VILLE INTE JOBBA

Just nu sitter jag på jobbet och ska snart ner och jobba de sista timmarna. Idag var en sådan dag då jag verkligen inte ville till jobbet. Jag bara önskade att jag kunde få bli sjuk och få ligga hemma istället. Jag skulle hellre knäskura golven i lägenhetn än att åka hit. Men nu när jag sitter här så tycker jag att det är helt okej. Näst intill roligt faktiskt.

Tror mycket berodde på att jag skulle sova i Svenljunga idag och inte få sova med Tobias. Men han kommer hit idag och sover med mig, så då blir det hela mycket bättre. :) Vet inte varför jag blivit så töntig. Antar att det blir en vana att alltid ha honom jämte sig i sängen.

Jag tror det kommer gå fort till 22.15 idag, då vi stänger. Det är BellaBus och jag som jobbar ihop, och det är en bra kombo!

SÖNDAG 30/1

Söndagen är inte slut än, och det känns skönt. Även om vi sov länge idag har dagen känts ganska lång, men den har inte varit tråkig. 

Efter frukosten tog Tobbe och jag en långpromenad. Och hej och hå vad det var jobbigt! Svetten rann mellan brösten. En kombination av att gå i branta backar på hal, knaglig snö och dålig kondition = jobbigt! Men det var skönt.



När vi kom hem såg jag att tvättstugan var ledig i några timmar, så jag passade på att köra två maskiner. Vilket är skönt, då jag nu endast har tre maskiner kvar tills imorgon.



Dock fanns det inte tid till att torka tvätten i tvättstugan. Men min snälla sambo åkte och köpte ett tvättstreck som jag tjatat om varje gång vi tvättat. 

Och efter två och en halv månad har vår ena skrivbordsstol äntligen fått sluta sitt jobb som jackhängare och återigen enbart vara en skrivbordsstol. 



Så skönt att äntligen fått upp krokarna! Och väggordet passade finfint ovanför. 

Sedan har vi varit en sväng i Hillared och lämnat tillbaka Tobias pappas bil. Nu ska jag snart äta lite och sedan slänga mig i soffan där jag ska spendera resten av kvällen. Kanske att jag städar upp lite i lägenheten tills det att Tobbe kommer hem från träningen.

IKEA

Denna dagen har mestadels spenderats på IKEA. Vi har äntligen köpt en byrå och jag är så nöjd! Vi hade liksom ett hål i datorrummet som bara stod och ropade "fyll mig med en byrå" och mitt tålamod har ropat "ge mig en byrå där jag kan stoppa alla saker!". Så idag införskaffades en alltså. Vi var lite oense om färgen, min sambo och jag. Jag ville ha en vit då jag tyckte det skulle smälta in bättre med garderoberna, och att man på så vis inte tänker på den så mycket. Tobias ville ha en svart som matchar skrivborden i datorrummet, han fick som han ville. Men det blev bra!




Dessa ljusstakar köpte jag åtta stycken av. Fyra kronor styck och väldans fiffiga! 



På ena sidan kan man ha höga stearinljus, vänder man på den kan man ha värmeljus. Smart va? IKEA är bäst på smarta lösningar.

Byrån var en anledning till IKEA-besöket, men vi skulle även beställa soffa. Så om cirka fyra veckor står denna soffa och fotpall i vårt vardagsrum.

KIVIK 3-sits soffa mörkgrå Bredd: 228 cm Djup: 95 cm Höjd: 83 cm Sitsbredd: 180 cm Sitsdjup: 60 cm Sitshöjd: 45 cm  KIVIK Fotpall med förvaring mörkgrå Bredd: 90 cm Djup: 70 cm Höjd: 43 cm




KÖRDE FAST

När jag var nere i stan hittade jag inget roligt alls till mig själv. Så det enda som följde med hem var mammas Thomas Saboberlock som varit på lagning. Men det var nära att jag inte kom hem, inte med bilen i alla fall.

Jag hade parkerat på en parkering där man står med motorhuven mot en trottoar och det är liksom en liten lutning neråt mot trottoarkanten så bilen lutar liksom.

Såhär:


Snygg bild, i knöw! ;) Men ni förstår hur jag menar?

När jag skulle bakcka så kom jag inte över den där högen med snö och is. Däcken bara slirade. Jag fick lite smått panik! Som tur var stod en bil tre bilar ifrån mig och som också hade kört fast som jag. Det var två unga killar och en ung tjej. När killarna puttat upp deras bil kom de bort till mig för de hörde och såg att jag hade problem. De var så snälla att de puttade lite på min bil med och så kom jag också loss. Är VÄLDIGT tacksam! 

Hoppas att killarna uppfattade mitt "tack så jättemycket!" och det vänliga, tacksamma leendet. 

FREDAG



Nu ska jag kila ner till stan en sväng och uträtta några ärenden. Visst låter det viktigt? Vi får väl se om jag lyckas hitta det jag är ute efter, jag hoppas det! Håll tummarna. :)

JAG VILL SVETTAS!

Jag har alltid varit ganska aktiv i mitt liv. Spelat fotboll i flera år, tävlingbuggat, spelat pingis, varit ute gått långpromenader med kompisar, ja, rört på mig helt enkelt. För några år sedan, tre tror jag, slutade jag med fotboll. Kände inte glädjen i det längre. Fortsatte att spela med laget i skolan någon månad efter att jag slutat i min klubb, men sedan slutade jag även i skolan och började träna på gym och olika pass. Jag köpte gymkort och tränad väldigt mycket med min dåvarande bästa vän. Men när vi sedan gled ifrån varandra påverkades min träning. Jag kände ingen motivation. Och nu har jag inte tränat regelbundet på ett år och åtta månader. Jag har simmat typ två gånger, gått på fem träningspass på gymmet kanske, men visserligen gått många promenader och på så vis inte enbart suttit på min stjärt och varit lat.

Men jag tackar gudarna, och mina föräldrar (mest mamma), för att ha fått en uppsättning gener som gör att jag inte går upp i vikt lätt. Inte alls skulle jag vilja säga, har nästan tappat vikt (förmodligen muskler) sedan jag slutade träna. Dock skiter jag i vikten nu. Jag är nöjd med vad jag väger och ser ut. Men jag vill känna mig vältränad- Sådär härligt hälsosam, stark och tight. 

Därför funderar jag på att skaffa gymkort på Studio Aktiv igen. Det var där jag hade gymkort innan och jag älkar verkligen det stället! Passen är underbara! Personalen är trevlig, gymmet är fint och det är en härlig atmosfär helt enkelt. 


Ser att de fått några nya pass som jag tror skulle passa mig, bland annat "Dance Moves", "Zumba" och "Yoga & Pilates". Sedan älskar jag ju "Body Combat" och "Body Pump" är också härligt. 

Åh, jag vill svettas!! :D

Frågan är om jag verkligen kommer komma dit själv. En träningskompis hade underlättat. Någon som känner sig manad? ;)

HÄRLIG DAG


Här har ni mig idag.

Idag har jag varit ute och gått en långpromenad i det soliga vädret tillsammans med Jennie och lille Gabriel. Cirka två timmar tror jag vi var ute och traskade, inte helt fel. På vägen hem till henne gick vi förbi Maxi och köpte lite mat. Sedan tillagade vi en god pastasallad med bland annat kyckling, bacon, granatäpple. Gott! 

För snart två timmar sedan körde jag Tobias till Hillared. Han och hans vänner skulle till Gunillas Wärdshus och äta tacobuffé och dricka öl ikväll. Jag ska umgås med tvn hade jag tänkt. Kanske att et skål med marängswiss håller mig sällskap. Eller så håller jag mitt och Tobbes vad och knaprar morötter eller något sådant nyttigt istället. 

Tobias och jag har nämligen ett vad. Inget godis, glass, läsk, kakor, bullar, chips eller liknande på vardagar. Bryter man det måste man ge den andra 400:-. Vi är inne på vår andra vecka och det går bra. Idag har Tobbe dock fått ett undantag. Han ska ju dricka öl, och det tycker jag räknas in i vårt vad. Då han föredrar läsk och öl framför godis, och jag tvärtom. Så jag tycker inte det är mer än rätt att jag med får synda i så fall. ;)



FUSKET MED MATEN

Härom veckan klickade jag hem en bok. Ingen vanlig deckare eller sådär utan mer en faktabok. "Den hemlige kocken" heter boken. 


Den handlar om det okända fusket med maten vi äter. Jag har inte kommit så långt  än, ca 50 sidor bara, men är helt mållös! Visst att man vet om att E-ämnen inte naturliga och kanske inte alltid bra och att det finns i det mesta. Men att i stort sett ingenting är helt naturligt tycker jag är skrämmande! Skinkan som du har på mackan till exempel, har en massa smakförstärkare och fejkade rökaromer för att vi ska tro att skinkan är rökt på riktigt. 

Igår när Tobias och jag var och handlade skulle vi köpa falukorv. Att det inte är 100% kött har jag alltid vetat och att det är mycket annan skit i vet jag också. Men att Scans vanliga falukorv endast innehåller 58% kött är pinsamt tycker jag! Även om det var extrapris på den, 1,5 kg för 45:-, så köpte vi Charkmästarnas falukorv med 82% kötthalt, 1 kg för 50:-. 
Det fanns även kycklingfilé till extrapris. Det var inte Kronfågel, som vi brukar köpa, utan något annat märke. Kronfågel har 87% kötthalt, denna hade 80%. Köpte den på extrapris då kötthalten kändes okej. Men ska man inte ens kunna köpa en kycklingfilé utan att de ska ha pumpat i vatten och salt och allt vad det nu är? Ja, kanske färsk visserligen. Har inte tittat. 

En sak som äcklade mig en aning var när jag läste ett kapitel om vanilj. Vaniljglass är ju otroligt gott! Men visste ni att endast 2-3 procent av den vaniljsmak som används jorden runt kommer från den exotiska orkidé som gett smaken dess namn? Resten är mer eller mindre välgjort fejk från kemiska saker eller från rötad granved. RÖTAD GRANVED, hur äckligt låter inte det? Sammanlagt produceras 12 000 ton konstgjord vaniljsmak per år!

När jag jobbade härom dagen tittade jag på innehållsförteckningarna på alla vaniljglassar vi hade. Både de för 10:- för en halvliter, men även de för 50:- för en halv liter. Alla innehöll konstgjord vanilj. 
Enligt boken säger tillverkarna att anledningen till att de använder fejkvanilj är inte endast för att den riktiga är så mycket dyrare, utan även att vi konsumenter blivit så smakförstörda av fejket, vanillin, att vi inte uppskattar smaken av äkta vanilj lika mycket. Är det inte sjukt? 

Jag tror jag kommer bli en liten gnutta förstörd av att läsa denna boken. Ändå har jag klickat hem uppföljaren "Äkta vara". Dock vet jag att jag inte kommer sluta äta vaniljglass, för det är ju så gott. Men kanske att jag ska försöka göra egen och använda riktig vaniljstång. 

Om ni vill klicka hem böckerna så gör det från adlibris.se. Endast 39:- per bok. Dessutom har de gratis frakt.

GOD MORGON


Detta var min frukost idag, mums!

Frukosten är uppäten för länge sedan men jag sitter fortfarande kvar i soffan under filten och har det mysigt. Tycker det känns kallt i lägenheten så jag vill inte gå härifrån. Sedan är det Tyra show på tvn med, vilket gör det extra svårt att slita sig. 

Snart är One tree hill nerladdat och jag ska titta på det. Som jag har längtat efter att det ska börja igen. haha, låter som en nörd.

VARDAGSRUMMET

Såhär blev det i mina fönster med de nya gardinerna, lamporna, krukorna, ängeln och ljusstakarna. Jag är nöjd! Möjligtvis att det så småningom kommer komma nya gardinstänger i silvrigt för att passa ihop lite bättre.



Samma fönster som bilden ovan. Dock att denna bild är tagen härom kvällen.


Det andra fönstret. 

Finare in real life. ;) haha. Svårt för er att veta hur det såg ut innan kanske. Jag är inen sådan där van toppbloggare som tar före och efter bilder på allt, det brukar oftast slå mig efteråt. Well, jag hade svarta panelgardiner, ungefär hälften så höga pinnlampor i svart med svarta skärmar och krukor i silvrigt som går lite i svart (skitfina, de står i köket nu istället). Får ni er en bild? Ja, som ni förstår så är det nästan raka motsatsen till vad jag har nu. Men detta känns så vårigt och fräscht. Vardagsrummet blev mycket ljusare på en gång.

NEDRÄKNINGEN HAR BÖRJAT

En och en halv månad kvar, nio veckor, 63 dagar kvar (ungefär i alla fall) innan hon är hemma på svensk mark igen, förgott. Eller ja, i alla fall hemma från  Australien för gott.



Liiiiiiiniiiiz! :) Ja, det blev inga två och ett halvt år i Australien, utan nio månader istället. Jag klagar inte. Ska bli skönt att få hem henne. Även om hon flyttar upp till Stockholm så är det betydligt närmare än andra sidan jordklotet. 
Jag kan faktiskt ringa till henne då och prata utan att behöva tänka på att de är tio timmar före oss i tiden. Jag kan sätta mig på bussen och på några fjuttiga timmar vara hos henne. Wonderful! 

Men först flyttar hon hem till Svenljunga. Då är det bara megafjuttiga 40 minuter på buss, eller 25-30 minuter i bil. Great! 

Om jag längtar? Ohja! :)

GOD AFTON

Jag orkade inte gå till Maxi för att köpa kyckling så jag kunde laga mat. Istället röjde jag upp lite och bakade scones.

Så nu sitter jag nergosad i soffan i min ensamhet och äter varma scones och dricker en kopp te. Mina nya lampor lyser fint i fönstren och jag har en massa tända ljus i hela vardagsrummet, myspys. :) Det klart, det blir väl mysigare när Tobbe kommer hem. 


Mums!


BLAAABLAAA

Hej och hå! Jag sitter hemma själv och tittar på röran runt omkring mig samtidigt som jag försöker hitta orken att gå till Maxi och handla så jag kan laga mat. Men varken städning eller promenad och handling lockar. Varför handlade jag inte efter jobbet?
Tobbe är i Hillared, och samtidigt som jag inte orkar ta mig i kragen att göra något så är jag för rastlös för att vänta på att han ska komma hem. Men han kommer inte innan efter åtta, så något får jag väl hitta på.

Inte har jag min kamera här heller så jag kan visa hur det blev i vardagsrummet heller som jag lovade igår. Ni får se det imorgon helt enkelt.

SHOPPING

Tobias jobbar i helgen och igår hade jag planerat att städa lägenheten (väldigt välbehövligt) och även baka bullar, men blev det så? Nej! Carro och jag åkte till Gekås och shoppade istället, och det blev en dyr historia. Visserligen betalar min sambo hälften, så då känns det inte lika farligt längre. Åh andra sidan fick jag mycket fint, sådant som jag verkligen ville ha. Bland annat gardiner, lampor och krukor till vardagsrummet. Jag har en gardin kvar att sätta upp. Lovar att ni ska få se resultatet sedan. :)

Jag hoppas jag hinner baka idag. Men, time will tell.

SVAR PÅ KOMMENTAR

Mickan om DETOX:
Då får du testa den i 20 dagar och sen säga om det hjälpte eller ej! :)

Jennie om DETOX:
ååh!! det låter ju som en bra grej! Det vill jag med testa! Vart har ni köpt det?


SVAR:

Mickan, jag ska försöka få ner en recension sedan när jag är klar med kuren. :) Jag hoppas på att känna någon slags skillnad.

Jennie, visst låter det bra!? :) Vi köpte det på Life.

FREDAGSMYS

Tobias och jag har nyss tagit ett bubblande bad och ett glas vin. Maten är strax klar och sedan blir det fredagsmys framför tvn för hela slanten. Hoppas ni får en trevlig och mysig fredagskväll. :)

DETOX



Vad tycker ni om min häxblandning? Det är en detoxkur som jag ska dricka i 20 dagar. Tobias har köpt en också. Den ska rensa ut slaggprodukter vilket ska ge vackrare hår och hy, man ska bli piggare och det kan resultera i viktminskning om det är det man är ute efter, men det är inte jag. Läste också att det skulle minska celluliterna, men om jag tror på det vet jag inte. 

Jag ska alltså blanda ut 12 ml detoxvätska med 1,5 liter vatten och dricka det varje dag. Jag kommer kissa ner mig. En bieffekt kan tydligen vara att man får besöka toaletten lite oftare för att göra både det ena och det andra. Fräscht! 

Well, jag lär väl återkomma om det har effekt eller inte. Jag antar att jag kan hälsa en del finnar välkomna också under utrensningsperioden, great!

NANNY

Idag har jag spenderat dagen tillsammans med Jennie och Gabriel. Jag har varit hennes nanny idag. Gått och burit på Gabriel, gosat och underhållit honom. Har även hjälpt Jennie att flyttpacka lite. 


Här har vi gosungen. Jag hjälpte Jennie mycket för att hon inte får så mycket gjort på dagarna då Gabriel inte riktigt vill sova om hon inte sover med honom. Men Jag la mig med honom, han somnade, jag la ner honom i vagnen och sen sov han i två och en halv timma. Efter han ätit, lekt och gosat med mig ett tag så somnade han igen. Helt däckad. 


Jag blev bjuden på god mat. Färsk, stekt lax, morötter, rödlök och potatis som varit i ugnen ihop tillsammans med en fetaostkräm. Skitgott! Ska laga det åt mig och Tobbe någon dag.

P-BOT

Vet ni vad jag fick i fredags?

Det här!


Det är en parkeringsböter. Jag stod utanför där vi bor, precis där jag stått många gånger och precis där det alltid står bilar. Men denna dagen gick det inte. Jag stod i en vändplats. Och det kostade mig 450 kronor, surt! Men, någon gång ska väl vara den första.

Jag har gjort en liten paintritning för att visa hur jag stod.


Den svarta klumpen i mitten är en liten rondell vi har utanför vårt hus (den är inte riktigt i skala jämfört med bilarna. :D). Den röda kludden till höger är en vändplatsskylt som jag aldrig tänkt på. Den svarta bilen är ja och de rosa är andra random bilar. Jag inser ju att jag stod fel enligt skylten. Men det är varken trångt eller svårt att komma förbi i den lilla rondellen. Och det står alltid bilar där annars, så jag har liksom trott att det är ok att stå där. Bilen bakom mig fick också böter. 
Den gröna bilen stod inte där när jag fick böter, men det brukar stå en bil där och det kallar jag att stå en vändplatsen om något i så fall, fast inte heller här är det trångt. 
1:an markerar en uppfart till ett hus. Här bor det en sur tant har vi lärt oss. En dag när mamma och jag parkerade ungefär där den rosa bilen bakom mig står kom hon och sa att vi inte fick stå där för det kan bli svårt för henne att backa ner. Vilket är bullshit! Det är mer plats kvar till hennes uppfart i verkligheten än på bilden. Häromdagen skällde hon på en annan ung kille som stod på samma plats, fast han satte henne lite på plats tror jag. 

Min och Tobbes teori är att det var surtanten som ringde och skvallrade på p-vakterna. Jag menar, vår vändplats känns inte högprioriterad för p-lisor. Så vi funderar på att spränga hennes brevlåda, ägga hennes hus eller något liknande.

DAGEN

Klockan är snart 15.00 och jag sitter fortfarande i morgonrock! Jag har haft en degardag i soffan och det har varit väldigt skönt. Visserligen har jag gjort lite nytta och diskat all disk och tagit mig en uppfräschande dusch. Nu ska jag hoppa ur morgonrocken, göra mig iordning lite för att sedan åka iväg och jobba.

70 ÅRSKALS

Ja, i helgen var det 70 årskalas, och det var inte så dött som det låter. Pappa fyllde 50 och jag 20 år, därav 70 årskalas. Basses tjej Frida fyllde även år i lördags, så egentligen blev det ju 89 årskalas. 


Pappa 50 år


Jag 20 år


Frida 19 år


Jag fick en resväska, pengar, presentkort, ett armband med en Thomas Sabo berlock. Sedan fick jag, utöver mina födelsedagspresenter av mormor och Jan, ett armband av mormor som hon en gång fått av min biologiska morfar. Jag hade valt ut det själv från henne smycket. Det är jättefint! Ska visa det någon dag. :)


Axel och Basse


Anton, Axel och Jasmine satt och spelade sina DS större delen av kvällen. Här sitter Anton och Jasmine i Tobbes knä och spelar, och samtidigt satt Axel i mitt knä. Härliga små barn. :)

Då var man inte tonåring längre då. Hur det känns? Bra antar jag!

YES PLEASE


Beach 2011, here I come! (efter lite träning också såklart) Sådan där bandeau bikini har inte rikitgt varit min grej. Inte för att jag inte tyckt det varit fint, för det har jag. Utan det har mer varit att jag inte tyckt att jag passat i det. Men denna modellen är ju lite annorlunda, så jag hoppas den ska passa. Älskar mönstret! 

Hade gärna haft en i denna färgen med, med de söta bikinitrosorna till. Men tyvärr fanns de inte i min storlek. 



HEJ

Haft fullt upp i helgen. Jobb och kalas. Snart ny vecka, ny tag! Nu blir det jobb igen, vi hörs!

YES PLEASE


Detta får gärna flytta in i mitt vardagsrum! Hade inte gjort mig det minsta. 

Soffan har vi tittat på tidigare, dock i annan färg. Och jag tror vi kommer köpa den så småningom. Vilken färg det i så fall blir återstår väl att se. Antar att min sambo röstar för en mörkare färg (mörkgrå).

50+20=70 år

Nu har jag stått och gjort pannacotta tills imorgon. Då blir det nämligen 70 årskalas för min far och mig. :)



Sedan ska det på rårörda hallon på, mumma! Men det blir inte innan imorgon precis innan servering. 

Nu ska jag städa lite och gör mig själv lite fräschare, för klockan 15.00 ska jag hämta upp Olivia på stationen. Finally ska hon komma hit och hälsa på. :)

GABRIEL

Jag fick ett mms av Jennie idag. Det var en bild på lille Gabriel i tröjan han fick av Tobbe och mig när han var nykläckt.



Den är lite stor än, men visst blev han en tuff liten kille? När han har växt i jeansen han fick till tröjan kommer han bli riktigt tuff! Och sedan kan han vara lite snyggare med skjortan han fick av oss i julklapp. Oavsett vad han har på sig så är han otroligt söt. En riktig liten sötsak! :)

MATLÅDOR, GUDS GÅVA TILL MÄNNSKLIGHETEN

Tacka vet jag rester eller infrysta matlådor! Utan dessa har jag näst intill svultit mig själv när jag är själv hemma. Jag verkligen avskyr att laga mat till mig själv.

Idag bjöd frysen på schnitzel från förr, förra veckan och kylskåpet på bandpasta som blev över igår. Kunde valt korvstroganoffen som vi gjorde igår med, men den lockade inte lika mycket.

Nu ska jag strax kila ner till bussen och åka till mormor och Jan en sväng. Ska nämligen få ett av mormors smycken så ska dit och titta på dem och se om det finns något jag vill ha. Sedan ska jag vidare till jobbet och jobba till stängning. Inte den roligaste tiden, men vad jag man inte för att överleva? :)



By the way! Tack så hemskt mycket Julia och Chrille med tipset om att hålla med shift när jag ska göra blankrader. Funkar perfa! Höll på att go nuts här hemma ett tag.

SÄLEN

Förra torsdagen åkte alltså jag till Sälen, Hundfjället, tillsammans med Tobias, hans bror Markus, hans syster Linnea, deras mor Marie, hennes särbo Jörgen, hans två barn Evelina och Pontus och Pontus flickvän Amanda. 

Huvudsyftet var såklart att åka skidor. Eller bräda som bröderna Viikki föredrar.


En dag visade sig solen i en timma eller så. 


Annars var vädret ungefär såhär. En dag snöade det en hel del också, så å var det en aning jobbigt för man såg inte mycket. 


Vi gjorde saker som jag antar är väldigt typiska för vintersemestrar, som att basta till exempel. 


Och att vara på after ski hör ju till.


Värma sig framför en mysig brasa efter en dag i backen är inte helt fel. Killarna trodde förmodligen att det skulle vara varmare över spisen.


Vi spelade spel. Spelet som är "in action" här hette "Upp till bevis", riktigt roligt faktiskt. 


Sedan lekte vi i snön också. Här har Markus täckt mig och Tobbe med snö.

Alla nio kom hem med alla ben i behåll, tack och lov! Och jag måste säga att skidåkningen gick över förväntan. Självklart tyckte jag att det gick bäst sista dagen. Tyckte det var skönast och roligast att åka då med, då vi åkte i backar där vi i stort sett var själva, det var mycket nysnö och jag kunde åka fort utan att vara livrädd. :D
Jag tror nog det får bli en vinterresa nästa år igen så jag håller igång skidåkningen lite. Sen att det är grym träning skadar ju inte. Jag hade träningsvärk i hela kroppen efter helgen. Men det var skönt!

YES PLEASE

När jag surfar runt på nätet hittar jag mycket fint i klädväg. Är det något från H&M eller Gina brukar jag gå in i butiken i hopp om att hitta det. Men så fort jag kommer in i butikerna drabbas jag av någon dålig vibb. Shoppinghumöret faller till botten och jag vill inte ens titta om de har kläderna. Jag går hem och tänker "Äh, skit samma. Jag behöver inte de kläderna". Jag försöker intala mig själv att de inte är lika fina i verkligheten som på bild, enbart för att jag ska glömma dem. Men ibland gör jag inget annat än tänker på dessa kläder som jag spanat in som jag tror jag skulle trivas i.
Därför är internetshopping bra. Visst, man vet ju faktiskt inte vad det är man klickar hem. Det kan sitta hur som helst, färgerna kanske inte ser ut som man trott eller storleken kanske inte passar. Händer detta blir det såklart en gnutta jobbigt att skicka tillbaka det, plus att man får betala frakten. Men på något vis kan jag tycka att det är värt det.
De svarta jeansen här ovan ska jag köpa. Köpte samma modell fast ett par i ljus jeansfärg. Satt som en smäck! Sköna, snygga och precis sådär tighta som jag vill ha dem på benen, verkligen helt perfekta!
Ni kanske tycker att jag har en tråkig färgskala på kläder, men det är dessa färger jag använder mest. Svart, vitt, beige, grått och de tonerna. Jag försöker med färglada kläder, men det funkar inte riktigt. Så jag har bestämt mig för att inte tvinga på mig själv sådana kläder. Jag har hellre örhängen, halsband, sjalar eller liknande i färger i så fall.
Nu blev det ett sådant där långt inlägg, om egentligen ingenting.

OCH VARFÖR FÖRSVINNER MINA BLANKRADER?!?!?! Texten trycks liksom ihop när jag publicerar inlägget. STÖRANDE!

GRATTIS TILL MIG

HIPP HIPP HURRA HURRA HURRA HURRAAAA!! Till mig själv som fyller hela 20 år idag. :) Ja, det är sant! Hur det känns? Bra tror jag. Inte för jag har hunnit känna efter än direkt, men 20, det känns som en bra ålder.
 
Detta var jag för 20 år sedan. Visst var jag liten och söt?


Min födelsedag har varit bra, riktigt bra! Den började med frukost på sängen och sedan en lite skattjakt i lägenheten med ledtrådar till min present från Tobias. Den slutgiltiga  ledtråden ledde till datorn där jag skulle slå på datorskärmen. Då visade det sig att jag skulle få välja en Onepiece och beställa hem till mig själv. Tobbe kunde inte bestämma vilken han skulle köpa till mig. Han sa även att jag fick välja mellan en Onepiece eller en gratis shoppingrunda i Gbg. Både väldigt lockande alternativ så jag kunde inte bestämma mig riktigt än.
Sedan har vi varit ute på en promenad. Gick till Netonnet och köpte en optisk ljudkabel bland annat, så nu kan vi brassa på med vårt ljudsystem ordentligt. Så ikväll blir det en blueray film på vår 50 tums fullHD tv och högt ljud, stackars grannar.

Nu ikväll har mamma, pappa, Basse och Frida varit här och firat mig och fikat. Av min bror och Frida fick jag presentkort på Gina, alltid välbehövligt och tacksamt. Av mor och far fick jag ett roligt sällskapsspel, "Med andra ord" heter det. Fick diffusrarna till till kameran, en häftapparat (mamma tycker att mina gardiner är för långa, och har man ingen symaskin kan man häfta upp dem. Väldigt smart ifall man kommer till en lägenhet eller hur där man vill använda gardinerna och fönstren är högre.). Och så fick jag en Onepiece! Så det var tur att Tobias inte köpt någon till mig. Han får ta me mig på en shoppingrunda istället, stackarn.

Grattis till mig!

Jag i min Onepiece. Skitskön! Rekommenderas verkligen till alla människor som gillar myskläder.

Min goda tårta. Hallonswiss. Typ som glass. Mycket god, och väldigt enkel att göra! Tog bara 10 minuter, sedan cirka 4 timmar i frysen visserligen. Om recept önskas så säg till. Man kan byta ut hallonen mot daim, blåbär eller vad som helst i stort sett.


Nu ska Tobias och jag äta och mysa med film. Dagen har varit kanon! På lördag blir det kalas/fest för mig och pappa med släkten. Hela 70 år fyller vi ihop, det ni!

ON THE WAY HOME

Sitter i bilen påväg hem från Sälen. Vi har cirkus 30 mil kvar, så det känns lite drygt. Men jag har nog gjort mitt framför ratten idag. Har kört 25 mil, det tog 4 timmar. Nu har vi nyss käkat på Burger King och jag har intagit en plats i baksätet. Det blir nog till att titta på en film tillsammans med Markus nu. Sedan ska jag försöka slumra ett tag och hoppas på att timmarna och milen ska flyga förbi.
Bilder och sådär från helgen kommer imorgon när jag är hemma med mer plats, ordning på sakerna, riktigt nät och med mer ork.

HEJ HEJ FRÅN SÄLEN

Sandra säger hej hej från Sälen
Jag ser en aning blek ut kanske..

Bilresan upp hit gick bra, men var låååång. Tio timmar har vi varit på resande fot idag, men nu äntligen är vi framme i stugan. Skidorna är hyrda, maten är köpt och bastun är på, brasan är på och snart blir det mat. Jag ser backen precis utanför fönstret, och när jag tittar ut tänker jag "Herre min Gud, må du hjälpa mig komma ner levande från dessa backar imorgon och resten av helgen, Amen."

FÖRÄNDRING

Igår slet jag med att byta klädsel på soffa.
Vad tycker ni? Jag tycker att det är en klar förbättring. Men vi ska tapetsera en ny fondvägg. Det blir en ganska neutral i ljusa färger, och så ska vi tapetsera hela väggen och inte bara i mitten som ni ser att den är nu. Så småningom blir det ny soffa, soffbord och matta med.

JAG HAR GJORT NÅGOT SOM DU INTE HAR

När min mamma var här idag och skulle hjälpa mig att slänga ut granen så skulle vi klippa av grenarna för att kunna stoppa i den i en sopsäck. På så vis skulle det inte komma något barr i mina pärons bil, och det är ju bra då de fastnar överallt, barren alltså.
Mamma hade glömt sin sekatör hemma, så jag tog fram saxen och började klippa loss grenarna. Det var lite trögt med vissa, så jag skulle hjälpa till med den andra handen att klämma ihop saxen, men inte i handtagen utan på själva "bladen" av saxen, förstår ni hur jag menar?
Det skulle jag i alla fall inte gjort. Jag klippte mig själv rakt i handen! Ganska djupt faktiskt. Konstigt nog gjorde det inte ont, och det gör det fortfarande inte. Det blödde heller inte så mycket.
Men måste säga att det är väldigt skickligt gjort att klippa sig mitt i handen, tycker ni inte? En aning klantigt också kan tyckas.

PACKAR

Idag har jag tvättat, duktig som jag är. Min mor har varit här på besök. Hon hjälpte mig att ta ut granen. Hon var så snäll så hon tog med sig den för att slänga åt oss, väldigt uppskattat! Vi var även i Knalleland en sväng. :)
Nu packar jag. Imorgon åker vi till Sälen och är borta till på söndag. Jag hoppas att alla kommer hem utan några brutna ben. Men hur det blir med den saken återstår väl att se. Vi är nio stycken så risken finns att en av oss skadar sig. Så håll era tummar för att jag klarar mig i alla fall. ;)
Tobias och jag tänkte att vi skulle dela en resväska. Säng kläder och två termobyxor tar halva väskan i stort sett. Får se hur kläderna ska få plats. I värsta fall få vi åka nakna under termobyxorna och jackorna.

ORÄTTVIST

Jag hade hellre tagit ett ordentligt knytnävesslag i magen och en bruten näsa istället för detta. Smärtan av slag gör ont, men det går över relativt snabbt. Smärtan som uppstår när någon sviker ens förtroende däremot, den går inte över lika snabbt. Det gör såklart inte fysiskt sätt lika ont som att bli slagen. Men ni fårstår vad jag menar?

Det värsta är att även om jag inte gjort något fel så känns det som det är mitt fel att det blev som det blev. Hur sjukt är inte det? Jag skäms över situationen, fast jag vet att jag verkligen inte borde göra det. Jag har inte varit med och påverkat den. Ändå skäms jag och mår dåligt över det. Det är inte rättvist!


MÅNDAG

God afton kära vänner!
Idag har jag fått tillbaka min dator. Den har varit hos min bror på omformatering, så nu fungerar den problemfritt igen. Skönt! Jag ska sluta porrsurfa så jag inte råkar få virus igen, för det är inte kul. Min bror har tydligt lagt in världens bästa antivirusskydd, enligt honom, så jag borde ju kunna fortstätta visserligen. ;) Han fixat Windows 7 till mig, och so far I'm nöjd. Även photoshop. Han är snäll min bror, ibland, när han vill.
Efter jobbet tog jag bilen hem till Jennie och tog en promenad med henne och Gabriel. Kallt men skönt. Sedan lovade jag att underhålla Gabriel under tiden som Jennie lagade mat, städade upp lite i köket och åt mat. Detta är saker som inte är så lätt att få till alltid som nybliven mamma. Så jag bar, vaggade och gosade med Gabriel i över en timma. Mycket mysigt! Han är så sööööt. :) Och han verkade ganska nöjd hos tant Sandra.
Nu åkte Sofia nyss hem, hon var här och umgicks en liten stund. Nu blir det dusch och sedan sängen. Tidig uppstigning imorgon för jobb.

DETTA ÖNSKAR JAG MIG

My birthday is coming up, och jag brukar alltid ha svårt att komma på önskemål såhär snart efter jul. Men jag har faktiskt kommit på tre saker idag. Och det är varken pengar eller presentkort, även om det är väldigt bra saker att få.

Nej, det ena är ett set med tre olika blixtdiffusrar (en diffuser, flera diffusrar, säger man så?). Man använder dessa framför blixten på systemkameran och det gör att blixten inte blir lika skarp på bilden. Det blir inte lika fula skuggor till exempel, och så ser människorna eller föremål inte så skarpa ut, om ni förstår vad jag menar?
Dessa beställde jag hem till mor och far, så de kommer jag få av dem på min födelsedag. Ynka 199:- för dessa tre, tyckte jag var billigt.
Ni ska få bilder på hur de fungerar sedan efter jag fyllt år och sådär.
Pop-Up Flash Diffuser, set med vit, orange och blå

Efter att tittat runt lite på olika fototillbehör hittade jag även detta.


Det är en närbildslins. Ja, man hör väll nästan på namnet vad den är till för. Alltså att ha på kameran när man ska ta närbilder. Jag tycker inte att jag kan komma tillräckligt nära med min kamera, och jag känner inte för att slänga ut pengar på ett macro objektiv. Därför är detta ett bra alternativ. Endast 99:-, det har ju vem som helst råd med.
Detta kommer jag förmodligen klicka hem själv. Lite typiskt att jag hann lägga beställningen på det ovan innan jag hittade detta, men men så kan det vara. Även här kommer ni få bild på hur det fungerar om och när jag fått hem det.

Den tredje grejen jag önskar mig är det svarta jeansen jag la upp i förra inlägget. Sååå, vi får väll se vad jag kan tänkas få.

Imorgon är det en vecka kvar innan jag får gå på systemet helt själv. ;)

ME LIKE


Dessa plagg gillar jag. Jag vill ha dessa plagg. Kan någon ge mig dessa plagg?

Tobias och jag ska nog bort till Knalleland och kika lite. Vi har presentkort på Chilli, så vi ska se om vi hittar något fint. Kanske springer jag in på Gina och ser om dessa plagg är lika snygga i verkligheten som på bild. Och om de sitter lika snyggt på mig som på modellen. Och det är ju inte säkert förståss.

GIVE IT TO ME BABY

Det kommer kanske inte ligga på toppen av listan på "snyggaste plagget år 2011", men helt klart i toppen på "skönaste plagget 2011". Eller ja, jag har inte testat, men kan bara tänka mig hur skönt det måste vara att mysa omkring i en sådan. Får se vad plånboken säger. ;)