BUMPY RIDE

Mohombi - Bumpy ride

Härlig låt! Gillar rytmen i den. Den får mig på bra humör. Bra låt att ha när man städar. Allt blir roligare om man har musik som man kan svänga höfterna till och sjunga med i.


ERNSTS LAXLÅDA

Nu har jag lagat mat, Ernsts laxlåda. Det var busenkelt att göra! Låter som en lyxig och lite avancerad rätt, men verkligen hur lätt som helst att göra. Ett tips är att koka potatisen dagen innan så den hinner kallna till man ska göra laxlådan. Här får ni receptet!

Till 8 portioner

Ingredienser:

2.5
kg potatis, kokt kall
1 msk smör
500 g laxfilé
500 g lax, gravad
2 knippor dill
10 st ägg
2 dl grädde
8 dl mjölk
Salt, efter smak
Peppar, efter smak

Gör så här:

1. Sätt på ungen på 200 grader.
2. Ta fram en ugnssäker form.
3. Skiva den kokta potatisen.
4. Smöra formen.
5. Bottna formen med hälften av potatisen.
6. Lägg gravade laxskivor över potatisen.
7. Skär laxfilén i bitar och lägg i formen.
8. Krydda med salt och peppar.
9. Grovhacka dillen och strö över laxen.
10. Lägg på sista lagret av potatisen.
11. Knäck äggen i en skål och vispa ihop tillsammans med grädde och mjölk.
12. Slå äggstanningen i formen.
13. Tryck till med en sked på toppen av ingredienserna i formen. Det gör att äggstanningen kommer ner även till det understa lagret av potatisen.
14. Grädda i cirka 30 minuter tills äggstanningen är fast och översta lagret av potatisen har blivit gyllenbrun.


Voilà!

Jag gjorde dock endast halva receptet, och det ser ut som att det kommer räcka gott och väl till oss (4 personer). Fick ha inne den i ugnen i säkert 50 minuter då äggstanningen inte ville stelna riktigt till en början. Har inte smakat än, men jag hoppas att det blir gott, annars varnar jag er.


TRÄNING



Denna bilden är tagen i november för två år sedan. Jag ska iväg och träna aerobic som jag gjorde varje onsdag. Jag tyckte det var otroligt roligt. Efter julen fortsatte jag inte men började i stället träna på Studio Aktiv. Jag var väldigt aktiv där i ett halvår ungefär. Under sommaren hann jag inte träna så mycket då gymmet låg i Borås och jag jobbade i Svenljunga och dessutom var jag i Kroatien på semester. När hösten började tänkte jag ta tag i tränandet, så blev det inte riktigt. Någon enstaka gång lyckades jag ta mig till något pass på gymmet, men kände mig inte så motiverad. Hade ingen som kunde dra dit mig heller. Så till jul sa jag upp det och nu har jag alltså inte tränat sedan dess. Egentligen har jag inte tränat på över ett år, på gym eller liknande alltså. Jag har tagit långa prommenader och sådär, men inget extremt. Tur att jag inte har anlag till att bli tjock, men jag är nog en tjockis i en smal kropp.

Men imrogon börjar aerobicsen igen. Fast det är aerobic och zumba tror jag. Ska i alla fall bli otroligt roligt och underbart skönt att få röra på sig och svettas lite. Wonderfuuuuuuuul!

BANANKAKA

Jovars, banankakan smakade gott. Nu ska den få svalna ordentligt och sedan ska jag frysa in den. I frysen kommer den säkert ligga orörd i flera månader tills det att det kanske kommer några oväntade kaffegäster hit. Brukar bli så med hembakade saker i vårt hushåll. Inte ens jag brukar käka upp det, konstigt nog.



2 st stora övermogna bananer
50 gram smör
2 st ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
0,5 dl mjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel

Gör såhär:

  1. Smält smöret & låt svalna. Vispa ägg & socker poröst. Blanda mjöl, bakpluver, vaniljsocker & kanel, rör ner i smeten.
  2. Tillsätt matfett & mosade bananer, häll i mjölken. Smörj en rund form & bröa den med havregryn. Häll i smeten & grädda 40 - 50 min 175 grader.

ARBETSLÖS

Denna veckan har jag bara jobb fredag och lördag enligt schemat, så idag var min första dag som arbetslös kan man säga. Sommarjobbet är slut och ingen var sjuk så jag kunde inte hoppa in extra. Jag hade stora planer för dagen. Jag skulle städa och laga mat och söka jobb och göra massa viktigt. Jag betalade räkningarna, sedan ringde mamma och sa att hon tyckte att jag behövde en prommenad så jag inte sitter inne hela dagarna och korkar igen mina kärl och får en hjärtinfarkt. Ja, hon sa faktiskt så. Visserligen skämt å sido. Hon hade glömt sin lunch hemma. Så jag traskade ner till mamma och åt lunch tillsammans med henne. Sedan pluggade jag i ipoden i öronen och gick vidare till farmor och farfar. Dels för jag skulle kolla i BT för att se om det fanns några lediga jobb eller lägenheter. Efter det prommenerade jag vidare upp till mormor. Tänkte att det kunde vara trevligt att hälsa på min nypensionerade mormor. Fikade lite och sedan kom Jan hem med.

När jag kom hem åkte mamma och jag ner och handlade massa mat. Nu har jag precis bakat en banankaka, den står i ugnen och bakar till sig. Mamma upptäckte nämligen att vi hade några bananer som började bli lite väl mogna, så hon tyckte att jag skulle baka. Bäst att göra som mamma säger. ;) Ni ska få receptet om det blir gott. Ni ska få det även om det inte blir gott, så ni vet att ni inte ska gå efter det receptet.

Planerna idag blev alltså inte rikigt som planerat, men arbetslös som jag är tänkte jag att jag gör det imorgon. Men det blir lite arbete imorgon, visserligen bara 10-13. Jag hinner knappt komma till jobbet innan jag ska hem igen. Så jag ska nog hinna med bådet det ena och det andra. Mat ska jag laga i alla fall. Ernsts laxlåda blir det, det receptet kan få ni imorgon.
By the way, testa säga Ernsts högt. Skitsvårt att säga, och låter kul. Mamma och jag skrattade en del åt det. Men vi konstaterade det att det måste heta så, för man kan ju inte säga Ernst Laxlåda, det låter ju som ett för och efternamn.

UNDERBAR HELG

Helgen har varit hur skön som helst. Tobias och jag har inte gjort någonting alls, inget speciellt i alla fall. Vi har myst, lagat mat, spelat Mario kart och bara slappat. Det känns som det var länge sedan vi hade en sådan här helg. En helg då vi kan ligga kvar i sängen hur länge vi vill och inte bry sig om något annat än oss själva. Underbart!


Vi spelade detta, jag förlorade båda gångerna.

Nu har jag betalat två räkningar, en ganska lagom mängd tycker jag. Lika bra att njuta av det lilla antalet. När vi flyttar lär det bli fler, åh andra sidan känns det verkligen värt det. Längtar tills vi hittar en lägenhet så vi kan flytta. En lägenhet ligger högst upp på min önskelista.

BLANDAD KOMPOTT

Igår var Tobias och jag på bio. Vi såg Inception. I början av filmen förstod jag ingenting, och kunde inte rikitgt förstå varför alla som sett den gillat den så mycket. Men 20 minuter in i filmen ungefär började jag förstå vad det handlade om, och då blev den bra. Så har du inte sett filmen är den helt klart sevärd.



En enkel idé kan vara ovärderlig eller livsfarlig i en framtid där brotten begås i den mänskliga hjärnan. Dom Cobb har en unik förmåga att stjäla information direkt från källan, när hans offer är som mest sårbara - i drömmen. När det gäller företagsspionage är Cobb en legend, men det är ett rykte som kostat honom alla möjligheter till ett vanligt liv och som håller honom på ständig flykt.
Nu har han erbjudits en chans att vinna sitt liv tillbaka, om han lyckas med ett sista jobb. För det krävs att han ska tänja gränserna för vad han kan för att lyckas med något ingen tidigare kunnat göra: plantera information i ett annat medvetande.
Men det som kunde varit en perfekt avslutning på en brottslig karriär blir en omöjlig utmaning att överlista en motståndare som verkar kunna förutse Cobbs varje handling. Ingen människa kunde varit beredd på det som väntar. Utom Cobb.

Idag har vi varit och tittat på en lägenhet. En 3:a på Norrmalm. Dock var den inget att ha, föll oss inte alls i smaken, trotts att det skulle bytas tapeter i alla rum och golv i två stycken. Bara till att leta vidare antar jag. Men jag börjar bli lite otålig, jag vill flytta nu!

Till lunch idag blev det en liten improvisationsmiddag. Men jag tyckte det var väldigt gott, och väldigt enkelt.



Stekta champinjoner och bacon. Bandpasta som jag blandat med Créme Bonjour Cuisine med smak av Champinjon och Karl Johan. Blev mycket gott faktiskt, och väldigt lättlagat. Tobbe som är lite mer av såsmänniska, han dränker nästan maten i sås, gjorde en sås på Créme Bonjour, fungerade utmärkt det med.


Nu ska vi spela spel, äta godis och mysa. Bilden är inte tagen idag. Vilket betyder att vi är inte riktigt så slöa så vi ligger kvar i sängen än. Vi slöar i soffan.


JOBBELIJOBB

Jobb enligt schemat:

måndag - 6.00-12.00
tisdag - ledig
onsdag - 13.00-20.00
torsdag - 16.00-22.15
fredag - ledig
helgen - ledig

Jobb enligt verklighet

måndag 6.00-12.00
tisdag - ledig (kunde dock få jobbat om jag inte skulle till frissan)
onsdag - 14.00-20.30, men som sedan blev förlängt till 22.15
fredag - 7.30-15.00
helgen - ledig, förhoppningsvis.

Ja, så det är väl bara till att krypa till kojs.

HAR DU HÖRT TALAS OM JIM JONES?

Alla vet vi en hel del om andra världskriget, Hitler och förintelsen. Vi vet att Hitler var en hemsk människa och att hans mål var helt fel. Men har ni hört talas om Jim Jones, Jonestown eller Folkets Tempel? Det hade i alla fall inte jag förrän för någon vecka sedan.

Jim Jones var en man som startade en sekt, Folkets Tempel, och grundade bosättningen Jonestown. Många människor anslöt sig till sekten, vissa beskriver det som att "de hittat hem" när de kom till sekten. Jim Jones var deras ledare. Han hjärntvättade sina anhängare. År 1978 hade han de flesta under sådan kontroll att han lyckades genomföra ett massjälvmord med större delen av hans sekt. Han pratade dem till att dricka en dryck som var spetsad med valium och cyanid.

- Valium - är ett ångestdämpande och lugnande preparat

- Cyanid - Cyanider är mycket giftiga, då de reagerar med magens saltsyra till vätecyanid. Kaliumcyanid är ett enzymgift som blockerar cellandningen. Idag så används cyanid bland annat till avrättningar i USA.

Mammor beodrades till att ge drycken till sina barn först och sedan dricka det själva. Det tog ungefär fem minuter innan man dog. De fick kramper och tuggade fradga bland annat. Låter inte som någon härlig död precis. 

918 människor dog den dagen. De flesta pga av drycken där vissa drack den frivilligt och andra blev tvingade. Några få blev ihjäl skjutna. Allt detta inträffade den 18 november 1978, alltså för 32 år sedan. Ur historiskt perspektiv är det ganska nyligen. Och så mycket historia som man har lästa har man aldrig hört talas om det. Eller ja, inte jag i alla fall. Har ni?

Hur fasen kan en människa hjärntvätta nästan 1000 andra människor till att ta sitt liv? Hur är det möjligt? Hur blir man så stark och maipulativ som människa? Vad är det som slått slint i skallen på en människa som råder så många andra till att ta sitt liv? Vad får denna människa ut av det? Vad fick Hitler ut av att döda ca 3 miljoner judar i koncentrationsläger och lika många pga svält och misär? Vilket sjukt behov har dessa människor? Får de någon slags tillfredsställelse av dessa handlingar?

Jag kan verkligen inte förstå det. Det är för mig helt obegripligt att sådana människor funnits, och säkert kommer finnas. Vem blir nästa Hitler eller Jim Jones?



Här är första delen av en dokumentär om Jim Jones och det som hände i Jonestown. Människor som "överlevde" berättar bland annat. Jag har inte hunnit titta på hela ännu, men ska nog allt ta mig tid till det. Det finns nio delar, 10 minuter vardera (tror jag). Alla delar heter "Pt. 1 - Jonestown: The Life and Death of Peoples Temple". Ja, siffran (1) ändras såklart beroende på vilken del du ska se.

ONSDAG

Ooookej, det är bara att konstatera att sommaren är slut, på riktigt. Hösten är här nu. Regn, rusk och blåst, finns det något mer höstlikt? Ja, de där fina kalla soliga dagarna när trädens löv skiftar i härliga färger, de  dagar som gör hösten så himla underbar. Visserligen kan jag tycka att det är mysigt med rusk. Man får ta på sig varma gosiga kläder och sitta inne framför TVn med gott samvete. Dock var det inte lika roligt när jag skulle cykla till jobbet idag 05.50. Regnet fullkomligt vräkte ner! Men det vara bara till att dra på sig pappas regnbyxor och min regnjacka. Pappas byxor var de enda jag hittade. De var en aning stora och alldeles för långa, men jag slapp bli blöt i alla fall.

Det har varit en ganska lång arbetsdag idag., 6.00-17.00. De första tre timmarna var en plåga. Jag mådde lite illa och kände mig kallsvettig och yr emellanåt. Meeen, jag visste att det snart skulle släppa, då jag mådde liknande några dagar förra veckan. Jag skyller på trötthet, jag är inte gjord för att gå upp5.15. Men, efter frukostrasetn var allt bra igen och dagen flöt på hur bra som helst och tiden bara flög förbi. Det var nästan så jag var snäll och stannade till 20.30 för att en kollega skulle komma iväg tidigare. Dock kände jag att jag var rätt trött klockan 17.00 så det blev hemgång.


CHRILLE HAR LANDAT

Igårkväll fick jag ett sms från Chrille, det löd:

"New York city!! :D"

Skönt att veta att han kom fram oskadd. Men idag när jag gick in på hans blogg blev jag lite bekymrad. Inte för det har hänt något allvarligt utan bara av att han var lite deppigt. Inget kul at veta att min vän är lite nere och man sitter på andra sidan jorden och kan inte göra allt för mycket. Hemlängtan drabbar de flesta och det är inte konstigt att känna lite vemod inför en sådan här stor grej som han gett sig in på. Ja, alltså vara aupair i USA i ett år. Därför tycker jag att ni kan kika in på Chrille blogg och visa att ni är fruktansvärt nyfikna på hans liv där borta. Stötta honomi form av en extra besökare eller kanske en peppande kommentar?

Du hittar hans blogg HÄR.

Jag är visserligen övertygad om att han kommer stortrivas när alla nya intryck och den stora omställningen lagt sig. Jag håller alla tummar för det i alla fall, och att familjen är bra. Och att han köper med något roligt, typiskt amerikanskt med hem till mig. :D


MIN DAG, SO FAR

Snörvel, snörvel! En förkylning försöker sig tränga sig på. En ganska rejäl sådan känns det som. Men jag tog mig en sup KanJang igår och en idag. Denna dundermedicin har stoppat förkylningar innan och jag hoppas att den ska lyckas även denna gång.

Idag har jag suttit hos Ulrika i två timmar. Ulrika är frisör och hon har tagit sig an min fula utväxt. Den fick sig lite färg och sedan gjorde jag små, små lite ljusa koppar/bruna slingor i håret för att sakta få tillbaka min vanliga hårfärg. Och framförallt slippa den tydliga utväxten. Jag kommer säkerligen komma under fund med om några månader att jag vill förbli mörk i håret och återgå till de mörkare nyanserna av brunt med lite svart och rött i kanske. Men för tillfället är planen att bli lite ljusare. Inga större förändringar som sagt, men jag är nöjd. Slingorna ser inte ut som slingor, vilket jag tycker är kanon! Tycker inte det är så fint när man ser ut som en tiger i håret.

För att jag ska förhindra försoffning, förslappning, vad man nu vill kalla det, så ska jag nu ha storkok. Det blir till att laga lasange till hela la familia. Nu låter det som vi är tio pers, men vi är bara fyra + två ganska ofta.

Sedan kommer Tobii, kanske ska jag se om han vill åka med mig och köpa en bil till mig? Känns dock inte som det blir av idag.

EN EFTERLÄNGTAD COMEBACK

Nu har jag fått ta en paus från mitt sims spelande. Fångarna på fortet has return, och jag måste bara titta på det! Det var veckans höjdpunkt när man var liten, och jag känner redan hur jag ser fram emot att se det. Härligt att det är Gunde och Agneta som är programledare. Hade det varit några andra hade jag sågat programmet vid fotknölarna innan jag ens sett det. Inget fångarna på fortet utan Gunde och Agneta.

Nej, nu börjar första utmaningen/tävlingen. Måste koncentrera mig.


KRÄFTSKIVA I ÄNGASJÖ

Okej, jag lovade bilder igår, men så blev det ju inte. Anledningen till det var Sims. Jag ställde klockan på 18.00, så jag bara skulle spela i en och en halv timma. Gick och åt då pappa ropade att maten var klar. Men då jag inte var sugen att titta på TV tänkte jag att jag lika gärna kunde spela lite till. Klockan hann nog bli 22.30 innan jag stängde av, och där efter orkade jag inte ladda upp bilder då jobbet kallade 6.00 idag. Meeeen, bättre sent än aldrig, right?


Tobias och jag anlände sist till Ängasjö pga arbete och lite slölande.


Jag gosade lite med bäbis-Nora. Hon är verkligen som en bäbis. Mer bäbis än hund skulle jag vilja säga. Och rund som en köttbulle är hon. Hennes huvud ser väldigt litet ut jämfört med hennes kropp, ändå är hon otroligt gullig.


Fredagen bestod av kräftfiske. Jag var dock aldrig med ute på sjön för att tömma burarna.


Lördagmorgon. Frida och jag räknar de små odjuren.


Tjena!


230 kräftor kokade vi. Inte illa att vi fick så många.


Vi åkte ut och fiskade en sväng. Fångsten blev dock inte så stor.


Sedan skulle vi ha 5-kamp. Killarna mot tjejerna. Och jag gillar gummistövlar! Herregud vilken bra uppfinning.


Vi hade ju inte vädret med oss direkt. Det gick från små regnstänk till att fullkompligt vräka ner. Meeen, det är ju bara vatten. Här är det basket. Killarna vann denna gren. Men vi vann "golf-krocket" och kasta-ring-på-plastkors-med-poängpinnar-grenen. Killarna vann dock något slags kasta-på-kubbliknande-saker-med-poäng-på. Och det stod därför två lika inför sista tävlingen.


Fylla-flaska-i-sjön-och-sedan-gå-med-den-mellan-benen-och-hälla-ut-vattnet-i-en-hink-utan-att-använda-händerna-grenen var rolig.






Och det segrande laget blev tjejerna, såklart!


Dukade inför kvällens kräftskiva.


Först blev det räkpaj, mums!


Och sedan kräftkalas! Åh så gott! Jag är så upptagen att jag inte ens hinner le mot kameran.


Tycker dessa korten är så fina. :)

Men jovars, helgen kan sammanfattas som bra och trevlig.


BEROENDE

Jag är hemma igen efter en helg i Ängasjö. Jag sk visa lite finfina och roliga bilder senare. Men nu måste jag spela lite sims 3. MÅSTE!!

FÖRÄNDRING

Jag vill göra om min design, men jag har noll fantasi. Min förändring nu är inte så vacker, men jag var tvungen att testa lite. Ska göra om det, till det bättre. Men inte nu. Ni får se på detta under helgen, sen kanske det händer något. Chrille gav mig i alla fall PS igår, så nu kan jag försöka pilla lite och se om jag lyckas.

MENIGSLÖST

Snäll som jag är ställde jag upp på att jobba några timmar idag, 8.00-13.00 närmare bestämt. Det var dagens goda gärning, nu kan jag leva djävul och Gud kan inte straffa mig. ;)

Just nu sitter jag här hemma och sjunger gamla godingr som Cher och liknande för allt vad min hals klarar av. Snart kommer Tobbe hit, då ska vi packa ihop lite saker för att sedan bege oss till Ängasjö. Ingen som vet vart det ligger? Inte? Konstigt, det har ca 1 miljon invånare.. i mygg. Ängasjö är ett litet ställe i lilla Östra Frölunda som ligger i lilla kommunen Svenljunga. Helgen ska spenderas där tillsammans med familj, morbror + tjej, och en familj till. Idag blir det kräftfiske, imrogon kräftkokning och kräftskiva, söndag kanske blir en bakisdag för någon. Inte för mig tror jag inte, jag är sugen på cola. Men vi får väl se hur helgen ter sig.

Nu blev det ett sådant där meningslöst inlägg som jag inte vill skriva egentligen. Men vafan, någon liten själ är kanske intresserad av vad jag sysslar/ska syssla med. Och jag varnade er redan i rubriken. ;)

I'M GONNA MISS HIM

Idag har jag spenderat största delen av dagen tillsamman med Chrille. Som vanligt har vi inte gjort så mycket. Konverserat, tittat på TV, slöat i soffan och gogglat diverse saker, ändå mycket trevligt. Detta var sista gången jag träffade honom på ett år. För på måndag tar har flygplanet till Philadelphia i USA för att agera aupair i ett år. Jag är övertygad om att han kommer göra ett otroligt bra jobb. Jag känner dock såhär för att han åker:


haha, så jävla vacker bild.

Tråkigt då jag blir en vän fattigare här hemma. Men Chrille tycker nog att det är såhär kul:



Han kommer nog ha så kul under sin tid där med. Och som tur var finns det ju skype. Där ska jag terra honom minst en gång i veckan.

Jag kommer sakna Chrillish!



You nailed it,
I nailed it,
We nailed it. ;)

JUNKY

Jag är som en omvänd missbrukare. Lät det konstigt? Jag ska förklara hur jag menar.

När en missbrukare intar ett preparat, vare sig det är alkohol, heroin eller socker så förstör de sina kroppar när de använder det. Jag däremot anväder inget och förstör på så sätt min kropp. Okej, kanske lite dramtiskt! Men jag tappar hår, massor, känns det som i alla fall! Det kan bero på att det behöver sig en klippning kanske eller brist på någon vitamin. Därför måste jag köpa vitaminer för att se om det blir bättre, klipptid har jag på tisdag. Sedan min hy i fejjan, den börjar gro igen. Det syns inte riktigt än, men jag känner det. Det känns hur oljig och fet den börjar bli, hur orenheterna sakta gror och snart kommer ploppa upp. Detta pga att jg inte varit så duktig det senaste och tvättat ansiktet med ngon br rengöring varje dag och sedan smörjt in det. Fy skäms! Så nu ska jag klicka hem Iris-produkterna jag snackade om för ett tag sedan.

Ja, det jag menar då är att en missbrukare förstör sin kropp eller låter den gå ner sig genom att använda en drog. Min kropp går ner sig och tar stryk pga att jag inte använder något. Varför kan inte jag få ha sådan hy så jag inte behöver göra något med den och ändå ha hy len som en babyrumpa? Life's not fair, but I'm okay anyway.

SVAR PÅ KOMMENTAR

Anonym om I'M NOT A FASHIONISTA:
hej :) vart kommer de bootsen ifrån ? :)


SVAR
Hej, vem du nu är! :) Bootsen är från Scorett.

I'M NOT A FASHIONISTA

Jag är ingen fashionista, ingen trendsättare över huvudtaget. Jag handlar inte i butiker där ett linne kostar 500:-, faktum är att jag väldigt sällan sätter min fot i en sådan butik och skälet till det är helt eneklt att jag inte tycker att det passar min plånbok. Sedan hoppas jag att jag inte skulle vända ryggen åt de billigare klädeskedjorna bara för det fannas ett "no-limit-card" i min plånbok. Det finns roligare och vettigare saker att lägga pengar på än ett vanligt vitt linne för 500:- när man kan få ett i princip likadant på Ge-kås för 40:- eller på Gina för 100 riksdaler. Men, helt ute vad det gäller mode vill jag ju såklart inte heller vara. Sedan har jag inte 100% sinne för vad som är hippt och chickt, för jag bryr mig bara till en viss del. Kläder ska vara snygga, men ett stort krav är att de är bekväma också. Jag handlar mestadels mina kläder på H&M och Gina. Ibland på Ge-kås, Åhlens eller någon anna butik. Indiska har på senare tid blivit en liten favorit. Även fast jag hadlar på dessa "budget"-kedjor är det sällan jag ser folk som har likadana kläder som jag. Kanske är det för man kombinerar ihop saker och ting olika. Olika accessoarer och kroppsbyggnad.
Dit jag vill komma är att jag i alla fall ska ha ett par sådna här boots i höst

Vad jag förstår är det hippt och chickt. Kanske är jag ett år sen, men vad gör det? Det är inte innan nu som jag tycker att de är skitsnygga och jag vill ha ett par. Måste bara hitta ett par som är snygga, sköna och som passar min plånbok, där det för tillfället inte finns ett såkallat no-limit-card.

Igår blev det en liten shoppingtur, och då införskaffade jag mig denna toppen

Enkel, men lite detajler som piffar upp det lite. Snygg, bekväm och till ett förmånligt pris.

Tänk er denna topp till ett par jeans/jeansleggins och ett par sådana boots som första bilden. Kanske något härligt halsband till. Voilà! Där har ni en outfit á la Sandra. Snygg, enkel, bekväm och prisvärd.

SLÖ DAG, BARA FÖRNAMNET

Idag har jag varit ledig och borde hunnit med en massa saker som jag behövt göra. Så som att städa på mitt rum, rensa ur byrålådor som knappt går att få igen, träna lite eller något annat som jag sedan kan känna mig stolt över. Har jag gjort något av detta tro? Nej, inte ens i närheten. Klockan 9.45 gick jag upp och fixade frukost. Satte mig i soffan och slog på TVn. Slötittade samtidogt som jag surfade runt lite grann. Cirkus 11.45 började jag spela Sims 3, fortfarandes sittandes i soffan. Klockan 15.30 tog jag mig ur min Simsvärld och åt lunch. Det var första gången jag lyfte på stjärten från soffan på en si sådär 5 ½ timma. Jag åt i soffan, med morgonfrillan och mjukisbyxor samtidigt som jag tittade på Tyra Show. Gick ner till mitt rum, slängde mig på sängen och tittade upp i taket och funderade på vad jag skulle göra här näst. Duscha gjorde jag och nu ligger jag i sängen igen i min badrock med en handduk virat runt mitt snart torra hår. Jag är helt förslappad! Det är nog tur att det är jobb imorgon igen.

Nu ska jag borsta håret, ta på mig lite kläder och försöka göra något vettigt. Men med tanke på hur lång tid allt annat tagit idag lär jag väl inte hinna göra såmycket innan sängen kallar.


TILL LINA!

LINA!!?! Jag fattar inte hur man kommenterar din blogg. Det fungerer ju inte! Så jag skriver min kommentar här, ok?

Min kommentar:
Finally! Jag har längtat efter lite uppdatering, fortsätt så. Vad fick du av din mor? Och jag vill med se hur ni bor. Uppdatera oss här hemma, jag är så nyfiken på allt!

NATTI

Fan också! Kom på att jag måste dusch innan jag går och lägger mig. Hur jobbigt känns inte det då? Håret måste ju hinna torka lite innan jag lägger mig. Annars ser jag ut som ett troll imorgon.

GODNATT!!

HELGEN

Jobb, jobb och jobb. Jag är trött! Min kropp är trött! Även om större delen av gårdagen spenderades i betongklumpen hanns det ändå med lite bowling på kvällen med Tobias och Gustav. Det gick inte lika bra för mig denna gången som förra söndagen. Men jag kom inte sist i alla fall.
Vi spelade på Katerinedals bowling. Spela inte där! 320:- kostade det för en bana i en timma! På bowlingenhallen i Boråshallen kostar det 180:-, hur kan det skilja så mycket? Jag ska bara bowla på Bowlingcafeét, alltså det i Boråshallen. Du med hoppas jag! Katerinedals kan ta sina rövarpriser och stoppa dem där solen inte skiner, typ.

För övrigt borde jag sova snart. 6.00 kallar jobbet imorgon. Men vill inte gå och lägga mig, inte utan min babe. Det blir så stort och ensamt i sängen. Ingen varm famn att soma i. Och inget pill på ryggen. ;) haha

HUR?

Hur fasen hinner "storbloggarna" med att både jobba, ha ett socialliv och blogga? Jag förstår inte.

Nu har jag en timma kvar på jobbet. Sedan blir det kanske bowling med älskopälsko och någon mer.

Hejs!

TUR ATT DET FINNS ALTERNATIV

Av någon anledning ville inte Sims 2 installeras ordentliget. Det uppstod samma fel hela tiden, så nu installerar jag Sims 3 istället och hoppas på att det ska gå vägen. Och att min dator klarar av att spela det ocxh inte laggar too much.


SIMS 2

6.00-12.00 var det jobb idag. De två första timmarna var riktigt kämpiga. Frukosten stod mig upp i halsen, kämde mig yr och skakis. Det var väldigt nära att jag sa att jag inte klarade mer och gick hem. Men som tur var blev det bättre och bättre och nu mår jag bra, bortsett från att min rygg är trött och gör lite ont .

Nu ska jag installera Sims 2 och nörda lite innan jag ska hämta världens bästa Tobi i Hillared. Pratade med honom nyss, han hade fått en gädda på fyra kilo. Måste varit ett monster! Usch, fiskar är äckliga!


SOMMAR, SOMMAR, SOMMAAAAR

Jag antar att jag får tro på sommaren ett litet tag trotts allt. Riktigt än är det inte höst. Så idag bär jag shorts.





Och jag är såååå glad för deeet.

GOTT FÖR KROPP OCH SJÄL

Ända sedan början av sommaren har jag velat köpa Methoddraine Detox. Det är en kur man tar i 20 dagar och som under den tiden renar kroppen på slaggprodukter och gifter. Det i sin tur bidrar till att man kan känna sig piggare och kroppen får större motståndskraft mot sjukdomar. Har även läst att man får finare hy efter, en del har åtminstone fått det. Jag som alltid haft problemhy och ätit antibiotika i nästan ett år för mina finnar tycker ju att detta låter toppen. Dock oroar det mig att det kommer ploppa upp en och annan finne då jag börjar med kuren. Slaggprodukterna och skiten måste komma ut någonstans, och jag vet att finnar är en "biverkning".

Jag ska fundera lite till, men tänker nog klicka hem Methoddraine Detox från toppformula.se. Med i paketet kommer kanske Weledas ansiktsserie "Iris" följa med. Weleda är ett svenskt märke som erbjuder naturliga och ekologiska produkter, vilket jag tycker låter superbra. Jag vet att mineraloljor inte är bra för hyn, dessvärre finns dessa i många produkter. Läste till och med på ett forum att Dermalogica hade det i sina produkter. Och har ett så dyrt märke det, vilka ska man då lita på? På olika forum har Weleda fått riktigt bra kritik, och produkterna befinner sig i lagom prisklass. Så kanske testar jag dem.


Det enda negativa som jag hittat än så länge är att dagkrämen och anttkrämen innehåller glycerin. Jg vet inte hur det fungerar och varför det inte är bra. Men Olivia har berättat att det inte är så bra. Men bara det inte står allra först så är det inte så farligt.

Även lite vitaminer och mineraler är ju bra. Speciellt nu inför hösten. Så om jag inte blir för snål så kommer jag nog klicka hem Alpha Plus TjejVital.




ÄNTLIGEN!

Godmorgon gott folk!

Min morgon började med ett efterlängtat sms.
"Hej. Jobbar du? Sover du? Jag är vid datorn nu och har skype."
Jag vaknade av sms:et och startade datorn direkt! Äntligen skulle jag få prata med Lina, det var en månad sedan sist.



Skönt att prata lite med henne. Skum känsla dock. Inte känns det som att hon sitter på andra sidan jorden och att vi inte träffats på en månad. Känns nästan som förut. Fast visst saknar jag att umgås med henne, och visst är jag fruktansvärt nyfiken på allt i hennes nya liv. Skum känsla i alla fall, men skönt att det känns som hon är så nära, fast ändå så långt borta.


DET ÄR INTE FLAX, DET ÄR FLUX

I'm not a virgin anymore. Jag lagade mitt första hål idag.

68 riksdaler kostade denna flaskan som jag tvunget fick införskaffa idag. Varför? Jo, ett besök hos farbror tandläkaren visade sig att jag hade ett hål i en av mina bissar och ett som kunde bli ett hål om jag inte blev duktig och började skölja med fluor. Jag som aldrig haft problem med mina tänder, aldrig haft vare sig tandställning eller hål i tänderna blev smått förskräkt av dagens besök. Att jag inte gillar att gå till tandläkaren gjorde det inte bättre. Så för att slippa onödiga kostnader senare i livet och framför allt för att slippa obehag gjorde jag som tandläkaren rådde mig till, jag gick till apoteket och införskaffade mig flux.

Mitt lilla hål som jag hade i en av tänderna lagade de direkt, vilket var skönt. Men jag blev näst intill skakis i knän när de sa att de behövde borra. När de sedan sa "äh, vi struntar i bedövning va? Det är väl okej?", visste jag inte om det var ett skämt eller inte. Jag tittade ängsligt, svalde hårt och fick fram ett "okej då" med ynklig röst. När de väl började borra var det inte så farligt, det kändes inte alls faktiskt. Fast ljuden kan man vara utan. Och alla tusen saker i munnen. En borr, en kudde, en liten sug, en stor sug och 11 fingrar, det sprutr vatten och blåser tort i hela munnen, något mer? Usch, större ingrepp än så här vill jag inte vara med om. Jag skiter i om det kostar 700:- att göra en vanlig undersökning efter att man fyllt 21. Jag ska dit regelbundet för att förhindra stor lagningar, utdragningar, rotfyllningar, tandlossning och allt som finns.

Lättast hade nog varit att ha löständer. Oj så praktiskt! Lämna lösbissarna hos tandläkaren och ta en promenix under tiden som de undersöker dem. ;)

JAG HAR ETT MONSTER UTANFÖR MITT RUM

Okej, bor man i hus får man räkna med att stöta på en och annan ganska stor spindel, speciellt om man eldar med ved. Det gör vi! Sedan jag fick mitt rum i källaren har jag blivit tåligare vad det gäller spindlar. Jag gillar dem inte, men jag kan samla mod till mig att slänga något tungt föremål, som en bok, på dem så de dör eller dammsuga upp dem. Men i morses när jag gick upp stannade nog mitt hjärta till för en sekund. Jag såg en gigantisk spindel på väggen. Det var den största jag ngonsin skådat i vårt hus. Jag kunde inte gärna dra fram damsugaren klockan 05.30 och att slänga en bok på den var inget alternativ. Den satt både för högt upp på väggen för det och den var så stor att den förmodligen skulle överlevt detta, därför stängde jag min dörr ordentligt och gick till jobbet.

När jag kom hem från jobbet satt spindeljäveln kvar, tur i och för sig. Tråkigt liv. Tobias och jag plockade fram damsugaren, men ingen av oss vågade suga upp den då vi befarade att den inte skulle få plats i slangen. Ropade ner pappa, och han var klantig. Han trodde att han kunde mosa den med damsugaren istället. Det gick inte så bra. Spindeln ramlade ner på golvet och försvann illa kvickt. Jag sprang skrikandes och hoppade upp på en stol.

Skönt jag kommer sova inatt...



Varför finns dessa äckliga kryp?

COSMOPOLITAN, THE UK EDITION

Idag tänkte jag förena nytta med nöje, som man brukar säga. Jag har dåligt samvete över att jag inte läser engelska böcker eller är flitig och ger mig själv glosor en gång i veckan. Flytande engelska i tal och skrift öppnar många dörrar. Man skulle kunna säga att det är nyckeln till världen, faktiskt. Därför köpte jag med mig den den Brittiska versionen av Cosmopolitan hem. Jag är ingen Cosmo expert och vet därför inte om innehållet är vettigt, oavsett vilket spårk den är tryck i. Därför ska det bli intressant och kritisk läsning.. När jag orkar.


BOWLING WHIT THE GUYS

Jag vill bara berätta en sak för er gott folk! Jag dödade killarna på bowling. MOHAHAHA

1. Sandra 261 p
2. Chrille 231 p
3. Jesper 184 p
4. Ewers 154 p





Sedan blev det fika på Viskan, mysigt!

I'VE MADE UP MY MIND

Yes, det har jag! Jag har varit sugen på en iPhone sedan i våras, alltså varit riktigt sugen. Speciellt efter att min ipod försvann och min mobil började bli ganska gammal. En iPhone var ju då två flugor i en smäll skulle man kunna säga, mobil + ipod. Men eftersom en iPhone ändå kostar en slant blev jag snål och ifrågasatte om det verkligen var nödvändigt, kanske kunde jag satsa på en lite billigare variant, någon av Sony Ericssons nya kanske. Min bror varnade mig och avrådde mig från Sony Ericssons nya mobiler. Han sa att de inte är så bra, de håller inte riktigt. Och tänker man efter, på ett år har SE gjort sex (?) nya mobiler. Satio, Aino, Vivaz, och de tre  olika xperia modellerna, under samma tid som Appel producerat en ny mobil. Vilket jag ser som att iPhone är en mycket mer välarbetad telefon, man har granskat den nog och sådär.
När jag då var inne på att köp en iPhone tyckte min bror definetivt att jag skulle vänta tills den nya kom och köpa den. Jag sa att jag förmodligen väntar tills den nya kommer men köper 3gs:en istället då den lär gå ner i pris. Och hur mycket kan det verkligen skilja? Nu har jag övervägt igen och ändå bestämt mig för att det blir en iPhone 4 som ska inhandlas. Lika bra att slå på stort när man ska slå till, eller hur? Ett stort plus med den nya iPhonen är att det är blixt, det gillar jag.
Så nu väntar jag bara på att den vita modellen ska komma, för det är den jag vill ha. Och har jag väntat såhär länge kan jag vänta några månader till. Min bror säger att den kommer i September, jag hoppas det. För vad jag har läst har jag bara fått fram att den kommer senare i år, vissa spekulationer säger till jul. Men å andra sidan har jag inte letat information så flitigt och hänger inte på nördiga tekniksidor som min bror. Antar därför att jag borde lita på honom. ;)

SÖNDAG

Härligt väder det är ute idag, eller inte. Regnet öser ner. Hade gärna legat i soffan och glott på film hela dagen. I stället ska jag åka till Borås och bowla och fika med Chrille, Jesper och Ewers. Det ska bli väldans kul faktiskt. Chrille har jg ju träffat efter studenten, men inte de andra två. Jag ska klå killarna ordentligt i bowlingen. Mohaha.

Imorgon börjar verkligheten igen, jobbet. Denna veckan jobbar jag mån, tors, fre, lör och söndag. Nästa vecka tror jag att jag bara har tre dagar eller något, likadant de två veckorna efter det. Sedan är sommarjobbet slut. Vad händer då? Jag måste ha ett jobb! Jag vill flytta, helst igår. Visst, jag trivs väl hemma, men samtidgt är jag fruktansvärt trött på att bo hemma. Ett jobb skulle underlätta en flytt. Visst, en lägenhet skulle underlätta det hela ännu mera. Förhoppningsvis hittar vi någon snart som passar oss.

MEMORIES

I just love this picture! :D


Chrille och jag


TOBIAS NYA LEKSAK

Tobias har köpt en till leksak, han är förmodligen helt extas och kan kanppt bärga sig tills han kommer hem och får köra lite. Varföär blir hans leksaker bara farligare? Vad är det för fel på att leka med bilar/motorcyklar/crossar på bilmattan, lungt och stilla? ;D


GE-KÅS

Yes, där har jag varit en sväng idag. Mycket folk! Inte så det var kö in, och vi hade tur att hitta en kassa som i stort sett inte var nogån kö i heller. Konstigt att folk inte såg den. Antar att de gillar att så i kö i 30 minuter för att få betala sina varor. Hur som, jag är nöjd över mina fynd!

Bilderna är inte av högklass, i knöw!

Jeansleggins, 179:-



Jeansleggins, 129:-


Topp, 69,95:-


Väska, 99:-


Pajform 14,95:-
Springform med två olika bottnar, 49,95:-


Salladsbestick, 19,95:-
Fruktpress, 9,95:-

Köpte även ett metspö för 17,95:-!! Jag är supernöjd! Helt klart dagens fynd. Tobbe blev så till sig att han köpte tre stycken, dock i olika längder, därför lite olika priser. Jag nöjde mig med ett 3 meters spö för arton riksdaler. Köpte även en kbel som jag kan koppla mellan datorn och TVn. Eller ja, såklart köpte jag lite fel, men min bror hade något som man kunde koppla på så skulle det fungera i alla fall. Så nu kan vi titta på Dexter på TVn istället, naaaajs!

Nu blir det snart tacos med Basse, Frida, Adam och Tobias. Kanske blir det premiärmete med våra spön senare.

MAT, I'M LOVIN' IT

Idag kallade jag min och Tobias lunch för en lyxig improvisationsmiddag. Vi orkade inte åka ner till ICA så vi tog lite av varje som vi hittade här hemma.

Vi hittade bland annat två laxfilé bitar. Olivolja med citronsmak, citronpeppar, svartpeppar och salt och in i ugenen. Sedan hittade vi lite räkor i frysen och en påse med hummersås i skafferiet.Plötsligt hade vi en hummersås med räkor. Och detta serverades till tre olika sorters pasta. Gott blev det i alla fall.


Det ser kanske inte mycket ut för världen, men magen och smaklökarna blev nöjda. Dock skulle inte en liten grönska skadat.



Med risk för att se ut som riktiga datornördr med denna bild. Lite underhållning till maten skadar ju inte. Det blev Dexter.

Nu blir det toasts och mera Dexter.


I'M NOT ALONE

Godmorgon!

I lördags blev jag jui som sagt inte ensam. Chrille kom och höll mig sällskap. Första tanken var en kvällspromenad, men så blev det inte. Det blev prar, hallonpaj, prat, slapp i soffan framför Aerican History X och mer prat,trevligt. :) Igår efter jobbet kom jag hem till ett tomt hus igen. Chrille tyckte lite synd om mig så han kom även igår och höll mig sällskap. En liiiten stund skulle han komm sa han, men han kte inte hem innan 01.45 ungefär. Men väldigt snällt och trevligt av honom.
Idag är det tre veckor tills han åker till USA och blir borta i ett år. Fan, alla bara åker ifrån mig.

Imorgon är det tre veckor sedan Lina åkte. Tiden har gått fruktansvärt fort, samtidigt som det känns länge sedan jag sa hejdå till henne. Det är nu jag börjar sakna henne. Det är nu det börjar sjunka in att hon inte kommer komma hem på 2 ½ år och den tanken gör mig lite smått galen nästan. Lina och jag som har en så okomplicerad relation, hur ska jag klara mig utan den? Jag litar på henne till 110%, det är aldrig något tjaffs och bråk. Ingen avundsjuka eller skitsnack, en okomplicerad relation helt enkelt. Precis som det är med Chrille, eller ja, alla killar skulle jag vilja påstå. Mycket lättare att vara vän med en kille än en tjej, oftast. Därför har jag alltid haft mycket killkompisar. Meeen, jag vill understryka att jag inte kan klara mig utan ngra vänner som är av samma kön som jag. Det finns ju faktiskt vissa saker som man inte kan diskutera med killar.