SKYDIVE

Idag har Tobias utnyttjat sina presentkort som han fick av mig, mamma, pappa, Andreas, momor och Jan i födelsedagspresent. Ja, det var presentkort till skydive. Så idag åkte vi till Vårgårda så att Tobbe och hans bror kunde kasta sig ut från ett flygplan. Tur nog kom båda ner hela och oskadda. :)


Här är Tobias på nervägen.

JAG SKA FLYTTA HEMIFRÅN!

Från och med den 12e november kommer jag bli boråsare. Yes, Tobias och jag har numera en lägenhet, en tre rum och kök, på Bergsäter. Om vi är glada, nöjda, förväntansfulla och mycket mer? Oja!

Så nu vill jag shoppa. Både möbler, gardiner, krukor och annat som behövs som skohorn och andra liknande saker. Skulle gärna vilja lägga nytt golv med, ska fjäska lite med hyresvärden efter att vi flyttat in. Well, allt kan ju inte bli perfa på en gång, men det kommer bli otroligt bra. :)

Jag längtar till den 12e!

FREDAG

Jag fjällar! Och har gjort det sedan jag kom hem från Cypern i stort sett. Mina ben är alldeles täckt av små vita flagor som inte riktigt går att få bort. Tittar på min arm, vid armvecket så ser det ut som jag har en stor pigmentfläck som aldrig blivit sombränd. I ansiktet har jag skalat av några lager, precis som på bröstet.

Lika härligt det är att sola och bli brun och fin, lika jobbigt är det att komma hem och känna sig torr och fjälla. Weeeeell, vad ska jag göra? Jag tänker i alla fall inte sluta resa utomlands. Punkt slut!

Nu ska jag hoppa in i duschen, åka till Svenljunga, hämta mamma, åka till stan igen för lite shopping. Och i eftermiddag ska Tobias och jag träffa hyresvärden och Jimmy, killen som bor i lägenheten just nu. Greeeeeeeaaaaaaaaaat!

Vi hörs!

FULLT UPP!

Jag är trött!

Har jobbat idag, sedan åkte jag driekt till Borås för att sedan åka med Tobias till Sahlgrenska för att kolla upp hans handled som han bröt för snart tre år sedan. Efter det åkte vi vidare till IKEA och tog en liten titt. Köpte några glas och tallrikar och lite annat småplock. Sedan till Borås igen där vi tog en sväng till Chilli för att titta på soffor. Nu är vi hemma hos Tobbes mor och här ska vi nog spendera natten.

Det var min dag i korthet!

KLAPP PÅ HUVUDET

I vår familj är det ingen som tar sig an tvättkorgen med de rena underkläderna längre. Det finns ingen som tycker det är kul, så ingen gör det längre. Vill man ha ett par rena trosor eller sockar, ja, då får man helt enkelt sitta och leta upp ett par själv. Idag tog jag dock ett ordentligt tag i min krage och tog mig an den enorma korgen. Äntligen har familjen lite rena underkläder i sina lådor igen. I alla fall ett litet tag. Så en liten klapp är jag värd. :)



Men med TopModel på TVn så gick det ganska bra att vika tvätten. Men det tog säkert 45 minuter.

Nu ska jag åka upp till mormor och Jan en sväng innan Tobbe äntligen kommer hit. Vi har inte träffats sedan i torsdags, det ni!

KLÄDHJÄLP

I slutet av november är det julbord/fest med jobbet. Först julbord med uppträdande under tiden och sedan bar och dans. Jag ser fram emot det då ICAs fester alltid brukar vara lyckade. Men då kommer vi till det här med kläder. Man vill både vara fin och snygg. Inte för vågad, men inte för proper heller, om ni förstår vad jag menar? Samtidigt ska det vara bekvämt. Jag ska kunna sitta och äta god julmat i kläderna, men jag ska också kunna dansa och skaka rumpa i dem.

Jag har kikat runt lite och kanske tänkt mig något sådant här.


Men vad tror ni?

Kjolen är ju väldigt fin, inte vågad direkt. Men om man mixar ihop det med ett par tuffare skor och accessoarer, skulle det funka då? Eller är jag helt ute och cyklar i modevärlden?
Ett par höga klackar är ju alltid snyggt, men känner inte för att köpa några nya då de ändå bara blir stående. Sedan vet jag att mina fötter kommer döda mig under kvällen om jag har klackar, därför vill jag gärna ha ett par bekvämare skor. Och som sagt, ett par kängor gör det hela lite tuffare, eller?

BRÄNNMÄRKE

Idag är jag ledig och jag ska ta mig i kragen och försöka göra något vettigt av dagen. Vi får väl se hur det går. Laga lite mat måste jag gör i alla fall. Då ska jag försöka att inte bränna mig som jag gjorde igår.



Jag brännde mig när jag skulle ta ut fiskgratängen från ugnen. Konstigtt nog gjorde det inte ont, och det gör det inte nu heller. Det ser inte direkt ut som ett brännmärke heller, mer som ett födelsemärke.

GIVE ME

Jag sitter och surfar runt på nätet och drömmer mig bort en aning i inredningsvärlden. Det finns så mycket fint, så mycket man vill ha. Just nu har jag ingen plats för saker. Men inom en väldigt snar framtid kommer jag kanske ha det. Så jag har tittat ut lite saker som jag gärna vill ha. Visserligen är vi ju två som ska komma överens, men man får kompromissa lite.


Och det har jag gjrt här. Tobias vill gärna ha ett träbord, som han säger (tror han menar ett i ek) men jag skulle gärna vilja ha ett vitt bord. Tobbe kan få bordet som han vill så får jag välja stolar, fair deal? Det tycker jag!

GODNATT


Tröööööt, och det syns. Mina ögon kan knappt hålla sig öppna.

Detta är jag nu, eller för någon minut sedan i varje fall. Klockan är på tok för mycket för att jag ska vara uppe. Men när man jobbar stängning är det inte alltid lätt att gå och lägga sig så fort man kommer hem. Det är skönt att bara sitta och slappa och varva ner ett tag efter jobbet. Men nu ska jag borsta tänderna, ta ut linserna, fluxa och krypa till kojs.

Imorgon jobbar jag stängning igen, tre kvällar på rad. Men det funkar!

SÖNDAG



Idag har det varit kalas för grabbarna som blivit 6, respektive 8 år. Att de redan är så stora! Tiden har gått så fort så jag nästan känner mig gammal. haha inte riktigt än kanske.

Snart blir det jobbelijobb. Och imorgon blir är det lön, och de pengarna ska förhoppningsvis gå till nya möbler och annat man behöver i en lägenhet. Förhoppningsvis sa jag. Håll tummarna för oss. :)

HOPPAS

Det ser ljust ut, faktiskt! Man ska inte ropa hej innan man kommit över bäcken. Men det ser ljust ut. Håller tummarna så de vitnar.

LÖRDAG

Sitter på personalkontoret på jobbet och tittar ut genom fönstret. Alla träd ser helt kala ut och regnar och är grått ute. Idag är det verkligen höst. Grått och regn! Eller ja, höst från sin sämsta sida kanske. Fast å andra sidan kan detta vädret vara ganska mysigt. Man fr sitta inne och dega utan att ha dåligt samvete liksom.

Jag å andra sidan slappar inte. Vissa måste ju jobba, och idag var det min tur. 11.15-20.30. Så när rasten är över är det "bara" 3 ½ timma kvar.

Jag är trött!

FREDAGSMYS

Jag ligger i soffan. Jag var nyss nere på ICA och köpte mig glass. Nu ska jag gosa ner mig i soffan, njuta av glassen och titta på Glee. Allt för att inte försöka deppa ihop över att jag är själv och att min favorit i Idol hoppade av. Dessutom var det tråkigt tema på Idol idag. Men Glee funkar bra!


God glass, sköna myssockar, sköna och fina pyjamasbyxor.

Ha en mysig fredagskväll!

SVAR PÅ KOMMENTAR

julia om SVAR PÅ KOMMENTAR:

Alltid varit avundsjuk på din underbara självkänsla :) önskar jag kunde se mig själv på samma sätt du gör! Jag har själv en extremt fet hy och ungefär medelmycket finnar. Övriga tjejer i min klass har knappt aldrig haft en finne i hela sitt liv. Jag skäms så otroligt mycket för min hy. Min hy blir blank som en flint efter bara några timmar :( jag hatar att behöva ha så mycket smink som jag har, men inbillar mig att alla kanske inte ser. Jag undrar nu va du har för tips till mig, har precis som du säger att du själv har, haft finnar och fet hy redan sen fyran-feman. Skulle bli jätte glad om du kunde ge mig tips på produkter som har löst dina problem. Tack Sandra :) ta hand om sig!



Julia, vet jag vem du är? :)

Jag ska försöka ge dig lite tips på produkter, men först:

1. Skäms inte! Jag vet att det är lättare sagt än gjort. Försök bygga upp din självkänsla. Bestäm dig för att din feta hy inte ska få dig att må dåligt. Ibland har jag tagit en bild som påminner mig om det som får mig att må dåligt, eller skriver det på en lapp. Sedan river jag sönder den eller bränner upp den. Det får mig att få en känsla av avslut, "detta ska inte få mig att må dåligt igen".

2. Försök att inte använda smink. Jag vet att man gärna vill försöka dölja finnarna, men det blir oftast bara värre. Porerna blir igentäpta och fler finnar vill gärna poppa upp.

3. Testa att äta vitaminer. Att man får mycket finnar kan bero på vitaminbrist.

4. Och kom ihåg, du är inte ensam! :) Även om det känns så just nu så. Och framförallt, det går över tills du gifter dig!

5. Jag brukar ofta googla runt, läsa olika forum, och se vad de testat för olika produkter mot sina problem. Alla hudtyper är ju olika och reagerar olika på produkter. Men det finns nog inget bättre än att läsa forum om vad folk verkligen tycker om en viss produkt. Reklamer på TV och i tidningar kan ju oftasts försöka lura i oss vad som helst. Sen är det bra att läsa forum med, för där lär du inse att du verkligen inte är ensam!



Jag har använt så mycket olika produkter att jag inte kommer ihåg namnet på alla. Men en serie som jag tyckte fungerade bra var Nivea visage


Även Nivea visage för ung hy. Men så hörde jag lite om det ena och det andra som fanns i dessa produkter som inte var bra för hyn. Nämligen mineraloljor. Det är tydligen ett big no-no så att säga. Jag kan inte alla på långa vägar men jag vet att saker som paraffinum liquidum och glycerin är saker som inte är bra. Dock har jag lärt mig att det finns både bra och dåligt glycerin, alltså naturligt och kemiskt.

På grund av mineraloljor försöker jag hitta produkter utan det. Men då jag inte kan tillräckligt mycket är det svårt. Är inte helt säkert på hur minrealoljor är dåliga för hyn. Vill man dock vara säker på att produkter inte innehåller mineraloljor kan man använda Dermalogica eller MD formulations. Dermalogica har jag inte testat och kan inte svara på hur vida de är bra eller inte. Men MD formulations har jag tesat och jag tyckte att produkterna var kanon! Dock blev jag lite snål att fortsätta på grund av priset, men jag har bestämt mig för att satsa på dem igen. Kosta vad det kosta vill. Och så överdrivet dyrt är det inte. :)



Självklart finns det en hel uppskö av olika produkter ur MDs utbud beroende på vilken hudtyp du har. Jag var på en ansiktsbehandling och fick rekomenderat vilka produkter jag skulle använda.

Julia, har du inte råd, eller inte vill betala så mycket pengar för produkter så använd någon produkt som känns bra. Gärna för blandad till fet hy. Jag tror det viktigaste är att hålla hyn ren och återfuktad. :)


SNÖ

Det har nog inte undgått någon, inte ens mina vänner på andra sidan jordklotet, en på varje sida om mig, att det har snöat både här och där i vårt avlånga land.

Igår när Tobbe och jag skulle åka till Svenljunga efter att vi tittat på lägenheten så började det snöa. Det fullkomligt vräkte ner! Vi låg i 60km/h på 100-väg. Jag trodde faktiskt inte att det skulle lägga sig, men det gjorde det. Så marken var alldeles vit. Imorses var snön faktiskt kvar.



Lina och Chrille, så här såg det ut hemma imorses. :)

JAG ÄR KÄR!

Jag är kär! Ja, det känns nästan så. Men det är inte i någon människa, ingen sak heller.

Tobias och jag var och tittade på en lägenhet igår. Jag är helt kär! Vi sa att vi ville ha den. Tyvärr är det två till som skulle komma och titta idag. Är de intresserade är det upp till hyresvärden att välja. Men jag vill såååå gärna ha den. Kändes som ett hem, och inte bara en lägenhet. Så jag håller tummarna nu, så hårt jag bara kan!

En annan god nyhet är att jag nu är uppskriven på vikarielistan till fritidsen här i Svenljunga. Och förhoppningsvis kommer jag även bli uppskriven på listan till dagisen. Ska ringa och kolla noggrannare sedan vad som gäller och sådär. Så nu hoppas jag på lite mer att göra om dagarna.


ULLARED

Igår spenderades dagen på Ge-Kås tillsammans med Jennie. Vi gjorde många bra fynd. Och hon blev positivt överraskad av det gigantiska varuhuset, så jag kan nog få med henne fler gånger. Kul! :)

När vi satt uppe på den nyöppnade våningen och fikade såg vi att det hade snöat, och det började snöa. Vi var lite oroliga över att det skulle ligga snö på marken när vi skulle hem. Det var bara sommardäck på bilen nämligen. Men snön hade smält bort när vi åkte hem som tur var.



Jag hittade faktiskt lite kläder, och allt jag testade passade och jag gillade allt. Så brukar det inte vara. Men jag är supernöjd!



Köpte även lite annat smått och gott som örngott till mina stora kuddar, en ostkupa och dessa söta ljuslyktor.



Igår var en bra shoppingdag! Och tack för sällskapet Jennie. :)

MORNING

Min dag har redan börjat, för en timma sedan faktiskt. Jag har nyss kommit hem till Tobbes mors lägenhet igen. Körde nämligen Tobias till jobbet då jag fjäskat till mig att få låna bilen. Jennie och jag ska åka en sväng till Ge-Kås idag. Ska bli kul! Hon har bara varit där en gång i hela sitt liv, och den gången minns hon knappt. För mig är det nästan obegrilpigt. Men å andra sidan ränner jag ju i Ullared minst 10 gånger om året, MINST alltså. Tror jag i alla fall.

Jag har inga jätteköp jag hoppas på att kunna göra. Men ska börja titta lite efter julklappar faktiskt. Kanske kan tyckas tidigt, men skönt att vara ute i god tid. :) Sedan älskar jag ju att köpa julklappar och paket, så jag börjar redan nu bara för att det är kul också.



Jag hoppas på många fina fynd. Och framförallt att Jennie gillar det, så jag inte har dragit med henne in i en mardröm eller så.

GODMORGON

Godmorgon!

Klockan är inte så värst mycket, men jag har redan vikt tvätt, hängt tvätt och slängt i ny tvätt i maskinen. Jag har satt OTH på nerladdning och det är alldeles strax klart. Nu ska jag fixa mig en god frukost att ha under tiden jag ser på det.

Hejsvejs!


PEACE

Nu sitter jag och käkar förmodligen det bästa snackset framför desperata hemmafruar. HALLON! Frysta hallon. Mumma!


SVAR PÅ KOMMENTAR

julia om JAG HAR TRÄNAT!!:
Gah, va vacker du är kvinna! Skulle ge vad som helst för din perfekta hy!!


Tack Julia! :)

Kommentarer likt denna gör mig glad. Men ni ska veta gott folk att min hy har varit, och är, långt ifrån perfekt. Redan i fjärde klass fick jag min första finne. Liten, och knappt synlig för andra, men oj så stor och ful för mig. Det blöev väl ingen katastrof just då, men tiden gick och fler fula prickar syntes i mitt ansikte. Hyn kändes fet och var glansig. Pormaskar och finnar ville gärna ploppa fram. Jag testa en rad massa olika krämer mot finnar. Vissa verkade hjälpa lite, andra ingenting. Det var jobbigt att nästan vara den enda av tjejerna i klassen som hade finnar. Speciellt den enda med så många. Som tur var påpekade ingen det och jag mådde inte överdrivet dåligt av det. Men avundsjuk på alla andra tjejer med babyrumpor i ansiktet, det var jag allt!

När det var dags för skolfoto i sjunde klass kände jag mig glad. Jag hade inte så många finnar den dagen, tyckte jag då. Tittar jag idag tillbaka på skolfoto tänker jag "hur fasen kunde jag tycka att jag hade lite finnar då?!". Jag tycker idag att min panna såg ut som en salamiskiva på den bilden. 
Under åttonde klass började finnarna lägga sig en aning. Mamma och jag trodde att jag började "växa ur" finnperioden, och under sommaren (som alla sommrar när man solar) så var det bra. Även början av nionde klass. Sedan åkte jag iväg med skolan till Rumäninen i två veckor. När jag kom hem så började en massa finnar ploppa upp igen. I pannan, vid tinningarna, på ryggen. Kanske var det stress som utlöste det. Det var en hel del jobb med Rumäninenprojektet när vi kom hem.

Mamma och jag gick till läkaren, så här kunde det inte förtsätta! Jag fick en anitbiotikakur på 100 dagar utskriven, plus en receptbelagd kräm att smörja med på kvällen, och en annan stark kräm att smörja med på morgonen. Min hud blev torr och det kändes inte alls som att antibiotikan hjälpte. Sedan åkte jag till Gran Canaria i två veckor och solen hjälpte till att eliminera alla röda utslag. När jag kom hem fortsatte jag med medicinen, men drog ner på krämerna pga torrheten. Jag var överlycklig! Finnarna kom inte tillbaka. Mina tre månader av antibiotika tog slut och jag började tro att finnar var ett minne blott. Snart började hyn dock känns fet igen och porisar och finnar ville gärna tränga fram. Då fick jag utskrivet 6 månaders antibiotikakur, 2 kapslar om dagen.

Kuren slutade lagom tills jag började gymnasiet. Finnarna kom inte tillbaka. Eller ja, självklart kunde jag få en då och då, men det märkte jag knappt. Sedan dess har det bara blivit bättre och bättre. Ärr har bleknat, pormaskarna har minskat och finnar kommer inte alls ofta. Kanske beror det på att jag är noga med att tvätta och återfukta ansiktet. Sedan kanske jag äntligen vuxit ur finnperioden, kanske även kallt puberteten.

Självfallet får jag finnar emellanåt. Men det kan vara perioder då jag stressat, mått dåligt eller pga hormoner vid mens.

Min hy är inte perfekt. Jag har ingen babyrumpa i ansiktet. Jag har lite ärr här och var efter finnar. Självklart hade jag önskat att jag sluppit den jobbiga finnperioden, med antibiotika och olika krämer hit och dit. Jag hade gärna varit slät och fin i ansiktet utan att behöva lyfta ett finger. Men vet ni vad? Jag bryr mig inte längre om min hy inte är superslät. Det finns fler som jag, jag är inte ensam. Och jag älskar och accepterar min hy för hur den ser ut. :) Men det har tagit mig tid att göra det.

JAG HAR TRÄNAT!!

Okej, jag tog mig faktiskt i kragen innan och gjorde någonting bättre än att bara ligga i sängen och slöa. Det tog visserligen lång tid innan något hände, men va fasen, jag gjorde något i alla fall.
Jag har tvättat åtmistone två tvättar idag, varav en måste jag hänga upp nu. Sedan kom jag faktiskt iväg tillslut till simhallen. Så jag simmade 40 längder, alltså 1000 m, vilket är 1 km. Sedan bastade jag ångbastu och vanlig bastu. Det var riktigt skönt faktiskt att simma, och sedan basta. Nu känner jag mig lite härligt trött i kroppen. Och mätt är jag med! Jag har käkat tre mackor och en skål vaniljyoguhrt med frysta hallon i. Vet ni hur gott det är? Mums! Snart ska jag nog hälla ett gäng frysa hallon i en skål och bara käka. Jag älskar frysta hallon! Och kvällsmat. Muuuummmmmms! :D


Detta är jag, just nu, i mitt osminkade tillstånd. I like it! Visserligen ser jag nästan alltid ut såhär. Bara mascaran som fattas. Natural is beautiful!

Fast något jag inte gillar är att jag fjällar. Uscha!

LAAAAT

Idag är en sådan dag då jag vill göra mycket, men allt känns för jobbigt. Igår tänkte jag "imorgon ska jag jädrar i mig utnyttja att jag badar gratis i simhallen. Jag ska simma nägra längder för att vara duktig och sedan belöna mig själv med att basta." Har jag kommit till badhuset än? Nej! Det känns för jobbigt att cykla eller gå de 1,5/2km som det är.

Nu ligger jag i sängen och bläddrar lite i min tidning, Topp Hälsa. Jag gillar den! Ingen tidning för träningsfreak, utan för sådana som jag. Sådana som vill ha lätta träningstips för att hålla sig i form. Sedan att tidning innehåller repotage som inte alltid har med träning att göra, lite skönhets, lite recept och lite allt möjligt gör det till en kanontidning tycker jag. :)



Känns dock lite som dubbelmoral. Jag läser Topp Hälsa och tänker på små saker jag kan göra för att förbättra min hälsa, samtidigt som jag inte kan sluta tänka på en stor god kanelbulle. Jag fick tanken att jag skulle baka bullar. Men det känns för jobbigt att ta sig till ICA (7 minuters gångväg, betydligt fortare med cykel) för att köpa jäst. Pust!

Jag vill rensa i mina lådor också. Slänga skit! Städa och göra det höstmysigt i mitt rum. Det kanske jag orkar göra. Nu ska jag i alla fall tvätta en maskin tvätt som min bror bad mig göra. Han är för lat för att lära sig hur tvättmaskinen fungerar.

VAR ÄR SOLEN?

Var tog det fina vädret vägen?

Har jobbet hela dagen, så det har inte gjort mig så mycket å andra sidan. Men imorgon får det gärna bli fint igen!

SANDRA A.K.A MCGYVER

När Tobbe och jag var på Cypern gick hans välanvända flip-flop sönder under första dagen. Den där grejen man har mellan tån liksom släppte från sulan.
"Tyyypiskt!", tänkte vi. Speciellt Tobbe var en aning förtvivlad och undrade vad han skulle gå i dagen efter. Då dök mitt andra jag fram. Min hemliga identitet. Den kvinnliga Macgyver.



Två hårspännen och ett plåster och flippisen-floppisen var så gott som ny! Den höll dessutom hela veckan. Det var med en tår i ögonvrån som Tobbe lämnade kvar sina fullt fungerande, men en aning slitna, tofflor på Cypern. Jag lovade att köpa nya till honom när de finns på H&M igen.  

TRÅKIGT

Nu är helgen slut, snart. Den hade kunnat vara bättre, såklart sämre med. Igår var jag tvungen att gå och lägga mig själv, helt själv. Eller min bror var hemma när jag gick och la mig, men han åkte sedan. Då blev jag helt själv i huset. Tråkigt! Jag saknade Tobias.
Idag har jag jobbat. Inte det roligaset, men inte heller det tråkigaste. Jag trivs på jobbet. Såklart hade söndagen blivit bättre om Tobbe kunde varit hemma hos mig när jag slutade, men icke. Visst är det ganska skönt och slappa själv i soffan med, men lite tråkigt.

Fast jag klarar mig. Just nu slappar jag framför Ensam mamma söker. Mätt är jag också. Mamma hade gjort chokladpudding. Jag tog nog lite för mycket.


BILDER

Imorses var jag ute för att rasta Lucky, och samtidigt testade jag kameran lite. Fungerar gör den verkligen! Hade dock ingen inspiration just då, så några pangbilder blev det väl inte direkt. Men någon dag, någon gång hoppas jag att det blir några fina bilder. :)


FREDAGSMYS

Större delen av gårdagen spenderade jag tillsammans med Jennie. Vi gjorde inte så värst mycket, pratade om det ena och det andra och ingenting. Och så blev jag bjuden på god mat och så bakade hon kolakakor. Gud vilken huslig människa! Hennes son, som jag tror kommer se dagens ljus den 17 eller 19 november, är lyckligt lottad.

Well, Tobias kom och hämtde mig och vi åkte hem foch rastade hunden. Sedan tog vi oss till Maxi för att inhandla lite käk. Vi slog till och gjorde schnitzel. Eller ja, Tobbe gjorde, jag tittade på. :D



Gott blev det!

Sedan tittade vi på Idol, och jag käkade glass. Marängswiss. Inte sådan man gör själv, utan sådan färdig i förpackning. Egentligen är det bara chokladglass, maräng, choklad och vaniljglass. Skiiiitgod! Jag åt nästan upp hela förpackningen själv. Det som blev kvar sitter jag och tröstäter nu i min ensamhet då Tobbe jobbar. Jag är en tjockis!



Paketen ser enorm ut. Men det är "bara" 750 ml glass. Shit, jag har snart klämt i mig allt. Nästan en liter. Shit pommes! Det blir en extra promenix sedan.


TODAY

Vilket härligt väder det är ute. Underbart! Jag har suttit och ätit fukost i lugn och ro och försökt läsa på lite om kameran. Snart ska jag hoppa in i duschen, ta en prommenad upp till Jennie och umgås med henne idag. :)


Vi hyrde en vespa två dagar när vi var på Cypern. Vi åkte runt och såg mycket häftigt och fint. Vi såg lite roliga ut i våra störtkrukor till hjälmar. I liked it!


TADAAAAA

Kära läsare! Jag är fruktansvärt ledsen att ni fått nyfikna, likt Nicke Nyfiken, sitta hemma under dagen och undrat vad min dyra påse innehöll. Jag har inte låtit er vänta med flit. Jag har helt enkelt haft annat för mig än att sitta vid dator.

MEEEEEN....



Detta fanns i påsen.
- Systemkamera
- UV skydd
- Minneskort
- Kameraväska

Min sprillans nya, alldeles EGNA systemkamera! Om jag är glad? OJA! :) Nu ska jag bara lära mig kameran, är ganska så mycket amatör just nu, iaf på de mer avancerade inställningarna. Tur att det finns många "färdiga" inställningar. Men snart kommer jag vara som en kvinnlig Bingo Rimér. Alltså fota snygga, halvnakna män. Låter väl inte helt fel? ;)

FATTIGARE, MEN NÖJD



6177 svenska kronor kostade denna påse. Jag är 6177 riksdaler fattigare, men ändå sååå otroligt glad! Att materiella ting kan skapa sådan glädje. :)

JAG HAR NOLL KOLL

Okej, många gånger i mitt liv har jag sagt till mig själv att försöka se en nyhetssändning om dagen, åtmisntone varannan dag. Bara för att få lite update om vad som händer i Sverige och i världen. Tittar jag på nyheterna? Vääääldigt sällan. Det är inget jag prioriterar. Men igår insåg jag att det nogg är dags att i alla fall slötitta på en nyhetssändning då och då, och kanske läsa en nyhetstidning.

Såhär var det. Mamma, pappa och jag satt vid TVn. I pausen på despe´rata hemmafruar bytte pappa kanal. Båda mina föräldrar blev plötsligt väldigt tysta och höjde ljudet. Jag frågade vad det var som hade hänt. Mamma sa "ja, du vet männen som suttit fast under marken kommer räddas idag". "Vadå för män? Varför är de fast under marken?". Mamma såg minst sagt förvånad ut. Så skrattade hon och frågade om jag menade allvar att jag inte visste vad det handlade om. Och det var allvar, jag hade ingen aning.

Tydligen hade några män varit nere i en gruva som rasat. De har suttit fast 700 meter under jorden i 10 veckor. Fatta 10 veckor!! Stackars män! Och förstår ni hur lite jag ser på nyheterna? I 10 veckor har jag missat denna stora, förfärliga händelse. Jag skäms nästan! Ikväll är det jag som ser en nyhetssändning.

SLÖ-SANDRA

Har jag lyckats packa upp min resväska idag tro? Nixpix! Jag är så slö, skärpning Sandra! Men jag har i alla fall varit ute på två promenader, inte så långa men ack så viktiga för hälsan ändå. Jag har plockat ur diskmaskinen, inte det mest ansträngande i ett hushåll direkt, men det måste göras. Jag har lagat mat till la familia, korvgryta av någon spansk het chilikorv blev det. Det var duktig av mig tycker jag allt! Sedan har mor och jag varit och handlat mat.

Strax blir det desperata hemmafruar tillsammans med mor i TV-soffan. Imorgon blir det jobb, upplockning av resväskan och kanske en tripp till MediaMarkt för inköp av systemkamera. Kanske, kanske, hoppas, hoppas.

Hoppas även att halsen blir bättre och inte värre! Ni kan ju alltid be en bön för mig att mitt halsonda inte blir värre. Är så himlans jobbigt när halsen kärvar, inte sant?

DRÖMHUS



Är det inte vackert?

Där skulle jag väldigt, väldigt väldigt gärna vilja bo!

SVERIGE MITT ÄLSKADE LAND

Igår när vi flög in över Sverige slog det mig, "fy fabian vilket vackert land jag bor i!". Visst har jag insett detta innan, men på något sätt så fick jag det verkligen bevisat igår. Jag lyfte från ett underbart väder i Cypern, blå himmel med en gassande, värmande sol. Men när vi lyft och man tittade ner på landet var allt man såg sand. Brunt, beige och inga färger alls. Tråkigt skulle jag vilja säga. Efter några timmar flög vi in över Sverige. Plötsigt blev allt grönt och på sina håll skiftade det i små prickar av gult, som var träd som hösten färgat. Sjöar, som såg ut som små vattenpölar, syntes precis överallt. Jag fylldes av en varm känsla, en känsla som fick mig att verkligen älska att vara svensk. Visst kan våra vintrar vara lite för långa och somrarna lite för korta, men det gör mig ingenting. Hellre ett land med olika årstider som alla har sin charm, än ett land där allt är brunt och begie (så länge man inte konstbevattnar och på så vis förstör miljön) men nästan har sommar året om.

Jag älskar Sverige och dess årstider! Jag njöt av hösten tidigare idag när jag var ute på en liten prommenad. Himlen var blå, solen värmde skönt i ansiktet, de gula löven prasslade under fötterna och det luktade höst, härligt. Mmm, jag njuter! :)
Ska nog ta en liten prommenad sedan igen. Kanske blir det med mamma, om hon inte kommer hem för sent från jobbet.


Synd att allt det fina inte går att fånga på bild.

TISDAG

Jag tänker inte skriva någon lång berättelse om min vecka på Cypern. Dels för att jag inte orkar och dels för att det förmodligen inte intresserar er vad de olika resturangerna hette som vi åt på varje kväll. Men veckan var kanon! Vi slappade, solade lite, badade, åt god mat ute varje dage, hyrde moppe i två dagar och åkte runt lite och såg många vackra ställen. Och framförallt, bara njöt av att få vara själva, vi två. Ingen annan som stör, inget annat som stör. Ingen TV, ingen dator, ingen telefon (eller mobilen var med, men den störde aldrig). Skönt, underbart!

Nu sitter jag hemma i soffan och slöar, halsen kärvar lite. Men en sup KanJang, honungsvatten och strepsil eller något liknande ska nog få ordning på den fort. Härligt väder idag, ska ta mig en liten prommenix snart tror jag. Sedan måste jag packa upp resväskan. Det är sååå tråkigt! Lika mycket som jag tycker om att packa, lika mycket ogillar jag att behöva packa upp. En väska kan stå länge, orörd, bara för jag tycker det är så tråkigt. Denna gången ska jag dock ta tag i det idag! Det kommer gå fort då det inte är så mycket i väskan.


Visst ser det härligt ut? Lite avis är ni nog allt. ;)

HEMKOMMEN

Nu är jag hemma igen efter en skön vecka på Cypern. Vi har haft det kanoners!


MUSIK

Varför är det så svårt att komma på bra musik när man verkligen behöver det? Nu sitter jag och ska ladda på ny musik på ipoden, vill gärna ha lite gamla goa låtar och inte bara nya, men det står helt stilla i hjärnarkivet. Annars brukar jag komma på hur mycket bra musik som helst, då jag inte behöver det. Tex när jag jobbar eller liknande. Well, jag antar att jag klarar mig en vecka ändå. Men jag lovar att musikförslag kommer flöda så fort jag stängt av datorn innan jag åker till flygplatsen, och då är det änna försent.

TRÄNINGSVÄRK UTAN ATT HA TRÄNAT

Ja, jag har träningsvärk i mina lår. Inte mycket, men det känns helt klart! "Hur i helskotta har hon lyckats få det, hon som bara ligger på soffan och snaskar godis", tänker ni. Jag har inte tränat. Men i fredagskväll, precis när vi skulle gå och lägga oss fick jag världens idé. Jomen jag ska börja göra situps, plankan och liknande saker varje dag. Jag börjar idag då jag nyss vräkte i mig godis och nu känner mig tjock.

Jag gjorde några situps, jag gjorde plankan i några få sekunder och sedan gjorde jag knäböj på diverse olika vis. Inget av detta gjorde jag superseriöst, utan flummade till det hela lite. Ändå har jag träningsvärk idag. Förstår ni hur otränad jag är? Min muskelatur är lika med - 35 på en skala mellan 1-10.

Efter semestern ska jag försöka komma igång. Eller, jag MÅSTE. Först ska jag slappa och gotta mig i en vecka. Yes, idag är det 1 dag kvar innan Cypern. :)

NOTHING

Igår blev det utgång i Göteborg. Orkar inte berätta om det nu. Snart blir det jobb, "wiihooo"! Imorgon åker vi till Cypern, det är WIIIHOOOO!

SKYNDA SKYNDA

S T R E S S !!

FULHET ÄR EN SJUKDOM

Visste ni att man det finns en sjukdom som kallas "inbillad fulhet"? Jomen visst förstår ni! Enligt aftonbladet idag var det en tjej som fick denna diagnos. Det finns nog diagnoser för allt snart.


3 DAGAR KVAR

Jobbat mellan 6.00-14.00. Det har varit rätt kul och det har gått fort. Jag trivs på ICA. Inte så jag vill vara kvar där hela livet, absolut inte! Men det är ett bra jobb att ha än så länge.

Nu har jag hängt tvätt, slängt in en ny och ska strax börja stryka mina och Tobias kläder som ska med på resan. Kul? Nej, men jag ska ta ner strykbrädan till mitt rum och så ska jag lyssna på höäg, bra musik. Då kan nästan vad som helst bli roligt. Roligare i alla fall. :)