7 år sedan

Idag, tom nu, exakt på klockslaget har det gått 7 hela år sedan min föredetta klasskompis och buggpartner Adi och hans mamma Indira försvann från jorden. De omkom i en bilolycka den 30 december 2002. Det var det värsta jag någonsin varit med om, i mitt än sålänge korta, liv. Det är en sådan händelse man inte vill att någon ska behöva genomgå. Men tyvärr så händer sådana är saker varje dag.
Nu är jag inte ledsen längre, sörjer inte Adi. Det har gått så lång tid. Men glömmt honom har jag inte gjort. Tre kort på honom och mig är inramade och uppsatta på min vägg. Det har de varit i snart 7 år. Kommer förmodligen ha uppe dem tills jag flyttar hemifrån. Adi var en snäll kille. :)

Adi och Indira, vila i frid.


Vill du veta mer detaljerat vad som hände, kan du läsa mitt inlägg från förra året, här.

Nu ska jag iväg och köpa en ros, som jag sedan ska bort och lägga på minneslunden. Detta är något jag har gjort varje årsdag, även iblad på Adis födelsedag. La dock ingen ros på minneslunden förra året, vilket jag fick rätt mycket dåligt samvete för.

/sandra

Core



Tog bilen in till skolan idag. Skööönt, men känns ganska onödigt för min del egentligen. Men men, körde min bror med.
I skolan hade jag svenska. Skulle haft spanska men skippade den lektionen för vi skulle ha prov och jag kan det inte. Så ja, jag skolkade, fy mig! Men det är faktiskt första gången någonsin, typ.
I alla fall, jag åkte och tränade istället. Core stod på schemat. Skönt, och jobbigt. Men inte så där överdrivet jobbigt. Höll bara på i 30minuter, men jag hade gärna hållt på lite längre.

Begreppet Core avser kärnan i kroppen, dvs. alla de muskler som stabiliserar bålen. Det är numera väl känt att de här musklerna påverkar vår balans, koordination och styrka. Trots det är det ändå väldigt vanligt med svaghet i kroppens mest dolda muskulatur.
Vad är det bra för?
Core träning stärker musklerna i buken, bålen, ryggen och svanken samt den nog så viktiga bäckenbottenmuskulaturen. För dig som sitter mycket i jobbet förebygger denna träning vanliga belastningsskador.

Funderar på att träna yoga imorgon. Fast vet inte om jag orkar. Det är trotts allt klockan 6.30 imorgon bitti, i Boårs. Vilket betyder att jag måste åka härifrån vid 6. Och det är ganska tråkigt att åka själv. Men får se, har i alla fall bokat. :)

/sandra


 


Bara jag



/sandra

Ge mig vår..

.. så man kan gå klädd såhär typ. Och inte behöva ha en massa tjocka kläder på sig. Gaaaaah, vill ha min skinjacka NU! Och mina vårskor NU! Och tunna kläder NUUUU!

Orkade inte beskära bilden. ;)

Jag är eeeegoooo!


/sandra

Böcker

Har fått i uppgift att läsa en bok på engelska. Jag misstänker att vi ska skriva en recension om denna sedan. Så idag var jag på Svenljunga bibliotek för att titta om jag hittade någon bok. Deras urval med böcker på engelska är inte så stort, lyckades ändå hitta tre böcker. Och eftersom jag inte kunde besätmma mig för vilken av de jag skulle ta, så tog jag alla.



Dessa tre blev det. "About a boy" och "Gladiator" finns ju på film. Så orkar man inte ta sig igenom boken så finns det en nödlösning. Skulle dock vara en skam om jag inte läste dem från pärm till pärm, då dessa böcker är en nerkortad version av filmen/boken. Endast på knappt 100 sidor. :D Det är nog böcker för sådana som går i 7:an, 8:an kanske. Men vafasen, Ellis sa att tjockleken eller svårighetsgraden inte har någon betydelse på betyget.
"Of mice and men" tog jag för att i 9:an läste vi ett litet stycke ur boken. Har ingen aning om den är bra, men eftersom jag kännde igen titeln fick det bli denna med. Denna bok är på drygt 100 sidor. Kanske till och med läser ut alla tre innan deadline datumet. ;)

/sandra

Klagomål

Detta är bara en paranets!

Jag har fått ett klagomål!
Av min käre vän Tobias Thuresson. Han förstår inte hur jag kunnat göra ett sådant fruktansvärt misstag att skriva att TT betyder "TisdagsTräning" och inte "TisdagsThai". Jag ber om ursäkt!
Hoppas jag är förlåten?

Kom ihåg, detta är inget annat än en parantes ;)

/sandra

Thomas Sabo = kärlek!



I lördags fick jag 500:- av mormor och Jan för att jag klarade mitt körkort. Väldigt snällt av dem tycker jag. :) Mormor hade först tänkt köpa en till berlock till mitt Thomas Sabo armband som jag fick av dem när jag fyllde år, men hon hade inte hunnit detta. Så igår var jag och köpte två nya berlocker. La till lite egna pengar, så jag kunde köpa två lite billigare än en dyr berlock. Köpte en silverfjäril med små stenar i, och ett fyrklöver i silver. Jag är super nöjd. De är jätte fina. Men jag blir beroende, vill ha mer. Ge mig! :D Det finns så många fina. Måste köpa någon mer snart. haha

Dessa två köpte jag


/sandra

Bröstmjölk till salu



Även idag går det en slags dokumentär på kanal 5. Den heter "Bröstmjölk till salu". Och ja, det handlar om precis det, i stora drag. Det är kvinnor som på olika sätt erbjuder sin bröstmjölk till barn som inte är sina egna. Vissa pumpar ut och säjler i påsar. Andra är "ammor". Det skulle kunna jämföras med en nanny, som tar hand om barnet under tiden som mamman är på jobbet. Men denna "nannyn" ska inte bara ta hand om barnet, utan också amma det.
Jag tror aldrig att jag skulle kunna låta någon annan amma mina barn (när jag nu får några). Tror inte heller att jag skulle kunna med att amma någon annas bebis heller. Dock skulle jag kanske kunna tänka mig att skänka eller sälja överflödig bröstmjölk om man skulle ha det. För bröstmjölk är väldigt viktigt för nyfödda barn, och man kan ju på så sätt hjälpa detta barn. Men aldig låta någon amma mina egna barn, eller amma någon annans. Tror jag inte i alla fall. Det klart, jag vet inte hur det är att amma. Men för mig känns det som en ganska stark känslosam sak.

Hur ställer du dig till denna frågan?

/sandra

TT = TisdagsTräning



Tisdag nu igen. Slutade efter engelskan som jag inte gjorde ett dyft på!
Sharon och jag gick till Café Viskan och käkade lunch. S tog en dagens, kycklingklubba med klyftpotatis och gräddsås. Jag åt en kycklingpaj. Gottgott! Satt och drog oss ganska länge. Drack kaffe och te och pratade. Efter ett bra tag tog vi oss i kragarna och begav oss till Studio Aktiv för att träna lite på gymmet. Skönt. Blev samma träning som sist i stort sett. Lite ben, mage och rygg. Det blev en snabbträning, då Sharon skulle och jobba, och jag skulle åka bil hem med Tobias. Skönt att träna lite i alla fall. :)

/sandra

Nomy - Cocaine

Pga Chrille och Jesper så har jag haft denna låten på hjärnan hela dagen. Och jag har hört att man ska lyssna på låten för att få ur den ur skallen. Så jag testar den teorin nu. Och här har du så du kan lyssna, och kanske få en låt att nynna på.


Nomy, från Jönköping. Hemsida

/sandra

Trädmannen



Tittar på en dokumentär på kanal 5 nu om "Trädmannen". Han är hälften människa och hälften träd. Eller ja, det ser så ut i alla fall. I själva verket är det någon vårtinfektion. Ser läskigt ut. Förstår inte hur en kropp kan utveckla det. Stackars människa!

/sandra

Myspys

Tobias och jag har haft det myspys idag.
Efter skolan åkte vi hem till honom, lagade mat och tittade på TV. Åkte sedan hem till mig och hämtade lite kläder och så, för att sedan åka tillbaka till honom. När vi kom till Hillared igen hoppade vi ner i ett varmt bubbelbad, med ett stort glas med cola och massa is. Var nästan is med cola. :D
Sedan tittade vi på CSI New York och åt glass, vienetta. Mums!

/sandra

Usch och fy vad han skrämde mig!

I fredags när Tobias och jag var hemkomna från Borås, och Bowlingen med Lina och Anton, så kröp vi ganska snart till kojs. Dock hann väl klockan bli runt 23.30.
Klockan 01.30 vaknar jag till lite halvt. Jag förstår först inte vad som väckt mig. Känner Tobias kallsvettiga kropp i ryggen, och hur han rycker, nästan hoppar i en jämn rytm. Plötsligt blir jag klarvaken och förstår att det var detta som väckte mig, och att nu är det allvarligt.
Tobias har nämligen diabetes, och det är en ganska allvarlig sjukdom egentligen.

Lite om diabetes:
- Hos oss friska människor så behöver vi inte tänka på någonting vad som rör sockerhalten i blodet. Har vi för mycket tar vår bukspottkörtel hand om detta. Den "utsöndrar" insulin i våra kroppar som sänker halten socker i blodet. Vi friska människor kan inte bli så påverkade av för lite socker i blodet, för vi hamnar aldrig på så låg nivå. Det klar vi kan bli lite tröttare och skakiga, men inget allvarlig.
Hos en diabetiker fungerar inte bukspottkörteln som den ska. Antingen producerar den väldigt lite, eller inget insluin alls. Därför blir diabetikers blodsocker skyhögt när de äter. Därför måste de ta sprutor med insulin. Gör de inte det så blir de väldigt törstiga, och behöver kissa ofta, bl.a. Man brukar säga att de är "höga" (blodsockret ligger högt). Det kan dock bli tvärtom, att de blir "låga". Det är när sockerhalten i blodet är för låg. Detta kan hända om de tagit för mycket insulin, inte ätit på länge eller så. Och det är när detta händer som det kan bli farligt.
Man ska normalt ligga på ett sockervärde runt 6 (tror jag). Hamnar man under känner diabetiker av det på så vis att de blir hungriga, kallsvettas, och ibland blir de helt totalförändrade. Kan börja svamla om saker och inte veta vad de gör. Oftast hinner det inte gå så långt när man är vaken. Men sover de så är det inte alltid de vaknar av att de börjar bli låga. Och blir de riktigt låga kan de börja krampa, och det går inte att väcka dem. Märker ingen att en som har diabetes ligger och krampar eller t.ex. kallsvettas i sömnen, så att ingen kan väcka personen, kan det gå så illa att personen dör. För när sockret i blodet är för långt fungerar inte kroppen längre och ger upp, skulle man kunna säga.
(Det är såhär jag lärt mig det, och symptomen är ifrån Tobias. Men jag antar att jag inte har helt fel. ;) )

Så, i fredags natt då, när jag vaknat till liv och märkt att Tobias ligger och krampar och att han är alldeles genomblöt, blir jag livrädd. Han har varit riktigt låg någon gång, så jag knappt fått väckt honom, men han har aldrig krampat. De gånger jag hört att han gjort det, har hans mamma varit tvungen att ge honom en akutspruta. Jag har en sådan i kylen, så jag visste att det inte var någon fara så sett.
Jag försökte få väckt honom, pötte, "slog", sa hans namn, och till slut vaknade han. Jag visste att det inte var någon idé att prata honom tillrätta. Jag hämtade chokladbitar och stoppade in i munnen på honom. Jag drog upp honom så han satte sig upp. Tryckte i honom mer choklad och tillslut fick jag upp honom från sängen. Han ryckte i hela kroppen fortfarande, stoppade i honom lite mer, och så slutade han. Vi gick upp så han fick äta lite. Vilket är väldigt viktigt efter en sådan känning. Godis räcker inte.

Fick byta lakan och så, eftersom det var alldeles blött, och sedan somnade vi om. Usch och fy vad han skrämde mig, men det slutade bra. :)

/sandra

Söndag 25/1

Även idag sov Tobias och jag hyfsat länge. Gick upp, duschade, åt och sedan körde vi hans mamma till Göteborg. Sedan tillbaka till Hillared, åt lite igen. Åkte sedan hem till mig, i varsin bil. Väldigt onödigt, men han ville ta bil till skolan imorgon, så det var så det fick bli.
Här har vi inte hunnit göra så mycket, slappat. Men nyss gjorde vi snickerskakor, namnam! Väntar bara på att de ska stelna nu.

/sandra

Lördag 24/1


Tobias och jag sov lääänge, vilket var väldigt skönt. På dagen gjorde vi inte så mycket vettigt. Låg och slappade och gosade. Jag plockade upp lite på mitt rum. På kvällen åkte vi och hämtade mormor och Jan, och körde hem dem till mig, då dom skulle äta och umgås med mina föräldrar. Tobbe och jag åkte hem till honom.
När vi kom dit slängde vi in bakpotatisen i ugnen, och tog fram kycklingfilé som vi skulle äta. Vi ringde och frågade Daniel och Albin om de ville komma och leka lite med oss. Så efter en stund kom de, och vi satte oss och spelade spel. "Med andra ord", "Pictunary" och "Snabb! och Smart!". Trevligt trevligt och roligt roligt. :) Vid 23.30 slutade vi spela och då kröp vi till kojs ganska snabbt.

/sandra

Fredag 23/1

Varit lite tyst de senaste dagarna, men har inte suttit vid datorn.
Skolan i fredags var väl inget speciellt att hurra för. Fick prata ut lite med Mahri om allt och inget, vilket var väldigt skönt. Tack! Jag har världens bästa mentor. :)

Tänkte tränat efter skolan, men det blev inte så. Åkte hem, satt och pratade med mor lite. Fräschade till mig, tog bilen, hämtade upp Lina och Anton. Sedan åkte vi vidare till Hillared och hämtade upp Tobias, för att vi fyra sedan skulle bege oss till Borås och bowla.
Vi bestämde oss för att köra i lag, killarna mot tjejerna. Lina och jag vann första omgången. Detta sepalde dock ingen roll, då killarna vann i slutändan. Men jag kan glädja mig åt att jag kom tvåa om vi räknade efter våra individuella poäng.
Efter bowlingen åkte vi till Café Viskan där vi åt och hade det trevligt en stund, innan vi begav oss hemmåt ganska tidigt,
då alla var trötta. Jag körde även hem, då de andra druckigt en öl, eller två.

Tack, för en mycket trevlig kväll. Välbehövlig var den också. :)

/sandra


Gratis presentkort


Hej alla shoppingfreak
, och ni andra! Om ni läst mitt inlägg från igår så vet ni att jag har det lite knapert i plånboken, och att shoppa tycker jag ju om som ni säkerligen vet. Så nu tänkte jag att ni kunde få hjälpa mig. Nämligen genom att skapa en användare på Gratiskläder.se, genom länken här under.
När ni registrerar er så får jag poäng i min lilla samling, som sedan hjälper mig till att få ett pressentkort på H&M, JC eller Nelly. Skapar du ett konto har ju du även chansen att samla poäng. Du börjar med 50p.
Vill du inte ha kontot kan du ju bara göra en god gärning och skapa ett konto så jag får poäng för att sedan ta bort det. ;)


ANMÄL DIG HÄR!


/sandra

Torsdag 22/1 - skolan

GEORGE GORDON BYRONSitter i skolan nu, och har jätte tråkigt! Har inget att göra. Och inget kul händer. Men snart lunch, gott hoppas jag. Sedan är det spanska, och det känner jag verkligen inte för! Tråkiiigt, av olika anledningar. Kommer bli drygt. Vill bara hem just nu.
Har haft redovisning. Min grupp och jag hade jobbat med tidsepoken, Romantiken, och fyra stycken författare från den tiden. Vi var den enda gruppen som var helt klara idag, så klassens resterande redovisningar är nästa vecka. Skönt att ha gjort sin. Synd att det inte var någon mer som var klar idag, jobbigt att lyssna på alla nästa vecka.

Usch, vilket tråkigt och gnälligt inlägg. Men så är det, för det finns inget/ingen som lättar på stämningen just nu. Inte jag heller för den delen.

På bilden är nissen som jag hade skrivit om, George Gordon Byron, även känd som Lord Byron. Han levde mellan 1788-1824. Och det var han som skrev
dikten om Don Juan.


/sandra

Pengar..


.. hade inte varit helt fel att ha lite mer. Var nere på banken innan för att sätta in födelsedagspengarna, 3900:-. Kom hem, och skulle sedan föra över alla dessa pengar till min mor och fars konto, eftersom de hade betalt min TV. Det var inget kul att se att man bara har 70:- kvar på det kontot. Har i stort sett aldrig haft så lite. Men det är körkortets fel, och lite mitt egna. Handlat lite onödiga saker kanske, fast ändå inte. Har ett annat konto, men där är det inte fett med pengar heller. Tur att det är lön den 25:e. Eller ja, redan på fredag tror jag, eftersom den 25:e är en söndag. Och så är det studiebidrag snart igen. Då blir det lite mer. :)

/sandra

Onsdag 21/1

Godmorgon på er! Lina kommer snart och hämtar mig, och så ska vi åka till skolan. Skönt att åka bil! Och bra om man är fler än en som åker, för då kan man ju dela på bensinkostnaderna. :) Vilket är bra, eftersom jag själv inte har råd att betala varje resa in till staden och skolan sen när jag ska/kan ta bilen.
Men men, prov i samhällskunskap idag. Jag har inte övat någonting! Förra veckan gick samhällslektionen bort, pga fdiidrottsdag. Men treorna som vi har lektionen tillsammans med gick igenom saker till provet och fick jobba med uppgifter till det, skulle man kunna säga. Och detta har inte jag eller någon annan i min klass gjort. Så vi får se hur det slutar. Bye bye ett bra betyg på provet! Men just nu är jag glad bara jag får ett G!

Tandborstning väntar!

/sandra


Gym-träning


Idag är det tisdag, vilket betyder att jag slutade 11.20. Skönt! Och efter skolan begav sig S och jag till Studio Aktiv och utnyttjade våra gymkort och så också gymmet denna gången. Tränade ben, lite mage och rygg. Och vi fick lite "expert"-hjälp av Fredrik, snällt. ;) Härligt att komma igång med träningen! Får se när nästa tillfälle blir av. :)

/sandra

Kanon och Kalkon, v.3

Min fantasi är i botten och jag kan knappt komma på veckans topp och dipp. Meeen, jag ska försöka. Ni får ta det med en nypa salt. Ska försöka att göra det bättre på söndag.

KANON:
Körkort!
Som ni säkert redan vet som klarade jag i torsdags av min uppkörning, och har nu alltså tillstånd att köra själv. Det är en frihet utan dess like! Och det känns helt jävla undetbart! Åt minstone känns det så nu i början. Bara att ta bilen ner till ICA för att köpa en sak man behöver. Visst, jag har ingen egen bil, så jag kan ju inte när som helst sticka iväg någonstans. Men mor och far jobbar ju i Svenljunga, och är därför inte bundna till bilen jämt och ständigt. Å andra sidan kommer jag inte ha råd till att köra i tid och otid. Så bussen får kanske duga trotts allt. I alla fall till skolan.

Kan dock inte förstå dessa människor som inte vill ha körkort. Okej, om man inte vill/kan för man inte har pengar till det. Det kostar ju trotts allt en hel del. Men folk från tex. Svenljunga, eller mindre ställen som inte tar körkort kan jag inteförstå mig på. Bussförbindelserna är inte super överallt. Kan förstå om man bor i en större stad som Göteborg eller Stockholm där det finns andra smidigare transportmedel, såsom spårvagn och tunnelbana. Då är kanske inte körkort så bråskande. Men snälla människor, inse att ni själva gör er en tjänst att ta körkort. I framtiden kommer ni i alla fall inte ångra det.

KALKON:
Orkeslöshet! Denna veckan har jag kännt mig så trött och omotiverad till precis allt. Eller ja, till körkortet var jag väl ganska peppad till. Men allt annat. Skolan kändes bara som en tyngd. Fick inget gjort och allt kändes som en pina. Kände mig bara sådär tråkig, ful och sliten. Vad man än gjorde med håret, kläderna, sminket så hjälpte inget. Det är väl kanske en sådan tid på året nu med. Grått och tråkigt för tillfället. Man är blek och har brist på D-vitamin kanske. Snälla sol, visa dig? Skulle nästan ge vad som helst för sol och värme. Någon som vill bjuda på en resa till något varmt land? Det skulle uppskattas!


Inte den bästa Kanon / Kalkon grejen, men vad kan man begära av den första? :D

/sandra

Yeray, liten sötnos



 


Ja, som jag berättat i ett tidigare inlägg så var ju alltså släkt från Stockholm här och hälsade på. Och det var min moster Tina, hennes sambo Juanma och min lille kusin Yeray, Första gången jag träffar honom. Blev dock inte så länge, eftersom han skulle sova när vi kom i stort sett. Men visst är han söt? :)

/sandra

Mijauuu



Vi har fått en lånekatt, skulle man kunna säga. Det är egentligen grannens katt. Men den är hos oss för jämnan. Ofta när man ska gå ut eller kommer hem så kommer han springande eller sitter på altanen och väntar. Visst, vi har matat den med lite korv och skinka (fy skäms!) så det är kanske inte så konstigt att han är här. Men han verkar alltid vara ute, kanske tar de inte hand om honom? Hur som helst så får han komma in hit och kela lite någon gång ibland. Och vårt kylskåp känner han väl igen.

/sandra

Kanon och Kalkon v.3

Jag vet att jag lovade att jag denna veckan skulle ta tag i Veckans Kanon och Kalkon. Meeen, nu är Tobias här och jag vill mysa med honom. Inte sitta och blogga. Så jag loooovar, imorgon kommer det! :)

/sandra


Ny TV


Om en timma kommer jag ha en ny TV på mitt rum! Mamma och pappaär nämligen påväg hem ifrå Falkenberg. De stannade till på NetonNet och hittade denna TV:n som de ska köpa med sig hem till mig. Det är en Centrum 32". Jag har själv tittat på den innan, men varit skeptisk till att det är NetonNets egna märke. Hade kanske hellre valt att köpa en Philips, Samsung eller LG. Men de är slut överallt. Och vadå, det är två års garanti på TV:n. Går den sönder är det ju bara att lämna in den.

/sandra

23.31

Mina ögon svider och jag gäspar för fullt. Två tecken på att sängen kanske är ett starkt alernativ. Men jag vill inte gå och lägga mig innan jag har hört något av Tobias. Jag vet dock att det kommer jag inte få göra idag. Han kommer inte ringa, och jag är för "stolt" för att plocka upp luren själv. Vill visa att jag minsann klarar mig en kväll utan honom. Skulle jag ringa skulle det säkert sluta med att jag blir irriterad ändå. Eller ja, beror självklart på hur läget ser ut hos honom.
Kan inte hjälpa att bli lite "sur" över att han inte hör av sig. När han vet att jag sitter själv hemma och har jätte tråkigt. Det är kanske töntigt och fel att bli det. Han har rätt till sina "fria" stunder, utan mig hängandes som en svans. Och jag låter honom ha det, men det är då inte lätt för mig. :D
Känner alla såhär när deras pojk/flickvän är ute och partajar själv? Eller är det bara jag som är lite fjompigoch och "besatt"? Kanske beror detta på att jag är orolig? Utan att gå in på närmre detajer så kanske detta bottnar i vissa saker som skedde för en si sådär två år sedan nu. Jag tror det. Men lika bra att slå bort det. Han mår nog bra, och jag behöver säkerligen inte oroa mig över något. :)

Dags att ta ut linserna, borsta tänderna, krypa ner i sängen, krama om nallen och dra täcket över huvudet. N a t t i   n a t t i !

/sandra


GRATTIS!

Idag fyller min pappa 48 år! :) Grattis Grattis! ♥


/sandra

Lördag kväll - ensam

Lördag kväll, och vad gör jag? Inte ett dyft!
Basse och Frida är hemma. Vi har lagat mat tillsammans. Eller ja, bakpotatisen skötte ju sig självt i ugnen. Jag stekte kycklingfilé. Den blev mycket god. Skar den i skivor och stekte i smör, kryddade med piffi allkrydda, salt och pepparmix. Gott gott, och lätt! Frida gjorde en tzatsiki till bakpotatisen. :)
Sedan har vi ätit framför TV:n. Tittat på en film som gick på kanal 3. Den var slut nu precis. Och jag vet inte vad jag ska hitta på. Är uttråkad och saknar Tobias, men det vill jag egentligen inte erkänna. Han är i Borås och festar, och jag är inte med. Men men, man måste väl ge varandra lite andrum emellanåt.
Men det är verkligen en pina att vara själv en helgdag såhär. Jag är inte van vid det! Tänk, för 3 år sedan var jag alltid själv på helgkvällar. Hur överlevde jag? Visst, T och jag gör inget speciellt eller så. Men man har alltid någon där. Någon att prata med, att mysa med och någon att bara vara med.

Jaja, ska inte sitta och tycka synd om mig själv. Men hade varit kul att göra något. Kanske vara med en vän eller så. Men det är inte så många sådana som har tid eller hör av sig längre. Jag hör kanske inte av mig överdrivet mycket heller iofs, inte på helger i alla fall. Visserligen frågade Lina vad jag skulle göra idag. Jävla skit att jag inte tänkte på det! :( Minnet är bra men kort!

Nu ska jag sätta mig vid TV:n och tröstäta glass!

/sandra

Friidrottsdag - bilder







Ja, dagen var helt ok! Sharon och jag avslutade med att dela på en vezuvio när vi kom till Svenljunga. Dock hade hon kebabsås på sin. ;)

/sandra

Frånvaro

Hej hopp på er!
Har inte varit så aktiv här på ett tag, så jag ber om ursäkt. Men vårt internet, eller ja routern har krånglat lite. Antingen har vår "huvuddator" haft internet, men inte min brors och min dator. Eller tvärtom. Så jag har inte kunnat eller velat blogga.

Tänkte bara snabbt dra mig till minnes vad jag gjort de senaste dagarna.
Onsdag:
Friidrottsdag för 2:orna på skolan. Man skulle ha vält minst två grenar. Jag valde längdhopp och 200 m. Hoppade 3,50 m som längst och kom först utav tre medverkande på 200 m loppet. Sprang på 32,71 sek.
Torsdag:
Träningsvärk sedan dagen före! Ledig pga uppkörning. Och som ni vet så klarade jag uppkörningen och fick mitt körkort! HURRA, så jävla underbart! Tog bilen till Tobias och sov där.
Fredag:
Steg upp 5.30. Åkte och hämtade upp Sharon vid 6.00, och vi begav oss till Studio Aktiv i Borås där vi skulle träna Yoga innan skolan. Kul, skönt, jobbigt och svårt!
På kvällen kom Tobias. Vi + mor och far åkte upp till mormor och Jan en sväng för att hälsa på Juanma, Tina och Yeray som kommit ner hit från Stockholm för att hälsa på sina bonnasläktingar lite. Yeray, min yngsta kusin, hade jag aldrig träffat innan. Han föddes i somras. Jätte söt. (Bilder kommer imorgon.)
Lördag:
Jobbat!

/sandra

Helt jävla UNDERBART!

Idag klockan 13.40, fick jag, Sandra Norén, KÖRKORT!!!!

Det känns helt jävla underbart!


 

/sandra


...

:(


Besöksrekord

Måste bara berätta att idag har fler besökt min blogg än n¨ågon gång innan! Besöksrekord! :D Jag kan inte skryta över att jag har överdrivet många läsare. Men med tanke på vad jag skriver om så är jag nöjd. Kul!

Nu ska jag krypa till kojs, n a t t i   n a t t i !

/sandra


YEEEEES!! :D

Mitt internet har inte fungerat här hemma under kvällen. Det är därför det inte blivit någon uppdatering. Och det blir ingen längre nu heller. Ville bara förklara varför jag varit frånvarande. Men även berätta att

JAG KLARADE MIN UPPSKRIVNING TILL KÖRKORTET IDAG! :D


Nu är det endast uppkörningen kvar. Håll alla tummar ni har för att jag ska klara det. Snälla? :)

/sandra

Premiär i bloggen

För "Veckans Kanon och Kalkon". Detta är kategorin som Sharon och jag nu har infört. Varje söndag tänker vi hissa (kanon) något speciellt, mendans något kommer få tummen ner (kalkon). Kan vara allt mellan himmel och jord. Tv-program, musik, en person, känslor, händelser, ALLT!

Och som sagt, vi skulle börjat idag. Sharon har gjort det, så ni kan ju ta en kik i hennes blogg, HÄR. :) Men jag har inte haft tid för det idag, och nu är jag på tok för trött. Får se om det kanske blir en imorgon, eller om det helt enkelt får vänta tills nästa vecka.

G o d   n a t t   g o t t   f o l k !

/sandra


Såhär firade jag min 18 års dag

Ja, som sagt. Igår fyllde jag hela 18 år. :)
Och dagen började med en skön sovmorgon. Sedan paket från mor och far och frukost. Städade inför kvällens kalas. Då släkten + Sharon, Lina, Anton och Caroline skulle komma.


Ursäkta, nyvakna!

Sharon var först på plats, bortsett från Tobias och Frida då. Men de bor ju här på halv tid i stort sett, så jag tycker inte att man kan kalla de för gäster. :D
Vid 18.00 och strax innan började släkten droppa in, en efter en. När alla kommit öppnade jag paket/kuvert. (bilder på vad jag fick kommer nedan). Åt god mat och tårta. Spelade lite alias. 




Det som först skulle blivit ett kalas hemma, slutade annorlunda. Jag lät mig övertalas att åka in till krogen i Borås. Kände mig inte jätte pepp på det, men man fyller faktiskt bara 18 en gång. :D Lina, Anton, Josefin, Caroline, Sharon och jag åkte alltså in. Och vi skulle ta oss in på Swing. Jag vet att Sharon hjärta slog ganska många extra slag när vi skulle gå in. Då hon endast är 92:a, alltså 17 år. Men hon lånade Linas legg, då Lina även har körkort. Och Sharon kom in hur lätt som helst, och de är inte ens lika!! Jag stod bakom Sharon, och vakten stod och tittade på mitt legg väldigt länge innan han till slut släpte in mig. Skumt!
Inne på Swing såg man en del som man kände igen. Träffade Jesper som vara ganska rund under fötterna, så att säga. haha. Jag kan inte påstå att krogen gav mig ett så övertygande första intryck, men trevligt var det.


Innan avfärd till Borås.


Det roligaste under hela kvällen var nog när vi skulle gå till Tellus och köpa lite natta mat innan bussen gick. Sharon fällde ett par roliga kommentarer, och svamlade om en massa. Ja, kul var det kan jag berätta, utan att gå in på för mycket detaljer.

Var hemma vid 3.00. Uscha! Är helt död nu. Tur att jag knappt drack något, då jag kunnat vara pigg hela dagen. Men nu börjar nog tröttheten komma ikapp, då jag inte mår så bra.

Här kommer bilder på vad jag fick:


Av min bror Sebastian fick jag ett Pilgrims halsband och matchande armband.


Av Frida, Basses tjej, fick jag denna fina bukett.


Av Lina och Anton fick jag en stickad väst skulle man kunna säga, och ett par trosor


Av Tobias fick jag detta vackra Esprit halsbandet och rosor.


Av mormor och Jan fick jag detta Thomas Sabo armband och en berlock. 


Av Sharon fick jag en påse med hårda godisar, ett par örhängen och en True Match mineral fonudation.


Fick sammanlagt 3920:-
2000:- av mamma och pappa
200:- av mormor och Jan
200:- av Elsa
200:- av farmor och farfar
500:- av Andreas
520:- av Anders, Maria, Anton och Axel (Anton och Axle hade ritat varsin teckning. I Antons låg den stora pengen och i Axels 20-lappen)
300:- av Peter och Iva


Sedan fick jag en ros och ett presentkort på 200:- på Team Sportia av Josefin, Jonathan, Carina, Klas och Dong. Och även en bukett rosor och en Paradis ask av Zackarias. :)

Tack så jätte mycket allihopa för att ni var med och bidrog till att jag fick en bra 18 års dag! :) ♥

/sandra

18 år idag! :)

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det MIN 18 års dag!

Hurra Hurra Hurra
HURRA
:)




/sandra

Idag har jag förlorat oskulden..

Eller ja, dubbelt upp till och med. Eller kanske till och med tre. Och snälla vänner, sluta tänka på sex!
Innan jag tänker berätta vems/vad för oskuld jag tagit tänker jag berätta lite annat om dagen.
Vaknade upp hos Tobias. Han skulle upp en timma tidigare än mig, så då vaknade jag. Slumrade lite till och från. Han kom in och la sig en stund igen, då han var klar för tidigt. Mysigt! Hade kunnat legat där hela dagen om så varit. Men skolan väntade trotts allt.
Började dagen med svenska. Startade med ett grupparbete om romantiken och författare från den tiden. Alla grupper i klassen fick olika tidsepoker. Sedan ska vi sammanställa allas arbeten och läsa på detta till ett prov. Kommer bli hur mycket som helst!
Sharon och jag spelade Seal Hunter på rasten, och vi var sååååååå nära på att vara det. Men ackack, den stora valrossen käkade upp oss. Det blir nya tag imrogon helt enkelt! Lärde även Sharon Unreal Tournament.
Efter lunchen skulle vi ha spanska enligt schemat. Men Mahri ville låna oss idag till idrottslektionen för specialidrottsklassen. Vi utförde ett aerobics pass med dem. Det gick bra! SKÖNT att träna, har inte gjort det på flera veckor!
När vi svettats klart tog Sharon och jag det lugnt, och stannade kvar på studio aktiv för att basta. Och det var nu jag tog en oskuld. Idag var det dags för min allra första hårinpackning! :D Ja, det är faktiskt sant.


Sedan gick vi förbi Face, eftersom de började rea igår. Har aldrig köpt något i den affären innan, då jag inte tyckt att affären matchat min plånbok. Men idag införskaffade jag mig något från denna butik. Ej oskuld på den fronten heller. Köpte ett par Acne jeans och en [nümph] t-shirt. Mina första märkesjeans! Eller nja, nu ljög jag kanske lite. Har köpt på lager 157 när jag var yngre, men det räknas inte riktigt. Så det var min tredje oskuld.
Tyckte att jag gjorde ett riktigt fynd! Köpte jeansen för 700:-. De hade kostat 1400:-, och det var även det priset Sharon köpt samma jeans för i fredags. Det sved nog för henne skulle jag tro.


Jag vet att spegeln är jätte smutsig. Eller ja, det syns inte i verkligheten, faktiskt. :P


Nej, nu ska jag inte babbla mer! Blev ett på tok för långt inlägg. Ska läsa lite teori nu tror jag.

/sandra

Städning pågår

Blä blä, nu städar jag. Eller försöker i alla fall. Så jag ska väl fortsätta med det, så jag blir klar. Bloggar mer sedan. Berättar lite om dagen då, om du vill veta. :)

/sandra

Onsdag 7/1

Skolans första dag år 2009.
Hade hoppats på en mjukstart, men icke sa nicke. Hoppade rakt in i samhällsuppgifter angående massmedia. Ganska intressant. Och visst vet man att man inte ska tro på allt som skrivs i tidningar, men efter att få hört vissa exempel blev det lite mer uppenbart att man ska läsa artiklar, titta på reklam och annat med ett kritiskt öga. Gå inte på allt för mycket gott folk!
Dagens enda lektion var alltså samhäll. Vi struntade i skolans lunch idag, och Sharon, Jesper och jag lunchade på Oliven. Sharon och jag bjöd Jesper, eftersom han fyller år idag. :) Grattis grattis!
För min del blev det pasta med skink och ädelostsås med broccoli. Ädelost är kanske inte det som smakar bäst i min mun, men rätten var faktiskt god. :)

Efter lunchen satte jag mig på bussen till Kinna. Skulle idag ha min sista, eller ja två sista körlektioner (dubbellektion). Körde med två stycken som ska ha uppkörning imorgon, och jag måste säga att vi alla tre var ganska jämnlika. Så klarar de uppkörningen känner jag mig lite lugnare. :)

Nu sitter jag hos Tobias. Vi väntar på att han pappa ska göra äppelpaj som vi ska äta sedan. Mums! Sedan blir det mys, och soooooova.

/sandra

GRATTIS!!

Idag är det igen vanlig dag, för idag är det JESPER's födelsedag

hurra hurra hurra
HURRA

18 år idag, grattis kompis!




/sandra

Godnatt

Borde kanske sova snart. Skolan börjar ju imrogon igen. Ska bli ganska skönt faktiskt. Få rutin på vardagen igen. Men jag har ju inte klagat på att kunna sova hur länge man vill och bara slappa, det har varit skönt. Nu måste man stiga upp 6.00, uscha!

Har slagit in Sharons pressenter nu. :) Får inte glömma dem imorgon. Hoppas hon gillar dem.
Nej, nu ska jag stänga av denna dumburken och packa ner den så det är klart imorgon. Sedan hoppar jag till kojs. Läser kanske lite för att bli trött.

N a t t i   n a t t i

/sandra

Lat dag

Usch vad jag känner mig lat!
Idag har jag inte gjort någonting. Eller ja, tittat på One Tree Hill som gick att ladda ner idag igen efter ett litet uppehåll. Avsnittet var enligt mig mycket bra. Som alltid! Har även tittat på ett avsnitt av Gossip Girl, som också haft ett uppehåll på någon vecka. Kul att serierna kommer igång igen. :)
Har tittat mer på TV. Bland annat Unga Mödrar, Rules of engagement och nu tittar jag på Vänner. Så himla bra! :D Funderar på att köpa upp säsongerna. 
Jag har varit lat och spenderat mesta delen av dagen i min soffa i mitt rum. Men jag har faktiskt pluggat lite körkortsteori. Och det har gått dåååligt! Har gjort lite prov på internet, och resultatet blir inte som jag vill. Hoppas, hoppas, hoppas att det går bättre när det väl gäller.  
Förresten, får inte glömma att jag gjorde något idag som var länge sedan. Det är en viss nördvarning. Men jag spelade Unreal Tournament idag. Det var längesedan jag spelade sist. Så det gick sådär, men det var kul. Och få inte fel tankar om mig nu! Jag är inte en sådan tjej som spelar sådana spel i vanliga fall. :D

Har nyss ätit mat. Franskt lantbröd med sallad, ägg, skagenröra och räkor. MUMS! Nyttigt? Nja, det vet jag inte. Skagenröran är nog inte den nyttigaste. Har ätit godis idag med, fy. Men snart börjas det med regelbunden träning! Vilket ska bli mycket skönt. Saknar att träna. Men först ska jag ha mitt körkort. Måste lägga min tid och pengar på det nu först.

Nu ska jag fortsätta titta på Vänner, och göra ett teoriprov samtidigt.

/sandra

Tisdag 6/1

Nu har Tobias åkt hem, eller ja han skulle in till Borås och titta på något till mig. Jag fyller år på lördag, wiihoo! Hela 18 år. Men detta skrämmer mig lite. Hade gärna väntat med födelsedagen i en vecka till eller så. Och varför tänker ni då? Jo, för nu börjar körkortet komma skrämmande nära. Självklart vill jag ha körkort. Men jag är så rädd att jag ska misslyckas med antingen skrivningen eller körningen. Det vill jag verkligen inte! Så nu vill det till att plugga de sista dagarna innan skrivningen. Och sedan ta det lugnt när körningen är. Håll tummarna för mig, snälla? :)

/sandra

...

Tar du mig för givet?


Några dagars frånvarande

Är det någon som saknat mig?
Jag har ju inte uppdatera på några dagar nu. Och det är för jag inte orkat, kännt för eller kunnat skriva. Har spenderat dagarna med Tobias. Varit hos hans moster och hennes man och ätit middag i helgen. Mycket trevligt. :) Minns inte vad jag gjort mer. Inte så mycket antagligen.

Eller jo, i fredags åkte jag in för att titta på födelsedagspressent till Sharon. Och det fanns en grej som jag visste att jag skulle köpa. Kommer in till Borås, och när jag närmar mig butiken ser jag en stor skylt på dörren, "Stängt, pga inventering. Välkommen tillbaka imorgon.". Jag blev så sur! Det var den enda affären jag verkligen ville gå in i, och den är stängd. Så då tappade jag all min fantasi och kunde inte komma på vad mer jag skulle köpa till Sharon. Men som tur var slutade Tobbe ganska snart efter det. Så jag åkte med honom hem.
Fick köpt det jag skulle på lördagen istället. :) Och en paket till. Hon har inte fått det än, så jag kan inte berätta vad det är. Hoppas hon gillar det. Alltid lika nervöst att ge bort något.

Nu sitter jag här och väntar på att min älskling ska komma hit. Han är och tränar. Ja, så här sent! Jag förstår inte att man vill det. Men jaja, det är upp till honom. Vill bara att han ska komma hit nu. Då ska jag krama och pussa ihjäl honom, typ. Visserligen var det bara knappt tre timmar sedan jag träffade honom, men det kvittar. :P Jag saknar honom ändå! ♥

/sandra


URSÄKTA RÖRAN..

men bloggen är under ombyggnad. Eller ja, jag gör ett tappert försök för att ändra den lite iaf. Får se hur det slutar. Blir antagligen inte så nöjd, men är så trött så jag spyr på den jag hade.

/sandra

GRATTIS!!

Grattis min bästaste vän! :)
Idag, den 2 januari, var det 17 år sedan Sharon föddes. Och det tycker jag vi ska hurra för,

HURRA HURRA HURRA HURRA!



/sandra

Trött på bloggen!

Usch och fy!
Jag är så trött på min blogg så jag tror jag spyyyyyr! Måste göra om den. NU NU NU! Men vet inte hur. Har du något förslag? Och för den delen är jag inte så himla bra på att greje med det. Men får försöaka lära mig, eller hitta någon som kan hjälpa mig. Men först vill jag nog ha lite nya bilder att kunna sätta in. Så Sharon, nu tycker jag vi bestämmer en dag snart för fotografering i studion med Anna! :)

/sandra

Jobb

Första dagenpå det nya året är snart slut. Och vad har jag gjort?
Jo, jag har jobbat 15.00 - 22.15. Bra pengar, inte allt för kul, men det gick. Hände väl inget speciellt kan jag påstå. Dagens "höjdpunkt" (skulle vara för alla småtjejer iaf :D) skulle i så fall vara att jag höll på att springa rakt in i vår allas "Idol-Robin". Jag gick i min egna lilla värld och skulle hämta mat som jag skulle äta på min rast. Och där kommer jag framrusande och märker att jag håller på att gå in i någon (kändes det som). Tittar upp och såg vem det var. Hejar på varandra, och jag hämtar min mat. Inget speciellt egentligen. Men kan ju alltid vara nämnvärt. ;) Vem vet, han kanske blir en världsstjärna en dag. ;) haha

/sandra

Gott nytt år, 2009!

Gott nytt år allesammans. :)
Min nyårsafton firades först hemma hos Tobbes bror Markus, och hans tjej Carro uppe på Trandared i Borås. Vi åt god mat där med några kompisar. Potatisgratäng och fläskfilé. Mums!
Satt och pratade och lite så ett tag. Åkte sedan vidare till en annan kompis till bla T. Där satt jag mest och pratade med Carro. Och det var trevligt.
Vid tolvslaget smällde vi en massa raketer och bomber, mycket fint. :) Men helt vansinnigt hur mycket pengar som smälls upp på nyårsafton. Om man tänker efter.
Sedan kom Daniels mamma och hämtade oss 00.30. Lika skönt det. Både T och jag skulle jobba idag. Och jag kände inte för att vara kvar längre faktiskt. För så kul var det inte.
Låter som jag haft jätte tråkigt säkert. Och ja, överdrivet kul var det inte. Men det dög. :) Kunde dock slutat lite bättre kanske.

/Sandra