VAD VORE LIVET UTAN MUSIK?

Skolvecka sju avklarad. Ja, nu är det faktiskt bara sex6 veckor kvar till självaste studenten. Hur sjukt är inte det? Sex veckor är ingenting! Jag längtar!

Denna veckan har varit mer än slö. Jag har sammanlagt varit i skolan en hel dag + haft en lektion hemma. Visst har jag saker jag behövt göra, men det har gått sådär halvbra. Jag har fått gjort lite på allting, men inget som kännts som att jag kommit framåt i ett arbete. Pust! Dags att lägga i en hög växel så att man blir klar någon gång.
Sitter och skriver på en svenska uppgift. Det gick inte alls bra till en början. Huvudet började värka en aning och jag kunde inte koncentrera mig. Satte på Spotify i hopp om att humöret skulle höjas lite och inspirationen skulle komma. Kanske att huvudvärken skulle försvinna. Men icke! Min spellista med musik som jag annars gillar lät bara som oväsen i mitt huvud, inte alls bra. Satte därför på min spellista med Joshua Radin istället. Denna har inte blivit spelad sådär ofta direkt. Men ååååh vad rätt denna musiken var för mig just nu. Kände mig genast avslappnad och harmonisk. Huvudvärken börjar nu sakta lätta lite och tangenterna smattrar för fullt. Både till detta blogginlägget, men jag får också gjort en hel del på mitt svenskaarbete.

Det är väldigt intressant att observera vad olika slags musikstilar kan göra med en. Vad man känner och vad man blir på för humör. Vad man associerar olika texter till. Med risk att låta lite klyschig, vad vore livet utan musik? Tänk efter hur saker och ting skulle vara utan musik, ganska tråkigt tror jag.


Ipod nano? Ipod touch? Iphone?

För några veckor sedan tappade jag min kära Ipod nano gen 3 som hade varit i min ägo i drygt 2 år. Jag har aldrig tänkt på att byta upp mig, då jag både är för snål för det och så tycker jag att det är onödigt. Men nu när jag tappat min känner jag ett starkt behov av att ha en ny. Saknar att kunna plugga in musiken i öronen på bussen tex.

Började först kolla runt på nya Ipod nano. Det visade sig att Tobbes kompis hade en ny som han ville bli av med, då han införskaffat sig en Iphone, som så många andra. Men då min bror har en Ipod Touch blev jag lite sugen på den modellen istället. Verkar kul att kunna sitta och spela spel och grejer. Är för snål för att köpa en ny, så jag tittade på blocket. Hittade en som verkade helt okej. Men när jag frågat min bror, som är lite mer inne på det är med prylar, så tyckte han att jag ist skulle satsa på en begagnad Iphone 3G, då jag ändå behöver en ny mobil. Då får jag liksom allt i ett. Och visst har han rätt. Men samtidigt blir jag snål, igen! Begagnade 3G ligger på 3500:-, och det är ganska mycket pengar. Visserligen får jag då en mobil, en ipod, spel och kamera i ett och det är ju smidigt. Men jag har varit emot Iphone hela tiden egentligen. Hade de inte varit så dyra hade jag kanske köpt en. Men de är ju verkligen SVINDYRA! Och alla appar och grejer den har, vem utnyttjar det?

Meeeen, nu verkar jag har ändrat mig en aning. Har hittat en Iphone 3GS, 32GB på blocket för 3500:-. Inga repor, kvitto och garanti finns, olåst, svenskköpt. Vad är haken? Verkar tydligen inte finnas någon. Så kanske, kanske, kanske blir jag ägare till en Iphone i dagarna. Får ta mig en funderare först, och lite vägledning från mamma. Hon är bra att ha när jag själv inte kan bestämma mig för vad jag vill. :D


BANKRÅN

För 2 ½ år sedan utsattes Svenljungas två banker för bankrån. Den gången rånade en ensam man först den ena banken. Sedan traskade han över till den andra och rånade den med. 

Och nu har det tydligen varit bankrån i Svenljunga igen. Idag vid halv elva tiden rånade en ensam, beväpnad man vår lilla Swedbank. Tydligen fick han med sig en viss summa med pengar. Polisen har inga spår.

Jag kan inte hjälpa att skratta när jag läser artikeln om banrånet på BT.se. På Inte ens tre år har en liten håla som Svenljunga haft 3 bankrån. Vi kunde i höstas läsa i tidningarna att polisens insattsstyrkor varit och besökt vårt MC-gäng, Red Devils, som tydligen har skulder till kronofogden på 19 miljoner kronor. Det händer mer i lilla hålan Svenljunga än vad man tror.
Jag kan förstå att bankrån sker här. Visst, rånarna kommer inte direkt åt så mycket pengar som helikopterrånarna som rånade G4S värdedepå. Men det är lättförtjänta pengar att råna Svenljungas banker. Vi har en polis här en gång i veckan eller något.

Nej, komiskt är vad det här är, hela situationen! Självklart skrämmande för de som befann sig i själva lokalen när rånet utspelade sig, men snart borde personalen på Svenljungas banker vara vana.

Söker man på "bankrån Svenljunga" får man upp flera sidor om det som skedde i förmiddags. BT.se, Aftonbladet, Svd.se, Hallandsnytt, GT/Expressen, DN med flera har skrivit om det. Det är ju kul att Svenljunga hamnar på kartan emellanåt. haha


"Stång pga bankrån"


"Polisen förhör vittne"

PLUGGILUGGAR

Ja, det är vad jag borde göra. Men istället sitter jag och göra en massa annat i stället. Hur ska man lyckas hålla fokus på det som måste bli gjort? Det går inte, hopplöst. Nästan i alla fall.

Jag sitter här och drömmer mig bort till alla möjliga platser. Till exempel tillmin framtida lägenhet. Den kommer ju förmodligen inte se ut så som ser det i mina drömmar. Åtminstone inte min första lägenhet. Men man kan ju inte få allt på en gång, hur kul hade det varit?

Nej, nu ska jag plugga vidare på historian så jag kanske kan se slutet även på mitt temaarbete om sjuksomens historia. Dock är slutet ganska långt bort på denna uppgift. Men, det kommer inte närmre av att jag sitter och bablar här i alla fall, det är en sak som är säker.

Dags för fingrarna att glöda!

FRAMTIDEN

Även om jag har mycket skolarbete kvar i skolan, så börjar man faktiskt kunna se ett slut på det hela. Jag vet ungefär vad jag har kvar att göra i alla kurser och kan på så vis börja räkna ner, vilket känns otroligt skönt. Men det hela är en aning skrämmande, vad ska jag göra sen när skolan är slut?

Jag har sökt en utbildning på högskolan, sjuksköterska, i både Borås och Göteborg. Hade även tänkt söka någon KY-utbildning. För tillfället känns det inte som jag kommer orka plugga vidare till hösten, men söker jag har jag åtminstone valmöjligheten. Det känns som jag behöver sådana, olika val. Det känns skrämmande att hösten just nu är så oviss.

Det finns mycket jag vill göra och hinna med innan det är "för sent". Å andra sidan, när jag tänker efter, så är det resa jag vill, och det blir ju aldrig försent. Eller jo, val av resor kanske ändras i och med att man blir äldre och skaffar sig mer ansvar i livet. Då är det inte lika lätt att bara resa iväg i en månad eller liknande.

Inget är bestämt än, men till hösten kanske jag åker till USA och hälsar på Malin. Det bereo på om jag har råd, om det går bra för hennes värdfamilj och framförallt om hon vill. I början av nästa år kanske Sofia och jag åker till Afrika och tar dykarcetrifikat, lär oss surfa och åker på safari. En resa som hade varit fantastisk! Vi får se vart pengarna räcker till. Men jag ska jobba och jobba och spara! :)

Jag vill ju visserligen flytta hemifrån också, och det kostar ju pengar. Men, vill man så går det. Jag får väl leva på skorpor och vatten om det skulle vara så. :D



BLANDAD KOMPOTT

Ja, egentligen har jag absolut ingenting vettigt att säga. Dagen har varit härlig, och än är den inte slut. Jag vaknade upp ensam i huset. Det är det stora plusset med att sova själv hemma. Kvällen innan är inte alltid så kul, men morgonen är underbar. Speciellt när solen skiner och himlen är blå som den var idag. Jag åt frukost för mig själv i lugn och ro och zappade lite mellan kanalerna. Sedan satte jag mig på altanen och solade i BH och uppdragna mjukisbyxor. Jag fick snygg bonnabränna efter byxorna, great! Visserligen en liten bit ovanför knät, så det funkar. Snart får man nog sola baksidan av kroppen lite för att inte tappa all färg där, det vore ju förargligt.

Nu sitter jag hos Tobias. Han har slutat jobba och nyss duschat. Nu ska vi ta oss ner till ICA, inhandla lite mat och sedan ska vi upp till Markus och Carro / Fredrik och Jenny för att grilla. Fredrik och Jenny har flyttat in i samma hus som Macke och Carro idag, så vi ska umgåååååås lite. 


 
Här är mina nya leggins som jag införskaffade för 99 riksdaler. Väldigt somriga tycker jag, och det är ju inte fel att ha lite somriga kläder.


Såhär ser jag ut idag. ;D Ville vara en softis idag, men ville inte gärna ha mjukisbyxor på mig eftersom jag inte visste vad kvällen skulle erbjuda. Nu är jag glad att jag inte tog mjukis. Linnebyxor är perfekt! Snyggare än mjukis men mycket skönare än jeans. Så jag letade upp mina som låg lååångt inne i garderoben och drog på mig dessa.
Har även min nya söta kofta på mig som inhandlades i veckan för 250 silvermynt.


När jag ändå är i farten och visar vad jag gjort åt mina pengar på denna veckan, så kan jag berätta att denna kjolen köpten för 199:- i tisdags.


SMILE!

ICA MAXI nästa! Sedan grillning, MUMS!

FREDAGSGRILLNING

Kvällen har spenderats tillsammans med Sharon, coh det har varit trevligt må jag säga. Jag hoppas att det är ömsesidigt. :) Jag bjöd hit henne på lite mat, potatisgratäng med grillad fläskfilé. Jag själv tyckte att det blev lyckat, men känns fel att hylla sin egen mat. Hoppas min gäst tyckte att det smakade. Tallriken var tom när hon var klar i alla fall, antar att det var ett gott tecken.

Nu har Sharon nyligen åkt hem och jag sitter helt själv i mitt stora hus. Ska titta på ett avsnitt av Glee nu och sedan krypa till kojs. Ska försöka att inte dra ut på tiden. Brukar alltid vara så bra på att göra det annars när jag sover själv hemma. Det känns liksom lite läskigt att gå och lägga sig ensam i ett tomt hus.




SVAR PÅ KOMMENTAR

emma om NYA KLÄDER, JATACK!:
gillar verkligen din blogg ska du veta! keep up teh good work girl (: undrar bara vart du har hittat dessa söta topparna (;

Svar:
Åh, tack Emma! :)
Topparna har jag hittat på Lindex och Indiska. :)

MODELL FÖR EN DAG

Ja, idag är det ju torsdag och jag har varit ledig som vanligt. Ändå har dagen varit fullspäckad, fast ändå inte. Mamma, Jeanette och jag åkte till in till Göteborg idag vid 11 tiden. Väl dr satte vi oss och åt lunch, det blev tacobuffé, som alltid när man befinner sig i Göteborg runt femmanhuset. Men det är ju sååååå gott, MUMS! Mätta och belåtna gick vi och strosade runt lite. Jag införskaffade mig löshår för 580:- :( och ett par söta blommiga leggins. Jättesomriga och fina. :) Strax innan 15.00 entrade vi The Studio. Vi skulle agera modell för en dag. Antar att halva Sveriges befokning varit på något liknande, och idag var det vår tur. Vi blev sminkade och fick håret fixat. Vi tog kort med trwe olika outfits och sedan fick vi gå in i ett rum och välja ut vilka bilder vi ville köpa, om vi ens ville köpa. När jag förklarar nu lät det som allt rullade på i ett enda kör, så var det inte. Klockan 19.00 var vi klara. Vi hade alltså spenderat 4 timmar på The Studio, så det var mycket väntan. Men det var kul ändå. :)
Det var svindyrt att köpa korten, som jag redan från början visste. Jag köpte dock tre stycken för ett pris jag knappt vågar berätta... 825 jävla riksdaler. RÖVARPRIS! Nu får jag nästan ångest! Men äh, jag jobbar och borde väl få slösa lite pengar på något kul. Har visserligen blivit lite väl mycket "moneyspending" de senaste dagarna.

Tisdag:
- Kjol 199:-
- Kofta 249:-
- Klänning 299:-
- Två ljuslyktor 50:-

Onsdag:
- Skor 175:- (egentligen 350:-, men mamma köpte ett par lika dyra och hon sa att hon betalar fullpris för sina så jag får mina mycket billigare. Skopunkten, köp två få 50% rabatt på ett par.)

Torsdag:
- Löshår 580:-
- Kort 825:-
- Leggins 99:-

Wellwell, det får svi över! Får ta och jobba någon extra dag på ICA snart.






Mammiiiii ♥

Lite kul var att när vi kom ut från fotograferingen och skulle sätta oss i väntrummet och vänta på att få komma in och få se bilderna, så träffar jag på min klasskompis. Då sitter Rebecka och hennes kille och väntar på att få bli fotade. Så det blev en trevlig pratstund. :) Världen är bra liten ibland.

SKOLTRÖTT

Sitter i skolan för tillfället. Jag har inget vettigt att berätta och jag är inte på allt för bra humör. Jag är skoltrött tror jag. Jag har massa att göra, men får inget gjort. Jag har en rapport att skriva i alla ämnen jag har känns det som. Hälften av ämnena i vilket fall. För tillfället har jag geografi och ska skriva om Japan och Kina där jag ska undersöka båda ländernas ekonomi, naturresurser, jordbruk, industri och arbetsmarknad och liknande. Jag är så jävla trött på skiten! Om jag skulle få tre önskningar av anen i lampan skulle en definitivt gå till att önska att alla arbeten jag hr att göra skulle bli gjorda så bra som jag vill att de ska bli. Bara orken till att göra dem hade varit en enorm hjälp. Gaaah! Jag börjar få panik! Tiden rinner iväg, timmar, dagar, veckor. Snart är skolan slut. Så mycket att göra, så lite tid.

Dessutom shoppade jag igår och blev 900:- fattigare. Det var kul!

NYA KLÄDER, JATACK!

Jag är så trött på mina kläder som hänger i garderoben! Det känns aldrig som jag har något att ha på mig, ändå har jag två garderober som är fulla med kläder. Så visst finns det kläder, men jag har tröttnat på allt. Jag har ingenting vårigt utan allt är höstigt/vintrigt och tråkigt. Imorgon blir det nog till att fräscha upp garderoben lite. Håller tummarna för att jag hittar något. Brukar alltid vara så att jag inte hittar något när jag ställt in mig på att shoppa.



Denna klänningen och desas två toppar tycker jag är fina. :) Jag kan ju hålla tummarna för att de finns i butikerna.

GODNATT

Varför jag skriver ett inlägg nu vet jag inte. Jag har redan sovit i tvåtimmar och är endast uppe för att Tobias skulle upp nu då han ska iväg till Tyskland. Så nu har hans vänner hämtat honom och jag har borstat tänderna och gjort mig redo inför den riktiga nattsömnen. Ångrar att jag inte gjorde det innan vi la oss innan. Men det var inte riktigt meningen att vi skulle somna, men det gjorde vi. Och det straffade sig då mina linser satt fasti ögonen på mig. Men nu är jag linsfri och fräsch i munnen.

Malin var här innan idag. Inte vd 14.00 som det var tänkt från början. Men sena gäster kommer fint brukar man ju vackert säga. Hon kom i alla fall, och precis när äggklockan ringde och lät mig veta att min hallonpaj var klar så knackade Malin på dörren med vaniljsåsen i handen. Ja, jag hade varit så duktig och köpt grejer för att baka paj, men glömt det viktiga tillbehöret. Tur att man kan med gästen att köpa med sig det som jag glömde. :D Pajen blev väldigt god faktiskt, det tyckte Malin med. Det sa hon i alla fall. Fast hon var skeptiskt till om det var jag som hade bakat den. Hon trodde detdet var köpepaj, och det tolkar jag som positivt. ;) Tobias sa likadant. Varför tror de inte på att jag kan baka en god paj? haha

Jaja, det var trevligt att Malin var här. Påmåndag åker hon till USA och blir borta ett år. Kanske ses vi till hösten om jag kan åka över och hälsa på. Håller tummarna!

Nu ska jag sova! Godnatt

DETTA HAR JAG ÄGNAT MIN DAG ÅT

Pust och stön! Nu är jag klar med min rapport som handlar om arbetslivet i Japan och i Sverige ur ett genusperspektiv. Tio jävla sidor! Det var inte alls meningen att den skulle bli såhär lång, och nu hoppas jag innerligen att betyget blir bra. Det är ju en uppgift som ska ge mig ett betyg i både Samhällkunskap B och Företagsekonomi B. Jag kanske inte är helt nöjd med min slutdiskussion, men det får duga, för nu är jag trött på denna uppgiften. Dock är jag väldigt stolt över den, och över mig själv som nu fått klart den. :) Så nu ska jag lämna in den på fronter och hålla tummarna för att EvaLiz och Danny gillar den. Kanske skulle Susanne kunna kolla på den och ge den ett betyg utifrån svenska C. Ska kolla med henne.


GODMORGON

Godmorgon kära läsare! Jag känner att jag är på stårlande humör idag! :)

Nu har jag varit uppe i en timma, så jag har hunnit äta frukost tillsammans med mamma och småpratat med henne och tittat på nyheterna. Nu sitter jag och sjunger för ful hals. Det är sådant man får passa på att göra när man är ensam hemma av två anledninar. 1, för att jag inte vill plåga andra med min inte allt för vackra sångröst, och 2, för att man ibland dansar lite halvtöntigt till, och det vore pinsamt om någon skulle se det.

Jag är förvånad över mig själv att jag är uppe med tuppen såhär när jag hade ställt klockan på 9.00. Men när jag vaknade strax innan 7.30 och kände att jag var pigg tänkte jag att det är lika bra att gå upp. Skulle jag somnat om då hade jag förmodligen inte kommit upp vid 9.00, då jag säkert inte kännt mig lika pigg som nu.




Såhär nördig ser jag ut på morgonkvisten i glasögon, gamalt smink och toffs som jag sovit med. Naturlig skönhet kallas det. ;) hahaha

Nu ska jag ta mig i kragen och plugga och förhoppningsvis få klart både en och två uppgifter. Minst en rapport i alla fall. Måste hinna städa lite, och kanske bakat något innan Malin kommer hit och fikar vid 14.00.

LEDIG TORSDAG

Idag är det torsdag och jag har varit ledig. Jag hade verkligen planerat för att plugga, och få något vettigt gjort, men så har det ju inte blivit. Gick upp i tid vill jag väl påstå, klockan var kanske 9. Tog det lugnt, tittade lite på TV och åkte sedan hem till Svenljunga. Lagade lunch och satte mig på altanen där jag började att plugga lite grann, tyvärr las det ganska snabbt åt sidan.

Nu är klockan lite över halv fem och jag börjar jobba om knappt 1 ½ timma. Pust! Men jag valde det ju själv, det var ingen som tvingade mig att jobba, men det blir pengar. Och pengar går ju åt som alla vet.

Imorgon är jag "ledig" igen. Jag ska inte gå till skolan i alla fall. Danny skulle inte vara i skolan så vi fick vara hemma och göra kompleteringar eller ingenting alls, det var upp till oss själva. Svenskan har vi fått lov att arbeta med hemma, ska ändå bara fortsätta skriva på min utredande uppgift.

Så imorgon blir det till att plugga på riktigt på dagen, slappa på kvällen och jobba hela helgen.

VI GICK VILSE

Idag har Tobias och jag varit ute och gått en längre promenad än planerat. Vi tog med Lucky och tog bilen bort till Ryaåsar. Vi började gå uppåt, och uppåt och uppåt tills det inte gick att gå uppåt mer. Fröst tänkte vi vända tillbaka och gå samma väg ner igen, men vi tänkte att om vi följer denna vägen kommer vi nog ner i alla fall. Så vi fortsatte att gå, och tillslut trodde vi att vi kom ner dit vi skulle. Ner och ut från skogen kom vi, men på helt fel ställe. Hade ingen aning om vart vi var. Så vi började gå åt det hållet som kändes mest rätt och följde någon stig/väg. Tillslut kom vi äntligen rätt, men det tog ett tag och det blev en väldigt lång promenad. Men det var bara skönt i det fina vädret. :)



Sen har vi lagat gulaschsoppa och bakat scones. MUUUUMMMMSSSS!! Nu sitter jag och tittar på Grey's Anatomy och jämte mig ligger Tobbe och försöker sova. Snart ska jag krypa ner jämte honom. :)


8 MIL PÅ EN 3-VÄXLAD CYKEL

Igår var det dagen som jag mestadels fruktat över. Det var dags för våra idrotts/friluftslivslärares "biljanta" idé att utföras. Cykeldagen var kommen!

Från John Bauergymnasiet till Seglora till Hyssna till Bollebyggd till Sandrared till Borås för att avsluta vid John Bauergymnasiet = 8 mil.

Dessa åtta milen cyklade jag på en tre växlad damcykel. Det kan låta lite med tre växlar, men det räckte faktiskt gott och väl. De första fyra milen, till Hyssana där vi skulle få lite mat, var inte så jobbiga. Det gick ganska bra faktiskt. Humöret var fortfarande rätt högt uppe, både hos mig och mina cykelkompisar Chrille, Ewers och Rebecka. Efter maten satte vi oss nog allihop på cykeln med ett stön, rumpestumpen var lite öm, men vi hade ju halva vägen kvar så det var bara till att bita ihop. Men efter att vi började cykla igen sjönk nog allas humör en del. Uppförsbacke på uppförsbacke var det enda vi såg kändes det som, i alla fall mellan Hyssna och Bollebygd. Det blåste motvind heeeela vägen från Hyssan till Borås, vilket gjorde att det tog extra mycket på krafterna. Våra ben var så trötta att vi gick upp för alla långa uppförsbackar, vi gick till och med på raksträcka emellanåt, bara för att byta rörelse för benen och för att få skaka loss lite.
När vi kommit till Sandared började vi känna ett slut på det hela. Visst var det en bit kvar, men det kändes ändå överkomligt.

Strax innan 15.00 kom vi till skolan, ca 6 timmar efter att vi startat från samma plats. Mina ben var trötta, och min rumpa värkte. Men oj så stolt jag var, och är, över mig själv att jag faktiskt gjorde det. Men lite besviken på tiden. Visserligen var det motvinden som sinkade oss en hel del tror jag. Men när jag var kansk 13 (?) så cyklade pappa och jag till Falkenberg, det är ca 10 mil, och det klarade vi på fem timmar, och då tyckte jag ändå att vi hade stannat många gånger på vägen den gången. Visserligen är det inte så många uppförsbackar till Falkenberg, och så hade vi inte motvind. Sedan var jag en vältränad envis fotbollstjej då. Nu är jag bara en fruktansvärt otränad envis tjej. Eller det är inte så bara det heller.

Var helt slut när jag kom hem igår, och slocknade i soffan direkt. Hela kvällen satt jag i soffan, orkade inte ta mig någon annanstans, så trött i benen var jag. Trodde att jag skulle vakna med värsta träningsvärken idag, så jag vågade knappt kliva ur sängen imorses. Konstigt nog har jag ingen träningsvärk alls. Bara lite ont i rumpan och nu börjar jag även få ont i knäna. Förmodligen för att jag ansträngde dem så igår, så har nog fått "träningsvärk" i dem.

Vad gårdagen gick ut på, mer än att vi skulle cykla 8 mil, vet jag inte. Men jag är väldigt stolt över mig själv! :D

SOOOL!

Underbara vårsol! :)

Just nu sitter jag på altanen i solen och njuter! Det är riktigt varmt, nästan så man svettas lite i endast linne och uppdragna mjukisbrallor. Utanför altanen är det inte lika varmt, då blåser det lite, men här på altanen är det nästintill vindstilla. Så är det alltid. Vår altan är som en gryta! På sommaren går det i stort sett inte ligga och sola på den för det blir så varmt.

Jag har inte suttit på altanen så länge, kanske en timma, max. Ändå har jag redan fått märken efter linnet och efter mina ankelsockar. Även på knäna syns märken där bryxorna slutat och på magen har jag en rand där byxorna börjar. Som vanligt känns det inte som att solen tar i ansiktet, och det är ju där man vill att det ska ta. Förmodligen gör det väl det, hoppas jag.

Nu ska jag bättra på brännan lite till samtidigt som jag pluggar. Jag kombinerar nytta med nöje. :D Eller kan man säga så?

ATT TYDA DRÖMMAR

Klockan är mycket och snart infinner sig spöktimmen, så jag borde krypa ner i min stora säng alldeles själv och sova. Kanske drömmer jag något trevligt, kanske inte. Det sägs ju att man drömmer varje natt, men det är inte ofta jag vaknar och kommer ihåg en dröm.

Under natten sover man i olika stadier kan man säga, olika djupa stadier. Jag läste detta i högstadiet tror jag, så jag har inte så bra koll på det, och räta mig om jag har fel. Hur som så sover man djupare och lättare vissa delar av natten. Och jag tror det är när man sover lättare som man drömmer. Så kanske sover jag djupt mestadels av nätterna. Nu är detta bara spekulationer från min sida och jag kan ha helt fel i vad jag säger.

Det jag med säkerhet vet är att jag här om natten drömmde om tåg. Jag kommer inte längre ihåg själva drömmen, bara att det handlade om en massa tåg, drömmen bestod liksom av tåg. Jag tror jag åkte tåg, både inne i vagnarna och på taket. Släpades efter och försökte springa ikapp, men är inte säker. Tåg handlade det i alla fall om. Så därför kollade jag nu upp vad det betyder när man drömmer om tåg, och då stod det såhär:

TÅG: Tåg hör till de viktigare drömsymbolerna. Tåget för oss genom livet, och vi måste följa med vare sig vi vill eller ej, tycker vi. Men det är fel. Varje människa har en fri vilja och är inte bara ett slags kolli som fraktas fram. Drömmen är både en varning och en maning till oss att rannsaka oss själva. Det gäller att inte komma "för sent", att inte "missa tåget". Det kan också i drömmen vara svårt att komma fram till biljettluckan - vår inre "biljettlucka" är de komplex vi måste frigöra oss från, så att de inte hindrar oss från att komma i väg, att nå vårt mål.

Jag vet inte om jag tror på sådant här fullt ut, att drömmar kan ha undermedvetna betydelser, men spännande och intressant är det allt.

Nu ska jag sova och hålla tummarna för att jag drömmer om något som jag kan tyda imorgon. Nattinatti allihopa!

LUNCHDATE

Denna dag har mestadels spenderats i Borås på resturangen Renässans tillsammans med Sharon. Precis som Sharon skrev i sin blogg så hänger säkerligen mångas hakor vid knäväcken, men vad gör det? Jag är glad för att vi äntligen träffades och pratade om allt möjligt. Hade väldans trevligt och maten var goood. :) Och jag tror minsann vi satt på Renässans i drygt tre timmar, dryga lunchgäster skulle man kunna säga.

Nu ska Tobbe och jag titta på Transformers!


PROVRÖRSKÖTT ÄR FRAMTIDEN

Läste precis en artikel från Aftonbladet. Visserligen tycker jag att denna tidning mer och mer liknar en skvallerblaska än en pålitlig källa till nyheter. Dock har den intressanta inslag som jag fastnar för, hur sanna de än må vara. Tur att man lärt sig källkritik i skolan.

Artikel jag läste hade rubriken "Provrörskött ät framtiden". Jag blev nästintill äcklad av dessa ord och undrade vad världens forskare nu hade hittat på. Inte kan man väl framställa en ätbar köttbit ur ett provrör. Men jo, tydligen kan man detta.

Självfallet är det inget som ligger i våra köttdiskar än, men enligt artikeln ska vi vara så säkra på att det kommer komma.

I artikeln förklarar de att man i princip tar några muskelceller från ett djur och låter dem föröka sig i en näringslösning bestående av socker och fettsyror. De säger att det visserligen är ett slags hokus-pokus men inget farligt eller konstgjort ämne utan precis desamma muskelceller som du tuggar i dig nu.

Enligt artikeln skulle några få muckelceller kunna framställa tillräckligt mycket kött för att mätta hela världens befolkning i ett helt år. Detta skulle betyda att ingen skulle behöva gå hungrig. Det skulle också innebära att vi själva skulle kunna äta det foder, som i dag går till djuren. Ingen mer regnskog skulle behöva avverkas för att odla foder eller låta djuren beta.  Provrörsköttet skulle också vara fritt från sjukdomar som salmonella, campolybacter och galna ko-sjukan.

Allt låter ju kanon tycker jag. Men skulle vi äta köttet?

Artikeln ställer samma fråga. Skulle vi äta provrörsköttet eller föredrar vi hellre den i dag rätt absurda uppfödningen där vi proppar i djuren 16 kilo mat för att till slut få ut ett kilo kött?

Enligt artikeln skulle man också kunna bestämma vilket slags kött man vill odla fram. Den skulle kunna inriktas på den typ av kött vi så tydligt föredrar: biff, filé, skinka och entrecôte. Då slapp vi föda upp en ko eller gris och ta de fina delarna och rata resten, vilket ju är ännu obegripligare än att odla biff i provrör.

När man läser artikeln och läser fördelarna med provrörskött, så låter det ju helt rätt. Ingen skillnad på provrörskött eller vanligt framställt, inga sjukdomar, ingen miljöpåfrestning och det skulle kunna mätta hela världen. Men någon nackdel måste väl finnas?

HÄR ÄR ARTIKELN

Skulle du äta en köttbit som var framställd i ett provrör?

LIVETS FACIT

Jag vet att allt inte kan vara som det alltid varit. Jag vet att tiden förändras, känslor förändras. Jag kan inte komma underfund med vad jag känner. Jag vet hur jag borde känna, men känns inte som jag kan känna den känslan just nu. Kanske hittar jag tillbaka till den känslan snart, kanske inte. Jag är en aning förvirrad. 
Ibland önskar jag att jag hade tillgång till livets facit. Tänk vad skönt det skulle vara att kunna läsa sig till hur man ska lösa en situation för att livet skulle fortsätta att vara bra. Tyvärr ska väl livet inte alltid vara lätt. Antar att charmen med livet skulle förvinna en aning då. Jag hoppas bara att jag kommer underfund med denna lustiga känslan snart.


 Jag vet inte vad jag gör uppe än. Slutade jobbet för en knapp timme sedan, och borde sova nu, då jag är väldigt trött. Så ska ta mig ner mot mitt rum med mina värkande benhinnor, dock börjar smärtan avta vilket är skönt.

Godnatt! *Snark*


SHOPPINGTUR

Efter att ha latat mig ordentöligt och gjort klart en restuppgift i naturkunskapen så skickade jag iväg ett sms till Sara och frågade om hon ville följa med mig ner till stan eller bort till Knalleland och agera smakråd när jag skulle köpa paket till Jasmine och titta på joggingskor. Ja, tro det eller ej, men jag ska investera i ett par hyfsade löparskor. Igår var jag nämligen ute och "joggade" med Markus och Tobbe. Visserligen hamnade jag ganska långt efter då jag fick sådant fruktansvärt håll, vilket var tråkigt då jag kände att jag orkade lite mer egentligen. Kände även att det gjorde lite ont i mina benhinnor, och idag känns det rejält mycket. Så mina gamla pumaskor får nog läggas på hyllan, och istället ska jag införskaffa mig ett par bättre skor. Marie, Tobias mamma, tycker ju att jag ska springa vårruset med henne och ett lag som vi sätter ihop. Och ska jag kunna springa det behöver jag verkligen ett par skor.

Hur som! Provade en massa olika löparskor på Stadium, och självklart fastnade jag för de dyraste jag testade. Men ska tillbaka en annan dag och testa lite bättre, och titta i de andra sportaffärerna.

Jag hittade i alla fall lite saker till Jasmine. Måste köpa något mer, men jag har kommit en bit på vägen.


Det är inte riktigt de solglasögonen, men nästan. Fast de är ljusrosa ist. :) Jag tror att detta är en bra början.

Köpte även en huvudmassör, eller vad man ska kalla den. Har velat köpa en länge, då den är så otroligt skön! Men har tyck att den varit lite smådyr. Men nu hittade jag en för 15:- på Presentknallen, lagom pris!


FÖDELSEDAGSPRESENT TILL EN 6-ÅRING

Snart fyller min kusin Jasmine 6 år, och på söndag är det kalas för henne. Ofta tänker man kanske på leksaker till barn i denna åldern, och visst skulle säkert Jasmine uppskatta en Barbie, eller liknande, då hon är en väldigt tjejig tjej. MEN, hon har tagit nivån lite högre än vad jag kan tänka mig att normala 6-åringar gör när det gäller deras utseende.

Mamma berättade att hon pratat med min faster Mia, och hon berättade att Jasmine kommit fram en dag och sagt:
"Mamma, jag är lite trött på mitt hår, jag tror jag vill göra slingor."
Haha, hur kommer ens en 6-åring på en sådan sak kan man tänka. Men hon har två systrar som är 11år och 8år (tror jag) äldre än henne. Och speciellt Mikaela, mellan kusinen, är en tjej som gillar att sminka sig, byta kläder, måla naglarna och göra sig fin. Så Jasmine har förmodligen lärt sig av henne.

Jasmine vill ha en "lång spegel" på sitt rum har hon berättat för min faster, så hon kan spegla sig och se hur hon ser ut när hon byter kläder flera gånger om dagen. Hon gillar även att sminka sig, och att ha klänningar.
Så jag har tittat lite på H&Ms hemsida och hittat gulliga saker som jag tror skulle passa min kusin i smaken. Ska nog senare idag ta mig ner till stan och se om vissa av dessa saker finns i butiken. Hoppas!


Visst är de söta? Älskar klänningen och legginsen. Så jag hoppas att dessa finns i butiken. Ska även kolla på någon Hello Kitty bikini som hon tydligen ville ha. Och något Hello Kitty läppglans, för läppgl älskar hon! Får se vad som ska vara ifrån hela familjen och bara från mig. Eftersom jag är fadder till Jasmine med så brukar jag köpa något som bara är från mig. :)

GLAD PÅSK!

Eller kan man fortfarande säga så fast aftonen redan varit? Hur som, jag hoppas ni hade en trevlig påskafton. :)

Själv började jag ju dagen med att jobba, vilket gjorde att jag blev väldigt trött, slö och otaggad inför kvällen då jag hade planer. Men efter att ha vilat lite, kört Marie och Jörgen till några vänner i Landvetter, duschat och fixat mig så vände det.

Kvällen spenderades hemma hos Carro. Hon och hennes syster hade födelsedagsmiddag. Så vi var nog 22 tjejer i Carros vardagsrum, vilket blev trångt, men det gick. Kvällen fortsatte med förfestspelet, prat och skratt. De flesta gick vidare till krogen, eller ja, Carros syster och hennes kompisar var det väl som gick. Och då kom istället Tobbe, Markus och några andra killar.



Jag hade en bra och trevlig påskafton, fram tills att killarna kom typ. :P Visserligen blev det inte så långvarigt efter att killarna anlänt.

Idag har jag legat i sängen verkligen hela dagen. Jag har duschat och ätit, men de är nog de enda gångerna jag varit uppe ur sängen. :D Jag har inte varit bakis, så det är inte därför jag legat i sängen. Men det är alltid skönt att slappa, så det ska jag fortsätta med resten av kvällen.


Ska nog äta lite av mitt påskägg ikväll som jag fick av Tobbe. Sex kilo godis, tror ni han vill göda mig? Fast nu är det nog "bara" fem kilo kvar, efter att ett gäng på typ 10 killar åt av det igår.

(Titta på mina ben på bilden! :D haha, ser kul ut tycker jag. De ser helt vridna ut, som att jag står jättemycket inåt med båda fötterna. Iofs, kanske jag gjorde)

GODMORGON

Klockan är inte mycket, och jag antar att många av er fortfarande sover, eller kasnke precis gått upp. Själv har jag klarat av ett arbetspass på tre timmar, 6.00-9.00. Det gick förvånansvärt fort och jag var inte så fruktansvärt trött imorses. Dock hade jag varit vaken fram och tillbaka ganska långt innan klockan ringde. Blir alltid så när jag ska upp och jobba så tidigt. Vaknar och tror att jag försovit mig.

Nu sitter jag och äter frukost och tittar på TV, närmare bestämt Disney Channel och på filmen Camp Rock.

Till frukost bjuds det på nybakt fralla från ICA och en mjölkdrink, eller vad man ska kalla det. Mjölk, banan och jordgubbar, mums!

 


WORKII WOKRII

Klockan är mycket, jag är trött och borde ligga i sängen och sova och kanske drömmar något härligt. Men det gör jag inte. Istället sitter jag i soffan och slötittar på ett CSI-avsnitt som jag redan sett en gång. Jag är helt själv hemma, vilket är både lite skönt, men samtidigt lite småkusligt. Jag drar gärna ut på tiden när det gäller att gå och lägga mig när jag är själv hemma. På något sätt känns det säkrare att vara vaken. :D

Imorses blev det ingen joggingtur, sängen hägrade allt för mycket. Dock har jag fått en ordentlig dos av vardagsmotion skulle jag vilja påstå. Jag har jobbat hela dagen och mest hela tiden stått upp eller sprungit omkring och hjälpt kunder eller hållt ordning. Så jag är ganska trött i kroppen nu. Imorgon väntar ett ännu hårdare pass på jobbet. Jag har jouren mellan 13.00-20.00. Då blir det verkligen till att springa hela tiden, lyfta och slita, men det är ju aldrig fel.

Usch, tackade ja till att jobba på lördag morgon mellan 6.00-9.00. Varför gjorde jag det? Äh, bara att bita ihop och kliva upp 5.15. Pengar Sandra, pengar! Jävla pengar!


Inte världens snyggaste bild, men jag gillar den. Jag ser lite sådär halvgalen ut. Fräknig är jag, det är solens fel. Men jag tycker att det är ganska gulligt faktiskt. Dock har alla fräknar försvunnit nu igen, brännan också. :(