Ljus i vårt hus

Sofia har varit hos mig nu ikväll och umgåtts, alltid lika mysigt. Och vi har jämt lika mycket att prata om. :)

Nu sitter jag och myser i soffan framför tvn med massa tända ljus. Väntar bara på att mannen min ska slita sig från dumburken och komma och mysa med mig.


Lussekatter och frisör

I eftermiddag har Jennie och Gabriel varit här och umgåtts. Vi har bakat lussekatter bland annat.



Sedan tog jag fram saxen och klippte Gabriel. Det har varit tal om det i flera månader, men aldrig blivit av. Men som ett år och en vecka gammal var det dags. 


Före, långhårig kille!!


Efter, nyfriserad glad kille.

Första advent

Igår avnjöts den första julmaten på High Chaparral med jobbet. Gott och trevligt! Lite trögt innan bandet kommit igång ordentlgt och spelat, men sedan blev det ganska bra ös. Sent blev det, men då jag slutade dricka redan vid tio var jag pigg och alert idag ändå. Så en långlunch med Chrille, Jesper och Ewers på Viskan har hunnits med. Kul att träffas allihopa samtidigt, det var mer än ett år sedan vi sågs allihopa. Ja, faktum är att studenten nog var sist. 

Nu blir det snart glass och filmmys i soffan. Härligt! Precis så en söndagskväll ska vara tycker jag.

Och första advent är det också. Mysigt! Jag gillar denna tiden på året. Jag vet at många inte förstår mig, men så är det. Helst vill jag ha kallt och snö också. Så det saknar jag. 8 plusgrader och storm är inte vädret jag vill ha första advent, men vad kan man göra? När det är vinter kan det väl vara vinter också? Precis som det ska vara sommar när det är sommar. 


Min ihoppysslade adventsljusstake.


På vår dörr sitter detta hjärtat, ihopknopat av mig.


En gång är ingen gång

Det kanske är lite dött här inne från min sida, men jag har varken orkat, haft lust eller inspiration eller hunnit ägna mig åt bloggen. Något intressant att berätta har jag inte heller.

Idag har jag däremot gjort något som jag inte gjort på flera år, nämligen solar solarie. Det har aldrig varit något jag haft som vana att göra, men någon gång, något år, under vinterhalvåret har jag slängt mig i solariet för att få lite fejkad D-vitamin. Det främsta syftet har inte varit att försöka få en bränna, utan det har varit för att "torka ut" min hy. Jag har sedan puberteten haft fet hy och haft problem med finnar. Solen gör underverk för sådana problem, så på sommaren är finnar ett minne blott. Men med kylan kommer de små prickarna, en efter en. Det var värre förr. Efter nio månader av antibiotika, två gånger om dagen, så försvann det mesta. Nu ploppar det upp en då och då.

I alla fall! Idag kändes en solning behövlig. Jag kände mig allmänt grå och sliten, och de små prickarna som smugit sig fram hjälpte inte till att känna sig bättre. Nu däremot känns det bra! Lite fejkad sol, lite färg om kinderna och jag känner mig betydligt fräschare! :)

Jag vet att det inte är bra med solarie, men en gång om året, inte ens det, skadar nog inte.


Det årliga pepparkaksbaket

Idag var det dags för det årliga pepparkaksbaket hos mormor. Vi har varit där varje år och bakat så länge jag kan minnas, ja, nästan hela mitt liv faktiskt. Om jag inte minns fel har jag sett på bilder att vi bakade redan år 1992 ihop. Alltså när jag var cirkus 1 år och 11 månader. Då var det mormor, gammelmormor Ester, mamma, Basse och jag. Ja, första gången var Sebastian visserligen bara en bebis, så han bakade inte så mycket. Det har han i och för sig aldrig gjort. Han var mest intresserad av att äta degen som mindre, och när han var äldre tröttnade han fort och ville hellre spela dator.

Några grabbar som däremot älskar att baka och inte ens har tid för att fika, det är Anton och Axel, som nu står för den yngre generationen i vårt årliga pepparkaksbak. Det dröjer nog inte många år till innnan de också tröttnar på att göra grisar och granar. Men jag tröttnar inte, det är en sak som är säker. 

Och idag fick jag receptet på mormors peppakakor. Samma recept som hon använt sig av sedan 60-talet. 


Mormor och Axel med några av alla de 840 pepparkakorna vi bakade.




1-årskalas

Nu ikväll har vi varit iväg på 1-årskalas för Gabriel. Tänk vad tiden går snabbt! I nästa vecka är det ett helt år sedan han tittade ut. Var har tiden tagit vägen? Och om jag tänker så kan jag bara ana hur det känns för Jennie och Fredrik, eller den dagen man får egna barn. Det gäller att ta vara på tiden. :)


Fredag

Äntligen vill blogg.se appen fungera för mig! Vet inte vad som hände först, men den hängde sig i över ett dygn. Men nu testar vi.

Igår var vi på fest hos Tobbes kompis som fyllt år i veckan. Jovars, det var trevlig. Direkt sent blev det inte för vår del heller, vilket var skönt. Men vi var inte ensamma om att tycka att kvällen var slut, utan fick sällskap av stollarna på bilden. ;)


Min nya baby

I måndags berättade jag ju att jag beställde en efterlängtad sak. Igår kom den. 



Min alldeles egna Iphone 4S. :) Nu väntar jag bara på att posten ska komma och förhoppningsvis ha med mitt nya simkort så jag kan få igång den. Annars får jag traska ner till butiken och fixa det sen.

Mobbad

Utbildning, jobb och nu är jag hos mina föräldrar. de är lika sociala som vanligt. ;) Sitter med varsin telefon ii näven och spelar wordfeud. Om jag känner mig utanför? Japp! I fredags när jag var här satt mamma, pappa, Basse och Frida och spelade. Jag är den enda som inte har en sådan häftig telefon så jag kan spela det. Jag är mobbad. ;)


Det här var jag på 1500-talet eller så. Visst var jag snygg? ;)

Föreläsningar

Nu är jag nyss hemkommen efter att ha varit på entrepenörsdagen här i Borås, och ett restaurangbesök efter det. Det var några från jobbet som skulle åka, och tydligen hade det blivit en biljett över, så mamma frågade mig strax innan om jag ville med. Och jag ångrar det inte en sekund att jag följde med. Vi lyssnade på tre olika entrepenörer som föreläste.

Eva Hamilton, VD för SVT, Pär Johansson, grundare för Glada Hudikteatern och Christoffer Ceasar, en otroligt duktig entrepenör. Jag tyckte alla föreläste otroligt bra. Alla på sitt sätt, vilket var kul. Pär hade en mycket rolig föreläsning som gav många skratt. Eva var en väldigt duktig talare och Christoffer var fruktansvärt inspirerande tyckte jag. Så jag är väldigt glad att jag följde med. 

Efteråt bjussade chefen på mat på Oliven, inte fy skam det inte. ;)




Impulsbeslut

Idag när jag hoppade av bussen och skulle gå hem styrde jag kosan neråt stan istället. Ett impulsbeslut infann sig och jag tänkte att nu jäklar ska jag unna mig något fint som jag länge tänkt på. Denna har legat i mina tankar väldigt länge, och det har inte varit fråga om "om" jag ska köpa den, utan "när". Beslutet kändes bra, och jag skulle absolut genomföra det. När jag kom till butiken visade det sig till min besvikelse att denna lilla sak var slut för tillfället. Typiskt! Jag som hade bestämt mig. 

Meeeen, inte gav jag mig där inte. Icke! 



Finns det inte i fysisk butik så finns det andra alternativ. Tacka vet jag internet! :) Nu håller jag tummar och tår för att den beräknade leveransen kommer. 

Kan ni gissa vad det är? :)

Helgen och ett paket

Ingen blogg i helgen på grund av jobb, jobb och jobb. Har även sovit hos mor och far hella helgen, pågrund av jobbet, men även då Tobias ändå inet skulle vara hemma. Mysigt att umgås med mami och papi lite, och också därför ingen bloggning.
Well, idag när jag kom hem väntade ett paket på mig. Wiihooo!!


Detta låg i. Kan ni gissa vad det är?

Jatack!


Kuddar och julgransmatta

Detta tror jag nog kommer finnas i vårt hem lagom till jul. Ja, först får jag ju såklart prata med min andra hälft och se vad han tycker. Men oftast så brukar han inte protestera så mycket angående sådana här saker. Han bryr sig inte direkt, men brukar tycka att det blir fint när det väl finns där.

Look-a-like-pyssel

Igår kikade jag runt lite på hm.se Home, och hittade lite fina kuddar jag tror jag ska beställa hem inför jul, ska visa er. :) Jag hittade också lite fina dekorations krimskrams, sådant som jag lätt faller för. Bland annat detta hjärtat


Men jag känner inte att jag vill lägga 60:- på det, speciellt när jag vet att man brukar kunna hitta liknande på Gekås under 10:-. 

Kanske hittar jag i Ullared när jag är där nästa gång, kanske inte. Men idag pysslade jag i alla fall ihop ett eget hjärta som hängde. En liten look-a-like, fast betydligt billigare! And I like it! Det hänger just nu på en av lamporna i vardagsrumsfönstret. 


Dagens frukost


Arlas milda vaniljyoghurt med ett äpple toppat med kanel. Mums!

Allt klär en skönhet ?

Igår nämde jag att min röst började svika. Trodde den skulle repa sig under natten, men icke! Den var hyffsad imorses, men det har bara gått utför. Visst kan jag prata, men inte vidare högt och det brister ibalnd och rösten försvinner. Antar att det bästa är att vara tyst och hoppas på det bästa. Imorgon är det torsdag och jag är ledig, vilket min röst förmodligen uppskattar. 

När Tobias kom hem från jobbet idag åkte vi till Knalleland en sväng för han skulle titta på lite saker. Jag kom hem med ett par skidglasögon. Det var en nödvändig sak, och ett köp som planerades att köpas så småning om. Så inget impulsköp direkt. 


Ja, här ser ni ju vårat vardagsrum också, dock i en förminskad och avsmalad version.

Jag kan ju inte påstå att jag blev någon skönhet i dem. Men med skidkläderna och kanske en rosa hjälm på huvudet så ska det nog inte se allt för tokigt ut. ;)

Fräscht!

Ja, igår blev det inget jobb för min del. Febern smög sig på under söndagskvällen och höll i sig under gårdagen. Idag har jag dock varit tillbaka på jobbet. Visst kändes det lite tungt i början, men ju längre dagen gick, ju bättre gick det. Dock börjar rösten svika och hostan har smugit sig på. Även snoret har börjat produceras lite smått. Fräscht!


Helgen

Godafton kära vänner! Hoppas er helg har varit bra. Min har varit väldigt lugn. I fredags var jag på lite kalas hos farmor och farfar och firade min kusin. Farmors smarriga smörgåstårta och marängtårta bjöds det på, mums! Igår slappades det på soffan stor del av dagen, innan Tobbe och jag tog oss ut på en promenad. På kvällen kom Jennie, Fredrik och Gabriel hit och åt lite, trevligt! Och idag har Tobias och jag varit i Göteborg för lite shopping. Jag kom hem med ett par vinterstövlar. Inga snyggstövlar utan ett par ganska rejäla och varma. Ett par extra isolerande sulor fick följa med också. Så nu är jag redo för kyla!



På vägen hem från Götet stannade vi till hos Tobbes mamma och Jörgen på lite mat och fika. Och nu blir det inte mycket gjort. Min hals gör ont och kroppen känns slö. Lite houngsvatten, kanjang, tv och en tidig sänggång och jag hoppas på att vara pigg och alert imorgon!

Tisdag

Tisdagar brukar vara värdelösa tycker jag! Jag börjar inte jobba innan 15.15, och nu efter olyckan måste jag ta bussen klockan 14.00. Tiden från att jag går upp tills det att jag ska till jobbet brukar gå åt till att dega i soffan. Det finns ingen ork eller inspiration till att göra något vettigt. Det är som att jag tar slapptiden jag brukar ha efter jobbet, innan jobbet på tisdagar. 

Men, idag har jag gjort lite vettigt. Efter detta inlägget ska jag slänga in tredje maskinen med tvätt och bädda rent i sängen. Ett brev till moderna fondvalet är skrivet och ska skickas. Även ett kort till min kusin är skrivit och ska också postas. Jag har suttit och ångat upp mina porer, klämt några och haft en anisiktsmask i fejjan.

Hello snygging!