GRRR

Om en timma börjar jag jobba, och jag är arg! Bra kombination när man arbetar på ett ställe där man alltid ska vara trevlig, glad och hjälpsam. Weiii!

18ÅRS PARTAJ

Igår vae det jobb mellan 8 och 18, och hjälp vad trött jag var den sista timmen. Jag gäspade stort hela tiden, och kunderna kunde nog ana vad jag ätit till lunch.

Efter jobbet stressade jag hem, duschade och gjorde iordning mig på 20 minuter, för att sedan fira min bror som fyller 18 i veckan som kommer. Jag ville helst bara sova, så trött var jag. Ändå lyckades jag på något vänster hålla på fram till 3.30 inatt. Jag dansade och sjöng, men jag lekte även med lego och tittade på spiderman.

En viss liten kille vill bestämt sova över hos mig på min soffa, så det fick han. Trodden att vi skulle bli väckta av Axel vid 8 tiden, men icke. Vaknade visserligen själv innan 8 och slumrade till och från ända fram till strax innan 9, då Axel lite otåligt låg och vände och vred på sig i soffan. Han tyckte att vi sov för mycket. Disney Channel var morgonens räddning. Efter en timma, blev det bus i sängen och sedan käkade Tobbe, Axel och jag frukost. Resten av huset sov fortfarande. Sedan byggde vi med lego en stund innan Anders kom och hämtade Axel.

Nu ska jag plugga lite, sedan blir det jobb ikväll.

Bilder från igår kommer nog imorgon. Det finns en hel del roliga. :D



Från imorse.

CRAZY PEOPLE

Goddag gott folk! Hoppas ni har det bra och att ni njuter av er lediga lördag.

Själv sitter jag instängd på ICA där jag snällt hjälper både trevliga, och mindre trevliga kunder. Jag gör så gott jag kan och ändå blir människor sura och irriterade, hur kan de mä't?
Jag har ett riktigt prakt exempel! Jag hade ett lite äldre par som handlade med självscanning, oturligt nog fick dessa två avstämning. De var inte så sura över detr då de hade cirka fem varor. Men efter dem hade en gubbe, som inte självscannade, lagt upp sin vara på bandet, utan en sådan där "nästa-kund-stav" emellan. Detta hade jag inte ritkigt observerat och därför körde jag in även gubbens vara i parets avstämning. När jag glatt sa 79,50:- tryckte kvinnan snabbt på godkänn belopp, och snabbt tittade hon konstigt på mig. Vänta nu lite, sa hon. Vi handlade bara för 39,50:-. Jag hade nu upptäckt gubben och kopplade snabbt ihop att den sista varan var hans. "Oj, ursäkta mig. Jag råkade få med mig hans vara i er avstämning. Men låt mig fixa detta åt er" sa jag så snällt jag bara kunde. Då börjar kvinnan blir sur, riktigt sur. Hon vräker ur sig till gubben bakom " Nu glömde du lägga en sådan där stopp! Åh jag blir så förbannad! Jävla gubbjävel!". Jag skojar inte, hon sa så, på riktigt. Jag försökte lugna henne med att jag skulle ordna det som blivit fel. Hon malde på om att hon aldrig gjort fel innan och att det minsann var mitt fel allt ihopa. Jag bad om ursäkt, emn nädå. Hon trodde nog att jordens undergång nu var ett steg närmare då hennes avstämningshistorik inte längre var prickfri.

Dessa människor! "Kunden har alltid rätt". Jovisst, vi ska göra allt vi kan för att få dem att bli nöjda, men de ska inte kunna kasta hur mycket skit som helst. I och för sig har jag lärt mig att inte ta åt mig, så nu tycker jag mest det är roligt att se vad en människa kan reta upp sig på. :D  

FULL RULLE

Äntligen fredag! Hade jag varit duktig och haft bättre pli på mig själv hade jag kunnat kysst skolarbetet farväl, men så är det inte. Har en del kompletteringar kvar. Men på tisdag, då MÅSTE allt vara inne, för på onsdag ska betygen vara satta. Då finns det ingen återvändo.

Jag avklarade i alla fall två svenska redovisningar idag, det var skönt!

Nu ska jag fortsätta städa, sedan kanske plugga lite. Imorgon blir det jobb mellan 8-18, sedan 18års kalas för min bror efter det. Phu, jag kommer vara trött! Söndag stavar plugg och jobb.

Inte så kul inlägg, men har för tillfället inte tid att anstränga mig.

GODNATT

Det blev nybakta scones och en god yoguhrt till kvällsmat. MUMS! Nu blir det att gosa ner sig i sängen med Tobiiii, wonderful!

Nattinatt!

TORSDAG 27 MAJ

Idag har jar haft min lediga torsdag. Planen var att viga denna tid till pluggning, har det blivit så tro? Nej, inte direkt. Lite har jag försökt knådat ihop, men inspirationen är nere på noll. Och till att skriva svenska så behövs det inspiration, så det har väl gått åt pipan kan man säga.

Istället har jag införskaffat mig ett par joggingdojjor! Stadium 700:- på rea. Tummen upp!

ADIDAS RSP CSHN W WHITE  / DUSTY PINK


Är väldigt nöjd faktiskt. Har behövt ett par ett tag har jag kännt. Mina och Carros promenader har blivit för långa för att mina fötter och höfter ska gilla att gå i Converse. Så med dessa studsade jag nästan fram när Carro och jag tog vår 7 km sträcka.

Tycker det är väldigt trevligt, härligt och kul att vara ute och gå tillsammans med Carro. Våra käkmuskler tränar lika mycket som benen, om inte mer nästan. Vi pratar i ett, oftast om samma ämnen, men det gör ingenting. Våra prommenader får mig på andra tankar och jag känner mig glad efteråt. :) Samtidigt som ett av vårt hetaste ämne kan göra en lite "deppig". Men vi är i samma sits, så det är skönt att man inteär ensam om det i alla fall. Skönt att ha någon att prata med det om.

När Tobias spelat klart blir det nog till att kila ner till MAXI en snabbis. Köpa någon god yoghurt och baka scones röstar jag på. Får se vad gubben min vill ha.

MUSIK TILL STUDENTFLAKET

Det bästa på morgonarna när jag sover i Borås är att jag kan titta på VAKNA! med the Voice under tiden som jag gör mig klar för skolan. Jag älskar det! Jag tycker att de är riktigt duktiga radiopratare som även gör sig bra i TV. De har roliga och intressantaa gäster, roliga och intressanta ämnen och bra musik. Veckans rapattack är, inte alltid bra, men ändå något man ser fram emot. Inför studenten skulle jag gärna vilja ha en rapattack från förra året på studentflaket.



Tycker att den är lite smårolig och bra. ;) Passar ändamålet väldigt bra i alla fall.

GRATTIS MAMMA



GRATTIS MAMI! :)


GOOD MORNING BEAUTIFUL DAY

Är det inte underbart att vakna upp och inse att rummet är alldeles ljust pga att solen står och gassar utanför fönstret? Jo, det är det. Såvida klockan inte är alldeles för tidigt eller om det inte blir för varmt. Men idag vaknade jag i lagom tid och lagom varm, perfekt!

Jag behöver från lärarnas sida inte infinna mig i skolan innan 13.00, då vi ska ha projektarbetesredovsining. Men om 1 ½ timma ska Elina och jag göra klart det sista på ett arbete, bara för att vi inte nöjer oss med ett VG.

Jag hade kunnat sova fram till 9.00, men istället gick jag upp för snart en timma sedan. Sovmorgonar har jag inte tid för just nu. Jag pluggar svenska som aldrig förr. Det går sådär. Inte det allra lättaste att skriva en novell om döden när fantasin och inspirationen inte riktigt finns. Men men, får försöka kladda ner något och hoppas att Susanne gillar mina poetiska ord.

Snart duschen! GODMORGON

JAG ÄLSKAR DIG


Hittade en gammal bild på Tobias och mig. Jag gillar den!

30/6 2006 ♥


MINA DAGAR = PLUGG

Pluggiluggat är vad jag har gjort idag. Jag har fått mitt betyg i matte C och naturkunskap B. Jag har lämnat in min rapport i Historia B och hoppas att den är kanon så jag slipper komplettera. Jag har jobbat med svenska C och är snart klar med min bokanalys. Min utredande uppgift är nästan klar. Lite ändringar och lite putsningar på texten behövs, men annars så. Sedan är det några små uppgifter i svenskan, små kompletteringar i engelska c, komplettera min rapport i företagsekonomi B och lite arbete till på arbetsmiljön & säkerhetsuppgiften kvar, sedan är jag D-O-N-E!

Än kan jag inte pusta ut, men på lördag, då kan jag. Det är sista dagen jag har på mig att lämna in något. Men då jag jobbar då så blir det väl fredag. Dags att dyka ner i pluggträsket igen.


HELGEN

Helgen har varit bra! Den har varit skön, avkopplande och välbehövande. Jag har helt klart kunnat släppt allt plugg och gjort annat.

Planen för helgen var från början att Tobbe, Markus, Carro och jag skulle åka till Ängasjö för att fiska, grilla, spela buzz och ha det skönt. Samtidigt som vi skulle vara hundvakt åt Molly. Men i lördags morse ringde min morbro och sa att hyresgästerna som var i stugan kanske inte alls skulle åka hem denna dag, utan kanske stannade tills söndag. Tråkigt, men då kom mamma på at vi kunde åka till Falkenberg istället. Så det fick bli vår plan B. Först skulle vi i alla fall fiska i Ängasjö, oavsett om hyresgästerna var kvar eller inte.
Tyskarna var kvar i stugan, så vi fiskade bara i Ängasjö.




Det var bara Markus som fick en fisk, men det gjorde inte mig så mycket. Fiskar är äckliga!

Vi åkte vidare till Fbg. Under kvällen grilade vi, satte oss på stranden ett tag, rökte vattenpipa, spelade kort och yatzy och hade det trevligt.





I söndasg vaknade vi till en igenmulen himmel, inte så kul. Men efter ett tag sprack det upp och vi satte oss i lä och solade lite. Och färg fick jag i alla fall, speciellt i ansiktet. Härligt!

På kvällen när vi Tobbe och jag kom till Borås gjorde vi en aaaaaasgod pastasallad. MUMS!


INTE NORMALT

Jag är uppe klockan 8.00 en lördag, frivilligt! Och vad gör jag? Jo, pluggar. Är detr normalt? Visserligen känns det inte som att jag har så mycket val. Uppgifterna måste ju komma in. Och igår, när jag inte behövde vara i skolan, trodde jag att jag skulle plugga jättemycket. Det var det som var planen, men icke. Klockan 12 frågade Carro mig om jag ville ut på en prommenad. Så 25 minuter senare tog jag bussen upp till henne. Planen var att gå lika långt som sist, 7km. Regnet och lite åskmuller hindrade oss inte, vi traskade glatt iväg. Under prommenaden började vi prata om bullar, och bestämde oss för att göra detta. Så efter prommenaden gick vi till affären för att köpa ingridienser.

Vi gjorde degen, och under tiden som den jäste lagade vi mat och åt. Sedan var det stort bullbak! Efter att alla bullar gräddats klart och vi hade diskat undan så var nog klockan 17.00. Efter ett tag kom Tobbe och hämtade mig och vi åkte till Svenljunga. Så igår hann jag inte plugga mycket, så det straffar sig idag.

Men om några timmar ska jag släppa pluggandet och Tobias, Markus, Carro och jag ska åka till Ängasjö. Fiska, grilla, mysa och ha kul. Det kommer nog bli bra tror jag. :)

SVAR PÅ KOMMENTAR

Malin om VAD HÄNDER?:
Men gud! Vem är tjejen? Har man hittat henne än?
Svar:
Tjejen var en 10-årig zigenare som kom från Serbien. Hon och hennes familj hade kommit till Sverige för två månader sedan och förra onsdagen fick de besked om att de skulle utvisas och återvända till Serbien onsdagen denna veckan. Hon försvann i fredags, men i tisdagskväll vid 21 tiden hade hon knallat in på Willys i Borås. Personal hade kännt igen henne och kontaktat polisen. Så nu är hon tillbaka hos familjen. Och de väntar på utvisning.

ALDRIG MER MATTE

Matte C klar: CHECK! Hade det sista provet idag som handlade om funktioner, logaritmer och talföljder. Det gick hur bra som helst! Hade visserligen pluggat mer än vad jag någonsin gjort till ett matteprov innan.

Ja, jag har inget speciellt roligt att berätta, för det händer inte så värst mycket. Trotts att torsdagar är min lediga dag så har jag varit i skolan mellan 8.30-16.00. Imorgon blir det till att plugga hemifrån, då de lärare jag ska ha imorgon inte kommer vara i skolan.

Hejdå!


EFFEKTIV DAG

Idag har jag allt fått gjort en hel del faktiskt. Jag har haft min sista samhäll B lektion, plus att jag kammade hem ett MVG där. Klapp på axeln! Jag har lämnat in min sista grej i geografin, och med 99% säkerhet kammat hem ett MVG där. Klapp på axeln! Jag har varit ute och gått säkert 7 km med Carro. Duktigt, klapp på axeln! Jag fick skav av mina converse efter promenaden, det var inte så skönt. Missade bussen hem efter det, så fick vänta en timma. Jag gick till MAXI oxh shoppade en asgod drickyoghurt. Skånemejeriets ekologiska drickyoghurt med smak av vanilj och björnbär. Mycket god! Rekomenderas verkligen.
Sedan har jag varit och köpt färg hos frisören till mitt hår, då jag har en fruktansvärd utväxt. Sedan har jag pluggat en del matte, duktigt.Klapp på axeln. Var nere och handlade lite åt pappa. Har epilerat mina ben. SMÄRTA! Filat fötterna, klippt tånaglarna och smörjt in fötter och ben med coconut body butter, yummi!

Nu tittar jag på Greys Anatomy, efter det blir det sängen.

Nattinatti

SLUT FÖR ALLTID?

Är det någon mer än jag som sett avsnitt 22, säsong 7, av One Tree Hill? O to the M to the G!! Kan detta verkligen vara det sista avsnittet någonsin som görs av världens bästa serie? Jag hoppas verkligen inte det. Vad jag vet så är det inte klart om det kommer bli en säsong till eller inte. Jag håller tummarna för att det blir en åttonde säsong, för såhär kan det inte sluta. Jag kräver en säsong till, om jag så ska åka till Amerikat och personligen hemsöka den där Mark Schwahn och tvinga honom, alla skådespelar och The CW att göra en säsong till. För detta kan bara inte ha varit sista avsnittet!


145 ORD

Idag åkte Tobias och jag till apoteket. Jag köpte ACO dagkräm, ACO nattkräm och ACO ögonkräm. Jag blev 233:- fattigare. Sedan åkte vi till ICA MAXI och handlade. När vi kom hem började Tobbe med hemmagjorda hamburgare och jag ställde mig och gjorde jordgubb/äpplepaj. Men mest jordgubbspaj, fanns inte så mycket äpple. För en stund sedan åt vi hemmagjorda hamburgare med sallad och grejs, det var gott. Snart ska vi sätta in pajen i ugnen och vispa till vaniljsås. Sedan ska jag avgjuta detta till Desperate Housewives. Tobbe ska förmodligen sitta vid datorn under tiden. Efter desperata hemmafruar blir det Cougar Town. Sedan ska jag tigga massage från min kille då jag masserade honom igår. Sedan ska jag gosa in mig i hans famn, pussa lite på honom, sniffa hans doft lite och sedan försvinna in i drömmarnas värld.

Ha en trevlig kväll, och godnatt!


MASHED POTATOES

Det är som en ren gröt i skallen på mig! Allt farm runt väldigt långsamt och trögt och det är massa saker som ska hållas reda på.

Onsdag:
- "Rollspel" samhällskunskapen, konflikten på Sri Lanka.
- Bli klar med geografin
- Måste plugga till matteprov

Torsdag:
- Matteprov
- Möte med rektorn och Lena i och med arbetsmiljö & säkerhet
- Plugga kemi

Fredag:
- Helst få in kemiuppgiften

Måndag:
- Studiedag
- PLUGGA, framförallt svenska

Tisdag:
- PLUGGA, framförallt svenska

Onsdag:
- Få in arbetsmiljö & säkerhet
- Projektarbetsredovisning
- Tid att passa
- Mamma fyller år

Torsdag:
- PLUGGA PLUGGA!

Fredag:
- FÅ IN ALLA SKOLARBETEN/RESTER
- Svenska redvisning x2

Detta är min kalender inför denna och nästa vecka, hurra! Det känns som att jag kommer behöva sitta uppe hela nätterna för att få klart allt i tid. Var tvungen att fixa så vi fick dispens på arbetsmiljö & säkerhets uppgiften. Tack och lov fick vi tills nästa onsdag istället för tills nu på fredag, tack Lotta!

Usch, vilket otroligt tråkigt och ointressant inlägg. Det positiva med det är att, när allt ovanstående är klart är det bara 2 veckor kvar yill studenten!!! :D

GODMORGON

Godmorgon godmorgon!

Hade egntligen tänkt gå till skolan imorse, inte för jag var tvungen, utan för man oftast får mer gjort i skolan. Hemma finns det frestelser och andra saker som snor min koncentartion. Dock efter lite övervägelse valde jag att stanna hemma. Så jag plockade upp datorn och har faktiskt snart fått gjort det jag var tvungen att få gjort. Ska ha min redovisning i Historia idag efter lunch, och snart är förberedelserna klara. Har inte hunnit öva så mycket inför det, men det känns ganska bra ändå.


Godnatt! Såhär hade jag det i söndagskväll när jag skulle sova. Ensamt utan Tobiii.


Godmorgon! Såhär sitter jag idag på morgonen. Dator och en stor kopp te. Också ensam.


FLASHBACK KAN FÅ DET OM BAKFOTEN

Igårkväll åkte jag till Borås, hem till Tobias. På vägen från mitt hus tills det att jag kommit utanför Svenljungaskyltarna möttes jag av fyra polisbilar, jag såg två ridande poliser och utanför parkgården stod det fyra män från hemvärnet med varsitt gigantiskt vapen i famnen. Läskigt!

Jag googlade lite angående det som hämt och hittade en tråd på flashback som handlade om försvinnandet. Det var lite småkul att läsa. Väldigt underhållande att läsa om hur människor målar sig en bild av Svenljunga, jag kunde riktigt se den framför mig.

Någon på forumet ställde frågan "Vilken lekplats rör det sig om? I en kommun med 3400 invånare kan det väl inte finnas allt för många". Centrala Svenljunga, alltså samhället Svenljunga har 3400 invånare, Svenljunga kommun har 10 400 invånare. Får man ens kallas för kommun om man har drygt 300 invånare? :D Sedan har vi en hel del lekplatser. Jag kan utan att tänka efter komma på sex stycken som ligger i mitt område. Och ytterligare sex stycken som ligger på andra sidan av byn. Så vi har några stycken.

En man skrev "Efter att ha jämfört foto med satelitbilder och adresser på flyktingförläggningar har jag dragit den förhastade slutsatsen  att tjejen bor på Kindsvägen 12. Hur långt är der till lekplatsen?"
Bilden mannen jämfört med är en bild på parkgården, en byggnad jämte vårt kommunhust. Detta var samlingsplatsen för alla poliser och liknande, ingen flyktingförlänning. Flickan försvann från Rydinsväg, vilket är en ganska bra bit ifrån Kindsvägen. För den delen finns det ingen flyktingförläggning på Kindsvägen, rätta mig om jag har fel.

En annan skriver "Skolan ligger ca 700 m ifrån, där borde det rimligtvis finnas en lekplats och för att komma hemmåste man passera Viskan. Så det är väl inte osannolikt att hon ramlat i vattnet."
Viskan ligger inte i Svenljunga, här är det Ätran som slingrar sig.

Ja, tänk så fel det kan bli ibland.

Men de nya uppgifterna är ju tydligen att det är en zigenarfamilj som blivit utvisade. Det finns därför en del spekulationer om att det hela skulle vara iscensatt från familjen för att de ska få stanna. Man kan ju alltid hoppas.

VAD HÄNDER?

Vad händer med Svenljunga? Nyss bankrån och igårkväll försvann en 10årig flicka när hon skulle gå hem från lekparken som låg några hundra meter hemifrån. De har letat hela natten och dagen och har inte hittat henne. Polis, hemvärnet, räddningstjänset och frivilliga letar, utan något resultat. Nyss flög polishelikoptern runt här ovanför mitt hus och område och förde ett väldans oväsen. Nu hör jag den en bit bort.


Stackars, stackars föräldrar! Hoppas att de hittar henne levande snart. För varje timme som går så sjunker säkert den sannolikheten. Om hon hittas och inte är vid liv hoppas jag att det har hänt en olycka. Att hon av misstag ramlat i ån eller något. Det lär väldigt hemskt att säga så. Men om det är någon sjuk människa som rövat bort henne så behöver man ju nästan vara orolig, speciellt föräldrar. Jag håller tummarna för att de hittar henne levande.

Här kan ni läsa artikeln från GP.

Visar sig visst att flickan som försvunnit ärhärifrån mitt område. Nu låter det som Svenljunga är gigantiskt. Men Rydinsväg, som nämns i artikeln, är andra gatan ifrån min gata.

CHEMICALS IS GOOD SHIT

Tobias är på kalas i Floda, och dit orkade inte jag åka med, så nu har jag inget att göra direkt. Om ett tag ska jag skjutsa mamma och pappa till farbror Klas där de ska på överraskningsfest för Grace som fyller 30 år. Efter det ska jag sätta mig ner och föröska bli någorlunda klar med mitt historiaarbete. Som sällskap ska jag ha en Ben & Jerry's strawberry cheesecake, mums! Jag ska njuta av varje sked!


Nu ska jag fortsätta att plocka upp på mitt rum. Ska flå soffan också. Vit klädsel på en soffa är inte riktigt till att rekomendera. Jag säger bara vanish! Detta kanonmedel gör faktiskt kläderna, eller i detta fall soffklädseln, vitare. Hurra för kemikalier!

 


FREDAG 14/5

3 år ... 1 år ... 2 år ... 5 år ... jag vet inte ...


Sitter hos Tobias helt ensam och har sådär halvkul. Han jobbar ända till 16.30 eller något sådant, så jag har mycket tid för mig själv idag. Och tiden måste jag spendera framför denna dumburken. Måste plugga! På tisdag ska jag ha lämnat in mitt temaarbete om sjukdomens historia i Historia B. Denna rapport ska även granskas och betygsättas av inte bara min historialärare, utan också min lärare i Svenska C. Och som att det inte är nog med min förhoppningsvis välskrivna rapport, så ska jag ha en muntlig redovisning, som också ska bedömmas av båda lärarna. I och för sig är det väl bra att min svensklärare bedömer det jag skriver i historian. Det gör ju att jag slipper skriva ytterligare en rapport i svenskan.

Men detta temaarbete gillar jag. Sjukdomar är ett ämne som faller mig i smaken, väldigt intressant! Skriver om Smittkoppor som skövlade många liv på 1700-talet, Koleran som var en förödande sjukdom på 1800-talet och Spanska sjukan som härjade i början på 1900-talet. Meningen var att jag skulle skriva om Digerdöden som fanns på 1300-talet, men jag vet inte om jag kommer hinna med detta.
Som muntlig redovisning ska jag nog prata mest om spanska sjukan och dra paralleller till H1N1, i folkmun svininfluensan. Det kan nog bli braooooo tror jag!

Time to work!

LOVELY

Jag sa ju att jag skulle visa hur gullig min pojkvän var i måndags. Såhär bra tycker han att jag är.



Så att jag förtjänar dessa fina blommor. :) Är han inte för söt? Detta är typ standardblommorna jag brukar få. Inga vanliga rosor här inte, utan det ska vara monsterrosor!

Nu ska vi äta mat, tagliatelle med räk och dillsås, mumma! Och till det blir det film och mys. Wonderful!

SPEND ALL YOUR MONEY ON ME

Att äta själv i matsalen är väldigt bra för självförtroendet har jag märkt. Jag hade väl ganska gott sådant innan med, dock inte i alla situationer. Men nu har det ökat på det planet att sitta själv i matsalen. Det var inte alls hemskt idag. Jag njöt av min bakade potatis med kall kycklingcurry röra och sallad till, mums!

Jag har kommit på att jag skulle behöva ett par snygga svarta klackar. Några som passar till både en enkel vardagsklädsel men som är lika snygga till fest. Inte för att jag är den som trippar omkring i höga klackar normalt sett. Är en väldigt bekväm människa som bor i mina vita (läs grå beige) converse. Men, den dagen jag mot förmodan vill snygga till mig lite, till exempel om jag mot förmodan skulle gå ut på krogen, så skulle ett par snygga skor inte skada. Har man ett par snygga klackisar kan man ha ett par jeans och en enekl topp med ett snyggt halsband till och man är redy to go, enligt min bedömning i alla fall.

Har inte tittat runt så mycket. Men dessa tre hittade jag på samma ställe. De första tycker jag är skitsnygga! Men på något sätt kanske de känns mer vardagsaktiga, eller vad tycker ni? De i mitten är också snygga, men kanske känns för mycket party för att ha till vardags? De sista är "praktiska" då det är stängd tå, och det är nog dessa som känns mest användbara till både party och vardag. Men gillar alla väldigt mycket! Nästan så jag ska beställa hem alla och prova, för att sedan skicka tillbaka de jag inte gillar. Men tänk om jag gillar alla, då kan det bli dyrt. Eller ja, 800:- för tre par snygga skor är inte så värst farligt kanske. Men de ska ju användas också.

Anita SEK 199, Nelly  Shoes - NELLY.COM
Faye 2 SEK 299, Timeless - NELLY.COMNanjing SEK 299, Nelly  Shoes - NELLY.COM

Chiffon Babydoll Dress SEK 379, Rare Fashion - NELLY.COMSequin Tiger Tee SEK 199, Club L - NELLY.COMStriped Volume Cardigan SEK 399, Saint Tropez - NELLY.COM

Lite nya kläder i garderoben skulle allt behövas! Känns som att jag har en höst/vinter garderob för tillfället. Tjocka stickade tröjor, tråkiga toppar, inte sköna cardigans och bara tråkiga färger! Dessa förslag ovanför är kanske inte direkt några färgsprakande förslag. Men klänningen ska  jag bara ha! Är den inte hur fin, söt, snygg, tjusig, fantastisk som helst? Det tycker jag! Den ska jag minsann klicka hem i alla fall. :) Kanske toppen och koftan med.


GE MIG MIN STYRKA!

Jag blev fångad i ett mörker
Jag såg inget ljus fast allt omkring stod i brand
I lågornas sken fanns mitt hopp och min tro
Som virvlade bort och försvann
Så ge mig min styrka
Ge mig kraft att försvara mitt land
Ge mig en väg att gå
Jag ser yxan i krigarens hand

Vill ni att jag vänder om
Och slåss för den jag är
Aldrig sviker jag mitt land
När vindarna viskar mitt namn



Jag har sååååå tråkigt, så jag försöker lätta upp stämningen med att sjunga lite för mig själv, inne i min hjärna. För tillfället är det Roger Pontare som spelas i mitt huvud.

Jag finner inget intresse i samhällslektionens innehåll. Antonia och jag ska agera varsin sida i konflikten på Sri Lanska som har varit. Jag är de tamilska tigrarna och hon den Lankesiska regeringen. Nästa vecka ska vi göra vårt lilla "rollspel". Egentligen är det ett intressant ämne, men jag är trött på skolan, som jag nog gjort ganska klart för alla. Jag ligger och väger mellan VG-MVG, och med en liten kraftansträngning till så kan jag uppnå ett MVG, men för tillfället vet jag inte om jag orkar. Visst är jag nära, men jag kommer ändå att plocka bort denna kursen från betyget då jag har för mycket poäng. Så den räknas inte med i mitt snittbetyg. Då känns det därför mer relevant att lägga ner extra krut på tillexempel företagsekonomi B som är 150 poäng. Att få MVG i den kursen hade inte varit fy skam!

By the way, igår gick jag hem till lunchen. Men idag blir det nog till att sitta ensam i matsalen och äta, med alla blickar i nacken. ;) haha

Usch, vilka tråkiga inlägg! Allt handlar bara om mitt gnäll på skolan. Senare idag ska jag visa hur gullig min pojkvän var härom dagen. :)

ÄNNU EN DAG AV HUMILIATION

Än en gång är jag själv i skolan, hurray! Visserligen är det bra, för jag kan koncentrera mig på det jag ska göra och får verkligen någonting gjort. Känns inte som jag hade fått lika mycket gjort om jag inte suttit själv, eller om jag suttit hemma och jobbat. Hemma finns det annat som lockar. TV, spotify, sängen, facebook, kylskåpet och skafferiet. Usch vilken soffpotatis jag framställer mig själv som! Fast nu är jag ju faktiskt i skolan, och jag har privatlektion. Sitter inne på Emmas kontor och får så mycket hjälp jag bara vill och behöver. Det är det stora plusset med att vara själv på lektionerna.

Igår gick jag hem till lunchen. Kände inte för att sitta själv och äta. Idag har jag inte bestämt mig för om jag ska gå hem till lunchen eller om jag ska genomgå förnedringen av att sitta själv och äta. Allas blickar är riktade mot mig, där jag sitter ensam. Jag ser hur alla småflinar och hånar mig där jag sitter ensam, alone och tycker synd om mig själv. haha, nej, så farligt är det inte. Tror i självaverket inte att så många tänker på att jag sitter själv. Å andra sidan kanske jag kan ragga upp några IT-killar att äta med. Slår vad om att de skulle uppskatta en tjejs sällskap, och vem är bättre än mig på ett sådant uppdrag? Oslagbart!

Nej, dags att fånga min seriösa sida igen och fortsätta mitt spännande arbete i kemi. Aspartam är ämnet. Vi hörs!

Ville bara påpeka att när jag skrev "hem" i detta inlägget syftade det på hem till Tobias. Skullebli lite väl långt att hem till Svenljunga.

DET ÄR INTE BARA UNGDOMAR SOM ÄR FULA I MUN

Dagen på jobbet igår var väl sådär halvspännande. Inget speciellt som hände, men tiden sprang iväg i ganska snabb takt och det uppskattas alltid.

Det var en gubbe som kom fram till mig och frågade vart plåster fanns. Jag visade med en tydlig hand åt vilket håll och i vilken hylla han skulle leta. Strax därefter kom han fram till mig igen med ett paket med plåster i handen, och ställde en fråga som han egentligen redan visste svaret på. Men han ville förmodligen försäkra sig en extra gång om att han tagit rätt plåster, nämligen de som man klipper från en remsa. Plötsligt kläckte han ur sig, "Ja, nu får vi se var kärring jäveln tog vägen". Att jag inte tappade hakan när jag hörde denna söta gubbe på kanske 70+ vräka ur sig detta. Jag stod som förstummad, kunde bara mumla fram något i stuk med "jaha, ehm". Han fortsatte spinna vidare på det hela "Nej, så ska man väl kanske inte säga. Men ja, jo! Det betyder i alla fall häxa på tyska". Ja, det sägs väl att man lär sig något nytt varje dag.


PLUGGILUGG

Sitter i skolan för tillfället. Egentligen behövde jag inte börja innan 11.00 idag, men jag bestämde mig för att åka in så att jag var här vid 8.45. Känner att jag inte har tid att unna mig sovmorgon på vardagar just nu. Måste bli klar med mina arbeten! Så idag har jag lyckats göra klart geografiuppsattsen. Jag är inte alls nöjd med den. Men min lärare sa att även om jag bara skulle få G i detta momentet skulle inte det kunna dra ner mitt helhetsbetyg, så det känns skönt. Visst är jag egentligen inte nöjd med bara ett G, men som man bäddar får man ligga, right? Okej, värdelös är kanske inte rapporten, har jag tur kanske jag kan kamma hem ett VG, men det är osäkert. Min diskussion på slutet är sådär halvbra. Men nu orkar jag verkligen inte med den uppgiften mer, så jag ser den som avslutad!




I fredags var det också deadline för att lämna in projektrapporten, så det arbetet är med avslutat, skönt! Äntligen! Kanske inte är helt nöjd med rapporten, men Sofia och jag hoppas på det bästa. Själva resultatet, vår loppis, är vi kanonnöjda med i alla fall. :)



Roliga bilder, I knööööw! Men vill skryta lite om hur duktig jag är. ;) haha

JOBB

Sandra Norén har anlänt till ICA Kvantum i Svenljunga. Här ska hon spendera sin söndagskväll med att expidera kunder och få dem att tycka att det var en trevlig upplevelse att få handla här på ICA i Svenljunga.

Ja, vi får väl se vad dagens arbetspass har att erbjuda. Det mest spännande på grådagens pass var att jag tog emot en 500 ronors sedel som vad stämplad med G4S cash... något tror jag. G4S stiod det i alla fall. För er som är lika dålig på nyheter som jag så är G4S det där stället som killarna i helikoptern rånade i höstas.

Nej, dags att ta ett glas vatten och bege sig ner mot kassorna, vi ses där!

SVAR PÅ KOMMENTAR

Kristina om BÄST:
Hej Sandra! Har läst lite här och visste inte att du skrev så mycket - kul att läsa! Jag äääääälskar OTH! Är det en ny säsong?

Svar:
Tack! :) Jag är inne på de sista avsnitten på säsong 7, tror att jag bara har två avsnitt kvar. Men den går väl på TV nu? Jag tittar nämligen inte på OTH på TV. Kan inte hålla mig, så jag är på samma avsnitt som de i USA. Nu håller jag tummarna för en säsong 8! :D

SUNDAY BLOODY SUNDAY

Godförmiddag söndag!

Tiden denna dagen kommer spenderas såhär:
Om 4 timmar och 20 minuter börjar jag jobba och jobbar fram till 22.15. Innan dess måste jag plugga! Att tvinga fram ord på skärmen brukar oftast sluta i frustation. Datorn hamnar i ett hörn där jag inte ser den, jag tröstäter godis och TVn blir min bästa vän. Dock har jag inte tid för det beteende, så jag får helt enkelt försöka hålla humöret och tålamodet i schack, så får jag kanske något gjort. Tre veckor, sedan är jag friiiiii från skolarbete! Om fem veckor är jag fri från allt som har med skola att göra! Jag längtar! Jag har nog alltid gillat skolan, men nu är jag så trött på den så jag knappt vet vad jag ska ta mig till. Ändå är det med en gnutta vemod som jag kommer ämna den trygga tillvaron som faktiskt råder i och med att man går på gymnasiet. Hur som! Lika bra att sätta igång med geografin eller kemin, eller svenskan, eller engelskan eller något annat.

FREDAG

Klockan är "mycket" för en tjej som mig. Jag är trött efter en skolvecka och imorgon väntar det jobb hela dagen lång, därför är det sängen som gäller här näst! Kvällen har spenderats utan Tobbe tillsammans med familjen. Mest mamma och pappa. Jag har tydligen vanskapta armar och ben, långa smala fingrar och spinkiga armar. Det där med vanskaptheten och fingarna kan inte jag rå för. Det är bara mammas och pappas fel, deras gener har skapat mig. Att min armar är spinkiga kan jag till viss del styra över. Lite mer muskler hade kanske inte skadat, så kanske är det jag som lyfter skrot snart. ;)

Imorgon börjar jobbet 11.15, men redan klockan 10.00 ska jag infinna mig på jobbet för att ha en kaffe/te date med Olivia. Hon jobbar inte förrän på kvällen, men då jag är ett så otroligt trevligt sällskap så föreslog hon att vi skulle träffas innan jag började jobba för att chitchatta lite grann. Trevligt trevligt! Det blir så sällan vi får tid till det då vi bor på olika håll på veckorna. Jag i Svenljunga/Borås och hon i Varberg, but hey, that's life!


Jag ber till gudarna att Olivia inte kikar in här innan imorgon efter vår lilla date. Detta är nämligen det hon ska få av mig. Två stora fina tekoppar och ett te som i alla fall luktar gudomligt gott! Var smak av lime och kanel om jag inte minns fel.
Hm, kom på att jag glömde ta bort prislapparna på kopparna innan jag slog in dem. Får roffa åt mig kopparna precis efter att hon öppnat paketen och ta bort dem.



Såhär stora är de. Eller ja, bilden ljuger väl en aning. De är ju inte riktigt lika stora som mitt huvud, för då skulle det varit stora muggar! Eller så skulle jag haft ett litet huvud?

Ska någon gång införskaffa mig dessa koppar till mig själv. Dock med ett annat mönster kanske, fast dessa var ju väldigt fina förståss.

GODNATT!


BÄST

Jag har precis betat av ett avsnitt av One Tree Hill, sååå braoooo! Jag vet att en del tycker att det börjar bli tjatigt nu, det är trotts allt 7:e säsongen. Jag vet också att vissa tycker att det är dåligt i och med att Chad Micheal Murray, a.k.a Lucas och Hilarie Burton, a.k.a Peyton lämnat serien. Men det tycker iiiinte jag! Jag älskar serien oavsett! Bäst i världen!

Nu är maten klar! Ett musiktips såhär på kvällskvisten: Wakey! Wakey! - Dance so good

PAKET!

Vem kan dessa paketen vara till tro? Jo förstår ni, dessa fin paket är till min kära vän Olivia som fyllde 19 år igår. :) Grattis, grattis till henne! Vad det är i tänker jag inte berätta nu. Inte för jag tror att hon läser min blogg, men skulle jag lägga ut bilderna skulle hon säkerligen få för sig att klicka in på bloggen just idag. Därför väntar jag med att berätta vad det är tills imorgon. Spännande va?

Om Olivia inte blir glad för det tar jag mer än gärna tillbaka det! Funderar på att införskaffa mig samma saker till mig själv, nästan i alla fall.

ENSAM

Det här är risk för att bli ett väldigt meningslöst och trist inlägg, men vafasen!

Sitter i skolan och har sådär kul som man bara kan när man sitter ensam i ett klassrum, plus att man nyss suttit och ätit lunch i matsalen själv. Ja, inte alls kul i själva verket. Men vad ska man göra? Skolan måste ju skötas och jag med mitt självfortroende klarar allt! Hoppas jag.

Pratade med mamma nyss, och hon sa att det är tur att jag är så självdiciplinerad som verkligen går till skolan, äter min lunch ensam vid ett bord och gör det jag ska trots att jag i förväg vet att det är såhär min dag kommer att se ut.

Förmiddagen spenderades med samhällskunskap B, dock inte ensam utan med en hel klasskamrat och en lärare. Vår lärare är duktig, påläst och kan mycket. Hon förklarar om man inte förstår och sådär. Men oj vad jag irriterarde mig på henne idag. Inte så hon märkte det. Och jag vet egentligen inte varför hon förtjänade denna irritation från mig. Förmodligen gjorde hon inte det. Dock försvann irritationen då hon satte ett MVG på en uppgift som hon från början bara hade klassat som en G-uppgift. Jag fjäskar inte, det svär jag på! Men tydligen hade jag visat otroligt bra analyskunskaper.
Hennes kommentar löd: "Mycket bra resonemang som visar att du har analysförmåga! Du kan se konsekvenser både på individnivå, nationell nivå och regional nivå. Du visar att du kan analysera komplexa samhällsfrågor ur olika aspekter vilket ligger på MVG-nivå. Omdöme: MVG"

Jag är nöjd!

Nu ska jag ha geografi själv, i ett klassrum. Lärare och klasskamrater finns på datorn.

Hejsvejs!

SISTA, JAG LOVAR

Jag lovar att detta blir mitt sjätte och sista inlägg för dagen. Tobias är snart i Borås, så snart är han hemma, äntligen! Och bilägare är han också, så nu är han glad.

När Tobbe kommer hem ska vi upp till Markus och Carro och laga lite mat och tjöta lite. De bjöd upp oss och det gillar vi! :) Så denna ganska långsamma, tråkiga dag slutar trevligt. Visserligen är jag trött, ligger i ena delen av soffan och degar, Linnea ligger i andra änden. Båda har varsin dator i knät och på TV är det Ballar av Stål. Vi är sociala, eller inte. Jag är kissenödig men orkar inte gå till toan. Kissenödig, vilket onödigt behov!

Nej, dags att ta sig till toan för att kissa och sedan gnugga sömnen ur ögonen och piggna till lite.

Hejdå och godnatt!

PROMENIX

Vad har hänt sedan mitt senate inlägg? Jo, jag har varit ute på en långprommenad med Lucky. En timma och 20 minuter tror jag att jag var ute. Jag gick upp för himlabacken, och hjälp vad jag flåsade! Men det var härligt. Väldigt skönt väder också.

Detta inlägget hamnar under "Fotografi" istället för "Dagboken". Det tycker jag är passande! 


19 ÅRS KRIS

Jag har tråkigt! Men det kanske ni förstod på det föregående inlägget. Tobbe är fortfarande inte tillbaka från det eventuella bilköpet. Han åkte vi 10 imorse. De körde 18 mil fel, och de 10 sista milen till Karlskoga tog nog en och en halv timme. Han är inte hemma förrän om tre timmar, kanske fyra, eller fem om de skulle köra fel igen. JAG KLÄTTRAR PÅ VÄGGARNA! Som tur var va det en hyffsad film på kanal 5 som jag fördrivit tiden med. Tänkte gått ut med Lucky efter den, men precis då tog Linnea med henne ut. Så jag får väl ta en prommenad själv, eller plugga lite, eller kanske åka hem till Svenljunga. Jag klarar inte av att sitta instäng i denna lägenheten! Jag känner mig som en fånge. Jag är nästan imponerad av människor som klarar av att vara instängda i sitt hem då de har fotboja till exempel. Det kryper i byxorna på mig nu, efter några timmar själv i en lägenhet i ett betongkomplex. Hade Tobbe varit här hade det varit bra mycket bättre.

Blä, gillar inte att känna mig rastlös och ha tråkigt. Då kommer alla negativa och jobbiga tankar upp. Jag tror att jag har en 19 års kris! Faktiskt! Jag har ångest över att sluta skolan. Nu måste jag träda in i vuxenlivet känns det som. Det kanske inte är så dramatiskt i själva verket, men för tillfället känns det väldigt dramatiskt för min del. Det känns som att alla val jag gör från och med nu betyder att såhär kommer jag leva resten av mitt liv. På något sätt har jag någon slags ångest över att jag kanske blir fast på samma ställe för alltid. Jag vill känna mig fri!
Egentligen är jag inte den äventyrliga tjejen som inte vill ha planerat morgondagen, och bara se vart den tar mig. Jag ser gärna att man ar vissa saker planerade, det känns som en trygghet. Men just nu skulle jag bara vilja packa en väska och ta nästa tåg, buss, båt eller flyg härifrån och se vart jag hamnar.
Malin och Josefin är iväg som aupairer och de verkar ha det kanon! Att åka som aupair har varit en dröm sedan många år tillbaka, och visst skulle jag vilja åka. Men vissa saker håller mig tillbaka, och det är sådant jag själv valt. Det finns inget eller ingen som tvingar mig att stanna, utan det är helt och hållet självvalt.
Men jag kan ibland känna och tänka "om 20 år, kommer jag att ångra att jag inte gjorde ditten och datten som ung?" Jag blir galen av den tanken! Och därför känns det som att jag MÅSTE göra något för att ha något att berätta om i resten av mitt liv. Jag säger inte att jag behöver göra det ensam. Men jag vill göra något! Det känns som att annars kanske jag sitter där om 5 år med hus och barn och tänker tillbaka på vad jag kunde gjort innan jag satte mig i den situationen. Inte för att jag inte längtar till att skaffa barn och hus, för det gör jag. Men jag vill gärna hinna med annat innan.

Många säger att man har hela livet på sig att göra saker och ting. Och visst, det har man i och för sig. Men varje sak har sin ålder, om man kan säga så. Att endast åka med en ryggsäck till Tahiland och inte veta vart man ska sova varje natt är inget man kan göra när man är 30+ och barn kanske är med i bilden. Det är något man får göra nu, eller när barnen blivit gamla nog att ta hand om sig själva. Att åka som aupair är inte heller något man har hela livet på sig att göra. Jag tror att 25 eller något liknande är max åldersgränsen.

Jag låter väldigt dyster måste jag säga. Men det är min 19 års kris. :D Jag tror att om 50 år kommer jag se tillbaka på mitt liv och le. Oavsett vad jag gör med mitt liv kommer det förmodligen bli lyckligt och bra. Jag vägrar tro att en människa kan leva i total olycka ett helt liv.

Hoppet sägs vara det sista som lämnar människan. Jag tror, hoppas och till och med vet, att mitt liv kommer bli fantastiskt, vilka vändningar det än tar.

RASTLÖS

Det är underbart väder ute! Har suttit ute på balkongen och svettats lite, men nu är jag rastlös. Jag har massa plugg jag skulle kunna ta tag i, men det orkar jag inte. Finns det ingen som kan underhålla mig? Vadå desperat och rastlös? haha


Det börjar bli grönt ute på träd och buskar, och det gillas skarpt av mig! Tycker att denna bladutvecklingen var lite intressant. Det dröjer nog dock inte länge innan de andra buskarna är lika gröna.


Lucky har njutit av solen lite med. Nu ligger hon och sover så sött i soffan.

CATEGORIZE

Exakt i samma sekund som jag skrivit klart min rubriik och klickade på "Spara & publicera" så slog det mig att jag är ganska dålig på att använda alla de olika kategorierna jag skapat. Kanske borde det föregående inlägget hamnat under kategorin "Shopping&Kläder" i stället för "Dagboken". Eller kanske ska jag ta bort alla andra kategorier utan just "Dagboken". Hm, får se om jag bättrar mig på att kategorisera mina inlägg eller ej. Å andra sidan bryr nog inte ni er. :D Men det var bara en tanke som slog mig.

SHOPPING OCH TRÅKIGT TJÖÖÖÖT

Valborgshelgen är snart över. Tobias och jag kände inte för att vara en i mängden i fredags. Så istället för att gå ut och festa som de allra flesta ungdomarna i Sverige gjorde, så åkte vi till Ullared för en lite snabbshopping. Vi hann vara där lite drygt en och en halv timme innan det stängde. Jag shoppade inte så mycket, men det gick ändå åt lite drygt 600:-.

Jag fick med mig en jacka, en klocka, ett naglack, en BH, en mixerstav, två örngott och godis hem. Jag är nöjd!


Min smarta mixerstav som även kan användas som en visp. 129:- för denna skönhet!

Jag gillar färgen och att man kan vika upp ärmarna. Önskar bara att den vore liiite längre. Men den duger mer än väl för 169:-

Jag fick köpa barnmodellen, då mina handleder är så små och smala. Kan man på något vis gå upp i vikt på handlederna? :D 189:- kostade denna!

Efter shoppingen åkte vi hem och spelade lite UFC på Xbox tillsammans med min bror och hans kompis. Sedan myste vi ner oss och tittade på en film som gick på Canal +, Baby Mama. Jag hade sett den innan, men det gjorde inget för den är lite småkul.

Lördagen var en seeeg dag. Vi gjorde ingenting, kändes knappt som vi latade oss. För vi låg inte direkt framför TV hela dagen, men tiden bara flög iväg. Vi sov visserligen ganska länge, vilket var skönt. Åt frukost och sedan spelade vi lite till UFC och Fifa 10. Jag fick kramp i mina tummar! Måste öva upp mina nintendotummar om jag ska kunna bli något TV-spelsproffs. ;)

Jag kände mig sugen på att gåut och skaka lite rumpa. Men det var inte direkt någon som var sådär på, eller jo Tobbe. Så suget sjönk efter ett tag. I stället bestämde vi oss för att åka till stan och ta en långprommenad med hunden. Så Tobbe, Markus och jag åkte bort till Ryaåsar och gick 4 km rundan. Gillar den rundan då det är mycket upp och ner. Det tränar lilla rumpestumpen bra!
Tänkte fortsatt kvällen med korv med bröd och Mario kart på nintendo 64. Dock fick vi inte igång spelet, så det blev korv med bröd framför Patrioten istället.

Idag vaknade jag vid halv sju först gången. Det var så ljust i rummet att jag trodde klockan var 10.00. Slumrade fram och tillbaka till klockan halv 8 ungefär. Sedan låg både Tobbe och jag vakna och myste i en timma. Gick upp och käkade och tog sedan en promenix med Luckey.

Nu är Tobbe och tittar på en bil, och jag har tråkigt. Därav detta ganska tråkiga och meningslösa inlägg. Ska ta mig i kragen och plugga lite. Kanske sätter mig på balkongen om det är sol där. Kanske hörs senare, eller inte!