..

Hemkommen från Göteborg för en stund sedan. Har varit på glöggträff med Chille och Malin och träffat några blivande au pairer. Alla var säkra på att de skulle åka, utom jag. Men trevligt i alla fall!

Nu ska jag sova, godnatt!

By the way, GPSer, släng er i väggen.. ibland.

Nattinatti

Julfest med ICA

Igår var det julfest med ICA Svenljunga och ICA Tranemo som gällde. Jag var inte direkt taggad under dagen, och när eftermiddagen kom mådde jag lite halvtaskigt. Tog en tupplur och när jag vaknade till mådde jag lite illa. Tog tempen, 37,8 grader. Ingen feber direkt kanske, men lite förhöjd temp. Typiskt tänkte jag, då jag var sjuk förra jukfesten. Stoppade i mig två clementiner, en alvedon och en ibumetin. Och snart var jag fit for fight! Tror att det berodde mycket på att jag ätit en dålig lunch och stressat lite under dagen. Hur som, gjorde mig iordning och sedan gick jag till Bäckas och mötte upp några av de andra. Ungdomarna på ICA närmre bestämt. Vi traskade iväg till Magnus där vi drack lite vin som Malin bjöd på och glögg som Magnus bjöd på. Gick till bussen som skulle ta oss ut till Örsås där det skule ätas god mat och partajas!

Julmaten var god! Drinkarna var goda och väldigt billiga. 10:- för öl, cider eller vin, 20:- för en drink. Perfekt! Bandet Exposed var där och seplade, och OJOJ vad bra de var. Dansade pch sjöng en hel del. Var trött i benen och hes när jag kom hem. Men det är väl så det ska vara? Hade så kul så jag lite glöm av att dricka, och det är väldigt skönt idag. Inget kul att vakna upp bakis, som nog många har gjort/kommer att göra idag. :D



Hade inte aå många bilderpå min kamera. Vill ni se fler så kommer det förmodligen upp på min facebook under dagen!

Sann vänskap varar för evigt



Berättade om detta videoklippet i skolan idag. Fick då informerat av Chrille att det tydligen var Youtubes mest sedda klipp eller liknande. Och när jag tittar omkring på diverse videor om samma sak ser jag att någon har över 4 miljoner visningar, andra strax under miljonen. Förstår då att många sett detta klippet och jag är kanske lite efter. Lägger i alla fall upp det, då jag tycker att det är helt fantastiskt. Blir allt lite tagen av det.

"True friendship last forever
Get back in touch with someone today"


Det blir inte alltid som man tänkt sig

Hej och hå! Jag som hade hoppats på en skön och lugn fredagskväll. Plugga lite först och sedan mysa. Lina hade tänkt komma upp en stund då hon inte hade något för sig. Vi är båda pojkvänslösa idag. :D Men, planerna ändrades illa kvickt. Om 30 minuter måste jsg dra, verkligen dra mig själv till jobbet. Någon har antagligen blivit sjuk, och snäll som jag är hoppar jag in efter att ingen svarat eller kunnat. Fast jag vill egentligen inte. Men pengar! Aldrig fel, och lönen för november kommer ändå inte bli så fet då jag inte jobbat så mycket. Så dessa hundralappar som kommer tjänas in under kvällen kanske kan sitta bra trotts allt.

Så, 17.00 - 20.30 befinner jag mig på ICA. Sedan blir det hem och fredagsmysa en stund innan sängen kallar.

Nattinatti

sova var det ja.. Fastnade vid pluggandet. Påbörjade analysdelen i min rapport i samhällskunskapen, och fingrarna liksom svävade över tangentbordet, otroligt nog. Men nu är det verkligen sängen, annars överlever jag aldrig företagsekonomin och filosofin imorgon.

Nattinatti!

blabla

Gaaah, jag är stressad! Jag har massor av skolarbete att göra! Och så lite tid! Måste plugga, måste plugga! Det är förmodligen så kul jag kommer ha i helgen. "hurra". Ska visserligen på julfest med ICA, det piggar upp. :)

Jag behöver lov!

Nu ska jag i alla fall sova, för jag är fruktansvärt trött. Tobias är i Hemsedal och kommer inte hem innan söndag igen. Känns tomt, men jag överlever. Kommer förmodligen knappt hinna blinka innan han är hemma igen.

Blir även städning och adventpyntning i helgen. Myspys att få sätta upp adventljusstakar och stjärnor. Kan bara inte förstå att det är så lite tid kvar till jul. Det gör mig mer stressad! Inser hur lite tid jag har att få in min rapport i samhäll B, mitt stora historia B temaarbete, två arbeten i geografi, prov i projekt och företagande, prov i företagsekonomi B, prov i matte C, prov i naturkunskap B, arbete i filosof, och ja.. det var nog det, om inte någon lärare tänker klämma in något mer. Måste verkligen planera min tid och arbeta effektivt med den.

Idag har jag varit och gjort mig fin i håret! Mörkt med röda/kopparfärgade slingor, jag gillar!

Och om någon har missat det, så är det så att jag vill flytta! Skulle aldrig tittat på lägenheten igår, bllir galen. haha

"Plötsligt händer det" - yeah right

Köpte två trisslotter nyss när jag var på ICA med pappa och min bror. Hoppades på att jag skulle vinna 50 000 kr i månaden i 25 år. Iofs visste jag väl att chansen att det skulle bli jag som köpte den lotten var lika med 0,000000000000000001% chans i stort sett. Men en hundring hade ju tröstat lite ialla fall. Vann dock inte ett enda litet sketet öre. 50 spänn åt helvete!!

Lägenheten

Jag kan inte släppa lägenheten. Jag vill flytta! Fick ett mail från en av hyresvärdarna idag (det var ett par som ägde huset), hon frågade om vi hade bestämt oss om vi ville ha lägenheten. Gaaah, varför kunde det inte varit en bit in på 2010 nu?
Mannen som ägde huset tog emot oss igår, och han var skittrevlig! Han verkade kanon, så antar att hans sambo var lika bra hon. Han sa att de ville hyra ut någon som de tyckte om. Om det verkade som han gillade oss. Han sa många gånger saker som i stil med "När ni flyttar in sen. Eller det klart, om ni väljer att flytta in.". Så han verkade ha fått ett bra intryck av oss.

Kan jag inte få vinna lite pengar på en trisslott eller lotto eller något? Snälla?!

Nu ska jag ner till ICA och se om turen är på min sida idag.

Lägenhetsvisning

Idag har Tobias och jag varit och tittat på en lägenhet. Jag gillade den riktigt mycket faktiskt. Lagom stor, bra planerad, fina tapeter, eller ja, gillade inte riktigt träpanelen som var i köket, men den fick man måla om man ville. :) Kändes som "här kan jag bo!" när jag kom in och såg lägenheten. Ligger inte mitt i smeten av Borås, men det är ändå inte sååå långt att gå in till stan. Och är man lat finns det ju buss. :D Det var ett sådant där litet privatägt hus med endast 3 lägenheter i. Det är i ett sådant jag vill bo i, inte ett stort betongkomplex. Det fungerar, visst! Men om jag får välja så vill jag helst bo i ett sådant litet som känns mer som ett hus. Och som har lite trädgård, och det hade denna lägenhete. Perfekt! Finns ju inte så gott om sådana. Hittade den av ren tur idag egentligen. Och fick komma direkt. Risken är väl att någon annan nappar på den och tar den i veckan.

Har jag råd? Ja, men ska Tobias och jag dela 50/50 på allt så är det endast hyra + annat därtill som mina pengar kommer räcka till. Iaf detta första halvåret innan jag gått ur skolan. Och det kanske inte är så kul, men jag tror allt att jag skulle kunna tänka mig att offra det.
Får se hur det blir. Förmodligen blir det ingen lägenhet denna gång...

bläää

Jag orkar inte plugga mer! Jag vill ha lov! Jag vill ha pannacotta med hallon! Jag vill ha en vit jul! Jag vill utomlands! Bläää...

Tänkte gåttpå modellcasting idag. haha. De sökte modeller i storlek 36-38. Stod ingen längd som man behövde uppfylla, så tänte först testat. Men nja, vill inte gå dit själv. Så om jag inte raggar upp någon på 30 min så skiter jag i det. Och så blir det förmodligen.

Fredagsmys

Nu ska jag slänga i mig lite mat innan jag sätter mig i bilen för att åka till Bollybygd. Myskväll med godis och film tillsammans med Elina, Sofia och två av deras tjejkompisar nalkas. Ska bli väldans trevligt tycker jag. :)


Sofia i skolan idag. :)


Jag slappar i soffan på rasten på Filosifilektionen. Enadst Elina och jag på lektionen idag. :D Visserligen är vi numera bara enstaka fyra elever i Samhällsklassen då Jamie hoppat av, buhu!
Men men, vi har ju idrottsklassen, så vi blir aldrig ensamma. :)

Världens bästa kille!

Igår när jag kom hem till Tobias starx efter 20.00, efter Öppet Hus, så blev jag väldigt överraskad. Jag trodde att Tobias var och jobbade, men när jag öppnade dörren till hans rum möttes jag av ett nystädat rum som var upplyst av en massa tända ljus. Tobias låg i sängen och log glatt mot mig. Han hade köpt en stor ros som stod på nattygsbordet. Jag tappade nästan hakan. Blev väldigt glad! :) Han hade tagit ledigt för att vi skulle kunna mysa, för han hade dåligt samvete över tt vi inte kommer träffas två helger i rad nu. haha, guilligt. :)
Han bjöd även på kvällsmat. En dubbelmacka som han skurit ut till ett hjärta, med sallad och skagenröra i. Gottgott!
Väldigt mysig kväll måste jag säga. :) Tack älskling!




Skolan i 12 timmar

Hej och hå!
Sitter i skolan än. Egentligen slutar jag 11.10 på torsdagar, men idag kommer jag inte hem innan efter 20.00 någon gång, så det blir en lång dag med tanke på att jag började 8.10. Men det är nämligen så att vi ska ha Öppet Hus på skolan, och eftersom jag har Projekt&Företagande så måste jag vara här, då vi "fixat" Öppet Hus. En del av det ialla fall. Jag ska stå i entrén och hälsa alla välkomna, se vad de är intresserade av och ta intresseanmälningar till de olika programmen. Ska väl inte bli så där jättekul, men måste vara här så det är väl inget annat att göra. Tror nämligen det är lite betygsavgörande.

Kunde gått hem efter att jag slutade, men var ambitiös och satt kvar för att plugga geografi. Har förklarat en massa ord om jorden och atmosfären, tio ord närmre bestämt, och det har tagit upp ca 3 ½ sida. Arbetet ska vara 3-5 sidor. Jag har ca 20 ord kvar. Har en känsla av att jag skrivit för mycket. :D Eller så har läraren uppskattat antalet sidor fel. Jag vet inte, får maila och fråga. Tycker att uppgiften är jobbig, men kan ju bero på att jag gjort den jobbigare än vad den är? Även det vet jag inte. :D

Nu ska jag plugga lite till, sedan ska Sofia och jag ta en liten prommenad, till ICA kanske, så man slipper vara instängd på skolan heeeela dagen.

Börjar 15.30 igen med förberedelser inför kvällen.

Hejsvejs!

November Rain



When I look into your eyes
I can see a love restrained
But darlin' when I hold you
Don't you know I feel the same
'Cause nothin' lasts forever
And we both know hearts can change
And it's hard to hold a candle
In the cold November rain
We've been through this such a long long time
Just tryin' to kill the pain
But lovers always come and lovers always go
An no one's really sure who's lettin' go today
Walking away
If we could take the time to lay it on the line
I could rest my head
Just knowin' that you were mine
All mine
So if you want to love me
then darlin' don't refrain
Or I'll just end up walkin'
In the cold November rain

Do you need some time...on your own
Do you need some time...all alone
Everybody needs some time...on their own
Don't you know you need some time...all alone
I know it's hard to keep an open heart
When even friends seem out to harm you
But if you could heal a broken heart
Wouldn't time be out to charm you

Sometimes I need some time...on my
own Sometimes I need some time...all alone
Everybody needs some time...on their own
Don't you know you need some time...all alone

And when your fears subside
And shadows still remain, ohhh yeahhh
I know that you can love me
When there's no one left to blame
So never mind the darkness
We still can find a way
'Cause nothin' lasts forever
Even cold November rain


Don't ya think that you need somebody
Don't ya think that you need someone
Everybody needs somebody
You're not the only one
You're not the only one


Härliga träningsvärk

Sitter i Tobias säng och slurpar i mig det sista av min "Paulúns Supersmoothie - Hallon & Granatäpple", den var god! Smoothie är sådant som jag unnar mig emellanåt. Det är mycket gott, hyfsat mättande och bättre än godis. Men visst känns det sådär att betala 18 kronor för 250 ml. Men å andra sidan, köper man godis kostar det oftast mer, eller så kan man jämföra det med en cider som man unnar sig mer än en då man ska ut. Då blir det helt plötsligt inte så dyrt, med tanke på att det är nyttigt för lilla kroppen.
Och när jag ändå är inne på kroppen så kan jag ju berätta att jag mycket gärna hade velat träna idag igen! Hade ställt in mig på det. Tittade på Studio Aktivs hemsidan, Bodypumpen startade i lagom tid. Lät ruskigt kul och skönt, men fick släppa den idén ganska fort då jag kände att mina armar, axlar och rygg inte skulle klara av det idag. Har nämligen träningsvärk sedan i måndags då jag tränade Bodycombat. Förstår inte hur man kan få sådan träningsvärk av att slåss i luften, utan motstånd. Men skönt!
Blir kanske ett pass Activio imorgon efter lunchen istället. Får se vad jag känner för, eller om Elina lyckas övertala mig. ;)

Var borta en sväng i Knalleland innan, efter att jag lämnat av Tobbe på jobbet. Var på jakt efter kläder till ICAs julfest som är nästa lördag. Men jag hittade inget! :( Vet egentligen inte riktigt vad jag vill ha. Något som är fint, lite uppklätt, fast inte för uppklätt. Vill inte se för fin ut. Har försökt leta efter en fin kavaj. Tänkte att jag kunde ta något jag hittar i garderoben, mina ljusa jeansleggins tex, en enkel topp, och så kompletera med en snygg kavaj och ett häftigt halsband. Men hittar ingen kavaj. :( Får rota i mammas garderob kanske.

Jaja, nu ska jag plugga innan Tobbe slutar. Jag måste verkligen det! Känns som jag har hur många uppsattser/rapporter som helst att skriva. Kanske förstorar upp det lite, men ja lika bra att sätta igång!

By the way, fick MVG (-) på min engelska uppsatts. Jag är nöjd! Men som jag kämpade med den, faktiskt. Ville att grammatiken skulle vara perfekt. Det var den näst intill. Ytters få fel, (så få att det endast var ett minus inom paranteser) men Cissi är stenhård! Men jag är helt klart på rätt väg för att försöka uppnå mitt MVG i Engelska C.

Elina goes modell!

Måste bara visa hur söt Elina var igår i Jamies skor, vantar och hörlurar.


Elina ser ut som en liten dvärg här. :D


Träning = duktigt!

Nu känner jag mig riktigt duktig! Måste faktiskt få skryta lite om hur duktig jag är! :D Okej, ingen överprestation kanske, men jag var och tränade innan. En timmas stenhård bodycobat! Mycket kul, och väldigt, väääldigt svettigt! Det fullkomligt rann av mig. Låter kanske inte så fräscht, men det är så det ska vara när man tränar. Hur vet man annars om man gör nytta? Bortsett från träningsvärken somförhoppningsvis kommer dagen efter.

Nu är jag väldigt hungrig! Tobias slutar jobba nu, så vi ska väl äta något gott när han kommer hem hoppas jag.

Har skickat iväg ett mail och fixat lite till mitt och Sofias projektarbete. Det är på söndag vi ska ha loppisen. Hjälp! Tiden bara springer iväg.

Jobb

Sitter på jobbet nu. Har bara 5 minuters rast till. Och de 5 minuterna ska jag nog ägna åt min engelska uppgift som jag ska redovisa muntligt imorgon. Läsa igenom min text och lite så. :)

Jobbar till 22.15, efter det kommer Tobias och hämtar mig, och sedan fortsätter vi in till stan. Skönt att få sova lite längre imorgon!


Plugg

Nu har jag gjort klart en engelska redovisning som jag ska ha på måndag. Den ska visserligen utföras muntligt, men jag har ändå skrivit en text, så jag kan läsa på den och veta lite vad jag ska säga. Kanske tar ut lite stödord. Funderar på att hugga in på geografiuppgiften med. Ska skriva ett arbet om jordens uppbyggnad och atmosfären. Har kommit en bit, men den ska vara klar på onsdag. Hm, jaja. Kanske försöker fåner några reder på den. Förhoppningsvis kommer Tobias om ett tag, så hinner inte plugga så mycket mer. :)

Tick tack

Lördag igen! Veckorna springer förbi. Skönt, men stressigt. Skönt för att julen närmar sig, nyår, min födelsedag, Egypten, bal och student. Men blir så stressad över allt som ska hinnas göras, speciellt veckorna fram till jul. Skolarbeten som ska vara klara, prov, julklappar ska köpas och annt. Fast samtidigt är det när jag har mycket att göra som jag väl får något gjort. När det är lungt på alla fronter säckar jag ihop och blir slö och lat. :D Så tydligen ska jag ha många bollar i luften. Kanske inte hela tiden, det är nog inte nyttigt. Men sådär lagom ofta i alla fall.

Igår var många av treorna på skolan i Göteborg på Framtid & Kunskaps mässan. Jag själv var där och tittade runt lite på vad som fanns att göra efter gymnasiet. Fanns väldigt många olika montrar med utomlandsstudier, och alla var lika ivriga på att stoppa broschyrer i handen på en. De jag pratade med som jag tyckte var intressant var Cultrual Care och STS angående att åka som Au Pair. Cultrual Care verkar helt klart bäst! Bokade även ett litet möte med en polis. Så Jesper, Chrille, Lina, Rebecka, hennes kille och jag satt och pratade med honom. Lät kul att plugga till det, och jag det väckte mitt intresse lite grann åter igen. När jag var yngre skulle jag absoult bli polis, eller modell tror jag. :D Tog även en massa brochyrer om sjuksköterska, barnmorska, dietist och de inriktningen. Det är påsätt och vis åt det hållet det lutar mest, sjuksköterska/barnmorska. Fast vet egentligen inte om jag vill bli det. Har ett tag till att tänka. :)

Igår när jag kom hem, till Svenljunga, fick jag kommentarer som jag börjar bli van vid, "flyttar du hem nu?". haha. Men åt tillsammans med alla, mamma, pappa, Basse, Frida och Tobbe. Sedan tittade vi på Idol, älskar Idol!
Efter Idol var Tobias och jag tvugna att åka till Hillared, till hans pappa, för att hämta insulin, då det var slut här. Satt där och pratade en liten stund innan vi åkte tillbaka till mig. Kom lagom till Idolutröstningen, och rätt personer hängde löst, och rätt person åkte ut. Nöjd!
Sedan var det sängen som gällde. Tobias var inte riktigt kry, och han skulle upp tidigt idag för att åka och jobba. Jag var med trött, så det var skönt att sova.

Nu ska jag plugga!

Förlåt..

..Malin att jag gjorde dig förvirrad! (A) Jag är lite före när det gäller veckorna. haha. ICAs julfest är inte nästa helg, för ja, då jobbar vi. Utan näst, nästa helg. :) Då blir det party!
Min hjärna går på högvarv jämt nu känns det som. Så antingen tänker jag för mycket, och hamnar då före i tiden. Eller så lägger hjärnan av och jag är efter i tiden. Inte alltid lätt. Skolans fel!

Får gärna bli mitt


Mamma och jag satt och tittade på H&Ms hemsida. Vi var på jakt efter kläder till ICAs julfest som äger rum nästa helg. Mamma hittade en topp/tunika och ett par snygga pumps. Självklart fanns inte pumpsen i lager och skulle inte hinna komma i tid.
Jag hittade toppen på bilden som jag tyckte såg skön men fin ut. Tyckte även att dessa paljettleggins var lite småhäftiga. De fanns endast i M, men det stod att de var tighta, så jag klickade dem till min varukorg. När vi sedan kom till kassan så visade det sig att min topp inte skulle komma innan v.49, vilket blir försent, då julfesten redan varit då. Och legginsen hade tagit slut! Mitt framför näsan på mig! Borde de inte bli reserverade när man lagt de i varukorgen? Det tycker jag! Men så fungerade det inte. Så nu får jag glömma denna lilla outfit till julfesten, och jul/nyår med för den delen. Om jag inte hittar det i en av H&M butikerna vill säga. :)

Bilder = minnen


I veckan tog jag mig äntligen i kragen och framkallade en massa bilder. Jag har skjutit på det, och bilderna har samlats på hög. 236 bilder framkallades. Mestadels från Kroatienresan. Men det var så himla svårt att sortera bort bilder. När jag fick hem dem insåg jag att en del bilder jag framkallat var onödiga, men inte alltid lätt att veta. Och så krånglade det för mig när jag skulle ladda upp dem på internet, så jag orkade inte bry mig just då. Slängde in de mesta bilderna bara, fick sorter bort en del när jag skulle sätta in dem i albummet. Men men..
Nu har jag i alla fall fyllt ett helt album! Det börjar med bilder från vårterminen i ettan. Och slutade nu från hösten i trean. Måste införskaffa mig ett nytt album snarast. Alla bilder jag framkallade fick nämligen inte plats. Och fler bilder kommer att framkallas. Tycker att det är väldigt kul att ha riktigta album. Hur kul är det att ha alla bilder på datorn? Egentligen?
Älskade som barn, och fortfarande, att titta på bilder i album. :) Så mina album ska jag ha hela mitt liv. Titta tillbaka, och minns bra tider. Och även mindre bra tider. Det är dem som gör en starkare, eller?

Får gärna bli mina


Tycker att dessa skorna är så himla snygga! Blev helt kär när jag såg dem på Ellos hemsida. När jag sedan skulle titta efter dem igen, fem minuter efter, så var de borta! Jag hittade dem inte. Sedan dök de upp i en Ellos tidning, en sådan där tunn som kommer hem med erbjudande. Gick ut på hemsidan igen och letade. Och då hittade jag dem! De fanns inte under kategorin skor, vilket gjorde det hela lite svårare, men de finns där. Och jag tror bestämt att jag ska klicka hem dem. Det är ju ett erbjudande hos Ellos nu, 40% rabbat på en vara och 30% rabatt på resten av ordern. Har inte läst igenom erbjudandet så noga dock, kanske finns en hake med det hela. Men inte värre än att läsa några rader. :)

Svar på kommentar

Fick en kommentar av min bror på inlägget jag skrev igår, Att flytta hemifrån.

Sebastian om Att flytta hemifrån:
Är inte jag med i familjen då eller?

Jodå Sebastian, du är också med i familjen. :D Och jag kommer sakna dig med i så fall, lite. haha.

Att flytta hemifrån


JAG VILL FLYTTA! Helst nu på en gång!

Jag trivs hemma, hemma i Svenljunga. Det är mitt hem, människorna som jag älskar mest bor där, i mitt hus. Men tyvärr är jag inte hemma så ofta, mest på helgerna. På vardagarna bosätter jag mig i Borås, hos Tobias, av två anledningar.
- Ett, av bekvämlighetsskäl. Jag går i skolan i Borås. Skolan ligger fem minuters gångväg från lägenheten där Tobias och hans familj bor. Och det är otroligt skönt att få sova en timma längre och slippa ta bussen på morgonen.
- Två, för att få träffa Tobbe. Skulle jag inte vara i Borås på vardagarna skulle jag och Tobias endast ha ett helgförhållande, och det fungerar inte. Inte för oss i varje fall. Han jobbar i stort sett hela dagarna, och jag träffar honom minimalt som det är. Han har inte möjlighet att komma till mig på vardagarna då han börjar tidigt och ibland slutar sent. Är jag hos honom sover vi åtminstone tillsammans.

Jag gillar inte att bo på två ställen. Jag släpar kläder hit och dit. Vill inte lämna kläderna hos Tobbe om jag åker hem. Vill inte låta dem bli tvättade där. Känns fel att någon annan än jag eller min familj ska tvätta mina kläder. En annan anledning är att det hänt att vissa av mina kläder kommit på villovägar när de hamnat i tvätten hos Tobias. Och mina kläder är mina kläder, ingen annans att användas, så vitt man inte ber om lov. :)

Jag känner evig skuldkänsla emot mamma och pappa att jag inte hjälper till hemma så mycket längre. De jobbar mycket, och nu renoverar de till råga på allt. Tvätten och allt annat hamnar som sista hand. Jag försöker hjälpa till så gott jag kan när jag är hemma. Men ibland orkar även jag inte hålla på jämt. Skolan tar mer på krafterna än vad man tror.
När jag är hos Tobias känner jag också skuld. Här bor jag och äter deras mat, använder deras el, duschar och smutsar ner disk. Jag städar Tobias rum, jag har diskat ibland, och Tobbe och jag köper en hel del mat själva då jag tycker det känns fel att be någon annan köpa hem saker dit som jag vill ha. Vet inte om någon ser eller uppskattar det jag gör när jag är där. Känner mig ibland ivägen, otacksam och ohjälpsam. Speciellt när det blir lite liv här om att alla inte hjälper till tillräckligt. Men känns även fel om jag ska göra vissa saker som jag kanske inte har med att göra.

Tycker det är så himla svårt att veta hur jag ska göra och bete mig för att vara till lags. Vill att alla ska se och veta att jag är tacksam för att jag får mat och husrum och allt därtill, oavsett om jag är hemma eller hos Tobias.
 
Hemma hos Tobbe känner mig även lite instängd. Fyra, ofta fem personer, en hund och en katt i en fyrarummare. Oftast är jag, eller vi, instängda på Tobias rum på kanske 12m². Hemma har jag först och främst ett större rum, och så har vi ett hus. Det är stor skillnad. Sedan spelar det väl in att jag självfallet tycker bättre om min familj än om Tobbes, det är ju helt naturligt.  

Hur som vill jag i alla fall flytta till något eget med Tobias. Då är det endast oss själva vi kan skylla om det är stökigt och smutsigt, eller att disken bara växer, eller att vi inte handlat eller att tvätten inte blir tvättad. Jag längtar något fruktansvärt, men samtidigt är det med ängslan och vemod jag önskar att drömmen snart ska bli verklighet. Jag älskar att vara hemma, och att flytta ifrån mamma och pappa på riktigt skulle jag i så fall inte göra utan att det känns lite i hjärtat. ♥

Träning

Jag känner för att träna! :D Har inte blivit så mycket de senaste veckorna. När jag väl kommer igång och tar mig till gymmet emellanåt, så lägger alla lärare alla inlämninga och prov samtidigt. Så då hinner/orkar man inte träna.
Denna veckan tycker jag dock att jag har varit ganska duktig. I torsdags var jag med på specialidrotten istället för att gå hem och lata mig. Vi körde ett corepass. Kunde vara lite jobbigare, kände inte så mycket efter det. Bara lite. I fredags var Elina och jag i badhuset och simmade. Bubblade och bastade en hel del också. Skönt! :) Och kul att umgås med Elina.
Igår var Tobias och jag ute några timmar och körde och lanade/staplade (vet inte om "lana ved" är ett uttryck som vi använder här på "landet") ved. Eftersom vi eldar med ved för att få värme i huset har vi fått hem 14 pallar med ved. Så nu klarar vi oss ett bra tag. Hur som, Tobias och jag fixade in 8 pallar med ved till pannrummet och till vårt vedskjul. Så det var lite av träning det med. 

 

Gustav Adolfsdagen

När jag gick till badhuset med Elina idag så påpekade hon att det satt flaggor på bussarna. Tänkte inte mer på det, men när vi simmat och badat klart och jag skulle gå hem till Tobbe så såg jag flaggorna på bussarna igen, fladdra i vinden. Började tänka efter ifall det var någon speciell dag idag. Gav upp den funderingen ganska snabbt då jag inte kunde komma på något.
Läste nyss ett inlägg hos Carro, och insåg att det var Gustav Adolfsdagen. Vet inte varför denna dag ska uppmärksammas, det enda jag vet är att man ska äta en bakelse som är uppkallad efter denne man. Eller kung, för det var han väl?
Sökte på bilder på google och insåg att en Gustav Adolfsbakelse inte alls alltid ser likadan ut. Fann en massa olika former, smaker, färger. Om det inte finns en standard bakelse, kan man då bara sätta på det där chokladhuvudet av Gustav Adolf på vilken bakelse som helst? Och så har man sin egna design på den? Eller är det någonting som den MÅSTE inehålla?
Och varför firar vi denna dagen? Kanske borde göra en liten research. ;)


UPPDATERING
Min "research" á la wikipedia

Gustav Adolfsdagen är en temadag som firas den 6 november till minne av Gustav II Adolfs dödsdag 1632 och är allmän flaggdag i Sverige. Gustav II Adolf stupade i Slaget vid Lützen, vilket var den sjätte november enligt den julianska kalendern, enligt den gregorianska kalendern var datumet den 16 november.
Dagen har firats sedan början av 1800-talet och är fortfarande populär i Göteborg som då hyllar sin grundare med att äta Gustav Adolfbakelser och i Uppsala där studenterna firar minnet av Gustav Adolfs död samt hans mycket generösa gåva till Universitetet.

Man firar alltså dagen för att hylla mannen, kungen, som grundade Göteborg. Och för att han var en generös karl. Varför har människan som grundade Svenljunga ingen egen dag? Kunde väl fått ha en lokal "temadag". :D


Bakelsen känns igen på en silhuett av Gustav II Adolf som pryder den. Bakelsens innehåll kan variera vilket även silhuetten, som ofta är gjord i marsipan eller choklad, kan göra. Ursprungsformen tillverkades i gips och kisel och föreställde en byst av Gustav II Adolf. Originalhuvudet skall vara i rosa marsipan. Originalbakelserna hade smak av choklad och citron, de tillverkades av smörkräm mellan sockerkaksbottnar och var helt doppade i glasyr.

Då borde jag i princip kunna göra min egen Gustav Adolfsbakelse, i vilken smak och form jag vill. :)

Man lär sig något nytt varje dag!


Ny i garderoben

Är denna rutiga tunika i 100% bomull från H&M. Underbart skön att ha på sig, och höstigt fin tycker jag. Passar både till jeans och leggins. Jag gillar't! :) 199 silverslantar.


Hårförändringar

Jag är så trött på mitt hår! Det är jag väldigt ofta egentligen. Tycker det är fint precis ibörjan efter att man varit hos frisören och färgat det. Men färgen bleks ut och den fina utväxten kommer. Jag har tunnt, spikrakt hår, och självklart vill jag då ha tjock med lite självfall. Som min kära vän Lina tex, tycker det är mycket fint! :) Kan tyvärr inte trolla, så det är bara att gilla läget. Skulle gärna klippa av mitt hår en bra bit, men vill gärna ha långt hår till balen. Så håret får växa fram till sommaren, sedan åker det kanske av en bra bit.

Men nu är det snart dags att gå och få lite ny färg i håret och toppa det lite. Funderade först på att göra som jag hade förra vintern, Brunrött i botten, med smala röda och svarta. Det gillade jag! Men Lina har pratat om en massa fina färger, och nu har jag tänkt om.



Tycker det är så himla fint som Ashley Simpson har på dessa bilderna. Jag funderar skarpt på att göra det! Vet dock inte om jag kommer passa i det, och om jag kommer kunna få håret så ljust. Vill helst inte bleka och hålla på. Får väl prata med experterna. :D

Vad tror du? Skulle jag passa i det?

Jul




Åh, vad jag längtar till julen! Det är helt galet. Minns inte att jag längtata såhär mycket sedan jag var liten, då julafton var höjdpunkten på året. Men i år längtar jag så jag håller på att spricka! Vill ha fram adventsljusstakarna och julpyntet, äta pepparkakor och dricka glögg. Sitta framför brasan och känna hur det doftar julgran. Se granens ljus blinka, försiktigt lyfta på klapparna för att se vilka som är till mig. Jag längtar till och med till julkalendern! haha. Åh! Julen i år kommer bli toppen känns det som. Jag har även på känn att i år kommer det vara snö på julafton. Hoppas, hoppas! Kanske blir det en riktig jul.
Snart ska jag smått börja inhandla julklapparna, det är faktiskt inte så långt kvar till jul trotts allt. Och mina veckor består av torsdagar och helger, så jag får snart sätta igång. :D

Bäst av allt hade det varit om jag hade haft en egen lägenhet eller ett eget hus att pynta. Älskar heminredningssaker och dekorationer. Och julsaker. Köper alltid någon ny julsak varje år, haha. 

Högst upp på min önskelista iår står nog "Egen lägenhet". :) Eller ja, tillsammans med Tobias då såklart.  

Vad tycker du om julen?  

..

Det svider, det bränns. Det hugger, det sticker. Det krälar, det kryper. Jag skriker!

Allt vi gjort, allt vi planerat. Allt vi tänkt, allt vi sagt. Allt vi vetat, allt vi trott.

Förtroende. Skratt. Upplevelser. Svåra tider. Omtänksamhet. Tröst. Gemenskap. Bra tider. Sanningen. Minnen.

Tyst. Tomt. Slut.

Kan inte sätta finger på känslan. Den finns där, hela tiden. Vill bli av med den. Göra mig fri från den. Hur?
"Tiden läker alla sår".

Ska jag bara glömma? Förtränga? Allt som var, försvann. "Det löser sig". Jag var naiv.

Var ska minnena ta vägen? Är de värda något?

"Hon är inte värd det". Lätt att säga. Svårt att ta till sig.

Tyst. Slut.