jag dock stött på lite problem. Men katastrofalt dåligt har det inte gått, så ingen större "skada" skedd. 

Håll tummarna för mig imorfgon, mellan 8.20 - 12.20. Har alltså 4 timmar på mig att göra provet, så jag hoppas att det räcker. Har laddat upp med bananer och vindruvor som ska med. Annars kommer jag bli vrålhungrig och mitt blodsocker kommer hamna i botten ganska snabbt. 

Men nej, nu är det hejdå för idag. Och sängen, here I come! Och så ska jag somna skönt och gosigt i Tobias famn. :)

/sandra 

Mysig helg

Det har varit ett väldans tjat på mig om godis och frukt, och nyttigheter.

I HELGEN HAR JAG VARIT FET!


Ja, jag har ätit godis, och käkat pizzas, mumsmums! Fast å andra sidan hade jag ett jobbigt vattengympapass i fredags, och så var jag ute och gick en ganska lång prommenad i lördags. Plus att jag bowlade i 2 timmar i lördagskväll. Så jag har kanske inte varit så fet trotts allt. ;)

Helgen har varit lugn, skön och trevlig. Spenderat hela helgen i Hillared, hos Tobias. I lördags eftermiddag fick vi ett ryck och ville bowla. Tobbe ringde och bokade bana, 19 - 21.00. Han, hans mor + Jörgen, hans bror, syster, och jag bowlade. Vilket var mycket roligt och trevligt. Jag hade ingen höjdarkväll inom bowlingspelandet, men vad gjorde väl det? Urkass var jag inte i alla fall. :D

Mestadels har jag slappat, och gosat med Tobbe, Pricken och Elsa (två sistnämnda är katter). Detta var min och Tobias första hela lediga helg tillsammans sedan evigheter, känns det som. Antingen har han jobbat, eller jag. Eller så har något annat, som kalas, stört helgen.

Och nu väntar en ny skolvecka, blääää!

/sandra


Godis VS Frukt kommentar, igen

Från Chrille angående Godis VS frukt, igen:

Att tillägga också är väll att fruktos (fruktsocker) inte är alls lika snabbt som vanligt vitt socker och därför inte ger denna jättekurva på blodsockerkurvan vilket bara är bra :)


Mina ord:

Alltså, som du förmodligen vet måste du ha socker i blodet. Har du för mycket hjälper insulinet till att sänka halten socker. Har du för lite kan du känna dig trött, yr, hungrig osv. Då behöver du helt enkelt äta lite. Då är godis inget bra alternativ (vitt socker). Ditt blodsocker skjuter i höjden, och visst, det är det du är ute efter, dock inte riktigt på detta viset. Du vill ju såklart att det ska hålla sig på toppen ett tag så du slipper bli hängig snart igen. Äter du vitt socker skjuter sockret i höjden snabbt, men sjunker ganska snart efter det, och du är tillbaka på ruta ett.
Väljer du istället fruktos (fruktsocker) så håller sig blodsockret uppe en längre tid, innan det börjar vandra neråt igen.

Eller har jag helt fel nu Chrille? :D

Har jag rätt, så har jag precis fått briljera lite. ;) Har jag fel lär jag märka det, och då lär jag mig det rätta.

Jag tycker iaf att ni ska äta frukt istället för godis. Som Chrille nämnt tidigare, frukt innehåller vitaminer, antioxidanter och andra viktiga saker.

/sandra

Kommentar till Godis VS Frukt

Min pålästa och smarta vän Chrille gav en bra kommentar på mitt förra inlägg, och jag tänkte dela med mig av hans visa ord. Eftersom jag känner att mitt in'ägg inte var fulländat.

Chrilles kommentar:

fruksocker Vs. vitt socker, sakaros har blivit "det nya" nu.

Som du säger i frukt hittar du inte lika mycket socker som i vanligt godis per 100 g.
Dessutom innehåller frukter essentiella (livsnödvändiga) vitaminer, mineraler och antioxidanter som väger upp fruktsockret en del.

Samtidigt som mediafolk säger vad som betalar pengar, Fredrik Paulun, Sveriges främsta har t ex koverterat från att vara bra till en så kallas mediahora.

Tycker man borde fortsätta med frukt framför socker :) trots att jag är ett litet godismonster!

/sandra

Godis VS Frukt = sak samma?

Jag åkte bil hem från skolan idag. då min pappa var i Borås vi den tidpunkten då jag slutade. Så jag lyssnade på radion, och då påstod de att frukt inte var så nyttigt som man tror, och att frukt kan orsaka diabetes.

Hur många gånger har du inte hört, "Ta en frukt istället för att äta en massa godis", eller "Frukt är nyttigt!" osv. Tydligen så är inte frukt så nyttigt som man då alltså trott.

Frukt inehåller ju mycket socker, frukt/druvsocker. Och jag har i alla fall alltid trott att detta socker ska vara nyttigare än "vanligt" socker som finns i t.ex. godis. Tydligen känner kroppen ingen skillnad på dessa två. 

Så det de menade var att man nästan lika gära kan äta godis som frukt. Fast det klart, en banan innehåller ju mindre socker än vad choklad av samma vikt gör, tror jag iaf. Och i en frukt hittar du inte fettet som finns i chokladen. Fett är i och för sig inte farligt, i lagom mängd såklart. Och frukt mättar bättre än godis. 

Jag är inte så insatt i detta och kan inte så mycket,så har du synpunkter eller mer fakta så tar jag gärna emot det. :) 
Och oavsett vad kommer jag äta frukt istället för godis när jag vill känna mig nyttig. :)

VS   



 

/sandra


Lördag - grillpartaj

I lördags stod jobb först på schemat. 6.00 - 12.00, och det gick ganska bra att jobba faktiskt. Var till och med pigg när jag steg upp 5.15 påmorgonen.
När jag kom hem la jag mig på altanen i solen och sov ett tag.

På kvällen var vi bjudna till Sara i Hillared på grillpartaj. Mycket trevlig kväll faktiskt. Trevliga människor, umgicks visserligen mest med de jag kände, men roligt var det. Grillade, spelade kubb och satt och pratade. Mysmys, måste snart göras om tycker jag. :)


Therese, Zacke, Evelina, Tobias, jag och Chrille längst fram. :)


De flesta som var där. Och den blonda tjejen med ljusa jeans och svart tröja, som ser ut att stå i lågan. Det är Sara, värden eller vad man ska kalla henne. :D


/sandra

Valborgsmässoafton :)

Dagen hade varit underbar, kanon väder! Så skoldagen var lätt avklarad. Visste inte riktigt vad jag skulle göra på kvällen. Trodde att det fanns något att hitta på, men så blev det inte ritkigt. Hur som helst, så blev kvällen mycket trevlig, då Tobias och jag hamnade på hans klasskompis flickväns fest. Skulle egentligen bara kört Tobbe och Jimmi dit, men ångrade mig i sista stund, och så körde Marie in oss tre i stället. Och det var väldigt trevligt faktiskt! :)

Innan vi skulle in till Borås på festen så skulle jag hem och hämta lite kläder, då jag kommit till Tobbe direkt efter skolan. Innan jag tog Maries bil från Hillared tänkte jag att jag inte får glömma nycklarna till vårt hus. Självklart kom det något ivägen när jag skulle hämta nycklarna, och när jag då kom till Svenljunga var jag nyckellös. Mamma och pappa var i Falkenberg, min bror i Borås, garaget var inte öppet, farmor hade ingen nyckel, mormor och Jan som har nyckel var inte hemma, så jag hade problem. Kom dock på att mormor och Jans granne nog hade en nyckel till deras hus. Och det hade hon, fast till deras gamla ytterdörr (de bytte nyss dörr). Som tur va gick den gamla husnyckeln till garaget, så jag kunde komma in den vägen. Men mormor och Jan har larm i sitt hus, och eftersom jag kom in "fel väg" i huset så ringde Securitas. Men jag uppgav koden som mormor berättat, så det löste sig. Jag fick till slut tag på hemnyckel och kom in i vårt hus för att hämta lite kläder. Sedan körde jag fort, fort (fy) till Hillared.

Sedan bar det då av till Borås. Och jag drack, kors i taket, ungefär. Har i stort sett inte druckigt sedan 25 december. Och första cidern slog direkt, så det blev en billig kväll. haha. Och nu menar jag inte att jag var kanonfull, för det var jag inte. Jag kunde prata klart, och jag visste vad jag gjorde. Det var bara det att det snurrade lite i huvudet. Hade i och för sig inte druckit så bra på dagen med tanke på hur mycket jag suttit i solen. Hur som helst, det var trevligt! :)

/sandra