En bild säger mer än 1000 ord..

Idag har jag plockat bort julen från mitt rum = tre tomtar, två julljuslyktor, min adventsbelysning och bytt sängkläder. Även om de inte kanske var så juliga. Lite tidigt att plocka bort julsakerna nu kan tyckas. Man ska väl egentligen vänta till trettondagsafton? Men det orkade inte jag göra. Jobbar hela helgen och trettondagsafton med för den delen. Så det fick bli idag.

Jag älskar kort, bilder som påminner mig om oftast bra tider. Jag har en hel del bilder framkallade i ramar i mitt rum, och idag bytte jag ut några. Har tänkt göra det länge, men det har liskom inte blivt av. Gillar korten, för de påminner just om stunder som är glada. Men ibland får dessa bilder mig på andra tankar, då de ganska lätt kopplas till något som får mig att må ganska dåligt. Därför kände jag att nu ska jag ta tag i det. Så de gamla bilderna hamnade i albumet i stället. Kanske kommer de upp en annan gång.



MIN JUL i bilder

JULAFTON


Julaftonsmorgon. Inte så fräsch, men glad!


Molly fick en julklapp. Hon visste inte riktigt hur man öppnade. Men visst blev hon fin i sin reflexväst? Nu kommer hon synas bra när hon är ute.


Vi fick besök av Peter, Iva och lilla David.


La familia


Julaftonen firades hos farmor och farfar. Visst var Jasmine fin? :) Tråkigt att kortet på faster Mia, mig och Jasmine blev så suddigt.


Tomten kom! Han var inte så vacker, men han var snäll. Och alla kusiner var tvugna att ställa upp på fotografering med honom. Bara Josefin och Jennifer som fattades i kusinskaran.


Julklappar är spännande!


Jasmines favorit kille. Min med!


JULDAGEN


Juldagen firades hos mormor och Jan.


Favvograbbarna var där.


Smile!


Grabbarna fick ett häftiga pistoler med "pilar" som man skjuter. Coola glasögon och skyddsvästar till. Dock kunde de bara leka med de i ca 2 minuter innan Axel råkade träffa Anton med en pil på munnen, och då blev det ledsna miner.


Efter maten spelade vi Twister som de fick av oss istället. Lite fusk att de spelade mot mig, då jag är dubbelt så lång som de är.


Mormor hade varit så snäll och köpt en påse med paket till oss stora barn, och en påse till de små barnen, så vi kunde spela paketspelet. Annars hade vi ju kanske blivit avis när de vuxna spelade. Hon är för snäll hon, min mormor! :) 

Kvällen avslutades som jag berättat tidigare hos Carro och Markus. :)


Julen 2009

Och så var julen 2009 över. Den första vita julen på väldigt länge. Syftar på snön, den var inte vit alla dagar i annan benämning.

Dagen innan julafton myste hela familjen lite med mat, TV och några julklappar. Eller det var Frida som fick eftersom hon skulle åka hem på kvällen. Även Tobbe och jag fick en tillsammans av mina päron. En vante med två hål för två händer. Alltså en vante som båda kan ha på sig så man kan hålla handen utan att frysa om den. Rolig idé tycker jag. :D
Julaftons morgon gick vi upp vid 9 och åt frukost tillsammans allihopa framför brasan och TVn. Öpnnade några julklappar innan det var dags för Tobbe att åka till Kungälv. Sedan fick vi lite besök hem.

15.00 skulle vi vara hos farmor. Kikade lite på Kalle Anka, bara för att, men såg nog bara ferdinad och Piff och Puff. Sedan blev det julmat, och oj vad mätt jag blev! Förstår inte hur man kan bli så mätt av julmat? Fet mat antagligen.
Sedan kom tomten och jag fick en hel del julklappar. Hade antagligen varit snäll i år. Senare på kvällen kom Tobias till farmor. Fick iofs inte honom så mycket för mig själv, då Jasmine beslag tog honom. :D Vi pärlade och pusslade.
Åkte hem och bytte lite till julklappar. Mamma och pappa fick varsin sista av tobias och mig, och han och jag bytte våra sista. Sedan var det godnatt.

Dagen efter julafton började slött. Sedan åkte vi till mormor och Jan för att fira ännu mer jul. Fick mer julklappar och åt lite. Sedan begav vi oss till Borås i snökaoset. Jag fick köra i 60 på 27:an, det har aldrig hänt innan. Åkte i alla fall till Carro och Markus. Det var inte bestämt från början att vi skulle dit, så det blev lite av en spontant sådär. Och jag hade kul. Fanns väl en sak som gjorde det, ja, vet inte om jag ska säga tråkigt. Men jo lite, men det var skönt att prata ut lite om det i alla fall.

Och igår, julens sista dag, firades hemma hos Tobias med några av hans släktingar från hans mammas sida. God mat och paketleken blev det. Trevligt! När släkten åkt hem bytte vi lite julklappar. Marie och Jörgen fick sina från mig och Tobbe och jag fick av dem.

Julen har varit bra, faktiskt. Jag önskade mig nästan inget, men jag fick det jag väl önskat mig.

Saker jag bla fick var:
-  1500kr bidrag till resan, tack tack tack!
- Brödrost och vattenkokare, jätte fina!
- Två morgonrockar, en i fleece och en i velour, men ska nog lämna tillbaka en, kanske.
- Pressentkort
- Strykjärn, de tycker nog att det är dags för mig att flytta. :D
- DVD boxar, säsong 3&4 av OTH och 1&2 av Vänner.
- Ljuslyktor, eller vad man kallar det, jätte fina.
- Pengar
- FM transmitter

Tack allihopa!


Dan före dopparedan

Tänka sig, julafton imorgon. Kan inte riktigt förstå det faktiskt. Julen var så spännande som liten. Nu kommer den lika fort som den är över, lite tråkigt faktiskt. Fast lite jul blir det när jag ser mina yngre kusiner och deras glädje på jul. Åååh, jag vill med bara barn, i alla fall på jul. :D

Just nu är jag hur trött som helst! Har jobbat idag melllan 6.00 - 12.30. Att behöva gå upp 5.15 är inget roligt. Det går an när man kommit igång på morgonen och när man hela tiden är i farten. Men sedan när man kommer hem och sätter sig i soffan, så kanar man längre och längre ner, och när man ligger ner så sover man. Hopplöst! Och så blir man för slö för att ta sig upp. Men nu, efter några timmar har jag tagit mig ur kragen och dragit mig upp. Ska fixa till lite på mitt rum, plocka upp lite och bädda sängen. haha. Sen kommer Tobbe hit.

Köket och vardagsrummet

Under hösten har vi (läs mamma och pappa) renoverat köket och vardagsrummet. Och nu är det i stort sett klart. Det är lite tavlor och liknande som ska upp på väggarna och så som fattas. Men det har blivit väldigt fint tycker jag, och jag trivs!

Tänkte bjuda på lite "efter" bilder, orkar inte leta fram några "före" bilder nu. Ni som varit hemma hos mig vet hur det såg ut innan, och till er andra, det kommer kasnke bilder på hur det såg ut innan senare.



Det ser väldigt tomt och tråkigt ut på denna sista bilden som är på vardagsrummet, men som sagt. Lite tavlor och det kommer göra susen!

Visst har det blivit fint? :)

Julgodis

Ja, idag har jag bakat julgodis. Jag gjorde ett säkert kort, knäck. De flesta gillar det, och det är lätt att göra. Sedan ville jag testa på något nytt. Tänkte gjort fudge först. Men när jag läste kommentarerna till recepten så blev jag lite osäker. Det var så många som hade misslyckas. Så jag gjorde chokladkola istället. Det tog sin lilla tid då det skulle koka upp till 120-125 grader. Men tillslut nådde smeten de graderna. Hällde det i min fina lilla hemagjorda form och sedan var det bara att vänta på kolan att stelna. Kom då på att jag glömt vaniljsockret, fasen också. Men som tur var blev de goda ändå. Stod och virade in alla i folié, det tog sin lilla tid.







Done

Julklapparna är färdiginslagna! :) Nu ska jag ta mig ner till ICA och köpa lite ingridienser så jag kan baka julgodis i stora lass!


Julklappar i stora lass

Vaknade upp själv idag hos Tobbe. Ganska van, men lika tråkigt varje gång, speciellt när man är ledig. Låg kvar länge i sängen och tittade på TV. Orkade inte gå upp. Men efter att jag väl gjort det tog jag mig ner till stan för att inhandla den sista julklappen som var till min mamma från Tobias och mig. Blev nöjd till en början, men nu har jag ångrat mig en aning. Inne på samma spår, bara en liten förändring som behövs ändras. Men Tobbe ska köpa det som jag ångrat mig till imorgon, så får jag lämna tillbaka det jag köpt någon dag. Om ni tycker att det blev jobbigt att läsa och att min förklaring blev flummig så släpp det. :P Vill inte skriva vad det var jag köpt "fel" ifall min mamma läser detta inlägget. Kan förklara och visa efter julafton.

Men som sagt, julklapparna är klara, vilket är väldigt skönt! Känns som jag köpt extra många julklappar i år. Kul iofs, även om inte plånboken håller med. Blev visserligen en dyr månad eftersom Tobias och jag var och shoppade loss på IKEA för 1000:- var, men de pengarna skulle ändå gå åt snart.

Wellwell, nu är det bara att slå in alla klappar som är kvar, och kanske skriva rim till några. Det är alltid kul. Inslagningen blir jag kanske klar med idag, har inte så många kvar.

Var på personalmöte med julklappsutdelning idag med. Det bjöds på smörgåstårta, mums! Per, vår chef, pratade lite siffror och grejer med oss innan vi gick vidare till lottdragningen. Det var nämlifgen så att vi alla fått ta en lott när vi kom. Jag trodde att med min tur får jag säkert välja pris bland de sista, när alla bra priser gått. Men, det första numret som ropades upp var nr 76, mitt nummer! Så jag gick glatt fram till prisbordet och plockade på mig ett paket med fyra stycken BodaNova drinkglas. Har fyra stycken sedan innan, från prisutdelningen på Påarps gård från i våras. Och har frågat mamma om hon inte kan fjäska med Per så att jag kan få köpa fyra sådana till, känns så fjuttigt med endast fyra stycken. Men, nu vann jag dem istället, så behövde inte betala något, vilket var tur då de är gansk dyra.
Blev även julklappsutdelning sedan. Eller ja, ett kuvert med en lapp där man får välja mellan tre olika förslag. Antingen ett pressent kort på ICA eller ett på köpmannaföreningen, eller ett på Ebarps spa. Jag tror jag ska välja pressentkortet på spaet som julklapp. :)

Jul på Liseberg

I lördags var Tobias och jag på lite fest hos Sara i Hillared. Det var trevligt! Sov hos Tobias pappa sedan efter det. Och eftersom Sara inte bor i "centrum" av Hillaredså blev det en ganska lång och kall prommenad på natten hem, men ändå skönt. Sedan lite nattamat innan sängdags. Och hör och äpna, detta var första gången jag sov hos Tobbes pappa. Och vi har varit tillsammans i 3 år och nästan 3 månader. Nästan skamligt.
Dagen efter blev det ännu en lång och kall prommenad upp till Sara för att hämta bilen, och även prova mallen (eller vad man ska kalla det) till min balklänning. Kommer nog bli superbra! :)
På eftermiddagen åkte Tobias och jag till Göteborg för att gå på Jul på Liseberg. Mysigt, men oj så kallt! Tur att jag hade tagit på mig extra sockar och leggins under byxorna. Vi gick runt och tittade, drack glögg och spelade på chokladhjulen. Vann två stycken små centerrullar. Det blev dyra centerrullar. :D Men, skit samma, mysigt var det iaf!

 


Nothing at all

Började skriva ett inlägg, ett väldigt personligt om tankar och känslor. Hur jag känner, speciellt inför en viss sak, eller händelse skulle man kunna säga. Och sedan lite annat runt om. Men kände inte för att dela med mig av det idag. Ändrade sinnesstämning en aning och kände inte för att publicera ett sådant inlägg. Vem bryr sig? Nobody!

Ville ändå få ur mig det i alla fall. GODNATT!


Julbestyr

Hade avslutning i skolan idag, och det var trevligt må jag säga. Började dagen med att klassen tillsammans åt frukost i matsalen. Vi hade tävling/frågesport, rolig faktiskt, och mitt lag vann, weeiii! Avslutade med julklappsspelet. Alla (nästan) hade med sig två paket var, så det blrv några stycken i potten. Det roliga var att ett av paketen jag köpt blev det som nästan alla ville ha. Det jagades hela tiden, och ingen visst egentligen var det var i. Det slutade med att Rebecka fick det, och innehållet var ett ölglas där en ringklocka sitter fast, och så sår det "Ring för en ny omgång".
Efter skolan väntade det jobb för Lina och mig. De årliga julpåsarna skulle packas. Det är nästan en tradition att vi gör det nu. Tror dett var fjärde året i rad som vi packar påsar med julmat som olika företag, framförallt Elmo, har betällt till sina anställda. De innehåller diverse matvaror så som prinskorvar, kötbullar, lax, sill, glögg, paradisaks och en hel del annt som hör julen till. De hade avsatt 5 timmar idag och nästan lika många imorgon till oss för att bli färdiga. Efter 6 timmars slit var vi klara med alla 192 påsar + att vi röjt upp där vi stått och plockat. Bra jobbat av oss tycker jag allt. Så nu slipper jag jobba imorgon, vilket är skönt. Så imorgon blir det julstädning och pyntning, slå in julklappar ska också hinnas med. Baka julgodis hade jag också tänkt göra, och så ska vi köpa julgran och ta in och klä den. Sedan avslutar vi kvällen med julskinka och mys tror jag. :) Mmmm, jag gillar julen!

Och i år blir det förhoppningsvis en vit jul, peppar peppar ta i trä! Jag har sagt ända sedan i november någon gång att jag starkt tror på en vit jul. Håller tummarna!


Jag ska köpa en MacBook

.. den dagen jag känner att jag verkligen, verkligen har råd, eller rättare sagt den dagen jag tycker att det är värt att köpa en. För pengarna finns, men känns kanske lite onödigt när jag än så länge har en fullt fungerande PC. Men någon gång ska jag bli ägare till en MacBook. De verkar så himla smidiga. Inte som min laptop som väger ton och förstör axeln på mig. Sen är den ju snygg också. Väldigt stilren må jag säga. Och jag gillar Apple! Jag har en gång haft en touchmobil, och sa att jag aldrig mer skulle ha en sådan, men jag tror minsann att iPhone har börjat ändra min åsikt. Fast å andra sidan skulle en iPhone ha på tok för många finesser och grejer för min del. Jag ringer och smsar, så egentligen behöver jag ingen hightec mobil. Kan lägga de pengarna på min framtida MacBook istället. ;)

Mamma och pappa, studentpresent kanske? hihi, eller inte. Men ni kan bidra till den.

 


Snöööö :)

Jag ser det snöa, jag ser det snöa, det var väl roligt, HURRA! Nu blir det vinter, nu blir det vinter som JAG har önskat HURRA!
Äntligen kom snön, så mysigt! :) Hoppas bara på att den får ligga kvar till jul. Jälkänslan steg en aning idag!

Denna dagen har kännts ganska lång, har hunnit med mycket och än är den inte slut!

När jag kom till skolans imorse hörde jag hur Sofia satt och rabblade något om fagocyter för sig själv. Greps lite av panik då jag inte läst på om fagocyter och grejs till provet. Ojdå, hade visst missat en fråga som löd "Hur är immunförsvaret uppbyggt och hur fungerer det", eller något i stil med det. Fick låna Sofias pappaer och hann läsa på i två minuter tror jag innan det var dags för provet i naturkunskap att börja. Sista frågan var den jag inte kunde när jag kom till skolan. Men lyckades ändå skriva nästan en halv A4. Tror jag har lite fotografiskt minne. ;) haha. Det tyckte Tobbe igår med när han förhörde mig på provet. Hursom! Tror att det gick bra på provet, väldigt bra faktiskt. Med tanke på att jag fick reda på sedan att det endast var ett G prov. Så jag fyllde nog 5 A4 sidor i onödan, kanske?

Enligt schemat skulle jag ha historia på eftermiddagen. Men Sofia och Emilia åkte hem, och det var bara några frågor jag skulle göra så jag satt och tittade på någon ny Wallander film med Jesper ett tag. Sedan komTobias och hämtade mig för vi skulle upp till sjukhuset. Han skulle på diabeteskoll och gå igenom lite prover som han tog i förra veckan. Allt såg bra ut vilket var skönt att höra!

Sedan tog vi med Lucky bort till Kransmossen och gick 5km spåret. Härligt och friskt att vara ute i snön och prommenera. Det snöade sådär små lätta flingor, ingen blöt och slaskig snö, vilket är bra. Lucky är överlycklig för att det snöar. :D Hon springer efter snöbollar och kökar snö och är allmänt glad.

Nu ska jag sluta tjata! Mat står näst på schemat. Tror att potatisgratängen som vi slängde ihop är klar nu. Klycklingen blev klar för en liten sund sedan, så nu blir det maaaat!

Julstämning?

Plugg, plugg, plugg.. Snart orkar jag inte mer! Hade inte lovet varit så nära som det är vet jag inte vad jag hade gjort. Nu är jag inne på sluttampen. Imorgon har jag prov i naturkunskap B och på torsdag är det matte C prov och kapitlet om derivata som jag ska testas på. Sedan är det lov!! Eller ja, två geografiuppgifter måste vara klara till efter lovet, men det ska jag nog kunna fixa. :)

Om en och en halv vecka är det julafton. Jag har ingen julkänsla alls, och mina julklappar är långt ifrån färdigköpta! Införskaffade ialla fall lite fina papper idag så att mina klappar blir fina. Tycker nästan att det är halva grejen med julklapparna, att de ska vara fint inslagna. I alla fall om jag ska ge bort dem. Vill ju självfallet att personen ska tycka om innehållet med, annars har jag ju misslyckats lite.

På fredag eller eventuellt på söndag ska Tobias och jag till Liseberg och förhoppningsvis få oss lite julstämning. Om inte annat ska det bli mysigt att strosa omkring bland alla ljus, små bodar och chokladhjulen. Jag längtar! :)

Back to naturkunskapspluggandet!

Tankar om ett och annat

Sitter på jobbet, men har rast för tillfället. Dessa två timmar som jag jobbat än så länge har gått fort måste jag säga. Och igår när jag gick på jouren efter några timmar i kassan, så flög tiden förbi. Första gången jag tittade på klockan hade jag redan varit på jouren i en timma. Och vad hade jag gjort? Tagit ut en vagn från mejeriet, frontat lite bland yoghurten och bytt potatisbinge? Är jag verkligen så seg? Äh, jag fick gjort det jag skulle, tiden gick fort, jag tjänar pengar och det är 100% OB så inget att klaga över. :D

Har vinnarlåten från idol på hjärnan just nu. Och jag kan inte så mycket av texten, så det blir lite enformigt.
Måste säga att jag tyckte att det var helt rätt att Erik vann. Låter kanske lite löjligt, men jag har hållt på honom från början. Tror aldrig att jag haft någon favorit tidigare år, inte på samma sätt som i år. Jag blev allt lite kär i Erik när han drog i ordentligt på sin audition för juryn i våras, tror inte jag var ensam om det. Vilken röst pajken har! Hans lungor måste vara enorma! Håller alla tummar jag har på att han kommer bli stoooor och inte glömmas bort som alla tidigare idolvinnare.
Dagen efter finalen var det ju en massa skriverier om Eriks tjej och hennes "kupp" om att komma upp på scenen. Jag kan förstå att hon ville komma upp och gratta honom. De har inte träffats på flera veckor så det är inte alls konstigt att hon ville krama om honom. MEN, jag tyckte faktiskt att det blev lite, ja, jag vet inte om jag ska säga pinsamt.. men jo. Tyckte att hon kunde gått ner lite tidigare. En liten snabbvisit, så som Eriks pappa gjorde, det var okej. :) Men, whatever, lite gulligt var det väl kanske. Jag kanske bara är avis? haha. Min Tobias må inte vara en idolvinnare med en röst som inte är från denna värld. MEN, han är min, och han är den bästa för mig. ♥

I risk för att inlägget nu kommer bli alldeles för långt så tänkte jag bara dela med min av en tanke jag tänkte på innan. Peter Jihde sa i fredags att det var dryga 14 000 i publiken i globen. Tänk, det är nästan 5 gånger så många människor som bor i Svenljunga. Förstår du? Fem gånger så många människor, under ett och samma tak! Lite häftigt!
Och en sista grej! Jag gillar jihde! Hade jag fått ge ut ett pris för "Bästa programledare" skulle han utan tvekan få detta av mig. En stor procent av att man förljer idol som man gör är tack vare honom. Ingen Jihde, inget idol! Och så likadant om juryn. Kirsti, Swartling, Klabbe och Daniel, släng er i väggen! Baggarna + Carlsson + idoljury = Sant!

Släng er i väggen!

Bidragskalkyler, inköpskalkyler, filosofer och moralfilosofi, släng er i väggen! Håller tummarna för att provet går bra imorgon. Lite kvar på filosofiuppgiften, men det hinner jag nog finslipa innan lektionen imorgon. Nu orkar jag inte plugga mer i alla fall. Ska borsta tänderna och krypa ner jämte min älskling. :) Han ska banne mig få klia mig på ryggen, det är jag värd efter att ha inhandlat ingridienser och tillagat en tacotårta till honom som stod på bordet när han kom hem från jobbet. I have a hardworking man! Och jag älskar honom. ♥

Nattinatti, sov gott!

Plugg

Buhu! Min lägenhet är uthrd. :( Den ligger inte kvar på blocket i alla fall. Så nu ska jag gråta en skvätt. :P

Nej,måste lägga i högväxeln nu och plugga. Företagsekonomiprov imorgon. Måste få lite bättre koll på inköpskalklerna och bidragskalkylerna. Men det ska nog fastna. :)

Hade betygssnack med Danny idag angående kursen projekt & företagande, som är slut nu till julen. Har kunde inte spika något betyg än. Han behövde läsa igenom vår sista rapport som min grupop gjort innan han kunde bestämma sig helt och hållet. Men det ser bra ut. Ligger på ett MVG, så jag håller tummarna och ber till gudarna att det är det betyg han kommer att sätta på pappret. Hade kännts ba då jag tycker att han verkar ganska hård.

Men nej, plugget väntar! Måste skriva en filosofiuppgift med. Vi hörs!

Nassepoker

Det blev aldrig någon promenad med Olivia idag. Istället blev det en promenix till Olivia, fika, kortspel och en massa skratt. Längesedan jag skrattade så mycket. Vi körde nassepoker, och min hand är torterad, men det var kul. Och jag var bäst, på allt!

Nu har jag försökt plugga på lite till företagsekonomiprovet jag har på fredag. Det handlar om inköpskalkyler och bidragskalkyler. Det har gått sådär. Real housewifes in New Jersey störde min koncentration. Men nu blir det sängen. 7.10 bussen imorgon, blääää.

Online shopping

Beställde lite saker från H&M idag. För jag hade tråkigt i skolan. Hittade det på rean, så det var ju bra. :)

Topp - MörkgråTopp - VitKuddfodral - Vit


Mörkgrå lång top 79,50 kr
Vit top 98 kr
Kuddfodral (med lite mönster) 19,50 kr st, köpte två stycken.
Halsband för 59,59 kr

Ljuset i tunneln

Sitter i ett grupprum i skolan helt ensam. Jag har geografi som jag läser på distans. Lektionen var "inställd" idag då vår lärare som sitter i Stockholm blivit sjukskriven. Men jag har arbeten att göra, som resten i klassen, så jag valde att vara kvar och plugga. Har inte varit själv hela tiden. Emilia gick precis, hon skulle ha körlektion. Antonia gick hem efter lunch och Elina den lilla gottegrisen är påväg till Thailand. Eller så har hon kanske precis landat? Sak samma, hon ska ha det varmt och skönt i två veckor under tiden som jag sitter här hemma i det gråa tråkiga vädret och pluggar röven av mig.
Samhällsrapporten är i alla fall avklarad. Och förhoppningsvis ett geografiarbete efter idag. Min stora historiauppgift behövde tydligen inte vara inne förrän i vår någon gång. Typ innan jag slutar bara. Så det var en enorm vikt som lyftes från axlarna. Nu är det bara tre prov som ska göras innan lovet istort sett, och ett filosofiarbete med. Jag börjar se ljuset i slutet av tunneln för denna gången.

Sitter och knaprar i mig lite godis. Usch och fy, inte på vardagar! Men, så är det ibland. Ska nog skicka iväg ett sms till Olivia och fråga om hon vill ta en prommenad med mig ikväll. Då behöver jag inte ha lika dåligt samvete för godiset. ;) haha

Nu får min rast vara över, back to work!

...

Pengar styr liv. Jävla skit!


En cellsam historia

Hur många är det som kommer ihåg detta barnprogrammet om kroppen? Där små saltkar och andra roliga figurer hoppar omkring och symboliserar kroppens olika ämnen. Visar vad de har funktion i kroppen och vad som händer inuti oss när vi blir sjuka eller skadar oss.
"En cellsam historia", jag älskade detta programmet som liten! "Livet, livet, livet, livet.. tralalalala, osv.."

Hursom så ska vi titta på ett avsnitt ur detta programmet strax. Vi pratar om immunförsvaret på naturkunskapen, vilket jag finner väldigt intressant. Jag gillar sådant som har med kroppen att göra, hur det fungerar och sådär.

Men nej, back to work!

Hur mycket har man egentligen i kökslådor och skåp?

Inte direkt sugen på att skriva. Behöver lägga orden på annat, mycket viktigare. Skolarbetena hopar sig nu inför jullovet. Så jag ska hugga in och försöka avsluta ett idag.

Tänkte bara berätta för den som vill veta, att igår var ju Tobias och jag på IKEA. Vi shoppade på ganska bra. Ganska exakt 2000:- gick åt. Men vi fick mycket för pengarna.

- 8 tallrikar
- 8 assietter
- 8 djupa skålar
- 8 andra djupa skålar
- bestick, 12 st av varje
- 6 stora glas
- 6 vanliga glas
- 6 vinglas
- 6 kaffemuggar
- 3 grytor i olika storlekar
- 3 stekpannor i olika storlekar
- en stekgryta
- en kockkniv
- en brödkniv
- ett rivjärn
- 2 ugnsformar i olika storlekar
- en skärbräda
- ett durkslag
- 2 bunkar/vispskålar i olika storlekar
- en sås/soppslev
- en vitlökspress
- 3 olika redskap i trä, typ träslev och trägaffel
- 5 olika redskap till teflon, typ stekspade, tång
- 3 saxar i olika storlekar
- en salladsskål
- en måttsatts
- ett litermått
- en slickepott
- en potatisskalare
- 6 matlådor
- 2 "isbitsformar"

Jag tror att det var allt. :) Det som fattas för att ha komplett i köksgrejer är typ, osthyvel, smörknivar, äggskärare eller vad det kallas, kapsylöppnare, konservöppnare och säkert någora andra småsaker som jag glömt. Sedan är det de lite större dyrare sakerna som micro, brödrost och sådant. Men det tar vi senare.

Nu har vi i alla fall en början till om vi vill flytta. När det blir vet vi inte. Ska förmodligen ringa och titta idag om lägenheten fortfarande är ledig. Den ligger ute på nätet fortfarande, men har en känsla av att den är uthyrd. Time will tell!

Skolarbete väntar!

IKEA

Nu ska Tobias och jag till IKEA och shoppa!

På återseende!

GeKås

Hej och hå vad trött jag är i benen! Ganska nyss hemkommen från GeKås där jag varit och shoppat loss med mamma och mormor. Mest dom somshoppat iofs. Jag har köpt en liten julklapp till Jasmine för att jag är hennes fadder, så det är klart. Köpte lite till pappa, så nu är julklapparna från mig och Tobias klara till honom. Har nämligen redan en julklapp klar till papsen sedan innan. Hittade två grejer till min älskling med. Åååååh, vad nyfiken han kommer bli när han läser detta! :D Annars köpte jag nog inget speciellt.

Hade tänkt plugga, men det orkar jag nog inte nu. Får nog bli sängen strax.

Julkänsla?

Idag är det 1 december. Det har varit en fin dag! Äntligen slutade det regna och solen sken, helt underbart! Dock har jag knappt varit ute, vilket är synd.
Hursom, julen närmar sig. Känns inte alls så, har ingen julkänsla än. Försökte få fram den idag. Min första julklapp är införskaffad, och den är till mamma. Ska nog titta på första avsnittet av julkalendern nu med. Då kanske jag kommer lite i stämning.

Sedan blir det pluuuuugg..


Flytt?

Sitter i skolan och försöker plugga. Har egentligen Historia B, men Lena är ledig så det blir eget ansvar. Jag jobbar med den sista delen i min samhällsrapport. MÅSTE få in den idag, så det är bara att ta sig i kragen. Slutspurten är alltid svår, nästan.

Lägenheten som jag har tjatat om är fortfarande kvar. Ett tecken på att vi borde ta den? Vet inte. De har visserligen några intressenter och hoppas på att komma till avslut och skriva kontrakt imorgon. Vi ska dit och titta idag igen, Marie ska följa med då med. Det är nämligen så att de hade räknat fel på hyran, så hyran blev plötsligt 550:- billigare. Så det var en trevlig överraskning. Nu bev den inte så dyr längre som många tyckte att den var i början. :D Känns läskigt att chansen att kunna flytta hemifrån är så nära. Vet väl egentligen vad mina föräldrar tycker. Men det är ju mitt liv, och jag vet att jag kommer få leva knapert i ett halvår. Men det kan det vara värt! Vad som händer efter sommaren är ovisst. Antingen jobbar jag förhoppningsvis lite, eller så pluggar jag. Och pluggar jag får jag ta studielån, tyvärr. Men vill inte bo hemma tills jag pluggat klart.