AMBULANSBESÖK

Idag har Tobias tydligen haft besök av ambulansen. När han vaknade till liv inatt förstod han inte varför det var så mycket människor runt honom, och speciellt två främmande människor i ambulanssjukvårdarkläder.

Inatt hade Tobias blodsocker tydligen blivit så lågt att han börjat krampa. Hans pappa stensov och vaknade inte av det. Det var hans kompisar, som sov vången över honom som vaknade av att Tobias låg och slog stenhårt i väggen. Hans pappa försökte mata honom med sylt, allt för att försöka få upp blodsockernivån. Men det blev bara värre, så de fick ringa ambulansen.

När ambulansen kom till Tobbes pappa vaknade Tobbe äntligen till liv. Det hade då tagit 45 minuter från att det upptäcktes att han låg och krampade tills det att han vaknade. Så ingen vet hur länge han egentligen krampade.

När han berättade detta blev jag arg på honom. Eller jag lät väldigt arg. Men arg var jag väl inte, mest bara rädd och orolig. Hade hans kompisar inte vaknat hade kanske inte hans pappa det heller, och då hade Tobbe kanske inte funnits här nu. Eller inte varit sitt vanliga jag i alla fall. Usch! Hemska tanke!

Att Tobias har en sjukdom är inget jag tänker på sepciellt ofta. Det klart att den gör sig påmind varje dag pga insulinsprutorna och sådär. Men efter mer än 4 ½ år tillsammans är det vardag, och jag tänker inte på att det inte är alla som måste se till att äta ordentligt, ta prover, sprutor och gå till läkaren regelbundet.
Tobbe känns inte sjuk. Men det är han ju. Och sköter han sig inte, eller om han inte är noga med blodsockerprov och insulin så kan hans liv bli ganska mycket kortare, tyvärr. Hemska sanna tanke.

Som tur var gick allt bra denna gången också, och det är jag oerhört tacksam över. Inget hade varit sig likt utan min Tobbe, min kärlek, min andra hälft.


FREDAG

Sitter hos mor och far, och här kommer jag spendera helgen. Ja, den lediga tid då jag inte finns på ICA och tjänar lite slantar vill säga. Det blir trevligt. Känns skönt och kul att umgås lite med mina föräldrar. Det blir ju inte så ofta nu för tiden. 

Tobias är i Hillared med sina kompisar och spelar dator och sådant som hör till ett hederligt Hillaredslan. Lika bra att han passar på när jag ändå jobbar. 

Äh, va fasen. Hejdå och trevlig kväll!

FÄRDIG JOGGAT!

Nu har dessa dojjor sprungit 2,9 km. 



Ja, med min kraft såklart.

Jag sprang faktiskt heeeeeela vägen, om man bortser till de två minuter (max) som jag stod stilla/gick lite för jag fick sådant håll. 
Det gick inte lika snabbt som när Tobbe och jag var ute i måndags. Utan höll ett lite lägre med jämt tempo, vilket var bra. Flåset kändes betydligt bättre! Så på måndag tror jag att jag kör igen. Nu jävlar ska här kommas igång!

EN SPARK I BAKDELEN, JA TACK!

Godkväll!

Jag slutade jobba för 1 timma och 15 minuter sedan, jag kom hem för 20 minuter sedan och jag sitter nu i soffgan och surfar runt. Allt för att dra ut på tiden. 

Jag försöker intala mig själv att ta mig bort till Kransmossen för att ta mig en joggingtur. Det känns inte så lockande. Fast ändå vill jag känna den där underbara känslan i kroppen som man känner efter ett löppass. Meeeen, jag skulle behöva en spark i bakdelen av någon och verkligen komma ut. Men Tobias åkte iväg till gymmet, så han lär inte tvinga ut mig. Jag måste helt enkelt tvinga ut mig själv. 

SANDRA HELENE NORÉN!! NU LYFTER DU DITT LATA ARSLE FRÅN SOFFAN, BYTER OM OCH SPRINGER AV DIG LITE- PUNKT SLUT!

Ja, ni ser. Jag kan vara bestämd av mig, coh ganska läskig när jag sätter den sidan till. Så jag vågar nog inte sitta här mer. Mot Kransmossen!

HUDVÅRD

I söndags beställde jag lite ansiktsprodkuter från Lugnets naturprodukter. Helt naturliga produkter, inget konstigt här inte! Det är Jennie som rekomenderat dessa, och då min ansiktskräm nästan är slut och jag inte har någon rengöring jag gillar så tänkte jag att jag testar. 

Idag var jag och hämtade ut det. Snacka om snabb leverans! Det gillas väldigt mycket!


En rengöringslotion att använda varje dag, ett rosenvatten(ansiktsvatten), en rengöringspeeling att använda en gång i veckan och en ansiktskräm. 

Fick även med två små prover.


En på en dag&natt kräm, visserligen för torr hud, vilket jag inte har, och en hand & fotkräm. Kanske att det blir en beställning på den sistnämnda om den verkar bra.

TISDAG

Jag har ont i mitt öra, och jag får skylla mig själv. Idag på jobbet bar jag mig klantigt åt. Jag skulle vrida på huvudet, och pang! Där stod en RC-vagn och jag körde örat rakt i den. Så det är ömt utanpå och värker inuti emellanåt. Klant!

Sedan har jag ont i mina ben. Träningsvärk, och lite stel. Hade jag inte jobbat idag och rört på mig mest hela dagen hade jag förmodligen legat raklång i soffan nu och rört mig så lite som möjligt. Men jag har faktiskt hunnit med en liten promenad med Jennie och Gabriel. 

Well, nu ska jag fortsätta titta på TV. 

BELÖNING

Efter joggingturen tyckte vi att vi förtjänade något mumsigt. Så efter kvällsmaten snaskade vi på chokladpudding och grädde. 



Detta framför filmen "Little Fockers". 

Nu blir det sängen. Jag ska infinna mig på jobbet 6.00 imorgon. Känns som jag kommer vara trött imorgon bitti, trots min långledighet. 

Nattinatti!

KORS I TAKET!

Nu är jag nyduschad och mör i kroppen. Tobias och jag har nämligen varit ute och joggat. Kors i taket för min del! 

Det gick väl sådär för min del. Mina ben orkade verkligen mer, men mitt flås hindrade mig. Jag flåsade som en storrökande 80 gammal gubbe efter bara ett litet tag. Jag skulle tippa på att jag sprang 2-2,5 km av de 4,5 km som spåret var. Jag är faktiskt nöjd, med tanke på att jag inte joggat på flera år!! 

Förhoppningsvis lyckas jag ta mig ut, eller bli uttvingad av Tobbe, en dag till denna veckan. Mitt flås ska bli bättre!


Såhär "fräsch" såg jag ut innan joggingturen. Efterbild får ni inte!

JAG NJUTER!

Hallooooo!

Jag finns på min balkong, i solen med min nya bikini, eller ja, toppen i varje fall. 



Och denna lilla smoothie som jag mixade ihop av melon, annans, hallon och apelsinjuice. Mums!



Life is good!

DOPPRESENT

I doppresent fick Gabriel detta av Tobbe och mig:



Jennie är ju ett stort fan av "Tummen" så jag hoppas att det blev uppskattat. Och att det blir flitigt använt. Det var kul att det inte var någon mer än vi som köpt liknande saker. Annars är det väl en typisk sak man får vid dop? En liten servis typ? Eller? 
Jag tror inte de fick någon mer i alla fall. Eller jo, en till Tummen pipmugg fick de, fast en orange, och så fick Tummen bestick. 

Men jag har hela tiden kännt mig ganska säker på vår present och jag är nöjd i alla fall. :)

DOP

Ingen vila ingen ro, för idag har vi varit på dop. Det var lille Gabreil Tintin som döptes. 


Handen i munnen, typiskt Gabriel. Händerna är väldans goda förmodligen. för de är alltid i munnen på den grabben. Faster och gudmor Marica som håller i honom.


Lilla fina familjen. :)


Kanonväder väder ute, verkligen inget att klaga på, bortsett om man vill ha bra bilder. I solen tyckte vissa att vi skulle ta, men det gick jag inte med på. Blir så ohyggligt ljust och massa fula skuggor. Här under trädet blev det ganska bra. Vissa av bilderna i varje fall. Motivet är det dock inget fel på. :)


Efteråt blev det smörgåstårta och vanlig tårta. Gott, gott = mätt, mätt! 

Självklart presentöppning också. Och oj vad grejer de fick! Vad de fick av oss, och vad som nu gömde sig i detta stora paket, visar jag er senare. 

Nu blir det promenad med sambon min.

PÅSK

Glad påsk på er! :)

Vi hade en väldans trevlig och härlig påskafton igår. Och jag tänkte sammanfatta den i bilder. 

Började dagen med frukost framför filmen Trassel. Självklart blev det ägg, i alla fall för min del. 



Fortsatte dagen med lunch på balkongen och lite iordningfix innan avfärd till Fredrik och Jennie. 



Vi var hos våra vänner klockan 14.00, allt för att vi skulle lyckas få förätt vid 18.30, huvudrätt vid 20.30 och efterrätt lite senare. Klockan hann dock bli 15.00 innan Jennie, Carro, Gabriel och jag kom iväg för att handla. Lilla bebis hade bestämt sig för att sova länge så Jennie fick väcka honom, stackaren. 

Runt 16.00 hade vi handlat klart. Vi började förbereda inför förrätten. När det var klart blandade vi fördrink. 

Jag fick skjuta korkarna från flaskorna. 




2 msk rabarber/jordgubbssafts koncentrat (skulle enbart varit rabarb, men fanns inte), 1 msk citronsaft och sedan fyller man glaset med någor mousserande vin. Vi hade Billabong sparkling brut, alkoholfritt. Gott blev det! 


Grabbarna hänger på balkongen. 

KORS I TAKET!! 18.30, prick, satt vi vid bordet redo att hugga in på förrätten. 



Som blev en toast skagen, men egengjord skagenröra såklart.


Gott!

Lille Gabbe.



Ja, huvudrätten lyckades vi inte få till i tid. Varför vet jag inte. Eller jo.. Vi tände grillarna 19.30, kanske lite sent. Killarna var lite segstartade med att få ordning på saker och ting och börja grilla. ;) Sedan var det lite dålig fart i den ena grillen först, och köttet tog lite längre tid än planerat, så vid 21.30 fick vi nog mat. Bättre sent än aldrig, eller hur?

Jennie och jag hade köpt oss en liten flaska med mousserande vin, 37,5 cl som vi delade på. Precis lagom för en ammande och en lättpåverkad kvinna. Endast 7,5 % alkohol också. 



Huvudrätten bestod av grillad fläskfilé, färskpotatis i foliépaket, sallad, vitlöksbröd, och grillspett med champinjoner och tomater. 


Ser lite rörigt ut, men gott!

Efter maten hamnade alla i någon matkoma. Så soffan blev vår vän. 


Vi spelade lite ps3 en stund. Killarna åt lite efterrätt, glass, som egentligen skulle varit en lyxig bananasplit med banan, glass, grädde, egengjord chokladsås, hallon, blåbär, jordgubbar och egengjorda maränger. Men det orkade vi inte. 

Tobias och jag var hemma vid midnatt, nöjda över en lyckad påskafton med trevligt sällskap. 

Hoppas ni hade en bra påskafton! :)

SOMMARKÄNSLOR

Idag har Jennie och jag tagit en långpromenad på två timmar. Det var varmt, men skönt! Lite mör i benen var jag allt efteråt. Stackars Jennie, hon måste varit helt slut med tanke på att hon hade en barnvagn att skjuta framför sig i alla backar. Jag var visserligen tvungen att pusha henne lite i en back, men förståligt!

När vi kom hem skrev vi en handlingslista inför morgondagen då det blir trerätters middag. Klockan 14.00 ska vi träffas så vi förhoppningsvis kan börja äta förrätten vid 18.30 ungefär. Ja, det brukar ju alltid lyckas bli så jädrans sent med maten när vi fyra träffas, Jennie, Fredrik, Tobbe och jag. Imorgon ska Markus och Carro också vara med. Så det blir säkert väldans trevligt. :) Fint påskväder har de ju lovat, härligt!

Ikväll ble det grillning på vår fina minigrill. Och sedan avnjöts den goda maten på balkongen, mysigt.


Tobias drack öl. Jag höll mig till ett glas cola. 


Mina blommor på balkongen lever än och påskliljorna som inte var det minsta gula när jag köpte dem blommar nu för fullt! Massa fina gula blommor. 


Grillad flintastek med färskpotatis som vi kokat, plattat till på ett bakplåtspapper, hällt massa olja på, saltat och in i ugnen (aaaasgott!), beasås och sallad. Mums, mums, sommar!!

SKÄRTORSDAG

Nyss hemkommen från en heldag tillsammans med Jennie och Gabriel som spenderats i stan och Knalleland. Väödans trevligt! Men nu är jag trött och vill helst bara sätta mig på balkongen och njuta. MEEEN, jag måste åka och storhandla, själv. Tobbe är och tränar och kylskåpet näst intill ekar tomt, så har inte så mycket till val än att sätta mig i bilen och åka ner till MAXI. Som förövrigt lär vara smockat med folk = JOBBIGT!!! 

Jaja, that's life!

VARNING FÖR MODERNA FONDVALET!

Så fruktansvärt förbannad är jag! Ni kan inte ana!

För någon vecka sedan ringde en kille till mig från Moderna Fondvalet. Han babblade på i 18 minuter och jag satt snällt och lyssnade och försökte förstå den information han berättade. Det jag förstod lät bra, men resten kunde lika gärna varit på grekiska, typ. Allt handlade om pension. Om aktiva sparanden hit och dit och att man kan med hjälp av Moderna Fondvalet påverka sin pension och få ut 20 000:- i månaden istället för 7000:- då det är dags, och sådär 45 år. 

Det lät såklart väldigt bra, men jag förstod inte resten. Mycket för att jag inte intresserat mig av hur det fungerar med pension och alla konstiga begrepp. 

Han sa att han kunde skicka hem en mapp med information till mig där allt står förklarat. Vill jag inte gå med i tjänsten är det bara till att lägga mappen på brevlådan inom två veckor och så har jag inte bundit mig till något. 

Jag var osäker, men han förklarade vidare och till slut lät jag honom skicka hem informationen. Han skulle då spoela in vårt "avtal". Blev osäker och såg till att han verkligen förklarade hur jag skulle gå tillväga för att inte gå med. Jag ifrågasatte "Och om jag inte vill gå med är det bara att skicka tillbaka mappen inom två veckor?" under inspelningen, och han svarade ja. Detta ville jag ha med så jag inte tackade jag till något sedan och att det skulle kunna bli skit av det om  jag inte ville ha tjänsten. 

Efter en vecka fick jag hem en mapp med information. Läste igenom den lite snabbt. Men efter egen övervägning och rådfrgning av mina föräldrar insåg jag att det inte var något för mig. Så när jag haft mappen hos mig i en vecka, prick, la jag den på brevlådan igen, med ett brev i där jag skrev något i stil med "Jag vill tacka nej till er tjänst. Mitt namn och mitt personnummer."

Skönt, nu slapp jag det. Trodde jag. 

Efter kanske två veckor (förra veckan) efter att jag skickat tillbaka mappen fick jag hem en faktura på 620:-, där förfallodatum var den 26 april, cirka 1 ½ vecka efter att jag fått den. 

Ja, skickade man inte tillbaka mappen var det som att man tackade ja till tjänsten. Därav skickade jag tillbaka den i så god tid så det inte skulle riskera att inte komma fram, trodde jag. 

Jag skckade ett mail till dem den 15 april där jag förklarade att jag skickat tillbaka mappen i tid men ändå fått hem en faktura. Fick inget svar ocgh igår, den 20 april, ringde jag till dem och först ifrågasatte varför jag inte fått svar på mailet. Då fick jag till svar "vi använder oss inte av den mailen för tillfället". Nähä, och hur ska jag kunna veta det när det är den mailadressen som står på fakturan? Puckon!

Tjejen jag pratade med kunde inte göra mer än att flytta fram förfallodatumet på fakturan två veckor och sedan viderabefodra mitt mail till de ansvariga. Tråkig attityd hade hon med!

Fick förvånansvärt svar redan igår, alltså samma dag där det stod följande. 

"Hej 

Vi vill bara bekräfta att du fått fakturan med OCR-nr: 10327256XXXX uppskjuten till 10/5.  Vi kommer inte att skicka en ny faktura med anledning av att vi värnar om miljön men det går bra att använda samma OCR-nr och kundnummer då du gör inbetalningen.

När det gäller att du skickat in en ånger kan vi tyvärr inte ge dig några goda nyheter. Vi har dessvärre inte fått någonting från dig och juridiskt sett är det upp till dig att bevisa att du skickade in brevet det datumet du säger att du gjort. Det handlar inte om att vi misstror dig men då vi står under Finansinspektionens regelverk måste vi ha intyg från dig att tackat nej till vår tjänst. 

Om du har fler frågor kring detta är välkommen att höra av dig.

Med vänliga hälsningar 
Theodora
Moderna Fondvalet"

Jag gick i taket! 

Jag har gjort allt rätt och ändå ska jag straffas för att antingen posten inte skött sig eller att de gjort en tabbe hos sig? För jävla illa! 

Kan säga att jag skrev ett ganska så surt mail tillbaka där det syntes hur upprörd jag var. Hoppas på att få svar idag, men det räknar jag inte med. 

Googlade runt lite på Moderna Fondvalet igår. Det var inte svårt att hitta andra som varit med om liknande. Eller till och med fått hem en faktura utan att få hem mappen med information. 

Här och här och här kan ni läsa forum och på svt.se hur folk är missnöjda. Kan säkert finnas de som är nöjda, menjag skulle råda er till att inte gå med. Läsa på innan ni tackar ja i så fall. Verkar ju vara omöjligt att få det uppsagt. 

Kanske att jag var dum som tackade ja till informationen, det inser jag. MEN, säger de att man har två veckor på sig att ångra sig så har man. Då ska det inte vara omöjligt att få det uppsagt.

Men jag ger mig inte så lätt!




BRÖD

På jobbet har vi fått in bröd från en ny leverantör. Östras bröd från Halmstad. Igår köpte jag med mig en limpa hem. 



Stor och tung (!) var den. God också. Och innehållsförteckningen verkade väldans bra. Inga e-ämnen eller konstiga ord man inte kan uttala, alltså inga konstiga tillsattser.



Enligt min bok, "Den hemliga kocken", är det bra om ett bröd väger mycket. Det visar tydligen att det är ett mer "äkta" bröd. Även olika stora hål o brödet skulle vara bra tror jag. Har för mig att det visar att brödet är jäst istället för inblåst massa luft i det. Antar att detta avgör vikten också. 

Jaja, gott var det i alla fall! :)

SOOOOOL

Godmorgon!

Sitter och äter frukost och ska snart bege mig mot jobbet. Där ska jag vara instängd till 18.00 ikväll. Och jag kommer missa det fina vädret. Det är redan 14 grader i skuggan. Enligt smhi ska det bli 18 grader idag och stor sol. Lite deppig är jag för detta. Visserligen är jag ledig onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag och måndag, meeeen, idag är den dagen då det ska bli bäst väder. Hoppas vädret hinner ändra sig till det lite bättre. ;)

Jag blir på så bra humör när solen skiner ordentligt och himlen är blå. Men vem blir inte det?

MÅNDAG

Godafton!

Ojoj, jag har haft fullt upp, därav tyst här. Igår jobbade jag först. Sedan hem för att sitta en liten stund påå balkongen och fånga lite av det härliga solljuset. Fixa iordning sig lite, åka till Tobbes mor och äta för att sedan komma hem och däcka i soffan. 

Idag har jag jobbat. Fort hem, byta om, och åka till Jennie. Vi har varit ute och gått i två timmar ungefär i det underbara vädret! (Gabriel har såklart också varit med.) Det är helt ljuvligt ute! Rena rama sommaren! Jag älskar det.

Enligt aftonbladet ska det vara fint hela veckan. Smhi.se och yr.no säger väl i stort sett detsamma. Jag håller tummarna! 

Nu ska jag laga mat och sedan bänka mig framför tvn och "en unge i minuten".

JA, JAG GLÖMDE JU NÅGOT MER, SÅKLART

Trots allt som hände imorses trodde jag att jag äntligen kommit ihåg allt och satte mig i bilen till Skåne med en bra känsla. Dålig start, men nu kan det bara bli bättre.

Kom till Skåne, skulle ta kort på jasmine när hon öppnade paketen och inser till min besvikelse att minneskortet sitter hemma i min dator. Typsikt! 

Tror jag får köpa mig ett extra och ha i kameraväskan, utifall att jag någon gång glömt.

PÅVÄG HEM, ÄNTLIGEN!


Pust! Jag är trött och mitt huvud är tungt. För lite sömn och lång bilresa och 21 ungar på barnkalas gör nog att huvudet värker lite. Det ska bli skönt att komma hem. Visserligen dröjer det väl en två timmar i alla fall innan jag är hemma i lägenheten. Men då ska jag slänga mig på soffan och ta det lugnt. 


Barnkalas för 21 ungar är inge barnlek kan jag säga. Ändå höll jag mig i bakgrunden. Men min faster Mia sprang som en skållad råtta i stort sett hela tidenö. Och ljudnivån! Herregud!


Man blev nästan lite kocko av det. Kan ju berott på mitt tunga huvud kanske. Fr när det kommer till barn kan jag tåla ganska mycket. Mindre dock när det är barn jag inte känner. 


Ville bara visa en lite konst såhär på slutet också. Gör så om ni kan!

DAGEN KUNDE JU STARTAT BÄTTRE



Goddagens! 

Just nu sitter jag i bilen tillsammans med farmor och hennes väninna. Vi är påväg till mina kusiner i Skåneland. Kusin Jasmine fyller 7 år och det ska såklart firas. :) Eftersom jag inte bara är kusin utan även gudmor känner jag lite extra att jag måste anstränga mig och åka alla dess mil för att fira henne. Men det är såklart kul att träffa dem, och inte bara ett tvåg. 

Min morgon kunde dock börjat bättre. Insåg idag att min hjärna lägger av vid stress. I alla fall om jag inte andas emellanåt.

Det hela började med att jag ställde klockan helt galet inatt när vi kom hem efter att ha varit barnvakt åt världens bästa grabbar. Jag ställde klockan på 07.05, och hade egentligen tänkt att jag skulle åka från Borås vid 7.20-7.30. På denna tid skulle jag hinna snooza en gång, duscha, äta, fixa hår, ta på mig, och kladda på mascara. Låter det omöjligt? Det är det. Jag hann i alla fall inte.

Klockan 7.14 insåg jag mitt misstag. Hoppade in i duschen. Ringde farmor, slängde på mig kläder, blåste håret, fixade håret, packade ner en del till paketet som skulle ner i själva paketet som stod hos mamma och pappa, och 7.45 satt jag i bilen. 

Ville gärna trycka lite extra på gasen, men hade en lustig känsla i kroppen, så vågade inte riktigt. Strax utanför stan stod polisen för blåskontroll. Tur att jag inte körde snabbare! Det klart pulsen höjs lite när farbror polisen vinkar åt mig att stanna, men å andra sidan var jag lugn då jag visste att jag inte druckit. 

Får en grön lampa, kör vidare. Kommer till Svenljunga, springer in på ICA för att köpa frukost och två saker åt farmor som hon glömt. Lungt. Åker upp till mina föräldrar och hämtar Jasmines paket Lugnt. Sätter mig i bilen. Faaaan! Jag skulle ju köpa mobilsurf poå ICA. Bara att springa in igen. Köper påladdning. Faaaan! Nu glömde jag ju mammas dator. Bara att åka upp till päronen igen. Sedan är jag klar och kan åka till farmor. Tur att avstånden inte är så långa i Svenljunga!

Nu är vi i Halmstad, så vi kom iväg tillslut. Men ibland undrar jag vafasen jag tänker med.

NYA KNOPPAR

Godmorgon på er!

Idag är jag uppe med tuppen. Har varit vaken i 40 minuter helt utan anledning. När Tobbe skulle upp till jobbet vaknade jag och var pigg. Visst var det skönt att ligga i sängen och självklart hade jag kunnat somna om i någon timma. Men varför? Jag var ju pigg och skulle vara hundra gånger tröttare när jag vaknade nästa gång. Så jag steg upp. Har en massa saker som behlvs göras. Så jag ska nog kunna hålla mig sysselsatt trotts den ganska tidiga timmen (för att vara ledig så att säga).

Igår när jag var på stan och fikade med Sara (och köpte min underbara klänning) köpte jag även nya knoppar till garderobsdörrarna i sovrummet. Blev helt frälst i dem när jag såg dem på Indiska. Och farligt dyra var de inte heller. Tyckte de var billiga. 


30:- styck, inte helt fel va? 

Gjorde en tabbe dock. Titta på översta bilden, ser ni att den högra rosen har som tre gropar in i mitten i jämförelse med den andra? Inte okej. Så idag, eller i nästa vecka tänkte jag gå tillbaka och få be att byta till en uta gropar.

I AM HAPPY!

Jag har köpt den finaste klänningen!!

De från H&M fanns inte i stan, men de glömdes bort då jag hittade en annan klänning som jag suktat efter ett tag. Såg den på Ginas hemsida och blev kär. Efter ett tag försvann den och jag trodde den var slutsåld, som allt annat jag vill ha. Men när jag klev in i Ginas butik idag var det den första jag såg. Visserligen fanns den bara i 34, men jag tänkte att jag testar ändå. 

Den satt perfa! Den var till och med snyggare i verkligheten än på bild. Jag blev verkligen helt kär! Så den fick följa med hem, plus ett par jeans. 


Mönstret på tuttarna och på själva klänningen. Lovely! 

Jag fullkomligt älskar den! Den enda negativa är att jag inte kan ha någon BH under, men det får gå ändå. 



Dessa jeansen var det. Har likadana i ljusa och jag älskar dem! Tighta, bekväma och snygga, precis så jag vill ha det.

Jag hade presentkort på 300:- och ett fullt stämpelkort och på så vios 150:- rabatt. Så jag betalade 400:- för båda plaggen istället för 850:-. Jag är more than happy!

SLUUUUT

Som jag misstänkte igår är klänningarna som jag skrev om slutsålda. De släpptes idag och jag tänkte först suttit uppe till det att klockan blev tolv inatt. Men jag var så trött och somnade innan filmen var slut som vi tittade på igår. Så jag orkade inte sitta uppe de sista 30 minuterna. När jag imorses klickade in på H&Ms sida vid 9.00 var de slut. Jag vet ju  att dessa specialkampanjer säljs slut fort, så jag är inte förvånad. Dock lite besviken. Får väl ta mig ner till stan och kika istället. 

Nu ska jag duscha och göra mig iordning. Hänga tvätt, slänga i en ny och sedan träffa Sara. :)

FILMTAJM

Yes, nu blir det film. "Fair game" heter den. Har inte hört något om den så jag har ingen aning om den ska vara bra eller inte. Det återstår att se. 

Till filmen ska vi mumsa på snickerskakor som vi gjort. 



Men för att jag inte ska känna mig alldeles för onyttig har jag gjort mig ett litet fat till. 



Jordgubbar och melon. Mums! Och såhär är det. Även om snickerskakor är farligt goda blir jag ganska mätt på dem rätt fort. Och då är det gott med något lätt och fräscht, som frukt. 

Ha en trevlig kväll. :) Eller gonatt!

LOVELY!

Lovely dresses! 


Dessa får gärna hamna i min garderob inför sommaren. Hur fina som helst ju! Och inte direkt dyra heller. Och så är de miljövänliga. Kan det bli bättre?

Jag får sova på saken och sedan se om jag hinner klicka hem dem innan de tar slut.

HLR-UTBILDNING

Goddagens!

Enligt schemat skulle jag få sovmorgon idag och endast gå på utbildning mellan 14.00-16.30, men så blev det inte. Istället blev det jobb mellan 6.00-13.00 och sedan utbildning på det. Lika bra att jobba när man ändå skulle dit kan jag känna. :)

Utbildningen jag var på var en HLR-utbildning. Inom kort kommer vi att få en hjärtstarter, defibrillator, till jobbet och då kommer det en utbildning på den med. Den hade inte hunnit komma tills idag, därför blev det endast HLR:en idag. Så nu kan jag. ;) Ni kan därför känna er helt lugna ifall ni tuppar av på ICA i Svenljunga, om jag jobbar. Jag kommer ta så bra hand om er. 

Nu hoppas jag såklart att det inte ska hända någon något. Men gör det det så känns det bra att man vet vad man ska göra. Jag hoppas bara att jag kan vara lugn och utföra det hela om det skulle inträffa något. Man vet ju inte hur man beter sig i stressade situationer. Men jag tror faktiskt att jag skulle klara det ganska bra.
Nej, nu ska jag umgås lite med sambon min. Kanske baka något gött till sen då vi ska mysa framför TVn med en film. Vi är båda lediga imorgon. Skönt!

TISDAG

Godmorgon godmorgon!

Idag var det ju inget roligt väder att vakna upp till. Åh andra sidan visste jag redan i gårkväll att det skulle regna idag, och vad ska man görqa åt saken? Jag ska jobba mest hela dagen så jag struntar i om det regnar. Det får gärna regna när jag jobbar. Enligt yr.no ska det från och med lördag till söndag vara en stor sol. Och det ska bara regna imorgon också. Så jag ska då inte klaga.
Nu ska jag åka till Svenljunga för att klippa barret lite. Sedan blir det jobb till 18.00. 

Hejsvjes! :)

UNDERBART!

Solen är helt underbar! Men det visste ni förmodligen redan.

Jag har suttit på balkongen lite idag och jag ser nu att jag är lite röd i ansiktet. Hade kunnat sitta där hela dagen om det vore så, men såg hur min bror såg ut i ansiktet efter att ha suttit i solen i fyra timmar. Stoppljus och kräfta säger jag bara. Och jag har ine lust att matcha min arbetsskjorta alldeles för mycket så jag tar det lite lugnt. 

Nu ska jag hoppa in i duschen och gör mig iordning för lite jobb. Har en mesig tid mellan 16.30-20.00. Inte många timmar och knappt att det lönar sig att åka till Svenljunga och jobba. Meeen, varje krona räknas. Många bäckar små blir tillslut en stor å. 

Innan duschen tänkte jag visa några finfina saker från KappAhl.



Tycker att den affären haft en tantstämpel innan, men måste säga att de skärpt till sig ordentligt! Tycker att de har en hel del fint nu. Sådana där söta, romantiska, femenina kläder. Speciellt de här ova, väldigt fina. Och oj vilka fina barnkläder de har. Speceillt dessa små söta klänningarna. Tänk att ha en liten dotter att köpa sådana här sötsaker till. Åh vad kul det hade varit. :)

BABBEL

Idag har varit en av de absolut finaste dagarna på året hittills, och vad har jag gjort? Jo, jag har varit instäng i ett betonkomplex till arbetsplats mellan 11.15-20.30. Lagom kul. Min bror är alldeles knallröd i fejjan och hans mage är brun. Så vill jag med ha det! 

Jaja, jag har ju tjänat pengar. Och förhoppningsvis jobbar jag inte varje dag det blir fint väder. Men imorgon gör jag det, 13.00-20.00. Well, ingen idé att tjura. 

Är hos mor och far och umgås med mig själv. Min bror och hans kompis är i källaren och spelar eller något. Mamma och pappa är iväg på Whiskeyprovning i Skåne någonstans med pappas syskon. Han fick det när han fyllde 50. Tobias är inte hemma, så jag kände att jag lika gärna kunde sova i Svenljunga inatt. Slippa sova helt själv, här har jag ju bror min på våningen under. Och så sparar jag på bensinpengar och miljön. ;)

Nu ska jag äta glass och titta på en film. Och hoppas på att min huvudvärk som kommer smygande försvinner så fort glassen når magen. 

HEJDÅ!

FREDAGSMYS

Nu i eftermiddag när Tobias kom hem från jobbet åkte jag och köpte lite blommor. När jag var på Gekås förra veckan köpte jag en blomlåda nämligen, och nu jäklar skulle här planteras!


Mitt lilla zinkhus med blockljus i köpte jag också på Gekås. 


Visst blev det fint? Helt godkänt för att vara första gången tycker jag. Härmade visserligen min mamma. Men det är väl inte fel att ta efter från de som är duktiga. Köpte en liten kyckling nu inför påsk med, tyckte den passade in bra. 
Påskliljorna kommer slå ut såsmåningom. Alla hade bara knoppar, så jag hoppas att de är gula och fina om några dagar. 


Köpte två för mycket. Så tryckte ner dem i denna krukan. Det blev lite trångt, så jag vet inte om de kommer överleva. 

Vi åkte sedan till MAXI och handlade lite. Införskaffade oss en minigrill. 


Och för att ni skulle förstå hur liten den var ställde jag Tobias 1 ½ liters Pepsi jämte. Liten, men alldeles lagom till oss två.

Grillen är nu tänd och vi ska snart börja grilla. Under tiden dricker jag ett glas vin. Men det blir nog bara ett idag. ;) För imorgon är det jobb.

NÖRD

Nu ska jag sätta mig på balkongen en stund och läsa i min tidning som jag köpte igår. Det är ingen modetidning eller skvallerblaska direkt.



Utan denna tidning. Lite "nördvarning" kanske. Men tycker att vissa sådana här saker är otroligt intressant. Detta är inte den vanliga tidningen utan en specialutgåva. Sådant som handlar om människokroppen finner jag väldigt intressant. Stamceller, arvsmassa, genmodifiering, kloning och organodling är bara några rubriker. Det finns även Evolution, människans fysiska utveckling och lite annt som kanske inte är riktigt lika intressant, men verkligen inte tråkigt att läsa. 

Så, vi får se om jag kan läsa något på balkongen eller om jag blåser bort.

ELLOS

Jag får ständigt hem en massa rabatter från Ellos, bra rabatter. Men det brukar inte alltid finnas så mycket som jag vill ha, i alla fall inte i klädväg. Men nu hade jag fått ett mail om 40% rabatt på valfri märkesvara. Och jag vill verkligen ha ett par nya Converse. Så med denna rabatt skulle jag få betala 420:- istället för 700:- för ett par nya, fina vita Converse. MEN, de skulle inte komma innan 10 juli i så fall. Och så länge vet jag inte om det är värt att vänta. Visserligen 280:- billigare, men det är ju i vår jag vill ha dem. Så jag får suga på den karamellen. Kan ju visserligen beställa ett par och ha dem i garderoben tills det att de andra (nya som jag då köper nu till våren) blir slitna. Eller så kanske jag köper en annan färg om det är snabbare leverans? Hm, I have some thinking to do. ;)

Hittade lite annat, såklatrt.



Träningskläder behöver jag verkligen! Men jag blir lite småsnål, vilket är dumt när det är något jag behöver. Köper jag inte skorna får jag istället rabatt på träningsbyxorna, 160:- dras bort. 

Koftan har jag spanat in länge, och tycker den är väldans fin. Ljusgrejen har jag också kollat på många gånger och skulle bli bra i hallen. Vill ha någon form av mysbelysing där. Och vad är mysigare än levande ljus? 

Älskar änglar! Och dessa var inte så dyra och skulle pryda lägenheten bra. 

Men, räkningar ska betalas och jag är inte gjord av pengar. Så jag får prioritera lite. Se om det är värt det. Men tanke på att jag hittade en del fint på Gina igår. Och våren är ju verkligen på ingång, vilket gör att man kommer vilja ha lite nya vårkläder i garderoben. 

Som sagt, jag behöver fundera lite. I-landsproblem!

...

Livet är inte alltid rättvist. Det vet jag och jag accepterar det. Även om det inte alltid är lätt. Vissa saker är lättare att acceptera än andra. 

Jag accepterar detta, men kan inte släppa tanken. Jag blir ledsen av tanken. Men jag antar att det är det som kallas livet. Det är inte alltid lätt.

GINA

Jag kikade in på Ginatricots hemsida, och oj vad mycket fint det fanns!


Bland annat dessa klänningar. Den vita har jättefina mönster på sig som inte syns på bilden. Tänk att ha den en sommar, med brunbränd hy. 



Dessa bikinisar var väldans fina tyckte jag. Och så hade de en "One piece". Och jag älskar ju min, äkta vara visserligen. Men att ha en till hade varit underbart! Och denna variant kostade inte lika mycket som en riktig One piece, vilket pasar min ekonomi bättre. Kanske blir en sväng till Gina imorgon?

DAGENS

Idag har jag alltså varit ledig, vilket har varit otroligt skönt. Och jag som först trodde att jag skulle sitta hemma och slappa hade helt fel. Eller ja, ska jag vara ärlig så var det nog inte det jag trodde trots allt. Jag hade nämligen stora misstankar redan igår att det skulle bli så att jag spenderade dagen tillsammans med Jennie och Gabriel, och så blev det. 

Jag gjorde mig iordning för att möta upp Jennie och bebis för en promenix. Innan det förevigade jag dagens klädsel. Och mitt hår som blivit otroligt långt, för att sitta på Sandra Noréns huvud i varje fall. 


Åh, jag uppskattar verkligen när jag får ta på mig normala kläder och fixa iordning mig lite. Man blir ganska trött på att gå i ICA-kläder med håret i toffs. Även om jag nu föredrar att ha håret uppsatt, även lediga dagar. 

Innan promenaden lekte jag mer fotograf och använde mig själv som modell. 



Efter promenade följde Jennie och Gabriel med hem till mig och vi lagade mat. Kyckling/broccoli/fetaost paj blev det. Och det blev väldans mumsigt. 



Sedan satt vi mest och pratade som vanligt och så gosade jag lite med Gabriel såklart. 



Han var snygg i dregglisen han fick av mig och Tobbe. 



Efter att mina gäster gått hem åkte Tobias och jag för att skriva på ägarbeviset till min bil ytterligare en gång. Det hade tydligen blivit något strul med detta förra vi skickade in. Sedan tog vi en lite promenad och nu sitter jag här i köket och knappar. Men ska nu förflytta mig till soffan för att titta på film med Tobias. 

Långt inlägg och bildchock. Men det kan ju vara kul att se lite bilder, det tycker i alla fall jag. 

Vi hörs!

GODMORGON

Godmorgon! Nu har jag varit vaken en timma men låg och drog mig i sängen ett tag, vilket var skönt. Nu sitter jag framför tvn och myser med god frukost. 


En kopp grönt te med honung, vaniljyoghurt med hallon och en smörgås med ost och skinka. 

På tvn tittar jag på Quack Pack på Disney Channel. ;)

Åh, jag älskar mina mornar då jag är ledig och kan sitta och slöa vid tvn och äta god frukost. Standard är alltid vaniljyoghurten. 


En sådan här måste alltid finnas i kylen. God att blanda med det mesta, hallon, jordgubbar, päron, russin, müsli, flingor, sylt, you name it!

STORT PAKET

Hej och hå! Idag har jag jobbat hela dagen. Eller ja, inte överdrivet många timmar, utan en vanlig arbetsdag. Men mellan 11-18, och hela dagen har ju gått pga det. En skittid egentligen. Men alla tider kan inte vara perfa, eller hur?

När jag kom hem åkte vi och hämtade ett paket på MAXI.



Stort var det. Enligt uppgifterna jag fått på internet skulle det väga 5 kg. Men det visste jag att det inte kunde göra, och det gjorde det såklart inte. De som skrivit in vikten har nog inte så bra uppfattning och vad saker och ting väger. 

Jag kan inte riktigt berätta vad som är i, mer än att det är Gabriels doppresent. Jennie är ju en av mina flitigaste läsare. Så ni får helt enkelt vänta tills efter dopet. 

Nu ska jag fortsätta titta på desperata hemmafruar.

FIRST AID

Tobias är iväg och köper cola. Det sög förmodligen för mycket i cola-tarmen för att kunna titta på en film utan den. Så under tiden tänkte jag visa min fina lilla "First aid" låda som jag köpte på Gekås. Har letat efter en sådan sen vi flyttade, och nu hittade jag en. Liten och precis, perfekt helt enkelt. 



LÖRDAGSMYS

Lördagskvällen spenderades hemma hos Jennie, Fredrik och bebisGabriel. Vi anlände 17.30, då Jennie, Gabriel och jag åkte och handlade lite mat. Allt i hopp om att maten skuölle serveras i lagom tid. Det var nämligen vårt mål denna kväll, då vi någon gång inte fått mat innan 22.30, vilket är på tok för sent. 

Vi påbörjade maten. Och allt verkade bra, först. Men tiden sprang iväg. Och inte innan 21.00 var maten klar och vi kunde sätta oss och äta. Så vi misslyckades lite med vårt mål, men det blev tidigare än sist. 

Maten, som bestod av fläskfilé som vi fyllde med fetaost och sedan rullade in i parma skinka, potatisgratäng, stekta champinjoner och sallad blev i alla fall utsökt! 

Efter maten blev det Wii. Och cupcakes som Jennie bakat. :)


Jennie och jag boxas. Jag vann ;)


Mariocart blev det också. 

Trevlig kväll! :) Måste snart göras om. 

Nu ska Tobias och jag titta på film och snaska på något gott till, eller göra milkshakes. Det förtjänar vi då vi städat hela lägenheten idag.

SOMMAR?

Klockan är 23.30 och det är 10,6 PLUSgrader ute. Var bara tvungen att påpeka detta. Det var nästan så jag slängde av mig kläderna innan när vi var påväg från Fredrik och Jennie. 

Godnatt!

PAKETET INNEHÖLL

Gabriels lilla paket innehöll denna otroligt fina fiskar/pippitröjan.



Och en söt liten dreggelhaklapp med Tummen, som Jennie gillar starkt. 



Han kommer bli så snygg så!

BORTBJUDNA

Om en sisådär 45 minuter ska vi kila iväg till Jennie, Fredrik och lille Gabriel. Vi ska laga och förtär mat, spela wii och umgås. Kommer med all säkerhet bli väldans trevligt. :)

När man går bort har man ju ibland med en blomma, en flaska vin eller något annat, om man är vuxen. Vi har med en lite present till Gabriel. En liten vårpaket helt enkelt. 



Paketet innehåller två ting. Den ena var meningen att vara en liten vårgåva, den andra var menat att vara en liten extrapresent utöver dopåresenten han kommer få på sitt dop i slutet av denna månad. Men som jag misstänkte kunde jag inte hålla mig tills dess. Han får båda nu. Åh, de är så söta! :) Har man ingen egen bebis att köpa till är det ju tur att det finns andra bland vännerna, ja, en just nu då.

Vad det är i paketet får ni se sen. Tidsinställer ett inlägg. Vill inte riskera att Jennie klickar in här och ser vad det innehåller innan hon öppnat det. 

Och på tal om doppresent har Tobias och jag idag fixat den. Blir nog väldans bra, och förhoppningsvis uppskattat. :) Känner mig dock inte så nervös.

BADRUM

Något jag saknar i vårt badrum är förvaring. Det finns endast ett litet badrumsskåp. Och jag skulle så gärna vilja ha ett lite förvaring så man får plats med handdukar till exempel. Därför funderar jag på att införskaffa ett tvättställsskåp. 

Och de har ett på IKEA som ser helt okej ut och som inte kostar så mycket. Och enligt mina beräkningar bör det passa och få plats. 



Jag hoppas verkligen att det fungerar med detta skåpet. För prata med mor min och se vad hon tror. Hon är bra på sådant här med vad som får plats och ser bra ut och sådär. 

En ny toasits är verkligen välbehövligt då vår är lite sprucken. Vi tjatade på hyresvärden när vi flyttade in. Men han är dryg. Nu har han förmodligen glömt av det och jag orkar inte ringa.

SKÅL!

Jag dricker ett glas vin och lagar lite mat. Tobias umgås lite med en kompis som mellanlandade här under tiden han väntar på bussen. 

Idag kör vi på ett ekologiskt vin.



Till detta ska vi äta stekt lax, grönssker i ugn med fetaostcreme. Mumma!

När vi ändå var på systemet köpte vi några flaskor till. 



Varav ett är både ekologiskt och fairtrade-märkt. Om de är goda är en annan sak. Jag håller ju på att lära mig dricka vin, men jo, måste nog säga att jag nu gvillar vitt vin. Kanske beroende på vad för vitt vin.

KAFFE

Denna veckan har bestått av mer jobb än vad som först var meningen. Enligt mitt schema skulle jag endast jobba två dagar i kassan, 9 ½ timma (effektiv arbetstid utan raster så att säga) denna veckan sammanlagt. Istället har jag nu jobbat fem dagar, ca 30 timmar, och varit i frukten fyra av dessa fem. Jag bugar och bockar! Mer pengar i plånboken är inte fy skam. Speciellt inte med tanke på att jag brände av 2000 riksdaler igår på det stora gula varuhuset, Gekås.

Dock känns det att man blir trött av att stiga upp 5.20-5.30 fyra dagar i rad när man inte direkt är van vid det. Så imorses kom jag knappt ur sängen och det kändes en aning lurigt att köra bil när ögonen gärna ville åka igen. Men jag klarade mig till jobbet, och väl där piggnade jag till. När jag kom hem kraschlandade jag i soffan. För att jag inte skulle somna drack jag en kopp kaffe och tog lite mörk choklad till. 

Jag som inte ens gillar kaffe. 



En av mina sex nyinvesterade koppar (köpte tre olika mönster). Tycker att de är otroligt vackra! Och speciellt detta rosenmönstret gillar jag. Mina krukor i vardagsrummet matchar koppen väldigt väl.



Nej, nu ska jag hoppa ur jobbabrallorna, ta på mig vanlga kläder, och åka iväg och fixa mat och så inför kvällen. 

Vi hörs!



update:
Chrille, nöjd? ;)