PADDLAT

I eftermiddags åkte Tobbe, Daniel och jag ut till vattenskidsklubben för att paddla lite kanot. Vi mötte även upp Markus där, så vi tog två kanoter, vilket betyder att jag var tvungen att paddal och kunde inte åka snålskjuts. ;)


Min näsa ser skeeeeta bred ut. haha

Solen ville tydligen försvinna bakom några rackarns moln, så det blev lite kyligare än vi hoppats på, men vi paddlade i alla fall.

Långt blev det, och jag kommer säkert ha träningsvärk i armarna imorgon. Vi paddalde till ett öde hus. Det var lite läskigt faktiskt, jag kommer ha mardrömmar om det inatt tror jag. Eller ja, jag skulle lätt kunna fantisera ihop ett riktigt läskigt skräcksenario på den platsen. Ett hus, vid en sjö, i en skog helt öde.. Tänk er själva. Scarry!

MONEY MONEY MONEY

Nu har Tobbe och jag räknat våra småpengar. Som jag redan visste var Tobbe rikare än mig, men antar att jag kan utnytja detta på något vis? ;)


Här har ni mina 2117:- plus-minus någon krona. Inte helt lätt att hålla räkningen. 


Tobias och min sparbössa/gris. Min är finast i alla fall. 

Gubben hade 3289:- i sin, men då har han fuskat och lagt i en 500-lapp, så allt ör inte småpengar. Men tänk, vi har alltså cirkus 5400:- i kontanter i vår lägenhet. Nästan värt att råna. Jag tror jag ska gå till banken med mina snart. Just in case så att säga.

BADRUM

Tadaaaa, här är skåpet som vi slet med och som jag var väldigt nära att slänga ut från balkongen en antal gånger. 



Tur att resultatet blev bram snnars vet jag inte vad jag hade gjort. Och det ser fint ut där det står, står det mitt på golvet är det dock inte lika fint då vi behövt såga lite här och där, plus att en ben lossnade så vår vän silvertejpen hjälpte oss.

Sa jag att jag höll på att slänga ut det från balkongen? ;)

Färgen på kaklet begränsar oss en del. Min lnskan hade såklart varit om det var vitt/beige/ljust grått så man kan ha vilken färg man vill på handdukar och badrumsmatta. Inte mycket som passar till detta persikafärgade. Meeeen, man kan inte få precis som man vill. Och nu stör jag inte mig det minsta på färgen längre. Kan emellanåt tycka att det är fint med våra gråa handdukar, matta och draperi till.






VECKA 21

Godafton!

Här har jag inte uppdaterat på några dagar, och det har varit skönt. Tror ingen har saknat mig direkt, men man kan ju hoppas. Tänkte ta en sammanfattning av veckan. 

I tisdags träffade jag Jennie och Gabriel efter jobbet. Vi åkte bort till Knalleland en sväng, men kom tomhänta hem igen. Men jag kände mig lite snål, sådär dagen innan löning. 

Från jobbet fick jag med mig blommor hem i alla fall. Det var sådana som skulle slängas då de inte såg så fina ut längre. Men efter att tagit ut några fina så pyrdde de byrån i sovrummet finfint!



Onsdagen bestod mest av jobb, och oj vad jag fick jobba! Det var lite stressigt, men det är då det är som roligast!

Torsdag betyder ledighet! Så jag började dagen lugnt, sedan diskade jag vår jättedisk innan jag traskade ner till stan för att fika med Sara. Här bör tilläggas att jag egentligen skulle tagit cykeln. Men istället för att pumpa i luft i hjulet tömde jag det på luft så det blev alldeles platt. Så jag promenerade helt enkelt. 



På eftermiddagen tog vi en sväng till Knalleland för att köpa en cykelpump (länade en jag hittade i källaren, förstod mig inte på den, därav platt hjul). Vi fick även med oss några lister att gömma kablarna i med hem. 



Så nu ser det helt plötsligt större och snyggare ut i hallen.

I fredags var det också jobb och en fika hos Lina efter jobbet. Jag införskaffade mig en mp3 så jag har något att lyssna på när jag är ute och springer till exempel. 2 GB minne för 99:-, tyckte att jag gjorde ett riktigt kap!



På kvällen åt Tobias och jag tacos, jag åt dock en nachotallrik istället. 



Vi satt i köket och åt för kanske tredje gången någonsin sedan vi flyttade. Vi flyttade in i mitten av november ska tilläggas, och har haft matbord sedan dess. Anledningen till middag i köket var att TV-kanalerna inte alls ville samarbeta med oss. Så vi var utan TV hela kvällen. Gjorde dock inte så mycket då vi ändå skulle se tredje filmen av Pirates of Carribean. 

Lördagen började med frulle, bland annat yoghurt med blåbär. Och då kan man bli såhär fin i munnen. 



Sedan tog vi oss en sväng till IKEA där vi hittade lite smått och gott men framför allt handfats/tvättställsskåpet vi var ute efter. 

När vi kom hem fick vi en diskmaskin levererad, så den står nu i källaren och väntar på inkoppling i lägenheten. En liten fika med Tobbes mor och Jörgen hann vi med innan vi blev hämtade utan Carro och Martin. Det var dags för pizza på Alléterrassen och sedan bio. 



När min käre sambo och jag kom hem skruvade vi ihop skåpet, ja, började i alla fall. Det visade sig skulle bli krångligare att få ihop än vad vi trodde. Men det blev bra till slut. Mer om det i ett annat inlägg, annars blir detta alldeles för långt. Och nu ska jag nog fixa lite mat. 



UPZONE



Några "fina" bilder från i måndags då vi var på upzone. Det var roligt, som en stor lekpark för vuxna. Dock hade jag önskat att jag var mer rädd för höjderna. För pulsen steg i stort sett aldrig även om man var 11 meter högt upp. Lite läskigt var det när träden vajade i blåsten och man stod på en plattform. Men som sagt, lite mer adrenalin hade inte skadat. 

Bra träning dock, och helt klart värt att besöka en gång, speciellt när det var gratis ;) Men jag vet inte om jag hade betalat 300:- för att åka dit igen, inte än på väldigt länge i alla fall. Jag blev ganska nöjd under måndagen.

UPZONE

Hej hopp!

Här sitter jag nersjunken i soffan, iklädd arbetskläder och filosoferar lite. Arbetsdagen är slut för tre timmar sedan och ändå har jag inte lyckats byta om ännu. Men tror jag ska ta mig en uppfräschande dusch och sedan förbereda mig mentalt för  Upzone



Bilder hämtade från google.se

Upzone är en äventyrspark med olika klätterbanor på olika höjder mellan 2-11 meter. Jag är inte höjdrädd direkt, men att ta sig genom honder på 11 metershöjd låter lite läskigt tycker jag. Det finns olika banor med olika höjder. Men värst, som jag alltid ska vara, ska jag såklart göra "risk zone" banan hade jag tänkt. Nio hinder på 5-11 meters höjd. 

Ska bli spännande! Vet inte riktigt vad jag väntar mig.

SÄNG

Ligger i soffan själv och har nyss tittat klart på The Pacifier som gick på kanal 5. Tror det var tredje gången jag såg den, men det gjorde inget. Det är en sådan film jag skulle kunna se hur många gånger som helst i stort sett. Ingen överdrivet bra film, och absolut ingen favorit. Men en bra, lättittad film helt enkelt. En film man inte behöver engagera sig för mycket i utan ändå förstår handlingen. Vilket är skönt då man jobbat mellan 11.15-20.30 och är lite halvseg. 

Tobias är som sagt inte hemma, och jag borde krypa till sängs, så det ska jag strax göra. Och på tal om säng, jag skulle gärna vilja ha en ny. I alla fall sänggavel. Min madrass är det verkligen inget fel på, väldans skön. Men börjar tröttna på gaveln. Och mn byrå. Så hade gärna bytt ut det mot något i stil med detta.



FREDAGSMYS

Det är fredag och de flesta haar gjort sitt denna arbetsveckan. Jag däremot har nu fem arbetsdagar kvar innan jag får lite ledigt, ja, en dag. Men trots det har vi lite fredagsmys här hemma. 

Mysigt sällskap. 

Ett glas vin.



God mat


Vitlöksbröd, potatisgratäng, sås, lövbiff och sallad.

Och snart lite godis, kan det bli så mycket bättre?

Note to myself: 
Peppra mindre på lövbiffen nästa gång!

BLAHAAA

Igårkväll vid åtta ungefär kom jag äntligen ut från lägenheten en stund. Tobbe och jag tog en promenad i våra Onepiecear och såg ut som två jättebebisar. 



Idag har det hänt lite mer. Jobb mellan 6.00-15.00, handling, dusch och nu är potatisgratängen snart klar så vi ska strax steka lövbiffen och fixa lite annat till maten. Mums!

KÖKET

Jag tog mig an köket innan. Ja, ingen grovstädning, men spisen fick sig en omgång med svinto. Det var längesedan plattorna fick sig en sådan rengöring. 


Nu gnistrar den nästan. 

Och jag har inget kök som går att ta kort på. Får liksom inte med det på bild, och det ser tråkigare ut på bild tycker jag. Men det kanske bara är jag som upplever det så. 


Jag gjorde om tre små krukor på en "bricka" till något annat idag. Nämligen såhär.



Tror inte att jag visat min fina telåda innan? Jag gillar den väldigt mycket i alla fall. 

Blev helt akut hungrig. Så hungrig så jag blev helt yr. Så nu har jag ätit en tallrik med havrefras. Och nu ska jag damsuga lite.

DAGENS LUNCH

Nu är magen mätt och glad och jag har samlat energi för att göra något vettigt. Jag har faktiskt diskat. 

Maten bestod av



Svensk färskpotatis med en klick smör, salt och gräslök. Och till det picnicbog, eller "skinka" som jag kallar det. Det ser inte gott ut och det luktar nästan kattmat när man öppnar burken. Men det är gott! Jag lovar. Verkligen sommarmat. 

I min familj är det bara pappa som gillar sill, så på midsommar äter mamma, Basse och jag "skinka". Det har vi gjort så länge jag kan minnas. Vi äter nämligen inte köttbullar och så till midsommar som jag vet att många gör.

Efter maten åt jag tre bitar choklad som efterrätt. Måste nästan alltid ha något sött efter maten. Blir helt galet sötsugen ibland direkt efter maten, konstigt.



INGET VETTIGT ALLS

När jag har en ledig dag tänker jag "nu jädrar ska jag ta till vara på denna dagen och få massor gjort". Får jag det? Nej! Än så länge sitter jag här i myskläder på soffan och har inte gjort något vettigt alls.

Nu kokar mina svenska färskpotatisar. Så snart ska jag äta, sen SKA jag se till att göra något vettigt. Det måste jag. Men det är ingen som vill umgås med mig idag :( Så jag skyller på att det är därför jag suttit i soffan hela dagen.

FRUKOST

Jag har sagt det innan, och jag säger det igen, 

Jag älskar frukost på lediga dagar, då man har tid att sitta och verkligen njuta av den. Och framför allt ta sig tid att gör en liten speciell frukost.



- Vaniljyoghurt med blåbär.
- Två knäckemackor, ost och salami.
- Jordgubbar.
- Vattenmelon. 

MUMS! Både jordgubbarna och vattenmelonen smakar riktigt mycket, och gott. :)

KASSLERGRYTA MED CURRY

Här får ni ett middagstips. Detta blev gårdagens middag, och jag ska även äta det sen på jobbet. Det blev ungefär fem portioner. Tobbe och jag åt varsin igår, och så blev det tre matlådor. En blev visserligen väldigt stor. Kunde blivit två mindre, men Tobbe äter mycket, så den får bli till honom. I receptet står det att det är till fyra portioner, men då får man vara hungrig. 



- 500 gram kassler
- 1 liten purjolök
- 1 röd paprika
- 1 vitlöksklyfta
- 100 gram champinjoner
- 1,5 dl vitt vin eller vatten
- 5 dl creme fraiche
- 3 tsk paprikapulver, eller efter smak
- 2 msk curry, eller efter smak
- 1 hönsbuljongtärning
- 2 msk chilisås av ketcup, eller efter smak. 

(vi använde mer paprikapulver och curry än måttet som står.)

1. Strimla och hacka alla ingredienser.
2. Fräs purjo och paprika i curry och smör.
3. Lägg i svamp, vitlök och kasslern.
4. Strö på paprikapulver, salt och lägg i buljongtärningen och chilisåsen.
5. Späd med vin/vatten och lägg i creme fraichen.
6. Låt puttra på svag värme 5-10 minuter. Smaka av med mer salt, och de andra kryddorna. 

Vi hade inte tillräckligt med creme fraiche hemma, inte heller någon grädde, så vi tog lite redning och mjölk. Jag hade nog ändå hällt i med mjölk/grädde/creme fraiche för att få mer sås. 

Vi ät med ris till. 

Smaklig måltid!

TRÖTTHET!

Jag skrev ett inlägg innan, inte megalångt, men inget kort heller. Och så försvann allt. Jag orkar inte skriva om det. 

Så jag tar det kortfattat. 

Jag börjar 6.00 tre dagar i veckan. Tycker det är jättebra att börja tidigt, för då slutar jag ju tidigt och har mycket kvar av dagen. Visst är det jobbigt att gå upp, men man piggnar till snabbt. Och på jobbet känner jag inte direkt någon större trötthet då man alltid har mycket att göra. Men när jag slutar, och framförallt kommer hem, då kommer tröttheten! 

Igår hann jag inte känna av den direkt, då jag bara var hemma och vände för att åka till Jennie, så då var jag sysselsatt. Idag däremot, då kände jag av den. Satte mig i soffan när jag kom hem = sömnfällan. Efter att ha surfat runt och tittat på tv i drygt en timm la jag mig ner för ögonen var sååå tunga. Pang! Och jag sov i en och en halv timma. Vaknade med en dreggelpöl vid mungipan. Ja, skönt hade jag sovit i alla fall. 

Tack vare denna tupplur har jag hållt mig vaken nu ikväll. Och jag kommer orka titta på Cougar town. Sovmorgon imorgon = gött!

FÖRSTA DAGEN

Idag var första dagen på mitt vikariat. I onsdags, torsdags och fredags förra veckan hade jag upplärning i mejeriet. Visst har jag varit där innan och plockat och sådär, men nu lärde jag mig ordrar och mer rutiner. Viket jag ska gå på nu gör att jag är i mejeriet vaje tisdag. I sommar kommer jag även vara där var tredje helg, och en hel vecka ska jag sköta det själv. Spännande. 

Så, idag var alltså första dagen på viket som jag ska ha fram till oktober. Känns väldigt bra att ha samma tider varje vecka. :)

Efter jobbet åkte jag hem till Jennie och umgicks med henne och Gabriel ett tag. Gabriel har nyss börjat smaka på lite potatis, och det skulle han även göra idag. Så jag hade kameran i högsta hugg!


Hur skön är inte denna bilden? haha. Älskar den!


Kladd, kladd.


Även om munnen är full av mat så ska ett finger eller handen tvunget in. 


"Jag vill inte vara med på kort mer!"


Söt och glad kille på skötbordet med nya, rena kläder. 

EUROVISION DEL 3

Azerbaijan har vunnit, Sverige kom trea. Så nära en andra plats. Sista röstningen puttade ner oss till brons. Men det ska vi vara mer än nöjda med. Dessutom har ju Sverige vunnit ikväll. Det var ju svenska låtskrivare till Azerbaijans vinnarlåt. Inte illa. 

Nu blir det sängen. Nattinatti!

EUROVISION DEL 2

Jag sitter uppe än, och lär göra till röstningen är klar. Sverige ligger på första plats just nu och det kan såklart ändras då inte ens älften av röstningen är klar. MEN, jag tror jag kommer ha rätt i att Sverige slipper kvala nästa år. 

Glömde nämna Irlands låt. Den var väl lite sväning vill jag minnas. :) Och det går bra för den. Danmarks låt var helt okej med, men lät väl lite mycket som Andreas Johnsons låt "Sing for me"? Eller gjorde den inte det i refrängen?

Men att Moldaviens låt för tillfället ligger på elfte plats av 24 känns knäppt. Men som sagt, Europa brukar inte tycka som jag.

EUROVISION 2011

Okej, jag måste säga att jag tycker det varit rätt hög standard på låtarna i Eurovision i år. Jag menar inte att alla varit kanonbra, men förut tyckte jag alltid att det var en hel drös med låtar som var pinsamt dålig. Detta året tyckte jag verkligen att Moldaviens låt var fruktansvärt dålig! Frankrike och Italien var inga favoriter heller. 

Ungern, Estland och England var helt okej tyckte jag. Kanske inte "WOW" då jag inte kan minnas meldoin på dem nu. Men helt klart låtar jag skulle kunna tänka mig att höra på radion framöver utan att behöva sänka. 

Österrikes sångerska sjöng otroligt bra tycker jag. Också en låt som var helt okej. 

Tysklands låt var skum, precis som förra året. Men jag tror att det är en låt man helt klart kan lära sig gilla. Första intrycket var dock inget märkvärdigt.

Och jag tyckte Eric Saade skötte sig mycket bra. Och jag tror vi slipper kvala nästa år. Tror vi kommer bland top fem, men Europa brukar inte tycka som jag tycker, så man vet aldrig.

Men nu ska jag gå och lägga mig tror jag. Tobbe sover redan och jag vill krypa ner jämte honom. Samtidigt är det väldigt lockande att se hur röstningen går. Så kanske att jag sitter uppe en timma till.

BESTÄLLNING

Igår provade jag en långklänning på H&M. Jätteskön, fin och billig. Den var verkligen hellång, näst intill så jag släpade den i backen. Den satt bra, men kanske kunde varit liiiite mindre upptill. Provade S och det fanns ingen XS så jag knde jämföra. Samma modell på klänning finns på hm.com och jag funderar på att beställa en eller två kanske. Men jag har två problem. 

1. Vilka färger/mönster?
2. S eller XS. Jag tror XS passar upptill, men frågan är hur mycket kortare den blir. Jag vill liksom ha den hellång, så som den var i storlek S. 

Tror ni det skiljer mycket i längd på storlekarna?



Och vilka ska jag välja? Tror det lutar mest åt den första, en enfärgad grå, och den sista, en beige med blommönster. Men gillar de andra två mycket med. Kanske blir alla? :D

Lägger jag en beställning tänkte jag även beställa detta:


Två bandeau-bh att ha under ett löst sittnde linne till exempel. En trikåkjol att ha ifall man tycker att ett linne eller tunika är lite för kort. Och ett par virkade ballerinas. 

800:- för alla fyra klänningar plus det andra blir det. Inte mycket, men jag kän väl inte ha fyra likdana klänningar med olika mönster? 

HJÄLP MIG!!

Och på tal om korta klänningar/tunikor/linnen funderar jag på att lägga en beställning på ett par sådana här leggins. Verkar smidigt, och fina. 


1250 GRAM SOCKER OCH TILLSATSER

Juicen och chokladen gjorde mig inte så mycket piggare innan. Trots att jag inte skulle så somnade jag och vaknar av telefonen. Då tänkte jag "fasen, nu är hela kvällen förstörd bara för jag somnade". Kände mig som en zombie. Men hoppade in i duschen och gjorde mig iordning och åkte och hämtade min bror och Frida. Sen var vi här en stund innan vi tre, plus Tobbe såklart, åkte ner till stan och köpte med mat på Spice 'N Rice hem. Innan vi åkte hem kände jag hur det sög i godistarmen och vi gick in på Hemmakväll en snabbis. Jag skulle ju bara ha lite. 


Ändå föll både Tobbe och jag för denna burk, så den fyllde vi såklart. Kruxet med Hemmakväll är ju att det blir "billigare" om man köper ett kilo eller mer. Ja, billigare kilopris i varje fall. Allt för att lura oss på mer pengar!

1250 gram socker och tillsatser kom vi hem med. 



Men gott är det!

TÖRTT

Idag var jag i tid till jobbet. 06.00 var jag på plats och jag var såååå trött imorses. Men när man kommer igång och jobbar så försvinner det, tack och lov. 

När jag ätit lunch på jobbet åkte jag hem och hjälp vad trött jag blev! Nu ligger jag på soffan och huvudet känns lite tungt. Får nog bli en tidig kväll idag. 

Försöker finna lite energi från Brämhultsjuice och mörk choklad. Får se om det fungerar. 



BRA DAG!

Trots att min dag unde startat bättre så blev det en väldans bra dag. Jobbet gick bra. Jag frågade en massa och skrev ner en hel del, så nu ska jag nog kunna fixa en order i mejeriet om jag måste. Efter jobbet åkte Carro, Anh och jag in till Borås där vi mötte upp Erika. Vi gick till Chinatown för att äta lunch. Efter det blev det häng i stadsparken med en mjukglass tills det att Erika var tvungen att åka. Då hängde vi tre andra en stund innan vi vandrade på stan lite och sedan åkte vi hem till mig där vi satt och tjötade. Vi tre är rätt bra på det. Ja, alla fyra är rätt bra på det. De tjatigaste på jobbet skulle man nästan kunna påstå. Ja, speciellt de tre ialla fall. 

Hur som!

Nu ska en bra dag avslutas med god kvällsmat framför en film tillsammans med den bästa killen. :)

PANNKAKA

Pannkaksgräddning pågår. 



Idag blir det lyxkvällsmat i form av pannkakor med grädde, sylt, blåbär och hallon, eller vad man nu vill ha till. Felix tomatketchup kanske?

FÄRSKA BLOMMOR

Jag gillar att ha färska blommor hemma. Alltså inte fönsterväxter, utan blommor på bordet. Sådana som är så fina men som tyvärr bara står sig några dagar. Jag har under våren haft en del tulpaner, men nu är ju den säsongen förbi. Så just nu har jag gerberor. 



Väldans fina tycker jag. :) Positivt är att de står sig lite längre också = mer värt pengarna.

VAFASEN, FÖR TIDIG!

Jag sitter på jobbet nu. Det har jag gjort sedan 05.50. Jag var säker på att jag började 06.00 idag, ända tills jag kom hit och tittade i schemat och insåg att jag började 07.00. Not so kul! Bättre att vara tidig än sen visserligen, men en hel timma så här tidigt på dagen, inte helt okej. Speciellt inte med tanke på att jag var dödstrött när klockan ringde. Och jag kan inte börja tidigare då jag ska ha upplärning i mejeriet idag.

Jag kollar alltid schemat kvällen innan jag ska jobba, även om jag vet, till 100%, när jag börjar jobba. Men inte igår. Ändå hade jag en liten skum känsla, och tänkte "Hum, vilka dagar var det man började 07.00 i mejeriet?". Och så kollade jag inte upp det! Då är man lite korkad. Men jag var ju så säker på att jag skulle börja 06.00, men det var tydligen imorgon och på fredag.

Så kan det gå.

FELSÄGNINGAR

Jag till Tobbe i telefonen imorses:
- Ja, tredje maskinen ligger i tvätten.

Rätt:
- Ja, tredje tvätten ligger i maskinen.

Tobbe till mig innan idag:
- Jag slog nästan i bordshuvudet i kanten. 

Rätt:
- Jag slog nästan huvudet i bordskanten.

Det där med felsägningar är kul. Hur kan hjärnan spela en ett sådant spratt egentligen? haha, jag älskar't i alla fall! :D

KVÄLLSMAT

All tvätt är nu ren. Den hänger än så länge i torkrummet, så lite jobb har jag kvar att göra. Lägenhetn är iordning och ren, och jag har hunnit sola en liten stund. 

Nu sitter jag och tittar på desperata hemmafruar och har ätit kvällsmat nyss. Och JAG ÄLSKAR MAT!! Speciellt kvällsmat.



Jag skulle nästan kunna få i mig lite till tror jag.

GODMORGON TISDAG!

Skönt att vakna upp till en ledig dag med underbart väder. Det som står på schemat är tvätt, tvätt och tvätt. Mycket tvätt! Känns inte som jag tvättat på evigheter och tvättkorgen svämmar över. Så tvätta ska jag göra idag. Kanske städa lite och sola lite. Kanske händer det något annat, det vet man aldrig. Men tvätta, det måste jag.

Nu sitter jag vid tvn och käkar frukost. Lite lugn innan jag sätter igång. Eller ja, första tvätten är i maskinen redan. 


Jag äter yoghurt med blåbär och hallon, mumma! Ni borde testa.

CYKLA CYKLA

Idag har jag faktiskt rört på fläsket lite. Cyklade upp till Jennie först, trodde jag dog! Uppför och dåligt med luft i däcken tror jag. Gick till sjukhuset, där Jennie skulle kolla ögonen. Jag följde med som barnvagnskörare på hemvägen då Jennie fått droppar i ögonen som gör att hon ser ut som en hög knarkare med gigantiska pupiller och därmed inte ser så bra. Gick hem till Jennie där jag stannade lite längre än tänkt. Cyklade hem. 

Nu har jag ätit och ska byta om för att åka till jobbet. 

HEJDÅ!

GOTT

Gårdagens inlägg ville inte alls publiceras, så det fick publiceras i efterhand helt enkelt. 

Gårkvällens middag blev hemmagjorda, grillade, hamburgare och ett litet glas vin till. 



Mums!

Nu ska jag borsta tänderna och cykla upp till Jennie.

SÖNDAG

Jag skrev ett inlägg, och så valde blogg.se att krångla för en millisekund och precis som jag tryckte på "publicera" så försvann allt. Som tur var hade jag inte skrivit en roman. 

Det jag berättade var att gårdagen var väldans trevlig men bilder och sammanfattning kommer imorgon, eller tisdag möjligen. 

Jag har suttit och solat på mor och fars altan några timmar idag och det syns! Min förut rätt så vita kropp skiftar nu mer åt det röda hållet. Inte rikigt kräftvarning, men helt klart rödaktigt. Tyvärr solade jag inte baksidan så det märks tydlig skillnad på fram och baksida. Tur att ingen kan se båda sidorna samtidigt visserligen. Men tittar man på armen ser man etttydligt sträck där ena sidan är röD och andra vit som ett lakan. Ingen överdrift!

Jag hoppas på att det röda snart lägger sig och sedan är det bara ut att sola baksidan istället. 

Nu ska vi grilla hemmagjorda hamburgare. Mmmmm!!

(ctrl+A, in case of emergancy, så att säga. vill inte skriva en gång till.)

(tredje gången gillt)

(dagen efter gillt)

VÅRFEST!



Nu åker jag iväg till Svenljunga på förfest, jaooop!

Sen, vårfest med jobbet!!

Lekar, grill, gott att dricka, fint väder, trevligt sällskap, dans, kan det bli bättre? Njaaaaaa.

Ha en trevlig lördag!

GRATTIS OLIVIA!

Igår fyllde min äldsta vän Olivia 20 år. 

GRATTIS OLLY BOLLY BUS! :)

Så vi var hos hennes syster och drack lite vin. Väldans mysigt. :)



Sedan kom hennes systers kille och operationsanera startade. 



Ja, jag skrattade stundtals så jag fick riktigt ont i magen.

LYXSHOPPING OCH LYXMAT

Nu är jag precis hemkommen från en lyxig shoppingtur som avslutades på en fin restaurang, MAX heter den. Hört talas om den. Väldigt goda hamburgare har de där. 

Lyxshoppingen utfördes på ÖB och systemet. 



Mitt exklusiva lås från ÖB. Nu ska ingen kunna sno min cykel inte!

JAG TRODDE JAG HADE IHJÄL HENNE

Lucky ligger utslagen på golvet. 



Jag trodde nästan att jag hade ihälj henne innan. 

Vi var ute en sväng så hon skulle få göra sina behov, samt motionera lite. Vi var uppe på ett "berg" vid oss där det är "skog" så jag kunde ha henne lös. Där satte jag mig ner och kastade kottar som hon sedan sprang efter som en galning. Hon älskar kottar. När vi skulle ta oss hemåt hängde tungan nästan i backen. Nör vi kom innanför dörren sprang hon till vattenskålen som hon nästan slukade och sedan låg hon och andades tung och konstigt ett bra tag. 

Jag trodde nästan att jag hade övermotionerat den lilla stackaren. 

Well, nu andas hon normalt i varje fall och ligger och återhämtar sig i solljuset.

JOBBA

Jag är inte helt frisk än. Jag hade 37,7 innan och min näsa är precis tjock. Jag snyter mig säkert en gång i minuten och jag undrar var fasen allt snor kommer ifrån?! Det är helt otroligt hur det kan produceras så mycket snor på så kort tid i en näsa. Sjukt!

Jag ska i alla fall iväg och jobba några timmar nu ikväll. Det ska jag nog klara av tror jag. Orkar inte sitta hemma och förlora pengar. 

Så nässpray, näsdukar och ipren får följa med i min ficka idag. 


Alltså nässpray, varför har jag inte testat det innan? Helt suveränt ju! 

Jag har alltid varit anti nässpray, alvedon och sådant. När  jag varit sjuk är KanJang det enda jag druckit och kanske tagit en alvedon för att få ner febern lite för att kunna äta något. Antar att det är min mor som "lärt" mig detta. Kroppen läker sig själv liksom. Och det tycker jag den ska få göra. Visst om man tar en alvedon eller ipren för man måste. Men är man sjuk är det bästa att sova bort skiten. 

Well, idag tackar jag nässprayen väldans mycket att den finns. Det gjorde jag igårkväll med, för jag kunde i princip inte andans. 

Nej, nu ska jag göra mig få fräsch som man bara kan med en svullen röd näsa och ett rinnande öga.

HUNDHÅRSSKYDDAT

Vårt internet var kocko igår. Det ville inte alls samarbeta, på något sätt. Så Telia ska skicka en tekniker, för såhär kan vi inte ha det. 
Ja, det var alltså inte förstår gången det krånglade igår. Tydligen kan det vara något fel på våra ledningar eller något. Hur som haver, de ska komma it och förhoppningsvis fixa det, plus att vi får ersättning då det inte fungerar problemfritt. Det kallar jag service och att vara måna om sina kunder. 

Tobias är ledig idag, och han är iväg och hämtar Lucky (Tobbes mammas hund) nu. Vi ska nämligen vara hundvakt till imorgon. 

Jag gillar djur, men avskyr hund och katthår i mitt hem. Är jag hos någon annan bryr jag mig inte om soffan är hårig eller om det ligger hårtussar i hörnerna. Bara jag slipper leva i det. Därför har jag nu hundhårsskyddat vår soffa lite. 



Ett gammalt lakan har fått komma på. Allt för att jag ska ha så lite hår att ta bort imorgon. Och städa tänkte jag göra idag, men det är ingen idé att göra innan Lucky åkt hem igen. :)

LEVANDE

Snart är det kväll igen och vad har jag gjort? Tagit mig från sängen till soffan, och där har jag legat hela dagen. Huvudet värker. Ögonen rinner, och kroppen känns svag. Tur att man inte är sjuk ofta.
Men jag lever!

LITE SYND OM MIG ÄR DET

Nu börjar det bli synd om mig påriktigt. Febern har stigit och ligger nu på 38,3 grader. Inte skyhög, men kroppen värker! Jag kan inte sitta eller ligga ner i samma position länge utan att det värker i någon muskel eller att huden känns öm. Och stå upp har jag inte orken till. 

Har tagit en alvedon nu och tänkte fjäska till mig en toast från Tobbe, och sedan kanske hoppa ner i ett bad en stund innan jag åter hamnar i min Onepiece.

SJUK

Goddagens!

Här ligger jag på soffan med en lite öm kropp och lite huvudvärk. Tempen är lite högre än normalt, 37,7. Inte så hög feber så jag ligger helt utslagen, men lite klen känner jag mig. 



Får se om jag ska jobba ikväll. Mamma skulle se om det var någon som ville ha den, så jag kunde vila och förhoppningsvis jobba imorgonbitti istället. Då ska jag vara i frukten, och det är inte lika lätt att ersätta någon där som i kassan. Speciellt inte så tidigt på morgonen och när vår två fruktansvariga är på utbildning. Well, well. Man kan ju tyvär inte hjälpa om man blir sjuk.