"Party All The Time"

Läste ett blogginlägg hos Rosetty som handlade om dagens "hets med att gå ut varje helg", ja läs själva → HÄR.

De som känner mig vet att jag inte är ute och festar särskillt mycket, speciellt inte på krogen. Har varit där två enstaka gånger på  nio månader. Första gången blev jag övertalad, för det var min födelsedag. Andra gången var jag där med Olivia och Sara för att fira att alla var 18 år fyllda. Då hade jag skitkul. Men var inte direkt full, jag höll mig mycket vid BlackJack bordet där jag träffade nya människor, dansade och hade det allmänt trevligt.
Jag känner inget behov eller sug efter krogen, alkohol eller fest varje helg. Vissa kan kalla mig tråkig, men det är den jag är, take it or leave it! Jag tycker att det blir detso roligare den gången man väl går ut. Tycker att hemmafester är roligare, tror jag. Då är man oftast omringad av människor man känner och tycker om. Visst är det kul att komma ut från sina kompis/bekantskapskretser ibland och träffa nya, men inte jämt.
Jag är ofta den som är nyktrast på festen, men har inget emot det. Har jag kul utan alkohol kan jag lika gära låta bli att dricka, så gott tycker jag inte att det är. Och folk accepterar mig ändå, i alla fall de som tycker om mig. Och det är det som är det viktiga. De andra som tycker att jag är tråkig och torr kan väl få tycka det, men då lägger jag ingen energi på att tycka om dem heller. Jag kan trösta mig med att min lever kommer må mycket bättre, mycket längre än deras! :D
Tycker givetvis att det är kul, skönt och gott att dricka ibland och släppa loss. Inte supa mig redlös, men så man blir sådär lagom rund under fötterna. Men jag vet när jag har fått nog, och stannar där. Vill inte göra åtlöje av mig själv, ligga och spy och må apa dagen efter. De gånger jag hamnar sådär i lagom dimma brukar jag ha kul, och det blir så mycket roligare när det är ibland. Och så kommer man ihåg varje händelse för sig, istället för att blanda ihop alla. Som jag tror är en stor risk då man är ute varje helg.

Sedan accepterar jag självklart de som är ute varje helg. Det är ju deras val, och alla har vi olika intressen och sätt att se på livet. :) Och tur är väl det!
Jag är den personen som gillar mysiga hemmakvällar, eller att umgås med trevliga männsikor och kanske åka och bowla eller sätta sig på en mysig krog och ta en, två öl/cider/drinkar. Och sedan ibland festa loss.

Tandläkaren

Idag var jag upp 7.15, varför? Tandläkarbesök. Lite jobbigt att behöva gå upp så tidigt, men fördelen var att jag var den enda där, så jag slapp vänta. Fick komma in direkt. Det gjorde och sa det vanliga. Tog bilder som förövrigt gör ont. Kan de inte skaffa mindre sådana där bilder som de kör in i munnen? Alla har faktiskt inte ett gigantiskt gap. Usch, gillar inte att vara hos tandläkaren. Ligga där under en stark lampa med gapet öppet medan någon ska ha in 1000 instrument + fingar. Tur att man inte är där allt för ofta.
Som vanligt berömde de min, eller mina tänder, hur fina de är och att det inte finns något negativt att säga. Bortsett från lite tandsten som jag alltid lyckas få. Säger alltid till tandläkaren att jag ska börja använda tandtråd, och det kanske jag gör första veckan, sedan står den i skåpet orörd tills nästa tandläkarbesök. Men nu SKA jag försöka, i alla fall någon gång i veckan. Får se hur länge jag orkar det. :D

Efter tandläkaren åkte jag till ICA och köpte frallor och juice, så snart ska jag nog äta lite. Det kurrar allt lite i magen. Tobias sover fortfarande, så jag hade tänkt försöka att plugga lite. Eller kanske titta på Pokémon som är på Disney XD nu? haha


"Bered er på trubbel, buddel trubbel. För att skydda allt från förstörelse, och förena allt i en rörelse. Fördömer vi sanning och kärleken, för att vi ska nå upp till himmelen. Jessie, James. Team Rocket, ingen kommer undan oss. Så ge nu upp, eller börja slåss. Mjau, förståss! "

 


Träningsvärk med stort T

Jag har träningsvärk så det visslar om det! Kände redan igår kväll hur det smög sig på, framförallt i benen. Och i morses när jag vaknade kände jag riktigt hur ont det skulle göra att ta sig upp ur sängen. När jag skulle gå på toa såg jag nog ut som en gamal tant som telopererat båda benen. Jag vaggade fram, och när jag skulle sätta mig på toalettstolen behövde jag hålla i mig för att ens komma ner. Vilken smärta! haha. Att gå ner för trappor gjorde väldigt ont. Men det var bara att bita ihop och gå så normalt som vanligt, kan ju inte se stelopererad ut i trapphuset. :D Tog bussen hem till Svenljunga. Och efter att suttit stilla på en buss i ca 45 minuter var det svårt att ta sig upp.

Ja, jag har helt enkelt rejäl träningsvärk i benen. Konstigt med tanke på att jag tränade Core, som är ett pass för att träna bålstabiliteten, ni vet mage och rygg, i stora drag. Men vi började passet med knäböj. Först vanligt och sedan med vikt. Så det är pga den övningen som jag inte kan gå normalt.
Känner även hur träningväkren i magen och lite i armana kommit under dagen med.

Skönt att känna att man lever, och att träningen gjort nytta!

Nu ska jag försöka fortsätta att plugga. :)


Rubrik

Lov, äntligen!

Gick trotts allt upp i tid igåt, starx innan 9. Åkte hem till Svenljunga en sväng. Syftet från början var att packa med mig lite kläder och dylikt för att kunna vara i Borås i några dagar. Men det var inte det enda jag gjorde under tiden jag var hemma. Träffade även Olivia en stund. Vi gick till ICA och köpte lite frukt, samt glass och smartis. 
Hemma hos mig skulle Olivia utföra sitt uppdrag, äta en matsked Sambal Olek. Varför? Läs på hennes blogg, orkar inte förklara. :D
Sedan gjorde vi smoothie med banan, hallon och blåbär. Och åt glass med smarties på. Oj vad mätt jag blev!



Hemma i Borås igen så tänkte jag först tränat ett pass Body Combat. Men det blev tight med tid så jag hann inte. Och orkade inte ta mig till gymmet för att träna något själv, kände mig inte så amitiös.

Idag var jag uppe klockan 9 igen. Tog det lungt framför dator, eftersom det enda som går på TVn vid detta klockslaget är TVshop! På varenda kanal! Avskyr Tvsop. Det värsta är att om man inte tänker sig för så fastnar man vid det. De vet verkligen hur man får folk att lyssna.
Hur som, gjorde mig iordning lite och tog mig till Studio Aktiv och tränade ett pass Core. Ojoj vad trött jag blev, det var jobbigt. Så jag förväntar mig träningsvärk imorgon.

Tog sedan en liten omväg hem, så då fick jag även en prommenad i det vackra vädret. :) När jag kom hem fick det bli lite mellanmål. Stekt ägg, yoghurt med havregryn och pumpafrön eller något. Ska laga mat sedan, lagom tills Tobias kommer hem från jobbet. Tror nog allt att jag satsar på kyckling, ris och sås idag. Blev vansinnigt sugen på kyckling innan.



Nu blir det lite plugg, är det tänkt i alla fall.


Svininfluensavaccinet

 

Det pratas ju om svininfluensaviruset överallt nu! Skolorna skickar ut papper och erbjuder eleverna till att ta sprutan. I alla fall har de gjort det här i Borås på bla Viskastrand och Sven Eriksson gymnasiet. Inte på min skola, men antar att det är för att det är en friskola och inte kommunens område, eller något.
De har länge uppmanat riskgrupperna till att ta sprutan, och många har säkert gjort det. Tobias är i riskgruppen, eftersom han har diabetes. Ändå har jag inte ens haft en tanke på att han tillhör riskgruppen. För mig är han ju frisk, för mig verkar inte diabetes vara något konstigt. Det är vår vardag liskom, mest hans förståss.
Det var faktiskt min mamma som frågade om inte Tobbe hade vaccinerat mig, och då slog det mig att han kanske borde göra det. Tobias och jag pratade lite smått om det, men kom väl inte fram till något speciellt. Jag har varken varit för eller emot det. Men känner själv att jag inte behöver ta det. Jag skulle isf ta det för andras skull. Tex för Tobias om det skulle betyda att han kan bli jättesjuk om han smittas.
Har ju hört om dödsfall efter vaccinationer, visserligen var de säkert väldigt sjuka sedan innan. Men nyss läste jag en skum och oroväckande artikel på Aftonbladet. Jag tycker att det verkar helt osant, men tydligen är det äkta. 1 på miljonen att bli som tjejen i kilippet och artikeln. Det är inte många, men en på miljonen kan vara jag? Eller någon annan man känner. Och vem vet om vaccinet kanske ger biverkningar om 10 år? Kanske föds det barn med missbildningar då till följd av vaccinet? Om jag ska ta det behöver jag en lång funderare först, och övertalning om att det kan vara farligt för tex Tobbe om jag skulle bli smittad.




Ska du vaccinera dig?


Fredag 23/10

Dessa reklampauser, de är alldeles för många! Tittar på idol nu, som säkert många av er andra gör. Vem tror ni åker ut? Jag vill att Rabhi ska åka ut. Stör mig på att han inte kan sjunga ut, han har en klen röst på ett slags sätt. Svårt att sätta fingret på,för sjunga kan han ju. Men nej, det är han jag vill ska åka ut tror jag. Tycker att detärväldigt svårt att veta vem som kommer åka ut i år. Alla är duktiga.

Har inte så mycket att säga mer än att jag är trött, och helt slut i stort sett. Ska bli fruktansvärt skönt med lov.
Veckan har varit lite småtuff, fast ändå inte. Jag har haft tre prov, matte C, geografi och företagsekonomi B. Kan inte påstå att jag pluggat. Enbart lite till matten, och där känner jag att jag kunde gjort bättre. Men provresultatet blev ett VG, vilket jag är nöjd med. :) MVG i geografin och företagsekonomin. Hade Företagsekonomin idag, bokföring. 49/50 rätt, känns väldigt skönt! Jag är nöjd medmina prestationer.

Kom på att jag nog pluggat en del trotts allt.. Men det har blivit lite till en vana nu, att alltid ha något efter skolan. :P

Nu fortsätter idol. Ska kolla klart, kanske på eftersnacket med. Sedan väckaTobias lite försiktigt, borsta tänderna, ta ut linserna och sedan nana gott. :)

Nattinatti

Göteborg

Igår var jag ju ledig från skolan. Eller egentligen kanske jag skulle gjort lite på Historia uppgiften. Men jag har ett helt lov på mig. Istället åkte jag till Göteborg med Firda, Elina och Emilia. Vi åt tacobuffé och kikade lite i affärer. Jag var inte ute efter något. Elina var ute efter en partyklänning. Ändå var det bara jag som kom hem mednågot. MEN, det var faktiskt en tröja som jag jättegärna ville ha, men som inte funnits i min storlek i Borås. Så den inhandlades, även två söta små hårklämmer med rosetter.


Frida och jag. Stooora rosetter var det ja!


MAT!!


Klär den mig?


Tyckte att Frida är förtjänar sitt körkort. Allt gick toppen, bortsett från när vi näääästan krockade lite. ;)


Hemma hos Elina. Äntligen fick jag en höna som verkade gilla mitt sällskap. Tidigare hönor bara flaxade iväg. (bild nedan). Frida hittade däremot en kompis direkt.


Vackert ja!


Ombyggnad!

Yes, håller på att försöka ändra om lite på designen. Får se hur det blir. :P

Jag, jag och jag


Det blir inte alltid som man tänkt sig

Skoldagen var inte så ansträngande idag. Hade Engelska C på förmiddagen, och jag var helt själv. Börjar bli en vana nu. Ganska skönt, fast lite ensamt. Ska bli kul när Chrille och Ewers kommer tillbaka och livar upp stämningen lite. :)
Idag satt jag och tittade på en film, The gangs of New York. Kände igen vissa småsnuttar av den. Vet inte om jag sett den innan eller bara råkat se vissa delar. Den var ganska bra faktiskt, men var så fruktansvärt trött ett tag att jag nästan somnade. Cissi sa att den skulle vara i 2 timmar, vilket jag tyckte var länge. Den höll på i 2 timmar och 40 minuter! Hela lektionen alltså! Hann bara titta upp orden jag inte förstått efter filmen, sedan var lektionen slut. Måste skriva en liten resumé av filmen, lite om karaktärerna och sådär. Bäst att föröska göra det så fort som möjligt medans det finns i minnet.
Eftermiddagen fortsatte med matte C prov. Och det gick kanske hyfsat. Kunde gått mycket bättre, men har inte hunnit och tänkt på, samt inte orkat plugga på det så mycket. Så jag får skylla mig själv. Gjorde så gott jag kunde i alla fall.

Kom hem tidigare än vad jag trott, vilket var skönt. Började nämligen jobba 17.15 - 20.30. Och meningen var att jag skulle komma direkt från skolan till jobbet. Men nu hann jag hem och ta det lite lugnt först.
Jobbade tillsammans med Malin, som alltid är lika kul. Gillar inte att hon ska lämna mig för USA.
Malin, jag skulle aldrig tagit med dig till Au Pair mötet! :( hihi.
Kanske kommer jag ha kul med Malin i helgen? Hon frågade om jag ville följa med till Kullaberg, det var tydligen erotiknatt, eller något liknande. Strippor och så, och det lät ju spännande. Var inbjudan seriös Malin? :D

Nu ska jag snart krypa till kojs. Är ledig imorgon, vilket jag inte är bortskämd med. Har gått fulla dagar ända sedan vi började. Men imorgon blev lektionerna inställda pga att lärarna inte är där. Inte de jag har i alla fall. Så tanken var först att jag skulle plugga. Framförallt till Geografi provet och kanske Företagsekonomi B provet. Men planen blev ändrad. Nu ska jag till Göteborg med Elina, Emilia och Frida. Kommer bli trevligt! :) Hoppas att Frida är bra på att köra bil bara.? haha

Ensamma bilfärder är lugnande . Balklänning

Kom hem till Tobias ganska nyss. Har varit i Svenljunga, och sedan Hillared en sväng. Skönt att vara ute och köra lite, och var ändå tvungen att åka. Det är så skönt och avslappnande att köra bil, vara helt själv i bilen, ha hög musik och hålla hastigheterna, nästan lite under bara för att njuta av extra mycket av tiden.
Jag var så fruktansvärt arg och ledsen när jag satte mig i bilen innan och körde mot Svenljunga. Det kokade i mig samtidigt som det sved på något sätt liksom. Jag tycker att det är så fruktansvärt tråkigt att vissa vill tro det värsta hela tiden. Att man liksom är ute efter att skada den personen, fast man kanske egentligen vill det helt motsatta.
I skolan pratar lärarna hela tiden om att man ska vara källkritisk. Man ska undesöka om källan man hittar information på är pålitlig. Hittar jag denna information på andra ställen, ser den likadan ut, vem har skrivit det osv. Varför fungerar det inte så i verkliga livet också? Så fort man hör skit om sig själv, från någon man kanske inte känner så bra, som är sagt av någon man står närmre, så tror man på det. Inte är det så att man hör av sig till personen i fråga och kollar om det är sant. Saker och ting kan vara sagda, men ju längre på vägen de sagda sakerna kommer, ju mer tillvridna och vända är de kanske.
Snacka skit, det gör alla, oavsett man vill eller inte. Jag gör det, du gör det, alla gör det. Men jag snackar inte skit om de personerna som jag bryr mig om. De som jag vill ha i mitt liv. Vänner med olika slags relationer har jag förlorat genom mina ganska få år i livet. Jag har förlorat dem på olika sätt. Varje gång är det tråkigt. Ibland hittar man tillbaka till varandra. Ibland är det slut för alltid.

Till dig:
Det jag sa om att det var skönt att du inte är kvar där jag är, som jag förklarat var det för att jag inte mådde bra i situationen som var. Det gör jag inte än. Men det är lättare nu, eftersom det är distans. Vi behöver inte vara på varandra. Och jag hoppades på att distansen kanske skulle göra att vi saknade varandra, att vara med varandra. Att vi skulle hitta tillbaka till varandra. Men det verkar tydligen inte bli så. Men jag har aldrig sagt eller gjort något i mening med att såra dig. Jag står för det jag sagt. Men det finns förklaringar till det. Det ligger mer bakom det som du tror dig ha hört och få veta. Och jag hade hoppats på att efter så många år som vi kännt varandra, att du borde veta att det är inte den personen jag är. Kanske misslyckades jag. Men jag är inte den personen som du tror att jag blivit. Jag snackar inte skit om dem jag bryr mig om.

Vi borde se med kritiska ögon på allt vi hör om oss och andra, och det vi ser runt om oss. Allt behöver inte vara som man först tror.

Bilfärden var i alla fall skön! Kom hem en snabbis för att hämta datorn, eftersom jag behöver den i skolan imorgon. Sedan åkte jag till Hillared, hem till Sara. Hon ska sy min balklänning. Så jag visade henne vad jag ville ha för modell, och så tog hon lite mått. Så det kommer bli kanon! Sara är så duktig, och hon sa att hon är perfektionist, vilket vi gillar. :) Är 110% säker på att min balklänning kommer bli urläcker och professionellt gjord. Tack Sara! :)



Nu ska jag räkna matte, sedan blir det film, Johan Falk - Gruppen för särskilda insatser, och mys. :)

Blabla

Helg = skönt!

Fredag gick ganska fort faktiskt. Slutade visserligen lite tidigare på filosofin. Vi fjäskade lite för vår nya lärare som jag inte vet hur hon verkar. Hon bryter på tyska och ser lite mesig ut.
Jonas, vår lärare/studierektor, har slutat på skolan. I alla fall fram till mars. Han blev erbjuden att vara med och starta två nya JB skolor i Sverige, bla en i Göteborg. Och självklart tackade han inte nej till det. Men tråkigt att det kom så plötsligt och att han var tvungen att sluta. Men halva terminen har i stort sett gått, så det ska nog bli bra med den nya läraren också. :)

Efter skolan åkte Tobias och jag och shoppade lite. Meningen var att han skulle köpa skor. Men det var jag som kom från Knalleland drygt 2000:- fattigare. Eftersom det snöade en hel del denna dag fick jag lite panik över att behöva gå runt i slask med converse. Så hem med mig följde en vinterjacka, ett par stövlar, ett bar boots/stövlar och en mineralfoundation. Så jag är nöjd! De bootsliknande skorna är jag inte 100 på om jag ska behålla, men jag tror det. De kostade bara 200:- och de var fodrade, vilket är bra.

EVEREST W DOWN JKT F09 BLACK      
Det fick bli Everest jackan. Den andra var lite för dyr.

Har nyss klippt Tobias, och nu ska jag fixa iordning mig. Ska nämligen hem till Carro och Markus och kalasa lite. :)


Min godnattsaga blir företagsekonomi B

Nu ska jag göra klart min bokföring och bokföra moms uppgift. Sedan blir det sängen. Ska försöka att inte vara dödstrött imorgon på företagsekonomin B. Känns som det kan vara ganska viktigt att vara vaken på den lektionen, då det stundas bokföringsprov nästa vecka. Phu! Undra hur det ska gå. Känns som jag greppat bokföringen bra, men när man har Danny kan saker och ting ta oanade vändningar. Man vet aldrig vad han har planerat eller tänkt sig. haha. Nejdå, det ska nog gå hyfsat. Fick ett stabilt VG på mitt förra företagsekonomi B prov. Och det var jag osäker inför. Men, det är en vecka kvar till provet, så ingen idé att stressa upp sig inför det.

Usch, kom på att jag även har Matte C prov på måndag och Geografi A prov på onsdag. Plugg plugg!

Hejdå och godnatt!

Shopping

Igår åkte jag till Knalleland en sväng. Först och främst för att titta på vinterjacka och stövlar. Kom jag därifrån med det? Nej! Har tittat på en Everest jacka. Testade den igår, och nja, jag vet inte. Måste testa den en gång till och särefter ge ett bättre utlåtande. Testade en 8848 Altitude jacka. Den var lite stor i storlek 36, så en mindre skulle nog bli lagom. Och den gillade jag verkligen. En dunjacka. Mysig och gosigt stor. haha. Men den kostade nästan 1000:- mer än vad jag hade tänkt mig. 2200:- skulle jag behöva punga ut för den jacka. Känns som lite onödigt mycket pengar för en jacka. Men samtidigt är det en jacka jag kan ha länge, tror jag. :D
Får ta en ordentlig funderare över om det är värt det eller inte. Ska testa en Didriksons med. Men dem känns så tunna i jämförelse med Everesten och 8848. Någon som vet om Didriksons håller samma mått? Står den emot kyla lika bra som de tjockare jackorna?

Hursom! Kom i alla fall inte från Knalleland tomhänt. Med mig fick jag detta (bilder), inköpt på GinaTricot.



En tunika/klänning. Jätteskön att ha på sig. 199:-


Strumpbyxor med mönster. 129:- tror jag. Mjuka och sköna.


En svart hög kjol i skönt material. 149:-. Vet dock inte om jag ska behålla den. Den känns lite jobbig, sitter inte åt riktigt bra längt upp. Hann inte testa den igår nämligen. Men den var visserligen inte så dyr, så jag får se hur jag gör.

Känner mig som en liten härmis. Med tanke på att lina har en likadan tunika och strumpbyxor. Och hon hade det först (tunikan är visserligen i olika färger), men det såg så himla behagligt ut att ha på sig, samtidigt som det var fint.


Vill man vara fin får man lida pin

Minst sagt!

(Den som har problem med att höra hur okvinnliga kvinnor/tjejer är emellanåt bör kanske inte fortsätta läsa detta inlägget ;D)

Idag har mina ben fått bekänna färg. Sannerligen! Epilatorn åkte fram idag när jag kom hem. Och aj, så int det gjorde! 
Hade låtit håret på benen växa ut lite så jag skulle kunna rycka bort dem med epilatorn och slippa raka var och varannan dag för att ha lena ben. Men tiden har liksom sprungit iväg, och jag har antingen glmöt bort det, inte orkat eller inte hunnit eller haft möjlighet. Så det var inte lite håret vuxit ut nu. Mina ben var groteska! De såg ut som mansben, jag lovar! :D Inte fräscht alls. Som tur var har Tobias inte klagat, han ärlite blind för sådant. i alla fall såhär på vintern. Och tur är väl det. Iofs, hade han klagat hade jag kanske fått det gjort tidigare. Men nu är mina ben i alla fall lena och fina. Eller ångrar det där lite. Lena är dem, men fina? Nja, och alldeles rödprickigt är fint så visst. Själv tycker jag att det ser ut som jag fått någon slags sjukdom. :D


Rise and shine..

.. there will be a beatuiful morning!



Så här såg det ut utanför Tobias fönster imorse när jag steg upp. Ser ut som att det är hur tidigt som helt. Tro det eller ej är klockan 7.30. Och en halvtimma efter var solen uppe och det var ljust.
Älskar när det är såhär på morgonen. Det lovar fint väder, och kyligt. Men en härlig kyla.

Nu är skoldagen slut för idag, och jag ska äta. Blir kanske en skön prommenad när man kommer hem?

Lite kul tycker jag. :D


Svenljunga finns trotts allt på Sveriges karta

Såhär skrev Bandit Rock i sin dagbok idag:

"Arjeplog är den fetaste kommunen i Sverige enligt en undersökning. Vi ringde Arjeplog för att kolla hur dom ser på detta men den vi fick tag på ville inte riktigt vara med på bild utan bad oss ringa någon annan. Vi ringde då istället till Svennljunga där dom mår bäst i hela Västra Götaland. En Tove svarade och nog lät hon glad och lycklig alltid så vi konstaterade att undersökningen stämde."


Kanske stämmer det? Kanske inte? :D Jag är i grund och botten en glad och positiv människa, och jag mår oftast bra. Men som alla andra har jag mina upp och ner gångar, både i humöret och i hur jag mår, psykiskt som fysiskt. Det ärnog omöjligt för en människka att alltid vara på topp på alla sätt och vis. Det  går inte i längden, man kommer alltid krascha förr eller senare. Hur hård kraschen blir beror på hur medveten man är om saker och ting. Både gällande sig själv och det som finns runt omkring oss. Man ska inte ta saker, relationer och välmående för givet. En dag kan något snabbt försvinna.

Man kan inte alltid hänga med

Sitter i skolan fortfarande, fast att skodagen är över. Har slutat ganska nyss visserligen, men blir kvar här i 30 minuter till. Ska hem till Svenljunga idag och bussarna går varje kvart över, så det är bara att försöka hålla humöret uppe och gilla läget.
Jag har haft historia B nu, och jag har varit helt bort. Fullkomligt väck i skallen! In kunnat koncentrerat mig alls, även om jag försökt. Stackars Lena som behövt dra uppgiften för mig 1000 gånger. Men den fastnade bara inte, gick in genom ena örat och ut lika fort genom det andra. Nu har jag nog greppat uppgiften till en viss del i alla fall, så jag har fått gjort något. Ska skriva om olika klasser utifrån ett genus och köns hitoriskt perspektiv. Jag ska skriva lite om det patriarkaliska samhället under medeltiden. Och sedan ska jag dra kopplingar till filmen Arn, och sedan dra kopplingar vidare till "Varför kom korståg till?". Ja, det där sista är jag fortfarande inte hundra på hur jag ska bära mig åt, men det ger sig med tiden.



Känner nu hur lite träningsvärk sakta men säkert smyger sig på. Igår tog jag mig själv ordentligt i kragen, ruskade bort tröttheten och åkte iväg till gymmet. Sängen var väligt skön och ögonlocken väldigt tunga. Men väl på gymmet fick jag enormt med energi. Hela gymmet var fullt med folk och alla tränade så hårt, så visst skulle jag med kunna!
Det blev ingen hårdträning. 25 minuter på löpbandet, 20 minuter på crosstrainern och sedan situps och armhävningar. Kändes skönt att få svettas lite, och kroppen var inte i så dålig form som jag hade trott.
Armhävningarna och situpsen börjar kännas av lite, härligt!


Sista dagen på veckan

Söndagen börjar sakterligen lida mot sitt slut. Än är det visserligen några timmar kvar, så njut bäst du kan av veckans sista lediga dag.
Själv sitter jag på jobbet. Har rast och åt nyss pannkakor med sylt. Det är sådana där färdiga i förpackning som går att köpa här nere i affären. Har varit lite skeptisk förut, eller ja för ganska länge sedan. Men jag tycker att de är helt okej goda och precis lagom till kvällsmat. Så nu är jag mätt och belåten.
Har 15 minuters rast till, sedan är det de lite drygt två timmarna kvar att köra. Men jag gillar dem! Är det inet mycket att göra så kan Malin och jag prata lite och det är trevligt tycker jag. :)
Nej, nu ska jag hitta på något annat en stund. Kanske sätta mig i massagestolarna?

Hejdå!

Olycka



Två 15-åriga flickor skadades svårt när de frontalkrockade med sina mopeder på lördagskvällen. Av spåren att döma var kollisionen våldsam.
- Smällen har varit så kraftig att hjälmarna slagits sönder, säger Krister Palmkvist, stabschef på Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.

Retsen av artikeln --> Länk

Helt plötsligt igårkväll när Olivia och jag var mitt uppe i Buzzspelandet hörde vi en helikopter klart och tydligt. Den cirkulerade precis ovanför mitt hus kändes det som. Huset skakade nästan. Vi satt lite sådär frågande och undrade varför en helikopter cirkulerade såhär sent. Men jag tänkte att det är väl Red Devils eller något som är i farten. Men när vi sedan hörde den igen gick jag ut på bt.se och tittade om det stod något. Och det gjorde det ju. Då hade mopedolyckan skett, precis vid mig. Gatan mittemot. Man hade inte hört någonting, ingen abulans eller något, lite skumt.
Stackars tjejer, och föräldrar. Jag känner inte tjejerna, men jag vet vilka de är, som så många andra. Man ska ta det lungt, helt klart. Moper är inget att leka med. Inte för jag menar att de kanske lekte runt på moperderna. Men Man ska verkligen färdas på dem med största försiktighet.
Hoppas på att tjejerna kvicknar till så fort som möjligtr. Den ena tjejen verkar det vara ganska illa med. Nedsövd och hjärnblödning sa min bror. Den andra tjejen hade också en hjärnblödning.
Usch, kan inte vara kul som förälder, eller närstående.

Det som inhandlades på Gekås var..

En plattång 79:-
- Jag använder väldigt sällan plattång då mitt hår i stort sett är så platt som det kan bli. Men kul att ha om man vill göra lite lockar eller något. Och då tyckte jag att denna var prisvärd, och fungera borde den göra.
Två baströjor 59,90:-/styck
- En röd och en grå blev det. Ribbade, 3/4 ärm med nappar vid urigningen.
En stickad tunika/tröja 119:-
- Ja, en grå tunnstickad tröja. Mysig. Fanns dock ingen small så det fick bli en medium. Men den är perfekt till leggins, det gillar vi!
Ett fotoalbum 49,90:-
- Jag fick ju för mig att jag skulle göra en scrapbook. Har dock inte kommit så lpngt med det. Så nu införskaffade jag ett vanligt hederligt album där 300 bilder får plats. Så nu kan gäster hemma skåda mitt liv i bilder. haha
Hairspray 49:-
- Och nu menar jag filmen Hairspray, inte sådant man har i håret.
Två svarta örngott 19:-/styck
- Det var till min stora lång kudde 50x90 cm. Lika bra att passa på att köpa, för det är inte så lätt att få tag på.
Ansiktsrengöring 39,95:-
- Nivea. Måste ju hålla huden ren med något, så jag inte får en massa finnar och orenheter. Och denna är den som fungerat bäst, tror jag. haha. Den känns bra i alla fall.
Ansiktskräm 47,95:-
- Nivea. I samma serie som rengöringen, för att få bästa resultat. :D Eller inbilla mig det i alla fall.

Sedan lite smått som:
Reflex
- Bra att ha nu när det är mörkt. Blir så irriterad på människor som inte har reflex när det är mörkt ute. Jag ser ju inte dom när jag sitter där i bilen och kör. Så ja, jag tänkte att jag aknske själv ska föregå med gott exempel. Annars är det ju mig själv jag är arg på med.
Klädvårdsrulle
- En sådan där som tar bort hår och ludd från kläder. Bra att ha hos Tobias där hundhåren klistrar sig fast på kläderna. :D
Deo
- Lukta illa vill man ju inte.
Och godis
- För det är gott!


Gekås

Igår när jag slutat kom Chrille och hämtade upp mig i skolan, och så begav vi oss mot Svenljunga för att byta bil, och sedan vidare ner till Ullared. För att där utföra det efterlängtade GeKås besöket. Eller ja, det har varit planerad en tid i alla fall. Men blev uppflyttat förra veckan pga att jag inte hade tid. Så igår bar det alltså av, dock utan Jesper då han fick förhinder.

Det shoppades en del. Eller jag tyckte inte att jag handlade så överdrivet mycket, men pengar gick åt i alla fall. :D Kanske inte så farligt mycket när jag tittade efter vad jag egentligen köpte.
Vistelsen var ganska lagom lång tycker jag, men vi hann som sagt få med oss en del ändå. Och Chrille fick sina efterlängtade kuddar med motiv av den amerikanska flaggan och den brittiska (det var dessa kuddar som framförallt tagit oss till GeKås). Han var i extas, nästan, när han hittade dem. Han sprang fram till dem med ett leende på läpparna och slängde snabbt ner dom i vagnen, så att ingen annan skulle hinna före att ta dem (det fanns visserligen en hel del kvar).
När vi kände oss nöjda med shoppingen betalade vi, givetvis, och gick sedan till Burger King. För det tyckte vi atty vi hade gjort oss förtjänade av.  

 
Det sägs att alla inte fastnar på bild, det gäller inte oss. ;)

Snodde bilderna från Chrilles blogg. hihi. Tack för en trevlig dag!


Studiebesök

Skoldagen är avslutad sen mer än en timma tillbaka. Kändes sådär halvnödvändigt att åka till skolan idag. Skulle nämligen endast på ett studiebesök med projekt & företagande lektionen. Men ambitiös som jag är gick jag till skolan. ;) Får i och för sig bara dåligt samvete av att tänka på att skolka, faktiskt. Antar att det är bra. Hur som, så var jag med på studiebeöket på ACG Nyström, och det ångrar jag inte. Det var mycket intressant faktiskt. Att se hur detta företaget har överlevt genom alla år det funnits och hela tiden kommit på nya idéer för att överleva. Det började med tillverka symaskiner, tror jag. Men när textilindustrin inte gick lika bra i Sverige längre fick det komma på nya koncept. Nu har de tryckerier och jag vet inte allt vad det var. Kändes som att de var en hel massa olika under taket på deras byggnad.
Det var en man, som jag inte minns namnet på just nu, som tog hand om oss. En mycket fascinerande människa. Han fyller 80 år nu i höst, men arbetar fortfarande eftersom han tycker att det är så vansinnigt kul. Han sa många kloka saker som jag ska försöka komma ihåg och ta med mig i livet. Faktiskt en hel del vettiga saker.

"Jag tillåter mig inte att bli gammal. Jag blir äldre, men inte gammal."


Tisdag 6/10

Efter skolan idag tog jag mig hem till Tobias och tittade på ett avsnitt av One Three Hill. Lite senare kilade jag ner till stan för att möta upp Sofia. Vi gick till Orion för att fika, och först och främst prata om projektarbetet. Blev dock mycket anat trevligt prat. Men vi fick gjort det vi skulle, så nu äntligen känns det som att projektarbetet är på rätt väg igen. Eftersom Sofia har APU nu och jag är i skolan har det varit lite svårt att få ihop det, men nu är det som sagt uppstrukturerat. I alla fall med de saker som är viktigast just nu.
Innan Sofia skulle åka hem kikade vi lite snabbt i affärer. Och hjälp vad det kliade i fingrarna på mig. Jag vill shoppa! Har jag velat länge, men såp fort jag kommit in i en butik har jag blivit lite sur och inte alls shoppingsugen, eftersom jag inte tycker att det finns något som jag vill ha. Ihade jag nog kunnat hittat något däremot, MEN struntade i att köpa något idag. För imorgon åker jag och grabbarna, alltså Chrille och Jesper till Ge-Kås. Kan lika gärna titta om man hittar något liknande det man vill ha där, till en billigare peng kanske. Så jag håller tummarna för att det finns mucket fint där. Elina hittade en massa fina stickade tröjor och så när hon var där. Hoppas jag har samma tur.

Sprang ner fort till ICA Maxi innan för att köpa något att snaska på till premiären av Desperate Housewives. Med mig följde en Chiquita Superfruit Smoothie med naturliga antioxidanter. Hur mycket de antioxidanterna hjälper vet jag inte, men god var den. Lite dyr kanske för de ynka 20 cl, men det får man unna sig ibalnd. haha. Även en påse Gott&Blandat Yummie. Men nej, nu måste jag fortsätta titta på Desperate Housewives.

Hejsvejs!

Sydafrikaner

Hejsan!
Sitter i skolan och har engelska C lektion. Eller precis nu har jag rast. Jag sitter ensam i ett grupprum och har lektion, då 2 av mina klasskompisar som har denna lektionen har APU och två stycken har helt eneklt inte dykt upp, lite som vanligt faktiskt. Känns lite ensamt, men ganska skönt samtidigt. Men nu efter rasten ska jag in till engelska A klassen. Vi har en grupp sydafrikaner på skolan, och de ska ha en pressentation snart. Så då blir det engelska för hela slanten. Har en känsla av att man ska prata med dem sedan, eller att de kommer att prata med mig i alla fall. En av sydafrikan killarna sitter och vinkar åt mig nu. haha, vink vink tillbaka.

Nu ska jag äta upp mitt äpple, hejsvjejs!

Idag är det ingen vanlig dag..



.. för idag är det Kanelbullens dag!

Och Tobias och jag är fullt upp i bullbak. Lite sent på dygnet kanske, men det struntar vi i. Snart har degen jäst klart och jag ska börja baka bullarna. Under tiden ska Tbbe åka och hyra en film. Sedan blir det bullfrossa i sängen eller soffan med en rysare tror jag.


Au Pair möte

Att bli Au Pair är något som jag velat bli i felra, flera år. Men under tiden som mitt och Tobias förhållande håller längre och längre och blir stadigare så har drömmen om att åka till USA ett år kommit längre bort. Jag har liksom lagt tanke på att bli Au Pair på hyllan. Men Chrille har bestämt sig för att åka, och vi har pratat om det en hel del. Och så vill Malin och alla andra runt om mig åka. Och så är min kusin iväg och ja, då blir man allt sugen på att åka.
Jag är väldigt hemmakär, och jag är tillsammans med Tobias. Ett år är lång tid. Så jag vet inte hur jkag ska göra och vad jag vill. Tre månader eller något hade varit lite lagom. haha
Hursom, var i alla fall på Au Pair möte på Grand hotell idag. Fick information och tusen papper som man ska fylla i OM man ska åka. Hade en liten intervju också, både på engelska och svenska. Det var intressant och man vill bra gärna åka. Tobias, kan inte du också åka som Au Pair med mig?
Ska i alla fall börja fylla i alla ton med papper, så får jag se om jag skickar in dem.


Fredgasmys

Sitter nu i Tobias nystädade rum. Rent och upplockat. Har släckt ner och tänt lite ljus, sitter och lyssnar på lite lung och skön musik. Det är kallt och fint ute, höstigt. Fredagskänslan känns överallt i kroppen. Härligt och mysigt! Jag tror nog allt att fredagen är veckans bästa dag. Sliter i skolan/arbetet hela dagen. Kommer hem och slappnar av och reflekterar över veckan som gått. Äter gott, umgås med dem man tycker om och bara myser och njuter av några dagars ledighet. Lördagen ger inte alls samma känsla. Visst är det skönt med sovmorgon som omväxling, men det finns saker som är så mycket mer värt än att sova några timmar längre, även om det är dock så behövligt ibland. 
Fullkomligt älskar när kylan börjar ta i utanför fönstret och det går mot höst och vinter. Bäst av allt blir det när man kommer hem, och kryper upp i soffan framför en tänd brasa. Lyssnar på lung och härlig musik. Riktig nostalgi fredagskänsla blir det om pappa står i köket och lagar mat. Älskade fredagar som liten. Mamma och pappa lyckades alltid få en sådan härlig och mysig stämning i huset. Visst så är det nu också (till och med fast vi renoverar hemma och huset ser ut som man vänt det upp och ner), men inte riktigt samma sak då Tobias ofta är med. Inte för att det är sämre på något vis, tvärtom! :)

Nej, nu ska jag snart hämta Tobbe på jobbet, äntligen! Ska pussa och krama honom, känner mig lite dum. Var lite sur när jag körde honom till jobbet. Men det var bara för det var stökigt och de där fruktansvärda hundhåren var ÖVERALLT! Hans ryamatta är en hundhårmagnet, jag blir galen! Hatar hund och katthår! Hursom, nu har jag städat och lugnat ner mig, som jag brukar göra efter lite städning. Blir jag irriterad så städar jag, och sedan har det gått över. :D Så Tobias har lärt sig att när jag är irriterad och städar, så är det bäst att låta mig vara, för då går det över efter ett litet tag. haha. Så kan det vara.



Eros Ramazzotti är mysmusik. :)

Ha en mysig fredag! Det ska jag fortsätta att ha.

Slet av mig håret..

Äntligen helg, underbara helg!
Företagsekonomin B var, ja jag vet inte riktigt vad den var. Den gjorde mig arg, eller mer frustrerad. Hade "privatlektion" med Danny, eftersom dom andra gjorde provet som jag redan gjort. Vi började gå igenom bokföring, och att jag inte slet av mig håret i början är ett under. Förstod verkligen ingenting i början, kanske inte är så konstigt. Man ska ju inte kunna allt, och hade jag kunnat det så hade jag ju inte behövt ha kursen. Men jag kan lätt bli frustrerad om jag inte förstår fast jag så gärna vill förstå. Men till slut ramlade poletten ner. Eller som min mattelärare i högstadiet sa "Även en blind höna kan hitta ett korn". Så till slut lyckades jag förstå vad det var jag sysslade med. Jag är själklart ingen expert på bokföring efter en lektion, men nu vet jag i alla fall vad det är och hur det ser ut, eller vad man ska säga. 

Igår var det från början planerat att Chrilloe, eventuellt Jesper och jag skulle till Ge-Kås, men planen avblåstes då jag trodde att jag skulle behöva vara hemma och skruva köksskåp, men hade hunnit med båda delarna. Förlåt Chrille. Men vi tar det en annan dag, lovar. :)
Jag tog i alla fall en fika, eller mer en kopp te med Lina på Eva's Café. Det var mysigt. :) Pratade lite om veckan och så. träffar henne inte i skolan eftersom hon har APU. Det har Jesper och Chrille med, tråkigt! :(

Nej, nu ska jag städa klart Tobias rum och göra det fint innan han kommer hem från jobbet, för att sedan åka till jobb nummer 2. 

hejsvejs! 

Sandra Helene Norén


30/9 = 3år

30/9 är min och Tobias dag. Igår var vår dag. Då hade vi varit tillsammans i tre år. Helt sjukt vad tiden går egentligen.



Vi hade en supermysig dag, och jag blev väldigt bortskämd.
När jag slutat skolan hämtade Tobias mig, och så åkte vi hem till honom. Jag fick tre gigantiska, vackra, röda rosor. Vilket hade räckt mer än gott och väl. Men han överraskade mig med ett litet paket. Och i det låg ett Thomas Sabo halsband. Tack, tack, tack! Jag älskar halsbandet! Det var det alldeles för mycket egentligen, men jag blev väldigt glad. Har velat ha ett Thomas Sabo halsband ganska länge, men det är ju dyrt, så det är inget som man bara går och köper sådär, inte jag i alla fall. 
Vi myste lite innan vi knallade ner till stan. Gick till IdéGuld för jag ville köpa en berlock till halsbandet, men den fick jag inte betala själv. Den insiterade Tobias på att betala, så han fick sin vilja igenom till slut. :D Tack!
Sedan gick vi och köpte biobiljetter till Inglorious Bastards, och sedan skulle vi gå och äta. Tobias hade först tänkt att vi skulle äta på en restaurang, men jag var inte så överdrivet hungrig, så vi bestämde oss för att ta en fin middag en annan gång istället. Så vi hamnade på Alléterrassen och åt varsin pizza istället, men det var också gott. Och här fick jag inte heller betala.
Väldigt mätt oc belåten knallade vi till biografen igen och satte oss i biosalongen. Mysigt! Jag kom på att Tobias och jag endast varit på bio två gånger under våra tre år tillsammans, det är skandal! haha, näst intill i alla fall. Det är ju så himla kul och mysigt att gå på bio, och vilken upplevelse det blir. Filmen blir mycket bättre.
Tyckte att filmen var helt ok. Men hade jag sett den hemma i TV-soffan och om Brad Pitt (själva scenerna, det humoristiska) inte hade varit med, så hade den nog inte varit något att ha. Då hade den varit ganska dryg tror jag.
Sedan traskade vi hemmåt och myste lite och sedan var det godnatt.




Tack älskling för rosorna, halsbandet, maten, bion och all kärlek. :) ♥

30/9 - 2006, Jag älskar dig!