GEKÅS

Idag, jobbelijobbe och gekås. Och oj vad fattig jag blev, men oj vad mycket fint jag fick. Och det blev inte så dyrt med tanke på vad jag fick med mig hem. 

Ni ska få se imorgon, när jag kommit hem från jobbet. Men nu, dusch och sängen. Jobb tidigt imorgon igen. 

Natti!

KVÄLLSMAT = GÖTT!

Kvällsmat är gött!

Något som jag inte riktigt kan få nog av är mild vanilj yoghurt med frysta hallon i. Ja, hallonen får visserligen tina lite, men inte helt. Väldans gott! Idag lyxade jag dock till det. 



Idag blev det nämligen färska jordgubbar i. Mmmmmmm! Smakade sommar. 

Till detta blev det en kopp grönt te med lite honung, och hönökaka. Väääldans gott det med. Ja, jag älskar kvällsmat helt enkelt. 



SOOOOL



Såhär satt jag och njöt för bara en liten stund sedan. Var bara tvungen att få lite frisk luft efter jobbet. Annars hade jag somnat i soffan precis som jag gjorde igår eftermiddag. Det tar tydligen på krafterna att jobba hårt. ;)

Nu ska jag hoppa ur jobbarbrallorna, snygga till mig lite och sedan bege mig till Sofia en sväng för att umgås. Ska bli väldans trevligt!

BABBEL

Hej och hå!

Idag har jag spenderat några timmar tillsammans med Jennie och lille Gabriel. Det var väldans trevligt. Speciellt då vi inte hunnit umgås på över en månad, bortsett från de två dagar vi har tränat.

Och nu sitter jag på jobbet. Slutade för 20 minuetr sedan och min käre sambo skulle stått utanför med vår bettsy och väntat på mig, men icke. Han var fortfarande i Hillared och grejade så jag får ta bussen till Lockryd. Den går inte innan 21.00. Tråkigt. Nu kommer jag missa "En unge i minuten" också. :( Meeen, får väl titta på TV4 play senare i veckan.

Jag verkligen älskar sådana program! Så intressant och lyckliga. :)


DET RÄTTA TILLFÄLLET

Människor väntar många gånger på "det rätta tillfället". Rätta tillfället att köpa bil, sälja bil. Rätta tillfället att lägga in första stöten. Rätta tillfället att byta jobb. Skaffa hund, katt, barn. Köpa hus. Det är ofta man väntar på det rätta tillfället. Och hur ofta kommer det?

Jag tror inte på att vänta på "det rätta tillfället". Visst kommer det bättre och sämre tillfällen, men inte det där rätta, perfekta.

Jag tror inte att man kan vänta på det rätta tillfället. Utan det är efteråt, när man tittar tillbaka, som man inser att "Jag gjorde det här precis vid rätt tillfälle".



BAKSLAG

Idag var Tobias och jag och köpte det här till vår balkong.



Det blev inget trallgolv idag. Det blev vi för snåla för. Istället hittade vi en megabillig plastmatta som också var väldigt fin. Den ska vi ha på balkongen. 

Och jag sopade och la ut mattan och satte ut möblerna. Jag misstänkte att det kunde bli ett bakslag. Men att det endast skulle få stå där någon fjuttig timma innan snön vräker ner igen trodde jag inte. Så det var bara till att rulla ihop mattan. Visserligen var den ju i plast, så den tål väl snö, men kändes bättre om golvet torkar upp innan jag lägger ut den.

Åh, jag är ganska så sur på dessa bakslag nu! Ge mig vår!

Tobias åkte nyss till Hillared för att sätta på vinterdäcken på bilen. Vi köpte den med sommardäck på. Och det känns inte alls kul att behöva byta till vinterdäck. Men vi vill ju kunna använda bilen utan att riskera att åka av vägen eller få böter.

FÖRÖKNING - FÖRFLYTTNING



Vår golvvänner förökade sig och förflyttade sig ett tag till sängen. Där fick de dock inte stanna länge. Jag tyckte inte att det var så mysigt att ha dem i sängen.

BALKONG

Idag har jag varit hemma hos mina föräldrar större delen av dagen och hjält mor min att sopa och kratta lite i trädgården. Vi har också hunnit med att sitta på altanen och sola våra ansikten lite. Det var väldans skönt!

Idag fick jag äntligen med mig mig hängstol hem. 


(Sara, ser du hjärtat? Det har hängt på stolen sedan jag fick det av dig. :))

För många år sedan hade jag den i mitt rum, men när jag gjorde om så hamnade den i garderoben. Ända sedan jag flyttade hemifrån har jag tänkt att jag ska ha den på balkongen. Det har visserligen inte varit någon brådska då man inte gärna velat sitta på balkongen. Men nu så, nu vill jag mer än gärna sitta där i solen och njuta. Så det hoppas jag att jag kan göra nu i dagarna. 

Vi ska köpa lite annat till balkongen har jag tänkt. Bland annat små smidiga utemöbler så man kan sitta på balkongen och äta lite. Och så vill jag även köpa sådant där smart trallgolv som man lägger snabbt och smidigt med någon slags klickfunktion. Golvet på balkongen nu är inte så fint. Sliten betong. 



Självklart kommer det komma upp blomsterlådor och lite blommor också. :) Åh, vill få iordning nu. Kanske att jag åker och köper golvet imorgon. Då har jag i alla fall börjat.

GODMORGON

Godmorgon!

Jag har sovit kanoners inatt och inget spöke kom och tog mig, tack och lov! Jag har nu varit uppe i drygt två timmar och tänkte nu ta lilla Bettsy till Svenljunga och hjäpa mor min i trädgården. 

Vi hörs senare. :)

MISS LONELY

Okej, jag visste för några veckor sedan att just denna fredagen skulle jag få sitta själv i lägenheten och sedan gå och lägga mig helt själv och sova alldeles ensam hela natten. Bara för Tobias skulle åka på en bussresa till Tyskland. Då det var så långt kvar när det blev bestämt har jag inte tänkt så mycket på det. Och då Tobias varit sjuk sedan i måndags och näst intill bestämt sig för att han inte kan och orkar åka med har jag verkligen inte tänkt på det. 

Men idag vaknade han upp och mådde bättre helt plötsligt. Och därför bestämde han sig för att åka med till Tyskland. Kul för honom, trist för mig. Jag som sett fram en myskväll och en natt då jag inte behlver sova själv i lägenheten. Jag vet att jag kommer klara det. Men lite läskigt känns det. För någon vecka sedan fick jag gå och lägga mig själv två kvällar i rad, men då kom Tobbe hem på natten. 

Jaja, hör ni inte från mig imorgon så har husspöket kidnappat mig, bara så ni vet. 

Nu ska jag titta på film, tror det blir "The kids are all right". Ingen aning om den är bra, vet inte ens vad den handlar om. Har ni sett den?



ÄNTLIGEN!!

Ja, äntligen har vi en bil! Det känns så otroligt skönt! Jag slipper ta bussen varje dag och sova hos mor och far varenda gång jag börjar tidigt. Det klart, jag kommer säkert behöva ta buss någon gång och kanske sover jag hos mina föräldrar någon gång för jag vill. Men från och med nu är jag bilägare, tillsammans med Tobias. 

Här har ni vår lilla pärla.

Polo 1,6i

Visst är den söt? 

Enligt registreringsskylten heter den JAY, men jag tycker att det känns som en tjej och funderar på att ge den namnet Betsy. :)

Jag gillar att döpa ting. Vårt ps3 heter Doris och vår hemtelefon heter Harry.

TRÄNAT

Nu är jag hemma från träningen. Idag blev det afro/core för mig och Jennie. Kändes ordentligt i magen kan jag lova. Så jag hoppas på träningsvärk imorgon. 



Jag glömde packa ner handduk så kunde inte duscha på gymmet. Så får hoppa in i duschen nu istället, vilket jag inte alls känner föt. men jag tror inte att Tobias vill mysa med mig annars. ;)

RÄKPAJ

Dagens middag blev räkpaj, väldans smarrigt. Och jag tänkte dela med mig av receptet. 



Du behöver:

- 100 gram smör
- 3 dl vetemjöl
- 1-2 msk vatten

- 200 gram skalade räkor

- 2 ägg
- 2 dl vispgrädde
- ½ dl finhackad dill
- 2 dl riven ost
- citronpeppar

- en pajform

1.
Sätt ugnen på 200 grader.

2.
Blanda smör, mjöl och vatten till en deg. Tryck ut den i pajformen och förgrädda pajskalet i 10 minuter i mitten av ugnen. 



3.
Rör ihop ägg, grädde, dill, ost och citronpeppar.

4.
Lägg räkorna i pajskalet.


(Vi använde nog mer än 200 gram räkor. Vi köpte 800-900 gram frysta oskalade räkor som vi hade i. Men fyll så du tycker det ser lagom ut.)

5.
Häll över äggstanningen över räkorna. 



6.
Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter. Klart!



Väldigt enkelt, men otroligt gott! Smaklig måltid!



Tobias och jag åt i stort sett upp tre fjärdedelar av pajen. Så jag skulle väl säga att receptet räcker till tre hungriga personer. Men ursprungligen är det säkert för fyra.

LOVELY!

Jag är nu hemma från jobbet, skönt! Jag har tyvärr inte fått njuta av det underbara vädret som varit ute. Men jag har ändå blivit på bra humör av att se hur solen skiner och hört att det varit temperaturer på 11 plusgrader. Efter att ha levt i minusgrader i fyra hela månader, minst, känns det nu skönt att våren verkligen är påväg. Dock får nog den lite tjockare jackan hänga kvar i hallen, än är det nog inte dags att ta fram alla vårjackor. Men dunjackan, den hänger i garderoben och jag hoppas att den kan flytta ner i förrådet snart. 

Idag fick jag låna mina föräldrars bil, då jag ska jobba tidigt imorgon bitti. Och jag fullkomligt älskar att köra bil när det var som det var idag. Himlen var otroligt fin, den skiftade i gult, orange, blått, lila och rosa. Jag lyssnade på hög musik och sjöng med. Det är skönt att ha en liten stund för sig själv då jag kan låta tankarna flöda. Ser fram emot att köra imorgon med, även om klockan då är 6.00. 

Åh, jag är på bra humör! :) Nu ska jag laga mat, sedan bänka mig framför TVn, och senare blir det desperata hemmafruar. 



GOD AFTON

Vi har slappat båda två hela dagen. Har vi inte slumrat i sängen så har vi tittat på TV. Nu äntligen har mitt illamående försvunnit och jag börjar känna mig lite hungrig. Inte så konstigt då jag endast ätit frukost och ett glas yoghurt till lunch. Mer har jag inte fått i mig då det känts som maten suttit i halsen på mig. Uscha! 

Men nu blir det toast framför filmen, I rymden finns inga känslor, tillsammans med Toooobias, såklart!

SJUKSTUGA

Idag var både Tobbe och jag lediga, tänkte jag skriva, men jag ska snart iväg och jobba. Men imorses var vi lediga ihop. Ändå steg vi upp strax efter 07.00. Tobbe skulle till sjukhuset på diabeteskontroll och snäll som jag är följde jag med. Visserligen tycker jag att det är väldigt intressant och man lär sig alltid något nytt. 

Innan vi gick hem stannade vi på apoteket för att ta ut diverse diabetesgrejer, som stickor och sådär, men köpte även med oss lite annat hem. 



Tobias mår inte bra. Vaknade upp och var alldeles tät i näsan och ont i halsen. Därav förkylningsmedicinerna. 



Update:
Jag ska inte alls iväg och jobba. Är inte sjuk, men mår inte toppen. Har ett ständigt illamående som ibland känns värre och ibland bättre. När jag skrev detta var det bättre och jag trodde verkligen jag skulle kunna jobba. Men nu känner jag att det kan bli jobbigt. Synd att alvedon inte direkt biter på illamående. Men men, Olivia blev glad som fick några timmar. :) Tack OllyBolly!

HELG

Igårkväll firade Tobias och jag helg. Ja, att vår jobbhelg äntligen var över. Det blev pizza för Tobbe och kebabrulle för min del. Till det blev det film, Dumma mej. Smårolig faktiskt. :)



HEJSAN

Hej och hå! Äntligen sitter jag i soffan för dagen. Har jobbat 11.15-20.30 och man blir allt lite mör i kroppen och skallen efter ett sådant pass. 

Det är jag, TVn, vidruvorna och hårda karameller som myser framför mi mor och fars TV. Mina päron är hos mormor och Jan, min bror sitter nere på sitt rum med en kompis och nördar, min kärlek är hemma hos oss. Och jag saknar honom lite faktiskt. Men han var söt och kom till Svenljunga igår för att sova med mig, gooooos. Annars hade vi inte träffats på hela helgen. inte för vi hade dött av det, but still. 

Nej, nu blir det TV, vi hörs imorgon!

NYA GOLVVÄNNER

Hemma hos oss har våra mjuka golvvänner, dammråttorna, fått nya kompisar. Lite hårdare sådana, nämligen småsten. 



Yes, dessa drar Tobias med sig in. Fastnar i hans byxor som är lite uppvikta. Ska bli skönt när snön försvinner och gruset sopas bort.

MER SNÖ!

Den veckorna har man verkligen trott att våren varit påväg, vissa dagar mer än de andra såklart. I onsdags och igår var det helt underbart väder och det verkligen doftade vår ute. Jag hörde att det skulle kunna komma snö igår, men inte trodde jag att det var sant, solen sken ju från en blå himmel och det var 6-7 plusgrader. Tji fick jag! Igårkväll när vi gick och la oss hade det börjat snöa och imorses när jag vaknade var det massa snö ute. Säkert närmare 10 cm. 



Igår var vägarna torra och bara. Hustak och träd var fria från snö. Den enda snön som fanns kvar var på gräsmattor där solen inte kommit åt och de stora högarna som skottats upp. Nu, ja, nu är allt vitt igen. :(

Jag gillar snö.. på vintern. Nu tycker jag att det ska bli vår och jag vill inte se snö innan i oktober, eller så, igen. Förhoppningsvis blir snön inte liggande. Det är nu 2,3 plusgrader, spå jag hoppas att allt smälter bort, fort!

NY KATEGORI

Yes, skapade precis en ny kategori, nämligen Recept.

Vi får se hur uppdaterad den blir. Men jag hoppas det blir något nytt då och då. Tobias och jag ska försöka laga något nytt en gång i veckan.

DAGENS LUNCH - TOMATSOPPA

Ingredienser
2 burkar hela tomater (à 400 g)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 1/2 tsk oregano
3 msk konc grönsaks- eller kycklingfond
1 l vatten
1 dl snabbkokt ris
1 kruka basilika
1 paket fetaost (200g)
olivolja
salt och svartpeppar
socker
Gör så här
1. Skala och finhacka lök och vitlök.
2. Fräs lök och vitlök i 2 msk olja i en stor kastrull 2–3 minuter. Tillsätt tomatpuré och oregano. Fräs ytterligare ca 2 minuter.  Tillsätt tomater, fond och vatten. Dela tomaterna lite grovt med en slev. Låt koka ca 10 minuter under lock.
3. Tillsätt riset i soppan och låt det koka enligt anvisning på förpackningen. Krydda med 1/2 tsk salt, 1 krm peppar och 1/2 tsk socker. Toppa med strimlad basilika och smulad fetaost. Servera gärna med bröd.
    • Tomatsoppa med ris, feta och basilika

      Tillagningstid: max 20 min
    Svårighetsgrad: medel
    Portioner: 4

    Ingredienser
2 burkar hela tomater (à 400 g)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 1/2 tsk oregano
3 msk konc grönsaks- eller kycklingfond
1 l vatten
1 dl snabbkokt ris
1 kruka basilika
1 paket fetaost (200g)
olivolja
salt och svartpeppar
socker


Gör så här
1. Skala och finhacka lök och vitlök.
2. Fräs lök och vitlök i 2 msk olja i en stor kastrull 2–3 minuter. Tillsätt tomatpuré och oregano. Fräs ytterligare ca 2 minuter.  Tillsätt tomater, fond och vatten. Dela tomaterna lite grovt med en slev. Låt koka ca 10 minuter under lock.
3. Tillsätt riset i soppan och låt det koka enligt anvisning på förpackningen. Krydda med 1/2 tsk salt, 1 krm peppar och 1/2 tsk socker. Toppa med strimlad basilika och smulad fetaost. Servera gärna med bröd.


När Tobias och jag gjorde den använde vi pasta istället för ris, hällde i lite redning då vi tyckte den var för lös, och använde mer fond samt kryddade mer då vi tyckte den var lite smaklös. 
Det tog nog lite längre tid än 20 minuter också. Kanske för pastan skulle koka klart. Men skulle inte påstå att den var "medelsvår", utan mer "lätt". 

Betyg
♥♥♥ / ♥♥♥♥♥ 
3 av 5 möjliga

NYTT RECEPT

Varje dag har vi samma problem här hemma, vad ska vi äta till middag. Allt känns tråkigt och uttjatat och det är inte alls kul att varken laga eller äta maten. Så idag testade vi något nytt!

Tobias satt och bläddrade i Buffé idag och såg en tomatsoppa han tyckte lät god, så den testade vi idag. 


Några ingredienser, eller ja, de flesta. 

Vi följde inte receptet till punkt och pricka. Vi använde till exempel pasta istället för ris. Vi hällde i lite redning då vi tyckte att den var för rinnig och vi fick krydda mer än vad som stod då vi tyckte den var lite smaklös. Men resultatet blev bra. Och jag tror att vi kommer göra den fler gånger. Var väldig enkel att göra, vilket är ett stort plus!

Receptet kommer i nästa inlägg.

NOTHING TO SAY

När jag sitter på bussen, är ute och går, jobbar eller är någon annanstans då jag inte kan blogga kommer jag på en massa saker jag vill berätta och ta upp med er. Men nu, när jag sitter här vid datorn kan jag inte komma på något vettigt alls. Kanske är det för jag varit uppe sedan strax efter 05.00 imorses och jobbat mellan 06.00-17.00. 

Så vi hörs imorgon iställer, då jag förhoppningsvis har något att berätta. Nu blir det mys framför en film med Tobias. Vi är lediga imorgon båda två. Och eftersom båda jobbar helgen tar vi helgen till oss idag. :)


Jag och Tobias på Stens Huvud i somras då vi var på en liten "roadtripp" i några dagar.

FRAMTIDA YRKE

Jag är hos mor och far och ska sova här inatt. Ska upp tidigt och jobba imorgon, precis som igår och idag. Som jag längtar till torsdag, då får jag sova hur länge jag vill, plus att Tobias ocksp är ledig så jag får vakna upp med honom. Toppen!

Mamma och jag har pratat jobb och utbildningar idag. Sökt lite på vad som finns och sådär, men jag har ingen aning om vad jag vill läsa till. Inte för det är någon brådska kanske, men jag vill inte stå där om fem år och fortfarande inte veta vad jag vill göra. Och då andra köper hus och har heltidsjobb står jag där med en hyreslägenhet och timanställning på ICA. Inget fel med det, men det är inte min framtid. 

Jag har alltid tyckt att det varit kul att ta kort, men att bli fotograf har inte varit en dröm. Dock hade jag tyckt att det varit väldigt kul att bli barnfotograf och kanske bröllopsfotograf, men känns som det finns ett överflöd av dessa. 
Jag får agera hobbyfotograf istället och fota kompisars barn, och i framtiden mina egna såklart. :)



Jag älskar Anna Geddes bilder på bebisar, så fina!







anne geddes posters




OJDÅ!

Jag frågade Jennie om hon hade möjlighet att träna med mig idag, men icke. Då funderade jag på om jag skulle ta mig i kragen och gå till gymmet själv och köra ett pass Bodycombat. Mitt i denna överägning somnade jag i Tobias famn på soffan. När vi vaknade var klockan 18.30 och passet hade redan börjat. Om jag orkar ta mig ner till Bodypumpen som börjar 19.30? Nope! 

Nu ska jag laga mat till min duktiga sambo som tog sig iväg till gymmet precis. Men jag ska nog höja pulsen med lite hemmaträning, kanske...

WE'RE GONNA PARTY LIKE IT'S YOUR BIRTHDAY

Igår dammade jag av party-Sandra och drog ut för att fira CarroBarro. Jag hade blivit medbjuden att fira in hennes 23:e födelsedag. 

Vi började kvällen med att bowla på Poolhouse, och ja, det gick sådär för min del då va. Men jag ville inte verka för kaxig och självsäker i ett gäng av mestadels killar som jag inte träffat innan. De kan ju bli så ledsna om man är bättre än dem. Så jag kastade i rännan med flit emellanåt. Vi säger det i alla fall. 


Födelsedagsbarnet herself och jag på Poolhouse.

Efter bowlingen gick vi vidare till Oliven och åt mumsig mat. Jag åt ett grillspett gjort på  kycklingfilé med klyftpotatis och tzatziki. Och efter maten gick vi till Tonic och tog oss en liten dricka. 


Ena sidan. goa och glada, lite crazy. 


Andra sidan, minst lika glada. 

Kvällen fortsatte till Harrys där vi spenderade resten av kvällen. Väldans trevligt var det! 

Tack för en trevlig afton gott folk. :)

DOPPRESENT

I helgen har jag surfat runt lite och försökt finna inspiration till en doppresent. Det är nämligen så att Tobias och jag är bjudna på Gabriels dop i slutet av april. Lång tid kvar, och vi har inte fått någon inbjudan på posten än. Meeen, det är väl aldrig fel att vara ute i god tid. 



När jag surfade runt hittade jag en hel del kul. Bland annat en personlig sagobok. Jag minns att jag hade en sådan när jag var liten. Om jag inte minns fel var det en berättelse om Pocahontas. I boken var min bror, mina kusiner och jag med på Pocahontas äventyr. Dock kände jag att Gabriel kanske är lite för liten för en sådan bok än, och man var tvungen att fylla i tre kompisars namn och under sina lite drygt tre månader på denna jord har han nog inte hunnit få så många vänner i sin egen ålder. Så det får vänta tills han blir lite äldre. :)

Jag letade vidare och hamnade på interiora.se. Här hade de massa fina och roliga saker till såväl stora som små barn.



Kanske inte något typiskt som jag tänkt mig ge bort i doppresent då jag gärna vill ge något som man kan säga "detta fick du när du döptes" men som samtidigt används och behövs. Men mycket fint till barnrummet fanns det i alla fall. Och man blev allt bra sugen på att inreda ett barnrum. Men då jag varken är inredare eller mamma så lär det dröja ett antal år innan jag får inreda ett barnrum, men så småning om, hoppas jag. 



Men lite kan man ju få leka med tanken i alla fall. 



PANNACOTTA MED VIT CHOKLAD

I onsdags när Tobias fyllde år gjorde jag pannacotta i stället för tårta. Och denna gången gjorde jag en variant jag inte gjort innan. Busenkel och otroligt smaskig! 


Ingen bra bild, tog den i all hast. Trislotter och annan skit i bakgrunden. Well well.

Recept på pannacottan men vit choklad

4-6 protioner

- 5 dl grädde
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 gram vit choklad
- 3 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i blöt enligt anvisning på paketet.
Koka upp grädden med vaniljsockret. 
Dela och lägg i chokladen och låt smälta. 
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och blanda ner i grädd- och chokladblandningen.
Rör om tills gelatinet är upplöst. 
Häll i serveningsskålar/glas. Låt stå i kylen minst 2-3 timmar innan servering.

Till garnering använde jag mig av frysta hallon som jag körde en snabbis i mikron och på toppen lite krossade digetivekex. 

MUMS!

Jag gjorde en halv sats och det blev lagom till mig och Tobbe. Ganska mycket, men lagom. ;)

TRÄNINGSPREMIÄR!

Yes, idag kom Jennie och jag äntligen iväg till Studio Aktiv och tränade! Det blev ett bodypump-pass och det kändes och känns såååå skönt! Äntligen! Vad jag har saknat att träna, fast jag inte riktigt tänkt på det. Helt underbart kändes det att få ta i och svettas. Att musklerna nu börjar kännas så där degiga och trötta och att träningsvärken kommer vara ett faktum imorgon känns också det underbart!

Jag längtar redan till nästa pass. Dock lär det förmodligen dröja en vecka pga arbete och ingen bil. Börjar jobba tidigt måndag, tisdag och onsdag nästa vecka, vilket betyder att jag får sova hos mor och far, OM jag inte hittar en bil i helgen. Håll tummarna! 

Nej, nu blir det en rejäl kvällsmat och sista avsnittet av No ordinary family tillsammans med världens bästa kille. :)


I´m in love with träning!

Kanske dags att damma av kategorin "Träning" nu.

AVBILDAD

Idag har jag varit och jobbat på dagis, på stora barnens avdelning. En tjej ritade en teckning till mig. Och på teckningen hade hon avbildat mig. Väldigt likt må jag säga. 



GRATTIS DARLING!

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det min älsklings födelsedag. Hurra, hurra, hurra, hurra! :)



Grattis babe! :)

Jag har varit ledig idag och det har Tobias med. Eller ja, han är sjuk så därför är han hemma. Han fick i alla fall frukost på sängen av mig, snäll som jag är. 


Ägg och bacon, nygräddade minibaguetter, ett glas cola och en muffins. 

Kanske inte den nyttigaste frukosten. Men som sjukling och födelsedagsbarn är detta acceptabelt tycker jag. 

Sedan har jag haft problem med vad jag ska köpa till sambon min. Jag hade några funderingar men visste inte om jag vill lägga så mycket pengar då han inte fyller jämt, plus att min plånbok inte var allt för fet denna månaden. Dock ville jag inte gå och köpa något billigare som han egentligen inte ville ha eller behövde, så det fick svida lite i plånkan.

OnePiece Afterparty

Denna Onepiece fick han av mig. Eller den är påväg till honom rättare sagt. Eftersom jag hade svårt att bestämma mig för vad han skulle få var jag sent ute med att beställa den. Glad blev han och han är värd varenda krona. :)

Sedan har vi varit och storhandlat idag. Vilket var behövligt! Frysen är nu åter igen fullproppad och vi lär klara oss ett bra tag. Skönt! 1300:- lite drygt gick det på. Men med rabatter och pantkvitton fick vi ner det till en tusenlapp. Inte illa pinkat! 

Nu har jag gjort pannacotta som står i kylen för stelning. Tobbe ville inte ha någon tårta, men något gott måste man ju äta på sin födelsedag. Så nu blir det bara mys i soffan framför No ordinary family och senare en film. :)


7 - MIN BÄSTA VÄN

HÄR kommer ni till 30-dagarslistan.



Vänner kommer och går, inte sant? Vissa glider man ifrån helt naturligt och det är inga hard feelings. Andra vänskapsrelationer kan ta slut utan att båda parterna vill detta och det kan bli jobbigt. 

När man var mindre var det väldigt, väldigt viktigt att ha en bästis, i alla fall för alla tjejer. Denna bästisen var den bästa kompisen man kunde ha i hela världen och man skulle vara "best friends 4 ever". 

När man blev äldre försvann bästisen, ja, en bästa kompis hade man ju. Man kunde också ha fler än en, men en bästis, det hade man inte. 

Och nu, när jag är "vuxen", eller påväg in i vuxenvärlden tycker jag att det är svårt att säga vem min bästa vän är.

Tobias är såklart min bästa vän, på ett sätt. Jag känner mig trygg med honom, vi kan prata om allt, jag trivs tillsammans med honom och vi har kul ihop. Allt det jag tycker att man ska känna tillsammans med en bästa vän. Men i första hand är han min pojkvän, min sambo, min kärlek.



Min mamma skulle också kunna räknas som min bästa vän. Hon finns alltid vid min sida, oavsett vad. Jag litar på henne, jag kan prata med henne, vi kan ha kul ihop. 



Lina är en av mina absolut bästa vänner. Oavsett hur långt det går mellan gångerna vi pratar och trotts att vi bor 1500 mil ifrån varandra (eller något) så känns vår relation aldrig förändrad. Jag kan prata med henne om allt. Och jag saknar henne och det ska bli såååå skönt att hon kommer hem om några veckor. Då ska jag krama henne massor och umgås med henne på riktigt, och inte bara genom skype. 



Jag har en del bra vänner runt omkring mig, både gamla och nya. :) Och jag ska försöka vara rädd om dem, för det ska man vara om vänner. Jag har inte så många vänner jag umgås med, men jag umgås mycket hellre med en grupp få bra vänner än många ytliga. För vilken av de ytliga kompisarna finns där när något händer? Precis, ingen! 


NY MOBIL, JA TACK!

Jag vill ha en ny mobil. Faktum är att jag inte bara vill ha en ny mobil, jag behöver en ny mobil! Eller ja, den fungerar fortfarande jag kanske inte behöver en ny just nu, fast jo. Batteriet är inte bra! "Hålet" där man sätter i laddaren glappar och speciellt obbe klagar på att det hörs dåligt i min mobil. 

Jag har en Sony Ericsson Z710i och den har varit i min ägo i 4 år.



FYRA ÅR!! Hur många känner ni som har mobiler så länge utan att byta? Bortsett från far och morföräldrar. Fast faktum är att min mormor och morfar har nyare, häftigare mobiler än mig. Det är sant! 

Egentligen bryr jag mig inte så mycket om hur ny min mobil är och hur många coola funktioner den inte har. Så länge det går att ringa och skicka sms, samt ta emot samtal och sms, så är jag nöjd. Men det klart att jag ibland önskar att jag hade en häftig touchmobil där jag kan spela roliga spel och surfa på nätet. 

Men ska jag köpa en ny mobil ska jag köpa en med lite finesser. Jag ska kunna använda den som en ipod/mp3, då min ipod är borta sedan ett år tillbaka och jag saknar den något fruktansvärt. 

Jag har hela tiden varit inne på en iphone, men den vita då. Fast tycker att det är så mycket pengar! Så jag har tittat på lite andra, bland annat HTC Wildfire. Och igår när jag var på Media Markt såg jag en Nokia telefon som jag gillade till utseendet. 


snygga va?

Jag har ingen aning vilken som passar mig bäst. Enligt min bror iphonen, trots att han själv tycker bäst om HTC. Men det skiljer ju en hel del i pris på iphonen och HTCn. Så jag vet inte hur jag ska gööööra, men ny mobil vill jag ha!

LÖRDAGSMYS

Lägenheten är färdigstädad, sista tvätten ligger i maskinen och är nog klar nu. Sängen är nybäddad med de väl vädrade sängkläderna och jag har precis satt mig ner för första gången idag i stort sett. Skönt! 

Nu ska jag äta min avancerade mat, korv med pommes frites. 



Sedan ska jag mysa med tända ljus framför en film. 



Och så blir det nog glass. Var nere på Maxi och köpte marängswiss glassen. Den är så jäääävla god! :)

Köpte även med mig denna juice hem



Den var gooood! Tummen upp för den. 

Nej, nu ska jag väl titta på film och njuta av min ensamhet, eller något.

UNDERBARA SOL!

Städningen och tvätten går sakta framåt.Badrummet och köket är klart, det är de rummen som tar längst tid. Så nu ska jag köra på med städningen och se till att bli klar. 

Satt nyss ute på balkongen i 30-40 minuter, åt lunch och bara njöt. Somnade nästan i solen. Åh vad skönt den värmde i ansiktet! Nu är jag alldeles varm i kinderna och jag hade kunnat sitta där så mycket längre. Meeen, plikterna kallar. Jag samlade på mig lite energi i alla fall.

STÄDARDAG!

Tobias flydde till Fredrik för att spela dator och kommer inte hem innan inatt. Första tvätten ligger i tvättmaskinen, sängkläderna hänger ute på balkongen för vädring och jag ska väl sätta igång att städa. Sådär lagom kul lördagsunderhållning. Inget vidare när det är så fint väder ute heller. Men jag ska ha balkongdörren lite på glänt så jag får in lite härlig frisk luft i lägenheten. Sedan ska jag nog ta mig en paus senare och ta en promenix. 

Sååå, vi hörs sen!

KVÄLLEN FORTSÄTTER

Jag är trött och jag skulle kunna somna nu om jag så ville, men det känns tråkigt att gå och lägga sig redan, en fredagskväll. Så nu har jag poppat popcorn och tagit fram lite choklad och detta ska avnjutas framför ett avsnitt av Glee. Sen ska jag sova, tror jag. Har aldrig sovit själv i lägenheten innan, och även om Tobbe kommer hem i natt så känns det lite läskigt att gå och lägga sig. Meeeen, det ska nog gå bra.



FREDAGSMYSER I MIN ENSAMHET

Godafton!

Här sitter jag ensam i soffan och tar det äntligen lite lungt! Gick hemifrån 6.45, jobbade mellan 8.00-18.00 kom hem 19.20, har lagat mat, och som sagt, äntligen sitter jag i soffan iklädd min älskade Onepiece och med tända ljus i rummet. Det hela hade varit liiite bättre om Tobias varit hemma (han spelar dator hos Fredrik, hur kul det nu kan vara). Men jag har det rätt bra än så länge och jag njuter lite av ensamheten. 

Min mat idag består av
- kyckling
- bacon
- pasta
- sallad
- tomater
- gurka
- fetaost 

= pastasallad! MUMS!



Till detta blir det en cola och Let's dance på TVn.



Kanske hörs vi senare. Annars får ni ha en mysig fredagskvll.

6 - MIN DAG (gårdag)

Här kommer ni till 30-dagars listan.

Ja, eftersom blogg.se krånglade för mig igår får ni gårdagens inlägg idag. Så där det står idag, betyder igår egentligen.



Idag steg jag upp strax efter 9.00, pigg och glad. onstigt att man alltid vaknar innan man behöver när man är ledig. Men jag började dagen med att färga håret.



Igen extrem förändring, så de flesta kanske inte märker något. Men det syns, det gör det. Jag slapp de fula färgfläckarna man brukar få i hårfästet, vilket är ett enormt plus!

Sedan har jag varit nere på stan en sväng och uträttat ett ärende åt min mor.



Kikade även lite i butiker på något kul till mig själv, dock utan framgång. Kanske var lika bra för plånbokens skull. Träffade även på Ewers och det var väldans trevligt. Har nog inte träffat honom sedan studenten. Eller? Kan det verkligen stämma? Jaja, kul att träffa honom i alla fall. :)

När jag kom hem tittade jag på ett avsnitt av världens bästa serie, One Tree Hill, lovelyyyyyy!! Och åt resterna från limekycklinggrytan.



Detta fick mig att orka diska disken som växt dag efter dag. Vi hade i stort sett inga tallrikar kvar i skåpet! Eller ja, inga av de vanliga "vardagstallrikarna" i alla fall. 



Det ser kanske inte så mycket ut på bilden, men det vaaaa mycket!

Sedan var vi även och tittade på en bil. Den såg mycket fin och lovande ut, men skenet kan bedra, den var inget att ha! Tråkigt, är näst intill i desperat behov av bil!

Nu ska vi titta på något avsnitt av No ordinary family och mysa i soffan. Hejsvejs!

HEJ

Igår så krånglade blogg.se för mig titt som tätt, så jag tröttnade. Inlägget jag tänkte lagt upp igår kommer upp idag istället, men sen. Snart kommer Sofia hit och umgås lite, så jag tänkte göra det lite myspys här nu. Vi hörs sen. :)

LIMEKYCKLING A LA JENNIE

Igår lovad jag er receptet på maten jag gjorde igårkväll, och det ska ni få dock har jag ingen bild. Kanske kan komplettera med det senare, när jag äter resterna från igår. 

Här finns orginalreceptet. 

Det är Jennie som introducerat denna goda rätt för mig, men hon har twistat till den lite och gjort det mer som en gryta istället för att steka kycklingen för sig och göra en sås, som i orginalreceptet. 

Såhär gjorde jag igår.

Jag tog 3 kycklingfiléer som jag delade i små bitar, och sedan stekte jag dessa. 
Jag hackade en gul paprika och slängde ner den i grytan när kycklingen nästan var klar. 
Lät dessa steka en stund till, sedan hällde jag i två små burkar creme fraiche och lite grädde för att få mer sås.
Hällde i limejuice på flaska och kycklingfond efter eget tycke och smak. Ca en tsk honung och avslutade med salt och peppar. 

Jag gillar inte när maten smakar för sött, därför hade jag inte i så mycket honung. Limesmaken blev precis lagom. Den tog inte över så det blev surt, men man kände att den fanns där.

Detta är ett enkelt och gott recept. Om du inte vill eller vågar mixtra med smakerna själv kan du gå efter orginalreceptet som jag länkade till. Där står det hur mycket du ska ha av allt. 



Här är receptet som jag utlovat. Dock några timmar sent. Ni som använder blogg.se har säkert märkt att de haft problem tidigare idag. Men nu fungerar det, vilken lycka!

BLANDAD KOMPOTT

Arbetsdagen hos småttingarna har riktigt bra. Det är såklart lite svårt att veta vad som får göras och inte får göras, och hur rutinerna ser ut. Så första dagen är det alltid mycket nytt att ta in och lära sig. Men de små barnen har varit så snälla så det har inte varit några problem alls. Kul och mysigt har det varit med. :)

Den 12 ska jag ut med CarroBarro och hennes vänner och fira hennes födelsedag. Jag har redan ställt mig frågan vad jag ska ha för kläder. Och jag hade gärna haft detta på mig (i alla fall om det är lika snyggt på mig i verkligheten om i mitt huvud)



Sedan är det såklart kläder jag skulle vilja ha och använda flitigt annars också, det är jag näst intill säker på. Så kanske att jag går på jakt efter denna outfit, eller delar av den. 

Nu blir det mat. Limekycklinggryta med ris. Ni ska få receptet senare, eller imorgon. Lovar! Kanske att jag däckar av matkoma efter maten och på så vis får ni hålla er tills imorgon.

SMÅTTINGAR

Godmorgon!

Sitter här och käkar frukost, men måste borsta tänderna nu och fixa det sista för att dra mig ner mot bussen. Ska jobba. Och idag blir det på dagis, på småbarnsavdelningen. Har varit på två olika dagis än så länge med endast varit på stora barnen, så det ska bli intressant att se hur det är att ta hand om småttingarna. Men det blir nog mysigt. :)

Vi hörs ikväll, jag looooovar!