FJÄLL

Visst är det helt underbart att få komma utomlands och sola och bada. Speciellt såhär på vintern, då det mesta är grått och kallt här hemma. Man kommer hem utvilad och fräscht brun. MEN, redan på flygplanet känner man hur torr man blir i hela huden. Och inte blir det bättre när man kommit hem till vintern. Jag som vanligt känner mig ganska torr i huden känner mig kruttorr efter en semester. Det nästan kliar i huden, och jag kan näst intill känna hur den spricker.

Jag fjällade på min näsa efter en vecka i Egypten, men då hade jag en vecka kvar att sola. Nu har jag fjällt massa på näsan så den är inte brun längre, utan rosa. Ser sådär halvkul ut. Kanske syns mer när man tittar nära i spegeln än vad det i själva verket gör.
På bröstet har jag fjällat både igår och idag efter att jag duschat. Jag upptäckte nyss att jag var vit på magen, och detta för att jag var så torr. Snabbt fram med mitt Coconut BodyButter för att smörja in den så att jag skulle få tillbaka min fina bruna färg igen.

Jag antar att om en vecka kommer det se ut som att jag legat i solariet två gånger och inte varit utomlands. Om ytterligare en vecka lär det väl se ut som att jag befunnit mig i Sverige hela tiden. Usch vad jag avskyr att fjälla, och bli så torr i huden. Jag ska fylla ett badkar med olivolja och bada i det en timma, MINST!

Men nu ska jag ner till MAXI och köpa någon hudkräm som duger, så att jag slipper se ut som en vandrande negerboll, eller negerpinne kanske passar bättre. För det är så jag ser ut, brun med vita flagor. En annan liknelse kan vara ormskinn. Så kan det nästan se ut då jag är torr, det har inte blivit fjäll, utan bara torrt. Fy!

Ska även köpa godis eller något annat gott att tugga på till filmen som Tobias och jag ska titta på sedan.


Babybrother och jag för fem dagar sedan. Fattar ni, inte ens en vecka sedan!
Och det känns inte ens som jag varit borta.


SMOKE

Här har det inte blivit mycket uppdatering om Egyptenresan. Vet visserligen inte om någon är så intresserade? Bilder ligger ute på facebook för den som är nyfiken, och kanske kommer jag emellanåt sticka in med små berättelser om upplevelser och händelser som inträffade på resan. Kommer förmodligen bjuda på en bild då och då. Men i nuläget kommer jag inte med någon lång novell om resan. Har inte orken till det, och vet inte om någon skulle orka läsa det sedan heller.

Hur som! I fredags var gubben och jag på bio och såg Avatar. Känns som att vi är sist med att se den, men nu har vi i alla fall sett den och den får bra betyg från oss båda. Ska jag vara ärlig så undrade jag vad det var för konstig film när jag såg reklam på tv för den för första gången. Och min uppfattning ändrades inte trotts att den fick bra kritik av många. Det var inte förrän jag var på bio och såg "Luftslottet som sprängdes", då jag såg en längre trailer av filmen som jag tyckte att den såg rätt häftig ut faktiskt. Efter det började jag tro på folket som sett den. Så jag bestämde mig för att jag verkligen vill se den, men det var tvunget att bli på bio. Kändes liksom som en bio film. Och det tycker jag såhär efteråt att det var. Hade jag sett den hemma i tv-soffan hade jag förmodligen inte gett den något högre betyg. Men vill jag se den igen skulle detta dock kunna bli hemma i soffan.

Lördagen började med kalas för gubben min och hans kusin. Kalaset ägde rum i Floda, så det var bara att ta sig dit och se glad ut. Markus och Carro, mestadels Markus, hade gjort två väldigt goda och fina smörgåstårtor. Eller iofs, jag åt bara av en, och den var kanongod. Visst, inget slår farmors smörgåstårta, men som Markus sa "Hur många år har inte hon tränat då?". Och det är sant, med tanke på att det var Markus första tårtor är jag väldigt imponerad!

Först såg det ut som att kvällen skulle bjuda på filmkväll med massa godis hemma hos Carro och Markus, men detta ändrades helt. Istället blev det lite partaj med vattenpipa. Och hör och häpna, jag testade att röka vattenpipa! Bara lite, men ändå. Och ni som int känner mig tillräckligt tycker säkerligen inte att det är något att speciellt. Men nu ska jag berätta något för er gott folk, som till och med fick min mormor, morfar, mamma, pappa och morbror att häpna. Jag har aldrig, verkligen aldrig i hela mitt liv testat att röka, inte någonting. Jag har nog knappt hållt i en cigarett som varit tänd. Jag har aldrig ens varit sugen eller nyfiken på att testa. Ja, det är inget att vara stolt över, alltså att nu inte längre kunna säga att jag aldrig har rökt. Men, jag har fortfarande aldrig rökt en cigarett i alla fall. Vet inte om det är värre, men har hört att vattenpipa inte är lika farligt, men jag har ingen aning. Säkerligen samma skit. Hur som helst, hade en väldigt trevlig kväll igår i alla fall. Även bilder från detta finns på fejjan. Smakprov nedan. Dock lite suddiga en del.


HOME SWEET HOME

Nu befinner jag mig på svenska mark igen, efter att ha haft två helt underbara veckor i Egypten. Vi har stött på en del "problem" som vi inte varit vana vid dock, och det har tagit onödig tid och energi, men vädret, havet och mycket annat har vägt upp det.

Landade igårkväll och fick mig en smärre chock när jag kom hem till Svenljunga. Vad mycket snö ni har skaffat er! Visst visste jag att det kommit ca 40 cm under tiden jag varit borta, men jag hade inte direkt kunnat se det framför mig.

Nu ska jag äta lite frukost och sedan packa upp min resväska. Lite vad jag gjort uppdaterar jag kanske om senare, både i text och bilder. Håll till godo. ;)


EN HÄLSNING FRÅN EGYPTEN

Jag har det bra! Varmt och soligt. färgglada fiskar finns några få meter från stranden. idag blir det Hard Rock Café för fira min morbrors födelsedag. hoppas ni har haft och får en fortsatt bra alla hjärtans dag! :)

HEJDÅ SVERIGE

Nu är det inte långt kvar. Väskorna står färdigpackade i hallen och alarmet är ställt på 3.45, så det är väl dags att sova nu. Bara ca 4 ½ timmas sömn, men äh, det hör till!

Har iaf gjort mig resfin nu. haha. Färgat håret så jag ser nästan svarthårig ut. Har målat mina naglar röda, ansat hår lite här och var, ;) hihi, klippt tånaglarna och smörjt in mig med BodyShops coconut bodybutter. Jag är redo för solen!

De närmsta två veckorna kommer jag alltså befinna mig i Sharm el Sheik i Egypten. Så nu vet alla det om det nu mot förmodan skulle undgått någon.

Ha det bra, det ska i alla fall jag ha. :)

SLUTSPURTEN

Idag är det måndag, som alla, utom den förvirrade och den glömske, vet. Och för min del betyder det att det endast är två dagar kvar innan jag är i Egypten. Ett och ett halvt dygn innan jag sitter på flyget. Det ska bli så underbart, otroligt, jättehärligt så jag kan inte ens förklara med ord hur skönt det ska bli.
Så idag har jag ialla fall pluggat och blivit klar med vissa saker. Kommer få ta med mig svenska uppgifter och göra, annars är det nog ganska lugnt på pluggfronten för veckan jag missar. Eller ja, jag stressar upp mig bara för jag vet att jag kommer missa en hel del. Men äh, det ordnar sig, det vet jag!
Jag har även epilerat, eller vad man ska säga, mina ben idag. Det är inte allt för skönt, men vill man bli fin får man lida pin, inte sant? Nu är de i alla fall lena och hårfria.

Imorgon har jag prov i naturkunskap, så egentligen bör jag plugga på det nu istället för att sitta här och tjata, men detta är mycket roligare. Eller nej, inte egentligen. Men det är helt sjukt vad man undviker att göra sådant som man inte känner för, och oftast sådant man måste göra. Jag skulle kunna börja städa mitt rum och efter det rensa ur min garderob, allt för att skjuta på att plugga på inför provet. Tror jag känner så bara för att jag så gärna vill klara detta provet exmplariskt. Därför är jag nog lite rädd att öppna blocket och läsa det för att sedan upptäcka att jag inte kan något alls. Iofs tror jag inte att fallet är så.

Nej, jag får väl dyka ner med näsan i blocket, powerpointar och internetsidor och suga in så mycket information som möjligt. På återseende!


WORK

Helgen har inte haft allt för mycket att erbjuda.

I fredags blev det en lugn kväll framför TVn med Tobbe, mamma och pappa. Lördagen bestod av jovv 11.15-20.30. Efter det följde Olivia med mig hem och tittade å en film. The ugly truth tittade vi på. Tyckte att den var bra. Förutsägbar, som alla filmer, men rolig. Speciellt en scen var klokren! Jag skrattade och skämdes på samma gång. Tänker inte sätta något betyg på den, men helt klart sevärd!

Idag har jag packat ner kläderna i resväskan. Egypten närmar sig, fast att det inte känns så. Nu är mammas farfar Evald och hans vän, eller vad man säger, Märtha här och fikar. Jag börjar jobba om knappt en timma, pust. Jaja, bäst att använda tiden flitigt och plugga på om celldelning, DNA, RNA och andra gejer till provet på tisdag.


LEDIG

Torsdag igen, vilket än en gång betyder att jag är ledig.

Vaknade 9.00 och gick upp. Slöade visserligen kvar i sängen ganska länge. Åt frukost i sängen och tittade på TV. Pluggade lite, även det i sängen. Så nu har jag gjort klart geografin och behöver nog inte oroa mig för den de veckorna jag är borta. Bara svenskan kvar, där jag har ett ton uppgifter! Känns så i alla fall, men några av dem kan jag ta med på resan och göra klart.

Vad har jag mer gjort på min lediga dag än så länge? Jo, strykt Tobbes kläder som ska med till Egypten. Är inte klar än, så jag ska väl fortsätta alldeles strax. Jag är en ganska snäll flickvän emellanåt. ;)


ONSDAG 3/2

Hej och hå! Även idag har Carro och jag varit hurtiga och gått 4,5 km spåret borta på Kransmossen. Trevligt och härligt! Kanske blir det veckans sista promenad imorgon? :) Och sedan helgledigt.

Idag har jag även fått mina toppar klippta av Jannike. Tacktack! Skönt att få av det slitna en bit. Eller ja, nu tycker jag nästan att det känns kort, fast det är det inte. Efter Egypten blir det färgning. Min utväxt är hemsk nn! Syntes såklart extra tydligt där jag satt i frisörstolen. Vad är det för speciellt ljus hos frisörer egentligen? Allt blir så himla tydligt. Visserligen är väl det tur.

Snart slutar Tobias att jobba, sköööönt! Då ska vi nog laga lite mat hoppas jag, börjar bli lite småhungrig. Och som vanligt är jag sugen på bandpasta. Jag börjar snart tro att det är något allvarlig fel på mig. Kan man verkligen vara så sugen på pasta hela tiden? :D

Och vet ni? Idag är det bara en vecka kvar innan jag åker. Eller egentligen inte ens det. 6 dygn och 11 timmar kvar innan planet lyfter. Nedräkningen har börjat på riktigt.

TAXFREE

Igår beställde Tobias och jag taxfree saker inför resan. Vi beställde dock endast till utresan, till hemresan visste vi inte riktigt vad vi ville ha. Så vi får fundera på det några dagar till och beställa till hemresan på planet ner sedan istället. Jag beställde i alla fall:




En Absolut Tropics med smak av mango, apelsin, lychee, ananas och melon.

Cava Pere Ventura Semi Sec Rosé
En Cava. Egentligen tror jag inte att varken Tobbe eller jag gillar det. Men vi köpte den ihop för att ha till Alla hjärtans dag. DKNY Fresh Delicious Duo
Unnade mig äve två parfymer. Eller man fick båda dofterna, 30 ml var, i en förpackning. Perfekt! Den gröna har jag haft och gillade den. Den rosa har jag tänkt köpa, så det kan inte bli bättre!

Sedan beställde vi även några vanliga cider ihop. Och så besdtällde Tobias en Bacardi Razz. Så vi ska nog klara oss. ;)

HURRA

Vet ni vad jag fick idag? Min studentmössa! Känns väldigt konstigt måste jag säga. Studentmössan är ett bevis på att skolan verkligen kommer ta slut, snart. Känns lite läskigt. Jag kan skolan nu. Vad händer sen? Blir man vuxen då? Hm, ska bli spännande att se vad framtiden har att erbjuda. ;) Något bra hoppas jag. haha


Inte så smikrande bild. Sminket sitter under ögonen efter att varit ute och prommenerat i snöstormen, men mössan är fin. :)


FETT

Har precis tittat på Outsiders, som idag handlade om människor som hade olika förhållanden till fett. En tjej hade fobi för feta människor. Hon var verkligen livrädd! En annan var så fixerad och ville ha så lite underhudsfett som möjligt. Ni vet en sådan där bodybuilding tjej. Vilket engligt mig är skitfult! Kan inte förstå hur man kan förstöra sin kropp på det viset. Sedan handlade det även om en kvinna som hatade fett. Hon mådde illa av att se sin egna kropp, då hon hade lite lös hud och fettdepåer som inte gått tillbaka sedan hon gått ner i vikt.

Tänk att fett kan ge så olika känslor hos folk. Lagom är bäst, inte sant?

Innan Outsiders var Carro och jag ute och gick. Idag blev det 4,5 km spåret på kransmossen, då 5 km spåret inte var skottat hela vägen. Men jag känner mig ganska duktig, trotts att jag ätit lite godis idag. Skönt också att röra på sig lite. Tror nog det blir minst en promenix till med Carro denna veckan. Hoppas det i alla fall. :) 

Nu kommer Tobias snart hem från jobbet, och då ska vi förbesälla taxfree grejer. Eller ja, det blir väl förmodligen bara alkoholhaltiga saker. ;)

FIRE IN THE HOUSE

Sitter i skolan nu och har engelska C, i min ensamhet. Eftersom Chrille och Ewers nu på vårterminen har en annan lektion så krockar det med min engelska lektion. Vilket har gjort att de behövt byta till engelskan på onsdagar, då de skulle läsa från början. Så det är bara Antonia och jag som läser på måndag morgon, men den andra hälften av klassen lyser med sin frånvaro.

Sitter i alla fall och ska snickra ihop ett argumenterande tal på engelska. Tycker att det är så fruktansvärt svårt att komma på ett ämne, att argumentera är lätt. Men idag gör jag en "stylé á la Jannike Persson". Jag tar något jag redan gjort, ändrar om det lite, och vips så var en till uppgift, med nästan samma material, gjord! Så idag tar jag min debattartikel som jag skrev i svenskan, översätter den till engelska och filar lite på den, och tada! Uppgiften är klar. Nästan. Måste såklart öva in det och få bra flyt på det. Men ska inte framföra talet innan nästa vecka, så jag ska förmodligen hinna öva.

Nej, nu är det strax rast. En frukt och lite te kanske. Sedan kopplar jag på översättningsverktyget i min hjärna, och trycker på on-knappen till mina fingrar. Här ska det arbetas så det ryker om det!