Tisdag 29/9

Oj vad jag är trött! 

På naturkunskapslektionen idag var vi uppe på SJukhuset, på derasmuseum. Mycket intressant faktiskt. Lärde mig en hel om hur det var i sjukvården förr i tiden. Och jag som tycker att sjukvård, sjukdomar och liknande är intressant tyckte att detta var en kanonlektion. :)
Att vi bara var två elever och läraren Emma gjorde det ganska behagligt också. Det är nämligen så att de flest i vår Naturkunskaps B klass har APU. Och i min klass är vi ju bara fem elever, och en var sjuk, den andra missade bussen till skolan och den tredje vet jag inte var han var. Jag var där i alla fall!

Det blev ingen historia B lektion idag, då jag var ensam där. Vi är bara tre stycken som läser den, och det är hon som var sjuk och han som lyste med sin frånvaro. Så jag satte mig och pluggade lite Geografi innan bussen gick hem. Slumrade allt till gott på bussen. Var lite stel i nacken när jag vaknade och mina linser hade fullkomligt torkat och klibbat. Så jag kände mig halvblind när jag gick hemåt.

Har äntligen blivit klar med mitt geografiarbete. Skrivit om jordbävningar, gjort frågor till det och självklart facit till frågorna. Nu är det bara två faktafilmer i historian som är kvar på dagens plugga-lista. Men först blir det några timmars arbete på ICA. 17.00 - 20.30 befinner jag mig i en kassa. Malin jobbar idag med, vilket är kul, kul och bra, bra. :)

Och jag skriver bara om att jag pluggar hela tiden. Men det är det jag sysslar med, så ja.
Skola, plugg, jobb, plugg. Kul? Nej. Men ger väl utdelning någon gång hoppas jag. Jag längtar till lovet!

Jordbävningar

Förlåt OllyBollyBus att jag "glömde" nämna att du vann hela tiden på Buzz i lördags. ;) haha. Du var bra! Men nästa gång har du inte en chans!

Jordbävning dit och jordbävning hit. Ja, jag håller på att bli galen av mitt Geografi arbete. Skriver alltså ett arbete om jordbävningar, lätt kan tyckas. Men jag får verkligen inte ihop det. Det finns information, och jag läser, men det fastnar inte! Ja, det behöver det ju kanske inte göra, men det fastnar inte så jag får ihop texten. :D Bara till att kämpa på, måste ju få klart den.

Wiibidibidoo

Har grejat lite i Photoshop idag och slängde då ihop en header hit till bloggen. Den blev väl sådär, men hade tyckt att det varit kul att ändra utseende. Gav mig på att börja fixa och greja för ett litet tag sedan, men gav upp lika snabbt. Orkar inte, har ingen fantasi och har inte tid till det heller för den delen. Ska strax köra Tobias till jobbet, sedan ska jag plugga geografi. Måste bli klar med min uppgift idag, eller ja, helst ialla fall. Imorgon är absolut sista dagen. Plugga, plugga!

Söndag 27/9

Idag har jag mestadels bara myst med Tobias. Spelat lite Buzz och varit hos farmor och farfar och ätit mat. Stek med potatis och så, mums! Farmors mat är sååå god. Är det inte alltid så? Att farmors/mormors mat är god?

Nu ikväll har jag jobbat en liten stund, 17.30 - 20.45. Inte min tid egentligen, men gick jämte. Skulle lära mig jouren, som jag på sätt och vis redan kan. Men fick lite uppfräschat minne nu, och har lite bättre koll vad som ska göras när man har jouren. Det är nämligen så att jag ska byta arbetspass på min fasta lördag. Nu jobbar jag ju var tredje helg, och det ska jag fortfarande göra. Men istället för att enbart ha kassa på lördagen, så ska jag ha kassa + jour i tre timmar. Kommer jobba 11.15 - 20.30 istället för 10.15 - 18.15, vilket är lite tråkigt. Innan har jag ju kunnat hitta på något på lördagkvällen, men nu kommer jag inte hinna det. Men men, det blir mer pengar. :) Och det är ju bara var tredje helg det gäller, så det blir nog bra.

Nu borde jag egentligen räkna några mattetal. Fast tror faktiskt att jag sitter fast på det talet jag är på. Får väl gå och kika efter. Så antligen blir det lite matte eller godnatt. Hursom så blir det godnatt om ett litet tag, så Nattinatti! :)

Lördag 26/9 (igår)

Med tanke på att min bärbara dator inte fungerar så har jag inte kunnat sitta vid datorn, har för den delen inte haft tid.
I lördags tog Olivia och jag bilen in till Borås. Mest för att jag skulle köpa en sak åt mamma och pappa på Byggmax. Vi håller nämligen på att renovera för fullt här hemma. Kök och vardagsrum ska få ett nytt utseende. Det vi gjort än så länge är att måla panelen i köket vit och tapetsera. Vi har även rivit halva väggen mellan köket och vardagsrummet. Och målat fönstren vita. På tisdag får vi alla skåp hemkörda. Så veckan som kommer har jag fullt upp efter skolan, skruva skåp för hela slanten!
Redsan stor skillnad i köket, och ååååh så fint det blir och ännu finare kommer det att bli. :)
Hursom, Olivia och jag åkte till Borås. Köpte det vi skulle på Byggmax och sedan gick vi i Knalleland en stund. Jag köpte ett par jeansleggins. Världens bästa uppfinning i klädväg! Älskar jeansleggins! Och dessa jag köpte nu hade fickor, så ser ännu mer ut som jeans, det tycker jag om. Shoppingen gjorde oss hungriga så vi tog oss till MAX. Inte det nyttigaste alternativet, men gott va det. Satt och pratade rätt länge innan vi tog bilen tillbaka till Svenljunga.
Vi satt och spelade Buzz - Jungle Party, tittade lite på One Three Hill säsong 1, åt glass, pratade, skrattade och spelade ännu mer Buzz. Tillslut var klockan 23.30 och jag skulle och hämta Tobias i Hillared. Så då fick jag säga godnatt till Olivia.

Tack för denna gången OllyBollyBus. :) Hoppas det blir snart igen!

Fredag 25/9

Börjar med att säga Grattis en dag i efterskott Lina. :)

Oj hjälp vad trött jag blev helt plötsligt! Denna datorn var så seg på att starta, så under tiden la jag huvudet på skrivbordet och slumrade faktiskt till. Vaknade till av att telefonen ringde. Blir nog en hyfsad tidig kväll idag.

Hade det välomtalade Företagsekonomi B provet idag. Och det fick över förväntan faktiskt. Vet ju inte resultatet än, men det kändes faktiskt bra. Inget MVG, men en bra bit över G strecket hoppas jag på. Kunde svara på allt utom en fråga. Mina svar får garanterat intefull pott på alla frågor, men några kanske. Hade skrivti klart provet vid 10,  och nästa lektion började inte innan 12.30. Så jag lämnade in min dator på omformatering, då jag ville ha photoshop på den, eller jag behöver rättare sagt ha det till projektarbetet. Gick upp till min filiosofilärare/studierektor och pratade lite. Dividerade lite om hr vi skulle lägga upp kursen framöver. Eftersom vi endast är fem elever har vi ganska stora valmöjligheter. När lunchen var kommen åt jag tillsamman med Lina, och det blev en lånvarig lunch.
Filosofin skulle egentligen börjat 12.30, men det blev ingen. Då jag var den enda som var där. Så jag fixar nog uppgiften här hemmatill nästa gång, även om jag inte var tvungen. Men att ligga på plussdan är väl aldrig fel. ;) haha

Det var ett tag kvar innan bussen skulle gå hem, så Lina och jag knallade ner till stan. Det var marknad idag, så det var en massa folk. Köpte mig lite marknadsgodis från Mariannelunds kokeri, eller heter det så? Hursom, marknadsgodis i alla fall. Lite brända mandlar följde också med oss, som vi smaskade i oss på bussen hem.
Väl i Svenljunga gick vi till Eva's Café och tog oss varsin kopp te. Det ä s himla mysigt där! Vi satt nog i 1 ½ timma och bara pratade. Skönt, mysigt och trevligt! :)

När jag kom hem tänkte jag starta min dator och försöka återuppta mina små kunskaper inom photoshop, men så blev det inte! Eftersom datorn var omformaterad måste man logga in på skolans domän först för att datorn ska hitta min användare, eller något. Och det hadejag såklart glömt av, öven om jag tänkte på det. Så nu kan jag inte använda datorn på hela helgen. Kanske är bra iofs. Men måste plugga, så tur att jag sparade ner alla skolarbeten på ett USB innan omformatering.

Nu ska jag nog gå och titta på när pappa lagar mat, eller prata med mamma eller något. Bara mysa och njuta lite av fredagsstämningen tillsammans med dem medan jag har dem för mig själv. Min bror kommer säkert hem snart, antagligen kommer Frida då med. Och senare kommer Tobias. Då ska det mysas. Och som ni förstår blev det ingen utgång för mig idag. Har sin förklaring, men den är alldeles för privat för att tas upp här. Hoppas dock att Elina och Frida får en trevlig afton, om den blir av. :)

Nu är det slut på veckan, det är dags för fredagsmyyyyyyys!


Dilemma

Fredagkväll,

Göra Göteborg osäkert med förknarna Danhäll och Öberg. Elleeer, mysa med Tobias framför TV:n. Tro mig, det var faktiskt länge sedan! Men krogen med tjejerna låter också lockande. Tål att tänkas på!

Färdig pluggat, för idag - Godnatt

Nej, nu får det vara bra för idag!
Tycker att jag pluggat på ganska flitigt ändå. Skrivit av det som stått i power pointarna och verkligen försökt att förstå och komma ihåg. Om jag gör det vet jag dock inte. Borde egentligen ha börjat några dagar innan, försökte men gick inget vidare. Så går det inte bra på provet imorgon har jag enbart mig själv att skylle antar jag. Men man kan inte vara bra på allt.
Nu tar jag kansnke ut saker i förtid. Jag vet ju inte med 100% att jag inte kommer få ett bra resultat, men det känns halvbra. Men jag är en sådan persion som alltid sätter en så stor press på mig själv att prestera bra, bäst, hela tiden. Och det är ju bra att jag är, vill och försöker vara ambitiös, men jag måste inse att det är okej att inte ha MVG på varenda prov och inlömning i varenda uppgift. Och jag har faktisk nu accepterat att jag skulle vara nöjd med ett G på detta provet. Hade varit kul med högre betyg, men ämnet är inget som tilltalar mig så mycket och jag tycker det är svårt. Självklart ska jag inte ligga på latsidan, utan jag ska kämpa. Men blir det bara ett G i slutändan så gråter jag inte. Satsar hellre på Engelska C, Historia B och Geografi tex. Ämnen som jag tycker är roligare, mer intressanta och kanske viktigare i framtiden.

Gaaah, jag kan bli galen på mig själv ibland! Varför måste jag alltid vilja prestera bäst? Varför pressar jag mig så hårt ibland så jag nästan går under. Vet att jag inte är den enda som gör och känner så. Men varför är det på detta viset? Vad ligger i grunden till att vissa är prestationsfreak, medan andra inte alls bryr sig?

Hursom, nu är det godnatt för min del. Sov gott! :)

Paus!

Skit också! Jag som var så inne i pluggandet och kämpade på så bra, och så börjar idol och allt blir förstört! haha. Nu bröts min koncentration. Men men, jag är väl värd en lite paus kanske. Får fortsätta sen. Det är ju spännande på TV:n. :)

Och på tal om annat så blir jag så arg på sjukhus! Eller kanske inte byggnaden i sig och vad de sysslar med, men väntetider. Jag tycker inte om att vänta! Och idag var jag med Tobias på sjukhuset när han skulle på återbesök för sin armbåge och handled som han bröt när vi var i Åre förra året. Han hade tid 12.30, vi fick träffa läkaren 13.30! En hel timme efter, skandal! Visst, de har säkerligen mycket att göra, men har man en tid bokad så har man. 15 min kan vara acceptabelt, men en timma? Jaja, inget att göra åt, bara att gilla läget.
 


Företagsekonomi B plugg..

Känner mig urtråkig just nu, men jag har inget vidare kul heller för den delen. Frsöker plugga Företagsekonomi B. Ska ha prov imorgon på organisationer i företaget, resultat- & likviditetsbudget och inköpsrutiner. Låter det kul? Det är det inte! Och knappt förståligt heller för den delen. Läser kursen tillsammans med Isis, entrepenör 3:an, och de har ju redan pratat om allt detta i Företagsekonomi A eller andra kurser, sp de har ju grunderna. Fusk! De är dopade, inte rättvist! haha. Men som man säger "allt här i världen är inte rättvist", och det är så sant. Någon gång i något ämne eller annat så har jag förhoppningsvis en fördel. Så det är väl bara till att bita ihop, plugga ordentligt och sedan hoppas på det bästa. Men Danny är känd för sina svåra prov.

Nej, lika bra att läsa allt en gång till. Hörs sen. :)

Projekt & företagande

Sitter i skolan just nu och har Projekt & Företagande. Jag sitter och jobbar på en power poit till vårt "företag". Medan ¨de resterande i min grupp håller på att skriva rapporten. Vi är alltså i slutskedet på detta lilla projektarbete. Redovisning nästa gång, och nästa proekt blir nog till att planera inför öppet hus som vi ska ha för nyfikna 9:or under hösten.
Nej, back to work!

Godnatt

Nu är det sängen som gäller för min del. Ska tvinga Tobias att pilla lite på min rygg innan jag somnar. Mmm, så gott!

Nattinatti allesammans!

Grattis



By the way! garattis till körkortet Jepser! :)
Han tog det igår, men bättre sent än aldrig att publicera detta, eller hur? haha


Haha

HAHAHA, gud vad jag skrattade åt denna i skolan. Såg den minst 10 gånger. När jag ser den nu tycker jag att den är bra och rolig, men inte riktigt lika rolig som i skolan. Men oj så kul jag hade! :D "Jag hatar äpplen!"

Skolan

Har nyss ätit makaroner och korv. Och det var såååå gott, men min mage var i stort sett tom. Den riktigt skrek efter mat. Nu ligger jag i Tobias säng (känns inte som jag gör annat?). Han kom hem för ett litet tag sedan men nästa jobb kallar så snart blir jag själv igen. Pust! Men måste verkligen plugga, så det är lika bra att jag är själv då.
Skolan var rolig! Fick inte gjort någonting sista lektionen, men kul hade jag. Herregud! :D



Det är inte alltid såhär..



Jag har blivit utbjuden.




Har Geografi A nu. Och denna kurs läser jag på distans tillsammans med elever från andra John Bauer skolor i Sverige. Vi håller kontakt med eleverna och läraren via ett forum, och det fungerar bra. Och det kan vara väldigt trevligt också. :) Det är inte varje dag man blir utbjuden på date.  

Skolfotografering

Äntligen är årets skolfotografering över! Alltid samma problem att välja kläder och hoppas på att hår och smink sitter där det ska och att leendet blir bra.. Nej, idag var det faktiskt inte riktigt så. Tog på mig det jag kände för och tog lite foundation för att täck de små irriterande röda prickarna som jag drabbatas av. Usch! Nej, men som tur va hade de nästan försvunnit. :)
Klassfotot blev nog helt ok, om fotografen inte väljer det kortet då jag halvblundar vill säga. Det enskilda kortet blev som alltid, halvbra. Varken dåligt men inte heller ett kort jag kommer vilja visa för alla. Hade mitt klassiska skolkorts smile, och så såg det ut som jag hade tjocka kinder. Men äh, shit the same! Elina blev het i alla fall, på riktigt! haha. Nej, men hennes enskilda bild blev skitbra, önskar jag kunde få en sådan bra bild.

Nu ska jag försöka jobba lite med Samhälls B uppgiften innan lektionen slutar. Bara 20 minuter kvar till lunch, vilket ska bli gott då det kurrar i magen!


Systrar i jeans


Pluggandet går sådär. Eller har faktiskt läst igenom en Power Point om inköpsrutiner inför provet på fredag i Företagsekonomi B. Men fastnade mest framför tv:n, som jag befarat. Filmen Systrar i jeans går på kanal 5. Har bara sett början på en en gång för länge, länge sedan. Så ska nog försöka orka titta på den idag. Den är slut 23.20 tror jag, men jag ska nog komma upp imorgon i alla fall.
Kommer säkert vara trött, men äsch! Sova kan jag göra när blir pensionär.


Tisdag 22/9

Jag är så fruktansvärt bra på att plugga! Eller inte.

Naturkunskap B och Historia B stod på schemat. På historian hade vi myspys och tittade på film. Arn - Tempelriddaren blev det. Den är ju så bra! Men innan filmen hade Sofia, Emilia och jag bunkrat upp med lite godsaker. Gick till ICA Maxi på lunchrasten och köpte lite kakor att ha att knapra på. Gottgott!

Slutade 15.05, men hann inte till min buss hem, då den går 15.15, så satt kvar i skolan en hel timma utan att göra någonting. Orkade inte ta fram datorn, för jag trodde att snaaart skulle Chrille komma och hämta mig. Så där satt jag och stirrade in i en vägg. Det var länge sedan en timma kändes så lång.
Tillslut kom Chrille och jag åkte med honom till Lockryd, där jag bytte till buss den sista biten.

Väl hemma var planerna att jag skulle plugga, men det gick inget vidare. Så jag tog en prommenad upp till mormor och Jan. Åt lite kvällsmat där och pratade med smågrabbarna som också var där på lite besök.


Nu sitter jag framför tv:n, och idol har precis börjat. Borde plugga, men är inte så bra på det. Får ta tag i det efter idol, kanske. Måste, måste, måste!


Min nya kofta som jag införskaffade igåt på Kapahl, 199:-

Hejsvejs så länge!

 

 


En klapp på huvudet..

Tycker jag att jag förtjänar!
Har varit ganska redig sedan jag skrev sist. Har i stort sett fått klart engelska uppgiften, eller ja, det första utkastet som ska skickas in ialla fall. Sedan har jag varit på ICA och handlat lite mat, skruvat ihop ett nattygsbord och lagat mat. Det blev bandpasta med paprika och chilisås med räkor i. Blev riktigt gott och jag får skryta lite sådär. haha. Jag har även rensat kattlådan (usch) och tittat på Svenska Hollywoodfruar. Så det har alltså hunnits med en hel del.

Nej, sängen kallar! Hyffsat i tid idag för en gång skull. :) Nattinatti


Plugg

Ligger hemma hos Tobias helt själv och försöker plugga. Måste göra det, har en hel del att göra,pust! Men det är alltid annat som lyckas sno min koncentration.
Jag har tråkigt! Vill att Tobias ska komma hem nu, men det gör han inte förrän om två timmar. Han bara jobbar och jobbar, och så kommer detväl bli nu. Han jobbar 7.00 - 16.00 på något ställe i Dalsjöfors,där han lagar mat. Sedan kommer han hem, men åker lika snabbt igen. För mellan 17.30 - 21.00 är det jobb på Citysälj som gäller. Och så ser det ut på vardagarna för hans del från och med nu. Kul, mycket jag kommer träffa honom. Men men, så är det. Får göra det bästa av situationen.

Men nej, nu ska jag försöka plugga lite till med min engelska C uppgift, innan jag beger mig mot ICA Maxi och handlar lite. Har lovat att maten ska stå på bordet när Tobias kommer hem. ;)

Jobb

Usch, kanske är dags att dra sig mot duschen nu. Jobbet kallar. 17.00-22.15 står på schemat, så det är väl bara till att snygga till sig och pallra sig dit antar jag.
Nej, så farligt är det inte. Eller det klart det hade varit skönt att sitta kvar här i soffan och bara dega, men det blir man inte rik på. Och ska jag ha ha råd med alla MD Formualtions produkter så får jag jobba lite. Eller ja, har väl råd annars också, men jag kan låtsas som jag inte har det. Alltid bra att ha något att sträva efter.
Idag, precisi som vanligt, så är det Malin och jag som stänger. Och när man jobbar med Malin så kan det ju inte bli annat än roligt och trevligt. :) hihi

Duschen nästa!


MD Formulations

Hej och hå!
När jag va på ansiktsbehandlingen så gjorde tjejen som tog hand om mig ett produktschema, eller vad man ska kalla det. Hudprudukter som passar min hy och sådär. Hann och vågade inte kolla vad de kostade där på Ciluette. Hade en känsla av att de var väldigt dyra. Men har kollat lite på internet nu och gick in på en sida från England där alla produkter i märket MD Formulations fanns. Det var dyrt, men på sätt och vis kändes det som att det kanske var billigare än på Ciluette. La alla produkter hon rekomenderat + en ansiktskräm (vet inte om hon glömde den eller om någon annan produkt fungerar som det) i varukorgen. De sju produkterna gick på, håll i er, 2287,50 :-. Mycket pengar, jag vet! Men jag vill ha dem! Har läst på lite forum och så, och alla har varit nöjda med dem. Alla säger att de verkligen fungerar och att de är jättedryga och håller länge. Jag har testat så mycket olika genom åren, men inget som fungerar riktigt, riktigt kanonbra. Självklart finns det bra, men inte sådär wow. Och jag med min problemhy vill ha något sådant. Även om min hy är mycket bättre nu än vad den har varit så kan humöret nästan nå botten vissa dagar pga den. Inte så kul! Så det är kanske värt pengarna om det fungerar? Ska ju såklart titta vad de kostar på Ciluette.
Portot från England skulle bli 107:- tror jag, och så vitt jag läst så står det inte att man behöver betala tull inom EU-länder. Eller läste det i ett forum, är det så?

Någon som har testat MD Formulations produkter? Fungerar dem?


Lördag 19/9

Jobb, jobb, jobb! Ja, 10.15 - 18.15 + ca 10 min har jag befunnit mig på ICA. Har varit riktiigt kul att jobba idag. Varför vet jag inte riktigt, men tiden har bara flugit iväg. Har varit mycket att göra och det är alltid kul.

När jag kom hem fick jag mat. Basse och Frida hade lagat bakåotatis och kycklingfilé, gott!
Nu sitte jag på mitt rum och tittar på CSI. Lite ensamt, men det är skönt och bra och vara själv emellanåt. Men självklart hade jag velat att Tobias skulle vara här och mysa med mig.

El Kocko

Ja, lärare Jonas kom och tryckte påmig en kockmössa när jag satt i matsalen. Jag ser ganska knasig ut måste jag säga. Minen är one of a kind, men jag bjuder på den såhär på fredagen. El Kocko döpte Jonas den till.


Min hand ser helt skum ut, men äh!


Fredag 18/9

Skola, skola och fredag igen!
Ja, det är egentligen helt sjukt hur fort veckorna går! Tiden bara rinner förbi, och julen kommer säkert komma fortare än vad jag kan knäppa med fingrarna. Och så fyller man 19 och så ska man till Egypten i två veckor. Och så ska balklänning sys och studentklännings ska fixas. Studentflak, bil tillbalen, skolarbete och andra saker. Gaaah! Men, ska inte stressa upp mig för sådant än, ingen idé nu.
Hade företagsekonomi B första lektionen. Lite genomgpng inför provet nästa vecka, och jovars det börjar klarna lite. Eftermiddagen var det dags för filiosfi. Pratade och klargjorde lite om filmen vi såg förra veckan. Läste mycket ur en bok och pratade lite. Det var väl det som hände.
Efter skolan åkte Chrille och jag till ICA och köpte godis (jag stod för den största delen, Chrille är duktig och höll igen med frossandet). Sedan körde han mig till Lockryd, där jag sedan bytte till buss. Mycket snällt av honom tycker jag. :)

Sånt här sysslar vi också med i skolan. ;)

Elina is soooooo sexiiiii!


Elina, Antonia och Jamie är inget vidare bra på Shake your face.


Lärare (studierektor) Jonas är däremot en naturbegåvning.


Halvsöt bild på mig. Elina är ingen bra fotograf.


Shoppat nytt

Mina nyinvesterade kläder. Det var dessa jeansen och tröjan som jag shoppade igår i Göteborg. Båda plaggen från H&M.

Jeansen är hur goa som helst. Mjuka och sköna. Storlek 26!!! Helt otroligt. På mina flesta jeans i garderoben har jag 28, men de är visserligen förstora nu. Trodde att jag kanske gått ner en storlek, men när jag kom i 26? Visst, mamma säger att hon tycker att jag blivit smalare, även om jag inte tycker det. Men jag vet inte om dessa var större i storleken än vad normala 26:or är. Skulle tro det. För sååå smal är jag inte!

Jeansen 399:- och tröjan 249:-, tror jag. 100% bomull, mycket uppskattat. Skönare att ha på sig än akryl och sådana där konstmaterial.


Fika och underbara ansiktsbehandling

Skoldagen började med Projekt & företagande, vilket var helt ok. Har lektionen tillsammans med entrepenörs 1:an, och vi håller på med ett litet projektarbete kan man säga. Jag är ensam tillsammans med 4 stycken från Pyret (1:an), men det fungerar riktigt bra!
På eftermiddagen hade jag ingen lektion, som vanligt på torsdagar. Men stannade kvar efter lunch för att Sofia och jag skulle finslipa lite på projektplanen och kontakta lite olika lokaler och så. Sedan hängde jag bara i skolan med Chrille och Jesper och dom ett tag innan vi bestämde oss för att gå och fika. Så vi knallade iväg in till stan, till café Tant Grön. Mys! Jag unnade mig en fudgekaka (nästan som kladdkaka) med grädde, det var gott men blev lite för mycket. Det var väldigt mättsam.

 

Efter fikat skilldes vi tre åt. Chrille knallade iväg till gymmet, Jesper åkte hem och jag begav mig mot Ciluette City Spa för min ansiktsbehandling. Och oj vad fint och mysigt det var där inne! Bastu, och en lite pool fanns det vid relaxavdelningen. Hade jag vetat det hade jag haft med mig badkläder och haft det gott där ett tag.
Ansiktsbehandlingen var gudomlig! Började med en liten lätt ryggmasage, och sedan började själva ansiktsbehandlingen. Rengöring, peeling, varma handukar, en varm ansiktsmask, prorengöring, brynplockning, ansiktsmassage, hand och armmassage, en annan ansiktsmask, kräm och serum. Och massa mer!
När jag hade den varma ansiktsmasken på mig så fick jag ligga där med den ett bra tag. Hon som hade hand om mig gick ut och jag fick ligga där och lyssna på stillsam musik och höra hav och grejs. Tankarna flög iväg och jag var sådär härligt borta. Nästan som man sover fast man är vaken. Underbart! Porrengöringen var inte så behaglig. Att klämma porisar är inte skönt, men välbehövligt i mitt ansikte, tyvärr. Vill man bli fin får man lida pin. Ansiktsmassagen var så himla underbar! Njöt av varme sekund. Och så masserade hon axlar och nacke samtidigt, gaaaah! Armarna var också skönt att få massrade, men fingrarna, herregud! Jag kände verkligen hur trött jag var i fingrarna. Det kändes så trötta som att de hade sprungit ett helt marathon.
Skulle kunna hålla på hur länge som helst och berätta om hur skönt det va. Om det var värt sina pengar? Svårt att säga. Det var ju underbart och verkligen kul att kunna unna sig lite lyx ibland. Men 820:- är ett häftigt pris för någon som vara i 90 minuter. Kanske inget jag lägger ut bara sådär om  jag inte har pressentkort. Kanske om jag skulle få en bra lön eller så. ;)

När jag var klar missade jag bussen med några meter. Så jag gick sakta genom stan till resecentrum för att vänta på bussen som gick en timma senare. På resecentrum satte jag mig på en parkbänk och njöt av den sista solen denna torsdag, och läste lite ur min första Twilightbok. Kände mig sådär halvsnygg. Var alldeles glansig i ansiktet av serumet som ansiktsbehandlingen avslutades med. Men äh, jag kände mig fräsch iaf.


När bussen kom klev jag på och där stötte jag på Elin som jag gått tillsammans med under högstadiet. Vi pratade i ett kör tills det att vi kom till Lockryd då hon skulle av, trevligt!

Nattinatti

Tobias och jag har försökt att titta på film nu. Men det var dömt till att misslyckas, iaf för min del. Höll och håller på att somna. Skolan tar på krafterna, och speciellt när Elina-knas flummar till det hela tiden. Men det var kul idag! :D Åkte till Göteborg efter skolan med Tobias. Jag var värsta shoppingsugen, men när jag inte hittade något så blev jag lite putt. Alltid så att Tobbe hittar en massa, och inte jag. MEN, jag kom inte hem tomhänt. Fick faktiskt med mig ett par ljusa tighta jeans och en jättego bomullskofta med mig hem, inte fy skam. Kanske visar imorgon. ;)
Nej, nu blir det sängen!

Nattinatti!

Svenska Hollywoodfruar

Såg ni premiären av Svenska Hollywoodfruar igår? Jag missade det, men har precis tittat på det på TV3 Play. Och så korkade kvinnor! Speciellt den där Anna Anka. Jag blir rikitgt irriterad på henne. Bara för hon har pengar så tror hon att alla är avundsjuka på henne och att hon är störst, bäst och vackrast. "Man skulle ju inte kunna tro att dessa människor har en massa miljoner dollar. De ser ju ut som bondlurkar". "Jag hatar smuts och damm. Jag har sparkat städeskor efter en dag". "Jag tycker att jag är en väldigt bra städerska", varför städar du inte då? Hjälp! Hur kan man bli sådan? Det är för mig obegripligt. Blir man verkligen så blåst, utseende fixerad och kontrollerande bara för man har tur och gifter sig rikt? Jag skulle aldrig tillåta mig själv att bli sådan. Hursom, tyckte att det var kul att kolla på, även om det inte verkar som att kvinnorna har alla hästar i hagen alltid.




Seriestart - One Three Hill, Gossip Girl

Nu har jag tittat på a brand new episode av One Three Hill. Har nästan glömt av att det skulle börja igen, men påmindes om det idag. Så när jag kom hem från skolan började jag genast titta. Och då på icefilms.info. Mycket bra sida. Förstår inte riktigt hur det kan vara lagligt. Jag menar, det finns ju alla serier i stort sett, och filmer. Någon måste ju ha laddat ner allt från början, eller? Hursom, jag är nöjd och glad att jag kan titta utan att bryta någon lag eller så.
Avsnittet var väl bra. På sätt och vis känns det som att OTH börjar bli lite uttjatat då det är 7:e säsongen nu. Men tycker fortfarande att det är mycket bra, och jag blir på bra humör när jag tittar på det. Så för min del får det hålla på i all evighet om det skulle vara så. Men vart är Lucas och Peyton? :O Ska de inte vara med mer? Såg inte skymten av dem i detta avsnittet. De nämndes bara en liten fjuttig gång. jag hoppas verkligen att de kommer medverka i serien, annars är det inte samma sak.  
Det blev även det nya avsnittet av Gossip Girl. Även det avsnittet var bra. Härligt att alla serier startar igång igen, nu när hösten är här.






jag idag


Love historia

Sitter i skolan nu och har Historia B. Jobbar med mitt temaarbete, vilket handlar om sjukdomar. Skriver om digerdöden, spanska sjukan, kolera, smitkoppor och svininfluensan. Har inte kommit så långt än. Endast läst och skrivit lite om Spanska sjukan, och jag tycker att det är vansinningt intressant! Jag tror att jag är en liten historianörd faktiskt. Otroligt spännande på något sätt. Och Lena är helt suverän på att få det intressant och hon förklarar så man verkligen förstår och vill veta mer.
Kunde egetnligen gått hem och arbetet. Eftersom vi endast är tre personer som läser Historia B läser vi parallelt med en Historia A klass. Fungerar bra, då vi tre brukar sitta i ett grupprum och arbeta. Emilia och Jamie har gått hem, och det kunde jag med gjort eftersom jag har min uppgift och jag vet vad jag ska göra. Men kände att jag lika gärna kan sitta kvar i skolan då det känns som det verkligen blir något gjort då.

A-klassen har genomgång om det antika Grekland och Rom nu. Är ganska glad att jag redan gjort den delen. Nej, nu ska jag fortsättaläsa i ett ex av Populär Historia. Hittade ett mycket bra avsnitt om Spanska sjukan. Sedan kanske jag kikar på en av de två faktafilmerna som Lena lånat hem speciellt till mig. Handlar om digerdöden och Koleran. Men nej, back to work!


Nya skor!





Wihoo, även om jag inte hittade skor på Visko igår så blev jag ägare till ett par vita Converse igår. Inhandlade dem när jag kom in till Borås. Är nöjd! Mina första Converse någonsin faktiskt. :)


Sammanfattning

Hej och hå!
I lördags var jag på den årliga kräftskiva, detta året i Frufällan. Mycket trevligt och gott med kräftor. Förstår inte riktigt hur man inte kan tycka om det, mums! :D Lekte en hel del med Anton och Axel, mina älsklingsgrabbar. Anton vann nästan över mig på Singstar, Abba - Mama Mia. Och han är 7 år! Och jag gjorde mig inte till. Helt sjukt vad duktig han är. Kanske känns lite fel att tävla mot en 11 år yngre person, men äh, han vann ju nästan.


Gaaah, jag älskar dessa grabbar. BLI INTE STÖRRE!

 

Igår var mamma, Basse, Frida och jag på Visko i Skene. Jag ville åka dit för jag var bara tvungen att ha skor. Hade inget att ha på fötterna. Men tror ni att jag hittade något? Nej! Inte direkt förvånad iofs. Så jag åkte därifrån med en liten sur min. På eftermiddagen körde jag in Jan till Borås, Frufällan, för att han skulle hömta sin bil. Och då åkte jag till Tobias. Vi åkte till Hemmakväll och hyrde tre filmer, och sedan myste vi i soffan framför "17 again". Helt ok.

Idag försov jag mig, igen! Skulle gå upp 7.30, men Tobbe väckte mig 8.15, och jag börjar 8.30. Då blev det eld i baken kan jag lova. Men kom bara 10 min sent ungefär, så det gjorde inte så mycket då vi inte hade hunnit börja riktigt. Hade min muntliga redovisning i Engelska C där, ich det gick riktigt bra måste jag säga. Är lite imponerad av mig själv. :D

Nej, nu måste jag plugga! Naturkunskap B redovisning imorgon, och jag är inte färdig. Plugga, plugga, plugga!

 

 

 

 


Plugg, aj!

Godmorgon!
Det första jag kände idag när jag vaknade var vilken fruktansvärd träningsvärk jag har i ryggen och armarna. Men speciellt ryggen. Hade visserligen det igår med, men nu är det värre. Hej och hå vad ont det gör. Men jag bad om det, så jag får väl skylla mig själv. :D Nej, men det är ganska skönt ändå, då vet jag att träningen gjorde nytta. :)
Har åkt på en förkyldning också. Inte alls kul. Försöker hindra den från att bryta ut mer och dricker därför KanJang käkar vitaminer (gör jag iofs varje dag) och dricker tee. Jag håller stenhårt på KanJangen. Har druckigt det varje gång jag varit sjuk ända sedan jag varit liten, så jag gör likadant nu.

Idag måste jag plugga. Satt med matten igår när jag kom hem. Det gick tyvärr inte så bra som jag trodde. Får se om jag löser det, annars får jag börja på minus sidan på måndag. Inte det optimala, men kan man inte så kan man inte. Och tyvärr har jag ingen i min familj som är mattegeni så ingen kan hjälpa mig. Hursom, idag ska jag ta ett ordentligt tag i naturkunskaps B uppgiften. Helst skulle jag vilja bli klar med den då jag ska redovisa den på tisdag, men den är lite klurig. Jag ska skriva om vad som hände mellan Big Bang och det att livet kom. Vad som hände i rymden och vad som skapades och sådär. Ganska svårt att hitta och hittar man är det jobbiga kluriga texter.

Sedan ikväll blir det kräftskiva i Frufällan, MUMS!

Bodycombat


Nu är jag riktigt trött i hela kroppen, speciellt benen. Körde ett 1 timmas pass Bodycombat innan. Det var så fruktansvärt kul! Svetten bara dröp ifrån mig! Ryggen, armarna, magen, benen, pannan ja allt var verkligen blött. Kan tyckas äckligt men jag tyker att det är härligt. Att få svettas när man väl presterat något, skönt! Annars är det inte alls mysigt. :D Nu hoppas jag på en rejäl träningsvärk imorgon. ;) Lite vila på träningen i helgen tror jag, men nästa vecka ska det tränas!


Spabehandling

Ringde precis till Ciluette City Spa och bokade en tid för en ansiktsbehandlig, Aroma Face. Fick nämligen ett pressentkort av Tobias för ett år sedan. Men jag har varit slö och sparsam, skulle jag vilja säga, och nästan glömt av det. Men nu har jag beställt en tid, så nästa vecka ska jag dit och lyxa till det lite. Det är inte billigt, så jag hoppas det är värt pengarna. Visserligen har jag lite mer än hälften betalt så det blir ganska billigt förmig trotts allt. :)



AROMA FACE - ansiktsbehandling med det lilla extra - Decléor

Avslappnande behandlingen som skräddarsys efter din huds behov. Behandlingen med det lilla extra.

I behandlingen ingår: ryggmassage, rengöring, peeling, varma Oshibori handdukar, värmemask och porrengöring, brynplockning, aromapressur, aromadränage, aromatisk massage, mask efter hudtyp, arm- och handmassage och avslutande behandlande creme.
1 tim 30 min



soool

Sitter just nu på balkongen hemma hos Tobias och njuter av solen. Luckey ligger här brevid mig och håller mig sällskap, mysigt. Kom ganska nyss "hem" från skolan, men lutade egentligen 11.10 idag. Men det var så att Sofia och jag satt på stugan för att skriva en projektplan till vårt projektarbete. Det gick hur bra som helst och vi fixade en del saker redan idag med. Känner på mig att detta arbetet kommer bli toppen! :)
Nu borde jag plugga lite naturkunskap eller matte. Har inlämningar/redovisningar eller stora arbetn i alla ämnen nu i stort sett. Kul och bra egentlligen. Då håller man tempot uppe och tiden går fort. Och det mesta är ganska kul och intressant, så det gör det hela mycket lättare.
Nej, nu ska jag njuta så länge det bara går av solen, innan den försvinner bakom huskanten.

Hejsvejs!

Onsdag 9/9

Hej och hå!
Idag har det inte gjorts mycket som jag hade tänkt göra. För det första hade jag tänkt att ringa Ciluette spa och beställa en tid för ansiktsbehandling, och efter det skulle jag plugga på antingen historia, samhäll eller geografi. Har ett stort arbete i varje kurs, så tänkt att jag skulle börja/fortsätta lite. Men så blev det inte. Jag skulle BARA titta på The Tyra Show, och sedan verkställa mina planer. Men istället så somnade jag i soffan. Mycket skönt, men inte planerat. När jag vaknade åkte jag med mamma och köpte blommor som vi sedan planterade på kyrkogården.
Tobias kom för en liten stund sedan, och jag ska nu ta mig i kragen att plocka upp lite på rummet och damsuga. Går ganska fort. Och sedan blir det kanske en liten prommenad. :)

Hade ingen träningsvärk imorse, men nu börjar den smyga sig på. I alla fall i magen, härligt! Då vet man att träningen gjort nytta!

Gamla bilder

Hittade lite gammla bilder på Tobias dator, från att Lina och jag + familjer va på Gran Canaria. Härlig resa! :)






på denna tiden, ja i februari 2007 va jag finnig och usch. 2 ½ år, medicinering av antibiotika i 9 månader och starka receptbelagda krämer senare är det ett minne blott. Det klart att det kan ploppa fram en då och då, eller några små som knappt syns. Men inte på långa vägar som då. Nu är jag nästan som en babyrumpa i ansiktet. Men det har varit mycket kämpande och många ledsna dagar pga dessa små irriterande fula prickar.


Bodystep

Hejhej!
Sitter här hos Tobias nu, alldeles trött och härlig i kroppen. Tränade nämligen i eftermiddags. Ett 1 timmes pass bodystep. Det var jobbigt, härligt och behövligt. Kommer antagligen ha go träningsvärk imogron, med tanke på att jag inte har tränat under hela sommaren. Så det var verkligen på tiden! Hade Thomas som standin idag, då Anna var på kurs. Och som han sa "idag tränar vi inför beachen 2010, eftersom 2009 redan varit". Lika bra att börja i tid, eller hur? Och min beach 2010 kommer ju lite tidigare, i februari. Ska bli så skönt, och det kommer förmodligen gå jättefort.
Hursom, ska i alla fall försöka komma igång med träningen ordentligt nu igen. Det är ju så himla bra att Tobbe bor i stan. Då kan jag träna de roliga passen på eftermiddagen utan att behöva stressa och så till bussar, perfekt!


Här i slutet vill jag bara skicka en lite hälsning till min kusin Josefin som åkte iväg till USA idag för att vara Au Pair i ett år.
Ha det super bra, och håll oss här hemma uppdaterade om ditt roliga, spännande liv där borta på andra sidan Atlanten! :) Kram!


Beställt studentmössa! :D

brilliantHej och hå, pust! Jag är trött! Blev på tok för sent i helgen, och även om jag sov längre än vanligt går det inte riktigt att sova ikapp det man missat så snabbt, så imorse var jag hur trött som helst. Kände mig taskig mig Cissi, min engelskalärare. Satt och gäspade under hennes ganska korta genomgång, inte så kul att se kanske. Förklarade dock att jag inte gått och lagt mig i tid i helgen.
Skoldagen gick bra. Klarade mig igenom Engelska C lektionen riktigt bra må jag säga. Ewers och jag fick igång pratandet ordentligt. Efter lunch var det dags för matte C. Blev bara en lektion på lite drygt 1 timma, eftersom vi skulle prova studentmössa. HURRA! Äntligen! Det känns så långt bort med studenten, men ändåså nära. Längtar mega mycket! Men det kommer bli en dyr vår. Bara min mössa+champangeglas+visselpipa gick på 935:-. Tog visserligen den dyraste mössan, då den var absolut finast. Hade en skärm i skinn istället för plast, och det var verkligen stor skillnad när man jämföde dem.Så jag är helnöjd med min mössa. :) Funderar på att beställa årsboken med för 150:-. Ett roligt minne, där man kan läsa lite om alla som tog studenten från min skola samtodigt och se lite bilder som klasserna lagt in. Så den ska jag nog lägga till i min beställning.



Tävling

Hade inget att göra, så kikade runt på lite bloggar. Och hittade via min kusin en tjej som hade diverse tävlingar på sin blogg. Jag brukar tänka att det inte är någon idé att vara med då jag aldrig vinner. MEN, är man inte med och tävlar så kan man ju inte vinna. Därför bestämde jag mig för att skriva ner en liten motivering till varför jag skulle vinna detta, personliga, halsbandet. Så nu håller jag alla tummar jag har på att jag vinner!


Fint va? Man får ju självklart välja vad det ska stå, om man vinner.
Vill du kika in denna tävlingen, eller någon annan så är det hos denna tjejen, somk du kan göra det --> Millah

...

Jag visste det! Kände det på mig hela tiden. Helvete! När jag såg att det var dolt nummer visste jag direkt vad det handlade om. Varför lyssnade du inte på mig? Då skulle det inte blivit såhär!

Det här har inte varit min dag

Verkligen INTE! Dagen börjar med att jag försover mig 1 timma. Tobias väcker mig 7.40 och informerar mig om att jag sovit lite för länge. 7.40 är då min buss går, så det var ju helt kört att hinna med den. Men det var bara att tvätta håret snabbt, var verkligen tvungen då allt stod åt ALLA håll, på riktigt. Slängde på mig kläder fort, medan Tobbe fixade frukost åt mig. Och sedan var han snäll och körde mig till skolan. Så jag hann i tid trotts allt! :D

Sedan kom jag hem. Tobias och jag gick ut och gick en prommenad då min mamma ringer 17.15 och säger "vart är du? Du ska jobba nu. Du började 17.00". Oh shit tänkte jag! Bara snabbt hem och byta om och ner direkt. Men det löste sig, som tur va. Men inte min dag helt enkelt.

Och nu sitter jag och tittar på sista avsnittet The Bachelorette. Hoppas på Jason, har hållt på honom ända sedan.. NEJ!!! Fan, jävla DeeAnna. Hon valde bort Jason. Hur kan hon?!?! Jävla skit program! Jag har hållt på Jason ända sedan det var 25 killar. Han är bäst, förstår hon inte det. Gaaah! Jaja.