Jobb - Tekniska prylar går inte att lita på

Igår var det dags för jobb, plocka bort julen på ICA. Och som vanligt efter alla storhelger så tilldelas Lina och jag jobbet att ta bort allt pynt. Jag undrar varför vi alltid får göra det?
Men ialla fall. Vi började klockan 7. Och det rullade väl på, fram till lunch. Precis innan vi bestämt oss för att gå och äta så krånglar terminalen. Ja, alltså, vi var tvugna att räkna allt och föra in streckkoden på varan och antalet av samma vara i en terminal. Inventera som det heter. Och efter en sisådär 5 timmars arbete så krånglade terminalen. Den la bara av. Vi såg inte det så allvarligt, då varorna vi fört in, inte ska försvinna. Men tror ni inte att ALLT försvann? JO! Jävla skit! Så det var nästan 5 timmars jobb i onödan. Men vi jobbade på med det vi hade kvar och gick hem klockan 15.00.

Var dock idag tvugna att komma ner och jobba igen för att räkna om allt som vi gjorde före lunchen igår. Jag trodde att det skulle ta några timmar. Men eftersom vi packat allt så bra så tog det bara 1 timma och 15 minuter ungefär. Vilket jag tyckte var snabbt jobbat. För det var 6 stycken stooooora pantlådor. Men som sagt, vi hade packat ner allt i bananlådor och lagt i pantlådorna, så det var bra. :)



Dumma terminal!
/Sandra

TV på rummet

Wiihooo!
Nu har jag fått min julklapp installerad på mitt rum. Ja, jag fick alltså en box så jag kan titta på TV i mitt urm. Vio har Canal Digital här hemma, men endast på en TV, så jag önskade mig en extrabox. Och nu har installatören varit här och jag kan titta på TV i mitt egna rum. Såååå skönt! Nu är det bara en ny större TV som fattas. Men det kommer när jag fyllt år.



Nu har jag en massa kanaler. Det är väl fler än dessa, men typ utländska och så. De viktigaste är TV 3, Kanal 4, Kanal 5 och Disney Channel, typ. Men vissa andra är med bra, såsom TV4 Fakta, Discovery och sådär. Wiihoo, nu är jag glad!
-Sandra

Till Sharon

Nu ska jag till Sharon en stund. :) Så jag ska strax kila ner till den blå bussen för att ta mig ca 2 mil, bort till Hillared.

H e j   d å !

-Sandra

Laaaaaat

Usch och fy vad lat jag är! Ligger i sängen med pyjamas fortfarande. Men försöker faktiskt plugga lite körkortsteori. Gör några tester.
Men nu ska jag nog hoppa in i duschen och fräscha till mig. Sedan blir det en promenix ner till ICA och lämna tillbaka en telefon som jag råkade få med mig därifrån igår när jag jobbade.

T j i l l e v i p p e n !

-Sandra

Min Jul - i bilder

23 december
Denna dag/kväll firade vi lite jul hemma hos T. Med lite julmat och julklappsutdelning. Mysigt. :)


Jörgen, Linnea, Markus, Tobias, Marie, Luckey, och jag då var med på det lilla julfirandet. Det var bara Carro som fattades.




24 december
Började dagen med lite mys med familjen. Lite julklappsutdelning.
Sedan åkte vi till farmor och farfar en liten sväng.
Och sedan åkte vi till mormor och Jan, därvi tillbringade resten av julafton.


Tomtenissarna hade varit här med två paketer var till min bror och mig. ;)




Vår gran.

__________________________________________________________________________


Mikaela, Nicole, Jasmine, Jag, Sebastian.
Hos farmor och farfar.
Josefin, Jonathan och Jennifer fattas, annars hade vi varit alla kusiner på pappas sida.

__________________________________________________________________________


Kalle Anka - hos mormor och Jan


Efter Kalle kom tomten. JULKLAPPAR!
Axel, Tomten, Anton.


Vi åt mat. Sedan lekte vi lite. De vuxna körde paketleken. Men smågrabbarna hjälpte till att slå tärningarna.
Frida kom lite senare, då blev Basse glad.
Och Tobbe kom också, då blev jag glad. :) Anton och Axel med. Vi lekte kurragömma och spelade finns i sjön med grabbarna.

-Sandra

Kullaberg - hemkommen

Nu är jag hemkommen från Kullaberg. Trevlig och lyckad kväll faktiskt. Har nyss ätit macka och drukigt mjölk. Ska ta ut linserna och krypa till kojs nu. Klockan är ju faktiskt 3.40. Har knappt någon röst kvar. Den måste nog också få lite sömn. :D

N a t t i   n a t t i .

-Sandra

Kullaberg - party party

Kullaberg ikväll.
Det har väll varit bestämt sedan flera månader tillbaka att vi ska dit idag. Men jag känner mig sådär halvpepp. Kanske för att jag hade hoppats på att det sett annorlunda ut? Kanske. Men men, inget att göra åt nu. Det är väll som det är antar jag. Kommer väll alltid att vara. Whatever! Får försöka muntra upp mig på något sätt.

Hoppas att det blir kul. Vad ska du hitta på en kväll som denna?



Sist jag var där. Utsparken i maj/juni någon gång. Skumparty. Då var det kul. Får se hur det blir idag. :)

-Sandra

Jobb jobb jobb

Ja, idag har jag jobbat, 12 - 17.15. Tyckar jag var duktigt gjort av mig. Goa pengar en dag som denna, dubbelt betalt. Inte fy skam!

Ska jobba på lördag, måndag nästa torsdag och sedan måndagen efter det. Så det blir lite mer jobb på lovet. Men lika bra det, så man inte slappar ihop totalt. :D

-Sandra

Jul jul, strålande jul

Har varit lite frånvarnade nu någon dag. Men har inte haft tid att uppdatera såhär i juletiderna. All denna stress och alla förberedelser. Man skulle kunna tro att det handlar om en hel veckas firande, när det i själva verket endast är en dag.

Min julafton började att jag vaknade av alarmet 6.30. T skulle upp och iväg att jobba. Så jag pussade honom hejdå, och somnade om. Gick sedan upp någon timma senare. Öppnade några paket med mamma, pappa och bror. Åt frukost, och bara tog det lugnt.

Duschade, och gjorde mig julfin, för att först åka till farmor och farfar en snabbis. Lämna av julklappar och hälsa på alla. Åkte sedan vidare till mormor och Jan där julafton skulle tillbringas detta år.
Det började som vanligt med glögg framför Kalle Anka. Sedan kom tomten, och Anton och Axel tyckte att det var jätte spännande. Och de märkte inte att det var deras pappa som var tomten. Fast Anton var lite nyfiken och misstänksam. Han drog tomten i skägget lite, och sedan sa han.
"Är det verkligen tomten? Han har ju vit skjorta under kläderna!"
Efter tomten och julklappsutdelningen var det maaaaat som stod på schemat. Gott, men mättsamt! Resten av kvällen lekte och busade jag med Anton och Axel. Spelade finns i sjön, lekte kurragömma med walkie talkies och annat. T kom även lite senare på kvällen.

Mysig julafton, även om jag aldrig hann få någon riktig julkänsla. Tack för alla julklappar! :)

Har du haft en bra jul? :)



-Sandra

Min bästa vän! ♥

vad har hon för hårfärg just nu? Bruuuunt, kort och gott!
brukar hon färga håret? Ja, det händer. Eller ja, tonar det kanske.
vilka färger har hon haft? Mörkbrunt, svart och rött. Haft en blond slinga i underhåret en gång, och i luggen om jag inte minns fel?
vad har hon för parfym? Calvin Klein - Euphoria (tror jag?)
vad brukar hon använda för smink? Mascara & foundation (inte alltid kanske)
vad är erat första minne? Oj, minns inte. Det har nog liksom kommit bort bland alla andra minnen. :)
vad heter hennes mamma? Kerstin
vart bor hon? Hillared
är du avundsjuk på henne? Nej. Eller det klart man kan bli avundsjuk på att hon är jävligt snygg en dag när man själv ser ut som hej-kom-och-hjälp. Men ingen permanent avundsjuka. Sådant sysslar väl inte bästa vänner med?
vad heter hennes syskon? Hennes lillasyster heter Michelle.
när träffades ni? Första gången vi såg varandra var när vi skulle träffa vår kommande högstadieklass, i slutet av 6:an. Annars var det väl när vi började i 7:an.
hur träffades ni? Ja, genom skolan då.
vad går hon på för sporter? Sport och sport. Vi tränar/tränade aerobics. Men efter nyår blir det gym, body combat, yoga och massa annat! :D
vad brukar hon göra på helgerna? Umgås med Filip mestadels.
vad brukar hon göra efter skolan/jobbet? Umgås med Filip. Nörda vid datorn och TV:n.
vart jobbar hon? Går på gymnasiet, men jobbar lite extra på Ellos.
har ni kramats? Klart vi har!
har ni pussats? Jadå. Dock inte i nyktert tillstånd, tror jag inte?
brukar ni säga att ni älskar varandra? Det är inget vi går och säger till varandra. Men någon gång har vi sagt det. Vi behöver inte alltid säga det, för vi vet att vi älskar varandra ändå. :)
har ni kollat på film någon gång? Haha, ja.
har ni bråkat någon gång? Nej, faktiskt inte. Små tjurig kan man bli, men inget värre än att det gått över på en liten stund. har ni sovit i samma säng? Ja. Och hon är inte lätt att sova med, hon tar all plats! Nästan.
har ni skrattat tills ni gråtit? Jadå, många gånger.
har du sett henne gråta? Haha, JA! Ingen ovanlighet. ;) Förlåt, nu va jag taskig.
vad gjorde du då? Jag tröstar henne såklart. Skrattar lite åt henne också, men det finns anledning till det. :P
har hon sett dig gråta? Ja, men bara en eller två gånger tror jag?
vad ska ni göra i sommar? Det är ju långt kvar! Men bada och sola massor.
hur länge har ni varit kompisar? Sedan 7:an. Gick lite upp och ner. Så i 4 ½ år. Bästa vänner sedan 9:an, alltså 2 ½ ungefär.
vad har hon för färg i sitt rum? Ööö, rött och vitt. Tror jag? :S haha Fan vad illa!
har hon svikit dig någon gång? Finns väll alltid gånger man kännt sig besviken eller så. Men inget som hon gjort avsiktigt kanske.
har ni pratat i telefonen någon gång? Ja
kommer ni vara kompisar om 10 år? Ooooja!! Våra barn ska gifta sig med varandra!
älskar du henne? Mycket. :) ♥
och sist, vad heter dina bästa vänner? Sharon Linn Plotzki


Nyvaxat

Ja, det är mina ben.
Ajajaj säger jag bara! Varför ska det göra så ont att vaxa benen? Dumma påhitt! Att raka, det är harmlöst det. Men nackdelen är ju att stubben kommer direkt! Så nu bestämde jag mig för att vaxa benen istället. Har dragit ut på det länge, och det syntes. Utan överdrift skulle man nästan kunna förväxla mina ben med Tobbes. Uscha! Ni tänker väl "vad äckligt, och stackars Tobias". Och jodå, det kan man tycka. Men jag har då inte tvingat honom att kela med mina ben, och jag hoppas att han älskar mig även om mina ben varit håriga. :P De har inte stickts i alla fall. Men nu är de lena och fina igen.

V i l l   m a n   v a r a   f i n   f å r   m a n   l i d a   p i n .

-Sandra

Nyårslöften?

Sitter på jobbet nu.
Dricker varm choklad från en kaffeautomat och smaskar på en plopp. Nyttigt? Onej, men jag orkar inte bry mig just nu. Efter nyår får det bli ändring. Mer träning! Visst, godis ska jag äta, men ska försöka hålla mig till helger. Good luck to me! Vi får väl se hur det går. Varje år låter det likadant, för många människor runt om i världen. Undra egentligen hur många som lyckas hålla sina nyårslöften? Har du klarat något? Vore kul att höra vad. Och så blir det lite peppning till en själv, att se att folk lyckat med olika löften. :)
-Sandra

Helgen

Goddagens!
Har inte skrivit på ett litet tag, och jag ber om ursäkt. Men det har inte hänt ¨så fruktansvärt mycket.
Shoppingtrippen till Göteborg med T slutade bra. Jag köpte ingenting, men  det gjorde T. Fick honom att köpa en tröja som han inte ens skulle tittat på om han var själv. Men, en kvinnas krafter är svåra att stå emot, inte sant pojkar? Så vi gick därifrån med den tröjan och lite annat. Jag tror att han lite senare började smått inse att den var ganska snygg. Hoppas jag! :D

Jobbade igår 10.15 - 18.15. Åkte sedan till T och myste lite.

Idag åkte T och jobbade tidigt imorse, så jag fick ligga kvar själv. Taskigt, men skönt! Gick ut med Luckey vid 9.30. Och sedan åt jag frukost med T:s mor och hennes kille. Min mami och papi kom och hämtade mig och så åkte vi till Borås för att inhandla kamera. Eller ja, vi och vi. Det är mammas kamera, men tro inte att hon kommer få ha den mycket själv. Det var nämligen en systemkamera, en Canon EOS 1000 D. Kul kul!

Snart ska jag äta hoppas jag. Och sedan väntar jobb, 17.00 - 22.15.

Tråkigt inlägg! blää.
-Sandra

JULLOV!

JULLOV!!


Götiit! Skön avslutning i skolan med frukost och lek. Jobbade några timmar. Sen kom T, och vi tittade på Bonde söker fru med mina päron. Åkte sedan till ICA och hyrde Kung Fu Panda. Började titta, men jag somnade. Skönt, men tråkigt, får titta på den imorgon igen eller något. Men nu ska jag sova meeeeer. För klockan är mycket och T och jag ska till gbg och shoppa imorgon. Det var HAN som ville, och vi ska shoppa till HONOM. Kul kul! :D

GOD NATT

-Sandra

Dolda talanger

I skolan idag hade vi öppen scen/talangjakt/julspel, ja det fanns många benämningar på denna tillställning. Det var helt enkelt så att man fått anmäla sig och visa upp något. Sjunga, spela, dansa eller visa en liten film eller musikvideo man gjort till exempel. Sharon och jag har tilldelats hedersuppdraget att vara konfrancierer (stavning?). Det blev bara improvisation, då Sharon igår fått en lapp med bidragen som skulle vara med. Imorse fick vi reda på hur det skulle gå till, och det fanns inte direkt någon tid att öva eller förbereda på. Men det gick helt ok ändå tror jag. Inte så svårt att pressentera folket.
Några IT-killar dansade linedance, vissa sjöng och spelade. Det visades en musikvideo som några på skolan hade gjort och en kort film som var en parodi på filmen "The Blair Witch Project". Tyckte att alla gjort/gjorde bra ifrån sig. Självklart vissa bättre än andra. :)

-Sandra

22 ½ days without suger

Ja, från början var det ju tänkt att det skulle vara fram till jullovet, alltså till torsdag. Men Sharon och jag bestämde oss idag för att bryta detta "vad" lite tidigare än planerat. Vi tyckte att vi varit tillräckligt duktiga, med endast två undantag, tror jag? Idag, och förra veckan. Duktigt! Så nu är det upp till bevis om vi kan gå flera dagar utan godis/kakor/bullar och dylikt även om vi får äta. Ska bli intressant, men jag tror att vi klarar det. :) Visserligen brukar julen ställa till det ganska ordentligt med allt julgodis hit och dit.

Jag förklarar härmed att 22 ½ days without suger är avslutat!

Sharon, vad ska nästa utmaning bli?

-Sandra

Robin Bengtsson - Mercy


Idol Robin. RobinB . Svenljunga Robin . Robin Bengtsson

Kärt  barn har många namn brukar man ju säga.

Idag samlades nästan varenda Svenljungabo på torget i vårt lilla samhälle för att se Robin Bengtsson tilldelas sitt diplom som Svenljungas ambassadör. Han skulle självklart sjunga en lite trudelutt och skriva autografer till alla hysteriska småtjejer som skrek. :D Ganska coolt, att denne pojke som jag för ett år sedan såg som vilket 90:a som helst härifrån, idag är en idol med fans, turnéer och annat på gång. Spännande! Hoppas att han kommer lyckas och bli stor. Heja heja Robin! :)
Dagen till ära satt Robin på vår lilla scen på torget, med gitarren i famnen och framförde Mercy. Han var lite krasslig i rösten och sådär, men jag tyckte att han gjorde ett bra framträdande ändå. :) Skillnad att höra live så att säga.
Småtjejerna var som galna såklart. Jag med kanske, bara att jag inte visade det. ;) haha.
 
Det fanns inte en enda parkeringsplats i byn, typ. T och jag ställde oss där vi nog inte fick stå. Helt sjukt. Inte många gånger om året det är så mycket folk i cirkulation i byn samtidigt.


-Sandra

Halkkörning

Igår när jag skulle skriva ett inlägg så la internet av och ville inte alls fungera. Inte på någon dator i hela huset, så det blev inget inlägg. Gjorde visserligen inte så mycket. Slog in alla mina julklappar och slappade.

Inatt var en ganska jobbig natt. Gick och la mig och somnade 21.30 ungefär. Vaknade 00.00 och var helt säker på att klockan var 4.00 och att alarmet snart skulle gå. Men icke sa nicke. Först var jag rädd att jag försovit mig, så jag tittade på mobilen (ligger på byrån en bit bort) och upptäckte att jag hade fyra timmar kvar att sova. Men tror ni jag somnade? Nej! Låg och vände och vred, och varm var jag och huvudet kändes konstigt och inget alls kändes bra. Konstaterade ganska fort att jag hade feber. Och då var det ju skönt att veta att man inte skulle upp än.
Somnade till slut och alarmet gick 4.00. Varför denna tidiga morgon? JO! Det v ar dags för halkkörning i Jönköping idag. Och jag skull infinna mig på Asplunds trafikskola i Borås klockan 6.00, vilket gjorde att jag var tvungen att  ta bussen från Svenljunga klockan 5. Inte allt för kul, med lite feber och så. Men det gick!
Halkan var rolig, intressant och mycket lärorik. Visst har man förstått att det inte går att styra och bromsa lika bra på halt väglag som torrt, men att det var sådan skillnad kunde jag inte förstå. Skulle ta en högerkurva i 35km/h och det gick åt pipsvängen, nästan iaf. Klarade kurvan i 31 km/h. Men höjde jag ynka 3 km/h, till 34, så klarade jag inte. Skrämmande hårfina gränser, mellan liv och död om man har otur.
Testade inbromsningar i olika hastigheter på halt väglag. Stanna i nerförsbacke, och köra slalom för att känna på antisladd systemet. Hade även lite teori sedan. Mycket bra dag!

Ett steg närmre körkortet! :)

-Sandra

Värt att läsa, från min synvinkel

Tyckte att min bästaste vän Sharon hade skrivit ett väldigt bra inlägg om ord. Kanske låter tråkigt. Men efter att man läst det får man sig en liten funderare. Man kanske inte borde slänga ur sig vilket ord eller mening som helst, och tänka efteråt. Även om du hade andra tankar om vad du menade med det du säger vet man inte hur den andra människan tolkar och tar till sig detta. Ja, för att förstå vad jag babblar om och hur jag menar kan du ju ta och läsa inlägget istället, HÄR.

-Sandra

Julbord med ICA . sjuk

Igår vaknade jag och var rätt rejält tät i näsan. Förkylning, wihoo! Gick upp, men kände att något inte stod rätt till, så jag gick och la mig igen. Och sov fram till 12.30 - 13.00 någonting. Så länge sover jag aldrig! Mådde bättre så jag hoppade in i duschen och gjorde mig fin och sådär. För idag var det nämligen dags för julbord på Liseberg med personalen från ICA Svenljunga och Tranemo, och det kunde man inte missa. God mat, mysig omgivning och show med Nanne Grönvall, allt till ett pris av 800:-, och vi i personalen fick det gratis. Toppen!
På bussen var alla glada och igång. Det bjöds på öl och cider av chefen själv. Jag måsse hyfsat bra i början, hade visserligen tagit en ibumetin. Men ju mer vi närmade oss Göteborg, ju sämre mådde jag. Och ljudnivån i bussen var näst intill outhärdlig för mitt huvud. När vi kommit in i Gbg kände jag hur illamåendet började krypa fram. Jag var inte magsjuk, men när jag får feber nu för tiden så mår jag alltid illa, och spyr en gång och sedan ligger jag i hög feber, helt utslagen ett par dagar.
Så jag hann inte mer än ut ur bussen i stort sett innan jag behövde spy. Mitt i Gbg med folk och bilar överallt! Ville spy, och jag "spydde" fast det kom inget, då jag endast hade ätit lite yoghurt med müsli på dagen. Till slut kom det lite vätska, men det var då inte mycket. (Fy vad äcklig jag är som skriver om detta, men skit samma. :D)
Efter detta mådde jag bra, som jag alltid gör, innan den höga febern kommer smygande för att sedan slå till. Mamma (jobbar på ICA som personalansvarig och var därför med) ringde till sin käre bror som så snällt sa att han kunde hämta mig i Götet. Gick ändå in på Liseberg till Huvudresturangen där julbordet serverades. Som tur var mådde jag bra under den tiden och satt och tjötade lite, och pytte pytte lite. Och sedan tackade jag för mig och åkte hem
Tyckte att det var väldigt tråkigt att behöva åka hem. Dels för jag missade showen och allt. Men även möjligheten att lära känna de i Tranemo bättre. Men lyckades tydligen (enligt mamma) göra gott intryck på en av killarna den lilla stunden jag var där. haha ;)

Kom i alla fall hem till slut,. Tittade lite på TV med Basse och Frida och mådde ganska okej, lite feber hade jag nog.


Såhär såg jag ut, kvällen till ära. ;) Detta är även min jul/nyårs klänning. Men den kommer kanske inte riktigt till sin rätt på dessa mörka bilder. För den är inte bara slät svart. Utan det är ett svart mönstrat tunnt tyg som man ser igenom utanpå om man säger så. Lite svårt att förklara.


-Sandra

Jag är djupt sårad, och jävligt arg, faktiskt!

Hur kan man vara så falsk? I 1 ½ års tid har du gått och låtsas vara kompis med mig, eller ja, oss. och nu är vi inget värda? Du har alltså aldrig brytt dig om oss, aldrig sett oss som kompisar. För oss har du varit det, för mig har du varit det. Och det gör mig så jävla arg och ledsen att du inte menat något, inte velat vara kompis. Menar du verkligen detta, är du så känslokall? Visst, du har blivit sårad av din förra flickvän tex, kanske andra gånger. Men vad har vi gjort dig för att förtjäna detta? Jag har blivit jävligt sårad en gång, men det betydde inte att jag slutade tro på relationer. Jag slutade inte tro på vänlighet och trygghet hos människan. Nu har du sårat mig! Och det vet du. En dag kommer detta slå tillbaka mot dig. Håller du på såhär kommer du aldrig ha några vänner, och så vill man inte ha sitt liv. Men du anser ju att du aldrig haft kompisar under dina 17 år, och klarat dig och kommer klara dig. Jag bryr mig om dig, och hoppas att du snart inser att vänner är bland det dyrbaraste man har. Your life, your choice.

Hur kan man ha så fel om en människa som man trodde sig känna. Jag har inte betytt något för en männiksa under 1 ½ år som jag kännt honom, men för mig har han betytt något, varit min vän. Men anar att det är slut nu.

Jag är sårad! och arg.



-Sandra

Fredagkväll

Usch och fy vad tråkigt det är att behöva laga mat till sig själv. Så det gjorde inte jag idag! Tänkte gjort tacos, då pappa tagit upp köttfärs åt mig. Men då ingen utom jag är hemma orkade jag inte det. Så det blev baguette med ägg och bacon, med julmust till. Men det var med gott!
Har precis tittat på introt på idol, och nu är det paus. Fyfabian vad idol är bra har jag kommit på! :D



-Sandra

Sjuk

Tror jag att jag håller på att bli. :(
Det är tjockt i halsen, och börjar få ont i den. Sedan börjar jag bli lite snuvig och känner mig sådär halvslö i huvudet. Hoppas att jag inte blir sjuk tills imorgon för då är det julbord på Liseberg med ICA. Och på måndag är det halkkörning, så jag får inte bli sjuk!
Kanske inte så konstigt om jag blir det då T varit/är det. Förkyld, ont i halsen och så har han haft feber. Men jag ska kurera mig ordentligt! Drack en varm kopp grönt te nyss. Köpte KanJang och halstabletter innan. Och sedan ska jag ligga i soffan och titta på idol. Kanske tänder i vår öppna spis. Men det blir helt själv, ingen är hemma, tråååk. :(

-Sandra


Torsdag 11/12

Skola idag, as usual! Först svenska, där vi inte gjorde allt för mycket, som vanligt. Fick tillbaka ett arbete, MVG -. Men jovars, jag är nöjd. ;) Spelade SH och lite sådär.
Sedan var det spanska, inte allt för kul. Och vi har missat två eller tre lektioner, men det gick väl hyfsat ändå. Gjorde en pratövning, eller ja, dialog större delen av lektionen.
Sedan begav jag mig till stan där min mor lite senare plockade upp mig. Vi åkte till Knalleland och shoppade lite. Jag hittade såklart saker. En jätte fin klänning till jul/nyår, och ett par coola leggins på Cubus. Idag var det nämligen -30%alla kläder där. Hittade även ett par stövlar på Eurosko på. Det var -30% på dem också, perfa!
Kommer nog bilder sen, eller imorgon. Tålamod! ;)
Köpte även en fin lång stickad kofta åt Sharon som hon ville att jag skulle göra. Men får väl pengar imorgon, eller någon dag hoppas jag. ;)


Jesper


Jag


Sharon


Chrille


Jesper och jag

Idag har jag blivit lyft upp och ner och blivit buren på axlar och massa hit och dit. det mesta utan att jag inte varit med på det. Förstår inte varför de ska lyfta och slänga en hela tiden. ;) haha. Bevisa hur "starka" de är. Men jag blir ju längst av alla, så det är ju lite kul. Jesper på typ 185 (?) och jag på axlarna. Ööö, ja, jag blev lång, och var inte alls med på att jag skulle hamna på hans axlar (tyvärr inget kort).  Jag slog i taket, så kunde inte sitta rakt. :P
-Sandra

Hedersuppdraget var ..

Nu kommer "berättelsen" om gårdagen (onsdag).
Det hela började på företagsekonomin på eftermiddagen på tisdagen. Sharon och jag tog emot ett sms av Evelina, (Chrille i vår klass flickvän). Hon skrev i panik att de inte hade någon som skötte ljuset på deras hårshow de skulle ha (de går frisör, detta var deras projektarbete). Vi var osäkra hur vi skulle göra, då det var en visning 11.30, en 17.30 och den sista 20.00. Och det var i Borås på Almåsgymnasiet. Vi visste inte hur vi skulle komma hem sa vi, men detta hade Evelina redan klurat ut. Hon sa att vi kunde åka med Sara till Hillared, och vi skulle få två hårvårdsprodukter om vi ställde upp. Det var nu svårt att säga nej, så vi ställde upp och såg det som dagens, eller kasnke veckans god gärning.
Gick från skolan och var på plats i aulan på Almås ett tag innan det skulle börja. Vi blev informerade om hur ljuset fungerade. Det började och det var lite rörigt för modellerna och musiken och sådär. Men de hade inte haft något genrep innan, så det var bra gjort ändå.
När första föreställingen var slut gick Sharon och jag tillbaka till skolan. Vi hade bett Magdalena i HR 3 att lägga undan mat till oss. Hon hade inte hunnit det då maten tagit slut, så vi fick välja mellan korv med bröd eller det som serverades i skolresturangen, vilket var julbord. Det var inget svårt val. Julmaten blev invigd för i år, namnam!
Mätta och belåtna gick vi till klassrummet där ingen utom Chrille och Kentan var. Vi spelade lite Seal Hunter och sedan pluggade vi faktiskt lite.
Gick och köpte godis, FY! Med tanke på vårt "vad" 22 ½ days without suger. Men vi bestämde oss för att synda denna dag. Det bjöds ju på pepparkakor, lussebullar och julmust.
De två sista föreställningarna gick bra, och alla hade gjort bra jobb med frisyrerna. Kul att titta på faktiskt! :)


JULMAT! (Sharons tallrik)



SEAL HUNTER SPELAS (Lite rolig rekvesita på huvudena)


HÅRSHOW



GODIS
-Sandra

Ärofylld dag ;)

Idag har det varit en hyfsad händelserik dag för Sharon och mig. Vi har utfört ett ärofyllt uppdrag måste jag säga. Men det orkar jag inte berätta om nu. Mer om det med bilder kommer imorgon, förmodligen på svenskalektionen vi har på morgonen, då vi inte brukar göra så mycket på de lektionerna. :P

G o d   n a t t !

-Sandra

...

There's only two types of guys out there
Ones that can hang with me, and ones that are scared
So baby, I hope that you, came prepared
I run a tight ship, so beware

I'm a like the ringleader, I call the shots
I'm like a firecracker, I make it hot
When I put on a show.

I feel the adrenaline moving through my veins
Spotlight on me and I'm ready to break
I'm like a performer, the dancefloor is my stage
Better be ready, hope that you feel the same

Jag har något att erkänna..

.. ja, att jag gillar faktiskt vissa av Britney Spears låtar från hennes nya album. :) Självklart var hon den stora idolen när man var mindre. Jag vet inte hut ofta jag dansade till "Oops, I did it again", eller stod framför spegeln och mimade till "Luckey" med en hårborste i handen och låtsades att det var en mikrofon. Jag har två album med henne, "Oops I did it again" och "Overprotected". Båda två har gått varma hemma på mitt rum under mina yngre år.
Tycker att det är kul att Brittan är tillbaka med musiken igen. Mina dansmoves och mimningsskills kanske kommer fram igen? ;) haha

Britney Spears - Circus




 
Videon gick inte att fixa in här, fanns ingen sådan länk tyvärr. Men du kan titta på den HÄR
-Sandra

Svenskalektion

SItter i skolan nu och har svenska. Men som vanlig blir det inte allt för mycket gjort. Borde egentligen läsa i Dr. Glas för att sedan kunna skriva en romananalys om den. Men den är ju såååå seg att läsa. En bok skriven 1905, ja, det säger väl sig självt att det inte är den mordernaste och mest lättolkade texten. Blä blä, och så är jag hungrig också. Rast om 25 minuter, då blir det nog en frukt, eller macka och te kanske? :)

-Sandra

Helgen

Jag har legat på latsidan vad det gäller bloggen i helgen. Men har inte kännt för att skriva. Ska dock nu göra ett försök att sammanfatta helgen kort.

Fredag: Var hos T en stund, men åkte hem så jag var hemma lagom till idol. Som jag tittade på med mor, bror och hans tjej. Robin åkte ju ut, som alla säkert vet. Så vi får se om hans syns till i Svenljunga snart.
Tittade även på filmen Poseidon med mami. Handlar om en stor lyxig båt (typ Titanic) som välter upp och ner på av en jättevåg. Alla dör, utom typ 5 stycken eller något. Dramatiskt, men helt okej film.
Lördag: Jobbade i tre timmar, sedan kom jag hem och slöade. Gick med mami och papi upp till mormor och Jan och fikade lite. Kom hem, slöade ännu mer. Tittade på TV med mina Päron. "Stjärnor på is", "Tack gode Gud" och "Britney: for the record" stod på TV-schemat för min del. Uscha, stackars Britney! Jag hade inte velat ha henne med 50 papparazi efter sig och en massa falska rykten om dorger hit och dit. Nej du tack! Jag gillar nog att vara lilla Sandra Norén, som inte är så mycket för världen, när allt kommer omkring.
Söndag: "Sandra är du vaken?". Ja, det var mamma som väckte mig 9.00. Här fick man inte sova längre. En Ge-Kås shopping väntade, igen! Så vi begav oss dit. Fick köpt en del julklappar, så nu har jag bara något litet kvar till mor och far, kanske till T. Får se, beror på hur snäll han är. :P Till mig själv köpte jag typ ingenting. Eller ja, ett par skinnhandskar, mycket bra att ha när man kör bil (som jag snart gör hoppas jag). Köpte ett bar mjukisbyxor och en väska. Eller ja, min väska som jag köpte/bytte sist bara för min förra väska gick sönder. Ja, den gick med sönder, så nu har jag köpt min tredje. Tredje gången gillt kanske? :D Hoppas, datorn får banta!
När jag kom hem åkte jag till T, och sov där.

-Sandra

WIHOHAHAHIIIOALAI

Ja, något i det stuket i alla fall.
Min körlärare ringde innan, och vet ni? :D Han har BOKAT UPPSKRIVNING OCH UPPKÖRNING till mig!! Helt överlycklig, men väldigt rädd och nervös! Känns så fult, att jag snart kan ha körkort. Visst, jag fyller inte innan 10:e januari, och det är ju efter det som jag har chansen att ta körkortet. Men det är inte långt kvar. Nu måste jag plugga teori och köra massor av bil! Ingen tid att ligga på den lata sidan med detta längre. Skärpning!

-Sandra

Ge-Kås

Nu ska jag till Ge-Kås med mor och far.
Och Sharon, ser du detta får du gärna kika in på min Travi om du orkar/hinner. :)

h e j d å !

-Sandra

...

Fan vad patetisk jag känner mig.
Löjlig, jobbig, "efterhängsen".
Varför gör jag så?
Lås in mig!

HIM - Circle of Fear




Heartache is knocking on her door
Shadows dance outside her window
Tears keep falling on the floor
As the world around her crumbles

If you want to save her
First you have to save yourself
If you want to free her from the hurt
Don't do it with your pain
If you want to see her smile again
Don't show her you're afraid
Because your circle of fear is the same

Love can be as cold as grave
A one-way ticket to endless sorrow
An empire of gentle hate
Today without tomorrow

It's the circle of regret
The circle of hate
The circle of death
Your circle of fear is the same

Idol

Vår Svenljungabo Robin fick lämna idol. Tråkigt, men kanske inte helt oväntat. Tycker att han har gjort strålande ifrån sig och utvecklats fantastiskt mycket.

Kevin har varit klar för final hela tävlingen. Och ja, oavsett hur det går, kommer säkerligen Kevin, Alice och Robin fortsätta med musik sedan.

-Sandra

Digerdöden

Nu har jag historia, om du ville veta. jag håller på, eller ja, har kanske precis kommit igång, med en artikel om digerdödöen. Jag har förflyttat mig till 1300-tlet med en tidsmaskin och upplever didgerdöden med enga ögon. Jovars, tidsmaskiner finn! ;) I alla fall i min fantasi.

Har rast nu, men kanske ska försöka skriva lite ändå. Då jag ändå inte har någon att spela SH med. :( Och så ska artikeln vara klar idag.

-Sandra

Frisyr



Ja, här har vi då min nya frisyr. Lite skillnad från vad jag hade innan jag klippte mig, men som sagt, frisyrmässigt har jag sett ut såhär innan. Man ser kanske inte så mycket av färgen. Möjligvis att det skiftar i rött i själva hästsvansen. Men färger gör sig aldrig riktigt rätt på bild. Du får se det i verkligheten för att få en 100% uppfattning. :D
Sedan är det inte den snyggaste bilden, och för den delen är håret inte direkt iordninggjort. Men nu fick du i alla fall en liten inblick om hur jag ser ut. Och vad du ska hålla utkik efter. ;)

...

Jo, det är faktiskt sant, det är så det är. Och jag vill berätta för dig, men jag tror inte att det går.
Och ja, det är till DIG jag vill berätta det. Bara att du aldrig skulle tro att det är dig jag syftar på.
Men det är det!
Och du kommer inte förstå, för det gör jag knappt själv, egentligen.

Vill inte riskera något, förstöra något eller så.
Lika bra att hålla tyst antar jag.

Krya på dig Sharon!

Stackars SharreBarre! Hon är sjuk. Det var hon visserligen idag med, hade lite feber men var i skolan ändå. Och lyckades vara på topp. Dock inte konstigt att hon blivit sjuk då hela hennes familj legat med influensa i veckan.
Men SharriiZ, se till att bli frisk SNABBT! Jag klarar mig imorgon, då kör jag på reservern. Men kommer du inte på måndag så kommer min Sharonbensin vara så slut som den kan bli, bara så du vet. Då blir det motorstopp! Så se till och bli frisk snarast!!

Krya på dig min älskling vän. :) ♥

-Sandra

Körkort..

..snart

Wiihooo!
Nu har jag klarat alla repetitonsprov nere på körskolan som jag var tvungen att klara. Så nu är jag glad! :) Har bara sluttestet kvar att gör, men det kan jag göra här hemma. Så det klarar jag nog av imorgon. Sedan blir det "Hello uppskrivning och uppkörning". Ja, Christian kan alltså äntligen boka tid. Kul, men nervööööst!!

-Sandra

MVG

Mycket Väl Godkännt!
Jotack, det gillar jag! :) Det var vad jag fick på mitt historiaprov. Wiihoo! Visserligen vet jag inte om man kan kalla det för ett riktigt prov. Vi fick ha våra anteckningar som vi gjort under en muntlig genomgång Lena hade. Och var man alert som Sharon och jag fick man med en del. Så det lönade sig på provet. Men jag hade även många egna tankar och relaterat till vårt nuvarande samhälle och den enskillda individen, vilket hon tyckte var bra. :)

-Sandra

Onsdag, klippning

Hann inte skriva något igår, orkade inte heller.
Var i alla fall i skolan, gjorde endast prov. Och jag skrev myyyycket! Sharon och jag åkte bort till Knalleland en snabbis, och sedan hem med 12.00 bussen. Hemma i Svenljunga gick jag till banken och flyttade lite pengar, var inne och hämtade mina linser hos optikern och kilade in på ICA och köpte bananer, så jag inte skulle sätta mig hos frisören med tom mage.
Ja, som sagt, klippte mig, och grejsade med håret igår. Blev ganska stora förändringar. Bli inte chokade nu, men jag har tre färger i håret kan man säga. :P En ganska mörkbrun, med lite lite rött/koppar i. Sedan gjorde hon jätte tunna folié slingor typ, i koppar, och i svart. Det syns inte att det är slingor. Gör bara så det blir lite skiftningar, lite effektfullt sådär. ;) Klippte även lugg och klippte upp lite mer. Så ja, jag har väl egentligen typ sett ut såhär innan i håret. Men jag blev väl nöjd, ovant med lugg!!

Kanske slänger in en bild senare idag, om jag hinner.

När jag var klar hos frisören, gick jag till bilskolan för att klara av repetitionsproven. Klarade ett, misslyckades med det två gånger. (A) Sedan började jag på det andra. Fick 58, och jag behövde 60. Jävla skit! Var likadant på det första provet. Så måste kila dit idag och klara de två sista. :(

När jag gick från körskolan kom T med bussen till mig. Så vi gick hem, åt och sedan tittade vi på Prison Break. Mycket bra!

-Sandra


Dagen

Usch, klockan är på tok för mycket för att jag ska vara uppe! Måste sova poch ladda krafterna till provet imorgon som känns sådär. Ingen information vill fastna, jävla skit! Jaja, tänkte i alla fall bara berätta lite snabbt om dagen.
Skolan, hade engelska och företagsekonomi. Det var endats Sharon och jag på företagsekonomin, vet inte vart resten av "klassen" var. Tiden spenderades mestadels med att snacka skit med läraren, kul.
Lunchen åts inte på skolan, då menyn inte lockade. Jesper, Ewers, Sharon ocj jag gick till vårt välbesökta Oliven och lunchade i stället. Trevligt, mysigt och gott! :)
Efter skolan åkte jag till T. Kan inte påstå att jag till en början var den roligaste flickvännen att vara med. Men det rättade väl till sig efter ett tag. Övade på prov och tittade på TV. Åkte hem tittade på desperata hemmafruar med mor och far. Sedan hamnade jag här. och nu är det sängen!

Just det ja, mormor kom hem från sjukhuset redan idag. :) Men hon ska in och göra lite fler tester/prover eller något.

N a t t i   n a t t i !

-Sandra

Självmord

Vi lever då allt i en underlig värld, eller samhälle borde jag kanske säga? För att få det mer ner på jorden så att säga, lite närmare. Ja, som rubriken lyder, självmord, så har jag kommit på att man ofta hör av någon, ser på TV eller läser i tidningar om sådans som tagit eller försökt ta sitt liv. Ofta är det unga människor i min ålder eller yngre till och med. Många av dem lyckas, men kanske de flesta inte? För många är det nog mest ett rop på hjälp. Längtan efter att få synas, höras och bli älskad. Man kan tycka att personen i fråga är älskad, att man bryr sig om henne/honom. Men det är aldrig fel att faktiskt fråga på allvar hur personen mår, om allt är okej. Det är något man oftast tar för givet, speciellt om en person som man träffar varje dag. Det kanske inte syns utanpå, men innuti kanske personen skriker av smärta, eller längtan. Ta den korta tid att stanna upp, titta på människorna runt omkring dig, fråga hur det är med dem, om de har något som tynger dem. I nästa stund kan det faktiskt vara försent. Oavsett om det är självmord eller bara en olycka. Det kan inträffa vem som helst, när som helst. Överskatta inte livet.

Detta blev en liten lång inledning, eller vad man ska kalla det. Men jag tänker inte lämna ämnet riktigt än. För jag fick ikväll red på att min granne tagit sitt egna liv. Det kommer från en ganska säker källa, och det är väl inte direkt någon som sprider ut en sådan sak om en man i 60 års åldern?
Känns helskumt! Han var och handlade av mig i lördags när jag jobbade. Har "plågat" honom, hans fru och deras döttrar när jag var liten, då jag ibland sprang över för att titta vad de gjorde. Jag kan inte påstå att jag känner honom väl, men det klart det känns konstigt att man aldrig mer ska få se personen som man bott jämte i hela sitt liv.

S o m   s a g t ,   ö v e r s k a t t a   i n t e   l i v e t ,   d e t   ä r   f ö r   k o r t   f ö r   d e t .

-Sandra


 


Krya på dig mormor!

I våras låg min mormor på sjukhus ett tag. De visste inte riktigt vad det var med henne, men hon hade yrsel och sådär. Och nu har hon blivit inlagd idag igen, av samma anledning, yrsel. Hon är inte så gammal kan jag inte påstå. 62 år. Men det är ju inget allvarligt med henne eller så, men ändå tråkigt att veta att hon behöver vara på sjukhuset.

K r y a   p å   d i g   m o r m o r ! :) ♥


Mormor, jag och Jan (morfar), för något år sedan i Falkenberg vid vår stuga.
-Sandra

SS kort, i massor.


fotostudion, hösten 2008


I skolans gym,  våren 2008


Jadu, mitt "kalas" när jag fyllde 15? , typ vintern 2006?

Skumparty på Kullaberg, vår/sommar 2008

Nyår 2007/2008


Haha, skolan. vintern 2008


Fniss, sommaren 2007


Lite söta är vi allt. :D , ingen aning när det togs. 2007 någon gång skulle jag tro.


Nyduschade och fräscha. Sommaren 2007


Balen. :) sommaren 2007


Mogalunken med bilar i munnen. Sommaren 2007
(obs så fint vi ramat in Jerry där bak. :D)


Knas! Taget som det lite längre upp


Muckdagen på högstadiet. Vår/sommar 2007
Smurf-Sara på hörnet. :)

Anledningen till alla dessa bilder är att jag tittade igenom min bilddagbok lite. Och insåg att jag hade en del kort på mig och Sharon. :) Så tänkte att ni skulle få njuta av dem. haha. Tyvärr är alla dock inte så vackra.

Dagen som varit..

Ja, vad kan man säga om dagen?
Skolan var lätt avklarad, med endast matte på schemat. Sharon kom inte idag, eftersom hon försov sig, igen. Andra gången, och samma lektion. Din buse! ;P Men killarna tog väl hand om mig. Fast Chrille var lite hlav tyken och han kommer ge mig komplex. Jag är inte tjock!! :O haha.

Tog bussen till Kinna 12.25 för att ha körlektion. Hade lektion själv, då den andra tjejen som skulle haft med mig ringt och avbokat. Men lika skönt det, blir inte lika lång tid att sitta i bilen då. Det gick i alla fall helt okej idag. Gjore lite blandat, eftersom jag redan gjort klart alla moment. Ska klara av teorin nu i veckan hade jag tänkt, eller jag MÅSTE rättare sagt. Eftersom nästa vecka kommer bilskolan vara stängd, så har inte möjlighet att göra proven då. Och klarar jag teorin denna veckan så ringer Christian och bokar uppskrivining och uppkörning åt mig i början av nästa vecka. Så att jag förhoppningsvis får tills jag fyller år. Hjälp! :S Känns hur konstigt som helst, och skrämmande att det är så lite tid kvar.

När jag var hemkommen från körlektionen sjönk jag ner i fotöljen framför TV:n med datorn i knät. Miljömonster, jag vet. Men man kan ju inte missa något roligt program, samtidigt som man inte kan skippa trevliga konversationer på msn. :)

Tog mig lite senare ner till bilskolan igen för att ha teorilektion. Blää, inte allt för kul, men jag måste ligga i nu. Och kan ju alltid hoppas att något fastnar.

Sedan kilade jag in på ICA för att dra med mamma hem. Klockan var 18.30 och hon hade inte haft vett på att gå hem än, fy skäms! Så jag tyckte det var på tiden. Hon slutade, och vi handlade lite innan vi åkte hem.

Resten av kvällen har jag spenderat vid TV:n. Och nu ska jag sova! Är trött och mina ögon svider. De var röda i morse och har konstat sig lite under dagen. Så ska bli skönt att få ur linserna och vila dem lite. Hoppas bara det inte är en varning på att jag kommer bli sjuk. Eller kanske få ögoninflamation? Min bror har/haft det. Fast någon konstig, farlig typ. Fått ögondroppar av läkaren som han varit tvungen att ta. Han har/hade tydligen någon bakterie i ögat som kunde göra att han blev blind. Eller något skumt.

Rörigt och jobbigt inlägg, men jag tvingar dig inte att läsa. :P

-Sandra :)


Axel


Anton