JAG BEHÖVER RÖRA PÅ FLÄSKET

Mig på ett gym var längesedan man såg. Usch, har ångest över att jag inte tränar längre. Jag har inte tränat på ett år. Alltså regelbundet. Det klart jag tränat någon gång i höstas på gymmet, men inte så jag kan säga att jag var där minst en gång i veckan. Jag har inte alls varit lika flitig med tränandet som jag var innan sommaren förra året. Gymkortet var i min ägo utan att det utnyttjades. Varje månad drogs det närmre 300:- från mitt konto, utan att jag knappt satte min fot på Studio Aktiv. Fruktansvärt tråkigt tycker jag, då jag älskar SA. Deras pass är underbara, gymmet är fint och bra. Personalen är kanon och det är ett stort plus att bastu finns. Jag kanske kommer tillbaka dit någon gång, jag hoppas i alla fall.
Måste komma igång med träningen igen. Det spritter ofta i hela kroppen. Jag har förmycket träningsenergi i kroppen. Jag kan vara helt slut i huvudet pga skolarbete, men kroppen vill mer än gärna träna. Har funderat på att ta mig en joggingtur nu i några dagar, dock utan resultat.
Imorgon hade varit skönt med en runda. Men jobbar från 10.45-19.30. Så möjligtvis att jag hinner ta en liten sväng innan jobbet. Faaaast, mina skor är hos Tobias. Har jag tur har jag mina gamla kvar. Annars får det kanske bli en rask morgonprommenix, eller en sovmorgon helt enkelt.
Tack och lov att mina föräldrar gett mig en bra uppsättning gener som gett mig bra ämnesomsättning. Eller ja, än så länge är den i alla fall bra. Jag tror att jag kommer lägga på mig en hel del kilon när jag kommer upp mot 30. Varför jag tror det vet jag inte. Varken mamma eller pappa är tjocka. Men om mina tankar skulle stämma så är det väl lika bra att ta tag i saker och ting nu.
Behöver nog träna en del på lovet trotts allt. Tisdagen veckan efter lovet så ska vi cykla 8 mil med idrottsklasserna på skolan. Vet inte hur de kommit på denna "briljanta" idén, men fullföljas ska den göras. Iofs, ösregnar det och är 2 grader varmt ute tror jag nog att jag står över. Jag ska be till vädergudarna att det blir uppehåll och inte för mycket blåst.
Nu blir det sängen gott folk. Nattinatti

30/3 - 2010

Usch, det händer inte allt för mycket i mitt ganska så normala liv. Skolan är jag trött på, och det är mycket att göra. Som det säkert är för alla treor, vilken skola man än går på. Så jag ska väl inte klaga. 
30/3 = betyder att Tobias och jag varit tillsammans i 3 ½ år. Ja, inget att hurra för kanske. Tiden man varit ihop är inte lika viktigt längre som den var i början av förhållandet. Man räknade varenda vecka, i stort sett. Men det är väl så det är.
Visst är vi ett vackert par i alla fall?

Längtar till lovet. Behöver lov, nu, nu, NU!

Jag sakar dig! :) Jag vill inte att det ska vara såhär mer.

INTE SOM JAG TÄNKT MIG

Måndag, och en ny skolvecka har egentligen börjat, men jag ligger för tillfället i Tobbes säng och slöar. Jag kan inte påstå att jag skolkar, men jag är inte sjuk och det är skola egentligen. Eller skola och skola. Det är volleybolltunering idag, och jag kände att jag inte ville slösa tid på att sitta i en svettig idrottshall och titta på volleyboll när jag ändå inte skulle vara med och spela. Så jag berättade för min mentor igår hur det låg till. Att jag kände mig stressad över allt jag har att göra och hellre är hemma och pluggar, och det var okej. Så man kan väl säga att jag är ledig idag.
Jag hade planerat min dag som så att jag skulle gå upp vid 9.00. Äta en god frukost, slänga in tvätt i maskinen, titta lite på TV och sedan plugga. Men som vanligt så blir inget som man tänkt sig.
Strax efter 8 vaknar jag av att mobilen ringer. Det var Jesper och jag bestämde mig för att inte svara, då jag antog att han bara undrade vart jag var och när jag skulle komma till volleybollen. La ifrån mig mobilen och det slutade ringa. Men just som det slutat började det igen, Jesper även denna gången. Svarade, och det visade sig att de inte hade tillräckligt med tjejer till sitt lag, då de som skulle vara med inte kunde. Blev ju väldigt sugen på att vara med, för det är fruktansvärt kul med volleyboll. Men eftersom jag befann mig i Svenljunga skulle jag inte vara på plats innan det var för sent. Så jag somnade om, men endast i 30 minuter uingefär, sedan ringde mobilen igen. Då var det Tobbe som ringde från jobbet och frågade om jag kunde komma till Borås. Han hade haft en jättekänning och kände sig lite konstig. Han skulle hem, och ville helst inte vara ensam. Så snäll som jag är så pallrade jag mig upp och åkte till Borås.
Än har det inte blivit mycket till plugg gjort. Men snart. Ska titta på ett avsnitt av Glee, sedan laga lite mat och sen plugga, tror jag.

JOBB

Sitter just nu på jobbet och äter lite godis och väntar på att mitt pass ska börja, 17.00-22.15. Det är bara var tredje helg jag jobbar, men det känns som att det jämt är var tredje helg. Känns aldrig som jag är ledig någon helg, vart tar tiden vägen?

Nej, nu ska jag dricka lite, sedan tjäna pengar. Hejsvejs!

GODMORGON

Torsdag, och jag är ledig från skolan. Nu blir det frukost, sen plugg. blää...

KEMI, INTE MIN GREJ!

I högstadiet var inte kemi direkt min grej. Jag var inte fruktansvärt dålig på det. Oftast förstod jag vad jag höll på med. Jag kunde förstå periodiska systemet med alla dess grupper och vad det betydde när grundämnena fanns i de olika kulumnerna osv. Jag kunde många kemiska beteckningar, och kunde förklara vad det var som hände när vi gjorde expriment. Men ändå gillade jag inte kemi. Visst fick jag hyffsat betyg i det, men det var verklugen inget som intresserade mig. Fysik och biologi var mer min grej. Även om det även i dessa ämnena pratades om atomer, joner och molekyler så tyckte jag att det var intressant.

Mitt intresse för kemi har inte  vuxit. Jag trodde att kemi var över för alltid för min del. Men inte då! Nu dök den upp igen, i naturkunskap B. Inte min grej! Jag försöker sätta mig in i det. Jag läser och läser, men på något konstigt vänster så får jag inte ihop det. Kanske beroende på att jag har en sådan inställning till kemin som jag har som gör det svårt för mig, vad vet jag. Men jag ska jävlar i mig klara detta! Vill inte sabba min chans till ett MVG. Och lycjas jag inte exemplariskt med kemin så kommer jag inte få betyget jag vill ha. Så kämpa Sandra, KÄMPA! Pust..

Orkar inte. Är så trött på allt vad skola och plugg heter. Ge mig lov!

STUDENTKLÄNNING

Har börjat titta lite på studentklänningar. Vill gärna köpa någon snart, innan alla butiker får in studentklänningar. Ju längre man väntar, ju större risk är det att fler har likadana klänningar, och det vill man ju helst inte. Har hittat tre stycken representativa, och till ett acceptabelt pris dessutom. Balen och studenten kommer vara två pengatjuvar, och kan man försöka vara lite snäll mot plånboken så är ju inte det helt fel.

Funderar på att klicka hem denna klänningen. Kanske inte alls är fin i verkligheten, men den kan ju också vara kanon! Det är ju inte värre än att skicka tillbaka den.


Skorna gillar jag, men man kanske ska ha svarta skor istället? Äh, jag får se. :)

EN JÄVLA BAKELSE

Ojoj, redan söndag och skola imogron igen. Vart tar helgerna vägen?

I fredagskväll var Malin här och myste tillsammans med mig. Kvällen bjöd på film, godis, prat, skratt och googling. Mycket trevligt, jag gillade det. :) Filmen vi tittade på var The proposal, som säkert alla har sett. Men jag är lite efter när det gäller att titta på nya filmer. Hur som helt så tyckte jag att den var bra. Det var länge sedan jag skrattade så mycket åt en film. Kan också ha gjort att jag hade sällskap av Malin som också skrattade, kanske triggade vi varandra. I vilket fall som helst så tyckte jag att den ar bra.

Lördagen började med att mamma och jag åkte till Göteborg för balklänningsletande. Meningen från början var att jag skulle fått min klänning uppsydd. Jag hade valt modell på klänning och tyg, men sedan sket det sig. Så ja, det var till att börja leta klänning. Vi hade fått tips på en butik med en massa klänningar. Den skulle ligga på Drottninggatan 58, men vi hittade ist en på Drottninggatan 61, och tänkte att, "jaja, vi har fått fel adress". Där hittade jag ingen klänning som passade. De flesta var förstora, även i storlek 34. Vi sprang och letade i NK-huset där det tydligen skulle ligga någon affär med maaaassa klänningar, men den lyckades inte vi hitta iaf. Vi hade nästan gett upp när vi tänkte att vi kollar om inte vi hittar den där affären som skulle ligga på Drottningatan 58, den skulle ju heta annorlunda också. Vi hittade den direkt, mittemot affären vi varit först i. Hur både mamma och jag kunde ha missat den vet jag inte, men det gjorde vi.
Jag provade klänning efter klänning, utan att hitta något som passade eller som jag gillade. Hade gett upp hoppet när mamma kom med en klänning och sa "även om det inte är en sådan här klänning du vill ha, ska du inte testa den iaf? Färgen är ju jättefin". Med ganska lite hopp om att den skulle passa både min kropp och smak tog jag på mig den, och den satt som gjuten! Jag älskade tyggen på klänningen, MEN, det var verkligen inte en sådan klänning jag skulle ha. Dock blev den min! :D
Jag som inte skulle ha en prinsessbakelse till klänning köper en jävla bakelse till klänning! haha, men jag tror jag gillar den. Eller jo, det gör jag. Nog... :D



Lördagen bjöd också på lasedome tillsammans med Tobbe, Tobho, Bulten, Filip, Sharon, Albin, Johannes, Sara och Halil. Mycket roligt, som vanligt! Det är helt sjukt hur insatt och koncentrerad jag är på spelet. haha. Kul var det i alla fall. Mycket bra iniativ! :)
Känner hur träningsvärken sakta börjar komma i låren. :D

Jag just nu:

Flötigt hår, gammalt smink, snygg min. Naaaaajs!


INGEN VILA, INGEN RO

Gäsp! Sitter på jobbet just nu. Har jobbat sedan 16.00 och slutar inte innan 22.15. Jobbade igår med, visserligen bara tre timmar, men ändå. Var i skolan hela dagen igår, satt och skrev prov i 2 ½ timma, sedan åkte jag raka vägen hem och jobbade. Sov några timmar, åkte till skolan och arbetade med rapporten till projektarbetet. Åkte raka vägen till jobbet från skolan. När jag slutat blir det raka vägen hem, sova några timmar för att sedan åka till skolan och ha prov i företagsekonomi B. Pust! Kämpa, kämpa! Snart helg, SKÖNT!

SVAR PÅ KOMMENTAR

Sara om LEDSEN:
Vad jobbigt att du känner så här Sandra. men en sak ska du veta, att mig kommer du inte förlora. jag vet att vi inte umgås lika mycket längre som vi har gjort, men det får det bli ändring på :) Du kan alltid ringa mig om du vill prata och träffas och fika, och i veckan får vi soffa så då kan vi sitta hemma hos mig och bara ha det mysigt :) Du är den vännen som har stått mig närmast genom alla åren Sandra och jag har väldigt svårt att tro att jag någonsin kommer att hitta någon vän som jag har tyckt så mycket om! jag finns här för dig min Turko, Snutte och alla andra namn jag har gett dig ;) <3

Svar:
Tack Sara! Det värmde väldigt mycket. Och jag är så himla glad att jag har dig kvar, även om det blivit stora hopp mellan gångerna vi träffats sedan vi började gymnsiet. Men jag känner att det inte spelar någon roll hur långt det än går mellan varven, vi vet vart vi har varandra och kommer förmodligen alltid ha varandra där. Hoppas jag! :)
Känns skönt att veta vart du finns. Och jag hoppas du vet attjag inte är längre bort än ett telefonsamtal. :)


Gaah, är det inte underbart med gamla vänner som man inte sett på flera månader, men när man väl träffas så är det som att man alltid umgåtts? Så känner jag med Sara, Olivia och Lina. Inte för att jag och Lina lyckas undvika varandra i flera månader, inte Olivia och jag heller, då vi jobbar ihop. Men ändå, känns så himla skönt.
Jag ser inte något fel eller kostigt med att ta upp kontakten med en gammal vän. Kanske hade man skitkul under tiden som man umgick, och sedan kanske man växte ifrån varandra lite. Men det finns ju inget som säger att man inte kan umgås igen. Kanske har man vuxit ikapp varandra och hittar tillbaka. Man behöver inte växa fast i varandra, bara ta upp kontakten och börja umgås lite. Så blev det med Olivia och mig i sommras. Visst hade vi träffats på jobbet och så, men inte umgåts ordentligt på flera år. Och nu har vi jättekul ihop igen. :) Toppen! Man ska vara rädd om sina vänner.

VUXENLIV

Sitter för tillfället i solen på balkongen hemma hos Tobbe. Solen värmer ordentligt faktiskt, och det är hur skönt som helst! Lucky ligger jämte mig på en filt så snällt. Hon njuter nog också av att få ligga och slöa i vårsolen. För vårsol är det minsann, även om en massa snö och is finns kvar. Men man ser sakta hur det smälter bort, och jag bara njuter. Våren är väldigt välkommen för min del, och förmodligen av resten av Sveriges befolkning.

Sitter även om planerar lite hur jag ska lägga upp dagen i mitt "vuxenliv". Ja, Elina och Frida tyckte att jag levde ett sådant vuxet liv eftersom jag kan betala räkningar och betalar minst en varje månad. Att jag i stort sett lagar mat som är mer avancerat än snabbmakaroner varje dag, och liknande.
Vuxenliv och vuxenliv vet jag inte. Jag bor ju fortfarande hemma och jag går i skolan. Visst kan jag tillräckligt så att jag skulle kunna bo själv och klara mig prima. Jag vet hur man betalar räkningar, jag vet hur man kör bil, jag vet hur man lagar mat, jag vet hur man tvättar, jag vet hur man stryker, jag vet hur man städar, jag vet hur man ringer viktiga samtal själv, osv. :P Men vuxenliv vet jag inte om jag lever. Inte till fullo. Jag har ingen egen bostad, ingen egen bil, jag har inga barn och inget fast arbete. Men det kommer tids nog. Påväg mot vuxenlivet skulle man nog kunna säga att jag är. Och kanske har jag tom kommit ganska långt på den. Men än så länge är det de stora, seriösa grejerna kvar på checklistan. Och de får vänta ett tag. Ett tag till ska jag leva i detta "påväg-mot-vuxenlivet" livet. Fullvuxen hinner jag förmodligen bli tids nog. Och jag har mina föräldrar att tacka för att jag redan kan så mycket, tack! Men ännu har jag mycket kvar att lära mig.

Men så här kommer nog dagen se ut:
- Först plugga på geografin en stund.
- Sedan en liten promenix med Lucky.
- Plugga lite till.
- Tobbe kommer hem, och då blir det nog matlagning.
- Ut och gå en sväng med Tobbe, och Lucky förmodligen.
- Plugga.
- Mat igen kanske.
- Tv, desperata hemmafruar och cougar town.
- Sova.

Om jag kommer följa denna planeringen vet jag ej. Men jag ska försöka.


LÅTTIPS

Nu har jag suttit med näsan i papper och med överstrykningspenna i högsta hugg, och läst och befolkningsgeografi i en timma. Nu ska jag ta en paus och ta en prommenad med Carro, för att sedan komma tillbaka och fortsätta plugga.

Tänkte tipsa om en braig låt med. Tips från Frida faktiskt, och jag tackar hjärtligt!



Timbaland ft Katy Perry - If we ever meet again.

Mycket bra låt tycker jag allt! Även 3OH3! ft Katy Perry - Starstrukk är bra. :)


SLANG PÅ ENGELSKA

Sitter och har engelska nu. Arbetar med en uppgift som handlar om slang och ordspråk. Väldigt kul måste jag säga! Man hittar många slangord som låter roligt, och när man sedan läser vad det betyder kan det bli ännu roligare. Som detta tex.

Jag läste quief. Klickade på ordet av ren nyfikenhet och fick denna meningen som förklaring: "The escaping of air from the vagina, after recieving the rod (see penis)". De gav även en exempel mening som löd "When I pulled my penis out she quiefed".

Dålig humor såhär på förmiddagen, men det finns en massa ord i stuk med detta. Andra roliga också. HÄR är sidan om du skulle vara intresserad av att lära dig lite slang. Alltid kul att lära sig lite slangord och ordspråk på engelska. Det gör att talet inte blir lika formellt som det har en viss tendens till att bli annars.

Jag gillar uttrycket "Not my cup of tea".

VARNING FÖR KÄNSLIGA!

Ja, på riktigt. Nu är jag så jävla vidrig, jag vet. Men jag måste bara visa mitt sår på fingret. Gör rätt ont, och känner mig halvt handikappad. Fingret är svullet och innan idag såg det typ blått ut. :D Såret är äckligt, och det är svårt att ha plåster, då det vätskar sig och sedan torkar, vilket reluterar i att plåstret fastnar, ajaj. Men jag kommer säkert få ett coolt ärr.



Tänkte lagt upp dem som stora bilder, men lite svårt att undvika dem då kanske. :P Nu får du välja om du vill se bilderna större större eller inte.

RESPEKTLÖST

Helg, helg, underbara helg!

Det är egentligen helt sjukt hur mycket jag njuter av att få vara ledig en helg. Visserligen har det varit full rulle denna helgen. Känns därför som att helgen gått hur fort som helst, och jag har inte hunnit med att göra saker som jag måste, nämligen att plugga. Men det ska nog hinnas med i tid hoppas jag.

I fredags var Tobias och jag hemma hos mig. Bakade tårtor, och tittade på tv.
Lördag = stress. Vaknade, åt frukost, fixade tårtorna, städade mitt rum, duschade och gjorde oss iordning. Åkte till Borås, fixade och donade inför Tobbes kalas med "släkt". Det varade i tre timmar innan vi körde ut dem och ganska snart kom lite folk för att partaja och fira Tobbe. Så det var party, party på kvällen. Inga större missöden faktiskt, vilket var bra. Städade innan vi gick och la oss, och då skar jag mig på en väldigt kostigt sätt. Skar mig på diskbänken. Låter helknäppt. Men jag skulle torka av diskmaskinen, liksom ovanpå luckan. Råkade då hamna med fingret mellan locket och diskbänken. Förmodligen var det något vasst på undersidan av diskbänken, så skalade av en bit ovanpå fingret. Strax nedanför nagelbandet ner till första knogen. Ajaj! Det slutade aldrig blöda. Det bara rann, ett bra tag i alla fall! Men jag tog det som en kvinna. ;) och fortsatte att städa efter det.

Idag har mestadelen spenderats i sängen. Inte för att jag varit bakis, för det har jag inte varit. Utan bara för att det varit skönt. Eller har varit ute och gått, handlat mat, lagat mat och städat lite. Så fort gjort en del ändå.


Sen finns det något som gör mig så jälva arg! Jag kokar när jag tänker på det!
Man klänger inte på andras pojkvänner! En kram för att hälsa eller säga hejdå eller kanske trösta någon är okej. Men att verkligen klänga är inte okej! Stå och typ hålla om och dansa framför killen är inte okej. Speciellt inte när flickvännen till killen finns i samma rum, och man är hyfsad kompis med flickvännen. Man gör inte så. Det är så respektlöst och fult att jag skulle kunna nocka tjejen direkt! 
Okej, tänker ni, men killen då? Självfallet är han korkad som inte går ifrån. Visserligen skötte denna killen det ganska snyggt tror jag. Han förstod väl att det var fel, och förhoppningsvis uppskattade han inte tjejens klängande. Sedan klarade sig inte killen ifrån att få en skopa med arga blickar och en liten utskällning. Men förstår inte hur tjejen som klängde kan med. Fy! Läser hon detta hoppas jag att hon kommer ihåg det och tar sig en funderare på vad hon sysslar med egentligen.
Det är inte okej! Oavsett om det är min pojkvän eller någon av mina vänners pojkvänner.


JAG


Oj, vad jag pluggar bra, eller inte.


SJUK DRÖM

Sitter hemma i soffan i morgonrock och bara njuter. Eftersom det är torsdag, så är jag ledig, och därför har jag inte orkat ta på mig och så än.

Tittar just nu på ett av mina favoritprogram, Riskförlossningar. Tycker att program liknande det är väldigt spännande och intressanta. Vissa förstår mig inte alls, och en del blir äcklade av att se förlossningar. Men inte jag!
Hade en dröm inatt där jag själv gick igenom en förlossning, typ. Fast jag vet inte riktigt vad jag drömde först, det jag kommer ihåg av drömmen var att jag skulle på toa. Och helt plötsligt, innan jag hann in på toaletten, så gjorde det ont mellan benen, det sa plupp och sen duns. Och så låg det en kletig unge på golvet. Efter ett litet tag satte sig denna nyfödda ungen upp själv. Helt plötsligt ställde han sig upp och började klappa händerna. Sedan försvann hans nyfödda utseende och han såg helt plötlsigt ut som ett barn på 1 år ungefär. Jag hade fött en unge som utvecklades från nyfödd till 1 år på 5 minuter typ. Sedan stannade han upp och växte och utvecklades normalt. Skum dröm! Men tänk om det hade varit så lätt att föda barn.

SVAR PÅ KOMMENTAR

Olliiiiee! om LEDSEN:
Men Gumman, är du ledsen? :( Skolan kommer gå bra för dig!! Du är den smartaste jag känner(..känner ju dock inte så många)hahah! :) Du får hänga med på mina resor efter gymnasiet! ;) Först Afrika ett år, sen England ett år, sen USA ett år, sen AUSTRALIEN! :) låter det lockande?? FAST SANDRA, jag kommer säkert hamna i hus i Svenljunga om 2 år med Man och barn ;) SÅ LUGNA DIG! HAHA

SVAR:
Haha, OllyBolly, du är för go. :) För din egna skulle hoppas jag att du inte hamnar i ett hus med man och barn i Svenljunga om två år. Tycker att du kan vänta några år till. :D Och om du åker iväg till alla dessa ställen så kan jag ju komma och hälsa på dig.


Elina
om LEDSEN:
usch vad jobbigt att du känner så! kan säga att du inte är ensam.. men du vet att jag alltid finns, (jag är för feg för att resa eller flytta från lilla mamma) =)puss

SVAR:
Vilken tur att jag har en vän som inte är så äventyrslysten. :D Tack, och du vet att jag finns med hoppas jag. hihi




LEDSEN

Ikväll är jag hemma i Svenljunga för första gången sedan i söndags. Brukar bli så att onsdagar är min Svenljungadag. Lite sådär mitt i veckan är perfekt. Lagom tid för att komma hem och byta lite kläder och träffa familjen. Sedan åker jag på torsdagen igen och kommer oftast hem på fredagen och stannar hela helgen. Det är skönt att vara hemma. :) Men väldigt skönt att få sova en timma extra på morgonen, slippa ta bussen och ha 7 minuters gångväg till skolan.



Hur som helst! Har umgåtts med mamma i kväll. Det har blivit en hel del prat om bal och student och allt som ska fixas och grejas tills dess. Hur vi ska lägga upp det och hur det blir med klänningar och hår och allt det där.
Hade saker och ting ganska klart för mig trodde jag, men nu kanske det blir ändrade planer. Bal och student kommer bli dyrt som det är, så man får prioritera bort vissa saker och kanske välja billigare alternativ, hur pissigt det än känns.
-Hoppas bara att inblandade förstår min situation och inte tar allt för illa upp! För det är absolut inte min mening. Förlåt. :(-



Känner mig nere, ledsen liksom. På grund av många saker tror jag.
- Dels pga skolan och skolarbete. Känner mig stressad som vanligt och jag måste ta tag i sakerna. Stress gör mig osäker inombords.
- Omständigheter runt balen gör mig ledsen och förvirrad.
- Och snart har jag inga vänner kvar! :( På riktigt nästan. Malin åker till USA och 7 veckor och är borta ett år. Kommer sakna henne riktigt mycket. Men om jag har råd och om det går så ska jag kanske åka över och hälsa på i höst. Men det är absolut inget som är bestämt, men det hade varit kul.
Lina kanske åker till Australien i sommar och blir kanske borta i två år om allt går som hon tror och hoppas.
Olivia går i skolan i Varberg i ett år till, men efter att hon tagit studenten pratar hon om att vara borta från Sverige i flera år, för att vara Au Pair både här och där, och jobba lite varstans i världen.
Chrille åker till USA i sommar förmodligen och blir också borta i ett år.

:(

Sara finns i Borås, men vi umgås inte så ofta längre. Sofia och de andra tjejrna hoppas jag att jag håller kontakten med, men man vet ju inte vad som händer efter gymnasiet då vi inte bor på samma ställe. Visserligen ser väl planen ut så att jag och Tobbe flyttar ihop efter sommare, och då bor vi ju i Borås. Men vad ska jag göra utan många av mina närmsta vänner?

Usch, jag blir jätteledsen när jag tänker på det. Jag har förlorat en bra vän, och jag vill inte förlora fler. Kanske är det så att är det meningen att man ska vara vänner så kommer vi fortsätta vara det när de kommer hem. Men det kommer kräva ansträngning att hålla kontakten och sådär. Relationer växer inte på träd, och man måste vara rädd om de man vill behålla.


GODNATT

Nu är min TV-kväll över. Tisdagar är en bra TV-kväll. Först Desperate Housewives och sedan Cougar Town. Nu ska jag borsta tänderna och försiktigt krypa ner jämte min sovande 20-åring till pojkvän. Han har sovit sedan 8. Förmodligen välbehövligt. Lite obbigt dock, eftersom han liksom ligger på täcket. Så om jag vill ha något riskerar jag att väcka honom. Well well, to bad for him! ;)

Nattinatti

TEXTILMUSEET

På historian håller Sofia, Emilia och jag just nu på med ett arbete som heter "Knallen då och nu". Vi ska redovisa för hur Borås stad har sett ut ock utvecklats inom textil och handel från 1500-talet fram tills idag. Vi har fått stränga order från vår lärare att inte skriva något. Hon påstår att vi skriver alldeles för mycket, så nu har vi en helt annan redovisningsform. Orkar inte förklara, men jag lovar att visa när vi är klara med arbetet. :) Förhoppningsvis kommer det bli kanon!

Idag var i alla fall vi tre på textilmuseet för att samla in lite info. Vet inte om vi hittade så mycket av det vi sökte, men vi hittade lite andra roliga saker.


Jag med ett dött djur, typ en mård eller något. Läskigt!


Sofia hittade en tjusig hatt.

GRATTIS ÄLSKLING ♥

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det Tobias födelsedag!

Hurra, hurra, hurra, HURRA!

Grattis älskling på 20 års dagen! ♥


MÅNDAG 8/3

Ja, vid det här laget kan ni, mina trogna läsare, förmodligen listat ut vad min dag bestått av. Plugg, ja, mestadels av dagen.

Till skillnad från i stort sett alla andra gymnasieskolor i Borås så har vi inte haft studiedag idag, det har vi inte heller imorgon. Fybubblan vilka lyckostar. ;) haha. I och för sig ska väl inte jag klaga, jag som haft en vecka mer lov än alla andra.

Men min dag har bestått av skola och sedan plugg hemma. Nu är jag ganska redo inför vår stora debatt på naturkunskapen som vi ska ha imorgon. Och jag känner mig fruktansvärt nöjd med informationen som jag sammanställt och som jag kommer att föra vidare till de andra. Den känns lätt att förstå, och de som inte har en aning om det innan kommer förstå. Visserligen kanske jag känner så eftersom jag är ganska inläst på området nu. Men morgondagen får helt enkelt avgöra hur det går. Hoppas bara att jag kommer framföra det så bra som jag vet att jag kan.

Om 15 minuter slutar min gubbe jobba. Antar att det blir mat och sedan sängen. Tobbe är ju en hardworking man som jobbar dubbeljobb, så han är ju ganska trött, vilket är helt förståligt. Och imorgon blir han ett år äldre, nämligen hela 20 år. Så nu har jag verkligen min personliga langare. :D Perfekt!


Pappa, jag, Sebastian, Mamma i Egypten för sådär 2 veckor sedan.


Brorsan och jag. Lika?

ESTUDIAR..

.. är spanska och betydet ATT PLUGGA.

Hela dagen än så länge har jag ägnat åt plugg, i lite olika form. Har bland annat suttit och letat olika högskoleprogram, tittat vad de olika programmen innebär, vad man kan arbeta med efter att man tagit examen från dem och sådär. Vet inte riktigt än vad jag vill syssla med. Är inne på bland annat sjuksköterska och sedan en vidareutbildning till ambulanssjukvårdare eller barnmorska. Även lärare är en tanke, men kan inte helt bestämma mig för vilka åldrar jag vill ha, och om jag ska bli lärare på grundskolans senare del eller gymnasiet vet jag inte vilka ämnen. Har även tittat lite på socionomprogramet, men det är väl min senaste tanke och jag vet inte vad allt innebär på det området. Jag tror att jag helt vill jobba med människor. Visserligen tycker jag att det hade varit ganska kul att jobba på något företag och planera, organisera, styra och ställa över folk. Vet inte vad den "positionen" heter, projektledare kanske? Eller något i stil med det då jag tycker att det verkar ganska kul att organisera, kanske hålla något föredgra och liknande.
Men människor vill jag jobba med på något sätt i alla fall.

Eftersom det finns tusentals olika program och jag inte vet helt säkert vad jag vill plugga till så har jag försökt att titta vad det finns för olika kurser. Så man i alla fall får några högskolepoäng, då det alltid är ett plus att ha på sitt CV. Men många kurser jag hittar verkar vara mer fördjupningskurser eller liknanade, då man behöver ha pluggat på högskolan innan. Och de som jag hittat som man inte behöver ha gjort det intresserar mig inte så mycket.

Tror nog att jag ska ta mig ett snack med Mikael Drebäck, vår SYO på skolan. Han borde ju ha koll på det mesta inom detta området.

Jag har även pluggat till en uppgift till naturkunskapen. På tisdag ska vi ha en debatt, där alla har varsitt område inom genetik och dess etiska aspekter. Jag har valt frågorna "hur framställs insulin" alltså till diabetiker som inte själva kan producera insulin. Och "Transplantation av bukspottkörtel". Där jag ska förklara om det går, hur det går till, går det transplatnera på andra sätt än från männiksa till männiksa osv. Ska även ha med två diskussionsfrågor som vi kan debattera om. Det är ganska intressant och en ganska rolig uppgift faktiskt. Men ganska nervöst och prestationsångesten hänger i luften, då detta är som ett "prov" tror jag, och som förmodligen har ganska stor påverkan på betyget.

Så nu ska jag plugga vidare, innan det är dags att ta sig till jobbet, 17.00 - 22.15.

DRÖMMEN OM ATT KUNNA DANSA

Gaaah, jag är helt salig!! Jag vill dansa, nu nu NU! Älskar Let's Dance såhär i slutet av säsongen då de flesta paren är riktigt duktiga. Det sprätter i hela kroppen på mig när jag ser dem dansa. Jive ser himlans kul ut, Cha-cha, rumba och till och med qickstep ser kul ut. Jag skulle lätt kunna börja tiodans! Någon mer än jag som är sugen?

Men idag hade alla paren varsin bonusdans, och jag fastnade helt klart för EMD Mattis och Cicilias Batchata. Låten de dansade till är underbar tycker jag, och herregud vilken sexig dans! :D Jag drömde mig långt bort och önskade att det var jag som kunde dansa sådär hett. haha. Även Claudias och Tobias Bollywooddans var fantastisk! Väldigt färgsprakande, glad och såg otroligt rolig ut att dansa. Varenda muskel i kroppen rörde eller ryckte i dansen. Skulle helt klart vilja testa.

Att få vara med i Let's Dance skulle nog nästan vara en dröm faktiskt! Jag har alltid gillat att dansa, speciellt pardans. Som liten gick jag på buggkurser, hann även med några tävlingar innan mitt buggande fick ett trgiskt slut. Att sluta med buggen var inte direkt något jag valde. Men det blev liksom bara så efter att min buggpartner och vän oväntat och tragiskt omkom i en bilolycka.

Men åh snälla, gör mig känd så jag också kan få skaka rumpa i TV-rutan!





TRÅKIGT OCH BALKLÄNNING

Jag sitter ensam hemma i Svenljunga, jag menar verkligen helt ensam. Och det kommer jag förbli resten av kvällen. Finns det någon tråkigare situation en fredagskväll än denna? Knappast.

Tobbe är och spelar töntig dator med sina kompisar, Olivia var visst kvar i Varberg och Lina jobbar. Mamma och pappa körde jag till några kompisar och skjutsade även min bror till Frida, så här sitter jag, alldeles själv. Men jag får väl göra det bästa av situationen. Har laddat upp med en stor godispåse och påskmust. Let's Dance och solsidan kommer underhålla mig under kvällen förmodligen, så jag ska nog klara mig trots allt.

Var och tittade på tyg till balkläningen med Sara efter skolan idag. Har inte vetat alls vad jag vill ha för färg på klänningen. Har dock sagt att jag skulle vilja ha något mönstrat tyg, iaf på självka kjolen. Har även funderat på lila, alltså ganska mörk lila. Men idag när vi skulle kolla på tyg blev jag blind i stort sett, tur att Sara var med! Hon tog fram lite tyger oc vi tog med oss några provbitar hem. När jag visade mamma fastnade jag först för två olika kombinationer. Antingen det gröna tyget, där jag skulle ha två olika gröna färger, en till kjolen och en till överdelen så att säga. Det var ganska mörka gröna färger, som jag gillar och som framhäver mina ögon väldigt bra. Fastnade även för det mönstrade svartvita tyget vi tog med, och ett helsvart att blanda ut det med till överdelen eller "skärpet" som finns på klänningen. Tycker att svart och vit är ganska tråkigt på en balklänning egentligen. Det ska ju vara lite färglatt och så känns det som. Men jag fastnade nog mest för det svartvita trots allt. Och hittar jag inte något annat tyg som jag gillar bättre så blir det nog det. :)

Nej, nu ska jag fixa käk. Hatar att göra det till mig själv, fruktansvärt tråkigt!

FIKA MED SARA

Träffade Sara idag på en fika. Och det var vädans trevligt må jag säga. Det var nog inte en minut som var tyst. Härligt tycker jag! :) Inte så konstigt att vi hade mycket att prata om dock. Vi kom fram till att vi inte hade sets sedan i oktober-november någon gång. Det är illa, faktiskt. Men det spelar ingen roll att det gått så lång tid, jag tror vi vet vart vi har varandra ändå. Jag vet i alla fall var jag har Sara. :) Och det är skönt med vänner som man kan känna sig trygg med, trotts att man inte ses varje dag och umgås jämt. Men lite bättre på att träffas får vi nog allt bli!

Och Grattis till Sara som fyller 19 år imorgon. :) Hoppas du får en kanondag.


Lyckades leta fram en bild från bilddagboken på Sara och mig. Från 2 maj 2007.

TORSDAG

Ännu en gång är det torsdag, och jag är ledig! Ligger fortfarande i sängen och slöar och har en trött pojkvän jämte mig.

Dagen har inte så många olika moment att erbjuda. Jag kommer vara tvungen att plugga, som vanligt. Men jag ska även träffa Sara på en fika. Ska bli väldigt trevligt då det var väldigt länge sedan jag träffade henne. Flera månader sen! Fy skäms!


Jag ser inte det minsta road ut. Ser uppblåst ut i ansiktet med, men vem bryr sig. Det är min bllus jag vill visa. Är väldans nöjd med detta köp via postorder. Lätt och behaglig att ha på sig, och så är den snygg med, enligt min smak.

Look into those eyes. ;) Visst har jag fått fina fräknar? haha


PLUGG

Det är helt sjukt hur snabbt man kommer in i vardagen igen. Nu är jag fast i pluggträsket igen, och allt vad det innebär. Prestationsångest, stess och dålig planering. Bästa lösningen? Ta en sak i taget, lär dig prioritera. Jag försöker, men ändå gör man allt för att skjuta upp plugget och då hamnar det på hög och jag behöver stressa för att få klart saker.

För tillfället håller jag på att plugga på ett tal på engelska, som jag faktiskt skrivit klart. Nu ska jag bara lära mig det någorlunda utantill så att jag förhoppningsvis kan kamma hem ett MVG på det imorgon. Cissi är stenhård och delar verkligen inte ut MVGn gratis. Men imorgon ska jag bannemig ha det!

Måste även skriva ett tal till svenskan som jag ska framföra på fredag. Glup! Har inte den blekaste vad jag ska skriva om. Ska helst vara något inom min linje. Samhäll & idrott, hur brett är inte det då? Man kan ju i stort sett skriva om vad som helst, vilket egentligen gör det hela mycket svårare. Ibland är det nästan lättare om man inte har så mycket att välja på, men ibland tvärtom. Just nu hade det varit lättast att bara ha några få ämenen att välja mellan. Men men, bara att försöka gräva fram ett ämne och läta fingrarna glöda.

Önska mig lycka till!


Sista dagen, typ två timmar innan vi skulle åka till flygplatsen.