HELGEN

Helgen har inte varit allt för händelserik. I fredags var Tobbe och jag som sagt hos Markus och Carro och åt lite gott och hade det trevligt och mysigt. Tack för det! :) Det blev inte alls sent så Tobbe skulle upp och jobba på lördagen. Och eftersom bussförbindelserna är så dåliga på helgerna så fick jag ta en buss 9.30 från Borås. Visserligen inte så tidigt, och skönt att komma upp i tid.

Har även packat i helgen. Tidigt tycker en del, men då jag jobbar hela nästa helg, och går i skolan på vardagarna så finns det liksom inte så mycket tid. Även med tank på att en del kläder behövs tvättas och strykas också. Så jag har i stort sett blivit klar med klädpackningen, och det känns skönt. Konstaterade verkligen att jag hade för mycket kläder nu. Fick sålla bort en massa klänningar.

Var även på namnvälsignelse i lördagas. Det har man istället för dop. Och det var min kusin som "döptes". Känns konstigt att säga kusin, då hennes mamma, alltså min moster, är ett år äldre än mig. Inte ens det egentligen. Men det var i alla fall kul att se lilla Amalia för första gången. :) Eller liten och liten, hon är sju månader redan. Tiden går fort!


Mormor Birgit och Amalia


Amalia och mamma Lina

Tråkigt inlägg! Men nu ska jag packa ihop lite saker inför skolveckan, och sedan ta bussen till min älskling!

COD

Nu har Carro och jag spelat Call of Duty, även kallat COD i förkortad form. Det var våra gubbar som tvingade oss, eller min övertalade i alla fall mig, till att spela. Jag tyckte faktiskt att det gick ganska bra, med tanke på att det var första gången. Carro, nästa lan kanske vi kan vara med på. ;) haha

Nej, men nu blir det tacopaj och lilte fredagsmys hos Markus och Carro. :)


NYBAKTA SCONES

Ja, det har Tobias och jag ätit till frukost. Mycket gott!

Nu ska vi ta en prommenad i det fina vädret, och det ska bli så skönt. Det kryper i benen på mig! Måste tyvärr jobba sen. Tackade ja, men känner inte alls för det, men men, pengarna behövs. :) Om jag inte skulle jobbat hade jag kanske pallrat mig till gymmet, men det får bli en annan dag.

NATTAMAT

Matlagningen är i full gång! Sent, jag vet. Men Tobias slutade inte jobba innan 21.00, och efter det åkte vi till MAXI och inhandlade lite diverse mat. Bland annat lunch tills imorgon, som kommer bestå av kotletter och potatismos med kokta morötter till, och sås såklart. Inhandlade även dagens kvällsmat som blir bandpasta och dillsås med kräftstjärtar, mumma! Köpte även några extra morötter som jag skar upp i stavar som jag ska ha till filmen som vi ska titta på när maten är klar. Det blir första Pirates of the Caribbean, Tobbe har inte sett den, konstig nog. Trodde att alla hade gjort det.

Idag är det bara 2 veckor kvar innan vi åker. Härligt! Nu börjar nedräkningen på riktigt.

Och imorgon är det torsdag, vilket betyder att Sandra är ledig, hurra!

Nej, nu har pastan kokat klart. Mat, film och mys! Godnatt!


GNÄGG!

Ja, en liten plugghäst är vad jag är! Gnägg på dig!

Nu har jag gjort klart en geografiuppgift, bara en kvar. Fast den ska vi og jobba med nästa vecka, så behöver ju inte göra den nu. Kanske bra att börja dock, med tanke på att jag är borta två onsdagar.

Hur som! Idag var jag på Göteborgs tingsrätt med företagsekonomi B klassen. Det var kul och skönt att komma utanför skolans fyra väggar. Välbehövligt är ett annat ord som passar väldigt bra också. Vi fick sitta inne och lyssna och iakta två olika mål. Ett som handlade om olaga hot, och ett som handlade om försök till bedrägeri. Ganska intressant, men väldigt givande måste jag nog påstå. Man målar ju alltid upp en bild om hur det ska se ut i rätten. Hemskt, med en elak domare, och hårda människor runt om. Men jag tyckte att det var en ganska behaglig stämning i rummet. Kan visserligen varit för att jag varken var offret eller den åtalade. Men rummet var ganska litet och gemytligt, för att vara en rättssal. Domaren, som snackade med oss i början och lite i slutet var en härlig skåning, som nu är bosatt i Borås visserligen. Han kunde fälla ett litet skämt emellanåt när offret eller den åtalade sagt något. Vilket lättade upp stämningen.
Varje mål tog ca. 30 minuter, inte alls länge. De måste beta av en hel del mål om dagen. Tänk att det är ett arbete, sitta och lyssna på människor och sedan ge ut en dom. Vi fick inte reda på vad domen för de olika fallen blev idag. Men domaren lovade att maila vår lärare Danny (de två var nämligen buddies) om vad domen för de två olika fallen skulle bli. Så förhoppningsvis får vi reda på det på fredag, annars i nästa vecka.

Om någon känner för att åka dit kan man nog typ bara boka in sig, så får man vara med. Var en massa andra skolungdomar där som säkerligen också hade studiebesök, eller liknande.

TISDAG 26/1

Idag har Tobias och jag lagat gulaschsoppa och bakat scones till middag/kvällsmat. Det blev väldigt gott må jag säga. Och vad lätt det var att baka scones! Har aldrig gjort det innan, men tror banne mig att jag ska baka det i helgen till frukost och överraska familjen. Mumma!

Lånade Maries bil och åkte hem till Svenljunga en snabbis. Underbart att få sitta själv i bilen, lyssna och sjunga till hög musik och svischa fram i mörkret. Tankarna flödar, men jag mår bra.

Nu blir det nog Paradise Hotel. Skäms nästan för att erkänna att jag börjat titta på det. Korkat program egentligen. Har inte följt det från början, men nu börjar jag nog komma in i det. haha.

Godnatt

TIME TO SAY GOODBYE ?



Mitt hjärta är trasigt, inte helt. Kanske är det dags att försöka läka det, på egen hand.
Kanske är det dags att släppa taget om hoppet på riktigt.
Kanske är det dags att säga hejdå,
till det som var, och till det som kunde blivit.

Jag behövs inte längre, det är dags att gå vidare.

Är det inte lustigt, hur ett misstag kan orsaka sådan skada och smärta?


BAD GIRL

Burrr vad kallt det är ute! Har nyss varit ute med Lucky i 30 minuter eller något och kyla riktigt bet i kinderna och låren. Jag skulle haft långkalsonger och jag varit smart. Vi var i alla fall ute och sprang uppe på kullen, lekte med pinnar och snö. Skönt att röra lite på sig. Har annars varit en ganska slö dag faktiskt. Jag tog ut kompledigt idag. haha. Eller ja, rättare sagt skolkade jag. Men vill inte kalla det skolk egentligen. Då jag gjorde engelskauppgiften hemma, och i matten ligger jag redan före. Och om några veckor är jag klar med matte C, så jag kände att jag fick ta lite ledigt idag. Med tanke på att jag jobbade hela helgen med.

Nej, fy mig egentligen! Hoppas inte mamma ser detta. ;)

Så, mer än att ha gjort min jobbiga engelska uppgift, som betyder att ha läst bla ett av Omamas tal och analyserat det, så har jag inte gjort ett skvatt idag. Tittat på TV, ätit, och gosat lite med Tobbe. Fast han har suttit en hel del vid datorn. Lite för att jag skulle kunna koncentrera mig på att plugga.

Nu blir det kanske mer plugg, om jag hittar inspirationen till det. Finns risk för att det blir TV eller slösurfing annars.

På talom "Bad girl", som min rubrik lyder, så har jag låten "Bad boys" med Alexandra Burke Feat. Flo Rida på hjärnan. Tycker visserligen att det är en svängig låt.

CONFESSION

Ja, jag har ett erkännade att tillkännage..

Jag har mycket kläder! Något fruktansvärt egentligen. För mycket, nästan. Jag får inte ens plats i mina två 60 cm breda garderober. Men jag tänker inte sluta köpa nytt. :P Kanske tänka mig för innan mina inköp, men inte sluta. Det är ju tråkigt. haha. Men nu blir det utrensning på en del. Är dock så fruktansvärt dålig på att rensa ur kläder, eller saker överhuvudtaget. Det kvittar att en tröja legat och tagit plats i garderoben i ett år, utan att bli använd. Jag tänker ändå att "den kan vara bra att ha någon gång" eller "Den ska jag börja använda igen". Händer det att den lämnar sin plats i garderoben? Nja, ganska sällan. Så jag får skärpa mig! Jag behöver nästan hjälp med att rensa ur kläder.

Back to work, sedan riktigt work på ICA till 22.15.


Update
Mitt rum ser ut som hej kom och hjälp nu! Ett tips, börja inte rensa ur garderoben om du inte har mycket tid. Har iaf lyckats rensa ut lite saker, mest pyjamasar/myskläder och träningskläder som legat och skräpat. Det var svårt att rensa ur min SIK dräkt. Buhu, ibland saknar jag faktiskt fotbollen. Nej, dags att byta om till röd skjorta och svarta byxor. Jobbet väntar.

HOPE FOR HAITI

Igårkväll gick det "gala" på SVT 1 som hette "Hope for Haiti now". Jag tror att den sändes direkt från London, om jag inte är helt ute och cyklar nu? Tittade i alla fall en stund på den, och det var diverse stora artister som upträdde. Även kändisar som satt och tog emot telefonsamtal från människor som skänkte pengar. Hur som, Beyonce uppträdde sin ganska uttjatade låt Halo, MEN herrejävlar vad bra det var! Hon sjöng endast till ett piano, det var så otroligt fint. Jag fick rysningar, på riktigt. Jag har vetat att hon är bra, men har nog fått upp ögonen för henne på ett annat sätt. De enda låtarna jag hört från henne, är de som spelats sönder på radion. Men nu har jag laddat hem ett album av henne, inte hunnit lyssna igen det riktigt, men har hittat en annan låt jag gillar, Broken-Harted girl. Iofs, det kanske också är en radioplåga? Jag är inte så insatt då jag inte lyssnar på radio så mycket. Men har den inte spelats på radio än, så lär den väl göra det.

Här är klippte från när Beyonce uppträdde. Inte lika bra som på TVn, men dugligt.

LEDIG DAG

Torsdag idag = Sandra är ledig. Och jag verkligen njuter! Veckan känns så kort, och tiden flyger förbi tack vare det.

Idag åkte Tobias, Markus, Carro, Lina och jag en sväng till Ge-Kås. Det var väldigt behagligt att gå där inne idag, då det inte var något folk knappt. Jag köpte inget roligt alls, men ändå gick det år 400:-. Bara på sådant som jag behövde, nästan. En maybelline mascara, och ett under/stärkande naglack i samma märke, deo, sockar, spänne, toffsar, örhängen och hörlurar. Sedan var det nog inget mer, tror jag. Men alltid kul att göra så utflykter.

När vi kommit till Borås igen så tog Carro och jag oss en prommenad på kransmossen. Det blev 5km spåret idag i rask takt, så jag känner mig duktig. :) Hamburgaren från Burger King är borta i alla fall. Tror faktiskt att jag ska dra med Carro minst en dag i veckan när våra gubbar ändå jobbar. Så nu vet du vad som väntar dig Carro. ;) Skönt att röra på sig, och har ju inte varit så duktig på att vara på gymmet regelbundet det sista. Har bara kortet februari ut, sedan är mitt medlemskap slut. Skönt och bra då det kostar mig nästan 300:- i månaden, och så lite jag har tränat det sista så har jag inte har det inte gjort valuta för pengarna, eller vad säger man? Men det är ändå tråkigt då jag gillar Studio Aktiv. Passen, gymmet, personalen, omklädningrummen och bastun! haha. Tycker inte det är så kul att gå dit själv, men kanske kommer tillbaka någon gång.

Nu ska här skrivas på en Svenska C uppgift. Blir nog en krönika och något mer. Hejsvejs!

3 veckor..

.. sedan befinner jag mig långt härifrån! Det ska bli så otroligt härligt att få åka iväg. Det ska bli så himla kul, och jag längtar så jag snart spricker. Har inte tänkt på resan så mycket, trotts att vi beställde i augusti, kanske (?). Det är nu när det börjar närma sig som tiden liksom nästan vill snigla sig fram. Iofs, förra veckan tänkte jag att "nu är det en månad kvar, pust", och det känns som det var nyss, så veckan har faktiskt gått ganska fort.

Jag vill börja packa, helst nu på en gång. Älskar att packa, men avskyr att packa upp. Om jag fått bestämma och inte hade stört mig på att en väska ligger och stökar på rummet, så hade väskan säkerligen kunnat ligga kvar tills alla kläder och saker i den använts. Så att den liksom tömts automatiskt.

I söndags klickade jag i alla fall hem en del grejer från H&M, och håller nu tummarna på att allt hinner komma innan jag åker. Tobias beställde också en del, och såklart fanns alla hans grejer på lager och levereras förhoppningsvis denna veckan. Några av mina saker kommer visserligen med den leveransen.

Här finns jag mellan 10 och 24 februari.
Dive inn resort, Sharmel Sheik, Egypten.


Curious..

Igår var det någon som verkligen var nyfiken på mitt liv. Det händer emellanåt att den ena linjen på statistiken skjuter i höjden. Visst, den är alltid lite högre än den blåa linjen, men när det är en skillnad mellan de två linjerna på nästan 20 sidvisningar så är det lite intressant. Då blir jag nyfiken på vem och varför denna/dessa pesoner besökt bloggen så många gånger en dag. Givetvis är det kul, men jag undrar ju om det är något smaskigt rykte som går om mig, och de hoppas på att få reda på något från bloggen. haha. Nej, lite skämt å sido, men nyfiken, det blir jag.

Nu har jag sahällskunskap B, och det är inte kul. Vet egentligen inte riktigt varför jag valde till denna kursen. Eller jo, det vet jag. "Det är bra att ha" tänkte jag, dumma mig, alltid vill jag vara så ambitiös som det bara går. Nu är det ju knappt ett haövår kvar, så det känns ju inte rätt att hoppa av en kurs som jag redan gjort lite mer än hälften på. Det är bara att härda ut. ;)

Om 40 minuter är det lunch. Då blir det lunch på Olivien för Jesper, Chille, Ewers och mig. Gott ska det bli, hoppas jag. :) Blir som old times, nästan iaf. Eller old och old, som för sådär ett år sedan eller något, eller ett och ett halvt. Då spenderade vi en hel del pengar på lunch utanför skolan. Länge sedan sist, men ibland får man lyxa till vardagen lite.

Nej, dags att skriva så tangentbordet ryker den sista tiden.

skoooolan

På schemat idag står det, Engelska C, Matte C och sedan jobb efter skolan. Det första jag får reda på när jag kommer innanför dörren till skolan är att Cissi är sjuk. Så just nu sitter jag ensam på ett elevkontor och gör ingenting. Jag ska ta mig i kragen strax och fortsätta med uppgiften "Famous speeches", men jag är trött. Behlver sova! :D Det blev sent i helgen, alldeles för sent skulle jag vilja påstå. Länge sov jag inte heller, fast jag hade chansen. Tobias sov mest hela dagen, under tiden som jag pluggade. Nu hoppas jag verkligen att jag får bra betyg på geograiuppgiften, så många timmar som jag arbetat med den. Åtta sidor tror jag det blev. Men glömde förklara och skriva om tre ord. Hoppas att min lärare liksom kan missa att se det. haha. Annars får jag välkompletera med det efteråt.

Nej, dags att försöka använda tiden effektivt, annars kommer jag bara svära på mig själv för att jag har en massa att göra hemma sedan.


Grattis, grattis

Grattis, grattis till Frida som fyllde 18 år i fredags! :)

Det var även då jag och mittkörkort fyllde ett år tillsammans, Grattis till oss! :)

Och idag fyller min far 49 år, Även grattis till honom. :) 


Plugga

Hur kul är det att behöva plugga en lördag? Inte alls kul, men jag måste, så det finns inget annat att göra. Men google vill inte fungera! Hur troligt är det? Alla andra sidor fungerar, UTOM google.se. Det står något, likadant som när internetanslutningen inte fungerar. Men internet fungerar ju. Skumt!

Har varit i byn på lite ärenden idag. På apoteket och blomsteraffären bland annat. Ikväll blir det kalas för mig och pappa. :)


Sjuk?

Ligger i Tobbes säng och tittar på TV. Har legat här i en sådär 4 timmar nu. Gick hem vid lunch och skippade sista lektionen, då jag inte mådde bra. Mådde illa och konstigt, så kände att det var bäst att kanske gå hem och vila. Sagt och gjort. Sov i några timmar, vilket var skönt. Nu mår jag bättre, men det känns ändå lite konstigt i magen, kan iofs vara för att jag inte ätit på hela dagen. Kanske bordeäta något. Sjuk ska jag inte bli!

Well well, nu ska jag fortsätta titta på Ghost Whisperer.

Ledig torsdag

Skolan har börjat igen, och jag tycker att det är skönt! Äntlligen får man lite rutin på vardagen igen. Upp vid samma tid alla dagar, lunch serveras samma tid och man vet vad man har att göra. På något sätt känns det som att jag hinner med mer när jag går i skolan och har mindre tid, än vad jag hinner när jag är ledig. Man blir ganska förslappad på lov, och det behövs väl få bli så också emellanåt.

I tisdags var Tobias och jag på bio, Luftslottet som sprängdes. Den var väldigt bra faktiskt. Många säger att den var den bästa av filmerna baserade på Stieg larssons böcker. Men jag vet inte om jag håller med om det. jag kan inte säga vilken jag tycker var bäst. Och om det nu är någon som inte sett filmerna, vilket kanske inte är så många, så se dem!

Nu ska jag fixa iordning mig lite grann och kila iväg till gymmet. Torsdagar kommer från och med nu vara min lediga dag, då jag inte har några lektioner. Skööönt! Så idag blir det lite träning och sedan lunch/fika med Lina tror jag. :)

Hejsvejs!

Födelsedag

Nu börjar min födelsedag lida mot sitt slut. Men det gör ingenting. Har varit en bra dag. Nästa helg blir det kalas, trevligt.

Tack allihopa för de fina presenterna! :)

Tobbe och jag var ute och åkte pulka innan borta på Kransmossen. Den backen var inte lite brant! Herre jävlar vad det gick! Att föräldrar låter sina barn åka där är nästan obegripligt. haha. Jag åkte både pulka och tefat. Och på sista åket hoppade det till så, så jag flög en bit upp och landade stenhårt på min rumpa. Har ont, och kommer ha ett härligt blåmärke på stjärten imrogon tror jag. Ajaj!

Nu ska Tobbe och jag titta på film!


Molly igår. Hon har en förkärlek till tofflor och skor. :D

Idag är det ingen vanlig dag...

..för idag är det min födelsedag! Hurra, hurra, hurra, hurra! :)



19 år. Ingen speciell ålder, men det är ändå min födelsedag. 


bläääööö

Igår hade jag det såhär mysigt innan jag gick och la mig.


Älskar vår öppnaspis.

Nu ska jag äta frukost.


Smoothie a la Sandra. -Banan, hallon och fruktdryck med smak av hallon.

Utomhus

Har blivit dåligt uppdaterande på lovet, men vem bryr sig. De senaste dagarna har jag iaf varit ute en hel del. Både i måndags och igår var Tobbe och jag ute och gick. Vi tog 5 km spåret borta på kransmossen. Och idag har vi varit ute tillsammans med Daniel och Jocke på en sjö och pimplat. Vi grillade även korv. Iofs, jag fiskade inte så jättemycket. Fick leka och hålla igång Lucky då hon frös så hon skakade annars. Men det är härlgt med frisk luft, även om det bölev väääääldigt kallt om tårna en stund, innan jag värmde dem mot elden.


Kransmossenprommenad



Tobbe borrar hål i isen så vi kan fiska.

Värme V.S. Kyla

Igår morse när jag vaknade visade det sig att jag mottagit ett mms från min käre kompis Jesper. Han befinner sig, eller befann sig kanske jag borde säga (tror nämligen han sitter i luften nu) i Tahiland. Där har han spenderat 2 veckor tror jag. Lite fusikigt kan tyckas. Hur som, han skickade iaf ett mms till mig, innehållande en bild på en halvnaken Jesper sittandes vid en pool, med glajor som vilken stekare som helst. Det såg rätt härligt ut faktiskt. Med tanke på att jag vaknade upp med -10 grader ute och 20-30 cm nysnö. Jag kontrade med en bild lite senare på dagen. En härlig bild från vintervädret som nu råder i vårt avlånga land.



V.S.



Jag måste säga, att hur skönt det än ser ut med sol och värme, så älskar jag vädret som råder här nu. Riktig vinter! Älskar att vara ute, bara jag får bestämma när jag ska gå in. Men, jag längtar såklart till värmen. Och om knappt 5 veckor är det min tur. :)

By the way, grattis Jesper på 19 års dagen. :)
om tre dagar är det min dag

2010

Gott nytt år, god fortsättning, eller vad man nu säger.

Nytt år.. hur det blir får tiden avgöra. Men jag tror och håller tummarna för ett bra år. :)

År 2009 är ett år som både kommer minnas med skratt, sorg och smärta.
Jag var på en rolig och intressant resa med min älskling och hans familj. Jag har fått nya vänner, som jag är så tacksam för. :) Jag har fått bättre kontakt med en äldre vän, vilket jag är väldigt glad för. Samtidigt har år 2009 fått mig att må skit. Jag har känt en smärta som jag aldrig känt innan. Ensamhet, oduglighet och rädsla är bara några få ord som beskriver en del av det jag kännt under större delen av det gångna året. Att en annan människa kan orsaka sådana känslor hos en annan människa borde inte vara tillåtet. Men vad är det man säger? "Det som inte dödar, härdar/gör en starkare". Livet är inte lätt, man stöter alltid på hinder eller svårigheter. Men det lär inte bli lättare bara för man grämer sig över dem. Så jag har försökt att se något positivt i soppan som varit/är. Jag försöker att tänka på situationen så lite som möjligt, just för att det är något smärtsamt. Men hela tiden blir jag påminnd. Men, tiden läker alla sår, eller? Antagligen så får jag vänta och låta tiden göra sitt. På ett eller annat sätt så kommer det att bli bättre. :)