JAG VILL TILL FALKENBERG!

Någon som vill med mig till Falkenberg över dagen imorgon? Ligga på stranden, sola, bada, skratta, ha kul, äta jordgubbar och glass och bara ha det sköööönt? Jag vill i alla fall. :)

Hör av dig! ;)



/sandra norén

host host

usch, nu orkar jag inte hosta mer! Inatt fick jag sova 4 timmar pga hostan. Somnade inte innan 01.00 någon gång och var tvungen att stiga upp 5.15 för att jobbet kallade. Hostade mig igenom de första timmarna, vilket var pest och pina, både för mig och alla som hörde mig.
Så nu har jag nyss varit på läkarstationen. En läkare lyssnade lite på mina lungor, frågade några små frågor och drog sedan tyst en vals med massa konstiga ord om vad det var för fel på mig. TROR, att jag hade någon slags  övre luftvägs/rörs infektion, eller så var jag påväg att få det, eller kunde få det, eller så var det inget av det. Hur som helst så fick jag penicillin utskrivet som jag ska äta 3 gånger om dagen i 10 dagar. Fick även en stark hostmedicin utskriver, även den ska tas 3 gånger om dagen. Och jag ska inte köra bil direkt efter, eftersom man ofta blir trött av denna mirakelhostmedicin. Den innehåller morfin, så det är nog säkrast att vara försiktig. ;)
Så nu hoppas jag att hostan snart är ett minne blott!

/sandra norén

sjuuuuk

Hej!
En vecka sedan jag skrev sist. Har inte gjort så mycket. Varit sjuk den mesta delen. Sedan i onsdags har jag legat inne med feber, hosta, snorig, slemmig, huvudvärk, ont i örat och sådär. Så tyvärr har jag inte kunnat njuta av det fina vädret vi haft. :( Jag lyckad alltid på något skumt sätt pricka i de dagarana jag är ledig eller när det är fint väder. Och så även denna gången. Eller ja, ledig var jag egentligen inte. Skulle jobbat torsdag, fredag och lördag, men det gick inte och på så vis förlorade jag pengar. :( Uschusch, inga fördelar alls med att vara sjuk!
Hur som helst, idag är det bättre. Bara lite hosta och snuva, men jag ska ner till jobbet sen och jobba. Kan inte förlora mer pengar, så det är bara att bita ihop idag och imorgon. Sedan är jag ledig två dagar, och förhoppningsvis frisk. :)

Tiden mellan sist jag uppdaterade och att jag blev sjuk minns jag inte. Eller ja, var ute och fiskade en del med Tobbe, och va med honom helt enkelt. :P



Nu ska jag äta, hejdå!

/sandra norén

Midsommar

På midsommarafton tog Tobias och jag bilen till Falkenberg, till stugan, för att äta midsommarmiddag med mamma, pappa, Basse, Frida, farmor, farfar, min faster + familj och min morbror. Vi var 14 personer i vår stuga på 18 m², vilket vem som helst kan lista ut att det blev trångt, men det gick. :)
Vi åkte sedan hem senare på eftermiddagen, pga. att Tobias var sjuk, jag förkyld och sådär. Dumt att sova trångt i en stuga med andra när man är sjuk. Så vi åkte hem till mig, åt lite och tittade på TV. Sedan bestämde vi oss för att åka till Hillared till en kompis som hade lite fest. Det blev ganska lugnt för min del, Tobbes med, men det var trevligt. Pratade mest med Carro. :)

Här kommer lite bilder från midsommar nere i Falkenberg.


Jasmine och jag

Jasmine fick låna min midsommarkrans som jag gjort helt själv lite. Den var dock ganska förstor. :D


Gaaaaah! Är dom inte söta? haha.
Jasmine och Tobias



Här är vi allihopa, ihopträngda.


Nicole, Mikaela och farfar. :)


Hoppas ni hade en bra midsommar!
/sandra norén

Zantas och Jollys myskväll - bilder

Nu har det gått ganska många dagar sedan jag lovade bilderna sedan Olivia och jag hade en mysig kväll med mat och flm. Men bättre sent än aldrig. :)



/sandra norén

Tråk

Sitter hemma hos Tobias. Han sover fortfarande, pga att han inte sovit så bra inatt. Han är sjuk, feber och misstänkt halsfluss. Så vi ska till läkaren om 1 ½ timma. Uscha, stackaren! Jag väntar bara på att jag ska bli sjuk. Har redan hosta och lite förkyld, men det har jag haft snart en vecka, så det är inget allvarligt. Vill inte bli sjuk inför jobbet som börjar på måndag. Pengarna behövs. ;)

Usch usch! Tittar ut genom fönstret, regn. :( Ingen sommar än inte, eller vänta, det är detta som är svensk sommar. Pust! :( Längtar till början av juli. Kroatien, here I come! Ska bli såååå skönt att komma här ifrån lite. Värme, sol och bad, underbart! 

Nej, nu ska jag nog kila in till Tobias och krypa ner under täcket och väck honom. Hejdå!

/sandra norén

Zantas och Jollys myskväll :)

I tisdags hade jag inte allt för mycket för mig. Satt hemma, spelade lite sims 3 och bara slappade. Tröttnade på det och hörde av mig till Olivia. Vi bestämde oss för att hyra en film, laga lite mat och fixa något gott till filmen. Så vi träffades nere på ICA där vi plockade ihop saker för att kunna tillaga tacos. Vi plockade till oss massa frukt för att kunna göra en stor god fruktsallad med vaniljglass till. Och så hyrde vi filmen Bröllopsduellen, som båda velat se ett tag men inte kunnat eftersom våra gubbar inte velat se den.
Väl hemma hos Olivias pappa satte matlagningen och allt igång. Maten blev bra (Y), fruktsalladen blev mycket god, filmen var bra och jag hade kanontrevligt sällskap. Kunde ionte bli mycket bättre en vanlig vardagskväll faktiskt. :)
Tack Olly Bolly Bus! :) Zanta och Jolly vet fortfarande hur man har kul. ;)

(Bilder kommer så snart som möjligt. Sitter hos Tobbe och har inte möjlighet att fixa det nu.)

/sandra norén

Före.Efter

Under en längre tid har Tobias pratat om att han vill snagga sig. Inte för han tror att han passar i det, utan för han tycker att det skulle vara skönt. Och jag kan förstå honom. Han har så tjockt och mycket hår att man skulle kunna tro att han har en pälsmössa på huvudet, nästan.
Så han har bara längtat efter att studenten ska komma och gå över så han ska kunna snagga sig. Sagt och gjort, i lördags åkte det mesta håret av. Jag kan inte säga att han hade mitt stöd till fullo när han gjorde detta, men det är inte utseendet jag älskar, så han gör som han vill.
Så Daniel kom ner med rakapparaten och så åkte håret av. Jag gillade det långa håret bättre, och det vet han om. Men när man vänjt sig så är det inte så tokigt trotts allt. Men till en början grät jag nästan, eller ja, kanske inte riktigt. Hur som helst så är han min SNYGGA baby, och jag älskar honom. 



/sandra norén 

Student 2009

Ja, i fredags var det student i hela Borås. Och min älskling var en av alla som tog studenten, även kusin vitamin Josefin. :)

Så dagen började med att jag gjorde mig iordning för att sedan ta bilen till Hillared där Tobias mamma väntade på mig. Vi åkte och köpte lite blommor och begav oss sedan in till Borås för att hämta upp Markus och Linnea och sedan vidare till Almåsskolan.
Där fick vi tränga oss fram bland alla paraplyer. Det var ett tak av dom! Regnet öste ju ner, och det var inte drömstudentvädret precis, men studenterna som sprang ut verkade lika glada för det. :D
Pussade och kramade lite på Tobbe innan han skulle upp på flaket och åka. Vi åkte inte till Allégatan för att titta på alla. Lite tråkigt, men ändå skönt. Inget roligt att stå där i regnet. Så jag åkte hem med Tobias familj för att förbereda allt inför kalaset. Men efter ett  tag fick jag sätt mig i bilen för att köra till Borås och hämta honom.
Hemma hos Tobbe bjöds det på god mat (som Markus och jag gjort en hel del av, ;)), jag blev proppmätt!





Efter Tobias pressentutdelning fick mamma, pappa och jag hoppa in i bilen och åka hem. Ett till studentkalas väntade. Hann bara innanför dörren innan farmor kom och hämtade oss. Hos Josefin orkade jag inte äta något, var fortfarande mätt.
Vi åkte in till stan med Linas bror. Satt på Swing en stund, och tänkte sedan gå in på Grand där alla studenter skulle befinna sig. Det blev mycket köande, innan vi till slut gav upp. Lina skulle jobba dagen efter så hon skulle inte stanna så länge. Jag frös, och bestämde mig också för att åka hem. Men lyckades träffa Tobias en stund innan jag skulle hem. Mys!
Tobias skulle egentligen in på Grand som alla andra studenter, men typ hälften av alla fick gå därifrån eftersom det blev fullt. Tråkigt, men men.





Jag vill ta studentn NU
/sandra norén

Skolavslutningen

Ja, det var ju några dagar sedan, men tänkte ändå berätta lite kort vad som hände på min näst sista skolavslutning.

Under estetveckan vi hade tidigare i vår så hade jag ju inriktningen teater. Och som jag då nämnde så hade vi satt ihop en egen lite pjäs, och nu var det dags att visa skolan vad vi åtsakommit. Så klocakn 8.00 samlades vi på Sagateatern för att repetera och få allt på plats. Två timmar senare var teatern full av alla elever och det var dags för oss att framföra vår pjäs som inte hade något namn. Jag tycker att det gick bra. De flesta verkade tycka om den, och det hördes en hel del skratt på vissa scener.
Efter alla andra uppträdanden i form av dans och film så var det sommarlovet invigt! Och för att fira detta gick Lina, Anton, Chrille, Ewers, Jesper och jag till Viskan för att äta/fika och umgås lite. Trevligt!
Sedan åkte jag hem till Tobias. Hann inte träffa honom så mycket då han skulle iväg och fixa pass och klä flaket inför studenten. Men jag stannade kvar och hjälpte till att förbereda maten inför fredagens student.
På kvällen åt vi i familjen tillsammans, utan flick/pojkvänner eller annat. Vilket nästan kändes konstigt, det händer nämligen inte så ofta. Jag fick 1000:- av mamma och pappa, tack så mycket! :)


Min bror och jag

SOMMARLOV!

/sandra norén

Sims 3

Weeiii!! Håller på att installera The Sims 3 just nu. Det sprillans nya Sims ni vet. :) Ska bli så kul att spela! Längtar tills installationen är klar. Så nu vet ni vad jag kommer syssla med hela natten.

hejdå!

/sandra norén

Måndag 15/6

Hejhej!
Har blivit dåligt med uppdatering det sista, och det har vissa förklaringar. Bland annat har jag inte tillgång till min bärbara dator längre, vilket gör det svårare och jobbigare att uppdatarea bloggen, eftersom jag måste sätta mig vid den stationära. Har haft lite annat för mig så som skolavslutning, och Tobias student. Har även inte kännt för att blogga då mycket känts piss och pannkaka och inte alls varit glad och pigg inombords.
Jag ska försöka bättra mig, men lovar inget.

/sandra norén

Vuxenpoäng

Under den senaste tiden tycker jag att jag samlat på mig några vuxenpoäng. Det är egentligen helt sjukt hur mycket mer vuxen man blir, eller det ser ut som man blir bara för man fyller 18. Jag har fått pensionspapper hemskickade, röstkort, räkningar oc massa annat. Sådant som man aldrig får innan sin 18 årsdag.
Den senaste tiden har jag iaf:
* beställt och fått hemskickat ett europeiskt sjukförsäkringskort. Som jag måste ha med mig på bilsemestern ner till Kroatien. Detta kortet gör nämligen att du har rätt till sjukvård gratis (tro jag?) i vissa länder i Europa. Vissa länder kan faktiskt neka dig annars.
* betalt räkningar. Handlar man, så måste man betala. Och jag har vissa fasta räkningr i månaden, så som mobilabonnemang, gymkort och linserna (de två sista dras direkt från kontot visserligen).
* skaffat e-legitimation. Är inte så insatt vad det ärbra för. Men tror att det används som inloggning på olika ställen, istället för att man ska behöva ha användarnamn och lösenord på vissa sidor.
* fått heskickat pension. Jag har än så läng ca. 4000:- i pension, det kommer jag inte långt med. Loggade in på ena igår (med min e-legitimation), placerade dock inte mina pengar i olika fonder. Orkade inte sätta mig in i det igår.
* fått hem röstkort. Är inte så insatt i detta valet, politik är inte min starka sida över huvudtaget. Men ska nog rösta, pappa hjälper mig. ;)
* beställt och fått mitt VISA kort. Kanske är seg på denna punkt, men ändå.

Det var nog allt. Eller ja, efter att jag fyllt 18 år har jag ju tagit körkort och fixat internet och telefonbank. Och så jobbar jag ju. :D

Jag tycker att detta räknas som vuxenpoäng iaf. Eller?

/sandra norén

Bye bye..

..computer!

Skolan var inte direkt ansträngande idag direkt. Lämnade in datorn och hade en snabb redovsining/genomgång på ungefär 15 min. Så jag var egentligen klar runt 9.45, men stannade kvar till 12.00 då Lina och jag tog bussen hem.
Lämnade som sagt in datorn idag för omformatering och liknande under sommaren. Jag börjar nästan klättra på väggarna här hemma redan. Jag har abstinesbesvär! Det är egentligen helt sjukt hur mycket man tar datorn för givet, och hur fäst man blir vid den. Den är beroendeframkallande! Kom på mig själv flera gånger att vara nära på att hämta datorn, som inte finns, för att ha något att göra. Visst, denna, vår sationära fungerar, men det är inte på långa vågar samma sak som min bärbara lilla diamant. Är sugen på att köpa en dator, men känns ganska onödigt, det handlar liksom om två månader.  Så jag får helt enkelt klara mig!

Fick reda på några betyg idag med. I Historia A fick ja ett MVG, likaså i Engelska B! Det lutar åt ett MVG i Svenska B med, men det är bara det att Ellis inte rättat en uppgift än. Dock räcker det med ett VG på den för att jag ska få mitt betyg, så det känns ganska klart. ;) Och i Matte B fick jag ett VG, om jag inte berättat det innan.

/sandra norén

Sorgligt! :(


Just nu ligger jag i Tobias soffa och håller på att bränna ut alla mina foton från datorn. Imorgon måste jag nämligen lämna in den imorgon. Vi får inte ha dem över sommaren. Den ska formateras om och grejer, så allt kommer vara borta när jag får tillbaka min lilla älskling i slutet av augusti. Kommer bli svårt att klara mig utan datorn i sommar, det blir som ett gift. Hel sjukt egentligen!
Men nej, nu är det snart klart, hoppas jag. Så jag ska sova.

Natti natti

/sandra norén

Shopping

Igår solade jag ett tag. Det var varmt! Drack minst 2 liter vatten, och ändå blev jag inte kissnödig. Så äckligt nog svettades jag nog ut allt detta vatten.
På eftermiddagen körde jag först pappa till Sexdrega, och sedan åkte mamma och jag till Ge-Kås. Egentligen för att försöka hitta något till min bror. Mamma hittade vad hon sökte, men jag kom hem drygt 800:- fattigare, och med saker till mig själv. :D Men så kan det bli, och jag är nöjd!


En ny bikini blev det. Gillade bikinitroserna riktigt mycket, det var därför jag köpte den. Och 39,90:- / delen är ju inte dyrt direkt. ;)


Träningskläder, Linne 99:- och Byxor 109:-
Linne/Tunika 129:-
T-shirt 69,95:-



1. Cleansing gel - Milt rengörande och återfuktande. Avlägsnar effektivt make-up och andra orenheter.
2. Skin Tonic - Uppfriskande, fuktbevarande ansiktsvatten. Avlägsnar eventuella rester av make-up och orenheter. Har en sammandragande effekt på porerna.
3. Face Creme - En lätt och fuktgivande ansiktskräm som ger en mjuk och silkeslen känsla till din hy. Tillför hyn energi och hjälper till att reducera uppkomsten av acne.

Nu hade jag tänkt testa denna serien en gång. Kommer väl inte orka med att ta alla tre grejer varje kväll i längden. Men som tur är har jag inte problem med så mycket finnar och så längre. Men att hålla huden ren bör alla göra tycker jag. :) Särskilt dyrt var det inte heller. 33,95:- för nr 1 och 2 (tror jag) och 44.95 för nr. 3 (tror jag)


Sedan köpte jag även 2 brassestolar och lite annat småplock.

/sandra norén

Måndag 1/6

Godmorgon Godmorgon!
Måndag idag, vilket betyder att jag är ledig, och det är väldigt skönt! Klockan är nu endast strax över 10 och det är 18,2°C i skuggan här hemma. Vågar man ens gissa hur varmt det är i solen? :D Underbart!
Nu ska jag kila ut, och se hur länge jag klarar av att ligga i hettan.

Hejdå!

/sandra norén

Underbart väder - Premiärdopp - Jobb


Sol och gos med Elsa. :)


Underbart, underbart väder!
Vaknade upp jämte Tobias vid 10.30. Då ville jag att vi skulle gå upp direkt, men det tyckte inte han. Så efter lite övertalning så kom vi upp runt 11. Efter frukosten var jag ganska snabbt ute i solen, ville ta vara på så mycket av solen jag bara kunde. Så det blev kanske 2 ½ timma iaf. Hade gärna legat hela dagen, men det hanns inte med. Skulle hem för att fira mammas och Basses födelsedag, samtidigt som vi firade mamma, mormor oh farmor på morsdag. Många flugor i en smäll så att säga.
Klockan 17.00 började jag jobba, så jag hann inte njuta något mer av det härliga vädret. Tog nämligen Linas pass idag, då hon var i stora staden Stockholm. Jobbade till 22.15, och det gick faktiskt ganska snabbt idag. Mycket folk!

Nu är klockan på tok för mycket, som vanligt. Och jag borde verkligen sova, så det ska jag ta och göra!

Fast vänta lite.. Idag tog jag årets första dopp utomhus! Nämligen i Såken. Och förvånatsvärt så var det inte så kallt. Svalkade skönt! Visst, skulle kanske inte kunnat legat i och badat en längre tid. Men en dopp var skönt.

Natti natti!

/sandra norén